|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witam w niedzielny dzionek
Nie mogę się oprzeć żeby do was nie zaglądnąć. U mnie 0,2kg na- A jednak eliza system 7/7 daje lepsze efekty ![]() Już mam w sumie 20kg balastu mniej Ja od początku diety sobie go obrałam i w sumie nie narzekam bo tempo spadku wagi nie jest złe.Widzę że kilka dziewczyn tez się przestawiło na ten tryb. Jak dla mnie 7 dni bez warzyw nie jest wcale kłopotliwe. A ja tak na mojego z utęsknieniem czekam i usiedzieć nie mogę a on dopiero granice polsko-niemiecką przekroczył.Zanim do tych naszych odległych Suwałk przyjedzie to po północy będzie,cóż.Pozostało czekać. A i witam nowych dukających
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyni a ja wam sie pochwale ze na 7 dniach z warzywkami ubyło mi 3 kg wiec to nie jest tak ze kazdemu waga idzie do gory podczas dni z warzywami .Start 2 listopada do dzisiaij 7 kg mniej
|
|
|
|
#933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W 20 dni 7kg Oby tak dalej.
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Agus może dla mnie też będzie dobry ten system
to dzięki Tobie na niego przeszłam.Wyobrażam sobie jak będzie Ci się dłużyć dzisiejszy dzień,mój mąż też kiedyś wyjeżdżał do niemiec,ale nie na tak długo.Twój mąż często tak wyjeżdża?
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
agus30 a ja myslałam ze dzis Cię nie ma bo juz z mężusiem się witasz
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ponieważ spada.
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W tamtym roku razem wyjechaliśmy do Anglii,ja na 3 miesiące,on na 2.Dzieciaki u dziadków byli,ale to jest straszne ich zostawić na taki szmat czasu i więcej tego raczej nie powtórzę.
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację,szkoda dzieci.Lepiej żeby chociaż miały jednego rodzica przy sobie
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie ma sensu jej kupowac, ale to tylko moja opinia. Myslalam ze znajde cos w niej wiecej, dlatego kupilam. Moim zdaniem jest to skrocona wersja pierwszej ksiazki. Interesujaca sa tylko, jak juz wspominalam, przepisy ze zdjeciami. Postaram sie w pracy zeskanowac je, ale niestety moge tylko czarno-bialo i jak szefa nie bedzie. Kogos by to zaiteresowalo?? Kiedys przejrzalam kilkanascie stron z przepiami dukanowskimi i kopiowalam sobie do worda i mialam wszystko wszystkie przepisy w jednym miejscu. niestety komputer nagle odmowil posluszenstwa, musialam odnowa system stawiac i cala moja praca poszla ... ![]() Czy ktoras z WAs moze tez tak robi i wyslala by mi taki zestaw przepisow? |
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-11-22 o 16:36 |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję, nie długo przejdziesz na III fazę ![]()
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bogaczka i megusik - dzięki za słowa uznania mojej silnej (o dziwo!) woli Mój ojciec oficjalnie schudł na Dukanie 12kg (odchudza się razem ze mną), a TŻ nie chce powiedzieć ile, ale widać, że sporo (choć on prowadzi Dukana tylko jak ja przyjeżdżam, więc jakieś pół tygodnia ).Także dietka jest skuteczna, nie ma co ![]() Poza tym witam w ten deszczowy dzień!
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Hej...
gratuluję wszystkim spadków ![]() tak trzymać!Ja dalej chora...mam gorączkę i jestem taka słaba a do jutra muszę być monter, żeby się stawić na uczelni...mam nadzieję że dam radę!Pozdrawiam i buziaki
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
Witam dukanowych odchudzaczy ;-)
Melduje sie na formum z wiadomoscia, ze wreszcie sie u mnie po miesiacu zastoju ruszylo i chudne, ( nawet mimo moich grzeszkow). Tak wiec do wszystkich w zastoju, pamietajcie ze to tylko chwilowe, badzcie cierpliwi a z czasem u Was tez drgnie. Jesli ktos szuka slodzika w proszku do piecznia, to spotkalam go w delikatesach Alma po 9.90 zl. Mozna tam tez kupic blonnik kakaowy jest drogi 25 zl ale warto naprawde. ja jakos nie moglam sie skusic na kakao bo wszystkie maja 10-12% tluszczu, choc na niektorych pisze ze sa odtluszczone to i tak zawsze bylo 10-12 %. Teraz jeszceez tylko szukam tej skrobii kukurydzianej, jakos nie moge jej dostac. Mze ktos mi powie, gdzie ostatnio to kupil? Pozdrawiam i trzymac sie przyszle chudzinki
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie.
![]() robilam badania krwi (jeszcze przed Dukanem) i mi wyszlo: - hematokryt za niski, nie duzo, ale jednak = co oznacza, ze mam przewodniony organizm (zbyt duzo wody) to jest potwierdzenie tego, ze tabletki antykoncepcyjne zatrzymuja u mnie wode. nie wiem czy pamietacie, ale jakis czas temu (na poczatku listopada) bylam na uderzeniowce 3 dni, w czasie ktorych schudlam 3kg (teraz wiem, ze to samiuska woda i takie jej ilosci, stad taki wynik) i bylo mi wtedy strasznie slabo, zemdlalam nawet. czy moglo to byc spowodowane tak duzym ubytkiem wody nagle? zaznaczam, ze pilam minimum 2 litry dziennie. - hemoglobina tez troche za niska = braki żelaza, ale jeszcze nie anemia (wynik troszke ponizej granicy, ale blisko dolnej). Czy w zwiazku z tym moge byc na Dukanie? nie pamietam, by Dr cos o tym wspominal ![]() dopiero teraz sobie przypomnialam te wyniki i powiazalam ten hematokryt z Dukanem. czy przy takich wynikach badan moge sprobowac jeszcze raz tej diety? czy sobie darowac? co sądzicie?
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-11-22 o 19:06 Powód: dopisek |
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Troche poczytałam,widzę że ogólnie ujmujac jest bardzo dobrze kilogramy leca i tak trzymać---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuchy!!
![]() dłuuugo mnie nie było, leżałam w szpitalu bo miałam wypadek, ale już jest ok ciąża też uratowana na szczęście ![]() dzidzia już się rusza, i jem straaasznie dużo chociaż zostały nawyki z Dukana, np chlebek Dukana, placuszki itp ![]() po porodzie też napewno wrócę do dietki, ale to jak przestanę karmić ![]() buziaki laseczki i powodzenia w odchudzaniu!!
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jednak na całego nie dukasz zen względu na dzidziusia. Ale zaglądaj tu często
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, bo w koncu po angielsku ) i szybciutko zagladam przeczytac, co tam u Was nowego i oczywiscie znalezc inspiracje na potrawy na P. Tez przeszlam na 7/7 i uwazam, ze jest swietne - wczesniej na 4/3 prawie nie jadlam warzyw, teraz sobie wcinam ich mase z mieskiem i wszstko ruszylo. Nie czuje sie juz zapchany balon. Dla mnie 7 dni samych protein to zaden problem. Zobaczymy za 7 dni ile mi waga spadnie. Ale oczekiwania mam wielkie ![]() Usciski i do jutra!
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Chociaż Ty nie musisz się odchudzać ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A cóż to był za wypadek??? Całe szczęście, że Wam się nic nie stało..
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
A ja juz sama nie wiem co mam robic...... Mam jakis kryzys bo strasznie chce mi sie jesc wszystko co niedozwolone ,,,,,,
zaczynym kabinowac jak zmienic diete , a moze cos innego .. Mozna dostac obledu ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Szczescie w nieszczesciu , ze nic sie nie stalo !!! Uwazaj na siebie i wracaj do nas jak tylko uporasz sie z maluchem .
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się też przez ten weekend ciągle jeść chciało i nie wiedziałam co robić... Nawet "sernik" upiekłam... A może zmiana na jakąś rybkę? Albo kotleciki z jajek? Na pewno znajdziesz coś, co Ci posmakuje
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Betii pewnie kochana,że o tobie pamiętamy
.Tak myślę ,że na święta będziemy już na III fazie ![]() Leszczesia każda z nas chyba przechodzi taki kryzys i myśli o zmianie diety,przynajmniej ja tak miałam.Nie poddawaj się a zwłaszcza lanka.Głowa do góry nikt nie mówił,że będzie łatwo,ale damy radę.
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
A ja też mam dzisiaj dosyć, 4 dzień diety za mną i ciągle wszystko mnie kusi. Dziś np byłam u rodziców no i mamuśka: "a może obiadku chcesz, a ciasteczko dobre zrobiłam" i co chwile pytania czy napewno nie chce nic zjeść, no myślałam, że szlag mnie trafi.. tak się wkurzyłam na nią, że nic tylko
![]()
Edytowane przez zwolak22 Czas edycji: 2009-11-22 o 22:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

to dzięki Tobie na niego przeszłam.

).

to jest potwierdzenie tego, ze tabletki antykoncepcyjne zatrzymuja u mnie wode.
= braki żelaza, ale jeszcze nie anemia (wynik troszke ponizej granicy, ale blisko dolnej). Czy w zwiazku z tym moge byc na Dukanie? nie pamietam, by Dr cos o tym wspominal