Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 19:19   #3451
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
gooha spokojnie z tą kontrolą, przecież jesteśw ciąży tylko sprawdź jak masz na zwolnieniu literkę, 1 czy 2, tzn czy musisz leżeć czy nie.. bo może jak masz leżeć to tego mogliby sie czepnąć jeśli zastaną cię inaczej? (chociaż zawsze mogłaś leżeć i AKURAT wstać do WC )
Toż przecież musiała wstać, żeby im otworzyć drzwi... A leżeć też nie musi w piżamie, bo może być ubrana do leżenia...
Powiem wam, ze nawet nie musi być w domu...
Poczytałam sobie dokładnie i jakby się zdarzyło, że kontrola przyjdzie jak akurat nie ma nikogo w domu, to muszą zostawić info, że byli i wtedy trzeba się umówić na spotkanie...
Bo można leżeć nie tylko pod adresem zameldowania, możesz sobie leżeć w dowolnym miejscu na ziemi, np. u rodziców, teściów, brata, koleżanki czy gdzie tam masz opiekę...
Poza tym można np. wyjść do sklepu po bułki, bo są niezbędne do prawidłowej egzystencji...
Stary 2009-11-23, 19:26   #3452
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Toż przecież musiała wstać, żeby im otworzyć drzwi... A leżeć też nie musi w piżamie, bo może być ubrana do leżenia...
Powiem wam, ze nawet nie musi być w domu...
Poczytałam sobie dokładnie i jakby się zdarzyło, że kontrola przyjdzie jak akurat nie ma nikogo w domu, to muszą zostawić info, że byli i wtedy trzeba się umówić na spotkanie...
Bo można leżeć nie tylko pod adresem zameldowania, możesz sobie leżeć w dowolnym miejscu na ziemi, np. u rodziców, teściów, brata, koleżanki czy gdzie tam masz opiekę...
Poza tym można np. wyjść do sklepu po bułki, bo są niezbędne do prawidłowej egzystencji...
No właśnie to samo myślę tylko tak skrótowo napisałam. W ogóle takie kontrole to mają głównie za zadanie sprawdzić czy kobieta jest rzeczywiście w ciąży i zus ma za nią płacić, resztą bym się nie przejmowała
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:42   #3453
aldii
Zakorzenienie

Zeberko dziekujemy no i za to, ze dalas znac naszym mamuskom co sie z nami dzieje
czapunia
Addicted pewnie tak
Youyou thx niezla przygoda z tym samochodem.Cale szczescie, ze nie spotkalo cie to gdzies na trasie na cpn-ie
Kamyczku dziekujemy wystraszylam sie, ze moze po antybiotyku zrobila sie taka ospala i wolalm jechac sprawdzic co sie dzieje
Stary 2009-11-23, 20:13   #3454
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Pysiu, ja mam w te zyrafy, druga w pieski i nie narzekam. Moze dlatego, ze nie mam porownania. Generalnie juz tyle razy byly wyprane i jeszcze sie nie rozpadly Planuje nadal z nich korzystac jak Zuzia sie urodzi. Nawet nie myslalam, zeby kupic nowa
To nie wiem

Może mi sie jakaś lipna trafiła...bo jak ja kupowałam, to pamiętam że takie w żyrafy, żółte , ecru itp to miało wielu sprzedawców....

ona nie jest zła...kolory ma ok, ale jest szorskta...to jedynie moje zastrzezenie do niej w porownaniu do tej z drewexu
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
[
No wczoraj wieczorkiem wymiotowałam od zgagi... Ech starszne to było... Ale dobrze, że Rennie można, bo pomaga inaczej czasami bym nie zasnęła.
To mały będzie miał mase włosków
Naserio

Cytat:
A ja po wizycie u babci:P pokłóciłysmy się jak ostatnio zawsze... Na poprawe chumorku kupiłam to:F za 8 zł
czapa fajna nie ma to jak zakupy

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Ja też mam tę kremową w żyrafki, Olafek używał jej 2 lata i jest jak nowa. Bardzo ją lubiłam. Zosia też będzie w niej spała, ale chce kupić jakąś dziewczęcą - chyba tę z mamo tato w paseczki, którą kiedyś pokazywałam.

Jutro też mam ruskie na obiad. Teściowa nam podrzuciła, mniam już nie mogę się doczekać
to nie wiem co z tymi żyrafami
Moja tj Kuby jest dość szorstka
Drewexu mogłabym Kubie nawet bez wyprasowania zakładac a tej nigdy w życiu .... musowo duzo płynu i prasowanie.... i po tym i tak nie jest milusiaaaaa

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
pysia - miłego podpisywania papierków

Cytat:
A wy tu kurcze cały dzień o tych ruskich to ulubione pierogi mojego synka, ale ja tylko z kapustą i grzybami
Ja tez najbardziej z kapustką i grzybkami na slodko teżżżżż

a tych ruskich to trudno mi powiedzieć...muszę zrobić
Nie lubię tylko z mięsem tj zjem jak muszę....ale nie muszę, bo nie robię zazwyczaj

Cytat:
Witajcie mamuśki, ja dziś miałam pechowy dzień

Dopiero niedawno wróciłam do domu, głodna i wymęczona.

A u Was tyle nadrabiania
O rany faktycznie

Cytat:
pysiamn - ja pościeli jeszcze nie mam, chyba jestem najbardziej w lesie ze wszystkim
no co ty ja dopiero niedawno zaczełam....
mamy jeszcze czas....

Chociaż przyznaje że już w sklepie coraz częściej mam jakby skurcze i twardnieje mi brzuszek...tak więc staram się mało chodzić....i jak już to z mężem

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Pysiamn gratuluję mieszkanka, My wprowadzamy sie do swojego na początku grudnia, taki prezent na Mikołaja
Dziekuję
ale Wam super....ja też chciałam jeszcze przed świętami....ale niestety, te które moglismy miec od już...miało więcej minusów...brak garażu brak komórki lokatorskiej ...dużo mniejszy balkon ,kiepski widok z okna itp....
więc myśle że warto poczekać

Chociaz już mnie skręca

Kamyczku fajnie że jesteż,....a już miałam dziś pisać, ze ostatnio Ciebie mniej i pewnie odrabiasz zaległości w biżu i może robisz na zaś

Aneks podpisany...wszystko OK...

Wracając do domu podjechaliśmy do Mother Care,,,, rozczarowałam się...nie ma tego co chce w dodatku te rozmiary sa nieco inne np poduszka jest 42cma na 62cm a nie standard 40x60 w sumie to nie ma większego znaczenia....
ale nie było wyboru w kompletach jak Drewex nie sprzedają...
komplet z misiem który mi się podobal nie maił ochraniacza tj w sklepie nie bylo...więc lipa...

Chyba kupimy ten drugi z Drewexu
Albo Kaczki albo Lewka...bo hipca już mamy

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-23 o 20:16
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:19   #3455
zebra666
Zakorzenienie

Addicted, Aldii, Pysiamn dawno nic mnie tak nei urzekło jak ta czapunia...

Aldii nie masz za co dziękować Cieszę się, że lista się przydałai że mała Lu daje dzisiaj zcadu

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:23   #3456
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Kania aż wstyd się przyznac, ale ja za to ruskich nigdy nie robilam...baa nawet nie jadłam
Daj kochana przepis na farsz
ja robię farsz tak jak bardotka bodajze pisała

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest u Was, ale u nas jest tak, że jak ktoś miał wcześniej cc to przy drugim porodzie mówią, że można rodzić sn ale można nie wyrazić na to zgody i wtedy będzie cc.
no własnie nie wiem, ale nie sadzę tak jak pisałam mam szpital promujący sn

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Mala Lu dzis caly dzien urzadza harce w brzuszku
u nas dziś tez deko więcej pukania ale i tak słabizna

Cytat:
OK, to przepisy na farsze juz mam....teraz dajcie na ciasto z samego farszu pierogow nie ulepie
ciacho do pierogów to zawsze robie na oko
ale tak jak pisze Pysia
mąka do tego deko ciepłej wody i sól, staram się, zeby ciacho było raczej bardzo elastyczne bo wtedy jest super w smaku i nie jest twarde
Stary 2009-11-23, 20:34   #3457
ula 87
Zadomowienie

kochane mam pytanie : wczoraj oglądałam koniec tańca z gwiazdami'' na sam koniec śpiewali chłopaki - nie wiecie jak ich grupa się nazywa ????? strasznie mi sie podobało jak się ruszali i chciałam ich na youtubie znalezć ale nie pamiętam nazwy

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

już znalazłam - The Baseballs coś ''na wspólnej '' dzis mnie nudzi,
chyba z nudów pada mi na mózg ja chcę już męża mieć przy sobie

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:46   #3458
youyou
Zakorzenienie

oj mój Filip też chyba będzie z mega czupryną bo mam ZGAGĘ-GIGANT!
Zaraz mi gardło wypali

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Malga i jak wizyta???
Stary 2009-11-23, 20:54   #3459
aldii
Zakorzenienie

Kancia ale najwzniejsze, ze w ogole sa te pukania,bo u mnie to juz pozniejnic nie bylo

Kurcze mialam miec jutro konsultacje u nefrologa i chyba lipa z tego wyjdzie teraz sobie uswiadomilam, ze wszystkie wyniki badan zostawili w mojej karcie szpitalnej i mi nic nie dali jak szlam na przepustke.Ten lekarz jest nie zbyt mily i bez wynikow mnie nie przyjmie
Stary 2009-11-23, 20:57   #3460
gosbaj
Zadomowienie

Pysia gratuluje podpisana aneksu i super ze tak szybko to poszlo

To i ja sie pochwale......dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna na kupno mieszkanka 68m2 super 3 pokoje !!!!ale sie ciesze.Tutaj mamy dwa pokoje i narazie synek mialbyc z nami w sypialni a potem bysmy musieli zrezygnowac z niej na rzecz pokoju dla synka.A trafila sie okazja i nei bedzie problemu teraz zbieramy dokumenty i trzeba uruchamiac kredytmam nadzieje ze sprawnie pojdzie. Mieszkanie bedzie wolne po nowym roku ale chcemy maly szybki remoncik zrobic wiec chyba wprowadzimy sie juz w trojke Strasznie sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, juz sobie wyobrazam jak tam bedzie urzadzone i tylko mysle co gdzie postawie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wy puchniecie?bo ja jeszcze tydz temu mogłam załozyc obraczke(ale nie nosiłam bo ciasna) a dzis już nawet mi nie wchodzi,ciekawe po jakim czasie po porodzie ustepuje to
a macie może juz rozstepy na brzuchu?bo ja zaczynam zaraz 35tydz i nie mam,ale tak sieoglądam codziennie i panikuje jak cholera
ja obraczki juz nie nosze od dluzszego czasu. Kiedys wciskalam ale jak palce spuchly to ciezko bylo sciagnac a teraz to juz nie wiem

A rozstepy na brzuchu - jutro zaczynam 32tc i niestety mam ich kilka wkolo pepka ale poki co blade....

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

pysia ja w weekend robiłam ruskie a w poprzedni z farszem z pieczarek ale tez jak robie to więcej i mrozę
z kapuchą jeszcze nie robiłam ale pewnie niedługo zrobie.
Kurcze ale naczytalam sie od was o tych pierogach ze az mi smaka narobilyscie Ale mam w zamrazarce farsz z krokietow wiec chyba go wykorzystam jutro i tez zrobie pierozki

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość

Wyobraźcie sobie, że my jeszcze na 100% nie zdecydowlaiśmy się na imię dla Synka - na razie mówimy do niego Synuś. Ale chyba skłaniam się na tego Bartka, ale Eryk też mi sie podoba To taka trudna decyzja, a On już prawie wychodzi z brzuszka!!!
Bartek super - moj maz ma tak na imie
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:00   #3461
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Mala Lu dzis caly dzien urzadza harce w brzuszku
To fajnie, grzeczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ja mój zestaw: kołderka, prześcieradła i ochraniacz mam z Mothercare seria Please Look after me - są rewelacyjne! Rozmiarowo standard, cenowo - można trafić na wyprzedaż, teraz jest wyprzedawana stara seria z Puchatkiem.
Jest tam seria Sleepy Farm, która bardzo mi się jeszcze podoba:
Śliczne łóżeczko

pysiamn już nie długo, tyle wytrzymaliście do dacie radę jeszcze troszeczkę. Trzymam kciuki na pewno będzie ślicznie
youyou współczuję, ale ważne że jeździ
--------------
Ale nudy. Nic się dzisiaj nie pouczyłam. Pranie nie wyschło więc nie poprasowałam a jutro do szkoły. Jedynie korki zaliczyłam.

Ja już też mam dosyć. Autobus nie przyjechał więc naginałam z buta na korki 2km ale było ciężko, na finiszu ledwo szłam tak mi się brzuchol spiął. Masakra jak jakaś staruszka inwalidka

Jak tam u Was z jedzeniem???? bo ja zauważyłam że ostatnio nie chce mi się w ogóle jeść- jak w 1 trymestrze. Szybko się najadam- sama nie wiem na co mam ochotę- no chyba że słodycze i owoce, ale i to nie zawsze
----------
W "m jak miłość" Małgosia rodzi
Stary 2009-11-23, 21:01   #3462
aldii
Zakorzenienie

Ojojojoj grudniowe zaczely rozpakowywanie !!!!!!!! : torba:
Stary 2009-11-23, 21:09   #3463
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Bartek bardzo ładnie, mój mężulek też tak ma na imię
Stary 2009-11-23, 21:13   #3464
Malga19
BAN stały

Cytat:
Zaraz mi gardło wypali

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Malga i jak wizyta???
dziekuje za pamiec

Wlasnie mialam wam pisac....bo zaimn weszlam ,wyszlam i przyjechlam do domku to troszke minelo...

A wiec u Magdy wszyskto dobrze rosnie ma juz podobno ok.2500g(podtucze ja we swieta to bedzie wieksza jeszcze) Widzilam ja jest piekna nawet na monitorze.....Do tego jestem zadowolna bo nie musze miec CC Tylko moge SN rodzic...i i jeszcze co dobre ze pownnam donosci ciaze do stycznia....wiec... .Tylko zostaje mi czekac...i nastepna wizyta 20.12...

Ogolnie jestem Bardzo bardzo zadowolna....z tej wizyty....

Tylko z TZ..kiepsko...dzis znow byla klotnia....jak przyjechalismy
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:14   #3465
aldii
Zakorzenienie

Malga tz sie nie przejmuj, najwazniejsze, ze z Magda wszystko dobrze
Stary 2009-11-23, 21:14   #3466
malinka118
Rozeznanie

Zgagę to ja mam od 5 miesiąca, w poprzedniej ciąży też była od tego czasu, ale na szczęście po porodzie odrazu zniknęła. Teraz Rennie skutkuje na jakieś 2h, mleko na pół godziny, mleko wcale. Ale jeszcze się pomęczę, może Zosia będzie miała śliczną czuprynkę tak jak Olafek jak się urodził.

Malga
gratuluję, że wszystko oki. Malutka zapowiada się na kawał baby

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:16
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:23   #3467
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
To i ja sie pochwale......dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna na kupno mieszkanka 68m2 super 3 pokoje !!!!ale sie ciesze.Tutaj mamy dwa pokoje i narazie synek mialbyc z nami w sypialni a potem bysmy musieli zrezygnowac z niej na rzecz pokoju dla synka.A trafila sie okazja i nei bedzie problemu teraz zbieramy dokumenty i trzeba uruchamiac kredytmam nadzieje ze sprawnie pojdzie. Mieszkanie bedzie wolne po nowym roku ale chcemy maly szybki remoncik zrobic wiec chyba wprowadzimy sie juz w trojke Strasznie sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, juz sobie wyobrazam jak tam bedzie urzadzone i tylko mysle co gdzie postawie

super
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
dziekuje za pamiec

Wlasnie mialam wam pisac....bo zaimn weszlam ,wyszlam i przyjechlam do domku to troszke minelo...

A wiec u Magdy wszyskto dobrze rosnie ma juz podobno ok.2500g(podtucze ja we swieta to bedzie wieksza jeszcze) Widzilam ja jest piekna nawet na monitorze.....Do tego jestem zadowolna bo nie musze miec CC Tylko moge SN rodzic...i i jeszcze co dobre ze pownnam donosci ciaze do stycznia....wiec... .Tylko zostaje mi czekac...i nastepna wizyta 20.12...

no to super że córunia zdrowa
trzymam kciuki żeby z TZ się ułożyło

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-23, 21:34   #3468
Malga19
BAN stały

dzieki dziewcyzny bardzo sie ciesze....ze tak jest....bo Okropnie sie balam i boje o nia.....ale juz oki jest.....

buziaki
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:34   #3469
soraya1
Raczkowanie

Cytat:

ja obraczki juz nie nosze od dluzszego czasu. Kiedys wciskalam ale jak palce spuchly to ciezko bylo sciagnac a teraz to juz nie wiem

A rozstepy na brzuchu - jutro zaczynam 32tc i niestety mam ich kilka wkolo pepka ale poki co blade....

Kurcze ale naczytalam sie od was o tych pierogach ze az mi smaka narobilyscie Ale mam w zamrazarce farsz z krokietow wiec chyba go wykorzystam jutro i tez zrobie pierozki

Gratuluje mieszkanka Dobrze, ze nie bedziecie musieli rezygnowac z sypialni A remont i urzadzanie to mega frajda!
tez jestem w 32 tygodniu - od dzis
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:40   #3470
ula 87
Zadomowienie

dziewczynki ale bym potańczyła uwielbiam takie klimaty, przy nich się relaksuję
http://www.youtube.com/watch?v=iGWciBitueM

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-23, 21:42   #3471
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
To i ja sie pochwale......dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna na kupno mieszkanka 68m2 super 3 pokoje !!!!ale sie ciesze.
Gratulacje i trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę

Cytat:
A wiec u Magdy wszyskto dobrze rosnie ma juz podobno ok.2500g(podtucze ja we swieta to bedzie wieksza jeszcze) Widzilam ja jest piekna nawet na monitorze.....Do tego jestem zadowolna bo nie musze miec CC Tylko moge SN rodzic...i i jeszcze co dobre ze pownnam donosci ciaze do stycznia....wiec....Tylko zostaje mi czekac...i nastepna wizyta 20.12...

Super, ze wszytko z niunią ok Mam nadzieję, ze szybciutko się pogodzicie
-------------
Lecę spać, bo jutro do szkoły
Kolorowych snooof mamusie
Stary 2009-11-23, 21:53   #3472
filka2
Zadomowienie

gosbaj gratulacje duzego M ,my póki co 40 m2 ale za ok 3lata już do domku więc nie ma tragedi.

malga super że madzia ma sie dobrze,ale czy w tym okresie ciąży nie powinnaś ju zmieć częsciej wizyt?20grudnia to za miesiąc?ja teraz mam miesiąc ale chyba po nast wizycie już co 2tyg,lub 3.

ja też jem mniej,własciwie to czasami zapominam o jedzeniu ale zjadam duzo owoców,no i słodycze codziennie
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:06   #3473
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
gosbaj gratulacje duzego M ,my póki co 40 m2 ale za ok 3lata już do domku więc nie ma tragedi.
dziekuje my do celowo tez chcemy sie wybudowac i to nasze marzenie ale to za ok 10latek wiec poki co chcemy zeby nam bylo wygodnie w 3 pokojach, tym bardziej ze do tego czasu mam nadzieje ze synek bedzie mial rodzenstwo

Malga super ze z mala wszystko ok iwcale taka mala nie jest.......moj synek w 30tc mial 2000g wiec mysle ze tez najmniejszy nie bedzie
Stary 2009-11-23, 22:09   #3474
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
j
ciacho do pierogów to zawsze robie na oko
ale tak jak pisze Pysia
mąka do tego deko ciepłej wody i sól, staram się, zeby ciacho było raczej bardzo elastyczne bo wtedy jest super w smaku i nie jest twarde
To tak jak ja
Cytat:

Cytat:
To i ja sie pochwale......dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna na kupno mieszkanka 68m2 super 3 pokoje !!!!ale sie ciesze.Tutaj mamy dwa pokoje i narazie synek mialbyc z nami w sypialni a potem bysmy musieli zrezygnowac z niej na rzecz pokoju dla synka.
Brawa
Ale fajnieeee....
Cytat:
A trafila sie okazja i nei bedzie problemu teraz zbieramy dokumenty i trzeba uruchamiac kredytmam nadzieje ze sprawnie pojdzie.
Powodzenia....
Ogólnie jest teraz wiele fajnych ofert na rynku i korzystniejszych kredytow niż kilka miesięcy temu...jednak nie wszystkie banki chcą dawać kredyty...gdzie kobieta jest w ciąży...sparwadzliście w Bankach których chcecie czy nie będą robić tego tytułu problemów

U nas troszke sięzeszło z papierami do banku...zdolność kredytową obliczalismy już przed wakacjami....potem nasz doradca sprawdził w 2ch bankach czy połkną haczyk i dadza nam kredyt taki jak chcemy...w tych bankach które maja dobrą ofertę i te które nie biora kasy za rozpatrzenie wniosku...i OK
Ogólnie 4 banki powiedziały że OK...my wybraliśmy najkorzystniejszą ofertę...i bank, gdzie kredyt mozna spłacić wczesniej bez dodatkowych opłat...bo mamy taki plan ;D a niektóre banki pobierają nie malą prowizję...jak ktos chce splacić kredyt wczesniej....

Ale potem się zaczeło naszczęście deweloper bardzo nam pomagał w gromadzeniu wszelkich dokumentów itp

U nas troszkę to potrwało....

Powodzenia

Cytat:
Mieszkanie bedzie wolne po nowym roku ale chcemy maly szybki remoncik zrobic wiec chyba wprowadzimy sie juz w trojke Strasznie sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, juz sobie wyobrazam jak tam bedzie urzadzone i tylko mysle co gdzie postawie
Nie dziwię się
My też pewnie wprowadzimy się na poczatku roku jak już będziemy we 4kę

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
pysiamn już nie długo, tyle wytrzymaliście do dacie radę jeszcze troszeczkę. Trzymam kciuki na pewno będzie ślicznie
Dzięki
W sumie mamy już jedno M, mamy gdzie mieszkać nie musimy placic za wynajem...więc bardzo się nie spieszy....
ale ja to bym chciąła JUŻ

Cytat:
Jak tam u Was z jedzeniem???? bo ja zauważyłam że ostatnio nie chce mi się w ogóle jeść- jak w 1 trymestrze. Szybko się najadam- sama nie wiem na co mam ochotę- no chyba że słodycze i owoce, ale i to nie zawsze
Ja ostatnio mogę kg jeść klementynki

Cytat:
d

Super że mała już taka duża
Jej to tylko cierpliwie czekać
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dziewczynki ale bym potańczyła uwielbiam takie klimaty, przy nich się relaksuję
http://www.youtube.com/watch?v=iGWciBitueM
nie słyszałam....bo nie oglądam T z G,,,,
A co do tańca to w domku możesz się pokolysać delikatnie....maluszkowi na pewn się spodoba

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-23 o 22:12
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:13   #3475
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
to gratulacje

Malga - no to elegancko duża dziewczynka już a TŻ się nie przejmuj, najważniejsze że z dzidzią ok
Stary 2009-11-23, 22:30   #3476
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak ja

Brawa
Ale fajnieeee....

Powodzenia....
Ogólnie jest teraz wiele fajnych ofert na rynku i korzystniejszych kredytow niż kilka miesięcy temu...jednak nie wszystkie banki chcą dawać kredyty...gdzie kobieta jest w ciąży...sparwadzliście w Bankach których chcecie czy nie będą robić tego tytułu problemów

U nas troszke sięzeszło z papierami do banku...zdolność kredytową obliczalismy już przed wakacjami....potem nasz doradca sprawdził w 2ch bankach czy połkną haczyk i dadza nam kredyt taki jak chcemy...w tych bankach które maja dobrą ofertę i te które nie biora kasy za rozpatrzenie wniosku...i OK
Ogólnie 4 banki powiedziały że OK...my wybraliśmy najkorzystniejszą ofertę...i bank, gdzie kredyt mozna spłacić wczesniej bez dodatkowych opłat...bo mamy taki plan ;D a niektóre banki pobierają nie malą prowizję...jak ktos chce splacić kredyt wczesniej....

Ale potem się zaczeło naszczęście deweloper bardzo nam pomagał w gromadzeniu wszelkich dokumentów itp

U nas troszkę to potrwało....

Powodzenia

Nie dziwię się
My też pewnie wprowadzimy się na poczatku roku jak już będziemy we 4kę

Dzięki
W sumie mamy już jedno M, mamy gdzie mieszkać nie musimy placic za wynajem...więc bardzo się nie spieszy....
ale ja to bym chciąła JUŻ
Dzieki Pysiu nie wiem jak to jest z ciaza bo kredyt zalatwiamy przez doradce i chcemy skorzystac z kredytu Rodzina na swoim. Co prawda mamy gdzie mieszkac ale to mieszkanie oficjalnie na papierze nie jest nasze tylko rodzicow, to byl celowy zabieg wlasnie po to zebysmy mogli skorzystac z tego programu Takze teoretycznie nie nie mamy nic na wlasnosc. Jezeli chodzi o wczesniejsza splate to tez mamy taki zamiar i w naszym przypadku mozna to za darmo zrobic po 3 latach. Teraz zaczynamy zbierac wszystkie dokumenty i bedziemy skladac wniosek

Nam tez wlasnie sie nie spieszy bo mamy gdzie mieszkac i tez bez wynajmowania ale jak tak jak ty i mysle wszystkie kobiety chcialabym juz. Ja oczami wyobrazni juz widze jak tam mieszkamy
Stary 2009-11-23, 23:21   #3477
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Kamyczku fajnie że jesteż,....a już miałam dziś pisać, ze ostatnio Ciebie mniej i pewnie odrabiasz zaległości w biżu i może robisz na zaś

Aneks podpisany...wszystko OK...
Mniej mnie ostatnio, bo nie mamy bezprzewodowego internetu, a męczy mnie siedzenie przy biurku długo... Boję się, że mi nogi spuchną znowu... Dlatego czasem czytam tylko na szybko co i jak i nie na wszystko odpisuję...
A dzisiaj to najpierw czytałam, potem obiad robiłam, potem leżakowałam, potem prasowałam i pranie nastawiłam... Wyprałam sobie szlafroczek, bo mi się mąż kazał już do szpitala pakować...

Cytat:
Zaraz mi gardło wypali
Hihihi... A na serio, to na pewno uciska na żołądek i od tego te zgagi... Mnie już prawie nic nie pomaga...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja już też mam dosyć. Autobus nie przyjechał więc naginałam z buta na korki 2km ale było ciężko, na finiszu ledwo szłam tak mi się brzuchol spiął. Masakra jak jakaś staruszka inwalidka
Masakra, ja bym zadzwoniła po taksówkę... Serio, nie doszłabym teraz 2 km... Jak ja po hipermarkecie jestem wyczerpana...

Cytat:
malga super że madzia ma sie dobrze,ale czy w tym okresie ciąży nie powinnaś ju zmieć częsciej wizyt?20grudnia to za miesiąc?ja teraz mam miesiąc ale chyba po nast wizycie już co 2tyg,lub 3.
Ja mam co dwa tygodnie i czasem trudno mi doczekać następnej... Miesiąc bym nie wytrzymała nerwowo chyba, chociaż i tak na luzie podchodzę do tej ciąży...

gosbaj gratulacje My to byśmy chcieli się obyć bez kredytu... Najlepiej żeby się zamienić... Jak dojrzeję psychicznie do przeprowadzki, to chce dać ogłoszenia w tych blokach ulicę obok, co kiedyś wspominałam... Może się trafi ktoś na zamianę za niewielką dopłatą, albo coś do remontu, bo nasze jest tzw. wysoki standard...

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

A z doradców to polecam Open Finance, bo ja już miałam jeden kredyt na moje mieszkanie, które kupiłam zanim jeszcze poznałam mojego TŻa... Miałam wyjątkowe szczęście, bo wzięłam kredyt we frankach i akurat w takim czasie, że wyszło na to, że mniej oddałam im niż mi pożyczyli
Stary 2009-11-23, 23:26   #3478
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Zaraz mi gardło wypali
z tego wynika, że mój synuś nawet jednego włoska mieć nie będzie

ja wcięłam 6 pomarańczy.. czuję się mega pełna i uciekam lulu.
dobranoc mamuśki!
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 23:29   #3479
addicted to wizaz
Zadomowienie

pysia - to już niedużo czekania wam zostałoi jak piszesz raczej nie będzie opóźnień. U nas opóźnienie wynosiło jakieś 10 m-cy. W sumie od podpisania umowy umowy przedwstępnej czekaliśmy prawie 2 lata(a miał być rok), a wczoraj minęła nam 1 rocznica jak już mieszkamy.
youyou
- współczuję przygody z autem
aldii - a nie dasz rady przed wizytą skserować tych wyników?
gosbaj - gratuluję 3 pokoi, też by mi się przydały, ale na razie nic z tego. Może za parę latek
majkela - nie zauważyłam większych zmian co do apetytu (pomijając I trymestr), a owocki i słodycze to ja zawsze nawet przed ciążą
Malga19 - no to już kawał panienki siedzi w brzuszku
a tż to sprawa wtórna
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 23:38   #3480
filka2
Zadomowienie

ja też już bede uciekac do łóżka,najadłam sie mandarynek i znów zgaga ,ostatnio codziennie ją mam.ale damy radę.a no i Ada jak kopnie w boku gdzieś to to już mało przyjemne

a sweet delight dzis sie coś nie odzywała,chyba nie rodzi nie?daj znać jak nas podczytujesz
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości