|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia cz. III
Czesc dziewczeta.
Pozwolcie ze tez sie wypowiem na temat pracy z Anglikami. Moj poprzedni szef byl bardzo dobry w tym co robil, inteligentny, wyksztalcony itd (i nie mowie tak dlatego, ze teraz jest moim TZ), teraz mam nowych przelozych i sa naprawde swietni. znaja sie na tym co robia, sa zabawni, w pracy czuje sie zrelaksowana i doceniona. Takze mysle, ze po prostu trafilyscie na takich a nie innych. Owszem a u nas ludzie tacy jak Wy piszecie, ale na szczescie ja nie musze z nimi pracowac.
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
heja
no i mamy weekend ![]() ja dzis mialam bardzo fajny dzien i przede wszytskim krótko w pracy, wiec pozostly czas spedzilam na miescie. Ambitnym planem bylo kupienie skladnikow na bigos, a skonczylo sie na pizzy sajgonkach i czekoladkach Mnie to lepiej na zakupy nie wysylac, spedzilam 2 godziny w tk maxxie i ...... kupilam solniczke i pieprzniczke jutro szlejemy z peorth, babska sobota na zakupach mam nadzieje ze nie wydam mojej calej wyplaty, bo....... z tz bede miala do czynienia !!!!udanego weekndu buziolki
|
#1713 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myslisz, ze specjalnie tak powiedzial o tych 20% mimo ze wiedzial, ze tyle nie dostane? To po co mu to bylo? Jak to on stwierdzil, nie mial jak uzasadnic pozostalym dyrektorom az takiej podwyzki. Cytat:
nie chce o tym slyszecCytat:
![]() ja spedzilam dzisiaj caly dzien na zakupach, najpierw tk maxxx potem bluewater i wyobrazcie sobie, ze kupilam tylko jedna pare butow!! tyle sklepow, tyle rzeczy do wyboru, a ja nic nie znalazlam ![]() rowniez milego i slonecznego weekendu
|
||||
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Anka nie wiem po co mu to było. Może chce zyskać na czasie.
Proces rekrutacyjny pewnie u was zajmie jakieś 2 miesiące. Teraz wiadomo on niewiele pewnie nie ogłosi, bo musi mieć zgodę swojego szefa (chyba, że sam podejmuje takie decyzje, a nawet jak ogłosi to są to duże koszta), poza tym idą święta i cięzko będzie o sensowne terminy interview, poza tym... może wcale nie mieć zbyt wielu obrze wykwalifikowanych czy doświadczonych kandydatów, na twoje stanowisko, za pieniądze, które firma oferuje. U nas podwyzki będą, ale mniejsze. O podwyżce 20% to po prostu marzenia nie do osiągnięcia w aktualnym klimacie ekonomicznym. A od siebie dodam, że mimo tego całego słabego klimatu ekonomicznego nie mogę powiedzieć, że nie ma pracy na rynku. Praca jest tylko, że tak powiem balans między stawkami a doświadczeniem jest nieco zaburzony. I dlatego ludzie są wolne miejsca pracy, ale nie ma komu pracować. A co do zakupów: ja się powstrzymuję jak mogę i czekam na okres poświąteczny bardziej , za kilka dni do Polski jedziemy i idę o zakład, że wrócimy jeszcze baradziej za Polską stęsknieni z bagażnikiem wypchanym książkami.
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wspomniałam, że wczoraj wybrałam się do Westfield, bo tuż przez 17 usłyszałam od koleżanki, że Mariah Carey ma zapalać świąteczne dekoracje. To się wybraliśmy z Tżtem. Staliśmy godzinę na dworze przy barierkach tylko po to, żeby zobaczyć ją przejeżdżającą obok w czarnej limuzynie. Jakby kurcze nie mogła się przejść. Dama Nie miałam ochoty iść do środka, bo tłumy ludzi były. Już jej nie lubię A do tego potem zabrałam Tżta do włoskiej restauracji w Westfield i nasze pizze były kompletnie pozbawione smaku. Jakbym papier jadła. Aby poprawić sobie smak w ustach poszłam do Maca, potem zjadłam Magnuma a na koniec sernik kupiliśmy w supermarkecie
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to mieliscie przygody a ja mam nadzieje, że jednak jutro w Westfield bedzie fajnie, bo właśnie sie tam wybieramy hymmmm bedziemy zatem pamietac aby na lunch wybrac cos innego niz pizze a ja wlasnie przejalam 9 mil na swoim rowerku i zaraz zmykam pod prysznic i spac ![]() ps. a ogladal ktos wczoraj koncert ? children in need? mmmm super!!! Robbie Rules!!!!
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2009-11-20 o 23:11 |
|
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
no i wcielo mi posta
![]() ide spac,pa pa
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
zawszw kopiuj co napisalas przed nacisnieciem 'wyslij'. setka straconych postow mnie tego nauczyla
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy w sprawie kulinarnej!!
Chce zrobic miesko wieprzowe najpierw obsmazane w panierce a potem duszone z sosikiem, mam juz instrukcje od mamy co i jak, i powiedziala mi tez ze najlepsze bedzie do tego mieso od szynki, bo wyjdzie mieciutkie. (Schab podobno lepszy jest tylko smazony, bo tak to wychodzi troche suchy) Jak mam to znalezc w sklepie? Jak to sie nazywa? Probowalam znalezc w necie, ale nic sie nie dowiedzialam. Minus jest taki, ze mieso musze kupic w supermarkecie, bo nie mam innej mozliwosci. Plisss niech ktos doradzi... Zalezy mi bo obiad bedzie dla gosci, a ja jestem nadal poczatkujaca w kuchni
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
to ja nie pomoge, polskich nazw nie znam bo w Polsce nigdy nie gotowalam
ale tez sie chetnie dowiem wydaje mi sie, ze leg of pork to czasem szynka a czasem cos innego, shoulder to czasem lopatka, a czasem cos zupelnie innego ![]() a loin to poledwica/schab? czy moze cos poprzekrecalam? Ps. chyba postawilabym na boneless leg of pork
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2009-11-21 o 15:11 |
|
|
|
#1721 |
|
Przyczajenie
|
Ja podpowiem, że na schabowe zawsze wybieram pork loin steaks (kupuję w tesco). A mięso z szynki to będzie pork boneless leg
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
a ja weekend spędzam z TZ!!!
|
|
#1723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wy tu psioczycie na menagerow, a ja moglabym napisac elaborat na temat HR Olka : fajna niespodzianka
|
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1542751 9]Nie, wcale nie dlatego Wy tu psioczycie na menagerow, a ja moglabym napisac elaborat na temat HR Olka : fajna niespodzianka [/QUOTE]no tak, głupota. Choć nam za nadgodziny nie płacą wcale także już nie zostaję po 5. Zapowiada się piękna niedziela ![]() A wczoraj rano dostałam wiadomość o tym, że 2 wizażanki będą w pobliżu także na szybcika się z nimi spotkałam i poznałam peorth. Miło było poznać
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Anka! ja się na takich specjałach nie znam ....... ale mam nadzieję,że obiad się udał olka to musiałaś mieć "banana" na twarzy gdy tz zobaczyłaś.Super niespodzianka ! Moona ja na prawdę dziwię się że Ty se z tą managerką jeszcze nie poradziłaś ![]() A ja w sumie dopiero co wstałam, wczorajsze zakupy wykończyły mnie totalnie!!! Ale za to bardzo miło spędziłyśmy czas i peorth to fajna babka!!! Westfield natomiast jakoś nie zachwycił mnie specjalnie ....np. Mango nie dość,że małe to jeszcze nie było tego co chciałam, poza tym quality zdecydowanie pogorszyło się w tym sklepie.... pamiętam jak 3 lata temu pierwszy raz tam zawitałam, to wszytsko pieknie ładnie wisiało na wieszaczkach i było w czym wybierac!!! Teraz "kupa" ciuchów na środku sklepu i "grzebanina jak w sh" aaaa wiecie w jakim szoku byłam jak zobaczyłyśmy stoisko Inglota naszego polskiego w tym centrum ehheh no coż dobrze ze "kooltura polska szerzona za granica"![]() ale za to natknelam sie na fajna sukienke w gapie,jak zwykle bede sie chwalic w szafie wiec zapraszam do ogladania Zapytam raz jeszcze, czy któraś z tu obecnych, pisze się na jakieś full spotkanie przed świętami ??????????? Nie sądzicie że było by miło? ![]() U nas dzis wcalnie nie tak ładnie,pochmurno i wieje.... wybieramy sie do centrum meblowego, poszukujemy łóżka i nowej sofy ..... miłego dnia!!!
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2009-11-22 o 11:52 |
|
|
|
#1726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie za to leje ![]() I jest ponuro i brzydko ![]() Cytat:
Kofika ![]() Było super Szkoda tylko że pracujące tam panie, zwłaszcza jedna usiłowała nam na siłę 'pomóc' ![]() Samo Westfield - myślalam że jest większe. Ale i tak małe nie jest, więc nie narzekam ![]() Ja natomiast wstałam o 8.30 i zrobiłam pyszną jajecznicę i zdąrzyłam juz ugotować rosołek ![]() Co do spotkania - to ja chętnie
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Kofi, jakos tak w 2004 przestalam zagladac do Mango.. Nowy sweterek od nich rozpadl mi sie w pierwszym dniu uzytkowania, a jak poszlam go wymienic to dziewcze z obslugi potraktowalo mnie jak te laski z "Don't get screwed" - ktos oglada? Co wiecej, nowy sweter mial plame
A Inglot polski jest?? ![]() ![]() Cytat:
![]() po 16.XII beda tu moi rodzice, wiec niby czesciej moge byc wolna, ale czasem jednak bede miala z gory zaplanowane weekendy z cala rodzinka, wiec jakby cos to fajnie byloby umowic sie odpowiednio wczesniej ![]() Moona, walcz z HR o swoje!
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2009-11-22 o 12:36 |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yhym, z Przemyśla ![]() Mi pasuje jak najbardziej po 16, bo nie wyjeżdżam na święta, możliwe że na koniec roku skoczymy do Szkocji z tżtem do jego znajomych
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
Witam wizazanki w to ponure, szare przynajmniej u mnie popoludnie, ja dopiero wstalam, wczoraj poszlismy z Tz na kawe do mojej siostry i jakos tak nam sie zasiedzialo, ze w domu bylismy o 1.30, a do tego nie wiem, jak to z siostra zrobilysmy, ale upilysmy sie cola diet
glupawe mialysmy straszna![]() mi zakupy tez sie wczoraj udaly, wlasciwie wszystko, co kupilam to kupilam w tk maxxie, najbardziej zadowolona jestem z plaszcza i butow (buty przecenione z 109.oo na 42 funty u nas nadal pada,nadal wszystko pozalewane, czytalam rowniez w gazecie, ze pare osob zginelo nie wyglada to wszystko ciekawieco do spotkania to ja niestety nie dam rady, gdyby ono bylo w menchesterze albo liverpool to jak najbardziej, ale do londynu to ja mam troche zadaleko
|
#1730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja także badzo chętnie, co prawda czasu nie ma już wiele. Cytat:
też się zdziwiłam jak mi dziewczyny powiedziały, ponieważ jak wpiszesz inglot na google to wyskakuje .com .canada .malta. gdzieś na szarym końcu .pl A poza tym na stronie to nic nie ma. To ja cały czas cienie z inglota z polski targałam (myśląc, że amerykańskie) a tu taka niespodzianka ![]() Cytat:
|
|
#1731 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak juz wspomnialam byly poledwiczkiCytat:
(robilam "pieczone jak z ogniska"a co do spotkanka, to ja bylabym chetna, tylko fajnie jakby nie bylo w porze wieczorowej, gdyz musze sie dotelepac pociagiem i wolalabym pozna pora nie wracac Doswiadczenia z Polski sprawily, ze nie znosze komunikacji publicznej wieczorowa/nocna pora i unikam jak sie da ![]() A ja w dobrym humorku, bo nie dosc ze jutro wolne |
||||
|
|
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co tu taka cisza?wy zamiast na wizazu siedziec to pracujecie oj co sie porobilo z ta wspolczesna mlodzieza![]() ja sobie wstalam jakies 0.5 h temu, chyba zaczynam przesadzac z tym spaniem, siedze sobie nadal w pizamce i popijam sobie obrzydliwa kawe ze slodzikiem.weszlam na wage a tam 2.5 kg mniej , to bym miala calkiem dobry humor
|
|
#1733 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i powodzenia z aplikacjami ![]() Cytat:
ja tam nie pracuję, w poniedziałki to ja internetowe zaległości nadrabiam, o. taka cisza w biurze, raz na jakiś czas tylko ktoś zajrzy. a apropo gotowania, to ja mam urlop aktualnie tż w Polsce, ja dopiero w piątek do niego lecę, więc mam labę dziś na obiad mam kupną lasagne
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Rys mnie sama zostawil w biurze bo go zoladkowy bug dorwal, wiec mam lekkie urwanie glowy.
wczoraj chaialm sie wybrac do Bordon (50mil na poludniowy zachod od Londynu) aby ponownie potaplac sie w blocie. Okazalo sie to niemozliwe. Pociagi zaczynaja jezdzic od 8, autobusy to samo. Samochodu wynajac na chybcika sie nei da, bo albo trzeba wynajac od soboty do poniedzialku albo w ogole bo w niedziele rano nikt ci nei pozyczy a aby oddac wieczorem to tez zapomnij. Jedyna opcja byla taka ze pociag o 5 rano do Gatwick, stamtad autobus do Guildford, potem znowu pociag i 6 milowy spacer. I to wszystko po to by przebiec kolejne 10 mil. aaaa i Londynskie autobusy nocne strajkowaly wiec nie bylo sie czym dostac na Victorie na te 5. Tak wiec caly dzien nie wypelzlam z lozeczka, ogladajac Gilmore Girls i Grey's Anatomy. A wieczorkiem sasiad przygotowal gulasz wegierski i nas zaprosil bo nie chcialo mu sie samemu jesc. Milo. Wybaczam mu nawet nocne wrzaski.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie szaro na dworze ![]() Ania powodzenia z aplikacjami Ja na spotkanie chetnie bym sie pisałam, tylko ze do Londynu daleko ![]() Dziewczyny cieszycie sie ze blizniaki odpadly z X Factora
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Anka powodzenia w aplikowaniu!
Aniele tak dlugo to ja nigdy nie spalam. Jak tam kregoslup? ale wieje brrrrr
|
#1737 | ||
|
Rozeznanie
|
dzieki
dziekuje Cytat:
Ciesze sie ze Dani wziela sprawy w swoje rece i postapila zgodnie z tym co myslala od poczatku tzn ze oni nie potrafia spiewac, a to przede wszystkim o spiewanie chodzi w tym programie Cytat:
![]() Pogoda popsula mi plany. Nie wiem jak tam w Ladku, ale u mnie tak lalo od rana, ze zrezygnowalismy z wycieczki do stolicy i przelozylismy ja na potem. Wolalam nie ryzykowac, bo co to za zwiedzanie kiedy tak leje |
||
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
w Londku wieje i leje. Ledwie sie na rowerku utrzymalam. Na moscie boczny zrzuca z siodelka, jak przestaje pedalowac to mnei do tylu cofa. Sadysci normalnie ze nam w taka pogode kaza z domu wychodzic
|
|
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
a ja sobie siedzę w cieplutkim biurze i ustawiłam sobie nawet farelkę na stópki hehe
Cytat:
I chyba bym chciała żeby wygrała Stacey z tych co zostali...
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja chcialam tylko wtracic swoje 3grosze w kwestii xfactora ![]() Szczerze mowiac zupelnie nie podobal mi sie ostatni wystep Olly'ego, a jeszcze mniej jego wlasne slowa o tym jaki to on sexy I ta rozjezdzajaca sie, krzywo wepchana w gacie koszula - myslalam, ze ktos dba o ich wizerunek?! A on chyba nawet w lustro nie spojrzal przed wyjsciem na scene. Mimo wszystko raz bym mu darowala, w koncu spiewal lepiej niz blizniaki.. ale bedzie mi brakowalo tych 2 blaznow Loyd nie zdolal mnie do siebie przekonac. Z tych pozostalych to chyba tylko Stacey
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2009-11-23 o 18:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

z tz bede miala do czynienia !!!!

(szybko rzecz jasna).

i czekam na okres poświąteczny bardziej , za kilka dni do Polski jedziemy i idę o zakład, że wrócimy jeszcze baradziej za Polską stęsknieni z bagażnikiem wypchanym książkami.

glupawe mialysmy straszna