Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 15:03   #3091
2befree
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Gdzieś ostatnio czytałam, że takie pojedyncze skurcze mogą też świadczyć o obniżaniu się macicy przed porodem, ale czy to akurat mogło być to to nie wiem

A ile ważyła twoja dzidzia na ostatnim USG i który to był tydzień?
No właśnie nie wiem ile ważyła, bo gin nie mówił, a ja zapomniałam spytać. Ale jak ją mierzył to wg długości kości udowej i obwodu główki była 3 tyg. starsza niż w rzeczywistości (w sensie większa) - mieliśmy wizytę w 34 tyg. a USG pokazywało 37 tydzień.

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

.... a ja błagam o jakąś złotą radę na serdelkowate stópki
nie wiem gdzie mam kostki !
puchną mi od kilku dni i nic nie pomaga, maści, żele, chłodne okłady oraz nogi wzniesione ku niebiosom....
abu!
Mi takie krótkotrwałe sesje z nogami na suficie też nie pomagały, dlatego podkładałam sobie koc pod nogi na noc i po 1-2 nocach było duuużo lepiej. Oczywiście komfort snu żaden - leżenie na boku z uniesionymi nogami to nie jest szczyt wygody
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:17   #3092
sexy body
Rozeznanie

malinka taki przystojny duet to powód do dumy!

kolanosia bidulko faktycznie jeszcze na koniec nowych stresów Ci przybyło
Ja tam wierzę, że te zakazy szybko znikną!

Dziękuję Wam wszystkim za komplementy, aż mi sie teraz mordka non stop cieszy

My wczoraj kupiliśmy wózek. Wszystko zgodnie z wytycznymi znalezionymi w gazecie "Twoje 9 m-cy" (czy jakoś tak). Zakupiliśmy Bebetto Vulcano.
A teraz czytam opinie o tych wózkach i martwie się, że chyba źle zrobiliśmy, bo sporo ludzi narzeka na małą gondolę, fotelik i przednie koła.

Dziewczyny jakiej wielkości są Wasze gondole? Ta z mojego wózka ma jakieś 78 cm długości i 20 wysokości.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:22   #3093
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie rodzić sama, wśród obcych ludzi. Jejku masakra!
kolanosiu, mam takie same obawy

wiem,że na dzień dzisiejszy w moim szpitalu porody rodzinne się odbywają ale jak to będzie w niedalekiej przyszłości?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:23   #3094
katekatee
Zadomowienie

Dziewczyny mieliśmy atak kolki Powiem Wam że wstawanie w nocy, dylematy typu nosić bujać czy zostawić w spokoju to nic z tym paskudztwem Na dodatek akurat teściowie przyjechali. Teściowa zamiast pomóc to stała i patrzała co robię albo próbowała dać małemu smoka jak on się zanosił.... Bez komentarza. Tżt przerażony, teściowe, mały się zanosi no po prostu horror Muszę kupić te niemieckie krople. A tżta wysyłam bo jakieś kropelki na już. I może po te czopki o których Madzia pisała. Tylko nie wiem czy je można bez recepty. Jak ktoś ma jakieś pomysły to pliss:prosi : A dodam że to wszystko trwało z 10 mintu. Boże to co musi przeżywać Karenina. Spadam poczytać coś na temat kolek. A i teraz to ja już chyba nic nie będę jadła

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:31   #3095
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

sexy pięknie wyglądasz
co do wózków to mało chyba jest z duzymi gondolami 80cm ma Mikado a tak to raczej po 74cm 78cm
Pojeździsz troszke nim a potem do spacerówki

Malina ale masz przystojniaków

Wiecie co boje się tych kolek
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:32   #3096
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
malinka taki przystojny duet to powód do dumy!

kolanosia bidulko faktycznie jeszcze na koniec nowych stresów Ci przybyło
Ja tam wierzę, że te zakazy szybko znikną!

Dziękuję Wam wszystkim za komplementy, aż mi sie teraz mordka non stop cieszy

My wczoraj kupiliśmy wózek. Wszystko zgodnie z wytycznymi znalezionymi w gazecie "Twoje 9 m-cy" (czy jakoś tak). Zakupiliśmy Bebetto Vulcano.
A teraz czytam opinie o tych wózkach i martwie się, że chyba źle zrobiliśmy, bo sporo ludzi narzeka na małą gondolę, fotelik i przednie koła.

Dziewczyny jakiej wielkości są Wasze gondole? Ta z mojego wózka ma jakieś 78 cm długości i 20 wysokości.

ja też mam taki sam wózek i mi się podoba i prowadzi się też fajnie ciężko się wpina fotelik ale trudno więc nie martw się jakby co to będziemy narzekać we dwie
A poza tym ja uważam że nie ma idealnego wózka mi zależało żeby był lekki i miał obrotowe koła myślę że sobie poradzimy
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:40   #3097
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dziewczyny mieliśmy atak kolki Powiem Wam że wstawanie w nocy, dylematy typu nosić bujać czy zostawić w spokoju to nic z tym paskudztwem Na dodatek akurat teściowie przyjechali. Teściowa zamiast pomóc to stała i patrzała co robię albo próbowała dać małemu smoka jak on się zanosił.... Bez komentarza. Tżt przerażony, teściowe, mały się zanosi no po prostu horror Muszę kupić te niemieckie krople. A tżta wysyłam bo jakieś kropelki na już. I może po te czopki o których Madzia pisała. Tylko nie wiem czy je można bez recepty. Jak ktoś ma jakieś pomysły to pliss:prosi : A dodam że to wszystko trwało z 10 mintu. Boże to co musi przeżywać Karenina. Spadam poczytać coś na temat kolek. A i teraz to ja już chyba nic nie będę jadła
Kate ja kolki przerabiałam przy kubie i powiem ci ze na niego zadne kropelki nie pomagały- pediatra tez mi powtarzał ze to samo przejdzie- i przeszło w 5 miesiącu przezyłam koszmar ale dieta tu nie ma wiele wspólnego- bo ja juz nawet przy kubie przeszłam na sztuczne- i dalej było to samo. Mam nadzieje ze u was to tylko na sporadycznych przypadkach sie skoczyi sobie tez tego zycze...

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

i dziekuje w imieniu chłopaków za komplementy
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 16:01   #3098
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

spam!

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-11-19 o 22:16
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 16:12   #3099
sexy body
Rozeznanie

Marta nam ten wózek też sie bardzo podoba i jeśli chodzi o moją opinię to jest super!
Tylko człowiek się naczyta tych opinii na internecie a potem się zamartwia. Ale odpuszczę sobie juz to zamartwianie, bo i tak cieszy mnie ten zakup a co ma być to będzie

Ja się ostatnio nakręciłam, że KONIECZNIE muszę urodzić przed terminem (termin mam wyznaczony w 41 tc) bo na Święta MUSZĘ być juz w domku z dzidziem!!!!!!
Bo ominą nas prezenty i dobre jedzonko

A na wydrukach USG mam różne terminy: 17, 21, 24, 25 grudnia.
Pierwszy mi pasi.

Stary 2009-11-19, 16:18   #3100
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się ostatnio nakręciłam, że KONIECZNIE muszę urodzić przed terminem (termin mam wyznaczony w 41 tc) bo na Święta MUSZĘ być juz w domku z dzidziem!!!!!!

.

i tak Cie ominie jak bedziesz karmic

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 16:34   #3101
sexy body
Rozeznanie

domi to se zamrożę i zjem jak tylko będę mogła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 18:14   #3102
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Sexy fajnie wyglądasz
Malinka ale masz przystojniaków
Kate 10 min to mało - a koli to jak pisała Malinka - ja jestem na dosć drastycznej diecie i co co jakiś czas mamy koncert ale 1 godzinę casem darza sie i 3 godziny, a codziennie piję koperek x2, herbatki mlekopędne, w których tez jest koperek i tabletki mlekopedne - w nich tez jest koperek, a swoją droga mały pije koperek i do tego 3 x 5 kropli espumisan + 1 x papawarynę żeby to było proste to dzieci by nie miały tego paskudztwa, ja sie pocieszam, ze nie codzinnie i nie tak jak mają inni - a znam drastyczne przypadki
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 18:31   #3103
sexy body
Rozeznanie

Madzia to tyle aż srodków zapobiegawczych stosujesz a ta cholerka i tak dokucza??? Masakra

W ogóle po opisie Kate to ja jestem przerażona tym paskudztwem

Jak czytam o tych Waszych problemach z kolką to nawet porodu jakoś przestałam sie bać, bo to jednorazowe no i ja będę sie męczyć, a przy takiej kolce to dzidzia moze kilka miesięcy cierpieć. A rodzice przy okazji.

Kurcze, ale żeby medycyna NIC nie mogła pomóc???

Stary 2009-11-19, 18:57   #3104
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Co tu dzis tak spokojnie
Stary 2009-11-19, 19:04   #3105
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
No własnie...tez mi nie pasuje:P ale mysle, ze sie przyda własnie na sanki albo na jakis wyjazd pod namiot
a jaki kolor Ci wyslali?mi czarny

A pizza sie nei martw-bankowo wyjdzie
No pizza na szczęście wyszła, nawet jeszcze bym zjadła, ale już nie ma
A śpiworek wysłali mi czerwony. I rzeczywiście na razie nie będę kupowała leżaczka, bo to nosidełko fajnie się buja. Zobaczymy tylko czy dziecku się spodoba

I zapomniałam napisać wcześniej: Malinka - super przystojniaków masz w domu

A z tymi kolkami to coś strasznego. Nie wiadomo dokładnie skąd się biorą i jak z nimi walczyć. U niektórych pomaga jedno, u niektórych drugie, ale czasami po prostu trzeba to "przecierpieć". Ale to musi być straszne jak dziecko tak płacze, a nie można mu w żaden sposób pomóc

Miłego wieczorku!!!

Ciekawe kiedy dziewczyny co ostatnio rodziły zameldują się w domu i na wizażu?
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:06   #3106
domi7ks
Zakorzenienie

Kamila czekam na fotki

Ja sie objadlam...ostatnio z tego, co zauwazylam jest mi niedobrze po jedzeniu..tak jakby mdłości

Stary 2009-11-19, 19:33   #3107
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Malinko ale ciasteczka slodkie z chlopakow

Gucia serdecznie gratuluje

Kasiu moja siostra dostala na kolki od pediatry syrop debridat. Pomagal im dobrze przez 3,5 miesiaca.. jedyne co siostra zauwazyla to mala miala straszny apetyt po tym debridacie
ja mam kropelki espumisan, herbatke plantex no i profilaktycznie pije koper wloski (1 lub 2 kubki dziennie) + herbatke z hipp na laktacje.
kolek na razie brak a to nasza 12 doba zycia.

Sexy bardzo ladnie wygladasz a kolek sie nie boj.. byc moze was omina

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:46   #3108
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:

A na wydrukach USG mam różne terminy: 17, 21, 24, 25 grudnia.
Pierwszy mi pasi.
To ja mam podobnie. Według OM 17.12, owulacja 20.12, a usg pokazuje od 22 do 26.12. była tez wersja 08,01,2010! Zobaczymy co z tego wyjdzie!

Cytat:
i tak Cie ominie jak bedziesz karmic

Domi ale ty brutalna jesteś!!! A swoja drogą to masz racje, to co najlepsze w tym roku raczej grudnióweczki ominie i tyle!
Stary 2009-11-19, 20:13   #3109
katekatee
Zadomowienie

Jestem spowrotem. Ale przez te pare godzin to osiwiałam w obawie że będzie powtórka Nie chciałam Was dziewczyny straszyć ale to naprawdę było okropne jak ten mój maluszek tak się zanosił płaczem. Teraz spi ale jak tylko zająknie to ja już normalnie stan przedzawałowy mam

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Domi wy ją chcecie na chrzestna? lepiej jeszcze się zastanowcie...

Ja mam zamair nosic malego, ale chustom mówimy nie - nie chce poźniej wad postawy.
Konspi widzę że u Ciebie odmienne zdanie bo z tego co dziewczyny pisały to są raczej za chustami. Może napiszesz dlaczego ty jesteś antychustowa??

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Kakatee to juz Ci mąż kupił ten spray do noska, tak? Euphorbium jak najbardziej i w ciązy i podczas karmienia i niemowlakowi tez można.

Wiecie, ja dziś się podłamałam. Ogólnie ciężką mam tą ciążę, co chwila coś, jak nie zastoje w nerce to zakażenia, na okrągło antybiotyki, czasami juz sił brakuje. ale jakos do tej pory się trzymałam. Na wieść jednak o zakazie odwiedzin w naszym szpitalu i wstrzymaniu porodów rodzinnych totalnie się rokleiłam. Jedyną pozytywna myślą było to że mąż mi będzie towarzyszył, że będzie mnie wspierał i dbał o mnie....a tu teraz dupa! Jak chciałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz prosze córę by siedziała ile może. Może te zakazy niedługo odwołają....nie wyobrażam sobie rodzić sama, wśród obcych ludzi. Jejku masakra!
Tak kupił i już sobie psikam. I tak jak pisałam. Zawaliłam że dopiero teraz. I trzymam kciuki żeby Twoja dzidzia wytrzymała jak najdłużej i żeby tżt mógł być z Tobą przy porodzie Zobaczysz będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Kate 10 min to mało - a koli to jak pisała Malinka - ja jestem na dosć drastycznej diecie i co co jakiś czas mamy koncert ale 1 godzinę casem darza sie i 3 godziny, a codziennie piję koperek x2, herbatki mlekopędne, w których tez jest koperek i tabletki mlekopedne - w nich tez jest koperek, a swoją droga mały pije koperek i do tego 3 x 5 kropli espumisan + 1 x papawarynę żeby to było proste to dzieci by nie miały tego paskudztwa, ja sie pocieszam, ze nie codzinnie i nie tak jak mają inni - a znam drastyczne przypadki
Madzia a co myślisz o tym że ja od wczoraj piję herbatę z cytryną?? Może to być przez to?? Sama nie wiem. Zobacze co będzie jutro o tej samej porze. A i mam pytanie. Mój Wiki tak strasznie się zanosił że ja się bałam że on mi się udusi. Ciocia mi mówiła że jak się mały zanosi żeby mu dmuchnąć do buźki albo po pleckach. Twój synek też tak miał???

Malinka Twoi chłopcy są prześliczni. Ale jacy mają być po takiej mamusi

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 20:33   #3110
martaN23
Zadomowienie

witajcie jeszcze raz wieczorkiem
przychodzę do was z wieściami byłam dziś na wizycie ustalić termin cc no i jest na 04.12 w poniedziałek miałam pójść na ktg to było do usg bo po usg doktor stwierdził że jednak to on mnie położy na oddział w poniedziałek bo łożysko już sie starzeje 3 stopień i małowodzie hmmmm chyba będę mamusia listopadowa
Stary 2009-11-19, 20:46   #3111
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
witajcie jeszcze raz wieczorkiem
przychodzę do was z wieściami byłam dziś na wizycie ustalić termin cc no i jest na 04.12 w poniedziałek miałam pójść na ktg to było do usg bo po usg doktor stwierdził że jednak to on mnie położy na oddział w poniedziałek bo łożysko już sie starzeje 3 stopień i małowodzie hmmmm chyba będę mamusia listopadowa

to jesli termin masz na 4 grudizen to mozesz zostac jeszcze mamusia listopadowa?mi sie tez lozysko starzeje, tak ze witaj w klubie...tylko który stopien to mi lekarz nie mówil
Czyli w ten poniedzialek idziesz Marto do szpitala?dobrze zrozumialam?

Katee uwazaj na cytrusy

Stary 2009-11-19, 20:47   #3112
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brombi my też z otwartymi oczkami
Ależ on jest słodki
I widzę, że też tych z "wysokim czołem", jak mój

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
i jeszcze pytanie do mamuś już rozpakowanych:
czy piersi po porodzie Wam się zwiększyły jeszcze? bo nie wiem jaki karmnik kupic czy większy czy taki jak akurat teraz byłby na mnie dobry proszę o odp
Moje zwiększyły się tak o jeden rozmiar, ale ja miałam duże już przedtem

Cytat:
Marcelina powiedz mi jak u Ciebie jest z tym noszeniem małego. Bo pisałaś że go odkładasz do łóżeczka. Ale to tylko jak jest noc i jak ewidentnie mu się chce spać. A jak np leży i marudzi to bierzesz go czasem na ręce czy raczej nie?? I jak robią inne mamusie??
Ja mojego biorę na ręce, chociażby dlatego że ja też chcę się do niego poprzytulać
W końcu to maleńki noworodek, a noworodki podobno myślą, że są częścia mamusi a nie osobną istotką. Ale jak go kładę to łóżeczka, to staram się go już nie brać stamtąd, żeby nauczył się samodzielnie zasypiać, ale nie zostawiam go ciągle samego jak jest w stanie aktywności, najczęściej leży sobie obok mnie na kanapie i coś tam do niego mówię, albo go obserwuję, a on wodzi oczkami dookoła.

Cytat:
Madzia a co myślisz o tym że ja od wczoraj piję herbatę z cytryną?? Może to być przez to?? Sama nie wiem. Zobacze co będzie jutro o tej samej porze. A i mam pytanie. Mój Wiki tak strasznie się zanosił że ja się bałam że on mi się udusi. Ciocia mi mówiła że jak się mały zanosi żeby mu dmuchnąć do buźki albo po pleckach. Twój synek też tak miał???
Nie ma co panikować, mój się zanosi przynajmniej raz w ciągu dnia, a kolek raczej nie ma, tylko po prostu taki niecierpliwy jest
Pediatra mi wczoraj powiedział, że mam nie zwracać uwagi na to zanoszenie, bo mi się potem będzie zanosił do 3 roku życia. Chyba, że bezdech trwa 6-8 sekund, to dmucha się energicznie w usta, albo klepie w tyłek.

Młody pojadł i dałam mu kropelki espumisan, tak profilaktycznie, ale tylko 5. Zaraz walnął w kimono, nie wiem czy to zasługa kropelek, ale sie nie pręzy tylko leży dość spokojnie.
I wsadziłam go dzisiaj w śpiworek, bo oglądałam w Dzień dobry TVN o śmierci łóżeczkowej reportaż
Ciągle mi się wydaje, że mu zimno w tym śpiworku, ale przecież skoro śpi spokojnie, to chyba wszystko ok.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 20:56   #3113
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Zaraz walnął w kimono, nie wiem czy to zasługa kropelek, ale sie nie pręzy tylko leży dość spokojnie.
.

fajnie to brzmi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 21:06   #3114
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
to jesli termin masz na 4 grudizen to mozesz zostac jeszcze mamusia listopadowa?mi sie tez lozysko starzeje, tak ze witaj w klubie...tylko który stopien to mi lekarz nie mówil
Czyli w ten poniedzialek idziesz Marto do szpitala?dobrze zrozumialam?

Katee uwazaj na cytrusy
Domi termin cc mam na 4 a normalnie to na 18.ale przez to łożysko to musze jechać w poniedzałek do szpitala i chyba już tam zostanęchyba nie dotrwam do grudnia
Stary 2009-11-19, 21:29   #3115
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Domi termin cc mam na 4 a normalnie to na 18.ale przez to łożysko to musze jechać w poniedzałek do szpitala i chyba już tam zostanęchyba nie dotrwam do grudnia

cos mi sie wydaje, ze wytrwasz bo to tylko 10 dni

kurde ja zaczelam czytac o tej mojej bakterii...nie wiem czemu mi przy porodzie nie dadza antybiotykuchyb a jednak nie bede czytala tych rzeczy na necie, bo zaczynam sie dołowac

Stary 2009-11-19, 21:47   #3116
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

acha i jakas choroba mnie rozbiera.. cos z grypowatych bo jest i kaszel i bol glowy i temperatura i bole miesni.. no i nie wiem.. isc do lekarza i zlapac cos gorszego w kolejce czy leczyc sie po domowemu..
Adrianowi profilaktycznie daje syrop bioaron c.. Mam nadzieje ze obejdzie sie bez grupowego chorowania bo tz podlapal 2 wieksze zlecenia + ma coraz wiecej uczniow..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 07:14   #3117
elalank
Zadomowienie

Heloł

Jeszcze nie czytałam co tu się działo od niedzieli, zaraz będę nadrabiać i pewnie składać gratulacje itp
Brombi dzięki za forumowe sprawozdanie

wiem,że mogę już pogratulować Gusiec

od środy wieczór jesteśmy z Olką w domu! Mamy się świetnie, współpraca i poznawanie siebie nawzajem idzie nam coraz lepiej

zabieram się do czytania, bo głodomor właśnie usnął!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-11-20 o 07:15
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 07:31   #3118
malina81
Zadomowienie

Brombri też oglądalam w TVN o śmierci łózeczkowej. Mnie przeraża ten temat daltego kupiłam monitor oddechu- w sumie to długo sie wachałam bo to spory wydatek ale jak dowiedziałam sie że mały ma wade serca to sie juz nie zastanawiałam.
A wrażenie wysokiego czoła potęguje łysina Tomek z tyłu ma śliczne czarne włoski ale z przodu dopiero kiełkują

Ela witaj

Kropeczko prosze mi tu nie chorować.

Jesli chodzi o kolki i dietę to ja też staram sie uważać chociaz moja polożna powiedziala że jak mają być kolki to i tak będą- niezależnie od naszej diety wiec pomijając potrawy cieżkostrawne i "wzdęciowe" mozna jeszcze wszystko. Ja od wczoraj zapodaje Espumissan ale narazie nie ma tragedii bo przy Kubie to na tym etapie ręce miałam już wydłużone do kostek i każdą noc nieprzespana wogóle. Wiec tym razem mam nadzieje że kolki zostaną mi odpuszczone

Marta ja musiałam miec cc mając łożysko 2 stopnia. I termin ustalonej cesarki miałam na 4.11 a urodziłam 25.10 wiec bądz czujna
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 07:39   #3119
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mieliśmy atak kolki
Katekatee współczuje tych przeżyc ja sama nie wiem jak sobie będę radziła w takich przypadkach
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
acha i jakas choroba mnie rozbiera.. cos z grypowatych bo jest i kaszel i bol glowy i temperatura i bole miesni.. no i nie wiem.. isc do lekarza i zlapac cos gorszego w kolejce czy leczyc sie po domowemu..
Adrianowi profilaktycznie daje syrop bioaron c.. Mam nadzieje ze obejdzie sie bez grupowego chorowania bo tz podlapal 2 wieksze zlecenia + ma coraz wiecej uczniow..
Kropko ja w tamtyg tyg złapałam przeziebienie i też nie wiedziałam co zrobic ale wybrałam jednak domowe sposoby (oprócz tego aerozolu na katar). narazie przeszło. ale w Twoim przypadku to nie wiem bo Ty karmisz a ja narazie nie więc mogłam sobie pozwolic na np jedzenie czosnku

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2009-11-20 o 07:41
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 07:45   #3120
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
domi to se zamrożę i zjem jak tylko będę mogła
Jakbys miała porod w terminie to najwyżej mąż Ci zamrozi

Cytat:

Konspi widzę że u Ciebie odmienne zdanie bo z tego co dziewczyny pisały to są raczej za chustami. Może napiszesz dlaczego ty jesteś antychustowa??
Zdania są bardzo podzielone. Wśrod pediatrow i rehabilitantow także. Ja po prostu nie jestem przekonana do chusty i raczej nie zamierzam korzystać. U nas to jest na razie "takie fajne" bo nowe i modne. Ale powoli po wielkich zachwytach i zaletach nad chustami pojawiaja się głosy negatywne. Poniewaz pomysł kangurowania jest względnie nowy, nikt jeszcze dokladnie nie zbadał jaki wpływ ma noszenie noworodka w chuście na jego poźniejsze problemy z utrzymaniem prawidlowej postawy. Widzialam na SR jak polozna pokazywala jak ciężko tak naprawdę utrzymac dziecko w chuście, aby było prawidlowo ułożone i cos mu się akurat nie wykrzywiało. A ponieważ ona pracuje też w centrum rehabiltacyjnym wad postawy dla dzieci - akurat jej wierzę
Mimo wszelkich zalet chust, bliskości z mama itd uwazam że malutki kręgoslup i cala reszta nie sa przystosowane do noszenia w pionie i malutkie dziecko powinno jednak spędzac jak najwięcej czasu w pozycji poziomej. Mozna w chuście nosić dziecko niedlugo, ale jednak normalnie nosząc na rekach, latwiej jest kontrolować prawidłowe ulozenie dziecka. UFFF się rozpisalam...
Pamietacie jakim hitem kiedyś były chodziki??? A teraz co? Są wręcz zabronione...
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Heloł

Jeszcze nie czytałam co tu się działo od niedzieli, zaraz będę nadrabiać i pewnie składać gratulacje itp
Brombi dzięki za forumowe sprawozdanie

wiem,że mogę już pogratulować Gusiec

od środy wieczór jesteśmy z Olką w domu! Mamy się świetnie, współpraca i poznawanie siebie nawzajem idzie nam coraz lepiej

zabieram się do czytania, bo głodomor właśnie usnął!
Ela
: jupi:
jeszcze raz wielkie gratulacje!!!!!!!!
OPOWIADAJ JAK BYŁO

Domi - co sie stało z listą? Dlaczego nie ma tygodnia urodzenia? Nie podoba mi się - tp albo tydzień urodzenia tez powinien byc
Przeciez jest to taka sama informacja jak sn czy cc...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-11-20 o 07:49
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości