|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
A czapeczki mam już w domu i są dużo ładniejsze niż na tym zdjęciu
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet nie przejmuj się, napewno to nie czop!
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka - współczuję stresu, bo znam podobne uczucie, ale u mnie na szczęście nie było tak strasznie jak u Ciebie - spóźnienie wynosiło tylko nieco ponad godzinę, ale człowiek już zaczyna kombinować czy wszystko w porządku. Tż w sobotę pojechał z synkiem i swoimi rodzicami na działkę i dał mi znać, że za jakieś 10 min. wyjeżdżają. Policzyłam, że podróż powinna zająć im jakieś 2,5h, więc po upływie tego czasu zaczęłam się już trochę martwić i oczywiście przychodziły mi różne głupie myśli do głowy, że wypadek itp.
brzoskwinia - wydaje mi się, ze ten śpiworek będzie za duży do fotelika Sweet Delights - co do czopa, to ja kojarzę, że na pewno zaczął mi odchodzić w dniu porodu (pierwszy pojedynczy skurcz poczułam o 12.30, bardziej regularne pojawiły się gdzieś z godzinę później, zabrudzenie wkładki ok. 14.30, przyjazd na izbę przyjęć - chwila przed . 16.00, a synek na świecie był o 16.45). Nie przyglądałam się za bardzo czy był galaretowaty - to co pamiętam, to że miałam wkładkę zabrudzoną krwią (taką bardziej brązowawą jak pod koniec okresu). Podmyłam się, zmieniłam wkładkę a po przyjeździe na izbę przyjęć i tak miałam znowu zabrudzoną wkładkę. Jak mnie zbadali to miałam 8 cm rozwarcia. Nie przejmowałam się wtedy za bardzo czopem i bardziej skupiłam się na skurczach. Pewnie nie za dużo ci to pomoże, bo jesteś w innej sytuacji. Ale opisałam jak to było u mnie. |
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A żarówki jakie drogie wszędzie kupiłam te energooszczędne i przy kasie myślałam, że padne My też nie kupowalismy gniazdek pozłacanych ale lamp to jeszcze sporo nam zostało do kupienia, szukam jakiegoś ładnego kinkietu do małej do pokoju i nie moge nic znaleźć
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
addicted dzięki
ja skurczów żadnych póki co nie czuję, mały kopie normalnie a galaretkę znalazłam przed 7 rano
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
sweet a jakiego koloru?
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted w razie co lepiej skontaktuj sie z ginem, lub jedz do szpitala - bedziesz spokojniejsza
Zawsze lepiej wiedziec czy to czop, czy nie
|
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
sweet d. o kurcze!!!!to już tak blisko?ciekawe może to jeszcze nie czop
.daj znać .ja prasuje te malusie ciuszki i pieluszki i sie zastanawiam jak ja to malenstwo bede zakładać
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet spróbuj zadzwonić do gina nieco później
I odpoczywaj, leż i nie zamartwiaj się na zapas.
|
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio pojechałam odebrać halogeny - 3 szt + takie do półki i kupiłam kabel do siły w kuchni + żarówki a rachunek 290pln aż facet w kasie się zdziwił że to tyle no i myślał, myślał i powiedział że da mi rabat bo ja "kobieta przy nadziei jestem" zapłaciłam 250pln
|
|
#3043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka
rankiem wyłączyli nam prąd przed chwileczką włączyli i zaraz musiałam na wizaz ![]() Sweet czekamy na jakieś wieści Cytat:
chłopak praktycznie wszystko ma ![]() ale autka na sterowanie to nie ma chyba dałaś mi pomysł na prezent... dziękuję
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
PatkaM no 2 lataki moga miec jeszcze problem z prawidlowym rozroznianiem ksztaltow i ukladaniu puzli w odpowiednie okienko.To jest swietne cwiczenie...
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Padł nam wczoraj piekarnik... gosbaj za wizytę ![]() eudaimonia ja prasuję na siedząco... kocurazab nie martw się... Cytat:
majkela12 ja miałam normalny Tantum Verde do ssania... Madziulka83 Pewnie Ci się tylko tak wydaje, że za mało się rusza... Może tak jak u mnie jest odwrócony pleckami, wtedy słabiej czuje się kopnięcia...
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz Adrian układa puzzle normalne ale z mniejszej ilości np 9 puzzli. Puzzle czy układanki moim zdaniem to najlepszy pomysł 1. nawet jak się chwilowo znudzą to po kilku dniach wracają do łask 2. świetnie uczą spostrzegawczości, percepsji i rozwijąją zdolności manualne ( u chłopców to ważniejsze bo z reguły maja wiecej z tym problemów) 3. najlepsze będą puzzle drewniane, najtrudniej zniszczyc http://www.allegro.pl/item809411255_..._eichhorn.html fajne są tez układanki klockowe http://www.allegro.pl/item803820709_...iczy_12el.html wszelkiego rodzaju klocki ale z dodatkami figurek np lego duplo ( tanszy odpowiednik to Jixin) http://www.allegro.pl/item819757427_...el_okazja.html wszelkiego rodzaju modeliny, ciastoliny np. zestaw fryzjer z wyciskarką http://www.allegro.pl/item817655900_...lin_22777.html lub plastopianki http://www.allegro.pl/item819472013_...6_kolorow.html samochodów bym nie kupowała bo chłopcy na ogól maja ich za trzesienia
|
||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
PatkaM jezeli chcesz wydac tak jak pisalas 150zl to proponuje cos z zabawek edukacyjnych FP. Maja piekne zabawki i duzy wybor
Kancia Patka nie chce takich puzzli - uwaza, ze 2 latek jest na nie zbyt kumaty...Poza tym ilosc elementow zalezy tez od tego, czy to beda pierwsze takie puzzle tego dziecka, czy mialo juz z nimi kontakt.Powiem Ci, ze tak na prawde malo rodzicow kupuje swoim dzieciom zabawki edukacyjne (wola np. samochod i z glowy) i czesto juz nawet wieksze dzieci maja olbrzymi problem z puzzlami i tego typu zabawkami.Ty np. pobudzasz synka do rozwoju pewnie od poczatku i dlatego nie ma z nimi trudnosci - brawo
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-20 o 13:28 |
|
|
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
Patka Mój synuś z tego co pamietam na 2 urodziny dostał coś takiego:
http://www.allegro.pl/item820941969_...el_poznan.html http://www.allegro.pl/item818622310_...my_pamiec.html http://www.allegro.pl/item812878742_...e_kolorow.html http://www.allegro.pl/item809664713_...od_barsop.html Lego duplo to zawsze dobry pomysł moim zdaniem
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam termometr elektroniczny, teraz czaję się na laktator i mam dylemat - Tommee Teeppe czy Avent Isis - w cenie praktycznie 15 zł różnicy, chodzi mi oczywiście o ręczny - macie jakieś doświadczenia mamusie?
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
aldii ja odniosłam wrazenie, ze raczej mówi o tych puzzlach podanych przez Ciebie
![]() ale masz racje, ze wszystko zalezy od tego czy dziecko miało stycznośc z taka formą zabawy. No własnie samochody do mnie nie przemawiają, fakt, ze chłopcy lubią sie nimi bawić i dobrze bo tez rozwijają wyobraznie ale mimo wszystko układanki wymagają więcej myślenia ![]() Adrian też ma pełno samochodów bo tak bez okazji dostaje je od babć ja bym wolała zeby dostał kolorowankę, układankę albo np zestaw narzędzi bo te auta stoją w garazu z klocków i tyle, czasem się nimi pobawi na dywanie u siebie ( ma taki z ulicami) malinka tez dobre pomysły podała |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Takie puzzle co to jednak jest więcej układania i główkowania to nie jest zły pomysł. Te podstawowe piankowe czy też te drugie z tym uchwytem to faktycznie zdawało mi się za proste, ale jak trzeb więcej pogłówkować to może być dobry prezent.
|
|
#3054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i trzymaj się - ewidentnie chcesz mnie wyprzedzić
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia ja podalam tylko przykladowe aukcje i wiadomo, ze tzreba wziac pod uwage poziom zaawansowania dziecka z takimi zabawkami - w sumie moglam to od razu dopisac
![]() Brzoskwinko ja mam Avent Isis, ale z systemem via Malinka bardzo podobaja mi sie Twoje propozycje Tylko tak jak juz pisalam - wszystko zalezy czy dziecko bylo juz w ten sposob stumulowane, bo moze sie okazac, ze zabawka bedzie dla dziecka za trudna i sie zniecheci.Najlepiej zapytac o to rodzicow dzieciaczka, na jakim poziomie jest maluch w tego typu zabawach ![]() Mamuski rewelacyjna rozmowa w DDTVN nt. temperamentu dziecka http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2...sci_detal.html
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-20 o 13:54 |
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, ja dziś też miałam problemy ze spaniem i przemyśleniami
![]() Dziękuję za pozdrowienia Gosbaj gratulacje, super, że tak książkowoMajkela to zdróweczka życzę Madziulka, ale miałaś przejścia. Patka moja córcia kończy 2 latka w poniedziałek i kocha puzzle, takie bardziej kumate od 10 wzwyż tak do 15 ![]() Ula podaję Ci adres strony tego wydawnictwa www.olesiejuk.pl Firma Księgarska Jacek Olesiejuk Brzoskwinia ja używałam Avent Isis i polecam. Tamtego nie znam Sweet mi odszedł krwawy na fotelu przy rozwarciu na 8 cm. Raczej nie pomogę . Lepiej jedź do szpitala lub do gina żeby sprawdzić. Trzymaj się i dawaj znać |
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
aldii masz rację
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
puzzle to fajny pomysł,ale samochodziki też sa super,ja zawsze mojemu bratankowi kupowałam na wieksze okazje lego,a tak to autka bo on szaleje za nimi,teraz zbiera wszystkie z tej seri zig zag i kupiłam mu tym razem na mikołajki naklejke na sciane co swieci w ciemności oczywiście z tym autkiem,on już ciut starszy bo 3,5 ale auta zawsze go cieszyły.
siedze sama w domu i nuda,tz nie chce po mnie wpaść zebym tam coś robiła w mieszkaniu wiec wrzuciłam nastepne pranie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Mam pytanie do mamuś, które mają już jeden poród za sobą
czy Wam odchodził? jak to u Was wyglądało? Bo wyczytałam jak wygląda i że nie zawsze jest ale chciałabym przeczytać jak to u Was było. Bo chyba u mnie zaczął odchodzic właśnie, rano znalazłam na bieliznie coś właśnie takiego baaardzo odpowiadającemu opisom czopa, a mój gin nie odbiera jak na razie
więc byłabym Wam wdzięczna na krótki opis

pare kontaktów, światełek do sypialni, podświetlenie kuchni a tu gruba kasa w sklepie zostawiona.. a wcale nie kupowaliśmy pozłacanych tylko takie normalne 

I odpoczywaj, leż i nie zamartwiaj się na zapas.

aż facet w kasie się zdziwił że to tyle no i myślał, myślał i powiedział że da mi rabat bo ja "kobieta przy nadziei jestem" 
przed chwileczką włączyli i zaraz musiałam na wizaz 
I kupiłam na allegro takie:
ja bym wolała zeby dostał kolorowankę, układankę albo np zestaw narzędzi