|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
to nie mierzyl ci jej na usg?? to jak ci stwierdzila ze jest skrocona?? tak chyba jedynie rozwarcie mozna sprawdzic...chyba ze ma rentgen w oczach...ale to dosc dziwne ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- tylko wiesz prywatny lekarz nie moze sobie pozwolic na dlugie kolejki bo straci tez pacjentow...w przychodzi jest kolo 10 lekarzy....i jesli nie chce sie czekac mozna sie w kazdej chwili do innego sie zapisac...moze dlatego takich kolejek nie ma...choc kazdego dnia maja oblozenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam już np. wiyty ustawione do lutego zeby mieć co miesiąc równo.
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dolnej bielawie przy wolnosci mieszkalam 11lat, ale to 9 lat temu, potem przeprowadzilam sie na srodkowa...kolo rynku....i tam mieszkam do 2008 teraz we wro...Kanu jak najbardziej godny polecenia....moja mama pracowala z nim kiedys w szpitalu... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
U mnie z szyjką OK, więc nie pomogę niestety. Widzę, że się nam jakiś wór z dolegliwościami otworzył
![]() Ja dzisiaj nawet nie zabrałam się za pracę- z premedytacją nawet nie otworzyłam plików w kompie. Jutro trochę zrobię, choć z założenia jutro miałam kończyć jeden etap, ale się przesunie o jeden dzień- nic to. Ważne, że brzuch boli mnie już dużo, dużo mniej. A mój brat odebrał dla mnie w Wawie tę wygraną gondolę, więc jeszcze na przesyłce zaoszczędziłam ![]()
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czuj się przywiązana do lekarza z którego nie jestes zadowolona , nie jestes mu nic winna a w ciązy powinnas czuć się bezpiecznie i doinformowana o wszystkim . Ja dlatego uwielbiam swoją lekarke ma dla mnie czas , robi zawsze krótkie USG po którym czuje się spokojna i wiem wszystko , odpowie na kazde nawet mega głupie pytanie , już drugą ciążę do niej chodze . A jak zapomnisz języka w gębie ( bo tak się chyba troszke stało) to rada na przyszłośc spisz sobie wszelkie pytania na kartce do lekarza i wal z kartki . To nic strasznego a będziesz pewna że dowiesz się wszystkiego . To lekarza obowiązek żebys była doinformowana . Chodzisz tam . płacisz i dobrze by było żebys wiedziała za co płacisz ![]()
![]() |
#4207 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A dzieciaczki to nie wiem, na ostatniej wizycie nie bylo USG tylko sluchanie serduszek przez aparat. Mam wrazenie ze zmieniaja swoje polozenie, a przynejmniej jeden. Ruchy czuje od 11 listopada i moze odrobine wyrazniej ale nadal delikatnie. A Ty jestes w stanie rozroznic? Pewnie z doswiadczeniem jednej ciazy jest latwiej to okreslic... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do tego Twojego - jesli jest kiepski to go zmien chyba ze to takie chwilowe roztargnienie, moj tez mi kiedys chcial obliczac tygodnie patrzac na date urodzenia zamiast ostatniej miesiaczki ![]() ![]() no wlasnie, podobno zmiany w szyjce zachodza "od srodka" i wlasnie dlatego trudno sie zorientowac ze cos sie dzieje. Ja mam USG szyjki na kazdej wizycie. przezpochwowe. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() mloda1989 moje znajome mi poleciły Kanu, masz racje czasem trudno go zrozumieć ale jakoś daję radę. Co do szpitala w Dzierżoniowie to nie wiem ale ja chyba będę rodzić w Świdnicy (CHYBA) Wszystko jest możliwe. Mój lekarz ostatno mierzył mi szyjkę ale nie powiedział mi ile mam tylko że jest piękna i długa hehehe
#4209 |
Rozeznanie
|
Witam i ja z rana!
Od pewnego czasu mnie tu nie było, więc od 6:30 siedzę i nadrabiam zaległości ![]() Pewnie co nieco pominę, ale madziwnia - gratuluję prawie chłopaka a asieńce gratuluję dziewczynki ![]() Pop70 - też mam nadzieję, że to nie zatrucie ciążowe. Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań. Ja mam dość intensywny towarzysko weekend, więc życzę wszystkim miłej niedzieli i już spadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=martuko;15426789]iza, no rośnie rośnie, dzisiaj to jakby sie w skorze juz nie miescil
![]() ![]() ![]() ![]() A dzieciaczki to nie wiem, na ostatniej wizycie nie bylo USG tylko sluchanie serduszek przez aparat. Mam wrazenie ze zmieniaja swoje polozenie, a przynejmniej jeden. Ruchy czuje od 11 listopada i moze odrobine wyrazniej ale nadal delikatnie. A Ty jestes w stanie rozroznic? Pewnie z doswiadczeniem jednej ciazy jest latwiej to okreslic... Wiesz co ja takie konkretne ruchy wyczuwalne przez skórę i widoczne poczułam około 9 listopada. Wczesiej to były tylko takie nijakie i tak naprawdę nie byłam pewna czy to to, bo przy pierwszym dziecku zupełnie inaczej to odczuwałam. Jesli nie pozamieniali isę miejscami to wiem które kopie bo poraz drug na usg powiedzieli mi że chłopak usadowił sie blizej ściany brzucha a dziewczynka na tym samym poziomie ale głębiej i ja czuję po prawej stronie. Takie są moje domysły, ale teraz w czwartek idę na usg połówkowe to zobzcymy co mi powiedza, ile urosły od ostatniego usg. Normalnie już sie nie moge ich doczekać, a tu jeszcze tyle tygodni. A co do brzucha to tez tak mam. Normalnie czasami czuje jakby był z plastiku tak isztywny że jak mam sie schylić to mam wrażenie że zaraz mi pęknie. Ogólnie czuje sie coraz gorzej, ociężała, w pierwszej ciaży zdecydowanie lepiej znosiłam wszytskie niedogodności. Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2009-11-22 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do kucharskiego. Nie chcę generalizować, ale z profesorami to tak często bywa że wyżej s.... jak d... ma. Jest tam jeszcze jeden taki bufon.... Dobrze, że teraz już jest ok ![]() Cytat:
a ja w sumie nie przytyłam dużo (ok 5kg so far), brzuszek też mniejszy od waszych -ok.90cm....a też się czuję ociężała i kwadratowa... niwfajne uczucie.... Aniu P- dziękuję za książeczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba dziś odbieram jakąś nagrodę za przejścia z 2 ostatnich dni- obudziłam się wyspana i przede wszystkim NIC, ale to NIC mnie nie boli-ani tyłek, ani ten brzuch, ani w pachwinie nie ciągnie!!! Normalnie aż w szoku jestem. Tłumaczę to sobie też tym, że po wczorajszej wizycie spadło ze mnie jakieś mega napięcie, dzięki czemu po pierwsze udało mi się rozluźnić we śnie, a po drugie wszelkie dolegliwości odpuściły póki co. Nie miałam takiego dnia chyba od 2 miesięcy- że nic nie dokucza.
I jeszcze słonko świeci! ![]()
#4214 |
Zakorzenienie
|
Witam!!
niestety w sprawie szyjki nic nie pomogę nie znam się ![]() Śmiać mi sie chce bo każda mi Gratuluje " CHYBA CHŁOPAKA" HIHIHIH ![]() ![]() Ja chyba zwariuje wiecie jak ja sie czepiam wszystkiego mojego męża.. wszystko mi przeszkadza ![]() ![]()
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś na leniwie byliśmy w realu na zakupach i potem w saturnie wypatrzyłam sobie zmywarkę i zaraz po nia jedziemy . To moja gwiazdka od męza ![]() Po drodze złapała mnie policja .. bez dokumentów , prawa jazdy , ubezpieczenia niczego na 70 miałam 120 .. ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Wtajemniczenie
|
ania_p 500zł to za samą prędkość
![]() ![]() ![]() asienka240 Co do szyjki to ja nie mam na szczęści e problemu. Na poprzedniej wizycie zbadał i pomierzył dokładnie i nawet jest większa niż standardowa :P... ... Tiaa... będzie boleć przy porodzie ![]() mrowak... no wreszcie! No wreszcie dało Ci odpocząć! ![]() madziwnia: "chybachłopak" koniecznie musi znaleźć się na liście właśnie w takiej formie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny w ten piękny niedzielny wieczór, widzę, że tu niezłe pustki :P
martuko ja nie pracuje teraz, siedze w domku i staram się duzo odpoczywac, ale wiadomo ze tu obiad ugotowac, tu do urzedu, tu do banku. Ale nie sprzatam i staram sie jak najwiecej lezec. Ja tez czekam do nastepnej wizyty zeby sprawdzic co i jak z ta szyjka... Mam nadzieje ze bedzie w takim samym stanie jak wczesniej. Biore nospe i czasem czopki... one sie nazywaja Scopolan. A czy magnez mozna dostac bez recepty, mozna go brac bez porozumienia z lekarzem? jak myslisz? czy lepiej nie ryzykowac? MADZIWNIA moge prosic o zmiane na liscie mamuś imienia dzieciątka z Amelki na Emilkę i wykasowanie Igorka? Z racji na to że bedę mieć córeczke... ? ![]()
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-11-22 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Magnez spokojnie dostaniesz bez recepty. W różnych dawkach. Ja też biorę, bo on ponoć działa również na kłopoty ze snem, skurcze wszelakie (chodzi mi o łydki, głównie w nocy), na uspokojenie pracy serducha też chyba.
#4219 |
Wtajemniczenie
|
haj dziewczynki, melduję się po długiej nieobecności
![]() ![]() wróciłam co prawda w nocy z wtorku na środę, ale jakoś za bardzo nie mogłam dojść do siebie... jeszcze ta pogoda... wakacje nam się udały, mnóstwo słoneczka, ale przy tym delikatny powiew wiatru, więc nie było to uciążliwe... oczywiście cały czas plażowałam pod parasolem, ale kolorków i tak nabrałam... szwagier się śmieje, że przy tej pogodzie to wyglądam jak bym przesadzała z solarium na nie na wakacjach była ![]() oczywiście już wam foteczki wstawiam, może cieplej wam się zrobi ![]() zaczęliśmy wreszcie zakupy dla Małej, ale na razie tylko ciuszki... już co prawda wydrukowałam sobie listę potrzebnych rzeczy i jak tylko kaska na konto wpłynie to lecimy dalej ![]() ![]() ja czuję się świetnie, gdyby nie powiększający się brzuch i ucisk macicy na przeponę (w związku z tym czasem donośne sapanie) nie wiedziałabym, że jestem w ciąży ![]() aha no tylko czuję się trochę jak hipopotam, wydaje mi się że przybrałam już z 15kg, ze śmiercią w oczach stanęłam na wagę ostatnio, ale na szczęście póki co +4kg ![]() wracam poczytać co tam u was się wydarzyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Wtajemniczenie
|
izumi właśnie przeczytałam, że zdjęciami miałam NIE uraczyć... tylko 4, mam nadzieję, że troszkę zazdrości ci nie zaszkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minka - super foteczki fajnie że odpoczeliście ![]()
![]() |
#4222 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
[QUOTE=minka26;15441104]haj dziewczynki, melduję się po długiej nieobecności ![]() ![]() wróciłam co prawda w nocy z wtorku na środę, ale jakoś za bardzo nie mogłam dojść do siebie... jeszcze ta pogoda... wakacje nam się udały, mnóstwo słoneczka, ale przy tym delikatny powiew wiatru, więc nie było to uciążliwe... oczywiście cały czas plażowałam pod parasolem, ale kolorków i tak nabrałam... szwagier się śmieje, że przy tej pogodzie to wyglądam jak bym przesadzała z solarium na nie na wakacjach była ![]() oczywiście już wam foteczki wstawiam, może cieplej wam się zrobi ![]() Zazdroszcze wycieczki mmmm takie klimaty cieplutko ... rozmarzylam sie ja tez chce ![]() Dzisiaj bylam w odwiedzinach u meza (w wojsku) oj teskni nam sie, jeszcze 4 tyg. do przysiegi i bedzie co tydzien przyjezdzal. Cos kiepskawo sie ostatnio czuje chyba cos mnie bierze ![]() ![]() A z szyjka to chyba ok pan doktorek mowil ze wszystko wporzadku to chyba tak jest. aniu p prosilam o ksiazeczki na priva prosze jeszcze raz bo nie mam na meilu ![]() ![]() ![]()
#4223 |
Zakorzenienie
|
no widzę , że wstałam jako pierwsza
![]() ![]() ![]() byłam wczoraj w kielcach przejazdem co prawda (byliśmy na wycieczce w sandomierzu...) i kupiłam jeden rampersik z czapeczką za 14zł ![]() ![]() aniu p ja i Kubuś dziękujemy za książeczki ![]()
#4224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem miałam napad płaczu nie wiem z jakiego powodu i po co, ale nie mogłam się uspokoić. Mój Tż nie widział co sie dzieje ja zresztą też. Ale jaja ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięwczynki czas wstawać koniec leniuchowania ![]() Miłego dnia życzę ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Trudny wybór chyba najtrudniejszy w moim życiu, jeszcze nie miałam takiej sytuacj,i że nie mogę się na coś zdecydować ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj cały dzień nie było nas w domku od samego rana wyruszyliśmy w góry oczywiście nie miałam czapki i łepek mi przewiało potem byliśmy w Rzeczce (tzn obok) w takiej sympatycznej klajpie najadłam się cholernie mój Tż w ogóle przesadził z jedzeniem zdychał potem resztę dnia. To jest właśnie pazerność hiihihihi Założę się że dziś nic nie zje....
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2009-11-23 o 07:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Raczkowanie
|
Oj, faktycznie nam się jakaś dolegliwościowa puszka pandory otworzyła... Ale z tego co widzę Mrowak już ją odczarowała
![]() Ja mam schizę szyjkową, na razie na szczęście bezpodstawną ale schiza to schiza i leczyć się nie da. Lekarz mówi, że przy comiesięcznych wizytach przeoczyć temat trudno więc mnie trochę uspokoił. Generalnie, jak się skraca - to leżeć i nie dźwigać. Druga schiza to zapalenie wyrostka, z którą to żyję już kilkanaście lat. Ale teraz jak mnie tylko coś w prawym boku zakłuje to od razu w poziom i nospa ![]() Minka - przy tej naszej szaroburej aurze - takie zdjęcia? Sadyzm czysty! ![]() Zazdroszczę. AniuP. Bardzo szeroko uśmiecham się o książki. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli ważą więcej niż 10MB, daj znać - podam inny adres. Edytowane przez Claire9 Czas edycji: 2009-11-23 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Rozeznanie
|
Melduję się od rana na pokładzie.
Konietki powiedzcie mi jak w moczu wykazało mi nabłonki gęsto pokrywajace czy jakieś (nie mogę sie doczytać) to co to moze oznaczac. Bo czytałam że jakieś zakażenie czy coś tam, ale nie mam żadnych abkterii anie białych krwinek ani nic. Myślicie że są w porządku. Moja gin jest ciągle na urlopie do konca miesiaca, więc nawet nie moge zadzwonić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Minka26 zazdroszcze takiej wycieczki, ja narazie wycieczkuje po urzedach i innych instytucjach ![]() Cytat:
![]() Baobabek nie denerwuj sie wizyta bo maluszkowi szkodzisz ![]() ![]() Claire9 jeśli nie masz problemów z szyjką to się niepotrzebnie nie schizuj bo nam tu sfiksujesz :P:P:P jak jest dobrze to nalezy sie tym cieszyc ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Izaizula jesli masz kontakt z jakims innym ginekologiem to moze skonsultuj z nim wynik badan... bo tak czekac... do konca miesiaca, jeszcze troche dni zostalo...
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-11-23 o 08:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry - i znow poniedzialek....wczoraj wieczorkiem troche nadgonilam weekendowe zaleglosci a troche sie tego nazbieralo
I teraz jesli ktores z waszych malenstw bylo wczoraj wyjatkowo spokojne i nie dawalo o sobie znac to na pewno przyszlo na impreze ktore moje sobie u mnie w brzuchu urzadzilo Tak chucznej imprezy nie mialam - po 2 w nocy dopiero sie wszystko uspokoilo - a tak sie krecilo jakby co najmniej z 5 przyjaciol zaprosilo do srodka! A maz i tak dalej twierdzi ze on nic nie czuje ![]() Nio i u mnie wielkie odliczanie do usg 4d - to juz w ta sobote ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- a i mam pytanko - czy znacie jakoes sposoby na nawilzenie sluzówki nosa bo od kilku dni mam pustynie
#4229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aha... kochana... jeszcze jedno... jak będziesz chciała wklejać zdjęcia ubranek... to przetrące normalnie jak wkleisz coś z uszkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
Witam w ten słoneczny (przynajmniej u mnie) dzień. Ja od rana z pytaniem się zgłaszam (zawsze po nocy mi się one rodzą
![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno. Ostatnio jak byłam u gina i mówiłam mu, że czasem mnie coś tam kłuje, no i czasami twardnieje brzuch, to kazał mi brać magnez. A ja widzę, że Wy często bierzecie no-spę. Ten magnez to mam wrażenie, ze nie skutkuje. Może lepiej brac no-spę?? Czy lepiej spytać gina??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.