|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Powiem wam, ze nawet nie musi być w domu... Poczytałam sobie dokładnie i jakby się zdarzyło, że kontrola przyjdzie jak akurat nie ma nikogo w domu, to muszą zostawić info, że byli i wtedy trzeba się umówić na spotkanie... Bo można leżeć nie tylko pod adresem zameldowania, możesz sobie leżeć w dowolnym miejscu na ziemi, np. u rodziców, teściów, brata, koleżanki czy gdzie tam masz opiekę... Poza tym można np. wyjść do sklepu po bułki, bo są niezbędne do prawidłowej egzystencji...
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo myślę tylko tak skrótowo napisałam. W ogóle takie kontrole to mają głównie za zadanie sprawdzić czy kobieta jest rzeczywiście w ciąży i zus ma za nią płacić, resztą bym się nie przejmowała
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko dziekujemy
no i za to, ze dalas znac naszym mamuskom co sie z nami dzieje ![]() czapunia Addicted pewnie tak Youyou thx Kamyczku dziekujemy |
|
|
|
#3454 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może mi sie jakaś lipna trafiła...bo jak ja kupowałam, to pamiętam że takie w żyrafy, żółte , ecru itp to miało wielu sprzedawców.... ona nie jest zła...kolory ma ok, ale jest szorskta...to jedynie moje zastrzezenie do niej w porownaniu do tej z drewexu ![]() Cytat:
![]() Naserio Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja tj Kuby jest dość szorstka ![]() Drewexu mogłabym Kubie nawet bez wyprasowania zakładac a tej nigdy w życiu Cytat:
na slodko teżżżżża tych ruskich to trudno mi powiedzieć...muszę zrobić ![]() Nie lubię tylko z mięsem tj zjem jak muszę....ale nie muszę, bo nie robię zazwyczaj Cytat:
![]() Cytat:
ja dopiero niedawno zaczełam....mamy jeszcze czas.... Chociaż przyznaje że już w sklepie coraz częściej mam jakby skurcze i twardnieje mi brzuszek...tak więc staram się mało chodzić....i jak już to z mężem ![]() Cytat:
ale Wam super....ja też chciałam jeszcze przed świętami....ale niestety, te które moglismy miec od już...miało więcej minusów...brak garażu brak komórki lokatorskiej ...dużo mniejszy balkon ,kiepski widok z okna itp.... więc myśle że warto poczekać ![]() Chociaz już mnie skręca ![]() Kamyczku fajnie że jesteż,....a już miałam dziś pisać, ze ostatnio Ciebie mniej i pewnie odrabiasz zaległości w biżu i może robisz na zaś ![]() ************************* ***** Aneks podpisany...wszystko OK... Wracając do domu podjechaliśmy do Mother Care,,,, rozczarowałam się...nie ma tego co chce w dodatku te rozmiary sa nieco inne np poduszka jest 42cma na 62cm a nie standard 40x60 w sumie to nie ma większego znaczenia.... ale nie było wyboru w kompletach jak Drewex nie sprzedają... komplet z misiem który mi się podobal nie maił ochraniacza tj w sklepie nie bylo...więc lipa... Chyba kupimy ten drugi z Drewexu ![]() Albo Kaczki albo Lewka...bo hipca już mamy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-23 o 20:16 |
||||||||
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted, Aldii, Pysiamn
Aldii nie masz za co dziękować Cieszę się, że lista się przydała
|
|
|
|
#3456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas dziś tez deko więcej pukania ale i tak słabizna ![]() Cytat:
ale tak jak pisze Pysia mąka do tego deko ciepłej wody i sól, staram się, zeby ciacho było raczej bardzo elastyczne bo wtedy jest super w smaku i nie jest twarde
|
|||
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
kochane mam pytanie : wczoraj oglądałam koniec tańca z gwiazdami'' na sam koniec śpiewali chłopaki - nie wiecie jak ich grupa się nazywa ????? strasznie mi sie podobało jak się ruszali
i chciałam ich na youtubie znalezć ale nie pamiętam nazwy---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- już znalazłam - The Baseballs coś ''na wspólnej '' dzis mnie nudzi,chyba z nudów pada mi na mózg
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
oj mój Filip też chyba będzie z mega czupryną
bo mam ZGAGĘ-GIGANT!Zaraz mi gardło wypali ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Malga i jak wizyta???
