Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 19:17   #4291
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
No leci leci .... Prawy cycek bardziej mi przecieka Trzeba sobie będzie podpaski wewnątrz stanika poprzyklejać.... hmmm.... chociaż ja w sumie jestem zwolennikiem tamponów, ale to nie wiem czy tak się da akurat w tym przypadku
chyba umrę ze śmiechu dobra jesteś Własnie dziś byłam u fryzjerki i też się z tego śmiałyśmy.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:29   #4292
megi-megi
Zakorzenienie

Lachoniki,

byłam u gine. Maluszek sobie siedzi już we właściwej pozycji do wyjścia (wiedziałam, bo czuję, że kopie mnie głownie u góry). Ma już takie ciałko do ukochania, nie same kosteczki, ale takie kształtne łydeczki <mniam>, malutki noseczek i słodką pupcię

A z mamą też ok. Lekarz powiedział, że to normalne, że czasem bardzo boli nad pachwinami - wiązadła się naciągają. A już tez byłam raz nieźle spanikowana. No i w ogóle. Zakochałam się w nim zupełnie.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Izumi - aż strach się bać, jakie mamuśka może mieć pomysły

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2009-11-24 o 08:19
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:34   #4293
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Lachoniki,

byłam u gine. Maluszek sobie siedzi już we właściwej pozycji do wyjścia (wiedziałam, bo czuję, że kopie mnie głownie u góry). Ma już takie ciałko do ukochania, nie same kosteczki, ale takie kształtne łydeczki <mniam>, malutki noseczek i słodką pupcię

A z mamą też ok. Lekarz powiedział, że to normalne, że czasem bardzo boli nad pachwinami - wiązadła się naciągają. A już tez byłam raz nieźle spanikowana. No i w ogóle. Zakochałam się w nim zupełnie.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Izumi - aż strach się bać, jakie mamuśka może mieć pomysły

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Edit kolejny: nie wiem, jak się stało, że sama siebie zacytowałam, ale skrajny ze mnie egocentryk widocznie. No i za cholerę nie mogę tego usunąć <samoprzyznająca się do melepetyzmu>
Super że wszytsko ok Bardzo się cieszę Maluszek rośnie
20-12-14 10 tc
Stary 2009-11-23, 19:35   #4294
ita83
Wtajemniczenie

Izumi - cos dla Ciebie wiem ze typowo dziewczece i ze dosc drogo ale w zestawie trzy rzeczy z uszkami :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=820722680
Stary 2009-11-23, 19:59   #4295
evitka21
Zakorzenienie

Asiulek, moja wiedza jest taka jak dziewczyny piszą- usg połówkowe będzie juz przez brzuszek.
Moja przyjaciółka zaczęła czuć ruchy w 24 czy nawet 26 tyg, także spoko- paniki nie ma u każdego jest to psrawa indywidulana

Z tym magezem to się faktycznie poradź lekarza swojego nie wybieraj sama, bo są mgnezy i magnezy, ponoć liczy się ilośc jonów magnezu i jeszcze jakaś tam jego (no własnie co....) forma czy coś, że nie każdy się tak samo wchłania i może być guzik warte.....
(przypomniała mi się opinia jakiegoś tam lekarza na temat przyswajania żelaza z falvitu -" to juz lepiej niech sobie pani spinacz poliże....")

lawenda, no taniec z gwiazadmi lubitwój bąbelek . Prawdziwą sesję belly dance miałaś. Ja też kilka razy miałam na brzuszku efekt tsunami, super uczucie.
Ale fajnie masz z tymi roślinkami... babmbusy, pomarańczki.....

Ja przepraszam, ale ja bym się naprawde dobrze zastanowiła przed dawaniem dziecku na imię klemens, czasem imię rodzicom się podoba, a dziecko ma całe życie przerąbane- w szkole się śmieją, w pracy czasem głupio sie przedstawiać....znam takie przypadki....naprawdę dobrze się mocno zastanowić....ale to tylko moje zdanie.

Minka, super fotki i super że urlop się udał . Zazdraszczamy zbiorowo

Izumi, ja też juz parę razy zaobserwowałam odrobinę mleczka na cycuchcach i żółtawe plami na białym staniku, ale teraz juz się wymiona uspokoiły....
a męzuś ma fajne poczucie humoru (jak ty zresztą )

Isis, ło matko, dobrze że w kosmos nie wyleciałaś....dobrze, że cię ni pokopało....

Pop70, powtarzam za mrówą: nie czytaj głupot w necie! Po to masz lekarza, żeby się go pytać, a nie czytać co piszą nawiedzeni ludzie w necie, ale w pseudo-naukowych artukułach.....

Mrówa, żurawinka zdrowa i to bardzo- też na sprawy moczowe, na bakterie itp.

Ze szpinakiem polecam makaron- fajny przepis podała kiedyś ania- podsmażasz szpinak z czosnkiem i śmietanką, dodajesz serek pleśniowy (jak lubisz) i mieszasz z makaronem. Pyszotka- mówię to ja-która od niewadan dopuściła szpinak do swojego talerza (trauma z przedszkola- zresztą w tamtej formie i dziś bym nie tknęła....). No i jeszcze w lazanii lubię.....

ja w czwartek wchodzę w magiczny III trymestr, czyli 27 tydzień ciąży.
A dziś byłam pierwszy raz w szkole rodzenia- na razie bardzo mi się podobały zajęcia- było o problemach laktacyjnych. Same fajne i konkretne rzeczy babeczka mówiła. No i nie ukrywam że bardzo cieszy mnie fakt, że jest za darmo.
Dzis byłam sama, a od nast. zajęć będę juz z męzem chodzić

I już jestem zdrowa, ale na zwolnieniu, więc narzuciłam sobie łazęgowanie poki jest pogoda żeby nie zgnusnieć w tym domu całkiem
Zaczęłam chodzić na dłuższe spacerki z pieskiem (ku jego zachwycie),w sobotę łaziliśmy 1,5 h, w niedz. byłam na targu, tez ok.2h, po południu na spacerku z mężem i pieskiem=2h, a dziś do koleżanki się wybrałam pieszo (4-5 przystankówi mam mega zakwasy.... ale trudno. Póki jest pogoda będe korzystać, bo potem to i tak jak będzie zimno to się w domu nasiedzę.....
Na jutro też mam plany.....

i u mnie było dziś słoneczko od mrówy (zanim zaczęło wiać....)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:36   #4296
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Lachoniki,

jezu megi świetnie,az się wzruszyłam Twoim postem wlasnie sobie wyobrazilam mojego synusia w brzuszku,tez juz bym chciala 27 tc ja tez wlasnie czuje tylko na gorze kopniaki albo po bokach,na ostatnim usg byl wlasnie główką do dołu,ciekawe czy to sie zmieniło hmm..
mam nadzieje,ze to wlasnie te wiązadła dały mi tak popalic..

mrowak proszę bardzo http://gotowanie.onet.pl/szukaj.html...nak&kat=&opt=1
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:38   #4297
drcron
Zakorzenienie

czy u was tez tak strasznie wieje jak u mnie ?? glowy mlo mi nie urwalo
ja w nocy najadlam sie strachu ale to tak powaznie a jeszce bardziej rano jak bylam na wynikach ale od poczatku w nocy zlapaly mnie mega bolesci myslalam ze sie przekrece nie moglam lezec bo bolal mnie brzuch < byl wielki jak baalon i twardy jak kamien > nawet spazmofen nie pomogl wiec noc na siedzaco spedzilam ale to wszystko przepracowanie i przeforsowanie a dzisiaj rano jak poszlam do szpitala na wyniki wchodze do poczekalni a tam Pani na mnie krzyczy MASECZKA ja jaka maseczka ze co ?? a ona mi podaje maseczke i kaze zalozyc wiec zalozylam pytam po co to a ona ze w szpitalu maja podejzenie grypy AH1N1 malo nie padlam jak to uslyszalam < mozna wejsc tylko na parter gdzie jest przychodnia i gabinet zabiegowy sa wstrzymane przyjecia do szpitala i zakaz odwiedzania chorych szybciorem z tamtad uciekalam jak tylko pobrali mi krew < a teraz boje sie isc tam po wyniki > jutro przed wizyta wysle meza by je odebral
Jzumi - Ty bynajmniej wiesz ze bedziesz miala mleko w cycolinach a ja nawet jak wyciskam sciskam i naciskam to ni kropli nie leci

ale moja dzidzia dzisiaj warjuje w brzuszku caly dzien sie wierci az mi brzuch podskakuje < ale skacze wtedy jak cos zjem >

ja jutro na wizyte ide < ponoc polowkowe usg mam robic> ale nei weim jak to bedzie jak uswiadomie mojego gina ze zgubilam ksiazeczke ciazy mam mu powiedziec ze mam zapasowa?? taka swoja gdzie wszystko zapisywalam co on mowil i zlecal ?? czy raczej przemilczec temat i tylko wyniki dac ??

aniup - bardzo dziekuje za ksiazki umilaja mi czas gdy jade busem do miasta < bo ja nadal unieruchomiona jestem >

a zapomnialabym jakby ktoras z was potrzebowala butelki TT to teraz sa na promocji w auchan po jedyne 12,49 - ja cholercia placilam dwa razy tyle

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 21:01   #4298
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

FASOLOWE POLE
Już 56
Mamusie MARCOWE 2010

megi-megi( Magda 29lat).tp. 1.03.10r. Jakub
Asiuulka89 ( Asia 20 lat ).tp. 2.03.10r. Zuzia
P0P70 (Ela lat 39) t
p. 3.03.10r. Ania
evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. 4.03.10r. Lena
libra777
( Agnieszka i 32 lata)
tp. 7.03.10rMarysia lubMikołaj
asienka240
(Asia 21lat ) tp. 8.03.10r.
Emilka
Roza26
( Hania 25 lat) tp. 8.03.10r. ???lub ???
karolka2211 ( Karolina ) tp. 8.03.10r. ??? lub ???
mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ???
mysia1234
(Joanna 21 lat).
tp. 9.03.10r. Wiktoria
zwariowanna
( Gosia 19lat)tp. 11.03.10r. ???

catro (Kasia, lat 27) tp. 11.03.10r. Ola
dogisia
( ??)
tp. 12.03.10r. ??? lub ???
mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp. 17.03.10r. ??? lub ???
zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ???
apple66 (Paula, 25lat)tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP
magda3456
(Magda 23l ) tp. 20.03.10r Denis

minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r.Amelka
tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 15.03.10???
ISIS23
(Iza 25 lat ) tp.22.03.10
Lena lub Cezary
inridia (Asia 31 lat )tp.22.03.10r. ???
ilkia24
( Ilona 24 ) tp. 24.03.10r. ???
Impersona ( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r.Hania lub Leon
madziwnia (
Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Mikołaj "Chybachłopak"
JoannM
( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. Gabrysia
gooffi (Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ???
Baobabek ( Monika lat 25 ) tp. 30.03.10r. Jakub
Gmyrelka (Agnieszka, lat 24) tp. 30.03.10 Zbynio

Mamusie KWIETNIOWE 2010

Agnieszka09
(Aga,lat 24)
tp.1.04.10 r.Karinka
izaizula(Iza lat 27)tp. 2.04.10r. Marysia iAntoś i
ita83
(Paulina 26 lat)
tp. 4.04.10r??? lub ???
Katalin (Kasia 24 lata )tp. 04.04.10??? lub ???
justys76 ( Justyna 33 lata )tp. 5.04.10r. ???lub ???
drcron (Paulina,27 lat)tp. 05.04.10r. Anastazja Danuta lub Jeremiasz Józef
natka294( Natalia lat ?? )tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz
Beatka1984 (Beata 26 lat)
tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek
fasolka73 ( Jola 36 lat )tp. 9.04.10 Oliwia
czarymary (maria 30 lat)tp 10.04.10r. Malina lub Witek
malgo421
(Malgosia 27lat)
tp. 12.04.10r. ??? lub ???
Kasina87
( Kasia 22 lata)tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon
La_wenda (Kasia 33 l)
tp. 14.04.10r Konrad
mloda1989
(Patrycja ) tp.14.04.10r. ??? lub ???
Olasia
(Ola 21 lat)
tp. 15.04.10r. Laura lub Leon
ania P
( Ania 27 lat)tp 15.04.10r. ??? lub ???
trolla2405
(Joanna)tp. 16.04.10r. ???lub ???
Izumi
(Izabela, 23 lata )
tp. 16.04.10r.??? lub Michaś
Asiulek_23
(Aśka, lat 27)
tp. 16.04.10r. Weronisia lub Kubuś
martuko
(Marta) tp.16.04.10r. ??? lub ???
gosieg1 (
Małgorzta )tp. 18.04.10r.??? lub ???
koglus ( Agnieszka 29 lat) tp. 21.04.10r. ??? lub ???
lucy007 (Ewa, lat 30)
tp. 22.04.10r. Maja lub Adam
Eppona (Aga lat 27) tp. 23.04.10r. Zuzanna lub Gustaw
aneczkkaa (Ania ) tp.23.04.10r. Angelika
gusiek (agata ) tp.23.04.10r. ??? lub ???
dytuś77 ( Edyta 31 lat )
tp. 24.04.10r. Kornelia lub ???
Maddie ( Marlena ) tp. 29.04.10r.??? lub ???

Nasze Aniołki:
karolcia228 Aniołek [*]
Karna 33 Aniołek [*]

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:13   #4299
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

jestem nareszcie w domku przeleciałam te 3 strony coście dzisiaj nastukały
a więc tak, uczekałam sie w kolejce prawie 3 godziny, no ale wreszcie dotarłam na fotel zaczynając od dobrych wiadomości: Kubuś jest nadal Kubusiem, ma 17 cm od główki do pupci, wązy 530 gram wszystkie narządy przejrzane, przebadane, rozszczepów nie ma, serduszko zdrowe i silne tak słodko nóżki skrzyżował i między nimi sobie merdał pępowiną także z dzidziulkiem moim kochanym wszystko ok a teraz relacja z fotela: szyjka się skróciła, to wynik nerwów, stresu, chodzenia i jeżdżenia samochodem na razie nie muszę leżeć cały czas, ale mam jak najwięcej leżeć, jak najmniej chodzić i cytuję"żadnych wycieczek po centrach handlowych" wrrrr skąd on to wiedział???i żadnych dłuższych wycieczek samochodowych, tak więc wczorajszy Sandomierz był ostatni....
przyszły moje wyniki cytologii i mam 2 grupę i jest jakiś drobny stan zapalny i za to się mamy zabrać 3-4 miesiące po porodzie. Co do moich bólów tyłka i pleców, powiedział, że to może być wynik długiego siedzenia w jednej pozycji np. przed kompem...(skąd on to wie??) Zwolnienie dostałam od razu bo jak powiedział: "nie masz co marzyć, że wrócisz do pracy". Przepisał mi magnez, żelazo i coś tam jeszcze, czego nazwy nie pamiętam, a mam na dole w pokoju...Następna wizyta 14 grudnia i wtedy zobaczymy jak sie szyjka ma, bo n iewykluczone że tfu tfu leżenie mnie czeka tfu tfu No i termin porodu już 2 raz wyszedł na 28 marca jednak
ps. Kocham mojego Kubusia
ps2. Mamy na forum pierwszą Łaciatą (Izumi)

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:15
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:37   #4300
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
haj dziewczynki, melduję się po długiej nieobecności starałam się nadrobić zaległości, ale dwa tygodnie to chyba za dużo
wróciłam co prawda w nocy z wtorku na środę, ale jakoś za bardzo nie mogłam dojść do siebie... jeszcze ta pogoda...

wakacje nam się udały, mnóstwo słoneczka, ale przy tym delikatny powiew wiatru, więc nie było to uciążliwe... oczywiście cały czas plażowałam pod parasolem, ale kolorków i tak nabrałam... szwagier się śmieje, że przy tej pogodzie to wyglądam jak bym przesadzała z solarium na nie na wakacjach była
oczywiście już wam foteczki wstawiam, może cieplej wam się zrobi
Jej WITAM WITAM!!!!
Ale ci dobrze było.. a najsłodsze zdjęcie z brzuszkiem na wierzchu na plazy
Dzieki za zaproszenie
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a i mam pytanko - czy znacie jakoes sposoby na nawilzenie sluzówki nosa bo od kilku dni mam pustynie
Kochana najlepsza i dla dorosłych i dla dzieci bo nawet noworodkom sie aplikuje sól fizjologiczna / morska w sprayu ja uzywam cały czas...
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no ja caly czas mialam robione dopochwowe czyli do 20 tygonia...na ostatniej wizycie zrobic takie i takie zeby sprawdzic tetno tylko....mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko to przez brzuch...bo chce mojego tzta zabrac zeby mogl sobie popatrzec na dzidzie
nie żartuj????!!!! dopochwowe do 20 tyg???!!! Dziewczyno zmień lekarza
Cytat:

P.S. Na zdjęciu 3,4 i 5 .... co to waszym zdaniem jest między nózkami Bo mi mama mówi że pępowina, ale nie wiem czy mówi tak bo wie, że płci znać nie chcę, czy faktycznie tak myśli .... Kurde... przekorna strasznie jestem ... Nie chcę znać płci, ale jakoś... chciałabym wiedzieć czy już jest "rozpłuciowalne"
chłopak jak ta lala!!!!!!
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Jak tak was czytam, to zastanawiam się, czy jest jeszcze tu jakaś ciężaroweczka (prócz mnie), która nie czuje swojego maleństwa?? W sumie Wy przeważnie już po 20 tyg. ale od dawna o tym piszecie A ja niebawem wchodzę w 20 tydz. i nadal nic... może za bardzo chcę?? <chlip, chlip> A może to będzie dziecko apatyczne??
Asiula!! Jej nic sie nie martw ja pierwsze ruchy poczułam w 20t 3 dz.
a moja kuzynka przy pierwszym poczuła dopiero w 24 tyg.

Cytat:
Kobieto, zrozum... MLECZARNIĄ WŁAŚNIE ZOSTAŁAM! .... Ja to bym tak chciała może z łaski najpierw jakieś kopniaczki poczuć czy cuś? ......
.......
...... Może komuś mleka do kawy?

IZUMI oplułam monitor!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Mąż razem ze mną boki zrywał
Ale ty jestes nieziemska!!!
Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
No, Izumi, pełen szacun!

A tak w temacie, czy wiadomo Wam coś na temat bezpośredniego związku wielkości piersi z prawidłowym procesem wytwarzania mleka?
Nic sie nie martw moja kolezanka miała do konca A a małego chyba 6 msc karmiła i pełno mleka miała
Cytat:
Lachoniki,

megi super!!!! Cieszę się że wszytsko ok!!!

Baobabku Ty też po wizycie!!! super że Tuptuś został Tuptusiem
Jej Twój cięzki jest Mały...
Mój miał w 21t 5 dz 19,6 cm i 500 g... lekarz mówi że długi bedzie

A my dziś wydalismy kolejny tysiąć.. parapety wew i zew + roleta na jedno okno masakraaaaaaaaaaaaa

PS. PIERWSZY RAZ od 3,5 roku czyli odkąd jestem z moim T. rozpłakałam sie normalnie w biały dzień tak się zdenerwowałam na niego bo uparty .. i sam chyba sie zdziwił odrazu mnie prezytulił i głaskał!!! a ja dalej zafoczona ze łzami na czubku nosa...
WSTYD MI BYŁO.. pierwszy raz normalnie mój mąz widział jak płacze!!
Przeprosił zacałował i utulił.. po 5 min przeszło

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-23, 21:40   #4301
minka26
Wtajemniczenie

jeden dzień a wy cztery strony nastukałyście nie macie nic innego do roboty?? szok normalnie, człowiek wraca z pracy, chciałby odpocząć a tu trzeba czytać i jeszcze zapamiętywać, co komu odpisać... a ja mam takie problemy z głową

izumi gratulacje zostania prywatną krową męża

megi-megi superowo, że wszystko dobrze z Małym i że ty taka zakochana w Syneczku

baobabku nic się nie martw, jak będziesz leżała to szyjka na pewno przestanie się skracać i będzie cacy

więcej nie pamiętam wybaczcie ale co dwa mózgi to nie jeden
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:41   #4302
mloda1989
Zakorzenienie

juz chyba 3 dzien czuje ruchy.......smieszne uczucie...ale po wypiciu 2 kubkow kakao czuc ze sie dzidzius robudzil ....hehe caly czas dostaje takie kopniaki od srodka
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:46   #4303
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

AniuP. Bardzo szeroko uśmiecham się o książki.
Jeśli ważą więcej niż 10MB, daj znać - podam inny adres.
Daj meila na priva jeszcze raz bo wysyłałam i nie wiem czemu nie masz albo od razu ten drugi.

Cytat:

a i mam pytanko - czy znacie jakoes sposoby na nawilzenie sluzówki nosa bo od kilku dni mam pustynie
Sterimar - to sół morska do psikania , dla malucha ci się potem przyda . Ten sterimar jest fajniejszy niż inne bo ma magnez i przy katarku obkurcza dziecku naczyna w nosie

Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość
Aniu p wiem ze truje ale usmiecham sie o ksiazeczki , bo siedze w domu poczytalabym cos dzidziusiowego
Ja ci już dwa razy to wysłałam nie masz gdzies w spamie ?

Cytat:
Ja mam anemię. Biorę żelazo w tabletkach a z naturalnych jego zasobów polecam szpinak.
Szpinak można ale ostrożnie ma bardzo dużo mocznika .
Pietrucha na kanapki bardzo dobra .

Ja dziś u kolezanek cały dzień spedziłam więc nie miałam jak na neta wejść .

Izumi - no krówko mleczna mmmuuuuuuuu
Stary 2009-11-23, 21:47   #4304
mloda1989
Zakorzenienie

no wlasnie caly czas mialam dopochwowo dlatego moj ze mna nie chodzil bo troche glupio mi bylo....tylko ze moja mama (byla polozna....ale tez ma troche zacofane pojecie....bo nadal uwaza ze usg jest szkodliwe i jak najmniej sie ich powinno robic) stwierdzila ze co w tym dziwnego ze dopochwo...dopieor jak jej wyjasnilam o co konkretnie mi chodzi to przyznala racje.....hehe moze lekarza tez trzeba doinformowac...grrr
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:02   #4305
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

minka rzeczywiscie przecudne zdjęcia,bajeczka!!!!!!!!! !!!!!

drcron wspołczuje tych boli,a mowila oliwka zeby cronusia zwolniła tempa w sprzątaniu,mówiła??niedob ra Ty! i rzeczywiscie moze lepiej nie wracaj do tych wirusków :/

Baobabku rewelacyjne wieści Kubusiowe oby tak dalej tylko co tu nam sie znowu z tymi szyjkami dzieje,cholerka jasna,oby to chwilowe bylo wlasnie ja ciagle o tym mysle zeby mi sie czasami przedwczesnie z porodem nie wyskoczyło,błagam!!!!!
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 22:23   #4306
mrowak
Zakorzenienie

Dzięki za wszelkie podpowiedzi pietruchowo-szpinakowo-paprykowo-żurawinowe
Uciekam spać.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:38   #4307
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie caly czas mialam dopochwowo dlatego moj ze mna nie chodzil bo troche glupio mi bylo....tylko ze moja mama (byla polozna....ale tez ma troche zacofane pojecie....bo nadal uwaza ze usg jest szkodliwe i jak najmniej sie ich powinno robic) stwierdzila ze co w tym dziwnego ze dopochwo...dopieor jak jej wyjasnilam o co konkretnie mi chodzi to przyznala racje.....hehe moze lekarza tez trzeba doinformowac...grrr

To chyba zalezy tez jak się lekarzowi lepiej robi , bo dla przykładu ja miałam w 12 tyg przy Szymku przez brzuch bo lekarz już tak wolał zrobić i mówił że dla niego tak dobrze widać , teraz miałam raz dopochwowo u jednego lekarza w 12 tyg a moja ginka kilka dni później robiła przez brzuch a też te same parametry sprawdzała .
Stary 2009-11-23, 22:56   #4308
ita83
Wtajemniczenie

czy ktoras z was zna badz tez sama jest logicznie myslaca i stabilnie emocjonalna??
Otoz nie mozna powiedziec tego po mnie
Znajoma mi dala cynk ze dzis maja wyprzedaz w ciucholandzie wiec co zrobilam?? w auto i opatrzec co to tam maja - nakupilam u lalala
wszystko z metkami w tym rozowe futerko z kokardkami, sukienusie i spodnie jensowe z kokardkami.....
hmmmm ze niby wsio oki tyle ze JA DALEJ NIE WIEM CO WE MNIE SIEDZI
i jak wyjda jajca to mnie tz powiesi na suchej galezi bo co ja z tym zrobie
oczywiscie znalazlo sie tez kilka ciuszkow uniwersalnych
ale sama jak zobaczylam ze to nowe z metkami za kilka groszy to bralam
Stary 2009-11-24, 00:05   #4309
martuko
Wtajemniczenie

ja już tylko chwilę mam, więc sie do ostatniej strony ograniczę

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja jutro na wizyte ide < ponoc polowkowe usg mam robic> ale nei weim jak to bedzie jak uswiadomie mojego gina ze zgubilam ksiazeczke ciazy mam mu powiedziec ze mam zapasowa?? taka swoja gdzie wszystko zapisywalam co on mowil i zlecal ?? czy raczej przemilczec temat i tylko wyniki dac ??

a zapomnialabym jakby ktoras z was potrzebowala butelki TT to teraz sa na promocji w auchan po jedyne 12,49 - ja cholercia placilam dwa razy tyle
niezlą mialaś akcję w tym szpitalu.A lekarzowi powiedz po prostu i [oproś,zeby Ci zapisał od nowa i już. Jak weźiesz swoje zapiski to będzie mu latwiej, jeśłi nie ma tego u siebie W końcu ta książeczka potrzebna jest.
a u mnie nie ma oszołoma (((( I nie kupię butelek.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Jej WITAM WITAM!!!!
PS. PIERWSZY RAZ od 3,5 roku czyli odkąd jestem z moim T. rozpłakałam sie normalnie w biały dzień tak się zdenerwowałam na niego bo uparty .. i sam chyba sie zdziwił odrazu mnie prezytulił i głaskał!!! a ja dalej zafoczona ze łzami na czubku nosa...
WSTYD MI BYŁO.. pierwszy raz normalnie mój mąz widział jak płacze!!
Przeprosił zacałował i utulił.. po 5 min przeszło
no i warto było się dla tej reakcji popłakać

Cytat:
młoda, może po prostu Twoj gin głównie szyjkę sprawdzal, moj też robi mi dopochwowe bo tak szyjkę lepiej oglądać. Apołówkowe Ci przez brzuch zrobią. Ja tam przy meżu też mam USG, u lekarza jest parawan, zresztą kazałąm mu się nie gapić to się nie gapi i juz.

Cytat:
czy ktoras z was zna badz tez sama jest logicznie myslaca i stabilnie emocjonalna??
Otoz nie mozna powiedziec tego po mnie
Znajoma mi dala cynk ze dzis maja wyprzedaz w ciucholandzie wiec co zrobilam?? w auto i opatrzec co to tam maja - nakupilam u lalala
wszystko z metkami w tym rozowe futerko z kokardkami, sukienusie i spodnie jensowe z kokardkami.....
hmmmm ze niby wsio oki tyle ze JA DALEJ NIE WIEM CO WE MNIE SIEDZI
i jak wyjda jajca to mnie tz powiesi na suchej galezi bo co ja z tym zrobie
oczywiscie znalazlo sie tez kilka ciuszkow uniwersalnych
ale sama jak zobaczylam ze to nowe z metkami za kilka groszy to bralam
ita, nie martw się, na pewno wśród nas jakby co znajdą się chętne na dziewczynskie ciuszki zwląszcza jak je za grosze sprzedasz Albo na wymiankę. JA też ciągle nie wiem co u mnie bo też bym była chętna.

idę spać, dobranoc. To leżenie mnie rozleniwia strasznie i rozbija, ale wolę dmuchać na zimne z tą szyjką
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 04:00   #4310
madziwnia
Zakorzenienie

Dziń dobry!!!
Nie chciałam Was wcześnie obudzić ale nie mogę spać od 1 w nocy!!
Koszmar.. już drugi raz z piątku na sobotę od 3 i teraz od 1!!!!

Mało tego... od ok 15 bolui mnie brzuch znaczy nie że boliu tylko cały dół mi ciągnie i strasznie to niby boli jakby mi ktoś naciągał tam skórę.. jakby mi ktoś pompował wodę na maxa.,.. jade do gina dziś nie czekam do przyszłego tyg...
Mam wyniki z połówkowego i z tymi wynikami miałam sie pok
azać.. a dziś zrobiłam krew mocz i cukier ogólny bez picia i sa wyniki ok...
Wiec mam komplet i jedziemy na 13 chyba...

Ratunkuuuuuuu ja chce spać... a na TVN leciało przed chwilą rozmowy w toku temat ?: Bezsenność..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-24, 07:07   #4311
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heheh rzadko się zdarza, żeby ktoś był wcześniej rano niż ja
znam ten ból jak nie da się spać...ja sobie leżakujena 3 poduchach i 2 jaśkach i tak staram sie pisać (nie łatwe) Muszę się zwlec zawieźć zwolnienie i do jednego sklepu dla dzieci, bo obiecałam, że kupię coś małemu po wizyciezapomniałam wam napisać, że wyniki mam bardzo dobre i w sumie to nie wiem po co mi przepisał magnez i żelazo...jedynie w sikach mi wyszły jakieś liczne kryształki szczawianu wapnia ale nic na to nie mówił...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 07:57   #4312
drcron
Zakorzenienie

dzien dobry
znam wasz ten bol co do nocnego spania ja tak mam od jakis 2 tygodni budze sie o 4,30 i lezakuje < czytam ksiazke bo nie chce meza budzic stukaniem o klawiature >

madziwnia - moze posmaruj brzuszek jakas oliwka powinno pomoc nie bedzie tak bardzo ciagnelo

ale u nas dzisiaj beznadziejna pogoda wczorajszy wiatr przyniosl chmury deszczowe i leje leje leje i leje a ja do miasta musze jechac busem w dodatku ja chce juz autko z powrotem <prosi>

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:22   #4313
Isis23
Zakorzenienie

potwierdzam .. dzisiejsza noc była straszna.. obudziłam sie po 4.. i potem tylko z boku na bok.... koło 7 znowu mi sie przysneło.. ale co z tego jak 7:30 wstałam bo trzeba sie zbierac do miasta

wogóle jaka pogoda w nocy była... tak wiało ze sie bałam ze mi tu dach urwie... masakra wiatrzycho...

a tak wogóle to dzien dobry Laski .. i oby dzien był lepszy niż noc

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:53   #4314
ilkia24
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Ja ci już dwa razy to wysłałam nie masz gdzies w spamie ?

Kurde nie mam dobrze sprawdzalam, moze przekrecilas cos w adresie meilowym????? Jeszcze raz wysle ci na priva.
Stary 2009-11-24, 08:55   #4315
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witam dziewczęta co to się dzis porobiło Bezsenność

Mam nadzieje że to chwilowe i jutro już będzie Wam się lepiej spało.
Wpadłam tylko na chwilę pożyczyć miłego dnia

i dużo dużo dużo słoneczka
20-12-14 10 tc
Stary 2009-11-24, 09:09   #4316
ita83
Wtajemniczenie

I ja cierpie na bezsennosc - ok 2-3 w nocy sie krece z boku na bok....dzis tz't nie wytrzymal i poszedl spac na kanape bo sie tak wiercilam
potem ok 5 zasypiam a jak mi budzik dzwoni o 6:30 to juz w ogole masakra jakas - chyba tez czas pomyslec o zwolnieniu lekarskim - ja mam do pracy 30km w jedna strone - podrozuje autkiem i boje sie ze spowoduje kiedys jakis wypadek bo mi sie oczy same lepia
Stary 2009-11-24, 09:13   #4317
asienka240
Rozeznanie

Dzień dobry babeczki
Faktycznie chyba jakaś bezsenność brzuchate dziś w nocy dopadła, ja też średnio spałam i w dodatku śnił mi się poród
chyba za wcześnie na takie sny co? Wam też się takie śnią? albo dzidzia??

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jestem nareszcie w domku przeleciałam te 3 strony coście dzisiaj nastukały
a więc tak, uczekałam sie w kolejce prawie 3 godziny, no ale wreszcie dotarłam na fotel zaczynając od dobrych wiadomości: Kubuś jest nadal Kubusiem, ma 17 cm od główki do pupci, wązy 530 gram wszystkie narządy przejrzane, przebadane, rozszczepów nie ma, serduszko zdrowe i silne tak słodko nóżki skrzyżował i między nimi sobie merdał pępowiną także z dzidziulkiem moim kochanym wszystko ok a teraz relacja z fotela: szyjka się skróciła, to wynik nerwów, stresu, chodzenia i jeżdżenia samochodem na razie nie muszę leżeć cały czas, ale mam jak najwięcej leżeć, jak najmniej chodzić i cytuję"żadnych wycieczek po centrach handlowych" wrrrr skąd on to wiedział???i żadnych dłuższych wycieczek samochodowych, tak więc wczorajszy Sandomierz był ostatni....
przyszły moje wyniki cytologii i mam 2 grupę i jest jakiś drobny stan zapalny i za to się mamy zabrać 3-4 miesiące po porodzie. Co do moich bólów tyłka i pleców, powiedział, że to może być wynik długiego siedzenia w jednej pozycji np. przed kompem...(skąd on to wie??) Zwolnienie dostałam od razu bo jak powiedział: "nie masz co marzyć, że wrócisz do pracy". Przepisał mi magnez, żelazo i coś tam jeszcze, czego nazwy nie pamiętam, a mam na dole w pokoju...Następna wizyta 14 grudnia i wtedy zobaczymy jak sie szyjka ma, bo n iewykluczone że tfu tfu leżenie mnie czeka tfu tfu No i termin porodu już 2 raz wyszedł na 28 marca jednak
ps. Kocham mojego Kubusia
ps2. Mamy na forum pierwszą Łaciatą (Izumi)
Mam ten sam problem... też zaczeła skracać mi się minimalnie szyjka i jest miękka... Wizyte mam 11 grudnia. Czyli jedziemy na tym samym wózku.
Razem raźniej :P
Podkładasz jakies podusie pod tyłek?Głupie pytanie wiem... wybacz...
Stary 2009-11-24, 09:16   #4318
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Hej dziewczynki Mozna sie dolaczyc?Ita nie jestes sama, ja mam podobnie choodze spac o 4-5 inaczej nie moge usnac

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Pewnie, że tak, dzidzie to juz u mnie norma Porod nie koniecznie ale mam jazde nieraz i o 4 w nocy na zone reality jest program o babkach w ciazy ktore sie szykuja do porodu i ogladam
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:16   #4319
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Mozna sie dolaczyc?Ita nie jestes sama, ja mam podobnie choodze spac o 4-5 inaczej nie moge usnac
Co to za pytanie jasne, że możesz... Witam kolejną mamusię
W którym jesteś tygodniu i jak się czujesz??
Stary 2009-11-24, 09:20   #4320
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

konczy sie 21 tydzien Jesli chodzi o ciaze to czuje sie dobrze, ale niestety jestem na antybiotyku bo preziebienie mnie dopadlo. Z moja ciaza to w ogole historia....;/ po prostu pod tytulem nie ufaj lekarzom
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości