Anglia cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 18:19   #1711
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009
Dot.: Anglia cz. III

Czesc dziewczeta.
Pozwolcie ze tez sie wypowiem na temat pracy z Anglikami. Moj poprzedni szef byl bardzo dobry w tym co robil, inteligentny, wyksztalcony itd (i nie mowie tak dlatego, ze teraz jest moim TZ), teraz mam nowych przelozych i sa naprawde swietni. znaja sie na tym co robia, sa zabawni, w pracy czuje sie zrelaksowana i doceniona. Takze mysle, ze po prostu trafilyscie na takich a nie innych. Owszem a u nas ludzie tacy jak Wy piszecie, ale na szczescie ja nie musze z nimi pracowac.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 19:54   #1712
Kofika13
Zakorzenienie

heja
no i mamy weekend
ja dzis mialam bardzo fajny dzien i przede wszytskim krótko w pracy, wiec pozostly czas spedzilam na miescie.
Ambitnym planem bylo kupienie skladnikow na bigos, a skonczylo sie na pizzy sajgonkach i czekoladkach
Mnie to lepiej na zakupy nie wysylac, spedzilam 2 godziny w tk maxxie i ...... kupilam solniczke i pieprzniczke ale jakie ladne .... artisticoooooooo

jutro szlejemy z peorth, babska sobota na zakupach
mam nadzieje ze nie wydam mojej calej wyplaty, bo....... z tz bede miala do czynienia !!!!

udanego weekndu buziolki

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 20:40   #1713
anka!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly aniol Pokaż wiadomość
Anka weekend???przeciez dzisiaj dopiero czwartek?!chybaze mi sie cos pomylilo?
ok.uciekam spac, przepraszam za literowki, ale pisze z laptopa bez myszki i nie chce mi sie ich poprawiac, slodkich snow zycze
u mnie zawsze sie zaczyna w czwartek po pracy, bo w piatki nie pracuje

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Anka życzę, abyś cos ciekawego i odpowiedniego znalazła.
(szybko rzecz jasna).

Szef w sprawie podwyżki zagrał standartowo (byliscie tylko we dwoje i to jest słowo przeciw słowu).

U mnie w porządalu, tylko przemęczenie jakies mnie dopada, na całe szczęscie za kilka dni jedziemy do Polski.
dziekuje
Myslisz, ze specjalnie tak powiedzial o tych 20% mimo ze wiedzial, ze tyle nie dostane? To po co mu to bylo? Jak to on stwierdzil, nie mial jak uzasadnic pozostalym dyrektorom az takiej podwyzki.

Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość

Jak zaczelam czytac i zobaczylam te 20% podwyzki to pomyslalam sobie - no calkiem niezle. U nas nie ma podwyzek! I dlatego jestem tez zla na managerke, poniewaz jak dostalam te pozycje rok temu to obiecali mi tysiac wiecej. Ona powiedziala, abym sie nie martwila i ze za 3 miesiace bede miala ten tysiac wiecej i do dzis sie nic nie stalo a wspominalam kilka razy po drodze

Mam nadzieje, ze znajdziesz cos szybko. Ja balabym sie zrzucic te prace zanim nie bede miala czegos innego w kieszeni, poza tym moj TZ kompletnie by tego nie poparl.

a jak dzis? my tutaj w sputh east bardzo lucky jestesmy. Nie padalo ani wczoraj ani dzis. I do tego cieplo jest!

Jeszcze 2h i do domu
moj to by mnie chyba pogonil, jakbym zrezygnowala i zaczela zajmowac sie domem nie chce o tym slyszec

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
heja
no i mamy weekend
ja dzis mialam bardzo fajny dzien i przede wszytskim krótko w pracy, wiec pozostly czas spedzilam na miescie.
Ambitnym planem bylo kupienie skladnikow na bigos, a skonczylo sie na pizzy sajgonkach i czekoladkach
Mnie to lepiej na zakupy nie wysylac, spedzilam 2 godziny w tk maxxie i ...... kupilam solniczke i pieprzniczke ale jakie ladne .... artisticoooooooo

jutro szlejemy z peorth, babska sobota na zakupach
mam nadzieje ze nie wydam mojej calej wyplaty, bo....... z tz bede miala do czynienia !!!!

udanego weekndu buziolki
udanych zakupkow zycze
ja spedzilam dzisiaj caly dzien na zakupach, najpierw tk maxxx potem bluewater i wyobrazcie sobie, ze kupilam tylko jedna pare butow!!
tyle sklepow, tyle rzeczy do wyboru, a ja nic nie znalazlam

rowniez milego i slonecznego weekendu
anka! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:19   #1714
***luna
Zakorzenienie

Anka nie wiem po co mu to było. Może chce zyskać na czasie.
Proces rekrutacyjny pewnie u was zajmie jakieś 2 miesiące. Teraz wiadomo on niewiele pewnie nie ogłosi, bo musi mieć zgodę swojego szefa (chyba, że sam podejmuje takie decyzje, a nawet jak ogłosi to są to duże koszta), poza tym idą święta i cięzko będzie o sensowne terminy interview, poza tym... może wcale nie mieć zbyt wielu obrze wykwalifikowanych czy doświadczonych kandydatów, na twoje stanowisko, za pieniądze, które firma oferuje.

U nas podwyzki będą, ale mniejsze. O podwyżce 20% to po prostu marzenia nie do osiągnięcia w aktualnym klimacie ekonomicznym.
A od siebie dodam, że mimo tego całego słabego klimatu ekonomicznego nie mogę powiedzieć, że nie ma pracy na rynku. Praca jest tylko, że tak powiem balans między stawkami a doświadczeniem jest nieco zaburzony.
I dlatego ludzie są wolne miejsca pracy, ale nie ma komu pracować.

A co do zakupów: ja się powstrzymuję jak mogę i czekam na okres poświąteczny bardziej , za kilka dni do Polski jedziemy i idę o zakład, że wrócimy jeszcze baradziej za Polską stęsknieni z bagażnikiem wypchanym książkami.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:14   #1715
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
W pierwszej chwili zaczęłam się zastanawiać gdzie to Sputh właściwie jest

nie wspomniałam, że wczoraj wybrałam się do Westfield, bo tuż przez 17 usłyszałam od koleżanki, że Mariah Carey ma zapalać świąteczne dekoracje. To się wybraliśmy z Tżtem. Staliśmy godzinę na dworze przy barierkach tylko po to, żeby zobaczyć ją przejeżdżającą obok w czarnej limuzynie. Jakby kurcze nie mogła się przejść. Dama Nie miałam ochoty iść do środka, bo tłumy ludzi były. Już jej nie lubię A do tego potem zabrałam Tżta do włoskiej restauracji w Westfield i nasze pizze były kompletnie pozbawione smaku. Jakbym papier jadła. Aby poprawić sobie smak w ustach poszłam do Maca, potem zjadłam Magnuma a na koniec sernik kupiliśmy w supermarkecie
Stary 2009-11-20, 22:48   #1716
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

nie wspomniałam, że wczoraj wybrałam się do Westfield, bo tuż przez 17 usłyszałam od koleżanki, że Mariah Carey ma zapalać świąteczne dekoracje. To się wybraliśmy z Tżtem. Staliśmy godzinę na dworze przy barierkach tylko po to, żeby zobaczyć ją przejeżdżającą obok w czarnej limuzynie. Jakby kurcze nie mogła się przejść. Dama Nie miałam ochoty iść do środka, bo tłumy ludzi były. Już jej nie lubię A do tego potem zabrałam Tżta do włoskiej restauracji w Westfield i nasze pizze były kompletnie pozbawione smaku. Jakbym papier jadła. Aby poprawić sobie smak w ustach poszłam do Maca, potem zjadłam Magnuma a na koniec sernik kupiliśmy w supermarkecie

no to mieliscie przygody
a ja mam nadzieje, że jednak jutro w Westfield bedzie fajnie, bo właśnie sie tam wybieramy
hymmmm bedziemy zatem pamietac aby na lunch wybrac cos innego niz pizze

a ja wlasnie przejalam 9 mil na swoim rowerku i zaraz zmykam pod prysznic i spac

ps. a ogladal ktos wczoraj koncert ? children in need? mmmm super!!! Robbie Rules!!!!

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2009-11-20 o 23:11
Stary 2009-11-21, 01:17   #1717
upadly aniol
Raczkowanie

no i wcielo mi posta
ide spac,pa pa
Stary 2009-11-21, 10:07   #1718
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
no i wcielo mi posta
ide spac,pa pa
zawszw kopiuj co napisalas przed nacisnieciem 'wyslij'. setka straconych postow mnie tego nauczyla

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:21   #1719
anka!
Rozeznanie

Dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy w sprawie kulinarnej!!

Chce zrobic miesko wieprzowe najpierw obsmazane w panierce a potem duszone z sosikiem, mam juz instrukcje od mamy co i jak, i powiedziala mi tez ze najlepsze bedzie do tego mieso od szynki, bo wyjdzie mieciutkie.
(Schab podobno lepszy jest tylko smazony, bo tak to wychodzi troche suchy)
Jak mam to znalezc w sklepie? Jak to sie nazywa?
Probowalam znalezc w necie, ale nic sie nie dowiedzialam.
Minus jest taki, ze mieso musze kupic w supermarkecie, bo nie mam innej mozliwosci.

Plisss niech ktos doradzi...

Zalezy mi bo obiad bedzie dla gosci, a ja jestem nadal poczatkujaca w kuchni
Stary 2009-11-21, 14:37   #1720
szperrr
Zakorzenienie

to ja nie pomoge, polskich nazw nie znam bo w Polsce nigdy nie gotowalam ale tez sie chetnie dowiem
wydaje mi sie, ze leg of pork to czasem szynka a czasem cos innego, shoulder to czasem lopatka, a czasem cos zupelnie innego
a loin to poledwica/schab? czy moze cos poprzekrecalam?

Ps. chyba postawilabym na boneless leg of pork

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2009-11-21 o 15:11
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 19:27   #1721
Ina88
Przyczajenie

Ja podpowiem, że na schabowe zawsze wybieram pork loin steaks (kupuję w tesco). A mięso z szynki to będzie pork boneless leg
Stary 2009-11-21, 20:27   #1722
olka_222
Zakorzenienie

a ja weekend spędzam z TZ!!! skubaniec nic nie powiedział i przyjechał na tydzień! Ale miałam radochę jak go w drzwiach zobaczyłam niespodziewanie
Stary 2009-11-21, 23:49   #1723
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta.
Pozwolcie ze tez sie wypowiem na temat pracy z Anglikami. Moj poprzedni szef byl bardzo dobry w tym co robil, inteligentny, wyksztalcony itd (i nie mowie tak dlatego, ze teraz jest moim TZ),
Nie, wcale nie dlatego

Wy tu psioczycie na menagerow, a ja moglabym napisac elaborat na temat HR Np. wiadomosc dnia wczorajszego, dostalam emaila od szanownej pani z HR, ze w zwiazku z moim 1 dniem chorobowym nie przepracowalam w tygodniu 40 godzin, w zwiazku z tym nadgodziny zostana mi wyplacone jako normalna stawka 1.0. moze nie byloby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze owe nadgodziny zostaly wypracowane we wrzesniu, ale pani z HR zapomniala o nich i nie zostaly mi w ub miesiacu wyplacone To jest dopiero glupota

Olka : fajna niespodzianka
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:28   #1724
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka! Pokaż wiadomość
Dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy w sprawie kulinarnej!!

Chce zrobic miesko wieprzowe najpierw obsmazane w panierce a potem duszone z sosikiem, mam juz instrukcje od mamy co i jak, i powiedziala mi tez ze najlepsze bedzie do tego mieso od szynki, bo wyjdzie mieciutkie.
(Schab podobno lepszy jest tylko smazony, bo tak to wychodzi troche suchy)
Jak mam to znalezc w sklepie? Jak to sie nazywa?
Probowalam znalezc w necie, ale nic sie nie dowiedzialam.
Minus jest taki, ze mieso musze kupic w supermarkecie, bo nie mam innej mozliwosci.

Plisss niech ktos doradzi...

Zalezy mi bo obiad bedzie dla gosci, a ja jestem nadal poczatkujaca w kuchni
jeśli ten obiad to na dziś i nie jest za późno ja używam tender pork loin.

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
a ja weekend spędzam z TZ!!! skubaniec nic nie powiedział i przyjechał na tydzień! Ale miałam radochę jak go w drzwiach zobaczyłam niespodziewanie
ciesz się ciesz!

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1542751 9]Nie, wcale nie dlatego

Wy tu psioczycie na menagerow, a ja moglabym napisac elaborat na temat HR Np. wiadomosc dnia wczorajszego, dostalam emaila od szanownej pani z HR, ze w zwiazku z moim 1 dniem chorobowym nie przepracowalam w tygodniu 40 godzin, w zwiazku z tym nadgodziny zostana mi wyplacone jako normalna stawka 1.0. moze nie byloby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze owe nadgodziny zostaly wypracowane we wrzesniu, ale pani z HR zapomniala o nich i nie zostaly mi w ub miesiacu wyplacone To jest dopiero glupota

Olka : fajna niespodzianka [/QUOTE]

no tak, głupota. Choć nam za nadgodziny nie płacą wcale także już nie zostaję po 5.

Zapowiada się piękna niedziela

A wczoraj rano dostałam wiadomość o tym, że 2 wizażanki będą w pobliżu także na szybcika się z nimi spotkałam i poznałam peorth. Miło było poznać Przepraszam, że nie mogłam dłużej zostać, Tż domagał się quality time
Stary 2009-11-22, 11:49   #1725
Kofika13
Zakorzenienie

Hej

Anka! ja się na takich specjałach nie znam ....... ale mam nadzieję,że obiad się udał

olka to musiałaś mieć "banana" na twarzy gdy tz zobaczyłaś.Super niespodzianka !

Moona ja na prawdę dziwię się że Ty se z tą managerką jeszcze nie poradziłaś

A ja w sumie dopiero co wstałam, wczorajsze zakupy wykończyły mnie totalnie!!! Ale za to bardzo miło spędziłyśmy czas i peorth to fajna babka!!!
Westfield natomiast jakoś nie zachwycił mnie specjalnie ....np. Mango nie dość,że małe to jeszcze nie było tego co chciałam, poza tym quality zdecydowanie pogorszyło się w tym sklepie....
pamiętam jak 3 lata temu pierwszy raz tam zawitałam, to wszytsko pieknie ładnie wisiało na wieszaczkach i było w czym wybierac!!! Teraz "kupa" ciuchów na środku sklepu i "grzebanina jak w sh"

aaaa wiecie w jakim szoku byłam jak zobaczyłyśmy stoisko Inglota naszego polskiego w tym centrum ehheh no coż dobrze ze "kooltura polska szerzona za granica"

ale za to natknelam sie na fajna sukienke w gapie,jak zwykle bede sie chwalic w szafie wiec zapraszam do ogladania

Zapytam raz jeszcze, czy któraś z tu obecnych, pisze się na jakieś full spotkanie przed świętami ???????????
Nie sądzicie że było by miło?

U nas dzis wcalnie nie tak ładnie,pochmurno i wieje....
wybieramy sie do centrum meblowego, poszukujemy łóżka i nowej sofy .....

miłego dnia!!!

Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2009-11-22 o 11:52
Stary 2009-11-22, 12:26   #1726
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Zapowiada się piękna niedziela

A wczoraj rano dostałam wiadomość o tym, że 2 wizażanki będą w pobliżu także na szybcika się z nimi spotkałam i poznałam peorth. Miło było poznać Przepraszam, że nie mogłam dłużej zostać, Tż domagał się quality time
Mi też było bardzo miło I nie przejmuj się, fajnie że udało Ci się wpaść chociaż na tyle Zresztą nadrobimy następnym razem

U mnie za to leje
I jest ponuro i brzydko

Cytat:
A ja w sumie dopiero co wstałam, wczorajsze zakupy wykończyły mnie totalnie!!! Ale za to bardzo miło spędziłyśmy czas i peorth to fajna babka!!!
Westfield natomiast jakoś nie zachwycił mnie specjalnie ....np. Mango nie dość,że małe to jeszcze nie było tego co chciałam, poza tym quality zdecydowanie pogorszyło się w tym sklepie....
pamiętam jak 3 lata temu pierwszy raz tam zawitałam, to wszytsko pieknie ładnie wisiało na wieszaczkach i było w czym wybierac!!! Teraz "kupa" ciuchów na środku sklepu i "grzebanina jak w sh"

aaaa wiecie w jakim szoku byłam jak zobaczyłyśmy stoisko Inglota naszego polskiego w tym centrum ehheh no coż dobrze ze "kooltura polska szerzona za granica"

ale za to natknelam sie na fajna sukienke w gapie,jak zwykle bede sie chwalic w szafie wiec zapraszam do ogladania

Zapytam raz jeszcze, czy któraś z tu obecnych, pisze się na jakieś full spotkanie przed świętami ???????????

miłego dnia!!!

Kofika
Było super W Inglocie oczywiście nie omieszkałyśmy się zaopatrzyć Szkoda tylko że pracujące tam panie, zwłaszcza jedna usiłowała nam na siłę 'pomóc'
Samo Westfield - myślalam że jest większe. Ale i tak małe nie jest, więc nie narzekam

Ja natomiast wstałam o 8.30 i zrobiłam pyszną jajecznicę i zdąrzyłam juz ugotować rosołek

Co do spotkania - to ja chętnie
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 12:33   #1727
szperrr
Zakorzenienie

Kofi, jakos tak w 2004 przestalam zagladac do Mango.. Nowy sweterek od nich rozpadl mi sie w pierwszym dniu uzytkowania, a jak poszlam go wymienic to dziewcze z obslugi potraktowalo mnie jak te laski z "Don't get screwed" - ktos oglada? Co wiecej, nowy sweter mial plame Aaaa.. i juz wtedy wszedzie byly kosze z porozwalanymi ciuchami, pod przymierzalnia stosy na podlodze.

A Inglot polski jest??

Cytat:
!
byloby milo

po 16.XII beda tu moi rodzice, wiec niby czesciej moge byc wolna, ale czasem jednak bede miala z gory zaplanowane weekendy z cala rodzinka, wiec jakby cos to fajnie byloby umowic sie odpowiednio wczesniej

Moona, walcz z HR o swoje!

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2009-11-22 o 12:36
Stary 2009-11-22, 12:40   #1728
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
A Inglot polski jest??

po 16.XII beda tu moi rodzice, wiec niby czesciej moge byc wolna, ale czasem jednak bede miala z gory zaplanowane weekendy z cala rodzinka, wiec jakby cos to fajnie byloby umowic sie odpowiednio wczesniej

Yhym, z Przemyśla

Mi pasuje jak najbardziej po 16, bo nie wyjeżdżam na święta, możliwe że na koniec roku skoczymy do Szkocji z tżtem do jego znajomych
Stary 2009-11-22, 14:23   #1729
upadly aniol
Raczkowanie

Witam wizazanki w to ponure, szare przynajmniej u mnie popoludnie, ja dopiero wstalam, wczoraj poszlismy z Tz na kawe do mojej siostry i jakos tak nam sie zasiedzialo, ze w domu bylismy o 1.30, a do tego nie wiem, jak to z siostra zrobilysmy, ale upilysmy sie cola dietglupawe mialysmy straszna
mi zakupy tez sie wczoraj udaly, wlasciwie wszystko, co kupilam to kupilam w tk maxxie, najbardziej zadowolona jestem z plaszcza i butow (buty przecenione z 109.oo na 42 funty).
u nas nadal pada,nadal wszystko pozalewane, czytalam rowniez w gazecie, ze pare osob zginelo nie wyglada to wszystko ciekawie

co do spotkania to ja niestety nie dam rady, gdyby ono bylo w menchesterze albo liverpool to jak najbardziej, ale do londynu to ja mam troche zadaleko
Stary 2009-11-22, 19:06   #1730
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

miłego dnia!!!
i co znaleźliście wystarczająco wygodne łóżko?
Ja także badzo chętnie, co prawda czasu nie ma już wiele.

Cytat:
Mi też było bardzo miło I nie przejmuj się, fajnie że udało Ci się wpaść chociaż na tyle Zresztą nadrobimy następnym razem

Szkoda tylko że pracujące tam panie, zwłaszcza jedna usiłowała nam na siłę 'pomóc'
Samo Westfield - myślalam że jest większe. Ale i tak małe nie jest, więc nie narzekam
Ta ekspedientka była miła, choć pewnie spodziewała się, że jak palce dotykały wszystkiego co popadnie to więcej zostanie zakupione.

Cytat:
A Inglot polski jest??
też się zdziwiłam jak mi dziewczyny powiedziały, ponieważ jak wpiszesz inglot na google to wyskakuje .com .canada .malta. gdzieś na szarym końcu .pl A poza tym na stronie to nic nie ma. To ja cały czas cienie z inglota z polski targałam (myśląc, że amerykańskie) a tu taka niespodzianka

Cytat:
Witam wizazanki w to ponure, szare przynajmniej u mnie popoludnie, ja dopiero wstalam, wczoraj poszlismy z Tz na kawe do mojej siostry i jakos tak nam sie zasiedzialo, ze w domu bylismy o 1.30, a do tego nie wiem, jak to z siostra zrobilysmy, ale upilysmy sie cola dietglupawe mialysmy straszna
mi zakupy tez sie wczoraj udaly, wlasciwie wszystko, co kupilam to kupilam w tk maxxie, najbardziej zadowolona jestem z plaszcza i butow (buty przecenione z 109.oo na 42 funty).
u nas nadal pada,nadal wszystko pozalewane, czytalam rowniez w gazecie, ze pare osob zginelo nie wyglada to wszystko ciekawie

co do spotkania to ja niestety nie dam rady, gdyby ono bylo w menchesterze albo liverpool to jak najbardziej, ale do londynu to ja mam troche zadaleko
muszę znaleźć czas na tkmax przed świętami!
Stary 2009-11-22, 22:50   #1731
anka!
Rozeznanie

Cytat:
to ja nie pomoge, polskich nazw nie znam bo w Polsce nigdy nie gotowalam ale tez sie chetnie dowiem
wydaje mi sie, ze leg of pork to czasem szynka a czasem cos innego, shoulder to czasem lopatka, a czasem cos zupelnie innego
a loin to poledwica/schab? czy moze cos poprzekrecalam?

Ps. chyba postawilabym na boneless leg of pork
dziekuje slicznie za podpowiedz, wybralam pork escalopes czy jakos tak, bo najlepiej to wygladalo w sklepie

Cytat:
Napisane przez Ina88 Pokaż wiadomość
Ja podpowiem, że na schabowe zawsze wybieram pork loin steaks (kupuję w tesco). A mięso z szynki to będzie pork boneless leg
dzieki, nastepnym razem bede wiedziala, ale jestem pewna, ze nic takiego nie widzialam jak robilam zakupy

Cytat:
jeśli ten obiad to na dziś i nie jest za późno ja używam tender pork loin.

tak, obiad byl dzisiaj, tak myslalam, ze musze szukac czegos z wyrazem loint ale jak juz wspomnialam byly poledwiczki

Cytat:
Hej

Anka! ja się na takich specjałach nie znam ....... ale mam nadzieję,że obiad się udał

udal sie udal przynajmniej tak mi sie wydaje, bo miesko zniknelo z talerzy. Ale pochwale dostalam za ziemniaki tylko (robilam "pieczone jak z ogniska"

a co do spotkanka, to ja bylabym chetna, tylko fajnie jakby nie bylo w porze wieczorowej, gdyz musze sie dotelepac pociagiem i wolalabym pozna pora nie wracac Doswiadczenia z Polski sprawily, ze nie znosze komunikacji publicznej wieczorowa/nocna pora i unikam jak sie da

A ja w dobrym humorku, bo nie dosc ze jutro wolne i wycieczka do Londynu z kumplem TZ, to do tego udalo mi sie znalezc kilka biur ksiegowych, ktore rekrutuja na swoje trainee programmes i powysylalam aplikacje
Stary 2009-11-23, 13:06   #1732
upadly aniol
Raczkowanie

Cytat:
A ja w dobrym humorku, bo nie dosc ze jutro wolne i wycieczka do Londynu z kumplem TZ, to do tego udalo mi sie znalezc kilka biur ksiegowych, ktore rekrutuja na swoje trainee programmes i powysylalam aplikacje
a wiec trzymam kciuki, zeby cos z tego wyszlo

a co tu taka cisza?wy zamiast na wizazu siedziec to pracujecieoj co sie porobilo z ta wspolczesna mlodzieza
ja sobie wstalam jakies 0.5 h temu, chyba zaczynam przesadzac z tym spaniem, siedze sobie nadal w pizamce i popijam sobie obrzydliwa kawe ze slodzikiem.weszlam na wage a tam 2.5 kg mniejwiec gdyby nie to, ze znowu sie z Tz poklocilam, tylko o co, to bym miala calkiem dobry humor
Stary 2009-11-23, 13:22   #1733
peorth
Zadomowienie

Cytat:
udal sie udal przynajmniej tak mi sie wydaje, bo miesko zniknelo z talerzy. Ale pochwale dostalam za ziemniaki tylko (robilam "pieczone jak z ogniska"

a co do spotkanka, to ja bylabym chetna, tylko fajnie jakby nie bylo w porze wieczorowej, gdyz musze sie dotelepac pociagiem i wolalabym pozna pora nie wracac Doswiadczenia z Polski sprawily, ze nie znosze komunikacji publicznej wieczorowa/nocna pora i unikam jak sie da

gratuluję udanego obiadku
i powodzenia z aplikacjami

Cytat:

a co tu taka cisza?wy zamiast na wizazu siedziec to pracujecieoj co sie porobilo z ta wspolczesna mlodzieza
ja sobie wstalam jakies 0.5 h temu, chyba zaczynam przesadzac z tym spaniem, siedze sobie nadal w pizamce i popijam sobie obrzydliwa kawe ze slodzikiem.weszlam na wage a tam 2.5 kg mniejwiec gdyby nie to, ze znowu sie z Tz poklocilam, tylko o co, to bym miala calkiem dobry humor
no jest cisza, kiedyś był taki ruch na wątku że ho ho!
ja tam nie pracuję, w poniedziałki to ja internetowe zaległości nadrabiam, o. taka cisza w biurze, raz na jakiś czas tylko ktoś zajrzy.

a apropo gotowania, to ja mam urlop aktualnie tż w Polsce, ja dopiero w piątek do niego lecę, więc mam labę dziś na obiad mam kupną lasagne
Stary 2009-11-23, 13:41   #1734
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Rys mnie sama zostawil w biurze bo go zoladkowy bug dorwal, wiec mam lekkie urwanie glowy.

wczoraj chaialm sie wybrac do Bordon (50mil na poludniowy zachod od Londynu) aby ponownie potaplac sie w blocie. Okazalo sie to niemozliwe.

Pociagi zaczynaja jezdzic od 8, autobusy to samo. Samochodu wynajac na chybcika sie nei da, bo albo trzeba wynajac od soboty do poniedzialku albo w ogole bo w niedziele rano nikt ci nei pozyczy a aby oddac wieczorem to tez zapomnij. Jedyna opcja byla taka ze pociag o 5 rano do Gatwick, stamtad autobus do Guildford, potem znowu pociag i 6 milowy spacer. I to wszystko po to by przebiec kolejne 10 mil. aaaa i Londynskie autobusy nocne strajkowaly wiec nie bylo sie czym dostac na Victorie na te 5.
Tak wiec caly dzien nie wypelzlam z lozeczka, ogladajac Gilmore Girls i Grey's Anatomy. A wieczorkiem sasiad przygotowal gulasz wegierski i nas zaprosil bo nie chcialo mu sie samemu jesc. Milo. Wybaczam mu nawet nocne wrzaski.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-23, 14:10   #1735
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez dopiero co wstałam strasznie szaro na dworze

Ania powodzenia z aplikacjami

Ja na spotkanie chetnie bym sie pisałam, tylko ze do Londynu daleko

Dziewczyny cieszycie sie ze blizniaki odpadly z X Factora
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 16:00   #1736
koculek
Zakorzenienie

Anka powodzenia w aplikowaniu!
Aniele tak dlugo to ja nigdy nie spalam. Jak tam kregoslup?

ale wieje brrrrr
Stary 2009-11-23, 16:29   #1737
anka!
Rozeznanie

Cytat:

dzieki

Cytat:
gratuluję udanego obiadku
i powodzenia z aplikacjami

dziekuje

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
ja tez dopiero co wstałam strasznie szaro na dworze

Ania powodzenia z aplikacjami

Ja na spotkanie chetnie bym sie pisałam, tylko ze do Londynu daleko

Dziewczyny cieszycie sie ze blizniaki odpadly z X Factora
Dzieki i no baaa, oczywiscie ze tak. Nastepny poleci Lloyd.
Ciesze sie ze Dani wziela sprawy w swoje rece i postapila zgodnie z tym co myslala od poczatku tzn ze oni nie potrafia spiewac, a to przede wszystkim o spiewanie chodzi w tym programie

Cytat:
Anka powodzenia w aplikowaniu!
Aniele tak dlugo to ja nigdy nie spalam. Jak tam kregoslup?

ale wieje brrrrr
dzieki

Pogoda popsula mi plany. Nie wiem jak tam w Ladku, ale u mnie tak lalo od rana, ze zrezygnowalismy z wycieczki do stolicy i przelozylismy ja na potem. Wolalam nie ryzykowac, bo co to za zwiedzanie kiedy tak leje
Stary 2009-11-23, 16:45   #1738
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Nie wiem jak tam w Ladku, ale u mnie tak lalo od rana, ze zrezygnowalismy z wycieczki do stolicy i przelozylismy ja na potem. Wolalam nie ryzykowac, bo co to za zwiedzanie kiedy tak leje
w Londku wieje i leje. Ledwie sie na rowerku utrzymalam. Na moscie boczny zrzuca z siodelka, jak przestaje pedalowac to mnei do tylu cofa. Sadysci normalnie ze nam w taka pogode kaza z domu wychodzic

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-23, 16:48   #1739
peorth
Zadomowienie

Cytat:
ale wieje brrrrr
a ja sobie siedzę w cieplutkim biurze i ustawiłam sobie nawet farelkę na stópki hehe

Cytat:
Dzieki i no baaa, oczywiscie ze tak. Nastepny poleci Lloyd.
Ciesze sie ze Dani wziela sprawy w swoje rece i postapila zgodnie z tym co myslala od poczatku tzn ze oni nie potrafia spiewac, a to przede wszystkim o spiewanie chodzi w tym programie
Też myślę że Lloyd następny w kolejce. Tak czasem fałszuje że łojeej.. ale barwę głosu ma niesamowitą, szkoda że nie bardzo umie nad nim zapanować.
I chyba bym chciała żeby wygrała Stacey z tych co zostali...
Stary 2009-11-23, 18:01   #1740
szperrr
Zakorzenienie

Hej Ja chcialam tylko wtracic swoje 3grosze w kwestii xfactora

Szczerze mowiac zupelnie nie podobal mi sie ostatni wystep Olly'ego, a jeszcze mniej jego wlasne slowa o tym jaki to on sexy I ta rozjezdzajaca sie, krzywo wepchana w gacie koszula - myslalam, ze ktos dba o ich wizerunek?! A on chyba nawet w lustro nie spojrzal przed wyjsciem na scene. Mimo wszystko raz bym mu darowala, w koncu spiewal lepiej niz blizniaki.. ale bedzie mi brakowalo tych 2 blaznow
Loyd nie zdolal mnie do siebie przekonac. Z tych pozostalych to chyba tylko Stacey .

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2009-11-23 o 18:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości