CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 13:24   #4411
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Teraz siedzi i tylko BABABABU LALALALALALA
Super

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:49   #4412
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

patrzcie jaka śliczna dziewczynka z listop-grud

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3378

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:29   #4413
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,

Guzik miał dzisiaj w nocy problemy brzuszkowe. Biedny pruknąć sobie nie umiał. A ja od rana mam jakieś zawroty głowy. O jeżuuu i jeszcze ten test od Caro wyszedł mi pozytywny.

Dziewczynki kochane, powiedzcie mi jak to z tym glutenem jest? Daję Guzikowi pół łyżeczki kaszki manny do zupki. Kiedy mam zwiększyć ilość tej kaszki? Z góry dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Zamówiliśmy dzisiaj krzesełko do karmienia. To miał być prezent na Mikołaja, ale ja oczywiście nie wytrzymam do 6 grudnia.

Malutka – wow! Jestem pełna podziwu dla Ciebie, ale podobno tak jest, że mama pracująca, to mama świetnie zorganizowana. Mam nadzieję, że Twój mąż się w końcu nawróci. Mój się nie chce nawrócić.

Marika – mój monsz powiedział, że nie wyraża zgody na łojenie mojej dupki. Piątek mam wolny i wolną chatę od 13. Co Ty na to?

Rumiankowa – o, to ja nie wiedziała, że na zaocznych stypendia naukowe są, dlatego się tak zdziwiłam.

Pakusiu – spokojnej podróży (choć pewnie już dawno na miejscu jesteś)

Jagoda – na zdjęciach wyglądasz na 23.

Berciu – ja też nie umiem zrobić dobrego kremu – ostatnio robiłam budyniowy i nie wyszedł tak, jak powinien, ale i tak torta zżarliśmy.

Vila – wow, brawa dla Marcelka. Współczuje problemów – niby pieniądze szczęścia nie dają, a jednak bez nich… Życzę Wam, żeby wszystko się ułożyło po Waszej myśli.

Caro – gratulacje!!!

Aniu – Guzik strasznie za Julą tęskni.

Gosik – Guzik też nic nie mówi. Więcej mówił jak miał 4 miesiące

Blondynka – o jeżżuuu, jakie włosy. Cudna.

Iwciag – widziałam ostatnie zdjęcie Iwa na nk – toż to normalnie mała Iwonka jest. Nie wyjeżdżaj do Calfornii, dobrze?

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:30   #4414
ursull
Zakorzenienie

Cześć babeczki
Hudraulicy już poszli,było trzech.Nawet jakbym chciała cokolwiek zrobić to trzech to za dużo dla mnie,zresztą Milusia mnie pilnowała
Noc miałyśmy ciężką,Milena znowu zaczęła się budzić dość często,napewno nie ząbkuje,więc nie wiem o co chodzi
Ulubioną ostatnio zabawką mego dziecka jest jej bucik,oczywiście przede wszystkim wędruje w buzi.Teraz namietnie powtarza "ble ble" i "bla bla" i nadal trenuje marszczenie noska

Cinusiowa obrażam się na cię,bo na kasę mnie naciągasz i nie chcesz zdradzić co to lejdis Nie doceniasz mnie jednak i zapomniałas o moich zdolnościach szpiegowskich TADAM : Lejdiski- najwspanialsze babeczki pod słońcem i link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=372947

Rumiankowa Przebrnęłaś już przez zaległości? Wcześnie bidulko zaczynasz dzionek

Eve i Caro całkowicie podzielam wasze zdanie.Zawsze byłam wrażliwa,ale teraz nawet na spotach w tv płaczę. Serce się kraje i bardzo chciałoby się pomóc. Znam tysiące podobnych historii,dzięki blogowi Milusi poznałam kilkoro wspaniałych ludzi,którzy walczą często o życie swoich dzieciaczków,zmagają się z ich chorobami,a co gorsza z systemem.Państo nie chce im pomóc i są skazani na proszenie obcych ludzi o pieniądze na leczenie. Najgorsze jest to,że nie możemy pomóc wszystkim.Dlatego ja skupiłam się tylko na jednej sprawie. Jak już będzie dopięta na ostatni guzik to wam więcej powiem.

Pakusia udanego wyjazdu i pobytu w naszym,pięknym kraju,pozdrów Kamila

iwciag dane wprowadzone,zdjęcie w albumie.Moja mała kilka dni temu otrzymała swój pierwszy paszport,narazie tymczasowy.

Caro garatki ciociu

Ewelajn cześć,teraz ciebie pomolestuję: potrzebuję datę twoich urodzin do listy,zdjęcie Weronisi do listy, do kartki świątecznej mam.Reflektujesz? Jeśli tak to wyslij na adress: ursull@onet.pl

Marika grzeczna byłam Ja też kocham świąteczne zakupy

Jagoda dzięks za dane,zdjęcie w albumie,tego z tobą nie wykorzystałam a to,że mi nie podziękowałaś za zachwycanie się twoim albumem

Vila nie wiem co ci napisać Strasznie przykro czytać,że ktokolwiek ma takie problemy Masz cudownych rodziców Mam nadzieję,że szybciutko wyjdziecie z tego kryzysu.Myślę,że każda z nzs miała w życiu podobne problemy,więc doskonale ciebie rozumiemy. Trzymaj się,fajna babka z ciebie

Gossik więcej sobie tak nie żartuj,bo ja potem spać nie mogę i żyły sobie podcinam

Superzabula zajęta byłam dzieckiem,a hydraulicy bojlerem

Doriss już nie "zalewam"

Ania 4891 zauważyłaś,że wypytywałam o ciebie? Znaczy to,że jestem twoją,najlepszą psiułą (coraz lepiej idzie mi podlizywanie).
Widziałaś projekt listy i kartki? Mogę wykorzystać zdjęcie Julci-reniferka? A dasz datę swoich urodzin i zdjęcie Julci do listy?

blondynka a co ty robisz na listopadowo-grudniowych Miriam jest poprstu

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-24 o 15:35
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:40   #4415
gosikk_s
Zakorzenienie

Blondynka, ależ ma włosiska ta malutka

Illbana, Aleks też często ma problemy z gazami, nie może pruknąć i się męczy. My podajemy łyżeczkę glutenu dziennie (ostatnio jeden biszkopcik) i po dwóch pełnych miesiącach ekspozycji Aleks będzie mógł jeść normalne glutenowe posiłki. No właśnie, on mało gada a za to ciągle piszczy, skrzeczy, bulgocze, prycha, świszcze... Ale słów za wiele nie wymawia

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Ursull,

Stary 2009-11-24, 15:59   #4416
iwciag
Wtajemniczenie

Illbanka wywołałaś uśmiech na mojej twarzy, dziękuje dziękuje, bardzo mi miło i niezmiernie się cieszę jak ktoś mówi, że mały podobny do mnie, bo większość mówiła, że on ojciec czysty jest.
Nigdzie nie wyjeżdżam, no chyba, że mnie wkurzycie
Współczuje problemów brzuszkowych, na Iwo działa herbatka koperkowa, pruka po niej jak złoto.
A pokażesz nam krzesełeczko, ja już mam więc nie zgapię, ale ciekawska jestem

Ursull dziękujemy
A paszport Milusi widziałam na blogu

Gosik Iwo też najpoierw wydawał różne paszczowe dźwięki, pierdzoszki piski i tp, a teraz do tego doszły jeszcze mama, baba, gaga i od kilku dni jakiś takie jakieś śmieszne cuśik, jak by nas wystraszyć chciał, aż się boję, że gardło sobie zedrze
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 16:27   #4417
Illbana
Raczkowanie

Ursull - jeżuuu, ale z Ciebie szpieg No trzech chłopa to faktycznie trochu za dużo

Gosik - dziękuję za wskazówki odnośnie glutenu Guzik pierdzi i wydaje okrzyki jak z filmu o egzorcyzmach Jak marudzi to mu się czasem jakieś "mama" wymsknie i nic poza tym

Iwciag - ale ja chyba nie jestem jedyną osobą, która widzi podobieństwo Iwa do Ciebie Sama też to widzisz, prawda? A krzesełko TAKIE zamówiliśmy(to z lwem). Monsz się uparł, żeby z lwem było, bo on zodiakalny lew jest

Hubert

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 16:33   #4418
Bercia2000
Zadomowienie

Illbana
Widzisz ile nas łączy to na torta się nie zapraszajmy
Hmmm.. to się Guzik namęczył
Już kiedyś miałam pytać czemu na Guzika mówisz Guzik a nie Hubert??? jeśli to nie tajemnica rodzinna

znalazłam tort taki pięknie wygląda ale chciałam coś sprawdzonego

http://mojeciasto.pl/zima/boze_narod...t_czarno_bialy

i zobaczcie jakie ciacha aż mi ślinka kapie

http://mojeciasto.pl/tags/biszkoptowe?&start=0

czemu ja tak lubie słodycze

a mam juz plan awaryjny jak nie bede sie czuła na siłach sama robić torta zrobię sernik na zimno mój Tz to łasuch wszystkim się zadowoli

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Illbana
To ja nadałabym się z twoim Tz
kupiłam Antkowi pościel z byczkiem 2 maskotki bo on zodiakalny Byk
a co niech ma byczka

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 16:39   #4419
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Ursull - jeżuuu, ale z Ciebie szpieg No trzech chłopa to faktycznie trochu za dużo

Gosik - dziękuję za wskazówki odnośnie glutenu Guzik pierdzi i wydaje okrzyki jak z filmu o egzorcyzmach Jak marudzi to mu się czasem jakieś "mama" wymsknie i nic poza tym

Iwciag - ale ja chyba nie jestem jedyną osobą, która widzi podobieństwo Iwa do Ciebie Sama też to widzisz, prawda? A krzesełko TAKIE zamówiliśmy(to z lwem). Monsz się uparł, żeby z lwem było, bo on zodiakalny lew jest
no właśnie ja sama nie bardzo widzę podobieństwo, wydaje mi się, że on mieszaniec jestnie jesteś pierwszą osobą która mówi, że Iwo jest podobny do mnie, ale za każdym razem mnie to tak samo cieszy, bo jak był mniejszy nikt nie mówił, że do mnie podobny.
A krzesełko wypasik, bardzo fajne
Stary 2009-11-24, 16:51   #4420
Illbana
Raczkowanie

Berciu - Guzik, bo jeszcze w szpitalu stwierdziłam, że ma taki nosek jak Guziczek. Tak na co dzień rzadko się teraz tak do niego zwracam. Najczęściej mówię "Hubert", "Hubulka" "Buba". Nie chcę, żeby sobie pomyślał, że ma Guzik na imię E tam, ja wszystkożerna jestem, więc nawet jak Ci się krem nie uda - ja zjem W końcu czego się nie robi z miłości A Guzik też miał być bykiem, ale olał termin porodu

Iwciag - właśnie ja widzę, że im starszy, tym bardziej podobny do Ciebie - na pewno ma Twoje spojrzenie - takie figlarne

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Berciu - coś TAKIEGO bym zjadła

Hubert

Stary 2009-11-24, 17:07   #4421
Anja1986
Raczkowanie

Vila przykro mi z powodu waszych problemów finansowych trzymam żeby sytuacja sie poprawiła

Esti z bobowity też są jogurciki po 6 miesiący ja kupiłam jagodowy ale jeszcze nie podałam

Caro owszem są stroje mikołajów w leclercu ale na 4- 6 lat

Ania cyferki tęsknimy bardzo
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 17:10   #4422
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Berciu - Guzik, bo jeszcze w szpitalu stwierdziłam, że ma taki nosek jak Guziczek. Tak na co dzień rzadko się teraz tak do niego zwracam. Najczęściej mówię "Hubert", "Hubulka" "Buba". Nie chcę, żeby sobie pomyślał, że ma Guzik na imię E tam, ja wszystkożerna jestem, więc nawet jak Ci się krem nie uda - ja zjem W końcu czego się nie robi z miłości A Guzik też miał być bykiem, ale olał termin porodu

Iwciag - właśnie ja widzę, że im starszy, tym bardziej podobny do Ciebie - na pewno ma Twoje spojrzenie - takie figlarne

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Berciu - coś TAKIEGO bym zjadła
no to bardzo mi cieszy, że o mnie podobny, bo to przecież synuś mamusi
Ale za te słodkości to klaps się należy, ja wciąż na diecie
Stary 2009-11-24, 17:38   #4423
ania4891
Zadomowienie

Ale mialam dzis stresa, zgubil mi sie sznureczek od tampona

Cytat:
Aniu – Guzik strasznie za Julą tęskni.
Jula tez teskni i placze calymi dniami za Guzikiem

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Ania 4891 zauważyłaś,że wypytywałam o ciebie? Znaczy to,że jestem twoją,najlepszą psiułą (coraz lepiej idzie mi podlizywanie).
Widziałaś projekt listy i kartki? Mogę wykorzystać zdjęcie Julci-reniferka? A dasz datę swoich urodzin i zdjęcie Julci do listy?
No nie zauwazylam bo od paru dni mnie tu nie bylo
Caly czas siedze w Photoshopie i 3Ds Maxie i dziubdziam
Jakie projekty? Jakie kartki? Nie wiem o co chodzi Mozesz brac reniferke Data moich urodzin 11.09.1984

Cytat:
Napisane przez Anja1986 Pokaż wiadomość
Ania cyferki tęsknimy bardzo
Dziekuje, to mile

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-11-24 o 17:40
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 17:42   #4424
iwciag
Wtajemniczenie

Ania ale już znalazłaś go?
Stary 2009-11-24, 17:55   #4425
Anja1986
Raczkowanie

ursull wysłałam ci dane na meila
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 18:03   #4426
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Ania ale już znalazłaś go?
Na szczescie tak, ale juz mi sie goraco zrobilo. Juz sobie przypominalam techniki rodzenia, w razie gdybym musiala go wypchnac silami natury
Stary 2009-11-24, 18:07   #4427
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczescie tak, ale juz mi sie goraco zrobilo. Juz sobie przypominalam techniki rodzenia, w razie gdybym musiala go wypchnac silami natury
to super, a gdzie był??
Stary 2009-11-24, 18:13   #4428
iwciag
Wtajemniczenie

a pochwalę się jeszcze jak mój mały pajączek próbuje siedzieć
A na drugiej fotce jak to się zwykle kończy

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-31 o 14:41
Stary 2009-11-24, 18:32   #4429
jagoda999
BAN stały

superzabula witaj witaj kochana
gosikk_s a wyobraź sobie, że mąż wymyślił imię Aleks (ja miałam dla dziewczynki Jowita) i poszedł zarejestrować, ale powiedzieli mu, że nie można Aleks przez właśnie "ks" tylko przez "x" i tak został Alexikiem, dla mnie osobiście to lepiej, ale dziwi mnie, że przecież jest masa Aleksów i jakoś było można, ta babka w urzędzie jakaś zakręcona
Illbana o dzięki, dzięki aż się zaróżowiłam z emocji
ursull naprawdę odwaliłaś kawał dobrej roboty- pozdrowionka

w ogóle tak się cieszę, że jestem z Wami
jagoda999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 19:17   #4430
iwciag
Wtajemniczenie

Jagoda
O mamo jak tu dziś cicho! Pewnie wieczorem się rozbrykają matki wariatki
Stary 2009-11-24, 19:25   #4431
gosikk_s
Zakorzenienie

Iwciag, no to czekam na mamę Super Iwo siedzi

Illbana, hehe Aleks też tak wykrzykuje i zdziera gardło.

Jagoda, faktycznie zakręcona babka, zrozumiałabym gdyby nie chciała zarejestrować Alexa za obcą pisownię ale w drugą stronę bym się nie spodziewała Szkoda że u nas takiej nie było

Stary 2009-11-24, 19:57   #4432
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam Dziewczynki

Rumiankowa, napisała do mnie smska rano (upsss... zapomniałam odpisać) i zmobilizowało mnie to do napisania.

Ja nawet nie wchodzę ostatnio na wizaż, bo pracuję po 8 godzin, oj ciężko pracuję, plus dojazdy po godzinie w każdą stronę, plus Antoś który mi z rąk nie schodzi do zaśnięcia, a zasypia ok 22....
A jak już zaśnie to nie wiem w co ręce włożyć.

Praca to masakra jakaś.... Wiedziałam że będzie ciężko, bo będę robić masę nowych rzeczy, ale nie wiedziałam że nikt mnie tego nie nauczy, tylko będę sama się uczyła. Dziewczyna na której miejsce przyszłam jest na L4 i widziałam ją na oczy 3 godziny, jak dała mi laptopa służbowego i telefon i powiedziała o co chodzi...

Pracuję już 3 tygodnie, a pierwsze 2 po powrocie z pracy i położeniu Tosiulka spać, sprzątnięciu i ugotowaniu mu zupki pracowałam codziennie do 1 w nocy.... teraz już nie biorę pracy do domu bo mam to w dupie....

Ale jak już ogarnę to trochę to praca będzie fajna....

Tosiulek nie ma jeszcze ząbków A gorączkował mi przez tydzień i miał biegunki i pani doktor powiedziała że ma rozpulchnione dziąsełka. Tylko że to było 3 tygodnie temu a zębów nadal nie ma...

I bardzo słabo mi w nocy śpi. Praktycznie sypiam po 4-5 godzin czasem nawet 6... ale jak śpię 6 godzin to jestem wyspana...

To chyba tyle co u mnie....

Zajrzę jeszcze później... teraz piorę, gotuję obiad na jutro, Antolkowi zupkę i prasuję.... Bo cudem maluch usnął o 20.

P.S. Ja za Wami tęsknię, i chciałabym być codziennie, ale nie daję rady niestety....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:02   #4433
dzolana1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
dzolana - ooooo fajnie że będe cokolwiek wiedziała , to znaczy mój MAŁY ulewa od zawsze czy był dokarmiany (bo był przez pierwsze 1,5 miesiąca) a teraz na cycusiu to ulewa własnie nawet po 2h. czasem z beknięciem ale zazwyczaj tak spontanicznie robi niespodzianki. I nie jest to dziennie ale czasem jest pare razy z rzędu i wtedy cały dzień mi bełta, czasem troszke a czasm dosc sporo. Więc uczulony raczej nie jest cio?

ursull - ja bym zagęszczała ale jeszcze jestem cycowa ale i kaszke potrafi beltnąc . Obejrzałam twój albumik i jest superowy

Ide gnic papapa
Czesc kochaniutkie
Ja do mariki co do ulewania. cięzko mi powiedziec cokolwiek bo to nie moja dziedzina ale jutro drydne do mojej kolezanki to sie spytam o co chodzi. buziole dla was.

Spadam do mojego małża. papa
Stary 2009-11-24, 20:11   #4434
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Normalnie jakiś odwyk sobie robicie czy co Dawid dzisiaj przeszedł samego siebie, bo przez cały dzień spał 2 razy po półgodzinie i ni diabła nie chciał dać się położyć ale ładnie się bawił sam, ze mną albo z moim bratem, a jakiego wariata mój brat z siebie robił bynajmniej Dawid był uchachany na szczęście po kąpieli, chwilowej zabawie i 2 krótkimi bajeczkami padł jak kawka z mężem relacje czysto służbowe a i proszę ładnie trzymać kciuki, bo jutro na 17 mam wizytę u gina i kontrolne usg

Pakusia
udanego pobytu w Polsce

Kathi
dla Gabi

Marika
to nie była pała tylko żelazko, bo właśnie wtedy prasowałam

Ewelain
my mięsko już jemy od dobrych 2 miesięcy

Vila
współczuję Wam sytuacji trzymam za pracę męża. Najważniejsze, że synek zdrowy, a co do krzesełka to my też kupujemy takie drewniane 2 w 1

Esti
my też kupujemy te jogurciki, małemu zasmakowały o smaku gruszkowym

Doris
z tym, że ja mu mówią co ma zrobić, ale on i tak tego nie robi, a żeby samemu z siebie wziąć małego na spacer to już w ogóle

Caro
gratulacje ciociu

Ania
nie gniewamy się a dla Julki

Illbana
mojemu to raczej potrzebna jest jakaś terapia szokowa, żeby się w końcu opamiętał A Dawid jak zacznie wrzeszczeć przez godzinę to się zastanawiam czy go przypadkiem gardło nie boli, a głosisko to ona ma

Ursull
ta moja synowa akurat Ciebie pilnowała powiadasz 3 chłopa u Ciebie było

Iwciag
dla Iwa
Stary 2009-11-24, 20:15   #4435
iwciag
Wtajemniczenie

Malutka a dlaczegodla Iwucha??
jutro kciuki

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-24 o 20:28
Stary 2009-11-24, 20:17   #4436
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

To zaś ja, bylismy u moich rodziców, maly miał dzień marudy i to takiego porzadnego marudy. Zrobiłam i oczywiście zjadlam placuszki ziemniaczane z sosikiem pieczarkowym , pojadałam nie powiem az jakieś spalanko by sie przydało ale samej to sobie mogę . Były u mnie 2 sąsiadeczki, akurat od jednej 2 miesiczny synek dostal kolki i było rykuuuuu że hej, ale wzielam w lapki suszare i zaraz dziecko zamilkło . Dobrze że nas to ominelo .

Caro - o Tż że sie już razem ten teges mieszkacie i takie tam bo ujelaś go w swoim poście jednoznacznie ja się pokapowalam . No u mnie jak jest dzień to tak paskudnie ulewa dzisiaj np. ani razu nie ulał . Karolcia kurcze a tam jest numer konta stowarzyszenia i czy aby napewno trafia do niego? bo chciałabym przelac pewną sumkę aby mu pomóc. Biedny chłopczyk, kurcze gdyby tak każda wizażanka wpłaciła chociażby 5zł. to by sie uzbierało prawda? ja posle tego linka wszystkim znajomym i poprosze o pomoc.

iwciag - hehe no dobrze że nie poczytał mojego posta , no to z ulewaniem mamy bardzo, bardzo podobnie. Pięknie mu idzie siedzenie i ciapnięcie na brzusio też .

ewelain - ja oczywiscie podaję mięsko jak sama robie to kurczaczek i indyczek a jak kupuje to wołowinka, wieprzowinka, króliczek i rybka.

jagoda - to tez szybciutko ząbki ale liderem jest Natanek od kuroukaze ma lub miał jeszcze ostatnio 8.

Bercia - nie ma sprawy miejsce w wozie mam więc dawaj dawaj ,a gdzie ty mieszkasz? A ty ale smaka narobilaś tymi ciachami .

Kathi - a ile juz waży Gabunia? ważne że sie przemieszcza . A torta to bym z chęcią wszamala ale juz gotowego .

vila - łoooo to wystartował Marcelek juz takie postępy no pięknie , bardzo wam współczuje sytuacji finansowej, a ty nie chciałabyś isc do pracy? mialabyś z kim zostawic maluszka? ja bym pewnie w tym kierunku pokombinowała, mam nadzieje że jednak będzie dobrze bo za kolorowo to to nie wygląda. Pisz nam na bieżąco co i jak.

esti - witaj babolku , ja tez dawalam te jogurciki i oczywiście pochlonięte w mig, mój to by ten 4-pack zjadł glodomor maly.

superzabulka - no to może zwal na ząbki bo najbardziej prawdopodobne , u mnie nawet po daniach z grudami zdarzy sie ulanie , szkoda gadac trza coś z tym zrobic.

gosikk_s - no ja nie wiem czy to dobrze miec takiego małego żarłoczka czy nie, dobrze że nie wybrzydza i nie grymasi tylko palaszuje zawsze i wszystko ale mógłby miec jakis umiar. I jak z waszym zasypianiem tzn. mychy?

DORIS - dziękuję ci bardzo za ten artukuł, a ze spaniem to rzeczywiście mało fajnie ale u mnie w dzień tez jest marne spanie, juz ja bym dłuzej spala a ten cyk i juz niby wyspany. U mnie nawet po gęstym jest ulewanko. Ja chce pomóc temu chłopcu wpłacając pieniązki na jego konto mysle że każda z nas mogłaby jakąs chociaż drobna kwote wpłacic, mam nadzieje że nie potepicie mnie za ten śmiały pomysl i nie chciałabym nikomu nic narzucac, ale to jest dzieciatko niczemu winne.

ania - tak, bardzo sie gniewamy za zaniedbania z twojej strony , masz byc częściej .

blondynkapoznan - o rety jakie ma włoski długie, a te imie Miriam czy ten owocek jest typowo polski?

Illbanka - hehe co on tam może jak go nie bedzie a wtedy Ci się oberwie , jutro pogadam w sprawie autka i dam ci znac oki? Ale Tż sobie wymyślił z tym lwem . Mi się tez te krzeselko podobalo . Ojjj koleżanko trza bylo nie wklejac linka do tego tortu bo teraz licze że jak do Ciebie przyjade to mnie nim poczestujesz .

ursull - no to mialas konkretnego bodydyguarda az 3 to co za ekipa hehe.

Małgosia - no witaj, kope lat , łooo matko ale masz sajgon, ni zazdraszczam ale super że ty dajesz radę, jak połapiesz się w nowych obowiązkach to bedzie git.

dzolana - a jak tam swińska grypa przyszła poszla czy tylko świńskie mysli pozostały .

malutka - a te USG kontrolne to czego? nowj fasolki? , i bierzcie się z Tz za godzenie . Mój tak śpi prawie dziennie, czyli marnie

Spadam na TV bo zaraz mój serial 39 i pół .
Stary 2009-11-24, 20:26   #4437
iwciag
Wtajemniczenie

Marika a jakie spalanko masz na myśli, bo chyba nie przysiady!?
Iwo też dziś w ogóle nie ulewał, przeszliśmy już na210mleczka co6h i póki co jest okej, zwrócił dziś tylko deser, ale po prostu za dużo zjadł.

a dlaczego matki się chowacie??10użytkowników, a tylko ja na pasku, przepraszam Małgosia jeszcze

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-24 o 20:28
Stary 2009-11-24, 20:54   #4438
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
a pochwalę się jeszcze jak mój mały pajączek próbuje siedzieć
A na drugiej fotce jak to się zwykle kończy
super

ale Iwciag,moja Kaluska tez juz tak siedzi!
zastanawiam sie czy to nie za wczesnie ma 4,5m-ca?!
musze zgrac kiedys fotki to Wam pokaze

Dzis Tz-cik kupil Niunce krzeselko do karmienia(ma byc na Mikolaja+cos tam jeszcze..pewnie zabawka,(widzialam w TK Maxx-sie
superowego hipka,z Fisher Price

http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417601.htm

W weekend,z Tz ogladalismy film pierwsza czesc "Zmierzchu"
podobal mi sie,choc ksiazka bardziej
Teraz biore sie za druga czesc ksiazki,bo premiera filmu juz sie odbyla,chcialabym na niego wybrac sie do kina

marika-ja jestem za!powinno sie glosno mowic o takich sprawach
5zl czy ile tam kto chce..a zawsze to krok blizej do wyzdrowienia Maciusia

wlasnie zrobilam zapiekanke z rybka(makrela,losos),maka ronem(rurki),kalafior,bro kuly,baby-carotsi duuuzo sera..
ktora ma ochote?
wiem..na noc nie wolno sie objadac..tylko ze ja dopiero teraz mam czas na wszystko
zwlaszcza na jedzenie
i mam jeszcze moje krowki..

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-11-24 o 20:59
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:04   #4439
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marika ta malutka chyba jest greczynką

iwcia jak tam wyjazd?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:30   #4440
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Byłam dzisiaj z wynikami Ninki u Pani Dr i na te bakterie nic nie powiedziała. Za to wyszło, że Nina ma obniżony poziom żelaza w organizmie. Kazała mi sprawdzić, czy Nan zawiera żelazo i dostałam skierowanie do Kardiologa. Umówiłam się na wizytę 27 grudnia więc szybko, bo moja siostra czekała 3 miesiące Potem mam wrócić do pediatry i po wynikach usg u kardiologa zdecydujemy co dalej z żelazem
Poza tym jestem dzisiaj po pierwszej wokandzie w pracy od roku Ale miałam stresa jakbym szła pierwszy raz Ale fajnie było, tak się z ludzi śmiałam jak za dawnych czasów, niektórzy to totalni idioci

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Cinka to koniecznie daj znać jak Ci się sprawdziły te pampki bo w środę jadę na zakupki dzidziusiowe więc może się pokuszę o nie
Caruś te pampki całkiem spoko Jak na razie żaden mi nie przemókł i Nince chyba też odpowiadają. Brakuje mi w nich tylko troszkę gumek tak jak są w Huggiesach z tyłu albo żeby paski do zaklejania były takie gumowe, naciągane. Ale ogólnie są dobre.

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
cinusiowa - a jesc też by jadła bez oporów? dzisiaj zupie ten lacid baby za info. I jak nowe pampki?
Jedzenia też sporo, sporo... Są rzeczy, które by mogła jeść i jeść... Nowe pampki - patrz wcześniejszą moją odpowiedź do caro

Cytat:
Napisane przez jagoda999 Pokaż wiadomość
Do:
cinusiowa -ten brzeg Odry z drugiej strony Brzegu
Muszę oblukać mapę, bo nie wiem gdzie jest ta miejscowość...

Cytat:
Bardzo sie gniewacie, ze sie nie odzywam?
jes

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cinusiowa obrażam się na cię,bo na kasę mnie naciągasz i nie chcesz zdradzić co to lejdis Nie doceniasz mnie jednak i zapomniałas o moich zdolnościach szpiegowskich TADAM : Lejdiski- najwspanialsze babeczki pod słońcem i link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=372947
Szpiegus i na dodatek śledź

Cytat:
Ale mialam dzis stresa, zgubil mi sie sznureczek od tampona

Już widzę w wyobraźni Ciebie niemalże głową wchodzącą ze strachu w swoje krocze
: hahaha::h ahaha:

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Aha, o plamkę standardowo zapomniałam zapytać, bo skupiłysmy się na wynikach i ciągle rozmawiałyśmy o tym Potem szybko, szybko bo jakiś maluszek płakał w korytarzu Pytała też o jadłospis Ninki i o to jak wprowadzałam dodatkowe jedzonko. Pochwaliła mnie i powiedziała też abym codziennie podawała Nince zupkę i deserek, bo to żywe prawdziwe witaminy. Codziennie ma dostać owoce i warzywa i mam jej urozmaicać jedzonka, codziennie inne bo przyzwyczai się wtedy do jedzeia wszystkiego i będzie mi potem ładnie jadać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości