![]() |
#31 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Kij w mrowisko (o wyprzedażach)
Cytat:
Ponadto perfumy są reformułowane- i często o tym nie wiemy. Ja jestem na 100 % przekonana o reformulacji Addicta- po tym jak kupiłam zapach zupełnie inny od tego który testowałam-przeleciałam sie po perfumeriach w 1 dzień i tam gdzie były stare testery zapach był dymno-kadzidlany wrecz, a w nowych testerach roślinno-jaśminowy ![]() W wielu zapachach naturalne składniki zastępuje sie z czaecem sztucznymi-np mech dębowy,jasmin i inne, ponadto czas wpływa na zapach kolejna sprawa-perfumerie internetowe to jednak nie Rossman i prędzej uwierzę w podróbkę w necie. Na zakończenie dodam ze mam 4 odlewki i jedną próbkę L'Eau Trois i każda pachnie inaczej-wyczuwalnie inaczej
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
grozi wypollizowaniem
|
no ja tez nie wierzę w podwójne wersje, pisałam to w odniesieniu do wypowiedzi Estelli ,która podaje w wątpliwośc oryginalnośc perfum inaczej pachnących-chodzi mi o to ze mogą byc tego rózne przyczyny
![]() |
#36 |
Szef ds. Wymianek
|
Polly, ale co Ty mnie tlumaczysz, toc ja w calej rozciaglosci sie z Toba zgadzam
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
aaa...no to dopsz.... ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Argument Polly o tym, ze zapachy moga byc z dwoch roznych partii produkcyjnych jak najbardziej do mnie przemawia. Przypomnial mi sie jeszcze Angel, gwiazdka do powtornego napelniania. Tutaj w porownaniu z perfumeria sieciowa inna byla grubosc rurki i troszke inna grubosc szkla. Powiecie, ze podrobka, ale ja ta gwiazdke mialam od Wizazanki, ktora na pewno by mi podrobki nie wcisnela, a zapach byl bez zarzutu. Edytowane przez Estell Czas edycji: 2009-11-20 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo my tutaj tacy zahukani jesteśmy, że po co nam sprowadzać oryginalne pachnidła ![]() ![]() ![]() Jednak wiecie co, wcale mnie nie dziwią takie bajki powielane z ust do ust przez klientów tych wielce luksusowych perfumerii. Ci ludzie po prostu nie znają się i nie wiedzą, że za granicą są normalne ceny i perfumy nie kosztują 1/3 pensji przeciętnego obywatela ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
MoniuK, jacy "Ci ludzie", ci spoza Wizażu? Pamiętajcie proszę, że Wizażanki nie mają monopolu na wiedzę o perfumach. A "Ci ludzie" zwykle wiedzą, że perfumy za granicą są tańsze, ale nie zawsze mają możliwość zakupów za granicą. To, że perfumy w Polsce kosztują 1/3 pensji to nie tylko wina cen w perfumeriach, ale wysokości zarobków również. Cała masa ludzi po prostu obawia się zakupów przez internet i dlatego kupuje w Sephorach i in. a nie dlatego, że tak jest bardziej "cool". No to tyle w tym temacie Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Obawia się m.in. przez to, że panie w Sephorze wmawiają klientom, że w internecie same podróbki i że jak coś jest taniej to musi być podróbka itp. Autentyk z wątku "co cię bulwersuje w perfumeriach".
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wkurza mnie jedynie jak ludzie opowiadają takie bajki a panie sephorzanki nakręcają atmosferę, że tam gdzie taniej to tylko podróbki. Racja że ludzie się nie znają i obawiają się zakupów przez internet, jednak jest wiele możliwości aby się dokształcić. Ja tam twierdzę, że trzeba na każdym kroku uświadamiać, iż perfumerie mają bajońskie ceny (gdyż mają ogromne koszty) a nie dlatego, że perfumy muszą tyle kosztować bo to perfumy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 ml Hypnotic Poison: Sephora: 290 zł=69 Eur. Debenhams Dublin" 42 Eur=176.4 zł Nie dostrzegam również szyderstwa powyżej...Napisane jak jest. Jeśli ktoś chce się oszukiwac, że "oryginał z Sephory jest lepszy niz oryginał z Rossmana" to zasługuje na wszystko, co w perfumach najgorsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
A tak z ciekawości... Ktoś wie jakie są ceny w Sephorach za granicą?
![]() |
#48 | ||||
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przyznaję, trochę mnie poniosło. To nie tak, że się z Wami nie zgadzam. Ja się nie do końca zgadzam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dodam, że to we Francji Edytowane przez Estell Czas edycji: 2009-11-21 o 10:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I mają to być moje pierwsze perfumy kupione w Sephorze. Wcześniej kupowałam na Allegro, w sklepie wolnocłowym, w Rossmanie i w Super-Pharm ![]() ![]() Edytowane przez an.ka Czas edycji: 2009-11-21 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że w Naturze, SP, Boots itp. mniej ekskluzywnych perfumeriach-drogeriach sprzedaje się takie same perfumy jak w Sephorze czy Douglasie. Zwykła logika podpowiada, że zrobienie 2 linii produkcyjnych i wypuszczanie identycznych flakoników i kartoników, z lepszą i gorszą zawartością to absurd. I nie trzeba specjalnie wysilić inteligencji, żeby do tego dojść. Firmy wydają mnóstwo pieniędzy na wyrobienie sobie marki, a potem zaprzepaszczałyby to wszystko sprzedając w identycznej szacie produkt pośledniej jakości... Straciłyby wiarygodność, na którą latami pracują. Gdzie sens, gdzie logika? I czy opłacałoby się komukolwiek inwestować w osobną linię produkcyjną dla testerów, dla produktów sprzedawanych w Rossmann i dla produktów sprzedawanych w Sephorze? To nie tylko ogromne koszty, ale skandal, który wybuchby, gdyby taka praktyka ujrzała światło dzienne? Zaprzepaszczona wiarygodność producenta. Czy nie widać, że to idiotyzm?
Ale takie poglądy istnieją, istniały i będą się miały dobrze, choćbyśmy zapisały się na śmierć. Takie gusła leżą po prostu w ludzkiej naturze. Częściowo prowokowane to jest tworzeniem negatywnego wizerunku przez konkurencję, a częściowo przez naturalny ludzki pęd do niezdrowej sensacji. I przez wiele innych zjawisk też. Ktoś już tu pisał o socjologicznym zapewne zjawisku - poczucia wyższości, satysfakcji, pławienia się w luksusie podczas kupowania w lepszych sklepach po wyższej cenie. I jeszcze podejrzliwość wobec okazji cenowej (wielka szkoda, że ta podejrzliwość paradoksalnie wyłącza się, kiedy okazja jest aż za duża, zauważyłyście...?). Myślę, że temat jest rozległy i doczeka się kilku doktoratów z socjologii, filozofii i marketingu może nawet. Myślę też, że perfumy są jak orchidee - delikatne i wymagające. Jakaś drobna reformulacja, różne sposoby przechowywania (zbytni chłód, zbytnie wystawienie na ekspozycję cieplną czy świetlną), a nawet różne partie, szczególnie gdy zawierają składniki pochodzenia naturalnego (ktoś o tym wspominał) mogą wpłynąć na różnice, prawdziwe, obiektywnie odbierane różnice w zapachu. Do tego dochodzą zmiany w naszym odbiorze zapachów. Wszystkie wiemy, że marże Sephory, czy Douglasa wynoszą i 70% ceny produktu, stąd krótka droga do postawienia na np. 30%, ale za to zwiększoną sprzedaż i mamy wynik: promocje w SP. I jeszcze - tak w SP, jak i w Sephorze zdarzają się podróbki. Niezwykle rzadko, ale się zdarzają. Pamiętam taki wątek z rok temu o tym, że swego czasu całą partię perfum wycofywała Sephora gdzieś na wybrzeżu. I tak to się kręci. Wszystko da się racjonalnie wyjaśnić i to bez większego trudu, wcale nie na siłę. Ale, jak pisałam wcześniej - możemy się tu wymóżdżać, a i tak kupa ludzi będzie twierdzić, że w Rossmanie są podróbki, a testery są mocniejsze.
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Tak, to jasne
![]()
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Nie to miałam na myśli, chodziło mi o to, że rozumiem dlaczego ludzie kupują w sieciowych perfumeriach, a nie przez internet. Po prostu obawiają się podróbek. Myślę, że zła sława internetowych zakupów jest spowodowana ilością podróbek na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A mi sie wydaje, że to nie sława, ale brak doświadczenia w tego typu zakupach, a dwa, że ludzie są przyzwyczajeni, że w Polsce wszystko jest drogie. Bo nie oszukujmy się, Polska jest ogólnie bardzo drogim krajem, wbrew temu, co piszą w prasie i trąbia w TV. Więc wielu ludzi wychodzi z założenia, że tak już musi być, bo tak zawsze było, i pewnie zawsze będzie. Nie każdy ma czas szperać po sieci i wynajdywać, gdie by tu kupić perfumy, etc.
![]() |
![]() |
#54 |
perfumowy zawrót głowy
|
Słyszałam kiedyś teorię, że sprzedawane w Superpharm perfumy pochodzą z wyprzedaży zagranicznych i nie są już pierwszej świeżości, dlatego zdarzają się minimalnie inny zapach lub kolor zawartości.
Może coś w tym jest? Nie mogę się akurat o SP wypowiedzieć, ale mój Słonik z Rossmanna jest idealny.
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oni po prostu nie zakładaja, że towar kupuje "co setny" klient, jak to jest chociażby w Sephorach, tylko u nich liczy się przerób. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje perfumy są w każdym razie z 2008 r. - gratuluję i zazdroszczę, bo HP w nowej buteleczce wygląda po prostu pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję, właśnie też na wątku dotyczącym kodów i dat produkcji wyczytałam, że kalkulator nie uwzględnia kodów z 2008 roku, a pierwsza literka na kodach Diora to rok produkcji
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Nie wierzę w żadne podróbki z Rossmanna, Natury czy SP.
Drogerie te na pewno sprzedają oryginały. Zresztą, bardzo ubolewam nad tym, ze w mojej mieścinie nie ma SP ![]() W necie można naciąć się na podróbkę, ale to raczej z tzw. "okazji" na Allegro. Stąd zreszta zła opinia - niektórzy uważają że perfumy kupione w necie= podróbka - a wystarczy zachować trochę ostrożności. A jak ktoś chce niech kupuje w Sephorze i przepłaca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.