Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 13:55   #3391
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

eudaimonia a nie mozna wyjac tej wkładki ? bo podejrzewam, ze o tym mówisz
ja w swoim wyciagnełam tą wkładkę kokosową przed praniem

celka kilka postów wczesniej pytałam czy masz juz termin cc i gdzie rodzisz?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
odpukać-z opryszczką się jeszcze nie znamy - więc nie pomogę
to znaczy, ze któraś z dziewczyn pisała widocznie mi się pomerdało
Stary 2009-11-23, 13:56   #3392
gooha3
Zadomowienie

To mnie troche pocieszyłyście, ale nerwy i tak pewnie bedą.
No i po co oni jeszcze ciężarne stresują

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:01   #3393
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
celka kilka postów wczesniej pytałam czy masz juz termin cc i gdzie rodzisz?
wybacz kancia, ale ja nei nadazam... I choc mi sie wydaje, ze czytam na biezaco, to chyba mi sie jednak wydaje tylko...

W kazdym razie: nie mam terminu cc i pewnie do konca go znac nie bede. Druga sprawa - pewnie do konca nie bede wiedziala, czy rodze przez cc. U mnie decyduja ludki ze szpitala, bo nikt inny (ani gin ani hematolog) nie chca sie wypowiadac Gin kladzie mnie 2 tyg wczesniej do szpitala a tam juz sobie sierotki robia swoje wyniki i sami decyduja. Jak dla mnie bezsens - ale pewnie teraz nic sie nie zmieni.
A bede rodzic pewnie na klinikach (tam dostane pewnie od gina znowu skierowanie na patologie) i tyle. Bez sensu troche, ale moj gin nie pracuje we Wroclawiu w zadnym szpitalu. A do innego szpitala sie nawet nie przymierzam, bo jak bylam z Adaskiem kilka tygodni przed porodem na Brochowie - to pan ordynator grzecznie mi powiedzial, ze takimi przypadkami jak ja to sie nie zajmuja Jednym slowem - nie zyczyl sobie mnie na porodowce.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:02   #3394
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

pysia - pościel, dobrze że mój Michaś jej teraz nie widzi. Czasem podchodzi jak jestem na wizażu i lubi patrzeć na buźki, a ostatnio pytał co jest napisane obok takiej buźki, wiec jakby zobaczył zdjęcie to

Cytat:
Pierogi powiadasz i to jeszcze moje ulubione z kapustą i grzybami, ale ja niestety tylko kupne, bo sama nigdy nie robiłam farszu
To też moje ulubione
ja też nie umiaalm farszu ale mama mnie nauczyła...to nie trudne
Kupujesz dobrą kapustę kiszoną i gotujesz az bedzie mięciutka...
Dusisz grzyby ja teraz udusiłam pokrojone drobno pieczarki...
Poddusilam 3 cebulki na złoty kolor...

Kapustę jak ostygnie trzeba pokroic na drobno...dodac grzyby i cebulke...sol pieprz i gotowe

ja uwielbiam takie domowe...i najlepiej na chrupiąco

Jutro bede zajadać
Kuba też uwielbia

Ja robie całą stertę i cześć zamrażam...by nie jesc ich tydzień
potem jak się zachce wyjmuję 5szt. i gotowe

Cytat:
Napisane przez Kacha79 Pokaż wiadomość
Znajomi mi mówią że na 90% czeka mnie drugie cięcie-a ja nic nie wiem na 100%...
I ten Mój Mąż podły też się imionami podzielić nie chce...

Tajemniczy Don Pedro
Ja rodzilam SN ,a le też slyszałam, że jak za I razem było CC to wcale nie znaczy że na 100% kolejny poród to też będzie CC

A ty jak byś wolala ?

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Ja z Adaskiem w dniu porodu mialam 80% i nie tylko mnie nic nie bolalo, ale nawet nie mialam swiadomosci, ze w ogole mam skurcze
Widzisz może to sprawa indywidualna ????
Mnie bolało że hojhojojo..

Cytat:
A ja dziś na obiadek piersi w zupie cebulowej i śmietance wg przepisu brzoskwini.
Ja też...wczoraj robilismy i na dziś zostało...
Tylko tym razem zrobila tak samo ale z zupką z kurek
Też pychaaaaaa troszke delikatniesze w smaku, ale pyszota
Jak któraś jeszcze nie robiła to polecam...przepis prosty i SUPER

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:03   #3395
filka2
Zadomowienie

u mnie na obiad nic!!!!pewnie teśc i tz jak wróca to będa rozczarowani ale ja nie będe gotować bo pakuje nasze ciuchy i prasuje i zaraz jedziemy z tż na miasto,my sobie coś zjemy na mieście.jakbym była u siebie to bym cos napewno ugotowała szybkiego ale teściowe lubią inne dania wiec.. niech sobie tesciowa gotuje..wczoraj tz pytałam co chce zjeśc jako 1danie w naszym nowym M,czy cosmu sie marzy a on że nie mapomyślu ale potem że zapiekanke.mniam chyba zrobie w weekend .
addicted to w. no to fakt,do dziś nie moge uwierzyc że ja juz zdałam.a jeszcze ostatnio czytałam na forum że egzaminator u którego zdawałam ma znikomą zdawalność,jaką satysfakcje miałam jak to przeczytałam

dziewczyny czy wy puchniecie?bo ja jeszcze tydz temu mogłam załozyc obraczke(ale nie nosiłam bo ciasna) a dzis już nawet mi nie wchodzi,ciekawe po jakim czasie po porodzie ustepuje to
a macie może juz rozstepy na brzuchu?bo ja zaczynam zaraz 35tydz i nie mam,ale tak sieoglądam codziennie i panikuje jak cholera
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:04   #3396
Kancia
Zakorzenienie

celka ech no czyli tez masz lipe mnie wkurza ta niewiadoma

filka ja puchnę troszkę, poprzednim razem pod koniec byłam spuchnieta i w zasadzie po porodzie szybko zeszło dwa dni i nie było juz nic.

pysia ja w weekend robiłam ruskie a w poprzedni z farszem z pieczarek ale tez jak robie to więcej i mrozę
z kapuchą jeszcze nie robiłam ale pewnie niedługo zrobie.

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-23 o 14:07
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:05   #3397
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
eudaimonia a nie mozna wyjac tej wkładki ? bo podejrzewam, ze o tym mówisz
ja w swoim wyciagnełam tą wkładkę kokosową przed praniem
Kanciu tą kokosową się oczywiście da i już ją wyjęłam. mi chodzi o to, że w środku tego becika jest coś takiego grubszego.. taka cieniutka kołderka po prostu.

Cytat:
Przy pierwszej ciaży kiedy to ja podjełam"meska"decyzje od poczatku było wiadomo ze bedzie KAROL JAN albo WERONIKA ZUZANNA
Umowa była że w nast.ciązy On wybiera ale jak tak dalej pójdzie to i po porodzie nie bede wiedziała KOGO wpisać w ankiecie
Usłyszy gdzieś"nowe"imię i mówi FAJNE,NIE?

A ja już np przywykłam do Szymka o którym mówił czy do Julii...

Też tak macie/miałyście może?
nic się nie martw! u mnie już 34tc i choć płeć od 20stego wiadoma to dzidzia i tak bezimienny nie możemy się jakoś zdecydować. już nawet wydrukowaliśmy obszerną listę imion i każdy miał skreślić tylko takie, których kategorycznie nie chce, a z pozostałych coś się zawsze wybierze.. niestety po takim skreślaniu nie zostało ni jednego imionka!!! i bądź tu mądry!
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:10   #3398
Kancia
Zakorzenienie

a to nie wiem
Stary 2009-11-23, 14:10   #3399
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość

nic się nie martw! u mnie już 34tc i choć płeć od 20stego wiadoma to dzidzia i tak bezimienny nie możemy się jakoś zdecydować. już nawet wydrukowaliśmy obszerną listę imion i każdy miał skreślić tylko takie, których kategorycznie nie chce, a z pozostałych coś się zawsze wybierze.. niestety po takim skreślaniu nie zostało ni jednego imionka!!! i bądź tu mądry!
My przed narodzinami synka mielismy taka wielgachna liste, gdzie z mezem zakreslalismy, ktore imie nam sie podoba. I ostatnio podczas porzadkow ja znalazlam w szafie. Patrze - a tam Zuzanna - ani mi ani mezowi sie nie podoba a Filip - tylko mi. A tu prosze po dwoch latach nazwiemy coreczke Zuzia
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:13   #3400
Kampoolka
BAN stały

witajcie

Przepraszam sie sie nie odzywalam ale czasu nie mialam zbytnio....\

Z Jasminka cos sie stalo...i jest bardzo niegrzeczna i humrzasta..i do tego maz chyba bedzie musila wyjechac w delegacje na tydzien... Do bani.

ale wazne ze z malym wszytsko oki..... czuje go jak kopie czasem az tak mocno chyba zebym wiedizla ze ON tam jest....

co do imienia...to albo bedzie ten EMilian albo Emil albo Kajetan

wszytsko zalerzy od mego dnia...eheh raz chce Kajtka raz Emka....eheh...

buziolki
Kampoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:13   #3401
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja dzisiaj cały dzień przyjmuje a to listonosza a to kuriera

Powiem wam, że muszę pochwalić Pocztę Polską zamówienie z piątkowego późnego wieczora dotarło najszybciej, dostałam też właśnie przewijak i podkład pod prześcieradełko z motherhood

http://motherhood.pl/produkt/podreczny-przewijak.html

http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html

i po co ja kupowałam te ceratki pod prześciradło? w porównaniu z tym to takie badziewie a to naprawde przyjemne w dotyku milusie i nie szeleści, w dodatku jak zapewnia producent szybko schnie, a przewijak śliczny ma takie 2 zdejmowane pokrowce też milutkie.

Oczywiście bodziaki i pajace są podobne rozmiarowo te 0-3 są minimalnie mmniejsze od 3-6, ale i tak piękne
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:15   #3402
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Zebciu
Dziekuje Wam mauski

Malutka prawie cala sobote sie nie ruszala, badz bardzo slabo, w nocy nic i w niedziele do poludnia tez nic nie pomogly batony, cola - nic... wystraszylam sie i pojechalam do szpitala.Zostawili mnie na patologii, zrobili 3 x ktg i 1 usg.Mala zaczela fikac dopiero wieczorkiem !! Niby wszystko ok i sami nie wiedza skad ten brak ruchow.Dostalam do uzupelniania karte ruchow dzidzi i stawiam sobie kreseczki Po wczorajszym badaniu zaczelam plamic, ale do wieczora przeszlo i lekarz powiedzial, ze tak moze byc.Tyle, ze przyjechalam dzis do domku i znow widze, ze plamie Nie wiem czy to nadal po badaniu, czy od czegos innego....Jestem w domu na przepustce do czwartku. Musze to obserwowac i jak cos to pojade wczesniej do szpitala.

Niezmiernie sie ciesze, ze mam dla Lu juz wszystko gotowe...bo jak bym miala dopiero teraz, na szybko kompletowac wyprawke to bym zwariowala
Dobrze, że wszystko Ok Trzymajcie sie tam cieplutko!
Stary 2009-11-23, 14:22   #3403
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
brzoskwinia - jak dobrze pamiętam to zamówiłaś takie w marynarskim stylu
http://www.allegro.pl/item827653648_...lory_l_42.html
I jak te wycięcia w odpowiednim miejscu?
Ja mam 1 koszulę i muszę sobie kupić jeszcze 1 i zastanawiałam sie nad tą (teściowa wspominała, że ma problem z prezentem dla mnie na gwiazdkę, więc miała by problem z głowy). Co prawda jest taki wybór na all, że

Tak dokładnie te - mierzyłam i wydaje mi się że mają dobrze te rozcięcia, na pewno piersi nie będą bokiem wychodzić. Ale tak naprawdę to chyba w praniu wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
i tak już widzę wielki postęp. zawsze lepiej rozmawiać nawet jeśli nie wychodzi niż podpalać w ukryciu - gratulacje!!

mi też już raz się śni. był bardzo szybki, bezbolesny i całkiem przyjemny. mam nadzieję, że to proroczy sen

teraz wstawiam ostatnią turę prania dzidziusiowych rzeczy. do pralki już maszeruje m.in. kombinezonik, polarowy ocieplany pajacyk na bardzo chłodne dni i tak się zastanawiam czy wrzucić tam jeszcze becik.. on w środku ma coś dziwnego. niby na metce jest znaczek, że prać w temp 40 (czyli tak jak wcześniejsze rzeczy), ale bez wirowania. mimo wszystko troszkę się o niego boję.. z drugiej strony skoro dzidzia ma dotykać tego np. policzkiem.. ech! zaryzykuje - najwyżej się rozwali
Też jestem zdania że trzeba rozmawiać i cieszę się że tż przemyślał wszystko i zdecydował że spróbuje rzucić, bo na początku powiedział że rzuci ale potrzebuje czasu (no to już wiedziałam że będzie odwlekał ile się da) ale potem sam na spokojnie przemyślał.
Mnie się poród jeszcze nie śnił, ale erotyczny sen to miałam dzisiaj...chyba z tego braku sexu
U mnie już wszystko poprane poprasowane (siostrzyczka była w niedzielę) i poukładane w komodzie Tylko rożek właśnie i pieluchy tetrowe jak przyjdzie zamówienie.
Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
u mnie na obiad nic!!!!

dziewczyny czy wy puchniecie?bo ja jeszcze tydz temu mogłam załozyc obraczke(ale nie nosiłam bo ciasna) a dzis już nawet mi nie wchodzi,ciekawe po jakim czasie po porodzie ustepuje to
a macie może juz rozstepy na brzuchu?bo ja zaczynam zaraz 35tydz i nie mam,ale tak sieoglądam codziennie i panikuje jak cholera
Ja się dzisiaj pytam TŻ co chce na obiad to powiedział że nic, że coś sobie zje, ale zrobię kurczaka na patelni coś ala shoarma, na pewno jak wróci to nie pogardzi
Na szczęście nie puchnę i wszystkie pierścionki na razie noszę. Rozstępów też nie ma (odpukać)

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:34   #3404
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Witam Wszystkie Mamusie!
Jestem Kacha-mam 2letniego Synka Karola i drugie Dzieciątko"w drodze"-termin na 30.01.2010.
Czytuję Was od jakiegoś czasu-dziś ~brzoskwinka "wciagnęła mnie na "listę".

Kto mieszka pod moim sercem nie wiem,bo przy każdym usg Dziecinka tak sie ustawia że moge sie jedynie we wróżke pobawić.
Co do imion to też nie moge sie z Wami podzielić bo tym razem ma je wybrać Mąż-a wiadomo jak Panowie sa"zdecydowani"...

Pytam tysiąc razy(bo fajnie jest już coś wiedzieć zwłaszcza że już 30tydzień...
a Małżowinek DOWIESZ SIĘ,DOWIESZ...

Jakby to jakaś loteria miała być-szczerze to już mam dość
Przy pierwszej ciaży kiedy to ja podjełam"meska"decyzje od poczatku było wiadomo ze bedzie KAROL JAN albo WERONIKA ZUZANNA
Umowa była że w nast.ciązy On wybiera ale jak tak dalej pójdzie to i po porodzie nie bede wiedziała KOGO wpisać w ankiecie
Usłyszy gdzieś"nowe"imię i mówi FAJNE,NIE?

A ja już np przywykłam do Szymka o którym mówił czy do Julii...

Też tak macie/miałyście może?

Pozdrawiam Was wszystkie i ściskam
Kacha79 - witaj w gronie mamuś

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Moja pracodawczyni zadzwoniła do mnie i mi powiedziała że dzwonili z zusu i wypytywali się o mnie, że chcą ze mną porozmawiać

Może dlatego że rok też po kilku miesiącach pracy poszłam na zwolnienie z powodu ciąży, niestety poroniłam i za kilka miesięcy znowu się zatrudniłam i znowu ciąża i po 2 miesiącach zatrudnienia zwolnienie.
Choć to akurat powinien być dobry powód że miałam ciąże zagrożoną.
Nic się nie martw - to na pewno rutynowa kontrola - głupota wg mnie zresztą na maxa!!! Przecież ZUS nam płaci z naszych składek i nie powinno ich to zupełnie obchodzić - banda!

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Przyszły mi właśnie koszulki do karmienia, bardzo fajne, jedynie może rozmiar powinnam wziąć mniejszy ale patrzyłam na wymiary na piersiach bo wydaje mi się że jeszcze urosną jak będzie pokarm i pod tym względem jest ok, a na brzuchu teraz jest opięta a jak urodzę to będzie luzik spory. Rozcięcia na wyciąganie cycka są bardzo ok i nie wydaje mi się żeby cokolwiek miało prawo wyłazić
Super!!! Uwielbiam rozpakowywac paczuszki, nawet od kuriera
Stary 2009-11-23, 14:38   #3405
aldii
Zakorzenienie

Celka oby u mnie przy 80% tez tak bylo
Lila dziekujemy
Stary 2009-11-23, 14:45   #3406
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Powiem wam, że muszę pochwalić Pocztę Polską zamówienie z piątkowego późnego wieczora dotarło najszybciej, dostałam też właśnie przewijak i podkład pod prześcieradełko z motherhood

http://motherhood.pl/produkt/podreczny-przewijak.html

http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html

i po co ja kupowałam te ceratki pod prześciradło? w porównaniu z tym to takie badziewie a to naprawde przyjemne w dotyku milusie i nie szeleści, w dodatku jak zapewnia producent szybko schnie, a przewijak śliczny ma takie 2 zdejmowane pokrowce też milutkie.

Oczywiście bodziaki i pajace są podobne rozmiarowo te 0-3 są minimalnie mmniejsze od 3-6, ale i tak piękne
Cudowne zakupki!!! Ta podkładka pod prześcieradełko jest super - moja juz uprana i faktycznie mega szybko schnie! A otulaczek kupiłaś?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Wyobraźcie sobie, że my jeszcze na 100% nie zdecydowlaiśmy się na imię dla Synka - na razie mówimy do niego Synuś. Ale chyba skłaniam się na tego Bartka, ale Eryk też mi sie podoba To taka trudna decyzja, a On już prawie wychodzi z brzuszka!!!
Stary 2009-11-23, 14:45   #3407
agusiamatyldka
Raczkowanie

filka2 jutro zaczynam 34 tydzien i jak narazie nie puchne-odpukac, mam tylko problemy z krazeniem tzn pajaczki na nogach ktore sie minimalnie powiekszyly w ciazy, ale od poczatku profilaktycznie lykam cyclo3 forte i jak narazie nie jest bardzo gorzej.
co do rozstepow to mam ich bardzo duzo na udach, pupie nawet pod kolanami, w mlodosci taki maly epizod mialam(schudlam20kg w 3msc) z odchudzaniem i stad one.tez mam fiola ze pojawia sie na brzuchu i codziennie go ogladam, smaruje galenikiem i szoruje 5 min szorstka gabka zeby sie kolagen wytwarzal.
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:47   #3408
majkela12
Zadomowienie

aldii super że już w domku może tak jak piszą dziewczyny, że ta krew to od badania- w razie czego zadzwoń do gina
Malga19 za wizytę
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na kontroli szyjki, ale nie mierzył mi usg tylko sprawdził na fotelu i podobno jest jak było czyli dalej mam się oszczędzać. Ryjka też nie widziałam no bo usg nie robił, więc dopiero za dwa tygodnie.
TŻ wczoraj nie zapalił i ogólnie chyba się pozytywnie nastawił na rzucenie, mam nadzieję że mu się uda. Wiem że to nie jest łatwa sprawa bo sama pamiętam jak rzucałam.
Dobrze, że z szyjką ok i brawa dla tżeta
Kacha79 witamy
My długo debatowaliśmy nad imieniem, ale udało się dojść do kompromisu

Cytat:
widzę, ze w tym tyg duzo wizyt trzymam i poprosze dla siebie tez bo mam w czwartek na 9
No to ja już trzymam

Cytat:
dzis odbieram prawo jazdy,stawiam drinki
Jeszcze raz gratulację no to chlup
Ja na razie tfu tfu nie puchnę (chyba że długo na nogach jestem) i nie mam rozstępów i mam nadzieje, że tak zostanie.

Cytat:
Normalnie z tych nerwów całą białą czekoladę zjadłam.....
dobrze będzie
----------------
Dziewczyny załamałam się. Wyciągnęłam rzeczy do nauki i ni w ząb mi nie idzie Tego jest za dużo- cała wiedza z 5 lat Orłem nie byłam, uczyłam się tylko na zal, a teraz są tego konsekwencje Ja tego nie zaliczę, a następny termin w maju Nienawidzę swoich studiów
Stary 2009-11-23, 14:47   #3409
soraya1
Raczkowanie

Moje drogie slodkie mamusie - bylam dzis na wizycie u mojej ginki - mialam nadzieje, ze skoro ostatni tydzien poziom cukru mialam ok. to pozwoli mi mniej sie badac - ale ona za bardzo na wyniki nie chciala patrzec tylko od razu stwierdzila, ze mam badac 4 razy dziennie do konca bez zadnego ale i jeszcze 2 tygodnie po porodzie... zalamka

Powiedziala tez, ze przy cukrzycy trzeba bardzo zwracac uwage czy czujemy ruchy dziecka i jakby co to alarmowac... a od 34 tygodnia do konca co tydzien chodzic na KTG...

Czy u Wy macie podobne zalecenia?
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:57   #3410
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość

Nic się nie martw - to na pewno rutynowa kontrola - głupota wg mnie zresztą na maxa!!! Przecież ZUS nam płaci z naszych składek i nie powinno ich to zupełnie obchodzić - banda!
Chyba ich zabolało to że ja tylko 2 miesiące przepracowałam.
... ale ja się nie dam będę twardo się bronić

-------------
Ja ide na obiadek.

Teściowa wróciła z pracy i normalnie powoli zaczyna mi działać na nerwy.
Taka cisza i spokój był przez 1,5 miesiąca.... a teraz boje się wejść do kuchni gdzie ona rządzi.....
......ech te nasze tesciowe......

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:01   #3411
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie

U mnie dobrze....juz 33 tc

dzis mam wizyte 17.30

Pozdrawiam
witaj trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Witam Wszystkie Mamusie!
Jestem Kacha-mam 2letniego Synka Karola i drugie Dzieciątko"w drodze"-termin na 30.01.2010.
Czytuję Was od jakiegoś czasu-dziś ~brzoskwinka "wciagnęła mnie na "listę".
witamy
Cytat:
dzis odbieram prawo jazdy,stawiam drinki
ja poproszę bezalkoholowy
Cytat:
To mnie troche pocieszyłyście, ale nerwy i tak pewnie bedą.
No i po co oni jeszcze ciężarne stresują
też tego nie rozumiem

......................... ......................... ......
przyjaciółka mnie odwiedziła długo gadaliśmy , teraz mnie jakoś spanie wzieło
wypiłam kawę , zjjadłam zupę i 8 mandarynek i co chwila chodze teraz siku dosłownie co 5 minut
ziewam jak najęta, chyba pójdę na drzemkę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:07   #3412
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie przed chwilą dostałam cynk, że bede mieć kontrol z zusu
no i mam stracha

miałyście może takie kontrole???
o co oni się bedą wypytywać ???
...mam nadzieje że nic złego z tego nie wyjdzie.....
Spokojnie przecież ich nie oszukujesz, to dlaczego masz stresa? Nie będa zadawac zbędnych pytań - tylko pewnie "dlaczego poszła pani na zwolnienie, co pani fizycznie dolegało?"
Ja jestem praktycznie od początku ciązy na zwolnieniu i nie miałam takiej kontroli.
Bedzie ok

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Agape tez mam nadzieje, ze to tylko po badaniu.Oby sie nie zwiekszalo, to znaczy, ze wszystko ok
Akurat jak miałam te plamienia to te 4 dni byłam w szpitalu, czyli w razie co zawsze była jakaś położna pod ręką... Od tamtego czasu nic takiego się nie wydarzyło.

Cytat:
Oj tak, moje ręce i nogi bardzo puchną. Pierścionków to ja już nie nosze chyba z 3-4 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamałam się. Wyciągnęłam rzeczy do nauki i ni w ząb mi nie idzie Tego jest za dużo- cała wiedza z 5 lat Orłem nie byłam, uczyłam się tylko na zal, a teraz są tego konsekwencje Ja tego nie zaliczę, a następny termin w maju Nienawidzę swoich studiów
Spokojnie, może masz dziś gorszy dzień. Jak tak źle Ci dziś idzie, to odłóż tę naukę i zabierz się za nią jutro z lepszym nastawieniem. Bedzie dobrze i egzamin na pewno zdasz teraz i nie będziesz musziała podchodzic do niego w maju. Trzymam

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:07   #3413
aldii
Zakorzenienie

Majkela
Kampoolka mi nadalnajbardziej podoba sie Emilian
Lila a u Ciebie podoba mi sie Eryk
Stary 2009-11-23, 15:28   #3414
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
pysia ja w weekend robiłam ruskie a w poprzedni z farszem z pieczarek ale tez jak robie to więcej i mrozę
z kapuchą jeszcze nie robiłam ale pewnie niedługo zrobie.
Kania aż wstyd się przyznac, ale ja za to ruskich nigdy nie robilam...baa nawet nie jadłam
Daj kochana przepis na farsz

Cytat:
fajne zakupki
A ja czekam na zamówione rzeczy i coś cichoooooo

Cytat:
Wyobraźcie sobie, że my jeszcze na 100% nie zdecydowlaiśmy się na imię dla Synka - na razie mówimy do niego Synuś. Ale chyba skłaniam się na tego Bartka, ale Eryk też mi sie podoba To taka trudna decyzja, a On już prawie wychodzi z brzuszka!!!
Mi Eryk sie podoba....
Ale mężowi już nie bardzo

Sama nie wiem co to będzie jak u nas będzie 2 chlopak...bo ogolnie to OK...ale do imienia to ząlamka wcale nie wiem

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Spokojne trzeba zaczać i jakoś pojdzie ...
Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Moje drogie slodkie mamusie - bylam dzis na wizycie u mojej ginki - mialam nadzieje, ze skoro ostatni tydzien poziom cukru mialam ok. to pozwoli mi mniej sie badac - ale ona za bardzo na wyniki nie chciala patrzec tylko od razu stwierdzila, ze mam badac 4 razy dziennie do konca bez zadnego ale i jeszcze 2 tygodnie po porodzie... zalamka

Powiedziala tez, ze przy cukrzycy trzeba bardzo zwracac uwage czy czujemy ruchy dziecka i jakby co to alarmowac... a od 34 tygodnia do konca co tydzien chodzic na KTG...

eeeee ja nie mam podobnych doswiadczen to bardzo pomogę

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
przyjaciółka mnie odwiedziła długo gadaliśmy , teraz mnie jakoś spanie wzieło
wypiłam kawę , zjjadłam zupę i 8 mandarynek i co chwila chodze teraz siku dosłownie co 5 minut
ziewam jak najęta, chyba pójdę na drzemkę
Fajnie ci z tymi odwiedzinami i plotkami
Odpocznij sobie....sen jest dobry na wszystko

A mialam zapytać....???
Dziewczyny, które już zamawiały/kupiły posciel do łożeczka...
Jakie zakupiłyscie....bo ja ogładam i nie wiem ????

Kupowałam dla Kuby taką bez imienną w zyrafy Załącznik 2674428 i Hippcio z Drewexu...Załącznik 2674429
Przyznam że ta z Drewexu jest super! mięciutka milutka...ta w żyrafy trochę zbyt szorstka...nawet po praniu w płynie i prasowaniu ;/

i nie wiem jaką teraz kupić dla Pysiolink....te po Kubusiu mogą być ale chciałam je na zmianę...a choc jedną nową dla Pysiolinki....

Podpowiedzcie coś

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-23 o 15:35
Stary 2009-11-23, 15:31   #3415
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudowne zakupki!!! Ta podkładka pod prześcieradełko jest super - moja juz uprana i faktycznie mega szybko schnie! A otulaczek kupiłaś?[COLOR="Silver"]
Nie otulaczka nie kupowałam bo wcześniej już kupiłam rożek, ja za pranko się jeszcze nie biore ale dobrze wiedzieć, że to nie tylko zapewnienia producenta

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość

Ja nawet nie mam glukometru mam tylko dietke i wszystko, ale tak jak pisałam ja mialam minimalnie podwyzszony ten cukier a w szpitalu mi wychodzil ladnie za tydzien wizyta u gina to zobacze, ale to on mnie w szpitalu badal wiec pewnie nic innego nie wymysli. Jak w tym tygodniu cukier sie u Ciebie zachowywal po jedzeniu?
Stary 2009-11-23, 15:41   #3416
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Tez miałam cesarkę i z tego co mi gin mówił, to sam fakt przebytej cesarki nie jest wskazaniem do kolejnej. Chybaze sa jakies współistniejace wskazania. Dlatego teraz tez mam wielką niewiadomą bo podejrzewam, ze kaza mi rodzic sn tym bardziej, ze w szpitalu który wybrałam cesarka to ostatecznosc
Nie wiem jak jest u Was, ale u nas jest tak, że jak ktoś miał wcześniej cc to przy drugim porodzie mówią, że można rodzić sn ale można nie wyrazić na to zgody i wtedy będzie cc.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:41   #3417
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Kania aż wstyd się przyznac, ale ja za to ruskich nigdy nie robilam...baa nawet nie jadłam

Pysiamn gdzie ty się uchowałaś, że ruskich nie jadłaś?
No nic musisz nadrobić zaległości koniecznie bo to wstyd-żart-
Mnie kiedyś na studiach naszło w nocy na ruskie i robiłam rękoma rozgniatałam ziemniaki i serek bo żadnych sprzętów nie miałam kuchennych jeszcze, skończyłam gdzieś koło 2 nad ranem ale pyszniejszych w życiu nie jadłam
Ja teraz to bym się dała pokroić za pyszne ruskie ale cukrzycowa dieta mnie nie pozwala
zaraz sobie zrobie łososia na parze ze szpinakiem
Stary 2009-11-23, 15:47   #3418
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Daj kochana przepis na farsz

fajne zakupki
A ja czekam na zamówione rzeczy i coś cichoooooo

Mi Eryk sie podoba....
Ale mężowi już nie bardzo

Sama nie wiem co to będzie jak u nas będzie 2 chlopak...bo ogolnie to OK...ale do imienia to ząlamka wcale nie wiem

Spokojne trzeba zaczać i jakoś pojdzie ...

eeeee ja nie mam podobnych doswiadczen to bardzo pomogę

Fajnie ci z tymi odwiedzinami i plotkami
Odpocznij sobie....sen jest dobry na wszystko

A mialam zapytać....???
Dziewczyny, które już zamawiały/kupiły posciel do łożeczka...
Jakie zakupiłyscie....bo ja ogładam i nie wiem ????

Kupowałam dla Kuby taką bez imienną w zyrafy Załącznik 2674428 i Hippcio z Drewexu...Załącznik 2674429
Przyznam że ta z Drewexu jest super! mięciutka milutka...ta w żyrafy trochę zbyt szorstka...nawet po praniu w płynie i prasowaniu ;/

i nie wiem jaką teraz kupić dla Pysiolink....te po Kubusiu mogą być ale chciałam je na zmianę...a choc jedną nową dla Pysiolinki....

Podpowiedzcie coś
Mi baaardzo podoba się seria Hipcio z Drewexu - jest mega super!!!
Ja na razie kupiłam kołderkę i prześcieradła + ochraniacz, pościeli tradycyjnej nie.
Stary 2009-11-23, 15:54   #3419
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Pysiamn gdzie ty się uchowałaś, że ruskich nie jadłaś?
hihi a no jakoś się uchowałam
Moja mama ani babcia nigdy nie robiły...zawsze były na słodko, albo z kapustąi grzybkami wszystkich ulubione...i od czasu do czasu z mięsem...ale ja nie bardzo lubię z mięsem

Bardotka
to pisz przepis na farsz ? bo ja nawet nie wiem co w nich jest chybaziemniaki i ser ???
Cytat:
Mi baaardzo podoba się seria Hipcio z Drewexu - jest mega super!!!
Ja na razie kupiłam kołderkę i prześcieradła + ochraniacz, pościeli tradycyjnej nie.
No tak ale pościel z drewexu z ochraniaczem z Hippciem mamy...
też uważam że jest cudna w dodatku jakość tej pościeli jest swietna...
Ale drugiej takiej same nie kupię bo to bez sensu...

Myślalam że coś podpowiecie....jeszcze mi się Lion podoba z drewexu ?
Może taką kupię dla Pysiolinki

Bo do tych w misie , pieski , w żyrafy ...nie mam zaufania....kupiłam raz...dla Kuby i jest jakościowo zdecydowanie gorsza....
Wolędać 30zł drożej...ale by była miła dla dziecka....

A w Mother Care któraś z Was kupowała ?
Bo tam też mają fajną, ale nie wiem jak jakościowo , cenowo i rozmiarowo ????

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-23, 15:58   #3420
agusiamatyldka
Raczkowanie

pysiamm ta hippcio jest boska sama sie nad nia zastanawiam
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości