Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-22, 19:59   #3961
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

A ja zrobilam pierwszy raz ciasto kruche ze sliwkami!! lubie piec ale sliwkowe po raz pierwszy pychotkaaaa

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:10   #3962
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Witajcie kobietki!
Jak niedziela minęła? Ja byłam u wujeczka, przy okazji z kuzyneczka poplotkowałam i miłospędziłam czas teraz zjadłam kolacyjkę i jestem mega zmeczona jeszcze mam w planie obejrzec fajny filmik i nyny. Miłego wieczorku

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:21   #3963
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki!
Jak niedziela minęła? Ja byłam u wujeczka, przy okazji z kuzyneczka poplotkowałam i miłospędziłam czas teraz zjadłam kolacyjkę i jestem mega zmeczona jeszcze mam w planie obejrzec fajny filmik i nyny. Miłego wieczorku
Hej Carol
Ja wlasnie ogladam filmik, ciasto przepyszne , strasznie dumna jestem z sibie, ale zaraz ide chyba spac, normalnie jak w podstawowce
Piersi mam teraz dosc wrazliwe znowu ale sutki mniej nabrzmiale, ale staram sie nei myslec o tym bo sfiksuje)
a poza tym caaaaly dzien bylo mi niedobrze, szokujace to bylo bo az tak to dawno nie mialam nawet w moich trzustkowych dolegliwosciach..

A jak u was dziewczyny niedzielne lenistwo?
Ja od srody do piatku bede tylko wieczorkami niestety bo jestem na kursach i trwaja od 9 rano do 16-stej w zwiazku z czym niestety raczej mnie nie bedzie

dzisiaj mielismy przytulanko spontaniczne z TZ, ale mam nadzieje, ze nic zlego fasolce sie nei stalo.

Do wizyty u lekarza jeszcze tylko 10 dni! odliczam!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-22, 20:32   #3964
Linka24
Wtajemniczenie

Anulka ja miałam już nie jedne przytulanka. Wiadomo na początku się bałam ale z czasem jakoś się przełamałam. Wiadomo ze delikatnie i w ogóle... No nie mogłam się powstrzymać
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:52   #3965
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej Carol
Ja wlasnie ogladam filmik, ciasto przepyszne , strasznie dumna jestem z sibie, ale zaraz ide chyba spac, normalnie jak w podstawowce
Piersi mam teraz dosc wrazliwe znowu ale sutki mniej nabrzmiale, ale staram sie nei myslec o tym bo sfiksuje)
a poza tym caaaaly dzien bylo mi niedobrze, szokujace to bylo bo az tak to dawno nie mialam nawet w moich trzustkowych dolegliwosciach..

A jak u was dziewczyny niedzielne lenistwo?
Ja od srody do piatku bede tylko wieczorkami niestety bo jestem na kursach i trwaja od 9 rano do 16-stej w zwiazku z czym niestety raczej mnie nie bedzie

dzisiaj mielismy przytulanko spontaniczne z TZ, ale mam nadzieje, ze nic zlego fasolce sie nei stalo.

Do wizyty u lekarza jeszcze tylko 10 dni! odliczam!
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Anulka ja miałam już nie jedne przytulanka. Wiadomo na początku się bałam ale z czasem jakoś się przełamałam. Wiadomo ze delikatnie i w ogóle... No nie mogłam się powstrzymać
Anulka gratulacje!! super, ze ciacho wyszło!!!!!
Ja mam brak objawów, oprócz sikania dalej niż widzę dzisiaj mnie moja kolka chciała złapać, ale po 5 skurczach przeszła sama-jestem w szoku, ale pozytywnym i bez masowania się obeszło,jestem pełna nadziei, że już tak zawsze będzie i nie będę miała z dużym brzusiem problemów i mnie ni eskręci z bólu. Kurcze laseczki albo ja jestem inna albo nie wiem co, mnie wcale sie nie chce przytulac mężuś i owszem by chciał, ale ja zero ochoty chyba jestem chora

Mnie we wtorek i w czwartek nie bedzie, bo mam szkolenia z kredytów i dane będę zdalnie obrabiać, chyba rozdwojenia dostanę

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-11-22 o 20:54
Stary 2009-11-22, 21:08   #3966
Linka24
Wtajemniczenie

Carol ja tez tak mialam na początku ze nie chcialam zeby mnie dotykał nawet!! także spokojnie, to przejdzie. A ja się zastanawiam ze do kibelka wcale nie ganiam za czesto... czy to możliwe?

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-11-22 o 21:09
Stary 2009-11-22, 21:13   #3967
sas
Wtajemniczenie

Musze sobie chyba avatarka zmienic, zebyście mnie widzialy:P
tomja tu tesknie biegne do was po 3dniach zajec i cio..zadna mnie nie widzi znowu
Fajnie dziewuszki czytac jak sobie piszecie o cizy i wogole
Carol glowka do góry..napewno chec na przytulanki przyjdzie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:23   #3968
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
tomja tu tesknie biegne do was po 3dniach zajec i cio..zadna mnie nie widzi znowu
Widze widze Cię moja kochana MoniczkoPewnie wymęczona jesteś po zjeździe
Mam nadzieję, ze mi przejdzie ta niechęć sama siebie nie poznaję
Linka nic się nie martw , każda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciążę więc się ciesz, ze nie latasz do kibelka co chwilę ja mam takie fale , u cioci byłam z 5 razy w ciągu 3 godzin, a normalnie chodze do 5 razy na dzień

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-11-22, 22:13   #3969
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś też tak spontanicznie Aż się dziwię, że się Tż chciało po tej nocce, ale do 15 odsypiał i potem nagle miał przypływ sił witalnych Nic mnie nie boli, więc mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok.

Cytat:
Carol ja tez tak mialam na początku ze nie chcialam zeby mnie dotykał nawet!! także spokojnie, to przejdzie. A ja się zastanawiam ze do kibelka wcale nie ganiam za czesto... czy to możliwe?
Ja tylko się chciałam upewnić czy to od Ciebie dostałam zaproszenie na nk?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:15   #3970
sas
Wtajemniczenie

dziekuje Carol
tak jestempadnieta i mam mnostwo pracy na nastpeny zjad
ehh ale damy jakos rade hehe
a jak Twoje samopoczucie??
zmykam spaciu
slodkich senkow

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2009-11-22 o 22:19
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:21   #3971
Linka24
Wtajemniczenie

Nie Haniu nie wysyłałam ci żadnego zaproszenia bo nie znam twoich danych a tak poza tym to mogłabyś się ujawnić dawaj nk
Stary 2009-11-22, 22:26   #3972
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Haniu nie wysyłałam ci żadnego zaproszenia bo nie znam twoich danych a tak poza tym to mogłabyś się ujawnić dawaj nk
No to teraz nie wiem kto mi to wysłał, ale na pewno od nas z wątku, bo w znajomych ma naszą Carol. A link do konta wyślę Ci na pw
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:27   #3973
Siala_Bala
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, widzę, że już mnie nikt za bardzo nie pamięta..
Pisałam trochę ale jakoś przemknęło to niezauważone choć liczyłam na drobne wsparcie
No nic..
Życzę Wam wszystkiego dobrego
Jeszcze jest czas na podtrzymanie listopadowej fali

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 07:57   #3974
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane moje!!! Ja od samiuskiego rana mam urwanie glowy w pracy, ale postaram sie zagladac i was podczytywac))

Milego poniedzialku. U nas bez zmian...leje............. ...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-23, 08:42   #3975
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agncyb Pokaż wiadomość
Kiedys oglądałam taki program i mówili tam, że podczas najbardziej płodnych dni kobiecie bardziej sie chce przytulanek i wysyła tez jakieś sygnały, że partnera też nachodzi większa ochota.
Zatem, skoro juz nie mogłas wytrzymać, to bardzo możliwe, że to właśnie były te dni

Do mnie dzisiaj zawitała @ wcześniej niż powinna. Ehh... blada
nowy cykl=nowe szanse i teraz wczesniej staranka mozesz zaczac
a moge Cie dopisac do naszej listy staraczkowej? bo nie dlugo zostane tam sama jak palec
Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Marlenko gratuluję!!!Czułam,że tak będzie!!!

Jestem dzisiaj w podłym nastroju.Wczoraj przydarzyła mi się bvardzo nie przyjemna sytuacja.Tak po poludniu zauwazylam,że zaczęlam plamić.Były to takie brązowe upławy.Zdenerwowałam się bardzo i zadzwoniłam do swojego ginekologa.Ten kazał mi jechac na izbę przyjęć.Gdy tam dotarłam okazało sie, że na lekarza trzeba czekać.Czekałam prawie 2 godziny.Gday juz przyszła ta "pani doktor" to mnie opieprzyla co ja tu robię.Zrobiła mi taką awanturę, że mnie zamurowało.Chodziło jej o to,że jest zagrożenie AH1N1 a ja po szpitalu sie połetam i że jestem nieodpowiedzialna i wogle sobie nie zdaje sprawy,że mogę teraz się zarazić i poronić albo chore dziecko urodzić.Ja na to juz ze łzami w oczach,że sie przestarszyłam, że to pierwsza ciąża, że moja mama pierwszą poroniła, a ona do mnie : "To teraz pani też ma dużą szansę poronić"
Nie musze chyba wam pisac jak się czułam.Na plamienia nic nie powiedziała.Nie dostalam zadnych lekow.Niby tylko wspomnila ze mam lezec, ale nic jak dlugo i wogle.No i na usg zobaczyla pecherzyk ciążowy, ale bez cech zarodka, bo podobno jeszce nic nie widac w tak wczesnej ciąży.Badanie trwalo niecale 5 minut.
Jestem załamana....
W poniedzialek obdzwonie wszystkie gabinety prywatne i pojde tam, gdzie mnie przyjma najwczesniej jak sie da.Dzisiaj miałam w dodatku taki bolesny skurcz z prawej strony brzucha jak gwaltownie sie przekręciłam na drugi bok i teraz jestem tak zdolowana,że szkoda gadać.
wola to pomste do nieba
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, widzę, że już mnie nikt za bardzo nie pamięta..
Pisałam trochę ale jakoś przemknęło to niezauważone choć liczyłam na drobne wsparcie
No nic..
Życzę Wam wszystkiego dobrego
Jeszcze jest czas na podtrzymanie listopadowej fali
czesc ciezarowko a co to za pesymistyczny podpis???
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Edytowane przez Maggie1983
Czas edycji: 2009-11-23 o 08:43
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:48   #3976
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane!
Haniu zaproszenie ja Ci wysłałam, znalazłam Cię w znajomych Carol
Do Ciebie Aniu też wysłałam
Do reszty nie mam namiarów to jak możecie to proszę o dane na prv
Mi weekend minął spokojnie, wreszcie wyszłam z domku bo normalnie jak małpa w klatce się czułam. Byliśmy u teściowej na obiadku i moje kochanie na spacer nas wyciągnęło, no i trochę się nałaziliśmy , wieczorkiem na herbatkę do moich rodziców podjechaliśmy a później do domku.
Jutro idę na usg, mam nadzieje że wszystko jest dobrze. Ogólnie to stwierdzam że ciąża jest strasznie stresująca, człowiek sam o siebie nigdy się tak nie martwi, ja sama to żadko do lekarza chodziłam stwierdzałam że sama sobie poradzę, a teraz cały czas zastanawiam się czy z dzidzią wszystko ok. ehhh

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Dzisiaj wyjątkowo jakaś cisza tutaj
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:55   #3977
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Ja dopiero sie zwlekłam z wyrka ale pogoda, ze totalnie nic sie nie chce!!!!!!
Karolinko kochana, ciesze się, ze jesteś juz zdrowa!!!Ja cos kicham raz na jakiś czas, ale mam nadzieję, że na tym się skończy!

Siala _Bala ja Cie pamiętam kochana!!! Super, że do nas wróciłas!!!!!!!!!!! Jak to sięmogło stac, że nie otrzymałaś naszego wsparcia?????Co u Ciebie???Pisz!!

Miłego dzionka dziewczynki, ja znowu dzisiaj będe trochę w rozjazdach, i będzie mnie mniej

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-11-23 o 08:56
Stary 2009-11-23, 09:08   #3978
niutek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
kurde ..no o mnie to już w ogóle sie zapomniało doszło do tego że ja to już a tylko czytam
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 09:11   #3979
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!
Haniu zaproszenie ja Ci wysłałam, znalazłam Cię w znajomych Carol
Do Ciebie Aniu też wysłałam
Do reszty nie mam namiarów to jak możecie to proszę o dane na prv
Mi weekend minął spokojnie, wreszcie wyszłam z domku bo normalnie jak małpa w klatce się czułam. Byliśmy u teściowej na obiadku i moje kochanie na spacer nas wyciągnęło, no i trochę się nałaziliśmy , wieczorkiem na herbatkę do moich rodziców podjechaliśmy a później do domku.
Jutro idę na usg, mam nadzieje że wszystko jest dobrze. Ogólnie to stwierdzam że ciąża jest strasznie stresująca, człowiek sam o siebie nigdy się tak nie martwi, ja sama to żadko do lekarza chodziłam stwierdzałam że sama sobie poradzę, a teraz cały czas zastanawiam się czy z dzidzią wszystko ok. ehhh

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Dzisiaj wyjątkowo jakaś cisza tutaj
Hej!!

I dodam tylko ze zgadzam sie z toba w 100 procentach dla mnei ciaza tez jest stresujaca. Zwariuje chyba do czasu wizyty u lekarza a to dopiero 2 grudnia...

A ty jak sie czujes zkochana? Jakies wielkie objawy?

No juz cie mam na nk

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-23, 09:16   #3980
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutek Pokaż wiadomość
kurde ..no o mnie to już w ogóle sie zapomniało doszło do tego że ja to już a tylko czytam
Kochana nikt tu o Tobie nie zapomina, wogóle pamiętamy o wszystkich tylko czasami ciężko wszystkim odpisać
No to opowiadaj Niutek co tam u Ciebie?

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Hej!!

I dodam tylko ze zgadzam sie z toba w 100 procentach dla mnei ciaza tez jest stresujaca. Zwariuje chyba do czasu wizyty u lekarza a to dopiero 2 grudnia...

A ty jak sie czujes zkochana? Jakies wielkie objawy?

No juz cie mam na nk
U mnie to różnie bywa z tymi objawami. Jedyne co się nie zmienia to ból piersi, a tak to różnie, czasami zgaga ostatnio od 3 dni mam mdłości, częściej sikam ale może też dlatego że sporo pije wody, czasami jestem nerwowa, ale najgorsze jest że od paru dni budzę się w nocy i nie mogę spać i zawsze wieczorem mam rozdęty brzuch
Stary 2009-11-23, 09:28   #3981
niutek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Kochana nikt tu o Tobie nie zapomina, wogóle pamiętamy o wszystkich tylko czasami ciężko wszystkim odpisać
No to opowiadaj Niutek co tam u Ciebie?

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

U mnie to różnie bywa z tymi objawami. Jedyne co się nie zmienia to ból piersi, a tak to różnie, czasami zgaga ostatnio od 3 dni mam mdłości, częściej sikam ale może też dlatego że sporo pije wody, czasami jestem nerwowa, ale najgorsze jest że od paru dni budzę się w nocy i nie mogę spać i zawsze wieczorem mam rozdęty brzuch
no właśnie problem polega na tym że nic nie słychać nowego wszystko mi sie wydaje szare bure i monotonne...
na nic nie ma czasu w domu szaleją remonty i tylko prosić
jeszcze nie wiem kogo żeby skończyć przed świętami bo normalnie tylko
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 09:34   #3982
latko0
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie problem polega na tym że nic nie słychać nowego wszystko mi sie wydaje szare bure i monotonne...
na nic nie ma czasu w domu szaleją remonty i tylko prosić
jeszcze nie wiem kogo żeby skończyć przed świętami bo normalnie tylko
Kochana napewno do świąt zdążycie, wiem że ciężko cokolwiek ogarnąć jak ma się remont, ale takie uroki my jak wykańczaliśmy mieszkanie to jeszcze pracowaliśmy, mieszkaliśmy gdzie indziej a jeszcze moje kochanie nogę złamało i wszystko było na mojej głowie. Jak na 7 jechaliśmy do pracy to do domu gdzie mieszkaliśmy ściągaliśmy na 23. Istne szaleństwo. A przez to że on miał nogę w gipsie to ja musiałąm po wszystko jeździć i to tachać ale się udało
Wam też się uda
Stary 2009-11-23, 10:07   #3983
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Ja po teście jedna kreska

Ale mam nadzieje, bo ponoć nadzieja umiera ostatnia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2009-11-23 o 10:20
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 10:10   #3984
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Ja po teście jedna kreska :rycze smarkam:

Kochana tak mi przykro ale nadal trzymam kciuki bo jeśli nie ma tej @ to jeszcze jest szansa.
Stary 2009-11-23, 10:17   #3985
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
no to odzywaj sie kochana, moze cos poradzimy
Cytat:
Czesc

Ja po teście jedna kreska :rycze smarkam:

poczekaj i zobaczymy za pare dni dlatego ja nie mam w domu testow
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 10:22   #3986
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Latko, Magie dziękuje

Też mam nadzieję, że za wcześnie zrobiłam ten test.

Agatka jest już z nami
Stary 2009-11-23, 10:35   #3987
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cześć dziewczynki

Scio - a ile już Ci się @ spóźnia ? Jeśli można zapytać ...
Stary 2009-11-23, 10:38   #3988
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Stara Panno ciężko powiedzieć, czy w ogóle ostatnio mam różne cykle od 26 do 29 dniowych. Dziś jest 28 dc.

Ale coś czuje, ze @ nadchodzi, odczuwam tak charakterystyczny ból

Agatka jest już z nami
Stary 2009-11-23, 10:41   #3989
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cytat:
Stara Panno ciężko powiedzieć, czy w ogóle ostatnio mam różne cykle od 26 do 29 dniowych. Dziś jest 28 dc.

Ale coś czuje, ze @ nadchodzi, odczuwam tak charakterystyczny ból

Nie obraź się..., ale w takim razie bez sensu test robiłaś Jak nie przyjdzie to zrób jeszcze raz..., ale najwcześniej w 30 dc Trzymam kciuki, żeby jednak były II upragnione kreseczki
Stary 2009-11-23, 10:45   #3990
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nie obrażam się, na moje usprawiedliwienie dodam tylko, ze mam dziś wizytę u gina, na którym mam się umówić na kontrolne usg i chciałam się dowiedzieć, czy mogę w tym tygodniu, czy mam poczekać aż @ minie.

Stara Panno dziękuje a testu nie żałuje, bo był w gratisie do drugego też sobie pomyślałam, ze może jak były w promocji to jakieś badziewie

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości