Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 20:58   #1441
malgosia27
BAN stały

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

AchaCzyli wychodzi na to,że tylko kurierzy "avonowi" pracują w sobotę,co za peszek
Dzięki dziewczyny
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:03   #1442
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie:
Czy dostajecie na maila informacje o wysłaniu paczki do Was i numer nadania od kuriera?
Na stronie UPS można sprawdzić w jakim etapie dostarczania znajduje przesyłka...
Nie było u mnie dzisiaj nikogo w domu przez cały dzień a miała przyjść paczka.
Teraz wchodzę na stronę UPS i widzę status przesyłki : Dostarczony
I tam jest: podpisany przez( Signed By) i jakieś nazwisko

Wychodzi na to, że nie wiadomo gdzie i nie wiadomo komu kurier dostarczył moją paczkę ... I ciekawe w ogóle kto podpisał odbiór ...

Mogłybyście sprawdzić co u Was jest w tym formularzu? Czy jak Wy podpisujecie swoją paczuszkę to jest tam Wasze nazwisko ?

Z góry dziękuję!
Jak ja podpisuję, to jest moje, jak raz poprosiłam o zostawienie u sąsiadki, to było jej.

Poszukaj na stronie http://www.ups.com/content/pl/pl/con...?WT.svl=SecNav nr telefonu do swojego oddziału i zadzwoń w poniedziałek lub zadzwoń do Avon z reklamacją (możesz też wysłać maila ze strefy), niech oni odszukają, gdzie facet zostawił Twoją paczkę
Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
A jak Ty to zrobiłaś, że otrzymujesz informacje o numerze nadania paczki na maila?
Jak w strefie uzupełniłaś swoje dane o nr telefonu i maila, to albo dzwonią w dniu dostawy, albo przysyłają maila, o którym pisała paula600324
Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie,tyle,że chyba nie na temat,ale nie mam się kogo w tej chwili spytać.Czy kurierzy(ogólnie) i poczta chodzą w soboty??:hel p: Sorki za zaśmiecanie forum pytaniami nie na temat w sumie.
O ile dobrze pamiętam, to DHL przywozi w soboty, UPS niestety nie, a co do poczty, to oni chyba tylko parę razy w roku dostarczają korespondencję i paczki w soboty, a może też już z tego zrezygnowali
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:23   #1443
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

paula600324 ja niedawno miałam taką sytuację, że odbierał mój chłopak i podpisywał się swoim nazwiskiem a w systemie było moje także ja na to nie patrze...
ale pilnuj, bo ja miałam ostatnio akcję z UPS- bo mi wsiąknęła paczka
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:35   #1444
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
A jak Ty to zrobiłaś, że otrzymujesz informacje o numerze nadania paczki na maila?
Nic nie robiłam Mam tylko podane wszystkie dane na stornie avon.
Maila drukują nawet na naklejce na paczce ... Chociaż nie wiem po co... Kurier by mnie miał szukać po napisaniu maila?
Zresztą mają tam nawet nr tel ale i tak nie potrafią zadzwonić jak kogoś nie ma w domu...

Cytat:
Napisane przez maagda2322 Pokaż wiadomość
Ja miałam swoje nazwisko po odebraniu paczki

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Jak ja podpisuję, to jest moje, jak raz poprosiłam o zostawienie u sąsiadki, to było jej.

Poszukaj na stronie http://www.ups.com/content/pl/pl/con...?WT.svl=SecNav nr telefonu do swojego oddziału i zadzwoń w poniedziałek lub zadzwoń do Avon z reklamacją (możesz też wysłać maila ze strefy), niech oni odszukają, gdzie facet zostawił Twoją paczkę
Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
paula600324 ja niedawno miałam taką sytuację, że odbierał mój chłopak i podpisywał się swoim nazwiskiem a w systemie było moje także ja na to nie patrze...
ale pilnuj, bo ja miałam ostatnio akcję z UPS- bo mi wsiąknęła paczka
Paczka znalazła się u sąsiadki z mojego bloku ...
Po czasie dopiero zauważyła, że już przyjechałam.
Oczywiście kurier sam podpisał odbiór paczki.. Bo sąsiadka powiedziała mi, że nic nie podpisywała ...

Poprzedni kurier zostawiał informacje gdzie zostawia paczkę z dokładnym adresem...

W ogóle w poprzednim katalogu paczkę przywiózł mi DHL mimo, że zamawiam cały czas jako dostawę regularną, czyli nie płacę za kuriera.
Raz UPS raz DHL... Zdecydowaliby się na jednego...

myszka1706 i co na to avon, że ktoś zgubił Ci ktoś paczkę? Anulowali Ci rachunek za te kosmetyki?

Edytowane przez paula600324
Czas edycji: 2009-11-20 o 21:37
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:43   #1445
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Poczta w soboty raczej nie rozwozi.
Rozwozi. Do mnie przychodzą paczki w soboty jak zamawiam na allegro coś np. paczką.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:45   #1446
8mmadziaa8
Raczkowanie

GG do 8mmadziaa8

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
proszę napisz o nich coś więcej, duże/małe, czy sporo tych karteczek tak na oko (bo to karteczki do notowania zdzierane tak?), zastanawiam się czy brać dla dziewczyn na prezenciki, w 16 w końcu nie zamówiłam ale ciągle o tym myślę

szalik dirk ma dziurę więc zwrot... brrrr

woda aromadisiac - szału nie ma, ot taki avonowy zapach, niczym się nie wyróżniający
Karteczki są w sam raz, ani za małe, ani za duże, fajnie wyglądają na lodówce, rozmiar karteczek 5,5 x 7,5 cm, magnes w całości z karteczkami ma 13 x 5,5 cm. Karteczek jest 25, magnes solidny i nie odkleja się z lodówki. Klientki zadowolone z drobiazgu mikołajowego, teraz myślę co na święta wymyśleć.

Z tym szalikiem to w końcu nie wiem, bo ktoś już pisał o jakiejś wadzie, a chciałam dla TŻta zamówić, żeby nie marznął i teraz nie wiem co zrobić

Na Aromadisiac czekam z niecierpliwością, zaryzykuję, najwyżej zostanie jako pokazowa dla klientek

http://www.suwaczek.pl/cache/52360acda8.png

[vichy]369174[/vichy]
8mmadziaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:45   #1447
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Rozwozi. Do mnie przychodzą paczki w soboty jak zamawiam na allegro coś np. paczką.
A to fajnie masz
U mnie na wsi nie jeździ.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 22:11   #1448
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Czyli jest jednak nadzieja

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 8mmadziaa8 Pokaż wiadomość
- przejrzałam HT do 17 i zastanawia mnie z demo Orzeźwiający balsam po goleniu / Woda toaletowa Pro Move - to w końcu balsam czy woda? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, dajcie znać proszę co to takiego.
Wydaje mi się,że chyba ten balsam/woda toaletowa to inaczej woda po goleniu i woda toaleowa w jednym.Bo inaczej chyba nie da się tego "przetłumaczyć".Tylko zastanawia mnie w czym balsam przypomina wodę
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:15   #1449
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
proszę napisz o nich coś więcej, duże/małe, czy sporo tych karteczek tak na oko (bo to karteczki do notowania zdzierane tak?), zastanawiam się czy brać dla dziewczyn na prezenciki, w 16 w końcu nie zamówiłam ale ciągle o tym myślę
notesiki z magnesem są takie same jak w zeszłym roku, tutaj jest zdjęcie które robiłam http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=463
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:37   #1450
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
notesiki z magnesem są takie same jak w zeszłym roku, tutaj jest zdjęcie które robiłam http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=463

liczyłam, że w tym roku się wysilą i dadzą nowy obrazek przy notesikach
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:42   #1451
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
myszka1706 i co na to avon, że ktoś zgubił Ci ktoś paczkę? Anulowali Ci rachunek za te kosmetyki?
nie po prostu kurier zostawił ją pod domem - nikogo nie informując, a w systemie była adnotacja, że podpisałam odbiór własnym nazwiskiem!byłam w siedzibie UPS zrobić raban....
avon przysłał mi kilka dni później paczkę z tym samym zamówieniem - które było dość wysokie na prawie 400zł < pecha miał kurier>

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 07:31   #1452
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malvvinaa Pokaż wiadomość
Aromadisiac dla niej:
Nuta głowy-mandarynka, imbir, różowy pieprz
Nuta serca-kwiat pomarańczy, płatki jaśminu, heliotrop, migdałowe ciasteczka
Nuta głębi-drzewo sandałowe, piżmo, bób tonka, biała ambra
hm... pyszności Myślę że te ciasteczka migdałowe z imbirem mogą mnie przekonać, ale zobaczę jeszcze 'na żywo' jak to pachnie. Dzięki za opis, malvvinaa.
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:08   #1453
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Karteczki są w sam raz, ani za małe, ani za duże, fajnie wyglądają na lodówce, rozmiar karteczek 5,5 x 7,5 cm, magnes w całości z karteczkami ma 13 x 5,5 cm. Karteczek jest 25, magnes solidny i nie odkleja się z lodówki. Klientki zadowolone z drobiazgu mikołajowego, teraz myślę co na święta wymyśleć.

Z tym szalikiem to w końcu nie wiem, bo ktoś już pisał o jakiejś wadzie, a chciałam dla TŻta zamówić, żeby nie marznął i teraz nie wiem co zrobić

Na Aromadisiac czekam z niecierpliwością, zaryzykuję, najwyżej zostanie jako pokazowa dla klientek
ja kupowałam w poprzednim katalogu ten szalik dla mojego taty na prezent i był ok; żadnych nitek, żadnych dziurek generalnie fajny

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:19   #1454
malvvinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
hm... pyszności Myślę że te ciasteczka migdałowe z imbirem mogą mnie przekonać, ale zobaczę jeszcze 'na żywo' jak to pachnie. Dzięki za opis, malvvinaa.

nie ma za co naprawdę smakowity zapach, taki ciepły akurat na zimę
malvvinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:38   #1455
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nie miał żadnej wady jak zamawiałam. I fajny jest i taki grubszy niż był kiedyś.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 10:07   #1456
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
nie po prostu kurier zostawił ją pod domem - nikogo nie informując, a w systemie była adnotacja, że podpisałam odbiór własnym nazwiskiem!byłam w siedzibie UPS zrobić raban....
avon przysłał mi kilka dni później paczkę z tym samym zamówieniem - które było dość wysokie na prawie 400zł < pecha miał kurier>

Hmm więc tą pierwszą paczkę otrzymałaś czy nie?

W sumie gdyby te wszystkie dziewczyny co tutaj pisały o tym, że kurier zostawił im paczkę przed drzwiami, zostawiając ją tak o samą, to można byłoby zrobić tak, że paczki nie otrzymały, narobić dymów w UPS, zgłosić do avon i może wzięliby się za tych niepoważnych pracowników UPS ... Bo skoro nie potrafią myśleć ani wystukać parę cyferek na tel w celu skontaktowania się z nami to niech za to odpowiadają!
Avon może wie o takich przekrętach i nie maja za dużych kosztów gdy 2x wyślą kosmetyki... Ale gdyby ktoś inny nam wysłał drogi sprzęt za który wcześniej byśmy zapłaciły to wątpię żeby uwierzył, że paczka zniknęła jak ktoś ja podpisał nazwiskiem adresata

Gdyby ta moja paczka, która zostawił u sąsiadki, byłaby podpisana moim nazwiskiem to też bym narobiła dymu w UPS, ponieważ jakim prawem ktoś podrabia mój podpis?

Edytowane przez paula600324
Czas edycji: 2009-11-21 o 10:09
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:28   #1457
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

paczka ta pierwsza zagięła...
Stary 2009-11-21, 11:56   #1458
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

anc, to jakas reklama

wymienię

Edytowane przez wadercia
Czas edycji: 2009-11-21 o 12:03
wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:59   #1459
narkOmanka_
Przyczajenie

Dziewczyny mam problem.

Wczoraj dostałam pierwszy raz paczkę z kat.16
w tym perfumy Indyvidual Blue dla niego.. coś było nie tak bo cała paczka pachniała no i okazało się ,że opakowanie perfum jest rozklejone i perfumy ją dość dużo rozlane , buteleczka cała mokra.
Co zrobić?.. Wiem,ze muszę je zwrócić,ale mogę tak,żeby nie płacić za koszt przesyłki ? To nie moja wina, musieli źle dokręcić i zapakować.
Dzwoniłam do Obsługi Klienta,ale automatyczna sekretarka odpowiada,że pracują od pon do pt :/
Jak wymusić na Avonie,żeby wysłali w kolejnym zamówieniu perfumy i za to nie płacić?:confuse d:
narkOmanka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:00   #1460
andziat
Zakorzenienie

wadercia
tak to reklama, nie cytuj,
moderator zaraz pewnie ją skasuje

Cytat:
Napisane przez narkOmanka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem.
w tym perfumy Indyvidual Blue dla niego.. coś było nie tak bo cała paczka pachniała no i okazało się ,że opakowanie perfum jest rozklejone i perfumy ją dość dużo rozlane , buteleczka cała mokra.
Co zrobić?.. Wiem,ze muszę je zwrócić,ale mogę tak,żeby nie płacić za koszt przesyłki ? To nie moja wina, musieli źle dokręcić i zapakować.
Dzwoniłam do Obsługi Klienta,ale automatyczna sekretarka odpowiada,że pracują od pon do pt :/
Jak wymusić na Avonie,żeby wysłali w kolejnym zamówieniu perfumy i za to nie płacić?:confuse d:
zadzwoń w poniedziałek jak będą pracować i przedstaw problem, pewnie przyślą ci bez zwracania uszkodzonego kosmetyku, zawsze tak robią

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-21 o 12:04
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:02   #1461
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
wadercia
tak, nie cytuj,
moderator zaraz pewnie ją skasuje

przepraszam andziat. Ale nie trzeba dlugo tu glowkowac zeby zauwazyc ze tu teoretycznie same konsultantki i liderki sa

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:06   #1462
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam problem.

Napisz do nich maila se strefy. Powinni Ci dosłać nowe perfumy z nastepnym zamowieniem. Nie mogą ci kazać ich odsyłać. jeśli chcą je spowrotem, to niech przyśla po nie kuriera
Telefonicznie tez mozna się skontaktować z żywą osobą - poszukaj numeru telefony w NovejTy. Napewno jest i działa bo sama często dzwonię.
Stary 2009-11-21, 12:09   #1463
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
przepraszam andziat. Ale nie trzeba dlugo tu glowkowac zeby zauwazyc ze tu teoretycznie same konsultantki i liderki sa
no tak, ale jak cytujesz to moderator pewnie skasuje i twojego posta
to chyba musi być liderka bo nie wiem jak mogłoby się opłacać zwykłej konsultantce robienie takich promocji szczególnie na biżuterię

Cytat:
Napisz do nich maila se strefy. Powinni Ci dosłać nowe perfumy z nastepnym zamowieniem. Nie mogą ci kazać ich odsyłać. jeśli chcą je spowrotem, to niech przyśla po nie kuriera
Telefonicznie tez mozna się skontaktować z żywą osobą - poszukaj numeru telefony w NovejTy. Napewno jest i działa bo sama często dzwonię.
działa ten numer ale tylko w dni powszednie od 08:00 do 20:00
0 22 878 28 00
Stary 2009-11-21, 12:12   #1464
narkOmanka_
Przyczajenie

Ewlyn dzięki chociaż maila też napisać nie mogę, bo do cholery nie mogę się zarejestrować w Strefie Konsultantki . Jestem nowa i jak tylko wypisuje formularz to wyskakują mi błędy .. Jeszcze nigdy nic nie zwracałam..

No a ten numer to faktycznie tylko w dni powszednie..
narkOmanka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:16   #1465
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość

działa ten numer ale tylko w dni powszednie od 08:00 do 20:00
0 22 878 28 00
Cytat:
Ewlyn dzięki chociaż maila też napisać nie mogę, bo do cholery nie mogę się zarejestrować w Strefie Konsultantki . Jestem nowa i jak tylko wypisuje formularz to wyskakują mi błędy .. Jeszcze nigdy nic nie zwracałam..

No a ten numer to faktycznie tylko w dni powszednie..
A no to musisz poczekać do poniedziałku Przy czym raczej nie będą kazali ci tego zwracać
I zapytaj ich od razu o to logowanie. Powinni Ci pomóc
Stary 2009-11-21, 13:04   #1466
anulkaandzia
Raczkowanie

w katalogu 16 miałam sporo zestawów szczególnie męskich 4 wody Incandessence , kilka dezodorantów w kulce żele i kremy z większych to udało mi się mieć w zamówieniu dwie Wody Absynthe dla niego i jeden zestaw In Bloom dla siebie wziełam wish of love , super promocyjna cena a zapach ładny i dług sie utrzymuje oczywiście kilka bombek też mam z zamówieniu patrzac na fakture internetowa braków nie ma tylko nadal zesat biżuterii LEA jest niedostepny a zamawialam go w poprzednim katalogu... ehhh szkoda ze tak wyszło ze musieli zatrzymac zamienie bo byłoby juz dzisiaj a tak czekam na OMS do poniedzialku
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:17   #1467
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
A no to musisz poczekać do poniedziałku Przy czym raczej nie będą kazali ci tego zwracać
I zapytaj ich od razu o to logowanie. Powinni Ci pomóc
To zależy na kogo trafi. Mnie nigdy nie zostawiają reklamowanego produktu, tylko przysyłaja po niego kuriera. Ale przynajmniej nie trzeba płacić kosztów przesyłki zwrotnej.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:19   #1468
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Nieco z innej beczki, podgląd na ofertę demo do K02 rosyjskie

http://www.avon-forum.ru/4images/det...image_id=11135

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:25   #1469
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

biżu lea jest już dostępna zafakturowała mi się w piątek
nadal brak szczotki z nat włosiem

a co to za post był wczesniej ze skasowali?

bo dopiero weszłam.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:26   #1470
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
To zależy na kogo trafi. Mnie nigdy nie zostawiają reklamowanego produktu, tylko przysyłaja po niego kuriera. Ale przynajmniej nie trzeba płacić kosztów przesyłki zwrotnej.
co prawda mi się zdarzyło to tylko raz i była to biżuteria ale wcale nie chcieli zwrotu tylko przysłali nową
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości