|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
eudaimonia a nie mozna wyjac tej wkładki ? bo podejrzewam, ze o tym mówisz
![]() ja w swoim wyciagnełam tą wkładkę kokosową przed praniem ![]() celka kilka postów wczesniej pytałam czy masz juz termin cc i gdzie rodzisz? ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- to znaczy, ze któraś z dziewczyn pisała widocznie mi się pomerdało
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
To mnie troche pocieszyłyście, ale nerwy i tak pewnie bedą.
No i po co oni jeszcze ciężarne stresują
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdym razie: nie mam terminu cc i pewnie do konca go znac nie bede. Druga sprawa - pewnie do konca nie bede wiedziala, czy rodze przez cc. U mnie decyduja ludki ze szpitala, bo nikt inny (ani gin ani hematolog) nie chca sie wypowiadac Gin kladzie mnie 2 tyg wczesniej do szpitala a tam juz sobie sierotki robia swoje wyniki i sami decyduja. Jak dla mnie bezsens - ale pewnie teraz nic sie nie zmieni.A bede rodzic pewnie na klinikach (tam dostane pewnie od gina znowu skierowanie na patologie) i tyle. Bez sensu troche, ale moj gin nie pracuje we Wroclawiu w zadnym szpitalu. A do innego szpitala sie nawet nie przymierzam, bo jak bylam z Adaskiem kilka tygodni przed porodem na Brochowie - to pan ordynator grzecznie mi powiedzial, ze takimi przypadkami jak ja to sie nie zajmuja |
|
|
|
|
#3394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też nie umiaalm farszu ale mama mnie nauczyła...to nie trudne ![]() Kupujesz dobrą kapustę kiszoną i gotujesz az bedzie mięciutka... Dusisz grzyby ja teraz udusiłam pokrojone drobno pieczarki... Poddusilam 3 cebulki na złoty kolor... Kapustę jak ostygnie trzeba pokroic na drobno...dodac grzyby i cebulke...sol pieprz i gotowe ![]() ja uwielbiam takie domowe...i najlepiej na chrupiąco ![]() Jutro bede zajadać ![]() Kuba też uwielbia Ja robie całą stertę i cześć zamrażam...by nie jesc ich tydzień ![]() potem jak się zachce wyjmuję 5szt. i gotowe ![]() Cytat:
A ty jak byś wolala ? Cytat:
Mnie bolało że hojhojojo.. Cytat:
Tylko tym razem zrobila tak samo ale z zupką z kurek ![]() Też pychaaaaaa troszke delikatniesze w smaku, ale pyszota Jak któraś jeszcze nie robiła to polecam...przepis prosty i SUPER
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
u mnie na obiad nic!!!!pewnie teśc i tz jak wróca to będa rozczarowani ale ja nie będe gotować bo pakuje nasze ciuchy i prasuje i zaraz jedziemy z tż na miasto,my sobie coś zjemy na mieście.jakbym była u siebie to bym cos napewno ugotowała szybkiego ale teściowe lubią inne dania wiec.. niech sobie tesciowa gotuje.
.wczoraj tz pytałam co chce zjeśc jako 1danie w naszym nowym M,czy cosmu sie marzy a on że nie mapomyślu ale potem że zapiekanke.mniam chyba zrobie w weekend .addicted to w. no to fakt,do dziś nie moge uwierzyc że ja juz zdałam.a jeszcze ostatnio czytałam na forum że egzaminator u którego zdawałam ma znikomą zdawalność,jaką satysfakcje miałam jak to przeczytałam dziewczyny czy wy puchniecie?bo ja jeszcze tydz temu mogłam załozyc obraczke(ale nie nosiłam bo ciasna) a dzis już nawet mi nie wchodzi,ciekawe po jakim czasie po porodzie ustepuje to ![]() a macie może juz rozstepy na brzuchu?bo ja zaczynam zaraz 35tydz i nie mam,ale tak sieoglądam codziennie i panikuje jak cholera |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
celka ech no czyli tez masz lipe
mnie wkurza ta niewiadoma ![]() filka ja puchnę troszkę, poprzednim razem pod koniec byłam spuchnieta i w zasadzie po porodzie szybko zeszło dwa dni i nie było juz nic.pysia ja w weekend robiłam ruskie a w poprzedni z farszem z pieczarek z kapuchą jeszcze nie robiłam ale pewnie niedługo zrobie. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-23 o 14:07 |
|
|
|
#3397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie możemy się jakoś zdecydować. już nawet wydrukowaliśmy obszerną listę imion i każdy miał skreślić tylko takie, których kategorycznie nie chce, a z pozostałych coś się zawsze wybierze.. niestety po takim skreślaniu nie zostało ni jednego imionka!!! i bądź tu mądry!
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie wiem
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() Przepraszam sie sie nie odzywalam ale czasu nie mialam zbytnio....\ Z Jasminka cos sie stalo...i jest bardzo niegrzeczna i humrzasta..i do tego maz chyba bedzie musila wyjechac w delegacje na tydzien... ![]() Do bani.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale wazne ze z malym wszytsko oki..... czuje go jak kopie czasem az tak mocno chyba zebym wiedizla ze ON tam jest....co do imienia...to albo bedzie ten EMilian albo Emil albo Kajetan wszytsko zalerzy od mego dnia...eheh raz chce Kajtka raz Emka....eheh... buziolki |
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja dzisiaj cały dzień przyjmuje a to listonosza a to kuriera
![]() Powiem wam, że muszę pochwalić Pocztę Polską zamówienie z piątkowego późnego wieczora dotarło najszybciej, dostałam też właśnie przewijak i podkład pod prześcieradełko z motherhood http://motherhood.pl/produkt/podreczny-przewijak.html http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html i po co ja kupowałam te ceratki pod prześciradło? w porównaniu z tym to takie badziewie a to naprawde przyjemne w dotyku milusie i nie szeleści, w dodatku jak zapewnia producent szybko schnie, a przewijak śliczny ma takie 2 zdejmowane pokrowce też milutkie. Oczywiście bodziaki i pajace są podobne rozmiarowo te 0-3 są minimalnie mmniejsze od 3-6, ale i tak piękne |
|
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie sie tam cieplutko!
|
|
#3403 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie się poród jeszcze nie śnił, ale erotyczny sen to miałam dzisiaj...chyba z tego braku sexu ![]() U mnie już wszystko poprane poprasowane (siostrzyczka była w niedzielę) i poukładane w komodzie Tylko rożek właśnie i pieluchy tetrowe jak przyjdzie zamówienie.Cytat:
![]() Na szczęście nie puchnę i wszystkie pierścionki na razie noszę. Rozstępów też nie ma (odpukać) |
|||
|
|
|
#3404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Wyobraźcie sobie, że my jeszcze na 100% nie zdecydowlaiśmy się na imię dla Synka - na razie mówimy do niego Synuś. Ale chyba skłaniam się na tego Bartka, ale Eryk też mi sie podoba To taka trudna decyzja, a On już prawie wychodzi z brzuszka!!!
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
filka2 jutro zaczynam 34 tydzien i jak narazie nie puchne-odpukac, mam tylko problemy z krazeniem tzn pajaczki na nogach ktore sie minimalnie powiekszyly w ciazy, ale od poczatku profilaktycznie lykam cyclo3 forte i jak narazie nie jest bardzo gorzej.
co do rozstepow to mam ich bardzo duzo na udach, pupie nawet pod kolanami, w mlodosci taki maly epizod mialam(schudlam20kg w 3msc) z odchudzaniem i stad one.tez mam fiola ze pojawia sie na brzuchu i codziennie go ogladam, smaruje galenikiem i szoruje 5 min szorstka gabka zeby sie kolagen wytwarzal. |
|
|
|
#3408 | ||
|
Zadomowienie
|
aldii super że już w domku
Malga19 za wizytęCytat:
![]() Kacha79 witamy My długo debatowaliśmy nad imieniem, ale udało się dojść do kompromisu ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz gratulację no to chlup ![]() Ja na razie tfu tfu nie puchnę (chyba że długo na nogach jestem) i nie mam rozstępów i mam nadzieje, że tak zostanie. dobrze będzie---------------- Dziewczyny załamałam się. Wyciągnęłam rzeczy do nauki i ni w ząb mi nie idzie ![]() Orłem nie byłam, uczyłam się tylko na zal, a teraz są tego konsekwencje Nienawidzę swoich studiów
|
||
|
|
|
#3409 |
|
Raczkowanie
|
Moje drogie slodkie mamusie - bylam dzis na wizycie u mojej ginki - mialam nadzieje, ze skoro ostatni tydzien poziom cukru mialam ok. to pozwoli mi mniej sie badac - ale ona za bardzo na wyniki nie chciala patrzec tylko od razu stwierdzila, ze mam badac 4 razy dziennie do konca bez zadnego ale i jeszcze 2 tygodnie po porodzie... zalamka
![]() Powiedziala tez, ze przy cukrzycy trzeba bardzo zwracac uwage czy czujemy ruchy dziecka i jakby co to alarmowac... a od 34 tygodnia do konca co tydzien chodzic na KTG... Czy u Wy macie podobne zalecenia? |
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... ale ja się nie dam będę twardo się bronić ![]() ------------- Ja ide na obiadek. Teściowa wróciła z pracy i normalnie powoli zaczyna mi działać na nerwy. Taka cisza i spokój był przez 1,5 miesiąca.... a teraz boje się wejść do kuchni gdzie ona rządzi..... ......ech te nasze tesciowe......
|
|
#3411 | ||
|
Zadomowienie
|
witaj
Cytat:
ja poproszę bezalkoholowy ![]() Cytat:
......................... ......................... ...... przyjaciółka mnie odwiedziła długo gadaliśmy , teraz mnie jakoś spanie wzieło ![]() wypiłam kawę , zjjadłam zupę i 8 mandarynek i co chwila chodze teraz siku dosłownie co 5 minut ![]() ziewam jak najęta, chyba pójdę na drzemkę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3412 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem praktycznie od początku ciązy na zwolnieniu i nie miałam takiej kontroli. Bedzie ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3414 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj kochana przepis na farsz Cytat:
fajne zakupkiA ja czekam na zamówione rzeczy i coś cichoooooo ![]() Cytat:
Ale mężowi już nie bardzo ![]() Sama nie wiem co to będzie jak u nas będzie 2 chlopak...bo ogolnie to OK...ale do imienia to ząlamka wcale nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpocznij sobie....sen jest dobry na wszystko ![]() ************************* ****** A mialam zapytać....??? Dziewczyny, które już zamawiały/kupiły posciel do łożeczka... Jakie zakupiłyscie....bo ja ogładam i nie wiem ???? Kupowałam dla Kuby taką bez imienną w zyrafy Załącznik 2674428 i Hippcio z Drewexu...Załącznik 2674429 Przyznam że ta z Drewexu jest super! mięciutka milutka...ta w żyrafy trochę zbyt szorstka...nawet po praniu w płynie i prasowaniu ;/ i nie wiem jaką teraz kupić dla Pysiolink....te po Kubusiu mogą być ale chciałam je na zmianę...a choc jedną nową dla Pysiolinki.... Podpowiedzcie coś
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-23 o 15:35 |
||||||
|
|
|
#3415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pysiamn gdzie ty się uchowałaś, że ruskich nie jadłaś? ![]() No nic musisz nadrobić zaległości koniecznie bo to wstyd-żart -Mnie kiedyś na studiach naszło w nocy na ruskie i robiłam rękoma rozgniatałam ziemniaki i serek bo żadnych sprzętów nie miałam kuchennych jeszcze, skończyłam gdzieś koło 2 nad ranem ale pyszniejszych w życiu nie jadłam ![]() Ja teraz to bym się dała pokroić za pyszne ruskie ale cukrzycowa dieta mnie nie pozwala zaraz sobie zrobie łososia na parze ze szpinakiem |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na razie kupiłam kołderkę i prześcieradła + ochraniacz, pościeli tradycyjnej nie.
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi a no jakoś się uchowałam
![]() Moja mama ani babcia nigdy nie robiły...zawsze były na słodko, albo z kapustąi grzybkami wszystkich ulubione...i od czasu do czasu z mięsem...ale ja nie bardzo lubię z mięsem ![]() Bardotka to pisz przepis na farsz ? bo ja nawet nie wiem co w nich jest chybaziemniaki i ser ??? ![]() Cytat:
też uważam że jest cudna Ale drugiej takiej same nie kupię bo to bez sensu... Myślalam że coś podpowiecie....jeszcze mi się Lion podoba z drewexu ? Może taką kupię dla Pysiolinki ![]() Bo do tych w misie , pieski , w żyrafy ...nie mam zaufania....kupiłam raz...dla Kuby i jest jakościowo zdecydowanie gorsza.... Wolędać 30zł drożej...ale by była miła dla dziecka.... ![]() A w Mother Care któraś z Was kupowała ? Bo tam też mają fajną, ale nie wiem jak jakościowo , cenowo i rozmiarowo ????
|
|
#3420 |
|
Raczkowanie
|
pysiamm ta hippcio jest boska
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Gin kladzie mnie 2 tyg wczesniej do szpitala a tam juz sobie sierotki robia swoje wyniki i sami decyduja. Jak dla mnie bezsens - ale pewnie teraz nic sie nie zmieni.
i to jeszcze moje ulubione z kapustą i grzybami, ale ja niestety tylko kupne, bo sama nigdy nie robiłam farszu

mnie wkurza ta niewiadoma 

za wizytę
i mam nadzieje, że tak zostanie.

Nienawidzę swoich studiów