|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Marika Iwo też ulewa, no i pediatra twierdzi, że to normalne i niebawem powinno się unormować. Mnie też to niepokoi nie mówiąc o tym, że to cholernie męczące.
Iwo też z tych nienajedzonych, nie można normalnie zjeść przy nim, bo skacze, płacze widząc jak się buzią rusza ![]() No póki co kochana to paszport pojechaliśmy wczoraj wyrobić małemu, więc kto wie ![]() Carolajana ja przyłożyłam i jestem w ciąży ![]() ![]() Illbana wyglądał na normalnego, ale kto wie co mu tam w głowie siedziało ![]() Pakusia kciuki już nie aktualne, więc mam nadzieje, że lot spokojny był i witojcie w kraju ![]() Rumiankowa miłej pracy ![]() Dziękujemy za gratulacje, wygląda jak by na dniach miała pojawić się druga jedyneczka ![]() u nas nocka super(ja nie chwalę)Iwo spał od19.15do5.45wtedy dostał 90ml mleczka i spał do7 ![]() Muszę pochwalić też tżta, ostatnio jakoś był dla mnie taki dziwny i nieczuły, a wczorajszy wieczór był bardzo miły, jak za dawnych dobrych czasów. A i zapomniałam wczoraj napisać, Iwo będzie miał pierwszy dokument tożsamości, wczoraj złożyliśmy wniosek o paszport |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() powodzenia w pracy ![]() Iwciag brzydalu ![]() ![]() A teraz wiadomość dnia: rodzi następna rodzicielka moja ![]() najlepsze jest to że umówiliśmy się że będzie do nas dzwonić jak zacznie rodzić bo jej tż ma złamaną nogę ![]() No więc...ja wyciszyłam tel i nie słyszałam a mój tż wyłączył jak dzwoniła bo myślał ze to budzik ![]() Ubryał się umył, naszykował do pracy, patrzy a tu 3 coś go tchnęło i okazało się że to oni dzwonili ![]()
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
Moj synek poszedl do przedszkola , w prawdzie kaszle ale tylko czasem i pan doktor kazal tylko do kontroli za 3 dni przyjsc wiec mam nadzieje ze tym razem zaniedbania nie bedzie Ja ostatnio jak zombi chodze bo moja mala daje czadu zarowno w dzien jak i w nocy Z nowinek to moja cora "raczkuje" na dupie do przodu ![]() ![]() Buziaczki dla wszystkich zmykam |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna a czemu brzydalu
![]() No i co co z nią? Rodzi w domu, czy mąż ze złamaną nogą ją powiózł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Marika moje dziecko ulewało ale jak przeszłam na mleko Nutramigen to przestało teraz przeszliśmy na mleko 2 i znowu ulewa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
hej
przyszlam sie przywitac ![]() myslalam juz ze mojej niuni cos sie przestawilo ze przesypiala cale dwie nocki bez jedzenia ale 3 dnia juz sie obudzila o 2 na jedzenie od czego to zalezy?
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzydalu bo jesteś taka ładna że muszę się z rana dowartościować ![]() Ewelajn zależy jaki ma humor dzidzia ![]() Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (10 użytkowników i 0 gości) , dorci77, iwciag+, Agnieszka 80, Ewelain1987+, jagoda999, Bercia2000+ cze wam ![]()
![]() |
#4388 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwo przesypia ładnie nockę po czym kolejnej już się budzi na żarełko! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Ale u nas paskudna pogoda, wieje i pada strasznie, bryyy chyba dziś z łóżka nie wyjdziemy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
Hej matule
![]() Mój krasnal zrobił o 7 pobudke więc spoko a już zaą spi, jak wstanie to ruszamy do moich rodziców yyyyyyyyyy to znaczy chcieliśmy ruszac bo się właśnie rozpadało, a my wyszykowani ![]() ![]() ![]() cinusiowa - a jesc też by jadła bez oporów? dzisiaj zupie ten lacid baby ![]() Caro - no one raczej nie są pod ciśnieniem chociaż juz sama nie wiem. A może rzeczywiście jakaś alergia ![]() ![]() rumiankowa - ja speedem miałam 5 minutek do pracki ale już nie mam i nie będę miała bo mi punkt zamkneli ![]() malutka - hehe wyobraziłam sobie Ciebie trzymającą pałe i wygarnianiu Tz jaki to z niego łotrzyk ![]() ursull - masz byc grzeczna i koniecznie majtki załozyc tak żeby Panów nie prowokowac gołą ![]() ![]() Eve - poczytam te linki wieczorkiem. pakusia - jak przez mgłę ale cosik świta jakaś Paula i jakiś Kubus ![]() iwciag - heheh to jeszcze szybciutko wiza i czmych z nowym galanem do USA ![]() ![]() ![]() ![]() Kathi - brawo dla zdolniachy ![]() blondynkapoznan - a mój po wszystkim ulewa nawet po piciu jak ma ten dzień ulewacza ![]() Oki chwilowo nie pada więc gnam do dziadków juniora. |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
marika w moim podpisie masz link do jego strony!!!
wiesz, z tym ulewaniem to warto się poradzić pediatry u mnie nie jest tak strasznie jak u ciebie i [powoli zanika. Mój Michaś czasem uleje ale na pewno nie 2 godz po jedzeniu!! z czym się wygadałam ![]()
#4391 |
Zadomowienie
|
no u mnie tez brzydka pogoda ale nie pada na szczescie
wlasnie jem sniadanie a potem mialam isc po zakupy ale moze troszke poczekam moze ladnie sie zrobi na dworku?? wy dajecie juz swoim pociechom miesko do obiadku??
#4392 |
Wtajemniczenie
|
Marika z tym ulewaniem bywa różnie, raz potrafi cały dzień nie ulewać, jeśli już to chwilę po jedzeniu odrobinę, a są dni kiedy ulewa po każdym posiłku kilka razy nawet do3h po jedzeniu! To bardzo męczące i dla dziecka i dla nas
![]() Tak masz rację tż chyba wyczuł, że nie tylko jemu mogę się podobać i stąd jego zachowanie. Ewelain ja daję mięsko już od miesiąca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
BAN stały
|
Do:
milena07, malutka_24 dzięki za opinię o albumiku cinusiowa -ten brzeg Odry z drugiej strony Brzegu ![]() marika2121 on miał na początku września zęby już widoczne na dole, ale takie kropeczki- to zdjęcie z zębolami takimi już wielkimi jest zrobione w połowie września, teraz mu lekko wychodzą na górze, jeszcze się nie przebiły Illbana- a gdzie było, ze mam 23 lata? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Moje dzieci dziś wstały o 7 ![]() ![]() tzn mały to normalka ale duży wstaje przed 6 ![]() W sobote mój Tz ma urodzinki macie jakiś przepis na łatwy tort bo ja kiepsko z pieczeniem jakieś babki czy ciasta z owocami tak ale z kremami ![]() Mozę dlatego że moja mama piecze pyszne ciasta ![]() Zresztą jakby udał mi się tort to byłabym dumna z siebie ![]() ale raczej bedzie zakalec z zważonym kremem ![]() Esti Gdzie sie podziewasz??? Dziewczynki juz zdrowe ??? Marika Zabierz mnie na tą giełde ![]() Ja tez uwielbiam ozdoby świąteczne,prezenty całą ta magie świąt ![]()
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bercia ja polecem torcik ponizej jest swietny i wychodzi ![]() Składniki Biszkopt (składniki na 1 szt) • czubata szklanka mąki tortowej • 5 jajek • ¾ szklanki cukru • łyżeczka proszku do pieczenia Upiec 2 biszkopty do drugiego dodać 1 łyżkę kakao,pomniejszając o tę samą ilość mąkę. Krem • 2 kremy do tortu "GELLWE"o dowolnym smaku • mleko • masło Do nasączenia • 2½ szklanki przegotowanej wody • sok z 2 cytryny • 4 łyżki cukru • 3 łyżki rumu lub aromat rumowy albo arakowy Do przybrania • dowolne owoce świeże,kandyzowane lub suszone Do obsypania • ½ tabliczki startej gorzkiej czekolady Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.Ubijając dodawać powoli cukier.Odstawiamy mikser.Dodać żółtka ilekko zamieszać łyżką,następnie dodać mąkę z proszkiem i delikatnie połączyć z pianą.Ciasto przełożyć do okrągłej formy wysmarowanej smalcem i posypanej mąką.Wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec 25-30 minut.Biszkopt z kakao piec tak samo(suche składniki wymieszać przed dodaniem do piany) Placki po upieczeniu wyłożyć do góry nogami,nakryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia,następnie zdjąć wierzchnią skórkę,potem przekroić na pół Kremy zrobić według przepisu na opakowaniu Placki nasączamy przygotowanym ponczem po 2/3 szklanki na jeden krążek.Kremem smarować na przemian,placki też poprzekładać raz biały,raz brązowy.Boki tortu obsypać tartą czekoladą.Dekoować owocami . SMACZNEGO |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki przepraszam.
![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ciepło. ![]() ![]() Chciałam się pochwalić, iż Nasz Marcelek raczkuje od niedzieli 22 listopada. ![]() ![]() U Nas nie za ciekawie, pieniążków nie mamy, Małż pracę ma do końca tego roku, mamy kredyt do spłacenia, moją szkołę, Małego szczepionki, no i ogólnie na życie potrzeba i w dodatku święta idą. ![]() Niedługo może będziemy wiedzieć, czy przedłużą umowę, czy nie. Jak nie, to jednym słowem: tragedia. ![]() ![]() ![]() ![]() POza tym nawet ok. ![]() Noc dzisiaj jedna z najgorszych, dawno takiej nei było, ale trudno, pewnie zębole męczą, bo ni widu ni słychu, ale Mały przeżywa to boleśnie. ;/ Wiecie same z resztą. Teraz Marcelek ma zieloną kupę. Nie wiem od czego, a już od tygodnia. O_o ![]() Co do krzesełek, to wszystkie macie takie fajne palstikowe? Bo my będziemy kupować jednak takie tanie 2 w 1 drewniane, ze na krzesełko i stolik się przerabia, bo my zanim on 2 lat nie skończy to nigdzie nie pójdziemy jeszcze, a mamy 1 pokój, później moze jeszcze jedn dostaniemy mały. Nie będzie nas stać kupować krzesełka jeszcze i stoliczka małego specjalnego, jak to nie na tak strasznie długo będzie, a przyda się, myślimy, ze tak wyjdzie ekonomiczniej i bardziej z sensem. A co Wy sądzicie? Bo my to wybieramy od całej rodziny Małża na gwiazdkę dla Marcusia. Bo oni 240zł uzbierali. ;/ Ale krzesełko do 100 zł weźmiemy chyba i pieluszki czy coś kupimy jeszcze. Byłoby 300 zł, ale chrzestny dokłada się jeśli już to właśnie te 30zł bo on zanim dowiedział się, ze bedzie chrzestnym to kupił na chrzciny zabawkę, to jej nie dał i zostawił na gwiazdke jako prezent. ![]() Buziam i lecę do mego marudy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Wtajemniczenie
|
Bercia dziękuję
![]() wpadam tylko powiedzieć wam o super produkcie dla dzieci....ja nie mogłam się już doczekać kiedy będę mogła podać Nikoli jogurt bo trzęsła się na widok Julki z jogurtem....no i znalazłam ![]() ![]() można go kupić w Rossmannie i w większych sklepach... aha i nie jest on w lodówce tylko na półce z kaszkami itp..... 4 sztuki kosztują około 8 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zadomowienie
|
milena wazne, ze milo spedziliscie wieczor, film to tylko dodatek
![]() cinusiowa super, ze jakos zlecialo ![]() ![]() witaj jagoda ![]() ![]() iwciag wypusila sie na impreze i od razu sie uwalila, a na dodatek juz znalazla sobie adoratora ![]() ![]() ![]() ![]() ursull nikt sie nie przejal bo wiedzialysmy, ze zajeta bedziesz hydraulikami ![]() ![]() marika Jasko je tylko kiedy ma na to ochote i jak nie ma to mu nic nie wcisniesz, chyba jest bardziej wybredny ![]() ![]() ![]() malutka ja mam dzis popoludniowke i tez sie wzielam za porzadki, wlasnie skonczylam, ale jestem z siebie dumna ![]() ![]() pakusia trzymam kciuki ![]() Kurcze nie wiem co sie dzieje, Jasio od paru nocy ciagle sie budzi, macie moze tak???? Co moze byc przyczyna??? Raz zje raz nie, a tak to lezy i marudzi ![]() Uciekam bo na popoludniu do pracy i trzeba jeszcze jakis obiad skrecic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Illbana, ![]() Rozaliontka, super że wszystko ok ![]() Ursull, żartowałam ![]() ![]() ![]() Seona, super prezent ![]() Milena, ![]() Carolajna, zdrówka ![]() Iwciag, gratulujemy ząbka ![]() Cinusiowa, super że w pracy ok ![]() Jagoda, witaj ![]() ![]() ![]() Marika, ![]() ![]() ![]() ![]() Malutka, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Wtajemniczenie
|
Vila przykro mi i współczuje problemów, dobrze, że choć z Marcelka macie pociechę, reszta musi się jakoś ułożyć
![]() Superzabula tak to jest jak człowiek wyposzczony towarzysko, urwie się na chwilę to szleje, ale popieram, należy się Nam raz na jakiś czas taki wypadzik ![]() u nas ząbek właśnie się tym objawiał niespokojne nocki i luźna kupa przez 2dni(w każdym pampku było trochę kupy) Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-24 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde jak nie ma kasy to nic człowieka nie cieszy taka prawda ciagle trzeba się martwić i kombinować jak zrobić zeby na wszystko starczyło wiem coś o tym bo róznie bywało przez te 7 lat małżeństwa z moim Tz a jeszcze teraz świeta i ciężko sobie odmawiać pewnych pokus no to Cię pocieszyłam chodzi mi tylko o to że wiem co przeżywasz ![]() ![]() ![]() O krzesełko takie Ci chodzi http://www.allegro.pl/item815283009_...karmienia.html Szczerze to nie polecam znajoma miała to obicie kolorowe zaraz sie rozpruło krzesełko jest dość wywrotne ,ale to moje zdanie, a jesli chodzi o to, że sie rozkłada na stolik dal starszaka to też róznie bywa zależy do dziecka mój starszy syn odkad zaczął chodzić czyli miał 10msc na tyłku nie usiedzi jak był w krzesełku to ok nie uciekł a z takiego krzesełeczka stojącego nisko zaraz by uciekł ![]() może warto dołożyć i takie kupić http://www.allegro.pl/item822828059_...nia_2_kol.html albo używane np takie http://www.allegro.pl/item817935495_...karmienia.html no juz nie przynudzam o tych krzesełkach zrobisz jak zechcesz ![]() Kathi dzięki ![]() Esti o żyjesz ![]() fajnie że maluchy juz zdrowe
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-11-24 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Vila, współczuję trudnej sytuacji
![]() ![]() Superzabula, może to zęby? Aleks teraz nocami ciągle marudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Rozeznanie
|
Dzien Doberek
![]() Marika-prosze,Cie!moja Kala do spiochow raczej nie nalezy ![]() codziennie rano wstaje ok.6.00(jesli Tz ma na pozniejsza godz.-tzn.pon i wt. to godz.,2 sobie dosypiam a on sie nia zajmuje i abo mu zasnie na 0,5h albo i wcale ![]() Potem na spacerku ok.poludnia spi max-0,5-1h! i potem tyle samo (albo i mniej po "obiadku"a przed kapiela) Po kapieli zasypia od razu i od 23.00 zaczyna sie wstawanie co 2 godz! wiec jak jej sie zdarzy "lepszy"dzien to jest swieto w rodzinie ![]() co do ulewania-to wczoraj w reku mialam gazetke(twoje dziecko)i myslalam o Tobie..a raczej o Igrku.. ![]() Moja Kalina,ulewa ale po moim mleczku(wiadomo rzadkie)ale po mod.juz nie ![]() w tym artykule napisano,ze: " jest to sprawa indywidualna maluszka.. najczesciej zdarzajaca sie w wieku niemowlecym a czasem trwa to do roku! Przyczyny nasilania sie ulewania to-aktywnosc ruchowa(ok.4 m-ca zycia) lub alergia na mleko krowie.. dlatego nalezy trzymac maluszka pod katem 30stopni,nie karmic na lezaco ,po posilkach trzymac do odicia i ze pomagaja tez mieszanki mleczne AR(z kleikiem ryzowym,maczka ziemniaczana lub z ziaren chlebowca swietojanskiego,ktore zageszczaja mleko" Eve,Caro-na temat takich artykulow..o takich bidulkach..mam identyczne zdanie ja Wy.Zazwyczaj rzadko czytam podobne,bo dlugo potem nie moge o nich zapomniec(o ile wogole..)i rycze jak glupia..Zawsze bylam wrazliwa na takie rzeczy a teraz gdy mam Kale..to serce mi doslownie peka! Gdybym tak wygrala w totka..napewno wiedzialabym co z pieniazkami zrobic..bo nasze panstwo niestety ale pomoc nie potrafi ![]() ![]() a tymczasem mozemy ,choc minimalnie sprobowac ratowac takie dzieci,wiem ze my Polacy jestesmy bardzo solidarni i jesli komus dzieje sie krzywda zawsze pomagadamy(w miare mozliwosci). Pakusiu-mam nadzieje,ze razem ze swoja rodzinka dotarliscie szczesliwie do domku. Udanego pobytu ![]() Bercia -ja sie "podczepiam "pod Twoja prosbe ![]() ![]() ![]() Iwcia-gratuluje zebolka dla Iwa ![]() ![]() Fajnie,ze juz zlozyliscie wniosek opaszport..my mamy zamir w styczniu ![]() Malutka-powiem Ci,ze swego czasu tez bardzo zloscilam sie na Tz o porzadki..i tez prawie paly musialam uzyc ![]() az w koncu odpuscilam i powiem Ci ,ze teraz sam z siebie dosc sporo robi,albo bierze Kaluske i ida na spacer a ja sobie sprzatam.. Jest kochany,ale ja jeszcze wiecej wymagam.. ![]() Moze Twoj Tz z tych,co to jak sie powie dokladnie co maja zrobic a jak nie to nie "wyrywaja sie"sami? ja mysle,ze to chwilowy kryzys..bedzie dobrze,zobaczysz ![]() Kathi-brawa dla Gabusi ![]() ![]() ursull-jak idzie naprawa? ![]() ![]() witaj Gosik ![]() ![]() (zanim splodzialm posta wy juz tyle naskrobaly;/) Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-24 o 10:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
ja bez czytania chciałam się pochwalić
JESTEM ZNÓW CIOCIĄ ![]() Mała Oliwka urodziła się dziś przez cc 3500 g 51 cm ![]() Jadę zobaczyć jak się uda ![]()
#4405 |
Wtajemniczenie
|
Caro z Ciebie ciocia jak z koziej dupy trąba
![]() Gratulacje ![]() Doris to z mojego syna taki śpioch jak z Twojej córy ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-24 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Vila
Napisałam Ci wiadomość na prv ![]()
#4407 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Przyszlam powiedziec, ze zyje ![]() ![]() Jestesmy zdrowe. Jeszcze nie siadamy i nie mamy zebow ale mowimy MAMA, BABU i LALA ![]() Ja kazda wolna chwile w dzien i cale wieczory siedze przed komputerem i grafikuje. Zeby tylko jakas prace na zlecenie dostac ![]() ![]() Bardzo sie gniewacie, ze sie nie odzywam? ![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-11-24 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
DORIS, witaj
![]() ![]() Carolajna, gratulacje ![]() Ania, wiiitaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zadomowienie
|
hej znowu wrocilam.
moja malenka spi a ja siedze przed laptopem i czytam co nabazgralyscie
#4410 |
Zadomowienie
|
Teraz siedzi i tylko BABABABU LALALALALALA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.