|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Ja też nie wiem czy to normalne, bo mnie ból jak na @ dopadł dopiero pierwszy raz, ale na pewno powiem o tym lekarzowi. Z drugiej strony myślę, że im bliżej porodu tym częściej będą takie atrakcje, ale na pewno warto wspomnieć o tym lekarzowi.
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
patka ja taki ból na okres to mam bardzo czesto.
mi ostatnio okropnie znów nogi puchną,ale pewnie też dlatego bo duzo chodze i cos robie.za 2tyg też mnie czeka podróz do bratowej a potem od bratowej do mamy i od mamy do nas,wszedzie po 2godz!!!ale chyba dam rade,tż chce zebym pojechała sama autem ale ja sie nawet sama nie wybieram bo doświadczenia nie mam a i już cięzko z brzucholem. ide pakować ciuchy z szafy do walizek i troche poprasować malutkiej ciuszków. Ada wczoraj chyba była w poprzek i tak mi nogi wkładała w boki gdzies tam aż zabolało!! ciocia tż nagadała mi że jest przekonana że ja już na swieta urodze i troche sie przestraszyłam bo ja nie gotowa(a ona ponoć jak coś powie to czesto sie sprawdza) i chce pojeśc smażonego karpika na świeta i wiele innych smakowitości
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
**** Coś dziś jestem nie do życia. Spac tak strasznie mi się chce, że szok. Co prawda wstałam dziś rano, ale o 9:30 dalej położyłam się i kimałam godzinkę. Musze doprowadzic się do stanu uzywalności, bo kumpele ze szkoły sredniej dziś do mnie przyjeżdżaja |
|
|
|
|
#3334 | |||
|
Zadomowienie
|
dużo naskrobałyście
byłam w aptece , kupiłam stodal i do tego piję syrop z cebuli... bleee ![]() wstawiłam sobie na zupkę , dziś pomidorowa kupiłam 2 kg mandarynków , więc bez męża mi się nie będzie nudzić![]() wstawiłam pranie i mam zamiar pooglądać ślub i wesele od kuzyna na którym byłam w kwietniu , znowu zobaczę ile przytyłam płyt z tej uroczystości jest aż trzy , więc myśle ze do ońca dnia będę miała co robić![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() już wiem Cytat:
tz bylam naurodzinkach w sobote i Mała kopała tak ze goście widzieli , a może towarzystwo jej nie odpowiadało![]() zmykam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tycia to ja wczoraj widziałam się z moją siostrą bliźniaczką i jak stanęłam obok niej z takim brzuchem to dopiero widać różnicę ile mnie przybyło
![]() Zawsze wyglądałyśmy tak samo i mogę sobie na niej porównać, często jak bywałyśmy na zakupach ubraniowych to przymierzałyśmy ubranie które druga chciała kupić żeby zobaczyć ( nie w lustrze) jak się będzie wyglądać
|
#3336 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
)a teraz co u mnie, bo się troszkę opuściłam z zanudzaniem Was informacjami wczoraj miałam małą bieganinę. od 7.30 do 20.00 poza domem, a w nocy pisanie pracy i farbowanie włosów
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję wszystkim za miłe słowa
I potem nie kładziesz się już spać ![]() pysia - Michaś też uwielbia Zygzaka, ma mnóstwo samochodzików i pościel też youyou - jak zjadłaś śniadanie, to już na pewno po zawodach, no ale przecież na ciężarówkę nie będą krzyczeć ![]() agusiamatyldka - ja nie narzekam na pragnienie, w pracy piję całkiem sporo - ale nie z pragnienia, tylko tak mam w zwyczaju, w domu już dużo mniej (i pewnie dlatego nie wstaję w nocy do łazienki )Patka - te problemy to pewnie skutek dnia pełnego wrażeń, tym bardziej, że dzisiaj już się czujesz lepiej. Myślę, że spokojnie dotrwasz do stycznia. No i prezent trafiony patinka - jeśli lekarz nie stwierdza żadnej infekcji, to nie masz co sie przejmować wydzieliną, ja też bez wkładki nie ruszam się z domu - raz jest mniej, raz więcej, zależy od dnia madzik - oj ty to masz sny ale ten był całkiem sympatycznyI oczywiście majkela - z tego co mi wiadomo, to skurcze przepowiadające mogą być bolesne i przypominające skurcze porodowe (przechodzą po ciepłej kąpieli, bądź po nospie) albo mogą też być bezbolesne. To tyle co wiem z suchej wiedzy, bo wydaje mi się, że nie miałam tych skurczy (a jeśli już to bez objawów). A skoro z gardłem nie przechodzi to może przejdź sie do lekarza Madziulka - kurować się i nie chorować filka - na te puchnące nóżki to staraj sie jak najwięcej odpoczywać z nogami uniesionymi w górze (na krześle czy łóżku), poproś tż o masaż a jak nie to może chociaż smaruj tym kremem na opuchnięte stopy, bodajże z Dax Cosmetics A co do cioci - to oby jej przepowiednie w twoim przypadku się nie sprawdziły ![]() Agape - miłego spotkanka ula - miłego oglądanka, a synek na razie podchodzi tak na luzie do narodzin braciszka, delikatnie staramy się go przygotować mówiąc m.in. że takie małe to będzie na początku sporo płakało, nie będzie mówić, że trzeba będzie mu poświecić dużo czasu. No i najważniejsze, że on jako starszy braciszek będzie go musiał wielu rzeczy nauczyć - to chyba do niego najbardziej przemawia (zabaw itp.) ![]() youyou - to siostra już wie jak będzie wyglądała ![]() eudaimonia |
|
|
|
#3338 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja marudziłam z moimi 2-3 razami w nocy. ech.. zeberko.. i jeszcze o tej zgadze pisałaś Cytat:
?castilla ale się uśmiałam z tego językowego tygla w jakim przyjdzie rosnąć maleństu i już mu zazdroszcze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie - własnie zdałam sobie sprawę, że najpóźniej za 4 tygodnie będę już miała Synka
21 grudnia wypada w poniedziałek i pewnie do tej godziny będzie już po wszystkim! No chyba, że wcześniej, bo Synuś strasznie niecierpliwy - po mamusi zresztą ![]() Bóle brzucha miewam ciągle, kłucie też - no ale ja to już wiem, że to symptomy przepowiadające .... tylko ta zgaga mogłaby juz odpuścić... Trzymajcie się ciepło
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Zebciu
Dziekuje Wam mauski Malutka prawie cala sobote sie nie ruszala, badz bardzo slabo, w nocy nic i w niedziele do poludnia tez nic nie pomogly batony, cola - nic... wystraszylam sie i pojechalam do szpitala.Zostawili mnie na patologii, zrobili 3 x ktg i 1 usg.Mala zaczela fikac dopiero wieczorkiem !! Niby wszystko ok i sami nie wiedza skad ten brak ruchow.Dostalam do uzupelniania karte ruchow dzidzi i stawiam sobie kreseczki Po wczorajszym badaniu zaczelam plamic, ale do wieczora przeszlo i lekarz powiedzial, ze tak moze byc.Tyle, ze przyjechalam dzis do domku i znow widze, ze plamie Niezmiernie sie ciesze, ze mam dla Lu juz wszystko gotowe...bo jak bym miala dopiero teraz, na szybko kompletowac wyprawke to bym zwariowala
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi często moja Mała wkłada nogi w boki już sama nie wiem jak ona leży... Raz ma nogi z boku, innym razem u góry, albo lekko z boku przy żebrach a wczoraj wieczorem czułam jej nóżki na dole... Widać ma jeszcze sporo miejsca ![]() ojej już tak Cię straszą? Ja też chcę na święta jeszcze pojeść I dobrze by było na sylwestra też coś pojeść po 1 stycznia niech się dzieje co chce ![]() Cytat:
Teraz to faktycznie widać jak się porównacie ile tak na prawdę się przytyło
|
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
eudaimonia ja koncze psychologie wiec blisko socjologii
![]() ide robic obiadek, kotleciki dzisiaj mniam,mniam mam ostatnio smaka caly czas na kotlety schabowe albo takie z kurczaka w panierce, widac ze chlopaka nosze w brzuszku nigdy za miesem nie przepadalam zreszta 6 lat bylam wegetarianka ale mi przeszlo
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zrobili wymaz wczoraj w szpitalu - w czwartek bede miala wynik.
A i zapomnialam Wam napisac, ze na ktg mialam skurcze do 35%, ale w ogole tego nie czulam.Na szczescie nie ma rozwarcia, wiec poki co sie w ogole tym nie przejmuje
|
|
|
|
#3344 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatio też nie zrobiłam badań bo się zagapiłam ![]() Cytat:
Dobrze ze dziś lepiej Cytat:
![]() Ja tez mam sporo więcej niż przed ciążą.... ![]() U nas też w brzuszku od kilku dni balanga ![]() Cytat:
Kuruj się....mi pomagala herbatka z miodem i cytryną ale pilam ją litrami... Do tego tandum verde ![]() Cytat:
bo zawsze miaalm z tym problem jak je rozpoznac...kilka dni a nawet tygodni przed porodem je niby mniałam ale zawsze się zastanwaiałm czy to już czu nie ![]() Ogolnie jak mnie złapał to musiałam stanąc lub usiąsć bo nie dało rady nawet kroku zrobić jak puściło to było OK....ale trudno to opisać ![]() Cytat:
I kuruj się Cytat:
Zamówiłam 2 komplety z McQueenem i ze Scooby doo w aucie obowiązkowo (takie jak w załączniku) kołdrę i poduchę antyalergiczną....Zobaczymy jak przyjdzie... Trzymajcie kciuki by Puchatkowi sie spodobalo...i by chętnie odstapił łóżeczko dla Pysiolinki ![]() Aldii ...skurcze do 35% ja pamiętam że jak miałam 80% to czułam...jak nie wiem cooo...potem jak już przekraczało skalę przy porodzie to masakraaaaaa....życze Ci by już tak zostało i nie bolaly wcale ![]() Dobrze ze nie ma rozwarcia jeszcze... ********************* Czy ja mówiłam o weekendowym leniu ![]() Właśnie robie farsz (kapusta z grzybami)...jutro będą pierogi
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-23 o 12:41 |
|||||||
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie, nie odzywałam się przez weekend bo, byli goście. Wczoraj mieliśmy 2 urodziny Idy. Mąż przygotował imprezę, jedzonko, obsługiwał gości, teściowa upiekła sernik, a mama tort. Wszystko się udało
Ja leżałam sobie na kanapie, bo ogólnie prawie się nie ruszam. Jutro zaczyna się 35 tydzień. Za tydzień wizyta u lekarki, zobaczymy co powie.Zeberka i Addicted super brzuszki ![]() Witam nową koleżankę ![]() Malinka dzięki za troskę Brzoskwinko z tym paleniem, to ja to samo przechodziłam z moim mężem i w końcu się udało Dziewczyny trzymam też kciuki za wizyty. Patka no mi się takie( z bólem w dole brzucha) skurcze zaczęły w 32 tygodniu i lekarka powiedziała, że przepowiadające już wtedy mogą być. Byle nie za często. Odpoczywaj dużo, żeby macicy nie napinać za wiele Ja też dużo piję, a potem niestety dużo sikam, choć wcześniej starałam się ograniczać po 18, ale mnie suszy też jakbym kaca miała Z wydzielina to ja raczej mniej niż więcej, czasem sporo. Lekarka mówiła o stanie zapalnym jak były grudki i brałam obrzydliwe globulki |
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o KTG to dziewczyna mi opowiadała, że miała skórcze na 80 % a ona nic nie czuła. Więc nie wiem co myślec o tym zapisie skórczy na KTG (chodzi oczywiście o %) |
|
|
|
|
#3347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesze się, że z wami wszystko doobrze Ciesze się, że imprezka udana, a Ida zadowolona? |
||
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Aldii cieszę się, że wszystko dobrze z Małą. Fajnie, że w domku, bo lepiej niż w szpitalu, ale znowu w domu każdy objaw niepokoi. Oby plamienie było tylko króciutkie
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Bardotka Ida zachwycona, bo były dzieci i się z nimi bawiła. Tylko świeczek nie chciała dmuchać, bo się ich chyba bała
|
|
|
|
#3349 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() U mnie dobrze....juz 33 tc dzis mam wizyte 17.30 Pozdrawiam |
|
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Aldii dobrze że już wszystko w porządku
i rzeczywiście dobrze że wyprawka już gotowa ![]() Ja dzisiaj byłam na kontroli szyjki, ale nie mierzył mi usg tylko sprawdził na fotelu i podobno jest jak było czyli dalej mam się oszczędzać. Ryjka też nie widziałam no bo usg nie robił, więc dopiero za dwa tygodnie. TŻ wczoraj nie zapalił i ogólnie chyba się pozytywnie nastawił na rzucenie, mam nadzieję że mu się uda. Wiem że to nie jest łatwa sprawa bo sama pamiętam jak rzucałam. |
|
|
|
#3352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmartwiło mnie to powiem szczerze i chyba w środę z nim o tym pogadam no i zapytam też przy okazji o ten strep. typu BCytat:
Kurde a w tej telewizji nic tylko o tej grypie świnskiej. My się w piątek wybieramy do Polski i powiem szczerze trochę się boje. Chyba będę unikać większych skupisk ludzkich typu wielkie markety czy też kościół gdzie przychodzą stale kaszlące i pociągające nosem babcie.... A wy sobie kurcze tak super normalnie funkcjonujecie. Podziwiam Was bo mnie się chyba trochę ta panika udzieliła przez to że bez przerwy w TV marudzą.... Mam w planie zostać w Polsce do 2 stycznia 2010 i mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek. Termin mam w sumie na 8 lutego, ale zdaję sobie sprawę, że może się poród zacząć wcześniej. Liczę na to, że nie zacznie się wcześniej niż 2-3 tygodnie przed terminem.... Miałabym problem gdyby coś się zaczęło w Polsce.... ![]() Załatwiliśmy sobie Sylwester w Hotelu Katowice no i zobaczymy co z tego wyniknie. Mamy iść z moimi rodzicami, bratem i szwagierką. Najzabawniejsze jest to, że zaczęłam przymierzać wszystkie wizytowe i wieczorowe kiecki które mam i w żadnej się nie mieszczę... Jedyna kiecka w którą weszłam to... (i tu szok stulecia ![]() Cholewka miałam mieć dzisiaj spotkanie z moją położną, ale zadzwonila i powiedziała, że właśnie asystuje przy porodzie... Umówiłam się więc na jutro na tą samą porę i zobaczymy....
|
||
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
a ty chyba też z karkowa jeśli dobrze kojarzę..? a na UJcie ta psychologia?? jeśli tak, to nawet ten sam wydział mamy
![]() Cytat:
moja koleżanka miała już takie porodowe skurcze (nie wiem na ile procent ale jak tylko je zmierzyli to od razu na porodówkę pomaszerowała) i ona niczego, a niczego nie czuła!!! zresztą moja siostra też miała już skurcze i dowiedziała się o nich podczas badania przed cesarką
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
Eudaimonia a masz lub miałaś zajęcia z Dariuszem Niedźwiedzkim?
Hehe tak się sklada, że to mój wujek i wyklada na UJ (brat mojego taty).Mnie się dzisiaj śnił poród, ale bardzo przyjemnie jakoś wręcz miałam przyjemne doznania |
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Przyszły mi właśnie koszulki do karmienia, bardzo fajne, jedynie może rozmiar powinnam wziąć mniejszy ale patrzyłam na wymiary na piersiach bo wydaje mi się że jeszcze urosną jak będzie pokarm i pod tym względem jest ok, a na brzuchu teraz jest opięta
a jak urodzę to będzie luzik spory. Rozcięcia na wyciąganie cycka są bardzo ok i nie wydaje mi się żeby cokolwiek miało prawo wyłazić
|
|
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
aldii
dobrze ze z małą wszytko ok. Jesli chodzi o plamienia to wydaje mi się że rzeczywiście przez badania. Trzymam kciuki żeby malutka wytrzymała jeszcze troche w brzuszku. ---------------------- Właśnie przed chwilą dostałam cynk, że bede mieć kontrol z zusu ![]() no i mam stracha ![]() miałyście może takie kontrole??? o co oni się bedą wypytywać ??? ...mam nadzieje że nic złego z tego nie wyjdzie.....
|
#3359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tobie to za to, że za pierwszym razem rzuciłaś, ale twój TŻ to nie za pierwszym razemJa też nie wiem jak to bedzie ze mną jak przestane karmić, bardzo bym nie chciała ale różnie to bywa Tym bardziej po nowym roku papieroski mają kosztować ponad 20 zł o a moze to Twojego TŻ przekona
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn piekna posciel.Mysle, ze synus chetnie zmieni lozko
Co do skurczy to tak dziwnie,bo sobie skakaly od 35 do 2% w czasie jednego ktg...dziwne, ale moze tak ma to wlasnie wygladac Addicted brzusio piekny, a synus jakie slodkie oczka zrobil Agape tez mam nadzieje, ze to tylko po badaniu.Oby sie nie zwiekszalo, to znaczy, ze wszystko ok ![]() Bardotka, Mamaidy,Brzoskwinia,Gooha dziekujemy Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-23 o 13:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

bo mnie w ciągu dnia zdarza się że czuje lekki ból jak na @ a czasem lekkie kłucie (mimo że biorę magnez i nospe forte)- położę się i potem przechodzi. Nie wiem czy to normalne, a wizytę mam za tydzień

, więc bez męża mi się nie będzie nudzić

nie pomogly batony, cola - nic... wystraszylam sie i pojechalam do szpitala.Zostawili mnie na patologii, zrobili 3 x ktg i 1 usg.Mala zaczela fikac dopiero wieczorkiem !! Niby wszystko ok i sami nie wiedza skad ten brak ruchow.Dostalam do uzupelniania karte ruchow dzidzi i stawiam sobie kreseczki 

z okazji 30tyg
ja pamiętam że jak miałam 80% to czułam...jak nie wiem cooo...potem jak już przekraczało skalę przy porodzie to masakraaaaaa....życze Ci by już tak zostało i nie bolaly wcale