|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() O tu dzisiaj same śpiochy ![]() Wiolqn może ten kierowca bardziej się przestraszył od Ciebie ![]() Dietkowego dnia ![]()
#1023 |
Raczkowanie
|
Wcale nie śpię!
![]() ![]()
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny !!! ta nasza diete jest mega popularna na mojej uczelnie poznałam kilka dziewczyn które są co prawda na 3 fazie ale tak miło jak ktoś cię rozumie dla czego odmawiasz zjedzenie zdrowej sałatki z majonezem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Przyczajenie
|
Chciałam się przywitać.
Mam na imię Ania i chcę schudnąć . Zrobiłam pierwszy krok i zakupiłam książki. Mam nadzieje że tym razem dopnę swego i nie zniechęce się po kilku dniach. Mam pytanie jak ten test wykonać? Weszłam na podana stronę i nie mogę go odnaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prawej stronie masz taki box (patrz fotka), wpisze swoje imie, zaznacz "une femme" wpisz ile chcialabys wazyc, i czy chcialabys szybko schudnac (oczywiscie wiec "oui". i GO przeniesie cie do testu a link do tlumaczenia jest na pierwszej stronei tego watku
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli weszłaś na podaną stronę to właśnie jesteś już na stronie testu. Tam są takie pola, w których wpisujesz potrzebne dane. Dzień dobry wszystkim ![]() Moja waga dziś pokazała 0,2 więcej, chyba wczoraj za dużo placków zjadłam wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
to widocznie coś jest w "powietrzu" ![]() ale jakoś nie specjalnie to już robi na mnie wrażenie jest do góry, nie ma wyjścia musi spaść ![]() także nie przejmujemy się dietkujemy grzecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
No i w końcu i mnie dopadło choróbsko
![]() i kompletnie nie mam apetytu ani nawet siły, żeby myśleć o diecie ![]() Na szczęście lodówce prawie same dukanowe produkty, więc nawet bezmyślnie nie dam rady zgrzeszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
Hejka.Mam pytanie kazałam mamie zobaczyc w Realu na skrobie kukurydziana ale mówiła ze nic takiego nie ma wiec jesli chciałabym tak raz w tygodniu czy dwa zrobic sobie nalesnika bez oleju to moge dodac maki kukurydzianej??No bo co w zamian skoro nie ma nigdzie u nas tej cholernej skrobii:-/a z checia bym zjadła sobie czasami takiego placka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane, u mnie dziś szczęśliwy dzień bo wagaw końcu ruszyła i dziś mam 71,5kg, czyli od wczoraj -0,7kg. Do mojego I celu tylko 2,5kg i mam nadzieję 3 tygodnie. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i życzę spadków, spadków i jeszcze raz spadków, tylko nie wypadków Wiolqn.
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
trzecia faza zbliza sie wielkimi krokami a ja sie jakos tak waham. Szkoda mi zostawiac te druga. Tak sie juz przywyczailam. Mam nadzieje ze sladem cocci nadal bede chudla. Ale rozsadek podpowiada ze juz pora. Zwlaszcza ze od dzis oficjalnie rozpoczynam trening maratonowy. YAY!!!
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | ||
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Ja dzis pracuje w domku, bo bylam uprzejma zaspac sobie do 10:25 i obudzil mnie dzwiek smsa ze szkoly, ze nie zarejestrowalam dziecka do edukacji...Jeszcze nie byla odezwu z pracy, wiec nadal drżę jaka bedzie reakcja, bo ja nic tylko "informuje, ze dzis w domku pracuje " ![]() Wcinam na sniadanie serniczek z kawusia - wyszedl mi boski - prawie taki jak prawdziwy sernik. A czemu takie sniadanie? Bo moge. Bo jak bylam dzieckiem i kazano mi jesc "porzadne" jedzenie, a nie slodkie i ciasta, to sobie przyrzeklam, ze jak ja bede dorosla, to bede jesc to co chce. I kiedy chce. A chce. Na sniadanie lubie slodkie. I Dukan pozwala ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- A tak w ogole to biore sie do roboty i juz nie pisze wiecej, bo potem wychodzi na to, ze ja nic tylko na forum siedze... Bede zagladac tylko i czytac Was ![]()
![]() |
#1034 |
Raczkowanie
|
Witam po dwudniowej przerwie
![]() Waga dziś pokazała 65,8kg ![]() Męża mam w domku to i humor dopisuje.Jeśli chodzi o reakcje na mój widok to nawet nie wiem jak to określić bo zdumienie,szok i podziw to mało powiedziane ![]() ![]() Dumny jest ze mnie niesamowicie i wszystkim wokoło się chwali jaką to on ma żonkę,hehe. Wczoraj były zakupki,trochę szafę uzupełniłam ![]() Pozdrawiam nowe Dukanki i .życzę powodzenia i wytrwałości w diecie ![]()
#1035 |
Zakorzenienie
|
witam ze słonecznego Szczecina mam pytanko czy te mrozone zupy np wiosenna w ktorej nie ma ziemniakow tylko
kalafior brukselka marchewka fasola szparagowa groch zielony por,pietruszka seler to moge se zrobic na pw?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
Według mnie to grochu zielonego nam nie wolno, pozostałe składniki są ok. Pozdrawiam
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech tylko pozazdrościć ![]()
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dukające kobitki ależ marnie dziś u mnie za oknem-pada wieje brrrr a w domu sami chorzy...
Oczywiście gratuluję spadków narobiłyście mi chęci tym 7/7 musze pomyśleć jak @ się skończy ![]() ![]()
#1039 |
Zadomowienie
|
dziś na śniadanie zjadłam tradycyjnie wieśniaka z indykiem. Pierwszy raz od 3 miesięcy "rosło" mi w buzi. Chyba w końcu pora na jakieś śniadaniowe zmiany... Co Wy jecie zazwyczaj na śniadania?
No i zgagę mam... ![]() ![]() Lanka czy ten sernik jest w przepisowni??? Jeśli tak to który to, bo jest tam kilka serników... |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=BogaczKa22;15472657]dziś na śniadanie zjadłam tradycyjnie wieśniaka z indykiem. Pierwszy raz od 3 miesięcy "rosło" mi w buzi. Chyba w końcu pora na jakieś śniadaniowe zmiany... Co Wy jecie zazwyczaj na śniadania?
A ja se dziś pożarłam ptasie na śniadanko ![]() ![]()
#1041 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miłego dnia, Dziewczyny, o ile taki szary, bury i ponury dzień może być miły ![]() Edytowane przez Arienna Czas edycji: 2009-11-24 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Becia a te "ptasie" to cycki czy mleczko ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
Ja na śniadanka przez dłuższy czas piłam koktaile ale bez otrąb, bo te zostawiałam sobie do chlebka. Teraz przerzuciłam się na makrelę i tak pół sobie zjadam na śniadanko, albo śledziki w occie. Ostatnio przerzuciłam się na rybki i wieczorkami grilluję sobie często filety z łososia.
#1044 |
Raczkowanie
|
mleczko mleczko ale i cycki też już wciągnęłam
![]() ![]()
#1045 |
Zakorzenienie
|
u mnie sniadanie to glownei wiesniak, bo musi to byc cos co przy biurku moge zjesc. Albo wielka kawa latte.
wczoraj zrobilam sobei deserek z tofu: tofu, slodzik, kakao, serek, aromat. Wszystko zmiksowalam i do pucharkow. Schlodzone smakuje pycha
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
SERNIK - 0,8 kg sera chudego (4 kostki) (zmielilam blenderem z jajkami i mlekiem) - 4 jajka - 4 lyzki slodziku w proszku (ja dalam 4 duuze lyzki melasy) - 3 lyzki zmielonych na puch otrab - 3/4 szklanki mleka 0,5% - dowolny aromat -dodalam kopiasta lyzke skrobii kuku i kopiasta lyzke bananowego protein shake, bo wydawalo mi sie, ze jak nie dam, to sie bedzie rozlatywac. Po upieczeniu mysle, ze w sumie mozna bylo sobie darowac albo skrobie, albo shake. Zmielilam porcjami ser z jajkami i mlekiem (bo blender ma maly dzbanek ![]() Zmielilam otreby, bo w koncu mam czym - nowa jakosc zycia i zmaku otrebow - juz nie przyklejaja sie go gardla w czasie polykania ![]() Nie bawilam sie w ubijanie bialek bo jestem leniwa i zarloczna. I chce jesc, a nie gotowac godzinami. Dorzucilam reszte skladnikow, wymiksowalam szybciutko i do foremek silikonowych do keksu (bo takie mam a nie inne) ok. 50 minut w piecu w temperaturze 170 stopni na termoobiegu, a i tak zjaralam wierzch, wiec radze ostrozniej ![]() Wyszedl pyszny i boski i caly zezarlam przed chwila (jedna foremke zamiast sniadania ![]() Ma kolor karmelowy, a nie bialy bo dalam melase, a nie slodzik. Melasa nadaje jeszcze takiego dodatkowe smaku. Kurcze, nie umiem nastawic tego linka tak, zeby otwieralo dokladnie na przepisie. To jest sernik wedlug Wiolqn - ten ze zdjeciami. Pieczony, nie na zimno.
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-11-24 o 13:45 Powód: poprawki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O, dzięki kochana ![]() A ja dziś poległam w walce z naleśnikami ![]() ![]() Do wieczora babeczki, muszę wybywać ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() wróciłam, tzn wyzdrowiałam ![]() ![]() ![]() A wogole dziewczyny jestem w szoku ![]() ![]() Przede mna kolejne wyzwanie-przylatuje moj ex z Irlandii-nie widzielismy sie rok!!! I mam nadzieje ze zal mu dupe ściśnie ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#1049 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz codzien robie sobie plaki na sodzie ze zmielonych. przypominaja mi takie placki pieczone na blasze na kuchni weglowej u prababci. pycha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.