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia ale najwzniejsze, ze w ogole sa te pukania,bo u mnie to juz pozniejnic nie bylo
![]() Kurcze mialam miec jutro konsultacje u nefrologa i chyba lipa z tego wyjdzie
|
|
|
|
#3460 | |||
|
Zadomowienie
|
Pysia gratuluje podpisana aneksu i super ze tak szybko to poszlo
![]() To i ja sie pochwale......dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna na kupno mieszkanka 68m2 super 3 pokoje !!!!ale sie ciesze.Tutaj mamy dwa pokoje i narazie synek mialbyc z nami w sypialni a potem bysmy musieli zrezygnowac z niej na rzecz pokoju dla synka.A trafila sie okazja i nei bedzie problemu teraz zbieramy dokumenty i trzeba uruchamiac kredyt mam nadzieje ze sprawnie pojdzie. Mieszkanie bedzie wolne po nowym roku ale chcemy maly szybki remoncik zrobic wiec chyba wprowadzimy sie juz w trojke Strasznie sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, juz sobie wyobrazam jak tam bedzie urzadzone i tylko mysle co gdzie postawie ![]() Cytat:
![]() A rozstepy na brzuchu - jutro zaczynam 32tc i niestety mam ich kilka wkolo pepka ale poki co blade.... Cytat:
Ale mam w zamrazarce farsz z krokietow wiec chyba go wykorzystam jutro i tez zrobie pierozki![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3461 | |
|
Zadomowienie
|
To fajnie, grzeczna dziewczynka
Cytat:
pysiamn już nie długo, tyle wytrzymaliście do dacie radę jeszcze troszeczkę. Trzymam kciuki na pewno będzie ślicznieyouyou współczuję, ale ważne że jeździ ![]() -------------- Ale nudy. Nic się dzisiaj nie pouczyłam. Pranie nie wyschło więc nie poprasowałam a jutro do szkoły. Jedynie korki zaliczyłam. Ja już też mam dosyć. Autobus nie przyjechał więc naginałam z buta na korki 2km ale było ciężko, na finiszu ledwo szłam tak mi się brzuchol spiął. Masakra jak jakaś staruszka inwalidka![]() Jak tam u Was z jedzeniem???? bo ja zauważyłam że ostatnio nie chce mi się w ogóle jeść ![]() ---------- W "m jak miłość" Małgosia rodzi
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ojojojoj grudniowe zaczely rozpakowywanie !!!!!!!!
![]() ![]() : torba:
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek bardzo ładnie, mój mężulek też tak ma na imię
|
#3464 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wlasnie mialam wam pisac....bo zaimn weszlam ,wyszlam i przyjechlam do domku to troszke minelo... ![]() A wiec u Magdy wszyskto dobrze rosnie ma juz podobno ok.2500g(podtucze ja we swieta to bedzie wieksza jeszcze ) Widzilam ja jest piekna nawet na monitorze..Ogolnie jestem Bardzo bardzo zadowolna....z tej wizyty.... ![]() Tylko z TZ..kiepsko...dzis znow byla klotnia....jak przyjechalismy |
|
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Zgagę to ja mam od 5 miesiąca, w poprzedniej ciąży też była od tego czasu, ale na szczęście po porodzie odrazu zniknęła. Teraz Rennie skutkuje na jakieś 2h, mleko na pół godziny, mleko wcale. Ale jeszcze się pomęczę, może Zosia będzie miała śliczną czuprynkę tak jak Olafek jak się urodził.
Malga gratuluję, że wszystko oki. Malutka zapowiada się na kawał baby
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-11-23 o 21:16 |
|
|
|
#3467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki żeby z TZ się ułożyło
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3468 |
|
BAN stały
|
dzieki dziewcyzny bardzo sie ciesze....ze tak jest....bo Okropnie sie balam i boje o nia.....ale juz oki jest.....
buziaki |
|
|
|
#3469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, ze nie bedziecie musieli rezygnowac z sypialni tez jestem w 32 tygodniu - od dzis
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki ale bym potańczyła
uwielbiam takie klimaty, przy nich się relaksuję http://www.youtube.com/watch?v=iGWciBitueM
|
|
|
#3471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę![]() Cytat:
![]() ------------- Lecę spać, bo jutro do szkoły ![]() Kolorowych snooof mamusie
|
||
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
gosbaj gratulacje duzego M ,my póki co 40 m2 ale za ok 3lata już do domku więc nie ma tragedi.
malga super że madzia ma sie dobrze,ale czy w tym okresie ciąży nie powinnaś ju zmieć częsciej wizyt?20grudnia to za miesiąc?ja teraz mam miesiąc ale chyba po nast wizycie już co 2tyg,lub 3. ja też jem mniej,własciwie to czasami zapominam o jedzeniu ale zjadam duzo owoców,no i słodycze codziennie |
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my do celowo tez chcemy sie wybudowac i to nasze marzenie ale to za ok 10latek wiec poki co chcemy zeby nam bylo wygodnie w 3 pokojach, tym bardziej ze do tego czasu mam nadzieje ze synek bedzie mial rodzenstwo ![]() Malga super ze z mala wszystko ok iwcale taka mala nie jest.......moj synek w 30tc mial 2000g wiec mysle ze tez najmniejszy nie bedzie
|
|
|
|
|
#3474 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajnieeee.... Cytat:
Ogólnie jest teraz wiele fajnych ofert na rynku i korzystniejszych kredytow niż kilka miesięcy temu...jednak nie wszystkie banki chcą dawać kredyty...gdzie kobieta jest w ciąży...sparwadzliście w Bankach których chcecie czy nie będą robić tego tytułu problemów ![]() U nas troszke sięzeszło z papierami do banku...zdolność kredytową obliczalismy już przed wakacjami....potem nasz doradca sprawdził w 2ch bankach czy połkną haczyk i dadza nam kredyt taki jak chcemy...w tych bankach które maja dobrą ofertę i te które nie biora kasy za rozpatrzenie wniosku...i OK Ogólnie 4 banki powiedziały że OK...my wybraliśmy najkorzystniejszą ofertę...i bank, gdzie kredyt mozna spłacić wczesniej bez dodatkowych opłat...bo mamy taki plan ;D a niektóre banki pobierają nie malą prowizję...jak ktos chce splacić kredyt wczesniej.... Ale potem się zaczeło naszczęście deweloper bardzo nam pomagał w gromadzeniu wszelkich dokumentów itp ![]() U nas troszkę to potrwało.... ![]() Powodzenia Cytat:
My też pewnie wprowadzimy się na poczatku roku jak już będziemy we 4kę ![]() Cytat:
W sumie mamy już jedno M, mamy gdzie mieszkać nie musimy placic za wynajem...więc bardzo się nie spieszy.... ale ja to bym chciąła JUŻ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jej to tylko cierpliwie czekać ![]() Cytat:
A co do tańca to w domku możesz się pokolysać delikatnie....maluszkowi na pewn się spodoba
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-23 o 22:12 |
||||||||
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Malga - no to elegancko a TŻ się nie przejmuj, najważniejsze że z dzidzią ok
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takze teoretycznie nie nie mamy nic na wlasnosc. Jezeli chodzi o wczesniejsza splate to tez mamy taki zamiar i w naszym przypadku mozna to za darmo zrobic po 3 latach. Teraz zaczynamy zbierac wszystkie dokumenty i bedziemy skladac wniosek![]() Nam tez wlasnie sie nie spieszy bo mamy gdzie mieszkac i tez bez wynajmowania ale jak tak jak ty i mysle wszystkie kobiety chcialabym juz. Ja oczami wyobrazni juz widze jak tam mieszkamy
|
|
|
|
|
#3477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj to najpierw czytałam, potem obiad robiłam, potem leżakowałam, potem prasowałam i pranie nastawiłam... Wyprałam sobie szlafroczek, bo mi się mąż kazał już do szpitala pakować... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gosbaj gratulacje My to byśmy chcieli się obyć bez kredytu... Najlepiej żeby się zamienić... Jak dojrzeję psychicznie do przeprowadzki, to chce dać ogłoszenia w tych blokach ulicę obok, co kiedyś wspominałam... Może się trafi ktoś na zamianę za niewielką dopłatą, albo coś do remontu, bo nasze jest tzw. wysoki standard...---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- A z doradców to polecam Open Finance, bo ja już miałam jeden kredyt na moje mieszkanie, które kupiłam zanim jeszcze poznałam mojego TŻa... Miałam wyjątkowe szczęście, bo wzięłam kredyt we frankach i akurat w takim czasie, że wyszło na to, że mniej oddałam im niż mi pożyczyli
|
|
#3478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wcięłam 6 pomarańczy.. czuję się mega pełna i uciekam lulu. dobranoc mamuśki!
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
pysia - to już niedużo czekania wam zostałoi jak piszesz raczej nie będzie opóźnień. U nas opóźnienie wynosiło jakieś 10 m-cy. W sumie od podpisania umowy umowy przedwstępnej czekaliśmy prawie 2 lata(a miał być rok), a wczoraj minęła nam 1 rocznica jak już mieszkamy.
youyou - współczuję przygody z autem aldii - a nie dasz rady przed wizytą skserować tych wyników? gosbaj - gratuluję 3 pokoi, też by mi się przydały, ale na razie nic z tego. Może za parę latek ![]() majkela - nie zauważyłam większych zmian co do apetytu (pomijając I trymestr ), a owocki i słodycze to ja zawsze nawet przed ciążą Malga19 - no to już kawał panienki siedzi w brzuszku a tż to sprawa wtórna
|
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
ja też już bede uciekac do łóżka,najadłam sie mandarynek i znów zgaga ,ostatnio codziennie ją mam.ale damy radę.a no i Ada jak kopnie w boku gdzieś to to już mało przyjemne
a sweet delight dzis sie coś nie odzywała,chyba nie rodzi nie?daj znać jak nas podczytujesz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

tylko sprawdź jak masz na zwolnieniu literkę, 1 czy 2, tzn czy musisz leżeć czy nie.. bo może jak masz leżeć to tego mogliby sie czepnąć jeśli zastaną cię inaczej? (chociaż zawsze mogłaś leżeć i AKURAT wstać do WC 
to samo myślę tylko tak skrótowo napisałam. W ogóle takie kontrole to mają głównie za zadanie sprawdzić czy kobieta jest rzeczywiście w ciąży i zus ma za nią płacić, resztą bym się nie przejmowała 
no i za to, ze dalas znac naszym mamuskom co sie z nami dzieje 

a tej nigdy w życiu
na slodko teżżżżż![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na pewno będzie ślicznie

nawet przed ciążą