Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 11:45   #3031
malinka118
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mam pytanie do mamuś, które mają już jeden poród za sobą Chodzi mi o odejście czopa czy Wam odchodził? jak to u Was wyglądało? Bo wyczytałam jak wygląda i że nie zawsze jest ale chciałabym przeczytać jak to u Was było. Bo chyba u mnie zaczął odchodzic właśnie, rano znalazłam na bieliznie coś właśnie takiego baaardzo odpowiadającemu opisom czopa, a mój gin nie odbiera jak na razie więc byłabym Wam wdzięczna na krótki opis tak dla pewności
Ja nawet nie wiem kiedy czop mi odszedł, odchodził w częściach, ale większa część wypadła w szpitalu. Ale możliwe że to szyjka reaguje po badaniu zwiększoną wydzieliną, która może być podbarwiona krwią. Najlepiej zadzwoń do lekarza. Jeśli to czop to uważaj na zakażenia. Częściej się podmywaj i zmieniaj wkładki.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim

tej lalki z tego linku aż się przestraszyłam
http://www.allegro.pl/item811832533_...ka_zimowa.html
Dopiero teraz się przyjrzałam tej lalce A czapeczki mam już w domu i są dużo ładniejsze niż na tym zdjęciu
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:46   #3032
pola25
Zakorzenienie

Sweet nie przejmuj się, napewno to nie czop!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:48   #3033
addicted to wizaz
Zadomowienie

Madziulka - współczuję stresu, bo znam podobne uczucie, ale u mnie na szczęście nie było tak strasznie jak u Ciebie - spóźnienie wynosiło tylko nieco ponad godzinę, ale człowiek już zaczyna kombinować czy wszystko w porządku. Tż w sobotę pojechał z synkiem i swoimi rodzicami na działkę i dał mi znać, że za jakieś 10 min. wyjeżdżają. Policzyłam, że podróż powinna zająć im jakieś 2,5h, więc po upływie tego czasu zaczęłam się już trochę martwić i oczywiście przychodziły mi różne głupie myśli do głowy, że wypadek itp.

brzoskwinia - wydaje mi się, ze ten śpiworek będzie za duży do fotelika

Sweet Delights - co do czopa, to ja kojarzę, że na pewno zaczął mi odchodzić w dniu porodu (pierwszy pojedynczy skurcz poczułam o 12.30, bardziej regularne pojawiły się gdzieś z godzinę później, zabrudzenie wkładki ok. 14.30, przyjazd na izbę przyjęć - chwila przed . 16.00, a synek na świecie był o 16.45). Nie przyglądałam się za bardzo czy był galaretowaty - to co pamiętam, to że miałam wkładkę zabrudzoną krwią (taką bardziej brązowawą jak pod koniec okresu). Podmyłam się, zmieniłam wkładkę a po przyjeździe na izbę przyjęć i tak miałam znowu zabrudzoną wkładkę. Jak mnie zbadali to miałam 8 cm rozwarcia. Nie przejmowałam się wtedy za bardzo czopem i bardziej skupiłam się na skurczach.
Pewnie nie za dużo ci to pomoże, bo jesteś w innej sytuacji. Ale opisałam jak to było u mnie.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:50   #3034
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Pewnie parapetówka będzie między świętami a sylwkiem
Co do elektryki to ja się ostatnio zszokowałam ile to kosztuje pare kontaktów, światełek do sypialni, podświetlenie kuchni a tu gruba kasa w sklepie zostawiona.. a wcale nie kupowaliśmy pozłacanych tylko takie normalne

A żarówki jakie drogie wszędzie kupiłam te energooszczędne i przy kasie myślałam, że padne My też nie kupowalismy gniazdek pozłacanych ale lamp to jeszcze sporo nam zostało do kupienia, szukam jakiegoś ładnego kinkietu do małej do pokoju i nie moge nic znaleźć
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:52   #3035
Sweet Delights
Zadomowienie

addicted dzięki ja skurczów żadnych póki co nie czuję, mały kopie normalnie a galaretkę znalazłam przed 7 rano
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:52   #3036
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
co do czopa, to ja kojarzę, że na pewno zaczął mi odchodzić w dniu porodu (pierwszy pojedynczy skurcz poczułam o 12.30, bardziej regularne pojawiły się gdzieś z godzinę później, zabrudzenie wkładki ok. 14.30, przyjazd na izbę przyjęć - chwila przed . 16.00, a synek na świecie był o 16.45). Nie przyglądałam się za bardzo czy był galaretowaty - to co pamiętam, to że miałam wkładkę zabrudzoną krwią (taką bardziej brązowawą jak pod koniec okresu). Podmyłam się, zmieniłam wkładkę a po przyjeździe na izbę przyjęć i tak miałam znowu zabrudzoną wkładkę. Jak mnie zbadali to miałam 8 cm rozwarcia. Nie przejmowałam się wtedy za bardzo czopem i bardziej skupiłam się na skurczach.
Takie opisy porodów to ja mogę czytać
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:07   #3037
pola25
Zakorzenienie

sweet a jakiego koloru?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:16   #3038
aldii
Zakorzenienie

Addicted w razie co lepiej skontaktuj sie z ginem, lub jedz do szpitala - bedziesz spokojniejsza Zawsze lepiej wiedziec czy to czop, czy nie
Stary 2009-11-20, 12:24   #3039
filka2
Zadomowienie

sweet d. o kurcze!!!!to już tak blisko?ciekawe może to jeszcze nie czop.daj znać .

ja prasuje te malusie ciuszki i pieluszki i sie zastanawiam jak ja to malenstwo bede zakładać
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:25   #3040
zebra666
Zakorzenienie

Sweet spróbuj zadzwonić do gina nieco później I odpoczywaj, leż i nie zamartwiaj się na zapas.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:30   #3041
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
PatkaM ja bylam teraz na 3 urodzinach i kupilam cos takiego : http://allegro.pl/item820860457_ukla...zle_wybor.html
a dla 2 latka to bym polecala np. takie : http://allegro.pl/item792190243_☠☠☠☠☠☠..k_babyono.html
Takie puzzle to zdają mi się dobre dla mniejszego dziecka, bo taki 2 latek to już przecież kumaty jest?

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
No właśnie z tymi prezentami zawsze problem. Ogólnie nasz maluch bardzo lubi samochody a w szczególności resoraki, więc mój tż mu co chwilę jakiegoś resoraka kupuje. A na okazję to jest problem... ze dwa razy już dostał zdalnie sterowany samochód i bardzo się cieszył - dzieciaki to uwielbiają więc myślę że dobry pomysł
No właśnie chyba na łatwiznę pójdziemy i będzie sterowany samochodzik...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:30   #3042
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
A żarówki jakie drogie wszędzie kupiłam te energooszczędne i przy kasie myślałam, że padne My też nie kupowalismy gniazdek pozłacanych ale lamp to jeszcze sporo nam zostało do kupienia, szukam jakiegoś ładnego kinkietu do małej do pokoju i nie moge nic znaleźć
o tak ja ostatnio pojechałam odebrać halogeny - 3 szt + takie do półki i kupiłam kabel do siły w kuchni + żarówki a rachunek 290pln aż facet w kasie się zdziwił że to tyle no i myślał, myślał i powiedział że da mi rabat bo ja "kobieta przy nadziei jestem" zapłaciłam 250pln
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:52   #3043
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

brzoskwinia - wydaje mi się, ze ten śpiworek będzie za duży do fotelika
hmm no to teraz mam zagrychę - bo sprawdziłam i tej samej firmy śpiworek do fotelika ma na szerokość tyle samo cm tylko na długość jest 5 cm dłuższy...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Rozmawiałyśmy już o tym kiedyś,ale w ramach przypomnienia,bo może któraś nie oglądała tego

http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,2....html#autoplay
właśnie widziałam ten fragment i zastanawiam się nad tym monitorem oddechu - chciałam kupić, ale teraz już nie wiem - bo ta pani doktor powiedziała że nie są polecane a w Wielkiej Brytanii wręcz odradzane.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:59   #3044
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka
rankiem wyłączyli nam prąd przed chwileczką włączyli i zaraz musiałam na wizaz

Sweet czekamy na jakieś wieści

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Generalnie napiszę tak: jestem chrzestną, ale to dziecko widzę raz - dwa razy do roku, więc nie wiem co ono tak faktycznie ma... Jak pytałam się mamy małego czy potrzebuje czegoś konkretnego, co lubi, to najpierw powiedziała żebyśmy nic nie kupywali a potem jak ją pomęczyłam to powiedziała o książeczce z bajkami. Wiem, że pewnie nie chce nas naciągać na kase bo oni sami mieszkają na wsi i wiadomo jak to jest, ale myślę że do 150 zł jakiś prezent można kupić - zwłaszcza, że tak rzadko się widzimy. Myślałam już o książeczce i o czymś jeszcze, ale co jeszcze to nie wiem. Można samochodzik, ale samochodzików ma pewnie pełno, a z drugiej strony jak bym chciała kupic jakąś zabawkę edukacyjną to być może już ma akurat to co my byśmyt kupili. I sama nie wiem. A może jakiś fajny samochód sterowany na pilota? Taki 2 latek to już kumaty przecież nie?
mamy ten sam problem , w styczniu idziemy do chrześniaka męża na 2 urodziny i już teraz główkujemy się co kupić na prezent .
chłopak praktycznie wszystko ma
ale autka na sterowanie to nie ma
chyba dałaś mi pomysł na prezent... dziękuję

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:01   #3045
aldii
Zakorzenienie

PatkaM no 2 lataki moga miec jeszcze problem z prawidlowym rozroznianiem ksztaltow i ukladaniu puzli w odpowiednie okienko.To jest swietne cwiczenie...
Stary 2009-11-20, 13:11   #3046
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Padł nam wczoraj piekarnik... Grill działa, wiatrak działa, a na termoobiegu nie grzeje... Oczywiście już jest po gwarancji... Jakieś 200 zł za naprawę...

gosbaj za wizytę

eudaimonia ja prasuję na siedząco...

kocurazab nie martw się...

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
A ja już rozglądam się za prezentami świątecznymi...nie chcemy wszystkiego zostawić na koniec grudnia...ba nawet może cześć prezentów kupimy w ten weekend zwłaszcza że do obdarowania spora famila...u nas jest tradycja że obdarowujemy nie tylko dzieci ale i dorosłych....chcociaż małymi drobiazgami czy słodkościami
Więc mamy, dziadkowie, bracia, ciocie itp ...dużo tego
My nie mamy żadnych pomysłów na prezenty... A też chciałam już zacząć...

majkela12 ja miałam normalny Tantum Verde do ssania...

Madziulka83

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
poza tym zamartwiam się czy mały nie za mało się rusza.liczycie te kopnięcia?
Pewnie Ci się tylko tak wydaje, że za mało się rusza... Może tak jak u mnie jest odwrócony pleckami, wtedy słabiej czuje się kopnięcia...
Stary 2009-11-20, 13:20   #3047
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
mamy ten sam problem , w styczniu idziemy do chrześniaka męża na 2 urodziny i już teraz główkujemy się co kupić na prezent .
chłopak praktycznie wszystko ma
ale autka na sterowanie to nie ma
chyba dałaś mi pomysł na prezent... dziękuję
No widzisz, przydało się

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
PatkaM no 2 lataki moga miec jeszcze problem z prawidlowym rozroznianiem ksztaltow i ukladaniu puzli w odpowiednie okienko.To jest swietne cwiczenie...
Niby tak, ale jakoś nie pasi mi to dla 2-latka

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-20, 13:21   #3048
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Kancia wiem że są super bo mój Olaf też w takich chodzi. A dla malej niestety nie znalazłam takiej malutkiej w 3 H&M u mnie w okolicy I kupiłam na allegro takie:
http://www.allegro.pl/item811832533_...ka_zimowa.html
http://www.allegro.pl/item811828512_...ka_zimowa.html
super idealne

Cytat:

Dziewczyny a ja mam takie pytanie na ciut inny temat: co można kupić na prezent dla 2 latka na urodziny? Wiem, że można by było kupić samochodzik, ale wolałabym prezent jakiś bardziej edukacyjny. Macie może jakieś pomysły?
jakoze jestem na etapie kupowania dla dwulatka to mogę powiedzec, ze puzzle pokazane przez aldii dla mojego synka są zdecydowanie za łatwe. Te drewniane układał już dawnoo a te piankowe to w ogóle łatwizna i z obserwacji na wątku dzieci 2007 wynika to samo.
Teraz Adrian układa puzzle normalne ale z mniejszej ilości np 9 puzzli.
Puzzle czy układanki moim zdaniem to najlepszy pomysł
1. nawet jak się chwilowo znudzą to po kilku dniach wracają do łask
2. świetnie uczą spostrzegawczości, percepsji i rozwijąją zdolności manualne ( u chłopców to ważniejsze bo z reguły maja wiecej z tym problemów)
3. najlepsze będą puzzle drewniane, najtrudniej zniszczyc
http://www.allegro.pl/item809411255_..._eichhorn.html

fajne są tez układanki klockowe
http://www.allegro.pl/item803820709_...iczy_12el.html

wszelkiego rodzaju klocki ale z dodatkami figurek np lego duplo ( tanszy odpowiednik to Jixin)
http://www.allegro.pl/item819757427_...el_okazja.html

wszelkiego rodzaju modeliny, ciastoliny np. zestaw fryzjer z wyciskarką
http://www.allegro.pl/item817655900_...lin_22777.html
lub plastopianki
http://www.allegro.pl/item819472013_...6_kolorow.html

samochodów bym nie kupowała bo chłopcy na ogól maja ich za trzesienia
Stary 2009-11-20, 13:23   #3049
aldii
Zakorzenienie

PatkaM jezeli chcesz wydac tak jak pisalas 150zl to proponuje cos z zabawek edukacyjnych FP. Maja piekne zabawki i duzy wybor
Kancia Patka nie chce takich puzzli - uwaza, ze 2 latek jest na nie zbyt kumaty...Poza tym ilosc elementow zalezy tez od tego, czy to beda pierwsze takie puzzle tego dziecka, czy mialo juz z nimi kontakt.Powiem Ci, ze tak na prawde malo rodzicow kupuje swoim dzieciom zabawki edukacyjne (wola np. samochod i z glowy) i czesto juz nawet wieksze dzieci maja olbrzymi problem z puzzlami i tego typu zabawkami.Ty np. pobudzasz synka do rozwoju pewnie od poczatku i dlatego nie ma z nimi trudnosci - brawo

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-20 o 13:28
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:25   #3050
malinka118
Rozeznanie

Patka Mój synuś z tego co pamietam na 2 urodziny dostał coś takiego:
http://www.allegro.pl/item820941969_...el_poznan.html
http://www.allegro.pl/item818622310_...my_pamiec.html
http://www.allegro.pl/item812878742_...e_kolorow.html
http://www.allegro.pl/item809664713_...od_barsop.html
Lego duplo to zawsze dobry pomysł moim zdaniem
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:28   #3051
brzoskwinia82
Zadomowienie

Zamówiłam termometr elektroniczny, teraz czaję się na laktator i mam dylemat - Tommee Teeppe czy Avent Isis - w cenie praktycznie 15 zł różnicy, chodzi mi oczywiście o ręczny - macie jakieś doświadczenia mamusie?

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:34   #3052
Kancia
Zakorzenienie

aldii ja odniosłam wrazenie, ze raczej mówi o tych puzzlach podanych przez Ciebie bo one są faktycznie łatwe
ale masz racje, ze wszystko zalezy od tego czy dziecko miało stycznośc z taka formą zabawy.

No własnie samochody do mnie nie przemawiają, fakt, ze chłopcy lubią sie nimi bawić i dobrze bo tez rozwijają wyobraznie ale mimo wszystko układanki wymagają więcej myślenia
Adrian też ma pełno samochodów bo tak bez okazji dostaje je od babć ja bym wolała zeby dostał kolorowankę, układankę albo np zestaw narzędzi bo te auta stoją w garazu z klocków i tyle, czasem się nimi pobawi na dywanie u siebie ( ma taki z ulicami)

malinka tez dobre pomysły podała domino i skojarzenia to fajny pomysł
Stary 2009-11-20, 13:34   #3053
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Takie puzzle co to jednak jest więcej układania i główkowania to nie jest zły pomysł. Te podstawowe piankowe czy też te drugie z tym uchwytem to faktycznie zdawało mi się za proste, ale jak trzeb więcej pogłówkować to może być dobry prezent.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-20, 13:34   #3054
soraya1
Raczkowanie

Cytat:
Czop ma chyba postać taką galaretkowatą? Nie wiem sama, poczekam aż się mamusie wypowiedzą

Dziewczyny a ja mam takie pytanie na ciut inny temat: co można kupić na prezent dla 2 latka na urodziny? Wiem, że można by było kupić samochodzik, ale wolałabym prezent jakiś bardziej edukacyjny. Macie może jakieś pomysły?
Przesylam link do strony z fajnymi grami edukacyjnymi : http://www.granna.pl/indexmain.php?m...ry&gorabaner=2 - dzieci je uwielbiaja - moja chrzesnica szaleje ))
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:40   #3055
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mam pytanie do mamuś, które mają już jeden poród za sobą Chodzi mi o odejście czopa czy Wam odchodził? jak to u Was wyglądało? Bo wyczytałam jak wygląda i że nie zawsze jest ale chciałabym przeczytać jak to u Was było. Bo chyba u mnie zaczął odchodzic właśnie, rano znalazłam na bieliznie coś właśnie takiego baaardzo odpowiadającemu opisom czopa, a mój gin nie odbiera jak na razie więc byłabym Wam wdzięczna na krótki opis tak dla pewności
Sweet - koniecznie dzwoń do gina albo nawet pojedź.... bo może faktycznie.......
No i trzymaj się - ewidentnie chcesz mnie wyprzedzić
Stary 2009-11-20, 13:53   #3056
aldii
Zakorzenienie

Kancia ja podalam tylko przykladowe aukcje i wiadomo, ze tzreba wziac pod uwage poziom zaawansowania dziecka z takimi zabawkami - w sumie moglam to od razu dopisac
Brzoskwinko ja mam Avent Isis, ale z systemem via
Malinka bardzo podobaja mi sie Twoje propozycje
Tylko tak jak juz pisalam - wszystko zalezy czy dziecko bylo juz w ten sposob stumulowane, bo moze sie okazac, ze zabawka bedzie dla dziecka za trudna i sie zniecheci.Najlepiej zapytac o to rodzicow dzieciaczka, na jakim poziomie jest maluch w tego typu zabawach

Mamuski rewelacyjna rozmowa w DDTVN nt. temperamentu dziecka http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2...sci_detal.html

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-20 o 13:54
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:54   #3057
mamaidy
Raczkowanie

Dzień dobry, ja dziś też miałam problemy ze spaniem i przemyśleniami

Dziękuję za pozdrowienia. Po antybiotyku idzie szybciej z tym zdrowieniem

Gosbaj gratulacje, super, że tak książkowo

Majkela to zdróweczka życzę

Madziulka, ale miałaś przejścia.

Patka moja córcia kończy 2 latka w poniedziałek i kocha puzzle, takie bardziej kumate od 10 wzwyż tak do 15

Ula podaję Ci adres strony tego wydawnictwa www.olesiejuk.pl
Firma Księgarska Jacek Olesiejuk

Brzoskwinia ja używałam Avent Isis i polecam. Tamtego nie znam

Sweet mi odszedł krwawy na fotelu przy rozwarciu na 8 cm. Raczej nie pomogę. Lepiej jedź do szpitala lub do gina żeby sprawdzić. Trzymaj się i dawaj znać
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:55   #3058
Kancia
Zakorzenienie

aldii masz rację
Stary 2009-11-20, 13:57   #3059
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Przesylam link do strony z fajnymi grami edukacyjnymi : http://www.granna.pl/indexmain.php?m...ry&gorabaner=2 - dzieci je uwielbiaja - moja chrzesnica szaleje ))
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Patka moja córcia kończy 2 latka w poniedziałek i kocha puzzle, takie bardziej kumate od 10 wzwyż tak do 15
Dzięki dziewczyny, dziś jedziemy na zakupy więc wybierzemy coś z tego co będzie akurat dostępne

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-20, 14:00   #3060
filka2
Zadomowienie

puzzle to fajny pomysł,ale samochodziki też sa super,ja zawsze mojemu bratankowi kupowałam na wieksze okazje lego,a tak to autka bo on szaleje za nimi,teraz zbiera wszystkie z tej seri zig zag i kupiłam mu tym razem na mikołajki naklejke na sciane co swieci w ciemności oczywiście z tym autkiem,on już ciut starszy bo 3,5 ale auta zawsze go cieszyły.
siedze sama w domu i nuda,tz nie chce po mnie wpaść zebym tam coś robiła w mieszkaniu wiec wrzuciłam nastepne pranie
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości