|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VII
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;15424291]Kurcze.. też musiałabym się zapisać na egzamin.. kolejny.. ale jakoś nie mam parcia.. ;p z drugiej strony samochód za mną czeka i chciałabym już zdać i sobie nim legalnie pojeździć
coraz bardziej boję się tej Bydgoszczy.. chociaż wiem,że jest do zdania,bo mojemu bratu udało się za pierwszym razem ;p a ja czuję,że jak tu zostanę,to będę zdawać minimum 15 [/QUOTE]Eeee , no co TY!!! Wiem że zdarza się że ludzie zdają i po 19 razy ale Ty tak nie myśl , staraj się myśleć pozytywnie to naprawdę pomaga i w miarę możliwości ćwicz jak najwięcej jeśli masz taką możliwość. Nie zwlekaj z zapisem na egzamin ! Życzę Ci powodzenia i 3mam !!!
|
|
|
|
#3272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobacz jak masz u siebie na kartce ![]() wiesz pogoda to swoja droga. łuk robiłam już kilka razy w deszczu. przed egzaminem też jeździłam w ulewie. jednak nowy samochód, inne 'wyczucie' łuku zrobiło swoje. z drugiej strony nie mogę się tak tłumaczyć, trzeba jeszcze bardziej wyćwiczyć łuk!!
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na pewno nie zrezygnuję,będę zdawać do skutku.. wiem,że nie jeżdżę źle,a stres po prostu robi swoje.. z tatą będę jeździć,przed drugim egzaminem sporo jeździłam,teraz niestety nie miałam kiedy,bo większość czasu byłam poza domem,a gdy wracałam do domu,to na dzień,ew. dwa i chciałam sobie odpocząć ;pmówią,że dla chcącego nic trudnego kiedyś się uda ![]() a co do tych nazwisk,to ja właśnie z pieczątki odczytywałam bo w życiu bym nie zapamiętała,gdy oni się w samochodzie przedstawiali ;p
|
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej zapomniec ze to egzamin, czuj sie jakbys jechala z instruktorem, to naprawde pomaga. wiem ze sie latwo mowi, ja poszlam na swoj egzamin zielona ze stresu i napfrawde bylam zielona, wymiotowalam i w ogole....dzis sobie mysle ze moglabym pojsc na egz jeszcze raz tak zeby spr czy bym zdała..pewnie nie ;P hehe...
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
Uf..egzamin mam 10 grudnia. JA chcę wreszcie zdac
![]() Obym trafiła na dobry dzień i u egzaminatora, i swój. Gratuluję zdanych egzaminów i 3mam kciuki!!!!!!
"Jeśli przebywasz ciągle z tymi samymi ludźmi, to stają się oni w końcu częścią twojego życia. A skoro są już częścią twojego życia to chcą je zmieniać, bo ludziom wydaje się, że wiedzą jak powinno wyglądać twoje życie, nikt jednak nie wie jak powinien przeżyć własne.." Paulo Coelho |
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj miałam świetny, ładny dzień, miłego, (ładnego:P) egzaminatora i sama spieprzyłam.
Jutro ustale drugi egzamin ale już boje się o 100 razy bardziej niż przed 1:/ bo skoro przy takich warunkach zwaliłam to wole nie wiedzieć co bedzie przy gorszych i w ogole boje się, że z placu nie wyjade ![]() a najgorsze jest to, że ostro nadszarpuje rodzinny budżet a oni tak na mnie liczą i dają ostatnie pieniądze to przeraża ![]() ![]() chyba nie będę dokupywac godzin bo zwyczajnie nie ma za co a przydałyby mi sie..może chłopaka poproszę o choćby 35 zł na jedna godzine od razu lepiej bedzie nie wiem nic juz..:/
|
#3277 |
|
Raczkowanie
|
Czesć dziewczyny, czy można dołączyć?
Wczoraj oblałam trzeci egzamin i to wstyd taki, bo na rondzie nie ustąpiłam pierwszeństwa, myślałam, że facet zjeżdza:\ a dzień był piekny, egzaminator miły (fakt, że to było pierwsze rondo na mieście, to go za bardzo nie poznałam boję się, stres mnie załamuje nie wiem jak sobie z nim poradzić na tyle, żeby w końcu zdać :\ |
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;15418971]Gratulacje, KAJASIA222!
miłego opijania ![]() no tak, niestety właśnie tak to wygląda, mój kolega zdawał w Jastrzębiu, oblał, dostał termin za 3 mies, też oblał, a potem dostał termin dwa tygodnie po końcu ważności testów... i nie było zmiłuj... liczę na to że nowy WORD w Rybniku zmniejszy kolejki choc trochę... [/QUOTE]Raczej nie, bo w zamian za to, że otwarli WORD w Rybniku, zamknęli WORD w Gliwicach
Edytowane przez intransitive Czas edycji: 2009-11-22 o 11:41 |
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się bałam takich sytuacji na rondach.
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
Akurat w mieście, w którym ja zdaję (Przemyśl)nie ma ronda, gdybym wybrała Rzeszów to miałabym ten problem tez w ogóle rondo wydaje mi się dość straszne.
A mam pytanie, możliwe, ze juz było zadawane ale nie zauwazyłam; czy każdy manewr można powtórzyć 2 raz w razie niepowodzenia? mam na myśli nie tylko łuk, wzniesienie ale tez parkowania, zawracania itp? tzn czy mamy to jakoś prawnie zagwarantowane? Bo z tego co słysze to niektórzy od razu sa oblewani bez możliwości ponownej próby (ja np.wczoraj 2 razy robiłam łuk, a dziewczyna z która rozmawiałam przed WORDem nie mogła powtarzać i od razu została odesłana, tak też niektórzy mieli przy parkowaniu)
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy manewrach na mieście również zależy od 'rodzaju' błędu. Np. przy parkowaniu jeśli krzywo wjedziesz - masz prawo do korekty, ale jeśli znajdziesz się niebezpiecznie blisko samochodu obok - egzamin jest przerywany ze wzg na stworzenie zagrożenia.
|
|
|
#3282 |
|
BAN stały
|
DontSaySorry
![]() |
|
|
|
#3283 |
|
Raczkowanie
|
DontSaySorry trzymam za Ciebie kciuki. Powodzenia jutro
Paulina + Tomuś Edytowane przez travirra Czas edycji: 2009-12-13 o 13:37 |
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sama mówił, że lepiej na chwilę wyłączyć kierunek i znowu powtórzyć
|
|
|
|
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DontSaySorry![]() egzamin blisko a ja znów się nie mogę doczekać mam nadzieje ze tym razem potrwa dłużej ![]() |
|
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz cala sie telepie na sama mysl, ze znowu musze isc do tego WORD-u.. i na dodatek nie umiem obslugi , nie mialam czasu sobie tego wszystiego przypominać. Oj, włącza mi sie panikaaaaa
|
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
Beata, dzięki za odpowiedź
widzę, że naprawdę jesteś dobra w te klocki:Puf dobrze, ze mój błąd przy łuku (przód auta lekko wystawał po zaparkowaniu tyłem)kwalifikował sie do poprawy.. No ja też wolałabym już nie odwiedzać Wordu to taki straszne miejsce(oczywiscie dla niektórych szczęśliwe)..ale jak trzeba to trzeba
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha.
![]() Cytat:
|
|
|
#3290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po przejechaniu lini kołem odrazu out.
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
już się denerwuje tym środowym egzaminem
w ogóle to w środę mam 2 egzaminy bo jeszcze na studiach, mam nadzieje że zdążę na oba i oba zdam ale by było cudownie
|
|
|
|
#3293 |
|
Konto usunięte
|
DontSaySorry
![]() poradzisz sobie!
|
|
|
|
#3294 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miłego opijania ![]() no tak, niestety właśnie tak to wygląda, mój kolega zdawał w Jastrzębiu, oblał, dostał termin za 3 mies, też oblał, a potem dostał termin dwa tygodnie po końcu ważności testów... i nie było zmiłuj... liczę na to że nowy WORD w Rybniku zmniejszy kolejki choc trochę... [/QUOTE] Niestety w Rybniku zapisują obecnie na koniec stycznia. Wszędzie kolejki są tak samo długie na śląsku. Dobra chciałyście relację, jeździłam 40 min a minęło mi to jak 10. Byłam pierwsza na 13,30 egzaminator na moje "dzień dobry" odpowiedział "niewiem czy taki dobry" co mnie lekko poddenerwowalo. Komputer wylosował mi sprawdzenie poziomu oleju i światła mijania. Silnik był włączony, otwieram maskę i dawaj chwytam pałkę i mówie nie mam chusteczki, egzaminator w śmiech. Po co ci chusteczka pyta, to mu mówie, że muszę wytrzeć i sprawdzić poziom. On na to że na włączonym silniku to nie sprawdze. Wsiadam do auta światła były załączone i mówie ze akurat mijania mamy włączone i moge sprawdzic czy działają a on że mam nie sprawdzać tylko przygotować sie do jazdy. Łuk i górka rewelacja, facet wsiada i mói mi Agnieszko, ja go poprawiam a on przez następną jazdę cały czas Agnieszko. Mówi mi że ta Agnieszka zalazła mu za skórę, ale zdała, to ja sobie pomyslałam, ze może też sie uda. I mówie mu musze Panu też zajść za skórę żeby mnie Pan zapamiętał, on na to że mam jechać jak jeżdzę lepiej. Przez tą pogawędkę się rozluźniłam i nie stresowałam tak jak wcześniej. Miałam skośne parkowanie i zawracanie z użyciem wjazdu na parking, potem hamowanie awaryjne, zawracanie na rondzie i normalna jazda po mieście, na koncu zmaściłam bo miałam jechac prosto na WORD a ja znałam drogę w prawo i tam pojechałam i sama sobie utrudniłam powrót. Na koniec już w Wordzie kazał mi zaparkowac tyłem potem przodem. Wypisał mi arkusz na którym de facto sie nie podpisałam i musze jechać jutro tam znowu, a odebranie prawka przedłuży mi się o tydzień. Daje mi kartkę a ja sie pytam co teraz "teraz to ty sie idz upij" i śmiech, pożyczyliśmy sobie miłego weekendu i poszłam sobie popłakać ze szczęścia i obdzwonić wszystkich bo ten egzamin był wielką tajemnicą i poza moim instruktorem wiedziała tylko moja siostra która o nim zapomniała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- [1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;15436094]DontSaySorry ![]() poradzisz sobie! [/QUOTE]Ja też trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!! Daj czadu!! |
|||||
|
|
|
#3295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
DontSaySorry ![]() PS. Nie wiecie czy odrazu po zdaniu prawka można pracować jako kierowca do np. rozwożenia pizzy/kebabów. Bo chyba raczej nie można pracować jako taxówkarz, ale czy można jako rozwoziciel..? |
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo chyba jeszcze nie pogratulowałam ![]() a jednak egzaminator okazał się dobrym człowiekiem
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), ale był projekt, że dopiero po 2 latach od zdania egzaminu można pracować jako kierowca/rozwoziciel.
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
) Czy mogę się dopisać? Ja moj 1 egzamin mam juz 27-go ... i juz sie stresuję ((
|
#3299 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już się martwiłam że będę sama w piątek walczyc, fajnie że jesteś też już powoli odczuwam zakręcenie egzaminacyjne, choc stres to jeszcze nie jest (właśnie się zastanawiam gdzie się włącza postojowe w Puncie o której zdajesz??
Edytowane przez 0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1 Czas edycji: 2009-11-22 o 18:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

coraz bardziej boję się tej Bydgoszczy.. chociaż wiem,że jest do zdania,bo mojemu bratu udało się za pierwszym razem ;p a ja czuję,że jak tu zostanę,to będę zdawać minimum 15
[/QUOTE]
!!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam nadzieje ze tym razem potrwa dłużej