CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-22, 19:38   #4261
malutka_24
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Hej
Cisza tutaj jak makiem zasiał ale przynajmniej was spokojnie nadrobiłam u nas ok, synek obudził się na jedzonko o północy i dopiero przed 8 w dzień też w miarę grzeczny i cały czas skrzeczy normalnie momentami aż uszy bolały za to ja za bardzo nie mam humoru, bo @ do mnie przylazła

dla Michasia

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeszcze odnośnie kremów na rozstępy, bo niedawno ktoś wspominał o nich. Jakie używałyście i nie polecacie, a jakie wydają się wam ok?
ja używam z Perfecty z serii dla kobiet w ciąży i jestem zadowolona, bo zrobiły się ciut bledsze

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
moja niunia dzis pierwszy raz przespala cala noc dopiero o 6 przebudzila sie na jedzonko i dalej do 8 lulu
gratuluję przespanej nocy

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Malutka coś taka cichutka jesteś,dzięki za dane i fotkę.Coś ostatnio mnie ignorujesz ( to takie popularne słówko na naszym forum).Jak tam mój zięciunio?
oj Ursull jak ja mogę ignorować teściową mojego synka jakoś ostatnio nie mam za bardzo weny, czasu też nie za dużo, a poza tym podobnie jak niektóre dziewczyny czuję się ignorowana i niezauważalna no cóż, ale dalej będę się udzielała na wątku

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
w wolnych chwilach więc będę nadrabiać, a na razie się chwalę
dla Gosi za nowe umiejętności (widziałam fotki na nk )
widzę, że i Ty zaliczasz się do Klubu pracujących mamusiek
nam też ciężki jest i moi rodzice nam dużo pomagają

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Od wczoraj jego posilki wygladaja juz tak jest ich troche wiecej doszla 2 razy butla oprocz piersi no i poranne karmienie o 8
8- cyc
10:30 mleko modyf. (120-150ml)
13-obiadek (Sloiczek albo 1,5)
15 mleko modyf.(150ml)
17 deserek(pol sloiczka albo caly sloiczek)
18-19 cyc
20;30 kaszka mleczno ryzowa(porcja jak na opakowaniu )
nio i potem jeszcze troche cyca

to nie malo ???
wydaje mi się, że w sam raz

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Tz dostal od znajomych hmm jak to sie nazywa po polsku´bon´ do fotografa na sesje zdjeciowa oczywiscie razem z rodzinka i bardzo sie ciesze bo wreszcie bedziemy miec razem jakies fajne foteczki
fajny prezent, taka sesja to super sprawa (sami taką mieliśmy )
Stary 2009-11-22, 19:48   #4262
ursull
Zakorzenienie

Malutka
ja myślę,że powinnyśmy słowo "ignorowana" dodać do tytułu wątku Moja propozycja to: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III a ich mamuśki ignorowane
Koniec z tymi depresjami Co tam u ciebie Sylwuś? Czemu to humor zły? Jak z TZ,ok? Dzięki za dane i fotkę,boski Dawidek

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:03   #4263
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witajcie babolki

Chyba mnie zatłuczecie za to co napisze , bo z jednej strony tęskniło mi sie za wami ale z drugiej jakoś miałam więcej czasu dla siebie i domu. A u mnie już znaczna poprawa pozostał mi lekki kaszel i katar Tż stwierdził że na pamiątkę, ja dziękuje za takie pamiatki ale ok pomijam ten fakt. Mimo choroby musiałam tyrac w piątek, sobote i niedziele do szkoły, strasznie byłooo ale oczywiscie conieco poodpadało i nie było najgorzej ale mam już nowy plan zajęc i mam 6 nowych przedmiotów i zajęcia w kazdy weekend . Mam miec tez zajęcie na platformie metodą e-learningu masakra jakaś ale jeszcze nie ma dokładnych info. o tym. Dzieciątko moje na szczęscie nie zaraziło się od mamusi . Tż wraca juz za za max. 8 dni i bedzie z nami, wreszcie . No i dobra wiadomośc taka że praca licencjacka pieknie się pisze i mam juz gotowe 3 rozdziały gdzie reszta mojej grupy pisząca samodzielnie ma aż wstep . To tyle chyba u mnie. Teraz juz będe was podczytywała ale zaległości mam chyab z 40 stron więc nawet nie rzycam sie w ta odchlań, wybaczcie .
Może ktoś mi w skrócie napisze jakie dzieciaki zdobyły umiejętności? tak żeby mnie dobic.
Stary 2009-11-22, 20:19   #4264
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Superżabciu,ale z ciebie ranny ptaszek.
Ranny ptaszek...bo do pracy jechalamale jutro wolne ide zobaczyc co zes za album stworzyla...

rumiankowa super, ze w pracy szybko sie zaklimatyzowalas, najwazniejsze ze Gosia spokojnie spedza dni bez Ciebie, reszta sie ulozy

marika ciesze sie, ze juz dobrze i zostala Ci tylko malutka pamiatka, na pewno szybko sie ulotni Oby szybko czas Ci zlecial do powrotu Tz-a

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:26   #4265
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Witajcie babolki

Chyba mnie zatłuczecie za to co napisze , bo z jednej strony tęskniło mi sie za wami ale z drugiej jakoś miałam więcej czasu dla siebie i domu. A u mnie już znaczna poprawa pozostał mi lekki kaszel i katar Tż stwierdził że na pamiątkę, ja dziękuje za takie pamiatki ale ok pomijam ten fakt. Mimo choroby musiałam tyrac w piątek, sobote i niedziele do szkoły, strasznie byłooo ale oczywiscie conieco poodpadało i nie było najgorzej ale mam już nowy plan zajęc i mam 6 nowych przedmiotów i zajęcia w kazdy weekend . Mam miec tez zajęcie na platformie metodą e-learningu masakra jakaś ale jeszcze nie ma dokładnych info. o tym. Dzieciątko moje na szczęscie nie zaraziło się od mamusi . Tż wraca juz za za max. 8 dni i bedzie z nami, wreszcie . No i dobra wiadomośc taka że praca licencjacka pieknie się pisze i mam juz gotowe 3 rozdziały gdzie reszta mojej grupy pisząca samodzielnie ma aż wstep . To tyle chyba u mnie. Teraz juz będe was podczytywała ale zaległości mam chyab z 40 stron więc nawet nie rzycam sie w ta odchlań, wybaczcie .
Może ktoś mi w skrócie napisze jakie dzieciaki zdobyły umiejętności? tak żeby mnie dobic.
Bidulko ty nasza,nie zazdroszczę,dobrze,że juz TŻ niedługo wraca i,że Igorek zdrowy.Widzisz i dobrze zrobiłaś zlecając pisanie pracy.
Nadrabiania masz sporo,w skrócie powiem ci tylko,że generalnie dopadała mamuśki jesienna deprecha i czują się ignorowane,do tego było kilka imprez z fajnymi facetami,ja zajęłam się uaktualnieniem naszej listy i zbieram dane np.; data twoich urodzin (żeby móc życzenia sobie poskładać),a także zdjęcia naszych maluszków,które zamontuję w liście.Robię też kartkę świateczną z naszymi dziećmi (projekt u mnie w albumie" wizażowe maluszki"),jesli chcesz to też o fotkę proszę na adres ursull@onet.pl
To tak bardzo w skrócie

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-22 o 20:28
Stary 2009-11-22, 20:28   #4266
superzabula
Zadomowienie

ursull super ten album u Ciebie, mozemy podejrzec nasze dzieciaczki w jednym miejscu

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:30   #4267
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Malutka
ja myślę,że powinnyśmy słowo "ignorowana" dodać do tytułu wątku Moja propozycja to: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III a ich mamuśki ignorowane
Koniec z tymi depresjami Co tam u ciebie Sylwuś? Czemu to humor zły? Jak z TZ,ok? Dzięki za dane i fotkę,boski Dawidek
takie mam odczucia i tyle, ale spokojnie przeżyję
a humor tak jakoś z mężem różniście, raz lepiej raz gorzej

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
A u mnie już znaczna poprawa pozostał mi lekki kaszel i katar Tż stwierdził że na pamiątkę, ja dziękuje za takie pamiatki ale ok pomijam ten fakt. Mimo choroby musiałam tyrac w piątek, sobote i niedziele do szkoły, strasznie byłooo ale oczywiscie conieco poodpadało i nie było najgorzej ale mam już nowy plan zajęc i mam 6 nowych przedmiotów i zajęcia w kazdy weekend . Mam miec tez zajęcie na platformie metodą e-learningu masakra jakaś ale jeszcze nie ma dokładnych info. o tym. Dzieciątko moje na szczęscie nie zaraziło się od mamusi . Tż wraca juz za za max. 8 dni i bedzie z nami, wreszcie . No i dobra wiadomośc taka że praca licencjacka pieknie się pisze i mam juz gotowe 3 rozdziały gdzie reszta mojej grupy pisząca samodzielnie ma aż wstep
najważniejsze, żeś już prawie zdrowiutka i praca nabiera kształtów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 20:38   #4268
Carolajna24
Zakorzenienie

Illbana pies jak zaginąl miał 2 lata
Poiglot
Malutka

za życzenia, Michas też dziękuje
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:13   #4269
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

czesc

buziaczki dla wczorajszego jubilata Iwa

oraz dzisiejszego-Michalka

u nas b.zmian..

podczytuje Was a przynajmniej staram sie..byc na biezaco

ale weny-niet!

nie bede juz sie zalic na palucha..

ogolnie..jesien to nie dla mnie ta pora roku..

poza tym Kalunia pieknie juz wsuwa kleiki(kukurydz.) i kaszki ryzowe
od jutra czas zaczac..
no wlasnie co???
chciaabym jakies warzywko..
moze marchewke?
tylko ugotowana czy wycisniety soczek?
i powiedzcie mi po jakim czasie i jaki nst.skladnik?
pytam dzis bratowke a ona mi ,ze jak Niunka ma prawie 5 m-cy(dokladnie 4 ,5)to juz zupke i miesko jakies
tak od razu od kleiku do miecha???
zas druga kolezanka dala przepis na "marchwianke"i zacytuje
"marchewka,tyle samo cukru co soli i maselko-tylko prawdziwe!"

dziewczyny,prosze podpowiedzcie ,bo to -to glupoty mi sie wydaja
(nie,nie wydaja-to sa glupoty!)
cukru i soli mam zamiar jak najdluzej nie podawac!
a ta mi na pierwsza zupke taki przepis zapodala!
Najlepsze jest to ,ze ona taka pierwszy raz, po 3 m-cu podala dziecku

Poiglot-slonko a czemu Ty nie chodzisz sama sprawdzac sobie wage dziecka?
Ja do 3 m-ca chodzilam co 2 tg. a potem raz na m-c
kurcze..nie wytrzymalalabym jak bym tego nie sprawdzala..
Teraz widze i wiem ,ze Kala ladnie przybiera ,wiec sie nie martwie ale lubie wiedziec..tak sama dla siebie chociaz ,jak rosnie moja krolewna
Co do jedzenia Bryanka to uwazam ,ze dziecko jest na tyle madre,by nie pozwolic sie zaglodzicMysle,ze jego menu jest wystarczajace
Nie wkrecaj sobie tylko dla pewnosci idz i zwaz malego

Rumianeczku-piekny kolorek
(mam podobny ..ale ja nie wygladam w nim dobrzebom blondi od urodzenia)
ciesze sie ,ze dajecie sobie rade..napewno przy jedej pensji nie jest lekko..zwlaszcza,ze wydatki sa duze..

malutka-jak to "niewidzialna"???pros ze Cie!!!ja bardzo lubie jak piszesz

wiem,ze nie zawsze kazdej dziewczynie odpowiem..
ale ja mam straszna skleroze
nawet jak sie staram..
ale tez nie zawsze czuje,ze mam cos do powiedzenia...
taka pustka w glowie...
niestety po ciazy mam wielkie problemy z pamiecia

marika-dobrze,ze chorobsko przechodzi

ursull-jestes NIESAMOWITA i bardzo PRACOWITA
(mam zakupione ubranko p.mikolajowej ale nie wiem kiedy fociak porobimy..ale jak tylko to zaraz Ci wszystko podesle)
Kochana bardzo sie martwilam jak pisala o tej powodzi!
ale ciesze sie ,ze Was nie zlalalo,i mam nadzieje,ze bedzie ok

Mell-x-OMG a co to za historia!!!
(boszzzzzzzzz a juz myslalam ,ze to ja mialam nienormalnego ex tz-ta..przy tym to tamtem moglby uchodzic za swietego...
smutne,ze dziewczyna w imie "milosci"jest tak zaslepionana co ona czeka???na co liczy???SZOK! )
a jak sie ma moj Alekxiunio
ach..i bym zapomniala..super ta fotka z Tz i AlexemBOMBA!
(gratulejszyn przelamamnia lodow to wazne w zwiazku..)

blondynkapoznan-czesc ja zawsze Cie widze...
i Was wszystkie oczywiscie tez

a tak wogole,to dzis z siostra wyrwalysmy sie na zakupki dla poprawy humorku i garderoby)
zmoklysmy okrutnie..bo mialysmy ochote na "jarmark"pod Weembley Arena-pod golym niebem..ale za to usmialysmy sie strasznie
fajnie tak wyrwac sie z domku na troszke..
Tz zostal z Kala,o 10.00dal jej kaszke ryz.
o 12.00 mleczko a o 15.00 bylysmy juz w domku i pora na cycusia byla
powiem wam,ze ja tez mysle karmic tak 6-7-8 m-cy zobacze ile sie da ale nie dluzej..
to jest wspaniale uczucie ale wystarczy moim zdanie dziecku,co najlepsze juz wyssie do tego czasu

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-11-22 o 21:36
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:39   #4270
DORIS0208
Rozeznanie

zapomnialam sie pochwalic!

zostalam ciocia po raz wtory

bratowka po 2 tyg."opoznienia"miala wywolywany porod ale po 6 godz.boli skonczylo sie na cc..

na szczescie z nia i maluszkiem-tak tak to -CHLOPCZYK
wszystko jest dobrze

(ale nadal nie ma imienia)
Stary 2009-11-22, 22:01   #4271
ursull
Zakorzenienie

Oto uzupełniona pierwsza część listy,sprawdźcie czy wszystko ok.Przypominam,że po kliknięciu na imię dziecka pojawi się zdjęcie,o ile zostało dostarczone.Tam,gdzie są znaki zapytania,brakuje mi danych

Mamuśki kwietniowe i majowe cz.I

Malutka24(Sylwia ur.06.10.1982) ....... syn Dawid ur.08.04.09 (33TC+3) CC(1320 g, 42 cm)
anulka anulka(Ania, 25 l).............. córki Marta i Magda ur.10.04.09(35TC) CC(2200g,2000g)
Boszenka69 (Bożena ur.28.10) .................. córka Blanka ur.20.04.09 CC(2950g, 53cm)
Poiglot (Klaudia ur.10.05.1991)...... syn Bryan ur.28.04.09(39TC) SN (3130g, ?cm)
DIDI84 (Diana 24 l) ....................... córka Nikola ur.28.04.09(40TC) CC (4170g, 53cm)
Sashka20 (Natalia,20l)............ .... syn Jakub ur.30.04.09 (39TC) CC (3200g, 56 cm)
Katrin1(Kaśka,32 l) ...................... syn Marcelek ur.01.05.09 (40TC) SN (3300g, 52 cm)
Kathi75 (Kasia,32l) ...................... córka Gabrysia ur.02.05.09 (40TC) SN (4030g, 53 cm)
Kapryska(Asia ur. )....................... syn Danielek ur.02.05.09 (35TC) CC (1670g,43cm)
Milena07 (Agnieszka ur.22.07.1972) syn Jakub ur.03.05.09 (37TC+6) SN (2800G,54CM)
Ania 4891(Ania ur.11.09.1984 )......... córka Julia ur.04.05.09 (39TC) SN (3750g, 58 cm)
Male (Asia 26l)..................... ......... syn Filipek ur.05.05.09 (40tc+4d) SN (3860, 56cm)
Aljaka (Kasia ur.02.08.1976) ,,,,,,,,,,,,,, syn Piotruś ur.05.05.09 (38tc) SN (3540g, 60 cm)
Eve1603(Ewa ur. 16.03.1977)......... syn Alexander ur.07.05.09 (41tc+3) CC (3980g, 54cm )
Superzabula (Monika ur. 04.11.1981) syn Jaś ur.08.05.09 (41TC) SN (3480g, 56 cm)
Gosikk_s (Małgosia ur.12.04.1974) .... syn Aleks ur.09.05.09 (39TC) CC (2790g, 51 cm)
Maugoszatka (Gosia, 21 l ) .............. córka Helenka ur.09.05.09 (41TC) SN (3350g, 54 cm)
Esti1984 (Estera, 24 l) ....................... córka Nikola ur.09.05.09 (39TC) SN (2510g, 53 cm)
Bercia2000 (Ewa 28l ) ....................... syn Antoś ur.10.05.09 (39TC) CC (3400g, 57 cm)
Ursull (Agnieszka ur.02.01.1977)....... córka Milenka ur.10.05.09 (40TC) SN (3240g)
Heksa (Asia,22 l) ......................... ....... syn Ignaś ur.12.05.09 (41TC) SN (3470g, ? cm)
Vila1987 (Ula,21l ) ......................... ... syn Marcel ur.12.05.09 (40tc+3d) ? (3700g,58cm)
Marika 2121 (Dominika ur.17.02.1986).... syn Igorek ur.14.05.09 (41TC) SN (3500g, 57cm)
Karola_82 (Karolina,26 l) .................. córka Maja ur.14.05.09 (41TC) SN (4030g, 58cm)

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Illbana pies jak zaginąl miał 2 lata
Poiglot
Malutka

za życzenia, Michas też dziękuje
Oj głupia i zapominalska ze mnie baba Mam nadzieję,że Michaś mi wybaczy To przez ta listę i Milucha też dziś bardzo marudzi

Michasiu wszystkiego najlepszego i tysiąc buziaczków

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-25 o 20:59
Stary 2009-11-22, 22:05   #4272
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Cinka miłej niedzieli z rodzinką (idź do wiedźmy,potem fajnie się wkurzasz i mamy ubaw na forum).
O Ty @!!! Ja tu zawsze żalę się, że Wiedźma mnie tak drażni, a ta obie z tego ubaw robi...

No i byłam u tej wiedźmy...
Cytat:
a w trocinach .. lapki.. polowy glowki.. Matka pozarla swoje dzieciwywa lilam je z domu :/
To samo miałam z moimi myszkami. Pozjadały swoje maluszki(

Rumianku fajny żywy kolorek. ja taki też jakiś czas nosiłam. Przestałam, gdy postanowiłam odżywić włosy i wracałam do naturalnego. Długo tym naturalnym się jednak nie nacieszyłam, bo mi siwe zaczęły pojedyncze wyrastać Teraz wzięłam kasztanowy brąz z Palette, bo chciałam mieć jakiś naturalny kolor i... wyszedł jakiś burgund A ja chciałam brązik Gosia cudeńko!!!! Macie identyczny kocyk jak my Dostaliśmy go na chrzest od mojej siostry Bo to taki z imieniem i danymi z porodu???

Laseczki wy macie nie po kolei w głowie... Jeśli któraś pisze, że czuje się ignorowana, bo nikt jej nie odpowiedział na jakieś tam pytanie. Już kiedyś to pisałam: bez sensu jest jeśli ktoś ma pisać "ja nie wiem" jeśli nie ma pojęcia co odpowiedzieć lub nie miał z daną rzeczą, sytuacją do czynienia. Więc nie czujcie się proszę urażone lub ponówcie swoje pytanie...
Dziewczynki ja jutro pojawić się mogę dopiero wieczorem i może być tak codziennie Jutro idę pierwszy dzień do pracy Wracam do mojego bałaganu i poznam nowego sędziego z którym przyjdzie mi współpracować...:rolleyes : Trzymajcie za mnie kciuki, a najbardziej za Ninulcię, bo ja jej nigdy na tak długo nie zostawiałam

Michasiu teścióweczka i narzeczona składają Ci moc moc moc życzeń z okazji Twojego wspaniałego święta - ukończenia 6 miesięcy
Stary 2009-11-22, 22:10   #4273
ursull
Zakorzenienie

Doris no jesteś babo,długo ci tej weny brakowało Mów jak palec?
Ja zaczęłam od marchewki.Ugotowałam,prze tarłam,dodałam troszkę oliwy i kleiku ryżowego,żadnych przypraw (co to wogóle za pomysł z tym cukrem i solą,powiedz koleżance,że trochę niezorientowana jest w temacie),po trzech dniach dałam marchewkę z ziemniaczkiem ze słoiczka,potem jabłuszko,jabłuszko z bananem itd.Średnio czeka się ok.3 dni z kolejnym skladnikiem.Milucha je już prawie wszystko.Niektórzy zalecają zacząć od jabłka.
Ja nadal chodzę co dwa tygodnie sprawdzać wagę małej,taka nadgorliwa jestem
Dziękuję,ale nie czuję się niesamowita,ja lubię bawić się w takie rzeczy Powódź nadal jest i nadal pada,ale nam bezpośrednio nie grozi,chociaż wioska o 3mile od nas,cała jest pod wodą
Fajnie,że się wyrwałaś na zakupki i co kupilaś?
I gratulacje ciociui pogratuluj bratowej,dobrze,że wszystko ok.

Stary 2009-11-22, 22:14   #4274
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

I jeszcze życzenia dla Michasia takie:

Wszystkie ziomki z Twojej paki
i rodzinka ślą buziaki.
A do tego wielką falą
z życzeniami teksty walą:
super życia, spoko zdrowia,
fury, chaty, kasy mrowia.
Niech frajerom lata gul,
jesteś trendy, jazzy i cool!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Aguśka Widzę Cię No pisz kobitko jak tam w pracy
Stary 2009-11-22, 22:14   #4275
ursull
Zakorzenienie

Cinusiu i jak tam u wiedźmy,opowiedz coś
Życzę zatem udanego powrotu do pracy,fajnego,nowego sędziego i wogóle,żeby super było.Co do rozstania z Niną,pomyśl ile będzie radości z powrotu i witania się

Stary 2009-11-22, 22:16   #4276
rumiankowa
Zadomowienie

dzięki wszystkim za komplementy a propos fryzurki, na żywo jest żywsza ja akurat lubię się w żywych kolorach
no i rosnę z dumy czytając komplementy dotyczące Gosi jej zdjęcia są robione przez profesjonalną panią fotograf, tyle że u nas w domku, no i oczywiście nie ma porównania, jeśli chodzi o jakość zdjęć

buziaczki dla wszystkich solenizantów z ostatniego tygodnia i dla dzisiejszego Michasia niech dzieciaczki zdrowo rosną!!

poiglocik - nie umiem powiedzieć, bo moje cycowe dziecko przez weekend jadło niemal bez przerwy, a przy Tatusiu zjada 60 ml mleka i 130g ze słoiczka plus mleko prosto z mleczarni (jak zajrzę do nich w ciągu dnia), więc nie wiadomo ile je
mell - mam tygodniowe zaległości - nie dam rady czytać 50 stron i odpisywać, bo się zapłaczę włosy mi się trochę kręcą same z siebie, więc zawsze mam problem z ułożeniem zajrzałam na wątek, który podesłałaś - i jestem przerażona - ale dziewczyną. jak można być z kimś takim przez 5 lat??
blondynkapoznan - hej hej dziękujemy doczytałam że Oliver ma jednego ząbka, gratulacje!! (no chyba że przybyły mu już następne, ja jestem na 111 stronie ) Gosia ciągle bezzębna
Illbana - małż dostał stypendium naukowe - 260 zł miesięcznie ale na razie dajemy radę
ursull - nie doczytałam jeszcze ale wysłałam zdjęcie a albumik z naszymi dzieciaczkami jest świetnym pomysłem
malutka - musiałam wstąpić do klubu z jednej strony to dobrze, bo najwyższa pora była, żeby Mała nauczyła się, że ona i mama to dwie osoby, i mama czasem może zniknąć na kilka godzin z pola widzenia
marika - zdrówka!
superzabula -
cinusiowa - tak, kocyk taki samy, myśmy sami kupili Gosi. za pierwszy dzień bez Ninki. doczytałam, że ma problem z serduchem - Gosia od urodzenia pod opieką kardiologa, przestałam się tym przejmować, bo lekarze mówią, że to nic groźnego, jak jest pod kontrolą to jest OK, a teraz do kardiologa idę w marcu (pół roku od poprzedniej wizyty). ja sama o swojej wadzie serca (mam niedomykalność zastawki trójdzielnej) dowiedziałam się przez przypadek w wieku 18 lat aaaa, przyszły do mnie butki i jestem bardzo zadowolona!!

wracam na 111 i jednocześnie śledzę Was na bieżąco

Edytowane przez rumiankowa
Czas edycji: 2009-11-22 o 22:20
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:22   #4277
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam

Nie wiem czy zauwzone zostalo ze mnie nie ma, czy nie..ale nadal nie mam dostpeu do netu, bo facet ciagle przegrywa nam tamten dysk na nowy. Korzystam wiec teraz z kompa szwagra, zeby powiedziec ze u nas wszystko dobrze.
Wrocilam do pracy, mam za soba dwa dyzury i jakos przezylm, choc nie bylo lekko. Na szczescie tesciowie poradzili sobie z malym, gorzej ja, tesknilam niesamowicie i jak wrocilam nie moglam sie Filusiem nacieszyc
Powiem Wam to, co pewnie juz niejedna mamusia wracajaca do pracy juz mowila: ze terz dopiero doceniam czas spedzony z malym, nie mam czasu na zadne *******y no i nawet gdybym miala dostep do kompa, to i tak bym rzadko zagladala bo najwazniejszy jest teraz dla mnie czas z Filipkiem.
Gdy wracam do domu po 12 godzinach, moj syneczek tk sie cieszy ze nie wie co ma ze soba zrobic, wariuje, piszczy itd
A ja nie moge sie nim nacieszyc...
Co jeszcze Wam napisze....
Filip zaczal pelzac na brzuszku, robi to tak fajnie, ze nie moge z niego
Jak dzdzownica posuwa sie do przodu, dupeczke podnosi i jeszcze troche i chyba bedzie raczkowal jestem z niego taka dumna
Odnosnie deserkow, zeby miec wiecej czasu dla niego, robie ostatnio tak, ze przygotowuje duze ilosci juz ugotowanych owocow (np pokrojone jablka, obrany bez pestek wwinogron, banany itd) miksuje i mroze w malym plstykowych pojemniczkch i wyciagam rano do rozmrozenia, przygrzewam i nie musze spedzac czasu rano nad szykowaniem deseru.
Brdzo tesknie za Wami, brakuje mi naszych pogaduszek, wiec jak tylko bede miala sprawnego kompa, postaram sie wpadac czasem bo bardzo sie z Wami zzylam
To do uslyszenia

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

ciniusiowa
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:24   #4278
Carolajna24
Zakorzenienie

Michaś dziękuje starym zapominalskim niedobrym ciotkom
Ale jest chory i generalnie leje na wszystko ciepłym moczem

Teściówka wierszyk

Malutka ja Ci zawsze witami czytam też ALE pisz więcej co u Ciebie pytaj to będzie na co odpowiadać I tak wiem jak się czujesz bo też ostatnio mnie dopadł foch na wizaż
A dzisiaj to już szczególnie

Ursull i bo mnie jeszcze nie ma tam

Wiecie babole każdą z nas prędzej czy później dopadnie taki ignor ja jestem tego świadoma że nie da rady czasem się przebić.
Ale dziś np baaardzo mi się przykro zrobiło jak żadna nie złożyła życzeń
wiem, wiem...głupota, no ale co zrobić tym bardziej że ja staram się zawsze zerkać na liste żeby nie pominąć solenizantów

idę spać, zmęczona jestem, ostatnio śpimy po 2-3 godziny przez to choróbsko dodatkowo dzisiaj odkryłam że mojej Małej powiększa się takie naczynko na plecach, nie mam pojęcia co to jest i trochę się martwie. Jutro rajd po lekarzach

teraz wynalazłam Rumiankowa coś taka sfochowana na foto??
Aguśka dla Filusia i powodzenia w pracy

DOBRANOC

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-11-22 o 22:27
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:31   #4279
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A dzis jestem po 12godzinnej nocy i czuje sie jak po imprezie
Na szczescie jak wrocilam do domu,moja mama i tz byli wiec do 15 moglam sie przespac
ale jeszcze co mialam napisac, ze smutno mi ze musze pracowac, jednk ma to tez dobre strony, miedzy innymi to co npisalam ze docenia sie czas, ale kobiecie jest potrzebne to zeby oderwac sie od pieluch, mleka i zupek

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Karolinka nie przywitalas sie ze mna
Wszystkiego naaaaaaaaaaaajlepszego

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Aha te pizamki Erly days cudowne, przyszly mi w piatek ale je jeszcze pralam, dzis pierwszy raz ubralam malemu i wyglada w nich przeslodko!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Uciekam bo i tak nduzylam grzecznosci szwagra papa
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 22:34   #4280
ursull
Zakorzenienie

Aguśka zapewniam cię,że nikt o tobie nie zapomniał i co chwilę ktoś pytał co u ciebie Czekamy na wiadomości o tobie i Filipku.Ucałuj tego szkraba i za pełzanie.

Caro rozumiem,że zrobiło ci się przykro,ja naprawdę przeprasza,że nie zwróciłam uwagi.Codziennie sprawdzam daty urodzin naszych maluchów,a dziś mała tak marudziła i jescze nad tą listą siedzę,że zupełnie wyleciało mi z głowy Masz śliczny avatar,który,jak mniemam,odwzorowuje twój,dzisiejszy,malenchol ijny nastrój.

Rumianku zdjęcie już w albumie i jak wiesz,wysłałam ci wiadomość

Dziewczynki,własnie zauważyłam komentarze w albumie,JESTEŚCIE KOCHANE I RAZEM Z MILUSIĄ WAM BARDZO DZIĘKUJEMY

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-22 o 22:35
Stary 2009-11-22, 22:52   #4281
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Poiglot (dot. # 4250) ja sie nie boje kolejnej ciąży jakoś tak psychicznie jestem nastawiona, że i tak kiedyś przyjdzie na to pora, więc jeśli zdarzyłoby się teraz, to nic by się nie stało Dzieciaki to wielka radość! I nie przejmuj sie, ze chcesz przerwac cycusiowanie. Bryanek nie bedzie miał ci tego za złe
Michaela (#4253) co prawda ja nie karmię piersią, ale myślę, że powinnaś poświecić kilka nocy i przyzwyczaić Maxa do butelki, jesli to ma Ci pomóc i jeśli trak Ci na tym zależy. Maluszek już i tak sporo nadoił się cyca
Ursull (#4260) uparciuchu odczep sie ode mnie, ja wstydliwa jestem. Ile razy Ci trzeba powtarzać

Marika (#4263) Siemasz Ślązaku! Mam słabość do Ślązaków (szczególnie do jednego )
Cinusiowa trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy, oby był dla Ciebie przyjemy mimo wszystko (Życzenia dla Michasia => w dechę )

Siemka Rumiankowa, Aguśka, dawno Was nie czytałam.

Dziewczyny mnie najprawdopodobniej nie bedzie przez kilka dni, bo mam zwolnionego neta :/ strona ładuje mi sie około minuty, wiec chyba rozumiecie. Niedługo bedzie troche lepiej, a gdzies w połowie grudnia net bedzie mi śmigał jak nigdy, bo bedzie z innej firmy.
To tymczasem borem lasem Lalunie. Jak czasem zajrze do Was, to mnie podziwiajcie, bo bedzie to oznazało, ze spedziłam pół dnia na to zeby załadować wasze wypocinki HA! BLA bLA blA bla i takie tam szmery bajery, pompki rowery, trele morele i WSZYCHO
Dobranoc!

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:58   #4282
ursull
Zakorzenienie

Zapodaję drugą część,proszę o korektę

Mamuśki kwietniowe i majowe cz.II

Kuroikaze ( Weronika,21 lat )………. syn Natanek ur.16.05.09 (40TC)CC (3550g, 56cm)
Aguska83 (Agnieszka,)…………………… syn Filipek ur.16.05.09 (38TC)SN (3400g, 56cm)
Michaela (Jolanta ur.07.03.1982)… syn Maximilian ur.16.05.09 (41TC)SN (4000g, 57cm)
Nicola2002 ( Ania, )……………………… córka Antosia ur.17.05.09 (39TC)CC (2850g, 56cm)
Pakusia86 (Paulina ur.07.05.1986) … syn Kubuś ur.17.05.09 (41TC)SN (3890g, 52cm)
Fionka21(Viola 21)………………………… córka Zuzia ur.18.05.09 (41TC)SN (2700g, 59cm)
Rumiankowa (Sylwia ur.02.03.1978)... córka Małgosia ur.18.05.09 (41TC)SN (4685g, 59cm)
Ewelain1987 (Ewelina)……………………. córka Weronika ur.20.05.09 (41 TC)CC (3730g 56 cm)
Iwciag (Iwona26l,ur.06.03)………………… syn Iwo ur.21.05.09 (39TC)SN (3400g, 55cm)
Goo100 (Aga,27l)…………………………….. córka Zosia ur.22.05.09(39TC)SN (3550g,52cm)
Carolajna24(Karola ur. 07.04.1984)...…. syn Michał ur.22.05.09 (36 TC)SN (3080g,52 cm)
Blondynkapoznan (Magda,06.03.1982)... syn Olivier ur.25.05.09(40 TC)SN (3860g,54cm)
Jagoda999 (Sylwia ur.14.09.1977).......... syn Alex ur.25.05.09 (40TC+1)SN (3940g,58cm)
Illbana (Kasia ur.20.03.1980)…………… syn Hubert ur.28.05.09 (41TC+1)SN (3720 g, 56 cm)
Fasolka87 (Gosia )…………………………… syn Wojtuś ur.29.05.09 (39TC)SN (3380g,56cm)
Marika 86 ( Ania 22 lata)…………………. córka Julia ur.29.05.09 (41TC)CC (3140g,52cm)
Anja1986 (Ania ur.28.04.1986)........... . córka Julia ur.29.05.09 (40TC)CC (3200,53cm)

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Anulka nie opuszczaj mnie,już nie będę ci marudzić,obiecuję.Przecie ż impra miała być,wwwwwrrrrrrrrraaaaccc ccaaaajjjjj......

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-28 o 21:46
Stary 2009-11-22, 23:10   #4283
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
ciniusiowa
Ale ja się nie całuję z kobietami z języczkiem No dać takiej palec, to już chce całą rękę...

Ursull i Caro zobaczyłam zdjęcie Michasia i on tam wygląda jakby mówił "obecny!!!"

Ursull Wiedźmę miałam ochotę rozwalić, bo poszłam do niej po 16:00, gdy Ninka ma porę spania i stwierdziłam, że skoro tam jest łóżeczko dla niej, to niech tam się wyśpi - zawsze to wygodniej niż w wózku. Wiedźma zaczęła witać się z Ninulcią i tyle czasu ją tarmosiła, że zaczęłam jej mówić, aby ją odłożyła, bo ona mi potem nie będzie chciała spać, a jak będzie pora wstać na kąpiel i kolację to mi dopiero uśnie i pół nocy z nią będę musiała siedzieć, a rano do pracy... To ta Pi**** jakby nie słyszała. Gdybym ja miała wtedy przy sobie tego bejsbola... I oczywiście Nina usnęła o 23:00, bo było tak jak mówiłam

Zmykam, bo jutro na 7:30 muszę być w pracy. Wracam o 15:30 W pozostałe dni tygodnia od 7:00 do 15:00. Jutro Ninka z Tż idzie na pobranie krwi i zaniosą siczki, które dzisiaj pół dnia łapałam w te woreczki specjalne, które można sobie o kant d*** rozbić....

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Jeszcze chciałam wam tylko powiedzieć: Ja nie składam dzieciom codziennie życzeń - tylko dziś wyjątek dla zięcia Generalnie, to dla mnie takie głupowate i dlatego. Będę składać w prawdziwe urodzinki, stąd też nie przywiązuję wagi do tego, że ktoś Nince składa Taka jestem no... i się nie zmienię, proszę się nie gniewać.

A wierszyk dla Michasia niestety nie jest mojego autorstwa, bo nie jestem taka zdolna Ale liczy się gest co nie...... no to pa...
Stary 2009-11-22, 23:18   #4284
ursull
Zakorzenienie

Kolejna część

Mamuśki czerwcowe i lipcowe

SELKA (Agnieszka 28 l)………………….. syn Bartosz ur.01.6.09 (37tc)CC (3090g, 56cm)
Magduchahahaha (Magda ur.25.07.1983)... córka Weronika ur.03.06.09 (40tc+1d)SN (3650g,56cm)
Malgosia (Malgosia,24 l)………………. syn Antoś ur.03.06.09(40tc+6d)SN (3110g,53cm)
Iwcia dens (Iwona ur. 05.11.1982)…. syn Szymon ur.04.06.2009 (40tc+ 6d)CC (4100 i 59cm)
Rozalinotka(Rozalia,22l)............ ...... syn Stanisław ur.09.06.09(40 tc+1 d)SN (3560g, 56 cm)
Cinusiowa (Maja ur.05.09.1982)…….. córka Nina ur.14.06.09 (40tc+2d)CC (4460g,60cm)
Dzolana1985 (Asia Ur.13.07.1980)…….. córka Martynka ur.16.06.09 (38TC)SN (3740g,57cm)
Mell_xx (Edyta ur.17.02.1982)…….. syn Alex ur.18.06.09(40tc)SN (3350gi..cm)
Seona (Ewa ur.30.08.1982)………….. córka Patrycja ur.18.06.09 (40tc)SN (3590 g, 55 cm)
Doris0208 (Dorta ur.02.08.1977)…… córka Kalina ur.06.07.09 (40tc)SN (3140g i 50cm)
Kaalinaa* (Kasia,27)…………....… córka Kalina ur.09.07.09 (40tc)SN (3370 i 53cm)

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cinka dla wiedźmy.Idź spać dobra kobieto

i część ostatnia,którą tak sobie wymyśliłam,a wy mi powiedzcie czy dobrze

Mamuśki nieaktywne, na które wciąż czekamy:
gabriellao0(Gabriela, 27 l)-26.03.09(40Tc+4)-SN- Kaja(3600g, 57cm)
Młoda69(Agnieszka 19l)- 30.04.09-(38TC)-CC-Ines(2900g, ? cm)
creamy(Natasza, 28l),01.05.09-(40TC)-SN-Vincent (3300g, 56 cm)
Pimach (Ania)-10.05.09-(?TC)-CC-Antoś(2850g, 54 cm)
A.S.(Ania - 33 l)12.05.09-(41TC)-CC-Kubuś (3630g, ? cm
Manolita( Justyna, 29l)14.05.09-(41TC)-??-Tomuś (3950g, 58cm)
Karola_82(karolina,26 l)-14.05.09-(41TC)-SN-Maja (4030g, 58cm)
Kubek29111-(....................)14. 05.09(.....)-CC-Patryk(3500g,54cm)
Gosiaczekhdm(Gosia,28l)-15.05.09( 38tc)-SN-Paweł Piotr(3250g,52cm)
Satulik(....................)-21.05.09(......)-SN-Maja(2350g,50cm)
Kociek(Kasia, 26 lat)-22.05.09(40tc+4d)-…..-Alexander(3110g,55cm)
Monikab(Monika,34l)-25.05.09(38tc)-......-Nadia(................... ..)
Malwa1234(Malwina,21l)-06.06.09(40tc+2d)…….Gabry ś (3650g,56cm
Igamisia(Iga,27)-09.06.09(40tc+2d)-CC-Kaj(3600g i 55cm
Nyla69(Agata,20)-16.06.09(39tc+5d)-SN-Natan(4050g,57cm

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-27 o 11:50
Stary 2009-11-22, 23:22   #4285
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Doris no jesteś babo,długo ci tej weny brakowało Mów jak palec?
Ja zaczęłam od marchewki.Ugotowałam,prze tarłam,dodałam troszkę oliwy i kleiku ryżowego,żadnych przypraw (co to wogóle za pomysł z tym cukrem i solą,powiedz koleżance,że trochę niezorientowana jest w temacie),po trzech dniach dałam marchewkę z ziemniaczkiem ze słoiczka,potem jabłuszko,jabłuszko z bananem itd.Średnio czeka się ok.3 dni z kolejnym skladnikiem.Milucha je już prawie wszystko.Niektórzy zalecają zacząć od jabłka.
Ja nadal chodzę co dwa tygodnie sprawdzać wagę małej,taka nadgorliwa jestem
Dziękuję,ale nie czuję się niesamowita,ja lubię bawić się w takie rzeczy Powódź nadal jest i nadal pada,ale nam bezpośrednio nie grozi,chociaż wioska o 3mile od nas,cała jest pod wodą
Fajnie,że się wyrwałaś na zakupki i co kupilaś?
I gratulacje ciociui pogratuluj bratowej,dobrze,że wszystko ok.
nio....jezdemjuz jezdem

(sorka,zaczytalam sie w blogu Miuski Twej-jestem pod duzym wrazeniem!kobieto-Ty jestes mamuska z prawdziwego zdarzenia!
Milenka jak dorosnie bedzie miec super pamiatke )

z paluchem..wstreciuch jeden..brak mi juz do niego slow!
(do GP nie poszlam ,bo sie podgoil..no i boje sie zabiegu...
ale dzis Tz powiedzial,ze musze w koncu wziasc sie i to zdelat!)

ursull-dzieki za wskzowki zywieniowe
jutro gotuje mafefke
albo pojutrze,bo Tz musi mi ekologiczne warzywka kupic

kurcze...z ta powodzia to nie zzdroszczeale oby w koncu te ulewy przeszly!

pogratuluje bratowce,od kolezanek wizazanek

zakupki(moj najukochanszy nalog)
dla siebie to jakies *******y(etui na tel.bo ostatnio zgubilam..),skarpetki-ciepluchy,jakies kosmetyki,wielkie gacie+gorset(mus ze ujarzmic "oponke")
dla Kali-nowy spiworek,bo z tego 0-6 juz wyrasta..
chyba jej sie spodobal ,bo sie na niego tak gapila z zainteresowaniem
szalik(sam jeden!bez kompletu!)piekny -roziowy..
upatrywalam tez prezenty swiateczne
za tydz. moze 2 jedziemy pokupowac
no i pomoglam w wyborach siorce..#w sumie tyle..ale radocha byla

Aguska-wierze,ze bardzo tesknisz za synkiem w pracy
ale za to "po"wynagradzasz mu podwojnie swoja nieobecnosc

Carolajna-ja dzis wczesniej na wiz.nie wchodzilamwiec Michasiowi nie moglam zyczonek wczesniej zlozyc..
buziaczki dla niego wielkie i niech wraca do zdrowka
aaa..i jesli Ty jestes niewidoczna()to ja niewidzialna

(nie no przesadzialam
i dostane po p..ie od ursull,moja kochana migrantka mnie zawsze widzi...nawet wtedy gdy mnie nie widzi)

Czas edycji: 2009-11-22 o 23:38
Stary 2009-11-22, 23:36   #4286
ursull
Zakorzenienie

Doris zanim pójdę w końcu spać to jeszcze słowko do ciebie.
Ja zawsze widzę,bo ja taki szpieg jestem,wyszpigowałam małża Male i wcale się tym nie chwalę. To miło,że czytasz blog Milusi,dziękuję za pochwały.Staram się jak mogę,ale matką jestem taką jak każda z was,czyli zaje...stą.Ja zawsze lubiłam robić takie rzeczy,jakieś kroniki,pamiętniki i dlatego się w to bawię.Cieszę się,gdy ktoś to docenia,tak jak ty naprzykład
Powinnaś iść z tym palcem do GP,bo jeszcze ci się bardziej rozbabrze,jakieś zakarzenie się wda,a potem gangrena,a potem amputują
Masz iść do lekarza,bo jak nie to cię z listy wizażowej usunę i pojadę do tego,twojego Greenford,aby ci i nie żaryuję

Super,że zakupy się udały,my nie mamy tu takich bazarów,jest jeden w soboty,ale porcha straszna

I dostałaś szalik Mi własnie psipsiuła z Polski wiezie,bo tu nie mogłam dostać

Dane i zdjęcie mi daj,abym mogła listę zaktualizować.
Do jutra

Stary 2009-11-22, 23:37   #4287
DORIS0208
Rozeznanie

Cinusiowa-powodzenia jutro
pierwszy dzien bedzie najtrudniejszy..potem jakos "poleci"..musi,
moze nie bedzie tak zle..Ninka bedzie w dobrych rekach ,wiec nie zamartwiaj sie na zapas

ursull-dla Ciebie,siebie i Tz-ta (no i oczywiscie mojej corci)
pojde do GP(obiecuje..)
a szalik..no smialam sie jak czytalalam Wasz blog
ze nie mozecie samego szaliczka nigdzie znalezc..
ja tez o malo nie rozbroilam kompletow)
ale za zgoda (a wlasciwie za niezgoda)sprzedawcy..
ale poszlam do TK MAKX-a i tam byly,rozne kolory,polarkowe,bardzo ladne
(gdybym wczesniej to przeczytala to bym kupila i Tobie tzn.Milusi)
Jesli chodzi o blog,zdjecia,filmiki,i to wszystko co robisz to jest piekne!!!
gdybym ja tak umiala..no coz Kaluni musi wystarczyc mniej zdolna mamusia..
ale podziwiam..
zdolna bestia z Ciebie
a do mojego Greenford moglabys przyjechac..
tylko nie z pala a z bailejsikiem np.

dane poszlyyyyyy..........
(a foteczki dotra wkrotce)

Anulka-wracaj,kto jak kto ale Ty kobitko potrafisz rozsmieszyc)))
przy Tobie czlowiek zapomina o depresji jesiennej))
jak Ty to robisz??Ty sie taka urodzilas??:P
cy..cus..

Dobranoc dziewczynki..do juterka

Czas edycji: 2009-11-22 o 23:51
Stary 2009-11-22, 23:38   #4288
ursull
Zakorzenienie

Doris dostałam wiadomość,data wprowadzona,czekam na zdjątka
dobranoc

Stary 2009-11-22, 23:48   #4289
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość

Witam Illbanke Eve Blondynke i Anule
zauwazylas

Cytat:
woow stoji?
super)moj tez nadal szczerbus.. ani zabka
Nie przesadzalabym z tym staniem, choc przy dobrym oparciu pare sekund daje rade i juz pisaam, ze szykuje sie do raczkowania, tzn pozycje juz opanowal (klek podparty), ale jeszcze nie wie co dalej z tym zrobic gorzej z siadaniem a zeby to chyba zamowie u protetyka

Zaraz mnie szlag trafi - znowu zezarlo mi posty do cytowania

Ursull moja kochana wiem, ze mialam napisac do Ciebie, no ale teraz nie pamietam co ale za to obejrzalam sobie Twoje (Wasze) zdjecia
A Milenka jaka malutka byla Czasami tesknie za moim malutkim Olkiem, teraz wydaje mi sie taki duzy...

A... Olek zadziwil mnie ostatnio - montuje fotelik w samochodzie, sprawdzam, czy moje dziecko jest bezpieczne i zamierzam zamknac drzwi, a Olus zaczyna mruzyc oczy... sprawdzilam kilka razy i on wie juz, ze zaraz bedzie trzasniecie drzwiami i dlatego mruzy oczka za kazdym razem tuz przed trzaskiem Olek mruzy oczy i czeka...

Ursull a nie wiesz do kiedy taka wspaniala pogoda ??? Wichura w nocy budzi mi Ola pomijam juz drobny fakt, ze mam dosc... nawet pies nie chce chodzic na siusiu

... zapomnialam, ze lista mi sie podoba

A teraz biegne do lozeczka, kolorowych snow

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 00:00   #4290
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Nie przesadzalabym z tym staniem, choc przy dobrym oparciu pare sekund daje rade i juz pisaam, ze szykuje sie do raczkowania, tzn pozycje juz opanowal (klek podparty), ale jeszcze nie wie co dalej z tym zrobic gorzej z siadaniem a zeby to chyba zamowie u protetyka

brawa dla Olusia

a na zebolki przyjdzie czas..

A... Olek zadziwil mnie ostatnio - montuje fotelik w samochodzie, sprawdzam, czy moje dziecko jest bezpieczne i zamierzam zamknac drzwi, a Olus zaczyna mruzyc oczy... sprawdzilam kilka razy i on wie juz, ze zaraz bedzie trzasniecie drzwiami i dlatego mruzy oczka za kazdym razem tuz przed trzaskiem Olek mruzy oczy i czeka...

maly madrala

A teraz biegne do lozeczka, kolorowych snow
nie przywitlam sie z Toba ale sie pozegnam
Dobranoc

Czas edycji: 2009-11-23 o 00:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości