Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 14:03   #3061
malinka118
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Malinka bardzo podobaja mi sie Twoje propozycje
Tylko tak jak juz pisalam - wszystko zalezy czy dziecko bylo juz w ten sposob stumulowane, bo moze sie okazac, ze zabawka bedzie dla dziecka za trudna i sie zniecheci.Najlepiej zapytac o to rodzicow dzieciaczka, na jakim poziomie jest maluch w tego typu zabawach

Mamuski rewelacyjna rozmowa w DDTVN nt. temperamentu dziecka http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2...sci_detal.html
Zgadzam się, że najlepiej zapytać rodziców. Nas chrzestni i moi rodzice zawsze pytają co kupić Olafkowi. A moje propozycje to było to co dostał i się sprawdziło u nas
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 14:13   #3062
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim

tej lalki z tego linku aż się przestraszyłam
http://www.allegro.pl/item811832533_...ka_zimowa.html
Fakt masakra
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzisiaj już na dobre tak mnie gardło rozbolało, że rano mówić nie mogłam- chrypę mam jak stary menel
Tż zaopatrzył mnie w aptece w rutinoscorbin i tantum verde
Kuruj się by sie nic z tego nie rozwineło

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Do Świąt chcemy już się wprowadzić .
Fajnie trzymam kciuki

Cytat:
pysiamn - ja co roku planuję wcześniejszy zakup prezentóe ale w praniu to różnie potem wychodzi
Ja mam cichą nadzieję że mi się uda
I listopad będzie już taki swiąteczny troszkę

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Witam!

Ale mnie dziś pięką oczy... Miałam nie za ciekawy wieczór

Dobra, uciekam cos poczytać, bo się wcoraj w ogoóle nie pouczyłam
Budulinko
Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mam pytanie do mamuś, które mają już jeden poród za sobą Chodzi mi o odejście czopa czy Wam odchodził? jak to u Was wyglądało? Bo wyczytałam jak wygląda i że nie zawsze jest ale chciałabym przeczytać jak to u Was było. Bo chyba u mnie zaczął odchodzic właśnie, rano znalazłam na bieliznie coś właśnie takiego baaardzo odpowiadającemu opisom czopa, a mój gin nie odbiera jak na razie więc byłabym Wam wdzięczna na krótki opis tak dla pewności
U mnie z czopem było tak że nie wiele go widzialam
Bo tak naprawdę dzień przed porodem jak poszlam na KTG to podczas badznia na Izbie przyjęć lekarka powiedziala mi że czop mi odszedł podczas badania....więc miaął go częściowo na rekawiczce taka galeretka nie do końca ściśnięta

Reszte odeszła drugiego dnia rano w łazience...potem miałam rano kolejne KTG...z mężem...i jak wyszłam to zaczeły się nie reg skurcze....
Mąż nie pojechał wcale do pracy... i w domku odliczalismy minuty...czy to już czy nie

I ok 18 pojechaliśmy do szpitala
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja mam takie pytanie na ciut inny temat: co można kupić na prezent dla 2 latka na urodziny? Wiem, że można by było kupić samochodzik, ale wolałabym prezent jakiś bardziej edukacyjny. Macie może jakieś pomysły?
ja mam podobne zdanie jak dziewczyny...
Samochodow mali chłopcy mają fulll
U nas można je łopata przekladać
Polecam coś edukacyjnego i rozwojowego ....napewno będzie to ciekawe bo inne dla malucha i rodzice też się bardziej ucieszą

1 Ew. może być nie bardzo drogi tor samochodowy który dziecko nawet 2 latek może skladać sam (np WADER ma taki)...Kuba taki dostał...składa go sam....przebudowuje kilka razy dziennie i jezdzi samochodami po nim....
http://www.allegro.pl/item820059161_...der_51600.html
Nie jest drogi a Kuba jest nim zachwycony i bawi się nim codziennie....
W dodatku ma różne kolory, garaż...Kuba sam budując stara się nazywać kolory itp POLECAM

2. Jakieś fajne klocki LEGO DUPLO....Kuba ma kilka zestawów...i nawet jak ktoś kupi kolejny to sięcieszymy, bo wtedy razem budujemy większy domek, większy garaż itp

3. PUZZLE rozwijają, uczą wyobrazni itp (od 2-5lat)
Są specjalne grobe i większe puzzle by dziecko ich nie zjadło, połknełoi nie zniszczyło itp
Już od 2 lat.
W Mother Care za ok 30zł. jest śietny zestaw w pięknej blaszanej puszce jest tam zestaw chyba 6 dinozaurów do składania z 4 lub 6 elementów....Kuba te 4 elementowe składa już sam, ale te 6 jeszcze z nasza pomocą

4. Fajne są też PUZZLE magnetyczne szescienne, ale to większy wydatek bo koszt. ok 50-60zł (niby są polecane od 3 lat) ale Kuba dostał jako 2 latek i się nimi świetnie bawi...
Na początku można budować z nich wieże itp bo są małymi szescianami...a potem łatwo się skąłda i się trzymają bo są magnetyczne
http://www.allegro.pl/item819695376_...zescienne.html

5 No i CIASTOLINA (sama ciastolina jest od 2 lat, a w zestawie do wiciskania niby od 3) Kuba ma zestaw...i też jest to świetna zabawa...jak rozwałkowuje to mówi Pizza lub ciasto

Mozna też zawsze podpytać rodziców, co maly ma, lub czego mu brakuje....jak dadzą wolną rękę....to wtedy polecam powyższe propozycje...sorry ala kupno samochodu to dlamnie pojscie na łatwiznę
Otttt sie rozpisałam

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
hej.wczoraj mi się znowu słabo zrobilo, ale pół to się nakręciłam.chyba muszę jakieś relaksacyjne ćwiczenia robic albo wizualizacje.

Buziaki.
odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
My nie mamy żadnych pomysłów na prezenty... A też chciałam już zacząć...
A ja już zrobiłam listę...na liście 16 osób
Planuję z mężem jeszcze w ten weekend zacząć

Zaczełam spisywać czego mi brakuje do wyprawki dacie wiarę

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-20 o 14:18
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 14:26   #3063
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
A ja już zrobiłam listę...na liście 16 osób
Planuję z mężem jeszcze w ten weekend zacząć
Pysia proszę o wklejenie listy - nie mam pomysłow co dla rodzicow/teściów/szwagra itp.
Stary 2009-11-20, 14:33   #3064
Sweet Delights
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za opisy na razie trochę mi brzuch twadnieje i tak jakby pobolewał lekko ale nie na @ tylko tak inaczej, no w każdym razie nie czuję żadnych skurczy. Zobaczymy jak będzie, na razie nic więcej nie ''wypłynęło'' ze mnie czyli to coś jednorazowego było i bez krwi na szczęście. Mały się pręży tak jakos dziwnie nisko, a ja nie mogę się nadal dodzwonić do gin. Trzymajcie kciuki, żebym jednak jeszcze trochę wytrwała
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 14:39   #3065
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za opisy na razie trochę mi brzuch twadnieje i tak jakby pobolewał lekko ale nie na @ tylko tak inaczej, no w każdym razie nie czuję żadnych skurczy. Zobaczymy jak będzie, na razie nic więcej nie ''wypłynęło'' ze mnie czyli to coś jednorazowego było i bez krwi na szczęście. Mały się pręży tak jakos dziwnie nisko, a ja nie mogę się nadal dodzwonić do gin. Trzymajcie kciuki, żebym jednak jeszcze trochę wytrwała

Kciuki zaciśnięte
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 14:45   #3066
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ja mam podobne zdanie jak dziewczyny...
Samochodow mali chłopcy mają fulll
U nas można je łopata przekladać
Polecam coś edukacyjnego i rozwojowego ....napewno będzie to ciekawe bo inne dla malucha i rodzice też się bardziej ucieszą

1 Ew. może być nie bardzo drogi tor samochodowy który dziecko nawet 2 latek może skladać sam (np WADER ma taki)...Kuba taki dostał...składa go sam....przebudowuje kilka razy dziennie i jezdzi samochodami po nim....
http://www.allegro.pl/item820059161_...der_51600.html
Nie jest drogi a Kuba jest nim zachwycony i bawi się nim codziennie....
W dodatku ma różne kolory, garaż...Kuba sam budując stara się nazywać kolory itp POLECAM

2. Jakieś fajne klocki LEGO DUPLO....Kuba ma kilka zestawów...i nawet jak ktoś kupi kolejny to sięcieszymy, bo wtedy razem budujemy większy domek, większy garaż itp

3. PUZZLE rozwijają, uczą wyobrazni itp (od 2-5lat)
Są specjalne grobe i większe puzzle by dziecko ich nie zjadło, połknełoi nie zniszczyło itp
Już od 2 lat.
W Mother Care za ok 30zł. jest śietny zestaw w pięknej blaszanej puszce jest tam zestaw chyba 6 dinozaurów do składania z 4 lub 6 elementów....Kuba te 4 elementowe składa już sam, ale te 6 jeszcze z nasza pomocą

4. Fajne są też PUZZLE magnetyczne szescienne, ale to większy wydatek bo koszt. ok 50-60zł (niby są polecane od 3 lat) ale Kuba dostał jako 2 latek i się nimi świetnie bawi...
Na początku można budować z nich wieże itp bo są małymi szescianami...a potem łatwo się skąłda i się trzymają bo są magnetyczne
http://www.allegro.pl/item819695376_...zescienne.html

5 No i CIASTOLINA (sama ciastolina jest od 2 lat, a w zestawie do wiciskania niby od 3) Kuba ma zestaw...i też jest to świetna zabawa...jak rozwałkowuje to mówi Pizza lub ciasto

Mozna też zawsze podpytać rodziców, co maly ma, lub czego mu brakuje....jak dadzą wolną rękę....to wtedy polecam powyższe propozycje...sorry ala kupno samochodu to dlamnie pojscie na łatwiznę
No właśnie mam takie samo zdanie, że samochód to pójście na łatwiznę i wolę coś edukacyjnego, ale tak jak pisałam to widzę to dziecko 1-2 razy do roku, rodzice mówią żeby nic nie kupować ewentualnie książeczkę ale z 1 książką to mi głupio a nie będę ich kupować 5, wolałabym książeczkę i coś.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 14:47   #3067
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
No właśnie mam takie samo zdanie, że samochód to pójście na łatwiznę i wolę coś edukacyjnego, ale tak jak pisałam to widzę to dziecko 1-2 razy do roku, rodzice mówią żeby nic nie kupować ewentualnie książeczkę ale z 1 książką to mi głupio a nie będę ich kupować 5, wolałabym książeczkę i coś.
Książki też można całkiem fajne kupić i wcale nie małe i tanie.
Stary 2009-11-20, 14:54   #3068
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
męża chrześniak to ma i lego duplo i zabawki FP
jego tata pracuje w Belgii ( dużo zarabia) więc maluch ma wszystko o czym mógłby zamarzyć
na chrzest kupiliśmy rowerek metalowy z łańcuchem, już na 2 latka ( szwagierka taki chciała) daliśmy za niego 300zł
teraz chciałabym się zmieścić w 200zł
wszelkie gry , puzle eduk. to ma ich w cholere , więc mysle ze ten samochód sterowany będzie najlepszy
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Ula podaję Ci adres strony tego wydawnictwa www.olesiejuk.pl
Firma Księgarska Jacek Olesiejuk
dziękuję
znalazłam na allegro
http://www.allegro.pl/item792225430_...iemowlaka.html
i chyba go zamówię
Cytat:
trzymam kciukole
nie chce Cię denerwować , ale jak ja miałam twardnienia macicy i ból miesiączkowy i do tego ból krzyża to KTG wykazało 30% akcję skurczową.
jeśli ból się nasili to nie czekaj tylko jedz do szpitala , chyba ze wcześniej dodzwonisz się do gina

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 14:57   #3069
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Książki też można całkiem fajne kupić i wcale nie małe i tanie.
No nie piszę, że chce książkę małą i tanią Jakiś zbiór bajek ale porządniejszy, a nie krótki, cienkie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 14:58   #3070
aldii
Zakorzenienie

Sweet a nie mozesz jechac do szpitala, zeby Cie zbadali, czy wszystko ok?
Stary 2009-11-20, 15:35   #3071
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
zaslona ja tez chodze do lekarza na Galla i chce tam rodzic, super polozne i lekarze sa, ostatnio tam lezalam kilka dni i bylam zachwycona opieka.

jadlam dzis na obiad pizze bezglutenowa , pyszna nie byla ale zawsze jakis substytut normalnej
O a jaki lekarz Cię prowadzi? Bo może akurat ten sam co mnie

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 15:49   #3072
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Co do elektryki to ja się ostatnio zszokowałam ile to kosztuje pare kontaktów, światełek do sypialni, podświetlenie kuchni a tu gruba kasa w sklepie zostawiona.. a wcale nie kupowaliśmy pozłacanych tylko takie normalne
Niestety wiem coś o tym My dodatkowo wymieniamy wszystkie kable. bo ta instalacja jest stara aluminiowa, a co za tym idzie nie raz były spięcia... A że chcemy jeszcze trochę pożyć, więc trzeba.

Wiecie co? Nie uwierzycie! Sama jestem w szoku, a może nie tyle w szoku, co śmiać mi się chce odkąd o tym usłyszałam... Otóż dowiedziałam się dzisiaj, że jeszcze jedna nauczycielka z mojej szkoły będzie miała Maluszka Dyrektor to chyba zawału dostanie
Moja kadra jest bardzo młoda, średnia wieku to około 30 - 35 lat, więc w sumie co tu się dziwić. No, ale zbieg okoliczności niezły - jak cisza, to cisza, a jak już się ruszyło, to na całego
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:06   #3073
brzoskwinia82
Zadomowienie

no pozamawiałam dzisiaj w końcu wszystkie te duperele, wanienkę, stojak, termometr, laktator, śpiworek itp.
Zostało mi do kupienia el. niania (nie wiem jaka???), materacyk do łóżeczka (ale jeszcze go nie mam więc nie wiem jaki wymiar bo łóżeczko ma ze 20 lat) i karuzela na łóżeczko ale to chyba odpuszczę i po porodzie kupię, a może ktoś na prezent przyniesie

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:26   #3074
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Pysia proszę o wklejenie listy - nie mam pomysłow co dla rodzicow/teściów/szwagra itp.
Malinko chcesz ściągać

Powiem tak jeden prezent już dziś kupiłam dla mężą
Jego ukochane perfumy
http://www.allegro.pl/item795583783_...25_ml_edt.html
Ale ciiiiiiicho

Resztę musze jeszcze obgadać z mężem

Ale się przyznaję że część to pyszne wino, które szef męża specjalnie sprowadza skrzynkami na święta...nie pamiętam nazwy mogę podpytać
Część to IKEA, swiece zapachowe, pachnące suszki w wazonie itp

A reszta to nałatwiznę KOSMETYKI moje firmowe (bo dla mnie wychodzi taniej niż czekoladki w markecie )
Pracuje jak Wam pisałam w firmie kosmetycznej jako pracownik mam dużą zniżkę....więc opłaca mi się kupić dla cioci, braci...perfumy, czy zestaw kremów w eleganckiej kosmetyczce, bo wydam mniej niż za niej niż na słodycze czy byle co ze sklepu

aaaa i jeszcze coś dla chrzesniaka i Kubusia....ale tu trzeba pomysleć z męzusiem

ot i cała lista

ps. dla mojej mamy nowe sztućce ale poprosiła że fajnie jak by jej Mikolaj w tym roku obdarował (sztućcami lub poscielą) więc ja Mikołaj biorę sztućce brat Mikolaj pościel

Sweet Delights wytrzymaj

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-20 o 16:36
Stary 2009-11-20, 16:30   #3075
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam ja juz po wizycie w szpitalu po usg maly wazy 1.6 kg na co ginka stwierdzila ze ladnie wazy no i maly jest glowka w dol i babka powiedziala ze raczej sie juz nie przekreci
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:37   #3076
addicted to wizaz
Zadomowienie

Co do prezentów dla 2-latków to chciałam napisać, że w tym zakresie najlepiej doradzą pysia, Kacia i celka, ale przeczytaniu wszystkiego widzę, że dziewczyny już Wam doradziły

Jak ktoś chce samochodzik to przecież można też kupić z Lego Duplo. Jeśli chodzi o samochodzik sterowany to zależy od dziecka (tż kupił naszemu synkowi jak miał niecałe 2 lata na gwiazdkę i Michał się trochę go bał, ale on generalnie nie lubił hałaśliwych zabawek, po jakimś czasie się przyzwyczaił). Fajne są też książeczki z puzzlami.

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Takie opisy porodów to ja mogę czytać
Życzę wszystkim podobnego, tak żeby zdążyć w sam raz na porodówkę

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
hmm no to teraz mam zagrychę - bo sprawdziłam i tej samej firmy śpiworek do fotelika ma na szerokość tyle samo cm tylko na długość jest 5 cm dłuższy...
Wydawało mi się, że jest większy.
Może w takim układzie też będzie pasował

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
to jest super nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
....Powiem Ci, ze tak na prawde malo rodzicow kupuje swoim dzieciom zabawki edukacyjne (wola np. samochod i z glowy) i czesto juz nawet wieksze dzieci maja olbrzymi problem z puzzlami i tego typu zabawkami.Ty np. pobudzasz synka do rozwoju pewnie od poczatku i dlatego nie ma z nimi trudnosci - brawo
na szczęście są wyjątki (nieskromnie mówię tu o sobie)
Ale w wakacje mieliśmy najlepszy przykład na 12 letniej dziewczynie, która układała puzzle z naszym akurat wtedy 5-latkiem. To były 2 układanki po 30 i 50 elementów i tej dziewczynie bardzo kiepsko szło układanie, aż byłam w ciężkim szoku (z tego co mówiła to ona nie ma w domu, a szkole jak były to też nie układała). Natomiast mój siostrzeniec też 12 letni na gwiazdkę dostał puzzle 1000 elementów z pl. Św. Piotra i całkiem nieźle sobie poradził.

Cytat:
Ja nie pysia i nie mamy w zwyczaju obdarowywania dużej liczby osób, ale mogę powiedzieć, że dla teściowej najczęściej kupuję jakiś zestaw kosmetyków (bo ona sobie zawsze żałuje kasy i kupuje jakieś tańsze) i od czasu do czasu dostaje też coś na wzmocnienie np. Vicard czy inne tego rodzaju. Za to kupienie prezentu teściowi to .

Sweet Delights - obyś wytrzymała jak najdłużej
daj szansę lili

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam ja juz po wizycie w szpitalu po usg maly wazy 1.6 kg na co ginka stwierdzila ze ladnie wazy no i maly jest glowka w dol i babka powiedziala ze raczej sie juz nie przekreci
no i niech już zostanie mały nietoperek

brzoskwinia
- i jak, wzięłaś ten śpiworek, o którym wcześniej pisałaś?
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:43   #3077
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Malinko chcesz ściągać
Sweet Delights wytrzymaj
Tak zamierzam ściągać

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

Ja nie pysia i nie mamy w zwyczaju obdarowywania dużej liczby osób, ale mogę powiedzieć, że dla teściowej najczęściej kupuję jakiś zestaw kosmetyków (bo ona sobie zawsze żałuje kasy i kupuje jakieś tańsze) i od czasu do czasu dostaje też coś na wzmocnienie np. Vicard czy inne tego rodzaju. Za to kupienie prezentu teściowi to .
Ja niestety kosmetyków teśiom nie kupię bo teściowa ma oriflame i tylko takich używa, jak raz dostała inne to prawie się obraziła A teściu to katastrofa, jeszcze nie zdarzyło żeby prezent mu się podobał i nie ukrywa tego. Mój tż przyzwyczajony, a mnie to wkurza. Szwagier to też porażka

Moi rodzice to co innego. Mamie chyba kupię ulubiony perfum, a tacie płyty z koncertem "Freddie Mercury Tribute Concert" ma go w wersji VHS, ale jakość po latach jest już kiepska. A brat jest freediverem i chyba wezmę jego zdjęcie z pod wody i zrobię w formie plakatu to antyramy, zawsze chciał mieć taki.
Dla synusia kombinujemy jeszcze.
Stary 2009-11-20, 16:54   #3078
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
super że chłopak zdrowy

a ja znowu światła nie miałam , ponoś jakaś awaria była
ale duzo nie napiasałyście , więc jestem w temacie

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-20, 16:56   #3079
addicted to wizaz
Zadomowienie

A ja się zbieram na szkołę rodzenia i pewnie zajrzę późniejszym wieczorkiem, żeby zobaczyć czy dużo naskrobałyście
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:00   #3080
majkela12
Zadomowienie

Madziulka83 ale wieczór- ja to pewnie bym osiwiała ze strachu i urodziła 5 razy w międzyczasie
Cytat:
: kciuki::k ciuki: i jeszcze

Cytat:

---------
Mieszkanko ogarnięte- pięknie pachnie i czyściutko
Teraz zostało mi się w kuchni zakręcić i siebie do ładu doprowadzić
Przy sprzątaniu pocę się jak mała świnka i ta zadyszka
----
Gardzioło nadal boli- coraz bardziej. Ciężko mi mówić. No nic przeżyję dzisiejszą impreze, a jutro będę się w łóżeczku kurować
Na poprawę humorku koleżanka mi wiezie po swoim bratanku kupę ciuszków, rożki itp cieszę się jak małe dziecko.
Stary 2009-11-20, 17:03   #3081
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

brzoskwinia
- i jak, wzięłaś ten śpiworek, o którym wcześniej pisałaś?
no kupiłam najwyżej będzie tylko do wózka...

Stary 2009-11-20, 17:06   #3082
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:

Skurcze to właśnie taki ból który przybiera na sile i częstotliwości.Nie wiem czego się spodziewasz,ale jak się zacznie poród to na pewno będziesz o tym wiedziała.

Trzymam kciuki,abyś jeszcze wytrzymała
Stary 2009-11-20, 17:19   #3083
pola25
Zakorzenienie

Sweet trzymam kciuki. dawaj na bieżąco znać co z Tobą!

Kocurazab u mnie w szkole mały wysp-ja zapoczątkowałam, a oprócz mnie 3 inne

Elcia fajnie, że dzidzia zdrowa i juz taka duża!

Addicted udanych zajęć!

Majkela zdrówka życzę!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:33   #3084
filka2
Zadomowienie

ja sie przespałam troszke,miałam jechać posprzatac troche ale okropnie mi sie brzuch stawia i trochę boli.wizyta za 2tyg ciekawe....może też bedę miec problemy z szyjka lub...

ja nie lubie robić prezentów tzn lubie kupować ale zawsze jest problem co???i czy ten ktoś bedzie zadowolony.z bratowa zrezygnowałyśmy już z prezentów i postanowiłyśmy ze dla dzieci tylko i z mojej strony kupimy tylko mamie a u tż bedzie wigilia wiec kupimy teściom i bratu tż,ale ja bym chciała teściowej podsunąć coś bo ona beztalencie prezentowejak ona coś kupi to płakać sie chce,może zażycze sie sobie coś do mieszkania.my z tż mamy już zaległe 2 okazje,bo jakoś odkładaliśmy i tak myśle co sobie sprawić lub tż,wiem że tż chce skórzana teczke do pracy,ale my zawsze kupujemy sobie razem tzn wybieramy.
ja bym chciała jeszcze teściom kupić coś bo mieszkaliśmy tu pół roku za darmo i pomagaja nam w mieszkaniu ,tylko co?

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-11-20 o 17:35
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:40   #3085
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja sie przespałam troszke,miałam jechać posprzatac troche ale okropnie mi sie brzuch stawia i trochę boli.wizyta za 2tyg ciekawe....może też bedę miec problemy z szyjka lub...

ja nie lubie robić prezentów tzn lubie kupować ale zawsze jest problem co???i czy ten ktoś bedzie zadowolony.z bratowa zrezygnowałyśmy już z prezentów i postanowiłyśmy ze dla dzieci tylko i z mojej strony kupimy tylko mamie a u tż bedzie wigilia wiec kupimy teściom i bratu tż,ale ja bym chciała teściowej podsunąć coś bo ona beztalencie prezentowejak ona coś kupi to płakać sie chce,może zażycze sie sobie coś do mieszkania.my z tż mamy już zaległe 2 okazje,bo jakoś odkładaliśmy i tak myśle co sobie sprawić lub tż,wiem że tż chce skórzana teczke do pracy,ale my zawsze kupujemy sobie razem tzn wybieramy.
ja bym chciała jeszcze teściom kupić coś bo mieszkaliśmy tu pół roku za darmo i pomagaja nam w mieszkaniu ,tylko co?
filka mi jak się stawia to zmieniam pozycję, spaceruję itd to mi pomaga.ewentuanie jakaś kąpiel.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:46   #3086
pysiamn
Zakorzenienie

Spadam na zakupy do usłyszenia

Proszę nie pisać za dużo

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-20, 18:07   #3087
brzoskwinia82
Zadomowienie

zrobiłam ciasto, siedzi w piekarniku - meeeeega szybkie - 5 minut. Ciekawe jakie wyjdzie z tego przepisu robiłam http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/P...z-owocami.html

Stary 2009-11-20, 18:28   #3088
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej słoneczka
rankiem wyłączyli nam prąd przed chwileczką włączyli i zaraz musiałam na wizaz
Ja od 7:30 do jakiejś 13:00 byłam w pracy, a od 8:30 do 12:00 też byliśmy bez prądu. Mieszkam niecałe 10 min drogi od szkoły, w której pracuję i u mnie w domu również nie było prądu. Chyba się na nas uwzięli Aczkolwiek ja np cieszę się, że w tym czasie, jak nie było prądu byłam w pracy, bo w domu to nie wiedziałabym co mam robić Grunt, że już jesteśmy oświetlone

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
majkela12 ja miałam normalny Tantum Verde do ssania...
Ja również miałam ten do ssania...

Kurcze jakieś fatum chyba pada na nas z tymi sprzętami, najpierw u dziewczyn, teraz u Ciebie, no i u mnie...bo u mnie coś pralka szwankuje, pierze, pierze i w pewnym momencie zaczyna buczeć. I tak już jakiś czas. Oczywiście też nie jest już na gwarancji Ale ja poczekam jeszcze z wezwaniem kogo, jak będę miała trochę więcej zrobionego remontu - czyli nie wiem kiedy... Bo mam nadzieję, że nie popsuje się do końca

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-11-20 o 18:15
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:35   #3089
ula 87
Zadomowienie

kochane coś dzisiaj strajkujemy co tu tak pusto ? napewno weekendowy nastrój Was ogarnął

Sweet kochana jak się czujecie?

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-20, 18:41   #3090
Agape007
Zadomowienie

Odebrałam wyniki, na szczęście nie mam białka w moczu Czyli ta moja opuchnieta noga, to taka moja przypadłośc...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości