|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Właśnie wróciłam z siłowni. Był taki chłopak.. którego widziałam już któryś raz z kolei. Wiedziałam, że nie jest Polakiem, bo ze znajomymi rozmawiali po innemu. Myślałam, że Duńczyk. A to Norweg I dzisiaj zagadałam Coś tam notowali to zapytałam skąd są, a co notują itp.. Mam jego nr telefonu i dziś umówiliśmy się w klubie ![]() ma piękną sylwetkę z tyłu takie szerokie ramionka, wąska talia i bioderka. mlask mlask w ogóle ładny chłopak. na 6 roku..medycyny
|
|
#1472 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Kąpałam się już 3 razy, jestem bez pamięci zakochana w tej wannie i normalnie gdybym taką miała, to życie byłoby piękniejsze. Tak sobie wyobrażam, że wracam do domu po męczącym dniu, zapalam świeczki, kładę się w niej z lampką wina albo kubkiem herbaty i gazetą.. Ahh.. Poza tym byliśmy w restauracji, a potem w kawiarni, i jadłam takie pyszne owoce, które moczy się w czekoladzie. A teraz leżę na kanapie przed tv z lapkiem i oglądam Mam talent. TŻ musiał gdzieś pojechać, więc mam trochę czasu dla siebie. A hotel jest niedaleko jego rodzinnej miejscowości i jest boski. ![]() Wow, uczy się po polsku?
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co. W sumie to nie wiem. Bo wyjechałam z angielskim a może on po polsku gada?
|
|
#1474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1475 | |
|
|
Cytat:
![]() Na razie potrzebowałam właśnie czegoś takiego.
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Mignęło mi, że pisałyście o Baby Doll - mam wersję z pozytywką. Przy otwieraniu pudełeczka włącza się muzyka; w perfumach zatopiona jest taka mgiełka-trzeba dobrze wstrząsnąć butelką, żeby ją rozmieszać, ale na skórze raczej tego nie widać
bardzo delikatny blask. Dawno nie wąchałam zwykłego Baby Dolla, ale ten pachnie różano, podejrzewam, że to ta sama wersja. Mam jeszcze wersję Magic - grapefruit
|
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Ostatnio dzień dłuższego spania dziś. Jutro znow do pracy, ale powiem szczerze - cieszę się, bo w domu mnie już tak nuda zżerała, że szok Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1478 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Vibesko, chciałabyś się podłączyć do zamówienia z BU?
Moja skóra dalej wariuje i chyba całkiem przejdę na naturalną pielęgnację. Skóra na nogach też wiecznie wysuszona, już sama nie wiem co mam robić. Może na ciało pomoże mi emulsja regenerująca Neutrogeny, w KWC ma świetne opinie, ale na twarz boję się nakładać cokolwiek drogeryjnego.
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjaa a może zrób sobie dzień-dwa wolnego od kosmetyków
Ja tak nieraz robiłam, gdy moja cera nie chciała się uspokoić.
|
#1480 | |
|
|
Cytat:
Przez 2 dni było lepiej, a potem jeszcze gorzej niż przed przerwą. Jeżeli dalej nic się nie poprawi, to wybiorę się do dermatologa. |
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko znajdziesz coś co przynosi ulgę i koi skórę. Szkoda, że znalezienie idealnych dla nas kosmetyków jest takie trudne.
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja siedzę dziś cały czas na forum fryzjerskim i przeglądam wątek "pochwalmy się włosami". Niektóre dziewczyny mają na prawdę piękne, zdrowe i zadbane włosy Wczoraj na mojej grzywce znów zauważyłam mnóstwo siwych Nie chcę już więcej farbować, ale nie wiem co zrobić żeby ich widać nie było. Staram się na bieżąco je po prostu wyrywać, ale i tak za jakiś czas pojawiają się nowe. Jedynym wyjściem jest chyba balejaż (żeby siwulce "zginęły" wśród refleksów), choć wolałabym raczej nie ingerować już więcej w odcień moich kłaków ![]() No i muszę się umówić z fryzjerką na podcięcie końcówek. Ostatni raz chyba jakoś w maju-czerwcu podcinałam ![]()
|
|
#1483 | |
|
|
Cytat:
Nawet mnie nie strasz, że miałaś takie reacje alergiczne po naturalnych kosmetykach, bo w nich pokładam całe nadzieje. Nie wiem co zrobię, jak znowu coś mi nie podpasuje. Ja też mam taką nadzieję.
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyciągi roślinne, używane w firmach kosmetycznych to co innego niż pielęgnacja naturalna oparta na produktach np. z BU - ona opiera się głównie na olejach, ktore (raczej) nie podrażniają. A wiele wyciągów z roślin ma do tego duże tendencje - oczywiście to zależy również od skóry. Na przykład wyciąg z rumianku stosuje się w kosmetykach do cery wrażliwej a jest to jeden z silniej działających drażniąco wyciągów.
Fuksjo, same oleje czy masła z BU Cię nie podrażnią. Chyba, że są z dodatkiem olejków eterycznych. Jest tylko taki problem, że czasem suchej skórze nie wystarczą same naturalne nawilżacze i potrzebuje czegoś, co szkodzi cerze tłustej - na przykład parafiny czy gliceryny. Wtedy pomocne okazują się kupowane "zwykłe" kosmetyki. Zmykam, miłej niedzieli ![]() Edycja: Mam nadzieję, że chodzi Wam o kilka dni bez kosmetyków kolorowych, a nie wszytskich. Ja bez kremu na twarzy nie jestem w stanie funkcjonować - to kwestia wody w kranie. Po minucie po myciu zaczyna mnie piec...
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2009-11-22 o 13:28 |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Fuksjo, dziękuję ale zrezygnuję z BU, miałam kilka odlewek kosmetyków i moja cera negatywnie na nie reagowała.
Póki co mam ładną czystą cerę, mam kilka sprawdzonych kosmetyków i ich nie zmieniam - boję się powrotu pryszczycy ![]() Ale mam suchą skórę- ciągle się teraz smaruję tłustym mleczkiem nivea żeby jakoś ją nawilżyć
|
#1486 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Więc kupon mi niepotrzebny.![]() Cytat:
![]() Ok. ![]() Cytat:
Mi też chodzi po głowie więcej kolorów tych lakierów, ale to kiedyś przy okazji, jak będę miała czas sama się przejechać na to odludzie. No chyba że w Bonarce będą kosmetyki w H&M, to łatwiej będzie.![]() U nas w SP były i zwykłe i te z pozytywką. Z pozytywką były 10zł droższe.
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za informację Ja właśnie nie zwróciłam uwagi które BD dokładnie stały na półce.Dziewczyny znalazłam idealną dla mnie kurtkę na zimę Amisu z New Yorkera Mam ochotę jutro tam podskoczyć, ale wszystko zależy od tego jak mi dzień w pracy minie.
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę się rolniczyć, bo zaraz TŻ przyjeżdża.
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Isa bardzo fajna ta kurtka, ciepła chyba
|
#1490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na suchą skórę u mnie działają 2 rzeczy: kosmetyki Dove oraz kąpiel z dodatkiem oliwki HIPP (wypróbowane czoraj A co do twarzy to się nie wypowiadam- miałam się zabrać za lekarzy a wizyty nawet nie poumawiane Cytat:
![]() Jakżebym mogła Siostry były wczoraj w Bonarce i najmłodsza twierdzi, że zlazła cały i nie zauważyła kosmetyków (ale tez ich nie szukała więc mogła pominąć).A ja tak się wkurzyłam że zmyłam jeszcze wczoraj świeżo malowane paznokcie. Pomalowałam dziś znowu nową morelką- o dziwo wystarczyły 2 warstwy i bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
) Rezerwuję sobie weekend za 2 tygodnie na wycieczke z kuponami JOYowymi, nie mam juz wyjścia ![]() Został mi kaszel i chrypka, ale wracam od jutra do życia- trochę się muszę pouczyć no i przygotować do pracy bo kiepsko widzę się w tej robocie i muszę opracować sobei jakiś własny konspekt rozmowy sprzedażowej
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Takiej właśnie szukam: dłuższej, ciepłej, ale jednocześnie niezbyt puchatej żeby nie wyglądać jakbym była napompowana
Mam nadzieję, że jest w naszym kraju dostępna, bo fotkę mam z oficjalnej strony NY.Mam już jedną kurtkę zimową z Amisu też czarną, kupioną 2 lata temu i bardzo dobrze mi się nosi
|
#1492 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tylko jeden dzień, a tak mnie podładował, że czuję jakbym mogła podbić cały świat. I jestem taaaaka szczęśliwa.
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co jeszcze się nie umówiłam, ale mam zamiar w tym tygodniu to załatwić. Idę sobie nałożyć Wax, obejrzeć Galileo a potem kąpiel, bo jutro pobudka ok. 6.30 i trzeba jechać do pracy. Mam nadzieję, że jednak nie będę musiała siedzieć do 16.00, bo chcę odwiedzić Bonarkę ![]() Miłego wieczorku wszystkim
|
|
#1496 |
|
|
Ja płaciłam 60 zł i w ogóle nie byłam zadowolona.
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko jak Ci się pracuje w call?
|
|
#1499 |
|
|
Dostałam pierwsze w życiu dwa negatywy od faceta, który przez miesiąc od zakończenia aukcji nie odpowiedział na żadnego mojego maila ani nie wpłacił kasy.
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chorobą zdążyłam popracować 2 godziny we wtorek
Generalnie bardzo się stresuję podczas rozmowy i jak słyszę staruszków że nie mają na leki to nie mam serca dalej przedstawiać oferty tylko sie uprzejmie żegnam- tak chyba nic nie sprzedam. A koleżance która ze mną zaczynała już wtedy udało się umówić jedną sprzedaż. No ale nic, postanowiłam, że tak łatwo się nie poddam i będę walczyć ze sobą Jutro po zajeciach na uczelni wracam do boju A ja mam ochotę wystawić negatywa - kupiłam gacie-szorty dla siostry na samym początku listopada i gość nie odpowiedział na żadnego maila- pisałam 3 razy...
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Właśnie wróciłam z siłowni. Był taki chłopak.. którego widziałam już któryś raz z kolei. Wiedziałam, że nie jest Polakiem, bo ze znajomymi rozmawiali po innemu. Myślałam, że Duńczyk. A to Norweg

Tak sobie wyobrażam, że wracam do domu po męczącym dniu, zapalam świeczki, kładę się w niej z lampką wina albo kubkiem herbaty i gazetą.. Ahh..

Może na ciało pomoże mi emulsja regenerująca Neutrogeny, w KWC ma świetne opinie, ale na twarz boję się nakładać cokolwiek drogeryjnego.
Ja tak nieraz robiłam, gdy moja cera nie chciała się uspokoić. 

Miałam ostatnio przez nie maraton po ginach - nawet nie wiedziałam, że są takie problemy z "tabletkami po" - jedna zaczeła mnie wyzywać przez telefon, aż w końcu powiedziałam że nie jestem 15 letnią gówniarą i że nie życzę sobie takich tekstów pod moim adresem
Zadzwoniłam w końcu do mojego gina i mimo, iż nie przyjmował w ten dzień bez problemu wypisał recepte (przy okazji biorąc jak za wizytę

Jutro po zajeciach na uczelni wracam do boju