|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
patrzcie jaka śliczna dziewczynka z listop-grud
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3378 |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Guzik miał dzisiaj w nocy problemy brzuszkowe. ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki kochane, powiedzcie mi jak to z tym glutenem jest? ![]() ![]() ![]() Zamówiliśmy dzisiaj krzesełko do karmienia. ![]() ![]() Malutka – wow! Jestem pełna podziwu dla Ciebie, ale podobno tak jest, że mama pracująca, to mama świetnie zorganizowana. ![]() ![]() Marika – mój monsz powiedział, że nie wyraża zgody na łojenie mojej dupki. ![]() ![]() ![]() Rumiankowa – o, to ja nie wiedziała, że na zaocznych stypendia naukowe są, dlatego się tak zdziwiłam. ![]() Pakusiu – spokojnej podróży ![]() ![]() Jagoda – na zdjęciach wyglądasz na 23. ![]() Berciu – ja też nie umiem zrobić dobrego kremu – ostatnio robiłam budyniowy i nie wyszedł tak, jak powinien, ale i tak torta zżarliśmy. ![]() Vila – wow, brawa dla Marcelka. ![]() ![]() Caro – gratulacje!!! ![]() Aniu – Guzik strasznie za Julą tęskni. ![]() Gosik – Guzik też nic nie mówi. ![]() ![]() Blondynka – o jeżżuuu, jakie włosy. ![]() ![]() Iwciag – widziałam ostatnie zdjęcie Iwa na nk – toż to normalnie mała Iwonka jest. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
![]() Hudraulicy już poszli,było trzech.Nawet jakbym chciała cokolwiek zrobić to trzech to za dużo dla mnie,zresztą Milusia mnie pilnowała ![]() Noc miałyśmy ciężką,Milena znowu zaczęła się budzić dość często,napewno nie ząbkuje,więc nie wiem o co chodzi ![]() Ulubioną ostatnio zabawką mego dziecka jest jej bucik,oczywiście przede wszystkim wędruje w buzi.Teraz namietnie powtarza "ble ble" i "bla bla" i nadal trenuje marszczenie noska ![]() Cinusiowa obrażam się na cię,bo na kasę mnie naciągasz i nie chcesz zdradzić co to lejdis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rumiankowa ![]() ![]() Eve i Caro całkowicie podzielam wasze zdanie.Zawsze byłam wrażliwa,ale teraz nawet na spotach w tv płaczę. Serce się kraje i bardzo chciałoby się pomóc. Znam tysiące podobnych historii,dzięki blogowi Milusi poznałam kilkoro wspaniałych ludzi,którzy walczą często o życie swoich dzieciaczków,zmagają się z ich chorobami,a co gorsza z systemem.Państo nie chce im pomóc i są skazani na proszenie obcych ludzi o pieniądze na leczenie. Najgorsze jest to,że nie możemy pomóc wszystkim.Dlatego ja skupiłam się tylko na jednej sprawie. Jak już będzie dopięta na ostatni guzik to wam więcej powiem. ![]() Pakusia udanego wyjazdu i pobytu w naszym,pięknym kraju,pozdrów Kamila ![]() iwciag dane wprowadzone,zdjęcie w albumie.Moja mała kilka dni temu otrzymała swój pierwszy paszport,narazie tymczasowy. Caro garatki ciociu ![]() Ewelajn cześć,teraz ciebie pomolestuję: potrzebuję datę twoich urodzin do listy,zdjęcie Weronisi do listy, do kartki świątecznej mam.Reflektujesz? Jeśli tak to wyslij na adress: ursull@onet.pl Marika grzeczna byłam ![]() ![]() Jagoda dzięks za dane,zdjęcie w albumie,tego z tobą nie wykorzystałam ![]() ![]() ![]() Vila nie wiem co ci napisać ![]() ![]() ![]() ![]() Gossik więcej sobie tak nie żartuj,bo ja potem spać nie mogę i żyły sobie podcinam ![]() ![]() Superzabula zajęta byłam dzieckiem,a hydraulicy bojlerem ![]() Doriss już nie "zalewam" ![]() Ania 4891 zauważyłaś,że wypytywałam o ciebie? ![]() ![]() ![]() Widziałaś projekt listy i kartki? Mogę wykorzystać zdjęcie Julci-reniferka? A dasz datę swoich urodzin i zdjęcie Julci do listy? blondynka a co ty robisz na listopadowo-grudniowych ![]() ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-24 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Blondynka, ależ ma włosiska ta malutka
![]() Illbana, Aleks też często ma problemy z gazami, nie może pruknąć i się męczy. My podajemy łyżeczkę glutenu dziennie (ostatnio jeden biszkopcik) i po dwóch pełnych miesiącach ekspozycji Aleks będzie mógł jeść normalne glutenowe posiłki. No właśnie, on mało gada a za to ciągle piszczy, skrzeczy, bulgocze, prycha, świszcze... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Ursull, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Wtajemniczenie
|
Illbanka wywołałaś uśmiech na mojej twarzy, dziękuje dziękuje, bardzo mi miło i niezmiernie się cieszę jak ktoś mówi, że mały podobny do mnie, bo większość mówiła, że on ojciec czysty jest.
Nigdzie nie wyjeżdżam, no chyba, że mnie wkurzycie ![]() Współczuje problemów brzuszkowych, na Iwo działa herbatka koperkowa, pruka po niej jak złoto. A pokażesz nam krzesełeczko, ja już mam więc nie zgapię, ale ciekawska jestem ![]() Ursull dziękujemy ![]() A paszport Milusi widziałam na blogu ![]() Gosik Iwo też najpoierw wydawał różne paszczowe dźwięki, pierdzoszki piski i tp, a teraz do tego doszły jeszcze mama, baba, gaga i od kilku dni jakiś takie jakieś śmieszne cuśik, jak by nas wystraszyć chciał, aż się boję, że gardło sobie zedrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Raczkowanie
|
Ursull - jeżuuu, ale z Ciebie szpieg
![]() ![]() ![]() Gosik - dziękuję za wskazówki odnośnie glutenu ![]() ![]() ![]() Iwciag - ale ja chyba nie jestem jedyną osobą, która widzi podobieństwo Iwa do Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zadomowienie
|
Illbana
Widzisz ile nas łączy ![]() ![]() Hmmm.. to się Guzik namęczył Już kiedyś miałam pytać czemu na Guzika mówisz Guzik ![]() ![]() znalazłam tort taki pięknie wygląda ale chciałam coś sprawdzonego http://mojeciasto.pl/zima/boze_narod...t_czarno_bialy i zobaczcie jakie ciacha aż mi ślinka kapie ![]() http://mojeciasto.pl/tags/biszkoptowe?&start=0 czemu ja tak lubie słodycze ![]() a mam juz plan awaryjny jak nie bede sie czuła na siłach sama robić torta zrobię sernik na zimno ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Illbana To ja nadałabym się z twoim Tz kupiłam Antkowi pościel z byczkiem 2 maskotki bo on zodiakalny Byk ![]() a co niech ma byczka ![]()
#4419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A krzesełko wypasik, bardzo fajne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Raczkowanie
|
Berciu - Guzik, bo jeszcze w szpitalu stwierdziłam, że ma taki nosek jak Guziczek. Tak na co dzień rzadko się teraz tak do niego zwracam. Najczęściej mówię "Hubert", "Hubulka" "Buba". Nie chcę, żeby sobie pomyślał, że ma Guzik na imię
![]() ![]() ![]() ![]() Iwciag - właśnie ja widzę, że im starszy, tym bardziej podobny do Ciebie - na pewno ma Twoje spojrzenie - takie figlarne ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Berciu - coś TAKIEGO bym zjadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Raczkowanie
|
Vila przykro mi z powodu waszych problemów finansowych trzymam
![]() Esti z bobowity też są jogurciki po 6 miesiący ja kupiłam jagodowy ale jeszcze nie podałam Caro owszem są stroje mikołajów w leclercu ale na 4- 6 lat ![]() Ania cyferki tęsknimy bardzo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale za te słodkości to klaps się należy, ja wciąż na diecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zadomowienie
|
Ale mialam dzis stresa, zgubil mi sie sznureczek od tampona
![]() Jula tez teskni i placze calymi dniami za Guzikiem ![]() Cytat:
![]() Caly czas siedze w Photoshopie i 3Ds Maxie i dziubdziam ![]() Jakie projekty? Jakie kartki? Nie wiem o co chodzi ![]() ![]() Dziekuje, to mile ![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-11-24 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Wtajemniczenie
|
Ania ale już znalazłaś go?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Raczkowanie
|
ursull wysłałam ci dane na meila
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zadomowienie
|
Na szczescie tak, ale juz mi sie goraco zrobilo. Juz sobie przypominalam techniki rodzenia, w razie gdybym musiala go wypchnac silami natury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Wtajemniczenie
|
a pochwalę się jeszcze jak mój mały pajączek próbuje siedzieć
![]() A na drugiej fotce jak to się zwykle kończy ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-31 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
BAN stały
|
superzabula witaj witaj kochana
gosikk_s a wyobraź sobie, że mąż wymyślił imię Aleks (ja miałam dla dziewczynki Jowita) i poszedł zarejestrować, ale powiedzieli mu, że nie można Aleks przez właśnie "ks" tylko przez "x" i tak został Alexikiem, dla mnie osobiście to lepiej, ale dziwi mnie, że przecież jest masa Aleksów i jakoś było można, ta babka w urzędzie jakaś zakręcona ![]() Illbana o dzięki, dzięki aż się zaróżowiłam z emocji ![]() ursull naprawdę odwaliłaś kawał dobrej roboty- pozdrowionka w ogóle tak się cieszę, że jestem z Wami |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Wtajemniczenie
|
Jagoda
![]() O mamo jak tu dziś cicho! Pewnie wieczorem się rozbrykają matki wariatki |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Iwciag, no to czekam na mamę
![]() ![]() Illbana, hehe Aleks też tak wykrzykuje ![]() Jagoda, faktycznie zakręcona babka, zrozumiałabym gdyby nie chciała zarejestrować Alexa za obcą pisownię ale w drugą stronę bym się nie spodziewała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczynki
![]() Rumiankowa, napisała do mnie smska rano (upsss... zapomniałam odpisać ![]() Ja nawet nie wchodzę ostatnio na wizaż, bo pracuję po 8 godzin, oj ciężko pracuję, plus dojazdy po godzinie w każdą stronę, plus Antoś który mi z rąk nie schodzi do zaśnięcia, a zasypia ok 22.... ![]() A jak już zaśnie to nie wiem w co ręce włożyć. Praca to masakra jakaś.... Wiedziałam że będzie ciężko, bo będę robić masę nowych rzeczy, ale nie wiedziałam że nikt mnie tego nie nauczy, tylko będę sama się uczyła. Dziewczyna na której miejsce przyszłam jest na L4 i widziałam ją na oczy 3 godziny, jak dała mi laptopa służbowego i telefon i powiedziała o co chodzi... Pracuję już 3 tygodnie, a pierwsze 2 po powrocie z pracy i położeniu Tosiulka spać, sprzątnięciu i ugotowaniu mu zupki pracowałam codziennie do 1 w nocy.... teraz już nie biorę pracy do domu bo mam to w dupie.... Ale jak już ogarnę to trochę to praca będzie fajna.... Tosiulek nie ma jeszcze ząbków ![]() ![]() I bardzo słabo mi w nocy śpi. Praktycznie sypiam po 4-5 godzin czasem nawet 6... ale jak śpię 6 godzin to jestem wyspana... To chyba tyle co u mnie.... Zajrzę jeszcze później... teraz piorę, gotuję obiad na jutro, Antolkowi zupkę i prasuję.... Bo cudem maluch usnął o 20. ![]() P.S. Ja za Wami tęsknię, i chciałabym być codziennie, ale nie daję rady niestety.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do mariki co do ulewania. cięzko mi powiedziec cokolwiek bo to nie moja dziedzina ale jutro drydne do mojej kolezanki to sie spytam o co chodzi. buziole dla was. Spadam do mojego małża. papa
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Normalnie jakiś odwyk sobie robicie czy co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pakusia udanego pobytu w Polsce ![]() Kathi ![]() Marika to nie była pała tylko żelazko, bo właśnie wtedy prasowałam ![]() Ewelain my mięsko już jemy od dobrych 2 miesięcy ![]() Vila współczuję Wam sytuacji ![]() ![]() ![]() Esti my też kupujemy te jogurciki, małemu zasmakowały o smaku gruszkowym ![]() Doris z tym, że ja mu mówią co ma zrobić, ale on i tak tego nie robi, a żeby samemu z siebie wziąć małego na spacer to już w ogóle ![]() Caro gratulacje ciociu ![]() Ania nie gniewamy się ![]() ![]() Illbana mojemu to raczej potrzebna jest jakaś terapia szokowa, żeby się w końcu opamiętał ![]() ![]() Ursull ta moja synowa akurat Ciebie pilnowała ![]() ![]() Iwciag ![]()
#4435 |
Wtajemniczenie
|
Malutka a dlaczego
![]() ![]() ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-24 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zadomowienie
|
![]() To zaś ja, bylismy u moich rodziców, maly miał dzień marudy i to takiego porzadnego marudy. Zrobiłam i oczywiście zjadlam placuszki ziemniaczane z sosikiem pieczarkowym ![]() ![]() ![]() ![]() Caro - o Tż że sie już razem ten teges mieszkacie i takie tam ![]() ![]() ![]() iwciag - hehe no dobrze że nie poczytał mojego posta ![]() ![]() ewelain - ja oczywiscie podaję mięsko jak sama robie to kurczaczek i indyczek a jak kupuje to wołowinka, wieprzowinka, króliczek i rybka. jagoda - to tez szybciutko ząbki ale liderem jest Natanek od kuroukaze ma lub miał jeszcze ostatnio 8. Bercia - nie ma sprawy miejsce w wozie mam więc dawaj dawaj ![]() ![]() ![]() Kathi - a ile juz waży Gabunia? ważne że sie przemieszcza ![]() ![]() vila - łoooo to wystartował Marcelek juz takie postępy no pięknie ![]() esti - witaj babolku ![]() superzabulka - no to może zwal na ząbki bo najbardziej prawdopodobne ![]() ![]() gosikk_s - no ja nie wiem czy to dobrze miec takiego małego żarłoczka czy nie, dobrze że nie wybrzydza i nie grymasi tylko palaszuje zawsze i wszystko ale mógłby miec jakis umiar. I jak z waszym zasypianiem tzn. mychy? DORIS - dziękuję ci bardzo za ten artukuł, a ze spaniem to rzeczywiście mało fajnie ale u mnie w dzień tez jest marne spanie, juz ja bym dłuzej spala a ten cyk i juz niby wyspany. U mnie nawet po gęstym jest ulewanko. Ja chce pomóc temu chłopcu wpłacając pieniązki na jego konto mysle że każda z nas mogłaby jakąs chociaż drobna kwote wpłacic, mam nadzieje że nie potepicie mnie za ten śmiały pomysl i nie chciałabym nikomu nic narzucac, ale to jest dzieciatko niczemu winne. ania - tak, bardzo sie gniewamy za zaniedbania z twojej strony ![]() ![]() blondynkapoznan - o rety jakie ma włoski długie, a te imie Miriam ![]() Illbanka - hehe co on tam może jak go nie bedzie a wtedy Ci się oberwie ![]() ![]() ![]() ![]() ursull - no to mialas konkretnego bodydyguarda ![]() Małgosia - no witaj, kope lat ![]() dzolana - a jak tam swińska grypa przyszła poszla czy tylko świńskie mysli pozostały ![]() malutka - a te USG kontrolne to czego? nowj fasolki? ![]() ![]() ![]() Spadam na TV bo zaraz mój serial 39 i pół ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Wtajemniczenie
|
Marika a jakie spalanko masz na myśli, bo chyba nie przysiady!?
Iwo też dziś w ogóle nie ulewał, przeszliśmy już na210mleczka co6h i póki co jest okej, zwrócił dziś tylko deser, ale po prostu za dużo zjadł. a dlaczego matki się chowacie??10użytkowników, a tylko ja na pasku, przepraszam Małgosia jeszcze ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-24 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale Iwciag,moja Kaluska tez juz tak siedzi! ![]() zastanawiam sie czy to nie za wczesnie ![]() musze zgrac kiedys fotki to Wam pokaze ![]() Dzis Tz-cik kupil Niunce krzeselko do karmienia(ma byc na Mikolaja+cos tam jeszcze..pewnie zabawka,(widzialam w TK Maxx-sie superowego hipka,z Fisher Price ![]() http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417601.htm W weekend,z Tz ogladalismy film pierwsza czesc "Zmierzchu" podobal mi sie,choc ksiazka bardziej ![]() Teraz biore sie za druga czesc ksiazki,bo premiera filmu juz sie odbyla,chcialabym na niego wybrac sie do kina ![]() marika-ja jestem za!powinno sie glosno mowic o takich sprawach ![]() 5zl czy ile tam kto chce..a zawsze to krok blizej do wyzdrowienia Maciusia ![]() ![]() wlasnie zrobilam zapiekanke z rybka(makrela,losos),maka ronem(rurki),kalafior,bro kuly,baby-carots ![]() ktora ma ochote? ![]() wiem..na noc nie wolno sie objadac..tylko ze ja dopiero teraz mam czas na wszystko ![]() zwlaszcza na jedzenie ![]() i mam jeszcze moje krowki.. ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-24 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Marika ta malutka chyba jest greczynką
![]() iwcia jak tam wyjazd? |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |||
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj z wynikami Ninki u Pani Dr i na te bakterie nic nie powiedziała. Za to wyszło, że Nina ma obniżony poziom żelaza w organizmie. Kazała mi sprawdzić, czy Nan zawiera żelazo i dostałam skierowanie do Kardiologa. Umówiłam się na wizytę 27 grudnia więc szybko, bo moja siostra czekała 3 miesiące
![]() ![]() Poza tym jestem dzisiaj po pierwszej wokandzie w pracy od roku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę oblukać mapę, bo nie wiem gdzie jest ta miejscowość... jes ![]() Cytat:
![]() ![]() Już widzę w wyobraźni Ciebie niemalże głową wchodzącą ze strachu w swoje krocze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Aha, o plamkę standardowo zapomniałam zapytać, bo skupiłysmy się na wynikach i ciągle rozmawiałyśmy o tym ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.