Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-21, 01:41   #91
Amoura
Zadomowienie

Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy

Nigdy nie zalatwiaj niczego przez posrednikow- wynajmowalam mieszkanie kolezance kolezanki- dziewczyny do czasu jej zamieszkania na oczy nie widzialam i wyszly potem dziwne rzeczy co do umowy, kwoty za mieszkanie itp...

Uwazaj na szefow i nie ufaj im

Nie idz na wieksze zakupy zaraz po wyplacie nie zaplaciwszy najpierw rachunkow

Zawsze miej w domu podpaski lub tampony nawet jesli okres masz dostac dopiero za kilka dni a juz szczegolnie jak mieszkasz daleko od wszelkich sklepow gdzie mozna je kupic wieczorem czy w weekend

Jesli wiesz ze idziesz do pracy na wiecej niz 12 h bierz ze soba kosmetyczke, bluzke na przebranie, wygodne buty i nie rob ciemnego makijazu ( efekt zombie/podbitych oczu i nie wyglada dobrze)

Nie dawaj duzo szans facetom szczegolnie jak juz na samym poczatku zawalili sprawe

Nie przyzwyczajaj tz ze zawsze ma racje, zawsze go przeprosisz i bedziesz za nim latac

Lepiej dowiedz sie tez czy po zawaleniu egzaminu/cwiczen mozesz miec poprawke bez powtarzania roku

Chodz na pierwsze zajecia organizacyjne na studiach nawet jesli 95% cwiczeniowcow puszcza cie po pierwszych 5 min... Zawsze mozesz natknac sie na te 5% i miec problemy z zaliczeniem cwiczen

tyle na razie
Amoura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 01:46   #92
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
A to czemu?
pewnie dlatego,że ma się wtedy huśtawkę nastroju, i może być coraz gorzej z każdym kielonem..
Stary 2009-11-21, 02:16   #93
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
A od kiedy to od głodówki choruje się na anoreksje? zapamiętaj, to zaburzenie odżywiania, które zaczyna się w głowie, a nie od tego, że przez ileś dni nie będziesz jeść.

---------------------------

- chodź na zakupy z dokładną listą, żeby nie nakupować głupot i miej przy sobie gotówkę, bo płacenie kartą czasami sprawia, że wydajemy więcej niż byśmy chcieli ( nie "widzimy" wydawanych pieniędzy)
Ano. To raczej glodowka jest wynikiem anoreksji, a nie na odwrot.

Ej tam, z niektorymi "radami" to przesadzacie. Zawsze nosze przy sobie karte, gotowke bardzo rzadko. Jak ktos wydaje duzo karta niepotrzebnie, to niech nie nosi, ale czy naprawde potrzeba przestrog?

Podobnie z zakupami - nie chce mi sie robic zakupow co 2 dni, wole wieksze raz na tydzien przykladowo

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 07:36   #94
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
  • nie pij alkoholu w czasie okresu
  • nie pal papierosów przed zjedzeniem śniadania

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
O tak. Z tym zgadzam się w 100 %.
A dlaczego ? Ja zawsze pale przed sniadaniem, w trakcie jego robienia ok 2 petów

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Dlaczego? Ja robię to co miesiąc i nic się nie dzieje
Własnie, o co chodzi z tym okresem ? Ja też pijam alko jak mam okres ?

A teraz kilka moich babcinych rad

1. Nigdy nie prostuj lekko niedosuszonych włosów, chyba że lubisz mieć miotłe na głowie i to tak na stałe- chyba że zetniesz swoje dłuuugo zapuszczane włosiwa

2. Jak wstajesz rano, zaspana Wizażanko, zakładasz coś ciepłego na siebie (w moim przypadku wielki puchowy szlafrok), wstawiasz wodę na kawę, to badz tak miła i podwiń rękaw jak podpalasz gaz w kuchence, gazu też nie rozkrecaj na maxa przy podpalaniu bo... możesz zacząć sie palic :/ szlafroczek szybko sie zajął, cudem nie spaliłam włosów bo nie wyjełam ich spod szlafroczka i mama była w pobliżu żeby rzucic się ze szmatą i mnie gasić

3. Nigdy nie mów różnych kłamstw róznym osobom, dotyczących tej samej sprawy- świat bywa mały.

4. Jeżeli lekarz (w moim przypadku gin) poleca Ci apteke, przepisujac przy tym jakieś leki, to zastanów się czy te leki są Ci tak NAPRAWDĘ potrzebne

5. I kwestia Kotów już poruszona, nie idz kotom na rękę bo Cie zmasakrują i ciężko będzie je oduczyc wielu rzeczy.

i na koniec- Wątek- Mistrz!

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 08:41   #95
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amoura Pokaż wiadomość
Uwazaj na szefow i nie ufaj im

Zgadzam się w pełni Do tego nie pokazuj szefowi, ze możesz się poświęcić, bo będzie to wykorzystywać. Nie plotkuj z szefem na temat innych pracowników. I wogóle od szefa z daleka
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 08:55   #96
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Podobnie z zakupami - nie chce mi się robić zakupów co 2 dni, wolę wieksze raz na tydzien przykladowo
Ja również tak wolę.
Jeżeli chodzi o to, że coś się później popsuje bo za dużo tego mam - owszem, zdarza się.

Ale z kolei idąc na małe zakupy codziennie, czy co dwa dni, codziennie wkładam do koszyka to, co nie jest mi potrzebne, np idę bo ser i makaron, a wpadnie mi w oko nowy smak płatków i siup do koszyka...
W przypadku zakupów raz na tydzień również oczywiście zdarza się kupować niezaplanowane rzeczy, ale suma sumarum robiąc to raz na tydzień wychodzi tego mniej niż siedem razy w tygodniu
Stary 2009-11-21, 10:06   #97
takajednaIsia
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy

Przypomnialo mi sie a propos bylych... W zadnym wypadku nie mow bylemu (jezeli Ty zerwiesz) ze i z kim sie spotykasz! Jezeli nie wiesz na MILION % ze on i jego znajomi sa wporzadku. Nawet jak masz cien watpliwosci co do ich osobowosci. Byly moze sobie wmowic ze zerwalas z nim dla innego, jak to powie kumplom (dla zachowania twarzy oczywiscie) moga byc nie przyjemne sytuacje... sledzenie, grozenie, bicie... Upokarzajace sytuacje i naprawde nieprzyjemne... Na dodatek bedzie Ci glupio jak ten z ktorym sie spotykasz oberwie za Twoj blad...
takajednaIsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:25   #98
Madziulek_90
Zadomowienie

Nie biegaj w skarpetkach po schodach, zjechanie na sam dół na tyłku zapamiętasz na długo

Jeśli masz skorzystać z pralki, do której pranie wkłada się od góry, nie zapomnij przed zamknięciem klapy zamknąć bębna
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:26   #99
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dlaczego?

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Dlaczego nie?
przynajmniej mnie przechodzą wtedy dreszcze i mam koszmary w nocy. (za dużo fantasty pewnie )

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
A od kiedy to od głodówki choruje się na anoreksje? zapamiętaj, to zaburzenie odżywiania, które zaczyna się w głowie, a nie od tego, że przez ileś dni nie będziesz jeść.

---------------------------

- chodź na zakupy z dokładną listą, żeby nie nakupować głupot i miej przy sobie gotówkę, bo płacenie kartą czasami sprawia, że wydajemy więcej niż byśmy chcieli ( nie "widzimy" wydawanych pieniędzy)
na własnym przykładzie - po pewnym czasie niejedzenia, nie odczuwałam chęci do jedzenia. pierwszy krok do anoreksji gotowy + zawroty głowy i takie tam.

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Dlaczego? Ja robię to co miesiąc i nic się nie dzieje
ja chyba dziwna jestem po prostu...
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:37   #100
takajednaIsia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziulek_90 Pokaż wiadomość
Nie biegaj w skarpetkach po schodach, zjechanie na sam dół na tyłku zapamiętasz na długo

Jeśli masz skorzystać z pralki, do której pranie wkłada się od góry, nie zapomnij przed zamknięciem klapy zamknąć bębna
hehe albo nie proboj polerowac swiezo pastowanych paneli slizgajac sie po nich w skarpetkach spotkanie 3-go stopnia z kaloryferem albo przytulanie ze sciana gwarantowane

Smiesza mnie wasze opowiadania o kotach hehe moj na szczescie nie pije z kranu ale jest zlosliwy, takze jak kot zrobi kupe poza kuweta nie karc go bo za 5 min bedziesz tam miala kaluze

Tak po za tematem (przepraszam za off top) wiecie moze czemu kot zaraz po zjedzeniu miesa wymiotuje go? Jest odrobaczony... nie raz mialam taka pobudke w sobote, spie sobie a kot wbiega z mialkiem do pokoju i wymiotuje (czasem nawet nie pogryzione mieso) pod moje lozko i ucieka? Zlosliwosc, glupi zart z jego strony? :P Czy cos mu dolega?
takajednaIsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:13   #101
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
=Własnie, o co chodzi z tym okresem ? Ja też pijam alko jak mam okres ?
O wzmożone krwawienie. Alkohol pobudza krążenie co daje większe krwawienie- jak ktoś z natury ma i tak obfite to po alkoholu bywa naprawdę nieprzyjemnie.

To samo z aspiryną.
- jakoś już na tydzień przed miesiączką nie używaj aspiryny, bo można się dorobić krwotoku jeśli jest się wrażliwym na jej działanie związane z rozrzedzaniem krwi.
Baaardzo przykre w skutkach.

- nie kieruj się strachem, bo ma wielkie oczy. Lepiej mimo strachu zrobić co trzeba niż odkładać z dnia na dzień i męczyć się dniami/miesiącami/latami wyobrażając sobie jak będzie strasznie to coś zrobić.
Na ogół w ogóle nie jest, lub nawet jeśli jest to dużo mniej strasznie niż sobie wyobrażaliśmy i po prostu szkoda nerwów i życia.

-Nigdy i pod żadnym pozorem nie zaczynaj rozmowy o kotach, jeśli nie chcesz spowodowa MEGA offtopa

- nie zakładaj z urzędu że matka, ciotka, babka etc coś Ci radzi bo "gupia jest/wtrąca się" tylko stań przed lustrem i szczerze sobie powiedz, że wprawdzie Ci te rady nie podobają się, ale te kobiety mają za sobą wiele lat doświadczenia któtrego Ty nie masz .
Ochłoń, przemyśl na spokojnie, uszanuj ich doświadczenie życiowe.

- nie krępuj się mówić : "nie wiem, muszę pomysleć, potrzebuję czasu żeby to sobie poukładać, jutro dam odpowiedz" gdy chodzi o ważne kwestie: "praca, zwiazki, interesy, podpisywanie zobowiązań finansowych etc" Masz prawo do tego czasu i kożystaj z niego- decyzje podejmowane pod wpłuwem złości, presji, żalu, pretensji sa na ogół niedobre.

- nigdy nie licz pieniędzy których nie masz w portfelu/na koncie. Nie rób planów w oparciu o takie "mam mieć" pieniądze.Pieniadze które "mam mieć" się nie liczą. Licz i polegaj tylko na tych które już spłynęły i je masz w garści.

- nie odżycaj pomocy w imię urojonej samodzielności.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2009-11-21 o 11:20 Powód: dopisek
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:13   #102
Jelly Bean
Raczkowanie

* nie spiesz się po schodach w obcasach, nawet takich niziutkich, gdyż schody potrafią być złośliwie śliskie i w najlepszym wypadku skończy się na wielkich siniakach + uciesze publiczności
* nie próbuj samodzielnie wyciskać wągrów na nosie, efekt - czerwone plamy i jeszcze większe błyszczenie
* nie pij litra wody przed spaniem, gdyż w nocy potrzeba może okazać się silniejsza od snu, a rano domownicy będą narzekać na nocne budzenie
* nie rób niczego dla pokazania, że skoro inni to robią, to ja też mogę, bo możesz szybko stać się obiektem drwin
* nie spoufalaj się z osobą, która swoim zachowaniem zraża do siebie ludzi, bo później ów osoba się do ciebie przyczepi i szybko zostaniesz uznany za podobną do niej
* nie szukaj gorączkowo biletu w razie kontroli, bo podpaski lubią samodzielnie wydostawać się z torebki

Jelly Bean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:20   #103
angela0033
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
dlaczego ? bardzo często tak robie.
Nie wiem jak jest/będzie z wami bo każdy ma inny organizm ale ja miałam Wigilię z głowy---->
Stary 2009-11-21, 12:58   #104
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
- nie kieruj się strachem, bo ma wielkie oczy. Lepiej mimo strachu zrobić co trzeba niż odkładać z dnia na dzień i męczyć się dniami/miesiącami/latami wyobrażając sobie jak będzie strasznie to coś zrobić.
Na ogół w ogóle nie jest, lub nawet jeśli jest to dużo mniej strasznie niż sobie wyobrażaliśmy i po prostu szkoda nerwów i życia.
dokładnie.
Cytat:
- nie krępuj się mówić : "nie wiem, muszę pomysleć, potrzebuję czasu żeby to sobie poukładać, jutro dam odpowiedz" gdy chodzi o ważne kwestie: "praca, zwiazki, interesy, podpisywanie zobowiązań finansowych etc" Masz prawo do tego czasu i kożystaj z niego- decyzje podejmowane pod wpłuwem złości, presji, żalu, pretensji sa na ogół niedobre.
a to warto zawsze mieć na uwadze. ;-)

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

i naprawdę najlepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę. Lepiej rozłożyć sobie na części i zrobić spokojnie, niż zarywać noce i ścigać sie ze stresem.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

a tak bardziej (odpukać!) sposób na przezorność z mojej strony (nasluchał się człowiek w przeszłości o tych, co to prace magisterskie potracili, bo nie archiwizowali ) - kiedy pracujesz, np. nad projektem czy pracą zaliczeniową, zapisuj sobie na penie postępy pracy co parę godzin czy dni, zależy, jak gonią cię terminy (jeśli robisz coś ''na jutro'' to dobrze nawet i co 2 godziny albo co etap ) i jak trudne byłoby odtworzenie zadania.

Gdyby coś musiało sie stać z kompem, tylko tak masz pewnośc, że nie stracisz iluś tam godzin czy dni robienia, oraz świadomość, że będziesz mogla usiąść do dalszej pracy przy innym kompie (bo np. masz 2 albo pozyczysz ).

wypalaj sobie płytę czy 2 (no chyba mało komu pliki z aplikacjami zajmują po 30czy 130 giga ) co parę tygodni lub miesiecy z wszelkimi dokumentami i rzeczami z kompa (rzeczy typu do pracy, szkoły), w razie czego będziesz miał cuś jak dysk zewnętrzny z danymi.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-11-21 o 17:37
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:23   #105
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

jeszcze od siebie:

Jeżeli Twój instruktor nauki jazdy po 10 godzinach wciąż pomaga Ci ruszać, hamuje za Ciebie, ingeruje zbyt bardzo w Twoją jazdę mówiąc Ci bezustannie co zrobić (np kierunkowskaz, sprzęgło, dwójka, puszczamy sprzęgło, skręcamy...), to nawet jeżeli bardzo go lubisz
ZMIEŃ GO!!!!!!!!!!
nie nauczy Cię samodzielnej jazdy, a przed egzaminem będziesz się stresować 10 razy bardziej niż ci, którzy jeździli z instruktorem pozwalającym na samodzielne decyzje i interweniującym w razie ewentualnego zagrożenia. A nie ciągle, non stop, bez potrzeby!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:46   #106
rapifen
Zakorzenienie

Ja tam z tym alkoholem i okresem, to mam to w nosie ;p nigdy się nie stosowałam, wypijam kiedy mam ochotę, nie będę więźniem własnego okresu. (I jakoś żyję )

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:57   #107
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez ChilliRed Pokaż wiadomość
załozymy sie?;] ja potrafie
gwarantuje Ci, ze to 8 kg wody, 2 kg tłuszczu
+ rok regulowania przemiany materii.

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Tylko nie zapomnij spytać o wynik zaraz po diecie, i dwa miesiące po. Bo spektakularny efekt jojo przy takim chudnięciu masz jak w banku
amen, z tym, że przybiera się już 8 kg tłuszczu i parę wody.

efekt - chyba nie muszę opisywać.

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2009-11-21 o 13:59
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 14:41   #108
paula-zla
Zakorzenienie

Jeżeli zamierzasz w całym mieszkaniu odłączyć urządzenia AGD od prądu to nie zapomnij sprawdzić, czy w lodówce nie zostawiłaś filetów z piersi kurczaka, napoczętych konserw, dżemów i wędliny. Możesz nieźle się zdziwić wchodząc do mieszkania po kilkunastu dniach i czując niewyobrażalny smród od którego zbiera na wymioty. Wyobraź sobie jeszcze sprzątanie tego syfu, odkażanie cuchnącej lodówki i jedzenia pokrytego paskudnym czarnym nalotem.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 15:04   #109
Lemirka
Zakorzenienie

- zamieszkaj z TŻtem tak szybko jak się da - potem może się okazać że on sobie szuka sprzątaczki, kucharki i kochanki w jednym nie dając nic w zamian.

- alkohol i gorąca kąpiel podczas okresu - stanowcze nie

- nie pożyczaj kasy znajomym bo potem mogą Ciebie pomylić z bankomatem
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 15:18   #110
201710120930
Konto usunięte

Trzymaj porządek w papierach!
Kup najlepiej segregatory lub teczki,opisz.Na umowy,świadectwa gwarancje i.. paragony.Byłam stratna finansowo na czymś co podlegało gwarancji(a nawet wymianie) a nie miałam paragonu.

Miej osobny notesik z zapisanymi wszelkimi hasłami(no moze nie od razu PIN-ami) Z racji że zbiera się tego coraz więcej może szybko ulecieć z pamięci i kicha

Jeśli masz słabą pamięć zapisuj sobie co kto od Ciebie pożyczył (i odwrotnie)
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 15:20   #111
Kirsti
Rozeznanie

Jeżeli komentarze Twoje instruktora nauki jazdy ograniczają się tylko do: noga z gazu, sprzęgło, trójka, noga z gazu, sprzęgło czwórka to go zmień, jak najszybciej.

Jeżeli na egzaminie na prawo jazdy, egzaminator przekręci Twoje nazwisko, nie poprawiaj go.
Stary 2009-11-21, 15:50   #112
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Wszystko "otwarte" do picia, szczegolnie slodkie [cola np.] trzymaj z dala od laptopa, chyba, ze masz na zbyciu sporo kasy na nowego jak zalejesz przez przypadek , ew. na naprawe/wymiane czasem w cenie komputera.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 15:52   #113
anka_85
Zakorzenienie

paragony najlepiej skanować, ponieważ z czasem blakną.

nie kupuj taniego sprzętu agd, nie warto, przekonałam się na własnej skórze na tosterze za 30 zł, gofrownicy za 49 zł, odkurzaczu za 149 zł.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 16:02   #114
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Wszystko "otwarte" do picia, szczegolnie slodkie [cola np.] trzymaj z dala od laptopa, chyba, ze masz na zbyciu sporo kasy na nowego jak zalejesz przez przypadek , ew. na naprawe/wymiane czasem w cenie komputera.
Chyba, że masz wodoodporną klawiaturę od laptopa - moja TOSHIBA tak ma (ale to staaaaty model) i przeżyła bez żadnego szwanku już 2 herbaciane powodzie.
- Ale - nie z mojego doświadczenia, ale z przypadków mojej koleżanki - nie susz zalenej klawiatury, komórki itp. suszarką (a już na pewno nie z bliska i absolutnie nie ciepłym strumieniem - wydaje ci się, że jest tylko lekko ciepły a w rzeczywistości jest cieplejszy do twojej skóry, więc ma około 40-50 stopni - to może stopić trochę plastik i będziesz miała wykręconą klawiaturkę )
- w kilmacie kompów - jeśli pracujesz przy komputerze z różnymi papierami, ołówkami i długopisami upewnij się, że zanim zamkniesz laptopa nic nie leży na klawiaturze - monitor na pewno nie przeżyje wgniecenia w niego ołówka
- zamim zaczniesz kąpać sie w zegarku sprawdź czy na pewno jest wodoodporny - niestety nie wszystkie są, chociaż wyglądają szczelnie
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 16:14   #115
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
paragony najlepiej skanować, ponieważ z czasem blakną.

nie kupuj taniego sprzętu agd, nie warto, przekonałam się na własnej skórze na tosterze za 30 zł, gofrownicy za 49 zł, odkurzaczu za 149 zł.
to ja mam chyba szczęście, bo mp3 kupiona (w zamyśle miała służyć tylko jako pendrive) za jakieś grosze śmiga już 2 rok, a toster za 30zł opieka lepiej niż ten za 100, który złośliwie popsuł się kilka dni po gwarancji ale z reguły też wolę zapłacić więcej i mieć pewność - już na pewno w przypadku większego agd czy rtv
Stary 2009-11-21, 16:23   #116
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Kupujac kosmetyki uzywaj je - postawione na polce nie dzialaja . Szczegolnie wszystkie produkty wyszczuplajaco - ujedrniajace .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 16:40   #117
madleine12
Raczkowanie

to ze pani w aptece wmawia ci ze gips kosztuje 80 zl bo jest wodoodporny wcale nie oznacza ze jest wodoodporny...

moja wish

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14660841
bardzo prosze o odpisywanie u mnie,nie mam czasu na sledzenie innych watkow.dziekuje
madleine12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 17:09   #118
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Kupujac kosmetyki uzywaj je - postawione na polce nie dzialaja .

Chyba sobie wydrukuję i powieszę w łazience nad lustrem. Niestety swięta prawda.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 17:11   #119
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Ano. To raczej glodowka jest wynikiem anoreksji, a nie na odwrot.

Ej tam, z niektorymi "radami" to przesadzacie. Zawsze nosze przy sobie karte, gotowke bardzo rzadko. Jak ktos wydaje duzo karta niepotrzebnie, to niech nie nosi, ale czy naprawde potrzeba przestrog?

Podobnie z zakupami - nie chce mi sie robic zakupow co 2 dni, wole wieksze raz na tydzien przykladowo
Miało być na własnym przykładzie, więc piszę jak ja mam - biorę kartę = więcej wydaję; robię duże zakupy = sporo wyrzucam. Dlatego przestrzegam, ale nie każdy musi sobie to koniecznie brać do serca skoro i tak woli inaczej.

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
na własnym przykładzie - po pewnym czasie niejedzenia, nie odczuwałam chęci do jedzenia. pierwszy krok do anoreksji gotowy + zawroty głowy i takie tam.
ale jaka była przyczyna niejedzenia? od niejedzenia można na pewno dostać anemii, co do anoreksji - sprzeczałabym się.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 17:40   #120
Hultaj
BAN stały

pakując komputer do torby upewnij się, że jest wylączony. :-D Ja już tak sobie 2 razy wróciłam do domku z kiszącym się w pokrowcu;-). Na szczęście nic się nie stało (chyba powinnam podziekować mojej baterii ;-)), ale obawiam się, że taka lekcja mogłaby być przykra.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-11-21 o 17:41
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości