|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
i co Caro...tez zapomniałaś je karmic?
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
z orzechami i masą budyniową???
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
poiglot teżeta nie wymieniłaś
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Caro bez masy budyniowej, ale z bakaliami, herbatnikami i troche alkoholem zakrapiane
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
1 myszę zjadł kot
![]() królik zaklinował się w spływie i umarł;/ myszoskoczka znajomi uzależnili od trawki i padł bo w domu tego nie miał faktycznie jeden zdechł z głodu ![]() reszta szczęśliwie doczekała swojej starości
|
#4205 |
|
JESTEM ONA
|
Anulka (mam dzis bar smutna rocznicę i tylko robie dobra minę ... )Idę szykowac mleko i... przespac to...
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam piec nowościa jadłaś krokieciki z pieczarkami i serem zółtym?? ![]() kapryska
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
bo tz jeszcze zyje
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot ja jeszcze za małolata jak mieszkałam z rodzicami to mieliśmy dzika, sarne, nutrie, barany, krowy, świnki, psy, koty, papugi, kaczkę tresowaną
![]() I tato za gnoja miał tresowanego 1 tonowego byczka
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Caro...biszkopt, na to mleko skondensowane słodzone (gotowane ok. 3 godz.), wymieszane z margaryną i bakaliami, a na to herbatniki maczane w rumie, to wszystko polewa sie polewą czekoladową i wstawia sie do lodówki. pyszne jest. jutro przepisze z moich przepisow i wam podam. dzisiaj nie chce mi sie juz. nie moge takiego ciacha w necie znaleźć.
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam ciasto KROWKE te z pudelka
tylko obowiazkowo posypane duza iloscia platkow migdalowych aaaaaaah
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
eeee...jeszcze???
wyskakuje wam jakaś durna ankieta??? mi co 5 min
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a plecak niosly mi kury ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() mi tez;/ caly dzien dzis
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zartuje chcialam zeby wyszlo zabawnie
![]() ![]() mialas tyle zwierzat i jakos wyobraznia mi podzialala ![]() ja u babci mialam tylko kurczaki kaczki psy i wszystko
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
kapryska bardzo mi przykro
Caro nie jadłam krokiecikow, podaj przepis, jak mozesz. Jadłam za to cos innego pysznego. pierś kurczaka zbita tłuczkiem jak na kotlet, na srodekkłade kawałek sera zoltego, zawijam to w roladke, obtaczam w jajki i bułce tartej, daje na patelnie, obsmażam z deczka i na 10 minut do piekarnika do około 200st. ser fajnie sie roztapia i jest OK ![]() poiglot "jeszcze"? masz zamiar mu co szrobic? na przykład zapomniec nakarmic? ![]() Koncze bo komp mi pada, siedze bez ładowarki. Do jutra
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
anulka ojjj dobra edytowalam to co napisalam.. nie mozna smiac sie z tzta!
hehe
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-21 o 23:43 |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ojciec do pewnego momentu był zagorzałym rolnikiem więc mieliśmy takich zwierzaków od groma a ze miszkamy pod lasem to i sarna sie trafiła
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Caro gotuje mleko, bo gotowe kupowane wydaje mi sie gorsze w smaku.
PAPA
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka to się devolai nazywa!!!! czy jakoś tak:P
reszta jutro bo DOBRANOC
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona sobie pewnie kolo was czasem przebiegala ![]() Kurde zostawilam Krem od oparzen na przebieraku i Bryan go siegnal patrze co on wcina a on ma go w buzi zakrecony byl ale z boku mial mala dziurke mam nadzieje ze nie wyplynelo nic i nic ni zjadl bo to do stosowania zewn. cholera ![]() ![]() ![]() ![]() wszedzie juz dopelza ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
![]() Aniu pa pa pa ![]() Karolinko
|
|
#4221 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cze
![]() Nadrobiłam zaległości. Teraz mam 4 dni wolnego. Idę pranie wywiesić i spać, bom zmęczona na maksa Cytat:
a pić z Wami to wcześniej piłam Cytat:
![]() Cytat:
5 - 120 ml mleka 8 - 120 ml mleka zagęszczonego 2 łyżkami kleiku ryżowego 11 - 250 ml zupki 14 - deserek (jabłuszko z bananem albo gruszka) 17- 90 ml mleka 19 - 160 ml kaszki mleczno - ryżowej waniliowej 24 - 130 ml kaszki na Dobranoc bananowej CaroBlondynkapoznan ja nie mam zamiaru małego szczepić Nicola gratuluję pierwszego ząbka Dzolana świetne wieści
|
|
#4222 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
DRUGA!!!
My dzisiaj po drugim karmieniu wyjeżdżamy do cioci Justynki ![]() Widzę, że wczoraj imprezka się nie bardzo udała ![]() I dobrze! Bo alkoholizm Wam może grozić jeśli tak często będziecie piły... ![]() Mam pytanie jeszcze odnośnie kremów na rozstępy, bo niedawno ktoś wspominał o nich. Jakie używałyście i nie polecacie, a jakie wydają się wam ok? I jak da radę to o cenę przybliżoną chociaż poproszę. I jeszcze jedno: w ciąży część z Was smarowała się tylko oliwką, aby zapobiec wychodzeniu rozstępom. A jeśli one już są to oliwka coś też na nie pomaga??? Ja smaruję się kremem na rozstępy i cellulit z Avonu. Smaruję się już jakiś czas i wydaje się, że właśnie zaczyna troszkę działać. Na nogach, to może nie, ale na brzuchu wydają się już ciut ciut jaśniejsze Takie rozmazane się robią, a nie takie wyraźne...., ale muszę przyznać, że kilka tygodni smarowania już na to poszło... A krem wcale nie jest tani. Bardziej też bym wolała aby one schodziły na nogach, bo brzuch zawsze można zakryć dłuższą bluzką, strojem jednoczęściowym... a nogi...![]() Dobra spadam kochane do Ninulci |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
PRZEPIS NA CIASTO KARMELOWE
- 5 jaj - 5 łyżek cukru - 5 łyzek mąki - łyżeczka proszku do pieczenia - margaryna - polewa (najlepiej czekoladowa) - puszka mleka skondensowanego słodzonego (lub gotowy karmel, ale lepsze jest gotowane mleko) - bakalie - rum (lub inny alkohol z dodatkiem olejku rumowego) - herbatniki (około 3-4 paczki) Mleko gotować 2,5-3 godziny, aż do skarmelizowania. Jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i piec 20 minut. Gotowy karmel utrzeć z margaryną, dodać bakalie, wymieszać, wyłożyć na ostudzony biszkopt. Na to ułożyć maczane w alkoholu herbatniki. Po wierzchu polać polewą czekoladową. SMACZNEGO! ![]() Cinusiowa o ile juz nie jestesmy nałogowcami ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Widze, ze dzisiaj pustki ![]() To ja lece sprzatać, bo mam wene, szkoda tylko, ze akurat w niedziele, kiedy powinno sie leniuszkować
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-22 o 09:10 |
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
mogę podać przepis na krówkę jak któraś chce
|
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
dziekujemy za zyczonka.
moja niunia dzis pierwszy raz przespala cala noc dopiero o 6 przebudzila sie na jedzonko i dalej do 8 lulu jak kobitki po imprezie?? glowki bola?? ja nie pamietam kiedy bylam na takiej porzadnej imprezie
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Dzem dobry
![]() ale tu pustki.. no tak niedzielka a u nas i brzydka pogodai tz w pracy... ![]() nuuuuuuuuuudy ![]() Ewelain gratulujemy przespanej nocki
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dybry
![]() Widzę,że wczorajsza impreza minęła pod hasłem "wymienimy się przepisami kulinarnymi oraz przepisami na wykańcznie zwierzątek domowych" Szybko skończyłyście Ja nie dotarałm,bo goście późno poszli,a do tego schlałam dietetyczną colą (okazało się,że można).Kaprysko zaraz poprawiam dane. Milenko dzięki za dane i możesz się ukryć,musisz wejść w ustawienia i prywatność profilu (nie musi być 500 postów) ![]() Cinka miłej niedzieli z rodzinką (idź do wiedźmy,potem fajnie się wkurzasz i mamy ubaw na forum ).Mell fotka TŻta z małym -genialana ![]() Dzolana dane do listy dawaj ![]() Carolajna jak Michaś? Lepiej troszeczkę? ![]() Anulka coś za słabo imprę rozkręcałaś,a lapcia to nie możesz podłączyć do prądu poprostu? I rozumiem,że nadal upierasz się,aby danych nie podać? o niech ci przykro nie będzie,gdy nie zaśpiewamy ci "sto lat" na urodzinki![]() Superżabciu,ale z ciebie ranny ptaszek.Powiem ci,że aż dziwi mnie ta róznica w cenie piesków.Pewnie chodzi właśnie o tą wersję językową ![]() Poiglot To gdzie twój TŻ pracuje,że taki zmęczony wraca? A u nas pada,może troszkę mniej,niż wczoraj,ale pada.Widzę,że posucha na forum dzisiaj,schlały się i se poszły
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
ursull oj duzo myszek mialas
ja pamietam ze mialam myszke jedna potem wujo mi dokupil druga a one sie... porozmnalazy ktoregos dnia wracam ze szkoly ide do swoich myszek a tak.. znowu dwie myszki a w trocinach .. lapki.. polowy glowki.. Matka pozarla swoje dzieci![]() wywa lilam je z domu :/i od tamtej pory niecierpie myszek Tz pracuje w samym centrum Londynu na Oxford Street w Hause Of fraser w restauracji jest kelnerem ale wiesztam przylazi tyle ludzi itp. ze w wekendy jest bardzo zmeczony
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle,że ja same dziewczynki miałam,więc z rozmnażaniem problemu nie było Chociaż i tak żyć w zgodzie cholery nie umiały,ale bardzo je kochałam i jak zdychały to płakałam jak dziecko,a miałam już 28lat Za chomikami też plakałam,ostatni umarł,gdy już byłam w ciązy.Chora była bidulka i się bardzo męczyłaNo to faktycznie twój TŻ ma sporo pracy,nie dziwię się zatem,że usnął w metrze,ma moje rozgrzeszenie ![]() Fajny albym z naszymi dzieciaczkami założyłam? ![]() Malutka coś taka cichutka jesteś,dzięki za dane i fotkę.Coś ostatnio mnie ignorujesz ( to takie popularne słówko na naszym forum).Jak tam mój zięciunio?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

)

Takie rozmazane się robią, a nie takie wyraźne...., ale muszę przyznać, że kilka tygodni smarowania już na to poszło...