|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze Opisy gg - część XIV ;)
n e v e r.
nie masz zabawki, nie masz rozśmiać się nikomu. osłodzi nam usta ciepła czekolada. nic nie wiem o tej krzyczącej beznadziei, wobec której jestem bezsilna. między nami nic nie było. boję się otworzyć oczy. ________________________ all I want to do is find a way back into love .
Edytowane przez oralia Czas edycji: 2009-11-23 o 18:21 |
|
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, nie chcę nikogo urazić, ale jest coś takiego jak funkcja EDYTUJ.
może trochę częściej jej używajcie, co.? ![]() -------- i z każdym dniem uświadamiam sobie, że nie potrafię żyć bez Twojej pamięci. pamiętaj mnie, dobrze.? może będę radośniejsza, może będę zasypiać spokojniej.
nie mogę Cię mieć. nawet ciepłe kakao mi Cię nie zastąpi. siedzę przed monitorem komputera i widzę. widzę, jesteś dostępny. mignął mi dymek z Twoim imieniem. czekam. czekam 5, 10, 50 minut... czekam następne 2, 3, 4 godziny... nadal nie ma koperty. ja też to czuję. to w powietrzu wiruje zapach bez miłosnych, chorych związków. wiesz.? spotkałam się z nim dzisiaj. byłam jakaś taka roztrzepana, a on jakby nigdy nic delikatnie mnie przytulił i pocałował w policzek. nagle zniknął... nie ma go do tej pory. może w następnym śnie zobaczę go na nowo.
|
|
#1923 |
|
Rozeznanie
|
- skąd pochodzi miłość?
- z Nienacka. nie istnieje żaden powód do miłości... Jeszcze wczoraj oddychaliśmy tym samym powietrzem. I wiatr był ten sam. hm. to może mnie przytulisz? Mówi, że wróżki nie chodzą spać i że lubi szarlotkę. Nigdy w życiu nie była bardziej samotna, chociaż straciła już wiele. - a co będzie jak cię zostawi? znasz go przecież... - jakoś przeżyję. już mnie zostawiano. Nie lubię po prostu jak się mnie zostawia. Ot co. Zresztą. Kto lubi? |
|
|
|
#1924 |
|
Przyczajenie
|
Uśmiech na twarzy. Pomalowane rzęsy. Ułożone włosy. Niech wszyscy myślą że jestem szczęśliwa.
I chce Cię mieć przy sobie, nawet wtedy, gdy nie pasujesz mi do sukienki. Choć serce pęka uśmiecham się do świata. Pamiętam jak lubiłeś mój uśmiech. Wyciszam telefon. Wolę myśleć że nie usłyszałam jak dzwonisz. Burza na zewnątrz i w sercu tej pani w niebieskim. Już Cię nie kocham. Nie tęsknię. Przestałam też odychać. Nieład w głowie, na głowie i w sercu.
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
'Podobno iluzją są wspomnienia .. To znaczy że miłość to też iluzja ?
'zagnieździła się w kontenerze szczęścia . 'zwariować to można tylko przy Tobie,skarbie .. 'teraz to już nic nie jest pewne . 'nie chce mieć tego na myśli ... 'nieosiągalne jest moje serce . 'poszłam do zakonu ![]() 'wyobrażałam sobie świat ...ale żeby nie był taki chamski . 'Oj przestań gadać o tej miłości ... 'Ale macie żałosne te opisy .! /kocham rodzinę /'moje własne marzenia .. nikt mi ich nie zabierze . 'przecież mam prawo pomarzyć sobie o tym że jestem z Tobą ![]() 'zawirowałeś mi w nogach ![]() 'intrygantka . 'zajefajna uczuciomanka .
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
-Kochasz mnie?
-Kocham. Nad życie. -A jak wyobrażasz sobie naszą przyszłość ? -Nie wiem, moja wyobraźnia nie sięga tak daleko, ale wiem jedno. Nie widzę końca naszego związku. Jest on zbyt oddalony, bądź wręcz niemożliwy.
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
zbyt nieśmiała by zagadać, zbyt wystraszona, że mnie nie polubisz.
myślisz, że cię ignoruję – powiem ci prawdę. po prostu jestem nieśmiała. nieśmiała, to wszystko. nie wierzysz mi, tak? no okej, nie jestem typem nieśmiałej dziewczyny. ale wiesz co? przy tobie, jestem. kiedy cię mijam, mam wzrok wbity w ziemię. to naprawdę nie jest oznaka tego, że cię ignoruję. ..po prostu mnie onieśmielasz. nie wiem, jak mam ci to powiedzieć, ale mam wskazówkę. kocham cię.
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Rilen
![]() ja mam dwadzieścia lat ty masz 20 lat przed nami siodme niebo but my dreams aren't so empty - ale moje sny, one nie są puste nie znajdą Nas od zmierzchu aż po brzask a mogliśmy razem łąką iść świt witać po kolana w rosie moim Aniołom marzną skrzydła Dobrze ze jest kąt na tej ziemi Kąt jak Twe ramiona rozwarty
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
stęsknionym wzrokiem szukałam Go wśród tłumu obcych twarzy i serc.
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
witam.
![]() jestem tu nowa . zaraz na wstępie zaznaczam że KOCHAM wasze opisy !! ;** ostatnio czytam ksiazke Katarzyny Grocholi "upoważnienie do szczęścia" i dodam kilka cytatów które mi sie podobaja. mam nadzieje ze wam tez przypadną do gustu. ![]() "czy można nagle zacząć kochać kogoś kogo się nie zna?" "i wtedy zaczęła śnić o potworach." "zimno ci- taka jest moja diagnoza" "ja moge zaryzykować- ty chcesz mieć pewność" "ja też wiem jak wygląda miłość. Tylko zapomniałam." tyle tak na początek. ![]() mam nadzieję ze chociaz troszeczke sie spodobały.
|
|
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
tyle straciłam z obawy przed utratą.
poczuć mi daj że to wszystko ma sens. niezależna. nieograniczona. zakochaj się we mnie ja się odwzajemnię wczepimy się w siebie bez tchu i bez dennie. Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę.
|
#1932 |
|
BAN stały
|
Wiele wspomnień, a tak mało chwil by do niech wracać.
I wolę kłócić się z Tobą, niż całować kogokolwiek innego. Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej. |
|
|
|
#1933 |
|
Konto usunięte
|
Miałeś tak kiedyś? Idziesz ulicą i nagle masz ogromną ochotę krzyczeć, bo czujesz, że nie masz już sił? Miałeś tak kiedyś? Siedzisz na ławce w parku, tej samej gdy byłeś tam pierwszy raz z nią, a łzy nie przestają Ci cieknąć? Miałeś tak kiedyś? Budzisz się w środku nocy, oblany potem i modlisz się, by to wszystko co przeżywasz było tylko złym snem? Miałeś tak kiedyś? Widzisz jak jest szczęśliwa z innym, Ciebie nie chce znać, a Ty mimo wszystko kochasz ją jeszcze bardziej niż kiedyś? Miałeś tak kiedyś?
Ja mam tak od kiedy nie ma Cię przy mnie. Mówią, że kochać trudno Ja kocham wczoraj i dzisiaj i będę kochać jutro Nasze życie jest jak ocean Miłość nie umiera, granic nie ma Boję się, gdy jest ciemno, a ciebie przy mnie nie ma Sama z myślami zostaję, Źle się czuję, przyznaję Ciemność ochrania nas przed tym czego widzieć się nie ośmielamy Przed surowym światłem dnia, niedoskonałościami Pocałuję go w usta kłamiąc, że jest jedynym Mgła między nami, między nimi Upiję się na wieczór, wyzeruję pamięć Rano na spokojnie pomyślę co dalej |
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
jak jest pięknie to się chce biec, z radości skakać, jak coś pęknie to gdzieś ten cały nastrój opada..
do celu dotrzeć i nie oszaleć, w świecie się odnaleźć, zanim ktoś naciśnie cancel, escape |
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
Gdy Cię widzę mam ochotę krzyczeć:
"spójrz na mnie i pokochaj tak jak ja Ciebie . " Uczę się kochać na nowo . Bóg wybacza zawsze, ja nigdy... " Dostałam wytyczne od samego Boga aby Cię unikać " "Czasem Królowa musi dokonać wyboru: -Zamek z białym rycerzem albo pogoń z mrocznym księciem" |
|
|
|
#1936 |
|
Przyczajenie
|
Kobieta zawsze woli jednego, stałego mężczyznę. Oczywiście nie musi to być stale ten sam facet.
[...] miłość nie daje i nigdy nie dawała szczęścia. Wręcz przeciwnie, zawsze jest niepokojem, polem bitwy, ciągiem bezsennych nocy, podczas których zadajemy sobie mnóstwo pytań, dręczą nas wątpliwości. Na prawdziwą miłość składa się ekstaza i udręka. ...Im dłużej panuje cisza, tym trudniej ją przerwać. Kiedy ktoś Cię opuści, poza tym, że tęsknisz, poza tym, że rozpada się cały ten mały świat, który razem stworzyliście, i że wszystko co widzisz albo robisz przypomina Ci o tej osobie, najgorsza jest myśl, że była to próba jakości i teraz wszystkie części, z których się składasz, noszą stempel ODRZUT przystawiony przez kogoś, kogo kochasz. Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie. [...] miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj. Bo w oczach tkwi siła duszy. Są kobiety, które nie lubią zadawać cierpień kilku mężczyznom jednocześnie i wolą zajmować się jednym: to kobiety wierne.
Kocham cie w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą... ![]() |
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
`gramy przed sobą ludzi, co dojdą dalej, niż gdzie są.
`wszystko i nic. `prawie do nieba wziąłeś mnie. <3 `to właśnie tego dnia, ze śniegiem los nam spadł. `słowa są puste, kiedy słyszysz ich dźwięk. `choć inny ktoś przy mnie jest, zapomnieć wciąż uczę się. `zapomnij o mnie, jak zapomnieć można sen.
|
#1938 |
|
BAN stały
|
1. siebie można przemilczeć, także przeczekać a nawet przeżyć, tylko nie zrozumieć !
2. czaruj mnie tak bez ustanku.. 3. każdy potrzebuje kogoś, tak jak bezradne dziecko. 4. problemy ponad miarę. 5. Nazwać kogoś swoim życiem, zabawne. 6. Bo on bez wątpienia był jej aniołem. 7. i wtedy zrozumiała, że cudów nie ma.. 8. zdziwisz się, ale kocham.. 9. Ona zmieniła jego życie, on zmienił cały świat. 10. i tak się zanurzyć, w Twoim oddechu. |
|
|
|
#1939 |
|
Przyczajenie
|
Zazdroszczę tej ,co dzisiaj rano mną była.
Zapomnę o tym ,że na Niebie jest Bóg i będę żyła tak jakby go nie było. Ach!. Ja się kocham,kocham się w człowieku !
|
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
____________ czasami się zastanawiam o czym myślisz, gdy na mnie patrzysz? Co czujesz pod palcami, kiedy mnie dotykasz? Jakie tajemnice chowa cień twoich rzęs? Czy są takie ścieżki Twoich myśli, na których nigdy nie byłam? Myślę o tym czasami... często, coraz częściej, odkąd odczuwam zazdrość o każdy twój uśmiech nie przeznaczony dla mnie. Dobry dzień na walenie głową w ścianę i wychodzenie z siebie. Lubię palić papierosy, rzucać swoje myśli z balkonu i patrzeć jak rozbryzgują się na bruku, nie tracąc przy tym nic z ideału. Czasem chciałabym się potknąć i wyrżnąć na chodnik tak, żeby zalać się do reszty krwią i na chwilę zapomnieć dokąd gnało mnie serce. |
|
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
Almost lover Dziękuję Kochana za uznanie
![]() * Nawet nie wiesz jak się cieszę gdy mogę porozmawiać z twoją automatyczną sekretarką ! * Codzień o 22:01 czekam na dobranoc Kochanie * Jeśli chcesz mogę być polarowym kocem w chłodne dni * To ty głupia nie wiesz że kobieta tak szybko się zakochuje ? * Zmieniłam zamek do mojego serca.. twój zapasowy klucz wyrzuć przez okno. |
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
zakłocasz mój sen
masz szczescie ze uwielbiam spedzac z Toba czas Wariat jakich mało![]() ![]() Tylko przez Ciebie chodze taka nie wyspana ![]() Czubuś ![]() ![]()
|
|
#1943 |
|
dream big
|
* Twe pocałunki zmieniły się z gorących na zimne
I poczułam się - nic niewarta Tania i pusta - ze złym mężczyzną Szukałam miłości, której nigdy nie doznamy.
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
One for all . z innej bajki . kamisha . amozefrytkidotego . agrr _mandarynka . CukrowaPanna . Cholerycznaa - KOCHAM <33
_____________________ Nie mogę tak po prostu zamknąć drzwi Przed tą miłością Wciąż powracam Jak atak serca Który zawsze zrywa jestem tylko jedna na milion Bardziej jak jedna na miliard Albo jak jedna na bilion |
|
|
|
#1945 |
|
dream big
|
* You are my melody...
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
a ja dodam, że oprócz funkcji edytuj mamy wyszukiwarkę, przejrzenie paru ostatnich stron nie boli, a o oddzielnym wątku z prośbami mało kto nie słyszał. off'y też nie są mile widziane..
Ty i ja - z Tobą o szczęściu śnię. ;* Jesteś częścią mnie. Nigdy bym Cię nie porzuciła. Gdy na Ciebie spojrzałam cyklon szalał mi w brzuchu, a serce waliło jak szalone. To były nasze pierwsze pocałunki i smakowały jak "ciąg dalszy nastąpi"...
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
If I let you love me
Be the one Adore Would you go all the way Be the one I'm looking for Jeśli pozwolę ci mnie kochać Być jedynym uwielbianym Zrobiłbyś wszystko? Bądź tym jedynym, którego szukam I think I'll pace my apartment a few times And fall asleep on the couch And wake up early to black and white re-runs? That escaped from the mouth chyba przejdę się kilka razy po mieszkaniu i zasnę na kanapie i obudzę się wcześnie na czarno-białe powtórki które padły z ust I know you're coming back for me this time. This time. Wiem, wrócisz do mnie jakiegoś dnia. Jakiegoś dnia. And do you ever want me, do you ever need me? I czy Ty kiedykolwiek mnie chciałeś? Czy Ty kiedykolwiek mnie potrzebowałeś?
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
narcyza95, panna_miodowa, kamisha - dziekuje malenkie ;**
JednaNaMilion - -------------------- dlatego wole obojętność. ta impreza się przeciąga, chyba zbyt wiele twarzy wtargnęło na nią bez zaproszenia. chyba nawet krew niedługo wystygnie mi razem ze stygnącymi nadziejami. nie umiem używać bezpośrednich słów, choć one ciążą, gniotą się gdzieś na końcu języka to wciąż, omijam je, gdyż boję się konsekwencji ich wypowiedzenia, miotam się w banałach, krępacji i niepewnych spojrzeniach. chyba już zdąrzyłam stracić, pogmatwać. moje oczy wybrały się na podróż w poszukawaniu chłopaka przypalającego papierosem opuszki swych palców. robi sie pozno. Siedemnascie lat za pozno, by cos zmieniac. całą tą szarzyznę, poezję codzienności łyknęłam jak proszek nasenny, jak tabletkę na ból głowy, lekarstwo uśmierzające objawy, lecz nie przyczyny. suche dłonie, spierzchnięte usta, rumieńce, przemoczone buty i zabawa w fryzjera, by okiełznać nieład na mej głowie, równy co w snach miewam. chciałabym się wylać na białą kartkę papieru, zapełnić ją tymi wszystkimi uczuciami, które tłamszę w sobie, gniotę, gdzieś utykam pod żebrami, po raz ostatni wymówić twoje imię o zmroku popękanymi kącikami bladych nienaturalnie warg. |
|
|
|
#1949 | ||
|
Zadomowienie
|
;**
Cytat:
Cytat:
kamisha, najcudowniejsza kamisha ;**
___ twoja zalotna dusza lewituje równolegle z moją, czas na usta.
|
|
#1950 |
|
BAN stały
|
Można próbować coś zmienić, sprawić aby siła z jaką w nas uderza była mniejsza. Możne nawet niezauważalna dla tych, którzy przypatrują się temu zza szyby, która izoluje od prawdziwych emocji z wewnątrz. Czynności stają się łatwiejsze, bo nie napiera na nie ciężar spraw, które nie pozwalają sobie na zapomnienie. Nie dopuszczasz na zagłębianie się swoim myślą w to czego od tak dawna próbujesz się pozbyć. Czasami jednak wystarczy moment, zachwianie się pod wpływem małej nutki, odrobiny smaku doprowadzając do najbardziej wzruszającej przeszłości.
pozwoliłam sobie wykorzystać pod koniec ostatniego zdania fragment z wizażu. reszta jednak w 100% moja. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.