|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
to się nie zastanawiaj i kupuj....ja już ją mam i to najfajniejsza jaką mamy
![]() Piorę ją od prawie 2 lat i nic jej nie dolega kolory te same, jakość naprawdę świetna... I chyba kolejna dla Pysiolinki też kupię z Drewexu ? Tak jak kocyk... Zapytałam, bo może któraś z Was już ma w domu, prała i też jest z jakiejś bardzo zadowolona ![]() ************************* ***** Zadzwonił doradca z Banku....mamy już uruchomiony kredyt Większość kwoty łącznie z naszym wkladem wlasnym jest już na koncie Dewelopera....reszta dopiero 3o grudnia jak oddadzą mieszkanie do użytku... Rany nie mogę się już doczekać Będę teraz Wam smęcić....o meblach, kafelkach, wannach itp ![]() Już zaczelam patrzeć w necie...ale tyle tego że głowa boli Jak tu się na coś zdecydować.... ![]() Ostatnio z mężem jak bylismy na naszym nowym osiedlu to już kończą klatki schodowe i garaże podziemne....nie wiele już zostało...naszczeście...p odobno jak na razie nasz budynem ma zostac oddany zgodnie z planem ;/ Obyyyyyy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-23 o 16:06 |
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie ten ostatni tydzien wszystko bylo w normie czyli do 140 po jedzeniu... a na czczo do 90... dziwne, ze kazda z nas inaczej traktuja ... co lekarz to inne podejscie .... ale to samo zycie ...
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- pysia gratuluje mieszkanka wiem jaka to radość
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
pysia - dzieki za przepis na pierogi, wygląda na mega prosty, ale chyba moje lenistwo zwycięży
![]() A zupkę z kurek to pewnie przetestuję filka - nie puchnę więc nie wiem czy mi jakieś przybyłyKancia, celka - współczuję niewiadomej z cesarkami Cytat:
, pokażę jeszcze tż i zapytam co on na to![]() lila - i Bartek i Eryk ładnie, a Eryk mało spotykane, co może być dodatkowym atutem majkela |
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest tam seria Sleepy Farm, która bardzo mi się jeszcze podoba:
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo
|
|
#3427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1/2 kg ziemniaków 250g białego sera (nie jest podany jaki ja wybieram pełnotłusty) 2 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz Cebule obrać posiekać i podsmażyć na oleju ( ja robie na oliwie z oliwek). Ziemniaki i ser zemleć. Wymieszać z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Z doświadczenia wiem, że sól i pieprz wystarczą inne przyprawy są juz tu przekombinowane. Raz dwa i gotowe ![]() Oczywiście ja robię proporcje x 2 i tak jak ty później mroże ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Aleście naskrobały
![]() A ja właśnie gotuję obiadek, ziemniaczki, jajeczko sadzone i marcheweczka na słodko, mniamka ![]() pysiu film się podobał A mój mężuś to mógłby jeść pierożki na okrągło Niestety nie możemy na razie zrobić większej ilości, żeby zamrozić, bo jesteśmy w trakcie kupna nowej, duuuuużej lodówki. Jak już będzie to mężuś zapowiedział, że siadamy przy stole, robimy różne farsze i lepimy, żeby zapełnić cały zamrażalnik ![]() ![]() ![]() castilia ja też właśnie jadę do Polski na miesiąc przed terminem, na poczatku grudnia i też mam nadzieję, że jednak synuś nie będzie chciał wcześnie wychodzić na świat. A termin mam na 13 stycznia. Witam nowe mamusie
|
#3429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
......................... ..................... ślicznie mi sie spało ...tylko teściowa mnie obudziła , ale ma wybaczone bo przyniosła krokieta z kapustą ![]() kupiłam dziś "m jak mama" musze się wziąść za czytanie ![]() dziewczyny dziś strasznie mnie suszy wypiłam już prawie 1.5litra wody + herbatki i soczki
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
filka mi też zaczęły puchnąć bardziej łydki i palce u rąk
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ja też ostatnio strasznie duuuzo piję, woda, herbatki...... A mój synuś dalej pod samymi żebrami mamusi
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
ja na szczęście jeszcze nie narzekam na puchnięcie, pierścionki jeszcze spokojnie schodzą z palców
![]() właśnie przeczytałam artykuł w "m jak mama" o kobiecie co straciła dwójkę dzieci , jedno w 38tc a drugie w 27tc ... o zgrozo ... mogłam tego nie czytać a Zeberka pisała ze to straszny artykuł
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3434 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
W sumie znam już smak tej radosci bo 6 lat temu kupilismy nasze wspólne M... Też była to radość niesamowita zwłaszcza że bez kredytu...ale remont i urzadzanie to masakra trwalo i trwało....chociaż efekt końcowy wart zawsze tego oczekiwania.... Chciałabym by teraz było szybciej... ![]() Cytat:
A jutro zrobięciasto ...bede lepiła...i siup... Musisz obiecać że sprbujesz te domowe to napradę smaczekkkk ![]() Cytat:
I powiedziala że oba dania pycha, ale te z kurkami jej bardziej smakowało ![]() Dla mnie jedno i drugie dobre Cytat:
Cytat:
Jutro to mi się już nie bedzie chciało... Ale na pewno zrobię ![]() Lila dzieki za info o poscieli z Mother Care mam Hipcio z Drewexu....to teraz albo kupie Lwa z drewexu, albo zobacze co w Mother Care.... ![]() A rozmiarowo kołderka 135x100 ? bo my mamy taką ... Cytat:
Najbarziej lubię jajko sadzone ze smazonymi ziemniaczkami w plasterki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i miłego lepienia My też uwielbiamy pierogiiiiii A takie rumiane odsmazone to już ![]() Cytat:
No ja tak pisałam albo Drewex ...albo jeszcze na żywo zobaczę w Mother Care.... Cytat:
hihi na powaznie to ja też ostatnio więcej pije....może to też wpływ ogrzewania w domu suche powietrze itp---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Ciasto: 1kg mąki troszke letniej wody szczypta soli (troszke mąki do podsypania) Łączysz tak by była konsystencja coś ala ciasto na pizze ale lzejsze...musi się dobrze wałkowac... Są przepisy i osoby które dodają jajko, ale moja mama nigdy tego nie robi bo uwaza że ciasto wtedy jest twardsze....a tak rozpływa się w ustach... i podsmaza się na piękny rumiany kolorek Cytat:
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn dziekowac
Ula ja go ominelam i cale szczescie, bo bym w niedziele pewnie zeswirowala w drodze do szpitala A u mnie w miescie zaczyna szalec swinska grypka
|
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście nie puchną mi tak palce, żebym pierścionków nie mogła nosić. Zresztą nigdy nie ściągam, jedynie, jak jakieś ciasto lepie, albo myję coś środkiem chemicznym.
pysiu nie dziękuję co do łowów lodówkowych! U nas nie tak prosto, bo mało jaka nam pasi. Teraz jest taka do zabudowy, ale w tym rozmiarze nie znaleźliśmy żadnej. Mamy jedną upatrzoną, z jednym sklepem mieliśmy przejścia, nieprzyjemne, ojjj długo by opowiadać A teraz w końcu zamówiliśmy, mam nadzieję, że w odpowiednim czasie dotrze od producenta, bo jak mnie to mnie chyba
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
Cytat:
![]() Pochwal się potem czy się udało... Ty jesteś czarodziejka...to musi się udać ![]() ************************* ************* A my lecimy z mążem na podpisanie aneksu do umowy ... Dousłyszania potem
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny
![]() opadłam dzisiaj totalnie z sił, byłam na uczelni, napisałam sobie kolokwium i teraz odpoczywam.. a noc miałam ciężką, wstawałam chyba z osiem razy. Cały czas było mi niewygodnie i po raz pierwszy obudziło mnie to jak Mała się rusza bo tak energicznie i długo fikała w brzuchu jak nigdy a to było gdzieś o 4 nad ranem.. To był pierwszy taki raz, ciekawe ile razy do końca ciąży jeszcze mnie swoimi fikołkami aż obudzi Pomyślałam sobie, że może wreszcie się przekręciła, bo ciągle mnie później cisnęło na pęcherz.. Zobaczymy na wizycie za 2 tyg
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pogadałam sobie z Malusią i od razu zaczeła sie rozpychać ![]() powiem Wam że jak pchnie w okolicy pępka to czuję niewielki ból ale co tam ... może nawet co chwile tak sie rozciągać![]() zjem pare mandarynek i pooglądam brzydulę
|
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
Też czytałam ten artykuł...masakra
|
|
|
|
#3442 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mierzę jak zjem coś czego jeszcze nie próbowałam i 2 razy w tygodniu na czczo i po głównych posiłkach. A po porodzie, 6 tygodni, mam sobie zrobić jeszcze raz krzywą cukrową. O KTG nic nie wiem, ale u mnie do 34 tygodnia jeszcze trochę czasu. Cytat:
w szoku jestem... Ruskie to moje ulubione niestety teraz zakazane![]() Cytat:
uwielbiam remonty i urządzanie domków TŻ się śmieje, że w naszym domu już niewiele zostało do zrobienia i jak to skończymy to będzie musiał budować nowy, żebym się mogła realizować ![]() Cytat:
Ale ja w ogóle się |"zmniejszyłam", bo i pierścionki luźne i spodnie ciążowe z tyłka zjeżdżają. Aż się tym martwię
|
||||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuje nadal z nich korzystac jak Zuzia sie urodzi. Nawet nie myslalam, zeby kupic nowa
|
|
|
|
|
#3444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Addicted kłade się jeszcze do rana dospać
Nie jestem aż taką masochistką![]() Cytat:
Cytat:
![]() Będzie dobrze musi być Trzymać kciuki za Was będęCytat:
![]() Trzymam kciuki żeby mała już nie straszyła tak mamusi ![]() Cytat:
My z imieniem nei mieliśmy rzadnego problemu- bardzo zgodni w tej kwestii jesteśmy![]() Cytat:
Cytat:
A ja po wizycie u babci:P pokłóciłysmy się jak ostatnio zawsze... Na poprawe chumorku kupiłam to:F za 8 zł |
||||||
|
|
|
#3445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro też mam ruskie na obiad. Teściowa nam podrzuciła, mniam już nie mogę się doczekać
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-11-23 o 18:01 |
|
|
|
|
#3446 | |||
|
Zadomowienie
|
pysia - miłego podpisywania papierków
![]() Co do pościeli to się nie wypowiem, bo za pierwszym razem dostaliśmy w "spadku" (nawet nie wiem jakiej firmy) i też nie była zła bo pewnie na razie nie chce do szpitala ![]() Proszę bardzo i daj znać jak sie zdecydujesz ![]() Cytat:
olivia Cytat:
![]() a czapusia śliczna Cytat:
to ulubione pierogi mojego synka, ale ja tylko z kapustą i grzybami
|
|||
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki, ja dziś miałam pechowy dzień
Byłam u rodziców i wracałam do wawy, po drodze zajechałam do firmy do cioci, wypiłam u niej herbatkę i jak już chciałam wracać okazało się że nie mogę otworzyć samochodu z pilota ![]() Nie chciał się odblokować alarm i immobiliser... Jak otwierałam z kluczyka to wył niemiłosiernie i nie dało sie go odpalić. Na szczęscie byłam pod ich firmą i akurat wrócił jeden z kierowców i mi zaczął pomagać. Pojechaliśmy po baterię do pilota bo myśleliśmy że to to, ale wymiana nic nie dała.. Musieliśmy więc zaholować samochód do mechanika, okazało sie że pilot się rozkodował a w pilocie jest też blokada dopływu paliwa... Ten mechanik jednak nie miał odpowiedniego sprzętu i abym mogłą jechać rozkręcił wszystko i na chama odciął mi przewody do alarmu i blokady dopływu paliwa, żebym mogła jeździć.. Teraz mam samochód bez alarmu ale jeździ i nie wyje ![]() Zajeło mi to parę godzin, ale dobrze że trafiło się akurat przy firmie i faceci zajęli się ciężarną a nie gdzieś na mieście..Dopiero niedawno wróciłam do domu, głodna i wymęczona. A u Was tyle nadrabiania ![]() ----------------------------- lila12 - czas leci aldii bardzo się cieszę że już jesteś w domku i mała szaleje agusiamatyldka fajny avatarek ![]() pysiamn - ja pościeli jeszcze nie mam, chyba jestem najbardziej w lesie ze wszystkim ![]() Co do pierogów to ja uwielbiam wszystkie bez wyjątku: ruskie, z mięsek, z kapustą i grzybami, na słodko z jagodami i śmietaną, z białym serem...itd ![]() ![]() mamaidy spóźnione sto lat dla Idy no i dla TŻ za dzielną obsługę imprezy ![]() Brzoskwinko dobrze że z szyjką ok, ja dowiem się co z moją jutro, proszę o trzymanie kciuków ![]() gooha spokojnie z tą kontrolą, przecież jesteśw ciąży tylko sprawdź jak masz na zwolnieniu literkę, 1 czy 2, tzn czy musisz leżeć czy nie.. bo może jak masz leżeć to tego mogliby sie czepnąć jeśli zastaną cię inaczej? (chociaż zawsze mogłaś leżeć i AKURAT wstać do WC )Kacha79 - witamy bardotka widzę że też zakupki w motherhood jak u mnie , dziś dzwonił kurier że mi moje zamówienie przywiózł ale ja już wyjechałam od rodziców i nie zdążyłam zobaczyć. Dobrze wiedzieć że Ci się podoba
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
ŁŁŁŁŁooooooo matko. Nie można was nadrobić! Tak naprawdę przeleciałam te 22 strony i niewiele pamiętam
Pysiamn gratuluję mieszkanka, My wprowadzamy sie do swojego na początku grudnia, taki prezent na Mikołaja ![]() Lila, Sweet trzymam kciuki za późniejszy poród. Witam nową mamusie Widzicie nieiwele pamietam Przepraszam że pominęłam wszystkie inne ważne sprawy, poprawię się.A u nas jest ciężko. Oj ciężko. Brzusio rośnie, mała kopie tak mocno, że czasem zastanawiam się czy to na pewno córcia będzie. Po żebrach a czasem takie uczcuie jakby wyjść chciała. Że to niby skórcze przepowiadające? Pytam, bo ciemna jestem :P Solidaryzuję się z dziewczynkami, które często wstają w nocy. U mnie 6-8 razy to standard, nawet jak staram się nie pić na noc. Potem jak już padnę rano to śpię do 10
|
|
|
|
#3449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ała, nadal mnie kręgosłup boli...
Dzisiaj zrobiłam placuszki makaronowe na obiad... Akurat sobie oglądałam "4 składniki" i tam robili... Rozbełtane jaja, boczek, dymkę i ugotowany makaron wymieszać i smażyć placuszki... Pycha... TŻ powiedział, że mogę sobie dodać do listy pochwał A na deserek zjedliśmy resztę musu truskawkowego z bitą śmietaną... aldii dobrze, że wszystko w porządku... Ja sie czasem zastanawiam kiedy bym się zdecydowała jechać do szpitala, bo Paulinka to czasem ma nieruchliwe dni, więc jestem do nich przyzwyczajona... Ale zdecydowanie bardziej lubię jak się tam w brzuchu przeciąga... Cytat:
Cytat:
Kacha79 witam nową mamusię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak ja uwielbiam urządzać, ale jak już kiedyś pisałam, nie z TŻem... A niestety on zawsze się wtrąca choć wie, że to ja mam rację...Mam gazetę, ale jakoś nie trafiłam na artykuł... Przeleciałam ją tylko narazie po łebkach...
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio klimatronic mi zwariował - ja ustawiałam na 20 stopni a on grzał jak popaprany - dosłownie brak powietrza ( na każdą ustawioną temp. jak i całkowite wyłączenie nawiewu reagował niemiłosiernym upałem ) w końcu musiałam jechać z otwartym oknem jak jadę zwykłym golfem nie mam takiego problemu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

gratuluje mieszkanka
, pokażę jeszcze tż i zapytam co on na to

A teraz w końcu zamówiliśmy, mam nadzieję, że w odpowiednim czasie dotrze od producenta, bo jak mnie to mnie chyba 
bo tak energicznie i długo fikała w brzuchu jak nigdy a to było gdzieś o 4 nad ranem.. To był pierwszy taki raz, ciekawe ile razy do końca ciąży jeszcze mnie swoimi fikołkami aż obudzi 

w szoku jestem...
niestety teraz zakazane