|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
![]() Ewelinko ja będę czekac z niecierpliwością na relację i uwagi dot Maciejowej chaty.
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i w każdej niby ładnie każda pasowała ale nie zachwyciła mnie żadna jeszcze tak żebym się zakochała No nic w czwartek może znowu wybiorę się na poszukiwania tej jedynej echhOshinek ale musiał być obiadek pyszota muszę coś takiego sama spróbować zrobić ![]() Ewelinkaaa czekamy na relację i zdjęcia
|
|
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mam pytanie wiecie moze kiedy w salonach sukien bedzie nowa kolekcja?? a moze juz jest?? a co do cen jakie oferuja uslugodawcy to naprawde tragedia. niektórzy przesadzaja i to baaardzo.
|
|
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. potrafi super dobrać fryzurę (dopasowaną do kształtu twarzy, rodzaju włosów i sugestii klientki) 2. można bez obawy mu zaufać i zdać się na niego jeśli chodzi o obcięcie - potrafi wymyślić coś oryginalnego, ale też nie przesadza z ekstrawagancją 3. bardzo się angażuje - ogląda dokładnie włosy, sprawdza różne opcje, a jak już coś wybierze, to tak jakby jeszcze się utwierdzał, czy dobrze wybrał 4. obcina bardzo dokładnie - powolutku, z ogromną precyzją - każdy włosek musi być na swoim miejscu, przed strzyżeniem robi "podział" (czyli rozdziela pasma na kwadraciki) 5. rewelacyjnie cieniuje - nie można nadążyć wzrokiem za pracą nożyczek w jego ręce (nigdy nie używa degażówek!) Jest on dosyć specyficzny - nie zwraca się do klientek per Pani, w salonie głośno leci muzyka techno itp Cytat:
, priv wysłany.Dzisiaj z TŻ idziemy na pierwsze nauki przedmałżeńskie. W naszej parafii jedno spotkanie trwa godzinę, jest tylko raz w tygodniu (niedziela o 17tej) i trzeba być na 10 lekcjach. Za pierwszym podejściem na pewno nie uda nam się być we wszystkie niedziele (choćby ze względu na pracę, a czasem też coś innego może wypaść), więc na pewno na jednym cyklu się nie skończy. |
||
|
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=tikida;15431724]Kamil ma własny salon - Loko na Fabrycznej. Podoba mi się w nim to, że:
1. potrafi super dobrać fryzurę (dopasowaną do kształtu twarzy, rodzaju włosów i sugestii klientki) 2. można bez obawy mu zaufać i zdać się na niego jeśli chodzi o obcięcie - potrafi wymyślić coś oryginalnego, ale też nie przesadza z ekstrawagancją 3. bardzo się angażuje - ogląda dokładnie włosy, sprawdza różne opcje, a jak już coś wybierze, to tak jakby jeszcze się utwierdzał, czy dobrze wybrał 4. obcina bardzo dokładnie - powolutku, z ogromną precyzją - każdy włosek musi być na swoim miejscu, przed strzyżeniem robi "podział" (czyli rozdziela pasma na kwadraciki) 5. rewelacyjnie cieniuje - nie można nadążyć wzrokiem za pracą nożyczek w jego ręce (nigdy nie używa degażówek!) Jest on dosyć specyficzny - nie zwraca się do klientek per Pani, w salonie głośno leci muzyka techno itp a trzeba sie umawiac wczesniej?? czy tak z biegu jak zajde to tez mnie obetnie, bo musze cos z wlosami zrobic
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje serdecznie za wszystkie recomendacje
Moje przyjecie bylo by dosc male, max. 40 osob. Czy ktoras z Was wie cos o organizowania wesel w Skansenie? Mam oddzwonic do nich jutro ale ciekawi mi ile sobie zycza. Aha i czy moglabym prosic namiary (strona, galeria) na wymieniana Pania Ole makijazystke - czy ona ma wlasny salon czy dojezdza? I jesli moge sie wtracic to Maggie - ja bym wybrala ta 4 w kolejnosci - podobna do mojej tylko ja nie mam tiulu ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
Do Kamila trzeba się umawiać wcześniej, na priv wysłałam Ci numer do niego. Jego salon jest też trochę "ukryty" dla przypadkowego przechodnia, który szuka fryzjera z biegu - jest na pierwszym piętrze i trzeba dzwonić domofonem.
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
namiary do niej są na wizażu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...24&postcount=1
|
|
|
#3281 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moja koleżanka w zeszłym roku malowała się u niej za 50 zł, to co to ma być? Ponad 100% podwyżki?? To już nawet nie szaleństwo, to jest bezczelne wykorzystywanie ludzi, bo wiadomo, że każdy chce wyglądać pieknie w tym jedynym dniu i niejeden jest skłonny zapłacić więcej, ale to nie daje usługodawcom prawa do bezpodstawnego podwyższania cen tylko dlatego, że inni podwyższają Żeby przypadkiem nie spełniło się powiedzenie, że "chytry dwa razy traci" bo jak tak dalej pójdzie to pani Ola i inni zaczną tracić klientki. Prawda jest taka dziewczyny, że rzeczywiście chyba same tu na tym forum nakręcamy kabzę niektórym osobom. Nasze forum jest bardzo popularne i założę się, że wielu usługodawców je czyta. Nic więc dziwnego, że po przeczytaniu tylu pochwał, sodówa uderza do głowy i czują się upoważnieni do bezgranicznego podwyższania cen. A założę się, że jest mnóstwo wizażystek, które nie posiadają tzw "własnego atelier" a równie ślicznie malują i ceny mają rozsądne. Wystarczy tylko dobrze poszukać. I ja przychylam się wobec tego do pomysłu, żeby namiary na ewentualnych usługodawców podawać tylko na prv, to może trochę więcej pożytku z tego będzie.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Ja wyjadę z pytaniem z innej beczki
jak Wam się podobają elementy zebry w pokoju? i jakie wtedy ściany? malinowe mogą być czy lepiej wrzosowe? chodzi o salon lub sypialnię rodziców
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
A co da fakt ze tu napiszecie że ktoś tam jest super a nr tel dasz na priv
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
wrzos jak najbardziej a do zebry wszystkie kolory pasują, bo przecież jest czarno-biała
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat bym wybrała jakiś cieplejszy kolor do zebry, nawet tą malinę czy jakas czerwien (nie przeszkadza w spaniu, ale to już kwestia bardziej indywidualnych odczuć), wrzos i czarno-białe może spowodować ze pokój stanie się zimny. podpatrz chociażby tutaj http://deccoria.pl/galeria,id,7406 IMO taki motyw najlepiej wygląda w swoim nurcie kolorystycznym, odcieniach wanilii, ecru, śmietanki..
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2009-11-22 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Mama chciała koniecznie takie elementy, ja zwierzęcych nie lubię więc nie mam pomysłu
dzięks za radę, podpowiem ![]() My mamy w wynajmowanym białą, nie podoba mi się kompletnie i jeśli właściciel pozwoli to mamy zamiar zrobić sobie na jedną ścianę fototapetę z zachodem słońca tylko wtedy nie wiem jakie ściany będą
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2009-11-22 o 19:02 |
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
ja białych tez nie lubię, dla mnie są takie szpitalne
![]() Diya jeszcze coś takiego znalazłam http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2449/...,,cale_wnetrza http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/864,Tetno_Afryki,salony
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeśli na ścianach nie będzie jakiś ciapek, wzorków itp to nawet zebra się spasuje
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Froggie ten róż jest zniewalający, rodzice padną jak im pokażę
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak 3maj ![]() A co do zebry..to ja właśnie próbowałam namówić mojego TŻ na zebrę na jednej ścianie..ale cóż..mówi, że przy oddaniu wynajętego domu to będzie lipa i mogą się czepiać..więc zrezygnowałam..ALE nie do końca . Namalowałam sama sobie obraz i powiesiłam na ścianie..a oto moje dzieło :d PS Przy powiększeniu widać troszkę dziwnie..bo malowane na płótnie
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2009-11-22 o 20:32 |
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc!
|
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że kolejny talencik na forum się ujawnił ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, jak wygląda dzień skupienia? Czy można go robić na długo przed ślubem czy lepiej poczekać aż się skończy nauki przedmałżeńskie? Byliśmy dzisiaj z TŻ pierwszy raz na konferencjach i załapaliśmy się na lekcję nr 7. Za tydzień nie ma nauk tylko jest właśnie ten dzień skupienia i nie wiem czy się na niego wybrać, czy może lepiej poczekać. |
||
|
|
|
|
#3297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyjściem jest też założenie prywatnego klubu, gdzie inni użytkownicy nie mają wstępu(choć dla tych drugich nie jest to dobre rozwiązanie...) To forum to niezła nakrętka dla wszystkich z branży i pewnie zacierają ręce, a potem śmieją się z panieniek-gaduł Wiadomo, ze każdemu zależy, że czasem "sraczkowanie" jest niezależne od człowieka, bo w grę wchodzą emocje, ale sianie paranoi jest na tym wątku powszechne- przykład: choćby zaklepywanie makijażu (za rok to już pewnie przyszłe panny młode zaczną go zaklepywać z 2letnim wyprzedzeniem). Niektórzy mogą sie obruszyć, ale taka jest prawda, ze wiele rzeczy jest tu przesadzonych, a później jest dopiero lament i załamywanie rąk, że czemu tak drogo Zwykły mechanizm rynkowy ot co.Cytat:
![]() Diya a mi w sumie do zeberki pasuje i malina i wrzos Ale pomogłam nie
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-11-22 o 23:03 |
||
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana nie tylko polecani usługodawcy czytają nasze forum...a okazuje się że ten kto za bardzo jest chwalony i polecany często potem olewa swoje usługi...(tacy np fryzjerzy...) i liczy tylko na swoje nazwisko...
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2009-11-23 o 09:56 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

flejksy

no i w każdej niby ładnie każda pasowała ale nie zachwyciła mnie żadna jeszcze tak żebym się zakochała
, priv wysłany.

A moja koleżanka w zeszłym roku malowała się u niej za 50 zł, to co to ma być? Ponad 100% podwyżki?? To już nawet nie szaleństwo, to jest bezczelne wykorzystywanie ludzi, bo wiadomo, że każdy chce wyglądać pieknie w tym jedynym dniu i niejeden jest skłonny zapłacić więcej, ale to nie daje usługodawcom prawa do bezpodstawnego podwyższania cen tylko dlatego, że inni podwyższają 

dzięks za radę, podpowiem 
Wiadomo, ze każdemu zależy, że czasem "sraczkowanie" jest niezależne od człowieka, bo w grę wchodzą emocje, ale sianie paranoi jest na tym wątku powszechne- przykład: choćby zaklepywanie makijażu (za rok to już pewnie przyszłe panny młode zaczną go zaklepywać z 2letnim wyprzedzeniem).