|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Rozeznanie
|
malinka taki przystojny duet to powód do dumy!
![]() kolanosia bidulko faktycznie jeszcze na koniec nowych stresów Ci przybyło ![]() Ja tam wierzę, że te zakazy szybko znikną! Dziękuję Wam wszystkim za komplementy, aż mi sie teraz mordka non stop cieszy ![]() ![]() My wczoraj kupiliśmy wózek. Wszystko zgodnie z wytycznymi znalezionymi w gazecie "Twoje 9 m-cy" (czy jakoś tak). Zakupiliśmy Bebetto Vulcano. A teraz czytam opinie o tych wózkach i martwie się, że chyba źle zrobiliśmy, bo sporo ludzi narzeka na małą gondolę, fotelik i przednie koła. Dziewczyny jakiej wielkości są Wasze gondole? Ta z mojego wózka ma jakieś 78 cm długości i 20 wysokości.
#3093 |
Zadomowienie
|
kolanosiu, mam takie same obawy
![]() ![]() wiem,że na dzień dzisiejszy w moim szpitalu porody rodzinne się odbywają ale jak to będzie w niedalekiej przyszłości? |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mieliśmy atak kolki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zadomowienie
|
sexy pięknie wyglądasz
![]() co do wózków to mało chyba jest z duzymi gondolami 80cm ma Mikado a tak to raczej po 74cm 78cm ![]() Pojeździsz troszke nim a potem do spacerówki ![]() Malina ale masz przystojniaków ![]() Wiecie co boje się tych kolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam taki sam wózek i mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym ja uważam że nie ma idealnego wózka mi zależało żeby był lekki i miał obrotowe koła myślę że sobie poradzimy ![]()
![]() |
#3097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- i dziekuje w imieniu chłopaków za komplementy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zadomowienie
|
spam!
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-19 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Rozeznanie
|
Marta nam ten wózek też sie bardzo podoba i jeśli chodzi o moją opinię to jest super!
Tylko człowiek się naczyta tych opinii na internecie a potem się zamartwia. Ale odpuszczę sobie juz to zamartwianie, bo i tak cieszy mnie ten zakup a co ma być to będzie ![]() Ja się ostatnio nakręciłam, że KONIECZNIE muszę urodzić przed terminem (termin mam wyznaczony w 41 tc) bo na Święta MUSZĘ być juz w domku z dzidziem!!!!!! ![]() Bo ominą nas prezenty i dobre jedzonko ![]() A na wydrukach USG mam różne terminy: 17, 21, 24, 25 grudnia. Pierwszy mi pasi.
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak Cie ominie jak bedziesz karmic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Rozeznanie
|
domi to se zamrożę i zjem jak tylko będę mogła
![]()
#3102 |
Wtajemniczenie
|
Sexy fajnie wyglądasz
Malinka ale masz przystojniaków Kate 10 min to mało - a koli to jak pisała Malinka - ja jestem na dosć drastycznej diecie i co co jakiś czas mamy koncert ale 1 godzinę casem darza sie i 3 godziny, a codziennie piję koperek x2, herbatki mlekopędne, w których tez jest koperek i tabletki mlekopedne - w nich tez jest koperek, a swoją droga mały pije koperek i do tego 3 x 5 kropli espumisan + 1 x papawarynę żeby to było proste to dzieci by nie miały tego paskudztwa, ja sie pocieszam, ze nie codzinnie i nie tak jak mają inni - a znam drastyczne przypadki |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Rozeznanie
|
Madzia to tyle aż srodków zapobiegawczych stosujesz a ta cholerka i tak dokucza??? Masakra
![]() W ogóle po opisie Kate to ja jestem przerażona tym paskudztwem ![]() Jak czytam o tych Waszych problemach z kolką to nawet porodu jakoś przestałam sie bać, bo to jednorazowe no i ja będę sie męczyć, a przy takiej kolce to dzidzia moze kilka miesięcy cierpieć. A rodzice przy okazji. Kurcze, ale żeby medycyna NIC nie mogła pomóc??? ![]()
#3104 |
Zakorzenienie
|
Co tu dzis tak spokojnie
![]()
#3105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A śpiworek wysłali mi czerwony. I rzeczywiście na razie nie będę kupowała leżaczka, bo to nosidełko fajnie się buja. Zobaczymy tylko czy dziecku się spodoba ![]() I zapomniałam napisać wcześniej: Malinka - super przystojniaków masz w domu ![]() A z tymi kolkami to coś strasznego. Nie wiadomo dokładnie skąd się biorą i jak z nimi walczyć. U niektórych pomaga jedno, u niektórych drugie, ale czasami po prostu trzeba to "przecierpieć". Ale to musi być straszne jak dziecko tak płacze, a nie można mu w żaden sposób pomóc ![]() Miłego wieczorku!!! Ciekawe kiedy dziewczyny co ostatnio rodziły zameldują się w domu i na wizażu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
Kamila czekam na fotki
![]() Ja sie objadlam...ostatnio z tego, co zauwazylam jest mi niedobrze po jedzeniu..tak jakby mdłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Malinko
![]() ![]() Gucia serdecznie gratuluje ![]() ![]() ![]() Kasiu moja siostra dostala na kolki od pediatry syrop debridat. Pomagal im dobrze przez 3,5 miesiaca.. jedyne co siostra zauwazyla to mala miala straszny apetyt po tym debridacie ![]() ja mam kropelki espumisan, herbatke plantex no i profilaktycznie pije koper wloski (1 lub 2 kubki dziennie) + herbatke z hipp na laktacje. kolek na razie brak a to nasza 12 doba zycia. Sexy bardzo ladnie wygladasz ![]() ![]()
#3108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Domi ale ty brutalna jesteś!!! A swoja drogą to masz racje, to co najlepsze w tym roku raczej grudnióweczki ominie i tyle! ![]()
![]() |
#3109 | |||
Zadomowienie
|
Jestem spowrotem. Ale przez te pare godzin to osiwiałam w obawie że będzie powtórka
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Malinka Twoi chłopcy są prześliczni. Ale jacy mają być po takiej mamusi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zadomowienie
|
witajcie jeszcze raz wieczorkiem
![]() przychodzę do was z wieściami byłam dziś na wizycie ustalić termin cc no i jest na 04.12 ![]()
#3111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jesli termin masz na 4 grudizen to mozesz zostac jeszcze mamusia listopadowa?mi sie tez lozysko starzeje, tak ze witaj w klubie...tylko który stopien to mi lekarz nie mówil ![]() Czyli w ten poniedzialek idziesz Marto do szpitala?dobrze zrozumialam? Katee uwazaj na cytrusy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |||
Zakorzenienie
|
Ależ on jest słodki
![]() I widzę, że też tych z "wysokim czołem", jak mój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W końcu to maleńki noworodek, a noworodki podobno myślą, że są częścia mamusi a nie osobną istotką. Ale jak go kładę to łóżeczka, to staram się go już nie brać stamtąd, żeby nauczył się samodzielnie zasypiać, ale nie zostawiam go ciągle samego jak jest w stanie aktywności, najczęściej leży sobie obok mnie na kanapie i coś tam do niego mówię, albo go obserwuję, a on wodzi oczkami dookoła. Cytat:
![]() Pediatra mi wczoraj powiedział, że mam nie zwracać uwagi na to zanoszenie, bo mi się potem będzie zanosił do 3 roku życia. Chyba, że bezdech trwa 6-8 sekund, to dmucha się energicznie w usta, albo klepie w tyłek. Młody pojadł i dałam mu kropelki espumisan, tak profilaktycznie, ale tylko 5. Zaraz walnął w kimono, nie wiem czy to zasługa kropelek, ale sie nie pręzy tylko leży dość spokojnie. I wsadziłam go dzisiaj w śpiworek, bo oglądałam w Dzień dobry TVN o śmierci łóżeczkowej reportaż ![]() Ciągle mi się wydaje, że mu zimno w tym śpiworku, ale przecież skoro śpi spokojnie, to chyba wszystko ok.
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie to brzmi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie wydaje, ze wytrwasz bo to tylko 10 dni ![]() kurde ja zaczelam czytac o tej mojej bakterii...nie wiem czemu mi przy porodzie nie dadza antybiotyku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
acha i jakas choroba mnie rozbiera.. cos z grypowatych bo jest i kaszel i bol glowy i temperatura i bole miesni.. no i nie wiem.. isc do lekarza i zlapac cos gorszego w kolejce czy leczyc sie po domowemu..
Adrianowi profilaktycznie daje syrop bioaron c.. Mam nadzieje ze obejdzie sie bez grupowego chorowania bo tz podlapal 2 wieksze zlecenia + ma coraz wiecej uczniow..
#3117 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Jeszcze nie czytałam co tu się działo od niedzieli, zaraz będę nadrabiać ![]() ![]() Brombi dzięki za forumowe sprawozdanie ![]() wiem,że mogę już pogratulować Gusiec ![]() od środy wieczór jesteśmy z Olką w domu! Mamy się świetnie, współpraca i poznawanie siebie nawzajem idzie nam coraz lepiej ![]() zabieram się do czytania, bo głodomor właśnie usnął! ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-11-20 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zadomowienie
|
Brombri też oglądalam w TVN o śmierci łózeczkowej. Mnie przeraża ten temat daltego kupiłam monitor oddechu- w sumie to długo sie wachałam bo to spory wydatek ale jak dowiedziałam sie że mały ma wade serca to sie juz nie zastanawiałam.
A wrażenie wysokiego czoła potęguje łysina ![]() ![]() Ela witaj ![]() Kropeczko prosze mi tu nie chorować. ![]() Jesli chodzi o kolki i dietę to ja też staram sie uważać chociaz moja polożna powiedziala że jak mają być kolki to i tak będą- niezależnie od naszej diety wiec pomijając potrawy cieżkostrawne i "wzdęciowe" mozna jeszcze wszystko. Ja od wczoraj zapodaje Espumissan ![]() ![]() Marta ja musiałam miec cc mając łożysko 2 stopnia. I termin ustalonej cesarki miałam na 4.11 a urodziłam 25.10 wiec bądz czujna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Katekatee współczuje tych przeżyc
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-11-20 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | ||
Zakorzenienie
|
Jakbys miała porod w terminie to najwyżej mąż Ci zamrozi
![]() Cytat:
![]() Mimo wszelkich zalet chust, bliskości z mama itd uwazam że malutki kręgoslup i cala reszta nie sa przystosowane do noszenia w pionie i malutkie dziecko powinno jednak spędzac jak najwięcej czasu w pozycji poziomej. Mozna w chuście nosić dziecko niedlugo, ale jednak normalnie nosząc na rekach, latwiej jest kontrolować prawidłowe ulozenie dziecka. UFFF się rozpisalam... ![]() Pamietacie jakim hitem kiedyś były chodziki??? A teraz co? Są wręcz zabronione... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze raz wielkie gratulacje!!!!!!!! OPOWIADAJ JAK BYŁO ![]() Domi - co sie stało z listą? Dlaczego nie ma tygodnia urodzenia? Nie podoba mi się - tp albo tydzień urodzenia tez powinien byc ![]() ![]() Przeciez jest to taka sama informacja jak sn czy cc...
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-20 o 07:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.