|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom
Gish brzusio super No te Wasze dzieciaczki to cudasne, napatrzec sie nie mogę, aż mnie skręca ja tez chceeeeeeeeeeeeeee ![]() Domi masaz szyjki czeka mnie w czwartek, wiec jeszcze jeden dzień, ale juz mi chyba wszystko jedno. Tż tez mi robi masaże i nic....
|
|
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
domi dzięki za odpowiedź w sprawie pizzy
Wyszła pyszna, nie było jej już 15 minut po wyciągnięciu z piekarnika
|
#3423 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mmmmm...nie mowcie o jedzeniu....bo bede piec w nocy tak przy okazjimozna poprosic przepis??![]() tarasia-no to wspolczuje...ale ja chyba woalabym rodzic w innym szpitalu ale z facetem u boku...
|
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
pozazdroscic aniolka ...ja nie dostaje po zebrach tylko po zoladku, 2 razy obudzilam sie z zawartoscia zoladka w buzi, ( to bedzie okropne)- raz sie tym w nocy zachlysnelam... [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żolądek mnie cos boli.........
|
|
|
#3425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasiuch witamy .A tu masz linka do naszej książki kucharskiej: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=369051 znajdziesz tam m.in.przepis na pizze Kachuli. Zaharia, Miriam jest przesłodka |
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamusie.
melduje sie w troche lepszym stanie. u mnie to nie swinska grypa a jelitowka Poza tym zrobilismy sobie z tz wczesniejszy prezent mikolajkowy i zalozylismy cyfrowy polsat wiec mam szczesliwego mezczyzne w domu bo w koncu moze sobie ogladac tv po angielsku ![]() Maly Tomek wciaz jest Aniolkiem. Przesypia ladnie noce. karmie go w nocy raz. okolo 5 a potem o 7:30. wlasciwie maly placze tylko wtedy jak jest glodny. czasem jak chce na rece i jak mu sie karuzelka wylaczy a o chce jeszcze. w ogole to uwielbia sie gapic na karuzelke skodziak jedendzis Adi tak naprawde pokazal ze jest zazdrosny o brata.. ciezko bylo ale dalismy rade.. Zahario jakie ty masz ladne dziecko Asioczko twoja dzidzia tez slodziutka
|
#3427 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=tarasia;15481949]Byliśmy dzisiaj u gina i CISZA, zero objawów porodowych oprócz delikatnie skróconej szyjki. Mała ma podobno 3200 co mnie trochę pzreraziło, że jeszcze właściwie 3 tygodnie a tu już ponad 3 kg!
No ale wiadomo jak to jest z tymi pomiarami... No i w ogóle to mam depresję! Porodówka w moim szpitalu jest nadal w remoncie i nie ma porodów rodzinnych Jak ja sobie sama poradzę?! Miało być tak pięknie, a tu nici... /QUOTE] Dobrze cie rozumiem, przeżywam dokładnie to samo! U mnie nie ma porodów rodzinnych ani nawet odwiedzin w związku ze świńską grypą. niby do odwołania ale boję sie że jak zwykle będzie to strasznie długo trwało a u mnie czasu coraz mniej....Po co była szkoła rodzenia i te wszystkie moje rozmyślania jak teraz prawdopodobnie będę musiała radzić sobie sama ![]() A dzidziuś rzeczywiście spory, ale wiesz jak to jest pomiary swoją drogą, a twój poród swoją. Jak leżałam w szpitalu to takie laski chucherka tak się ładnie rozwierały i rodziły bez zająknięcia duże dzieci. Może i tak będzie w twoim przypadku. Trzymam kciuki! Kamilla Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja muszę się porządnie zmęczyć, żeby troszke pospać więc jeszcze sobie trochę przed kompem posiedzę! ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Mamuśki może wiecie, które pieluszki maja to wycięcie na pępuszek?
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Poodbno pampersy ja w czwartek ide na poszukiwanie takowych, bo jeszcze w ogole zadnych nie mamy...Jesli macie ochote mamusie to teraz na JEDYNCE zaczal sie film Bollywood "GDYBY JUTRA NIE BYLO" goraco poelcam |
|
|
|
#3429 |
|
Rozeznanie
|
Domi a nie wiesz które bo kupiłam pampers newborn 2-5kg ale nie mają tego wycięcia na pępek.
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie wiem sama sie chetnie dowiem... |
|
|
|
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Mój wstręciuszek pospał dzisiaj od 2 do 6.30 ![]() Wczoraj wieczorem strasznie płakał, myślę że to był jakiś mały atak kolki, zwłaszcza że TŻ mówił, że jak go kąpał, to widział jak w brzuszku mu taka kuleczka wędrowała. Dałam mu espumisan, położyłam na brzuszku i jakoś przespał to. Ten płacz jest zupełnie inny niz jego normalne płakusianie, po prostu krzyczał, tak go to bolało ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o szczepionki, to na pneumo na pewno zaszczepię i na rotawirusy chyba raczej też, na meningokoki szczepi się troszkę starsze dzieci, więc mam jeszcze czas się zastanowić Poczekaj aż będziesz musiała nosić 5 kg na ramieniu, żeby mu się odbiło, też Ci będzie ciążyć ![]() Cytat:
Myślałam o Tobie wczoraj, dobrze, że się meldujesz, szkoda, że mimo przyspieszania nadal w dwupaku. Mam jednak nadzieję, że Cię ominie ten masaż szyjki. Cytat:
I zazdroszczę Aniołka, mój ogląda sobie karuzelkę i inne ciekawe obiekty ( lampy ), ale bardzo szybko się nudzi, najlepiej jakby go ktoś nosił po mieszkaniu, wtedy jest git Z tego co wiem, to pieluszki z Bella. Ale to wycięcie nie jest niezbędne, ja używałam huggiesów i pampersów i po prostu je trochę wywijałam.
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanosiu bella happy maja wyciecie na pepek. w szpitalu uzywali tylko bella wlasnie ale i tak trzeba bylo wywinac gora zeby nie zaslaniac pepuszka.
jak dla mnie pampersy w tej chwili najlepsze sa. mam paczke huggies bo dostalam w przychodni kupon na 20% znizke na huggiesy mega paczke wiec upilismy ale w pampersach kupa wsiaka w pieluszke i sa miekie. huggiesy za to maja sliczne obrazki ale to tyle jesli chodzi o ich przewage. Brombi wspolczuje kolki oby to byla jednorazowa akcja bo pamietam jak Adus sie meczyl przez jakies 2 miesiace.. to byla tragedia
|
#3433 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Brombi Gratuluje w miarę przespanej nocki Oby tak częściej!Cytat:
Chyba Bella, ale pewna nie jestem. Ja mam Pampers newborn i one nie mają Cytat:
) do 2 w nocy.....Miłego dnia! |
||
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam taką nadzieję. Co do pieluszek, to ja też wolę pampersy, huggiesy właśnie wydają mi się za twarde. Dzięki Oby jak najczęściej, ale się nie łudzę ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Miałam napisać, a jak zwykle zapomniałam. Dalej mnie bolą piersi, w dodatku w lewej piersi wyszły mi żyły, są takie nabrzmiałe i mam w kilku miejscach popękane naczynka. Nie wiem co to, gorączki nie mam, więc chyba raczej nie zapalenie piersi. Normalnie, ciągle mam pod górkę z tym karmieniem ![]() Nie dość, że Młody się rzuca i przekręca z sutkiem w ustach ( ała !!) to jeszcze teraz mam takie bóle i kłucia w piersiach. Czasami mam ochotę się poddać i dać mu butelkę, ale ciągle walczę, tylko nie wiem jak długo dam radę
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
helo mamusie i wielkie brzusie
![]() u mnie nocka ciężka. Mały tańczył całą noc, bolał mnie troche brzuch jak na @ ale to nie to. Mały ćwiczył chyba sambe ..... hmmm a może to była rumba.... no nie wiem w każdym razie obkopał mamie żeberka ![]() Kolanosiu ileż można sie sexić ???? ![]() Jesli chodzi o pieluszki to ja tez mam narazie Pampersy new Born i przy takich narazie zostanę.Zobaczymy jak bedzie pozniej... Brombusiu ja tez mialam nadzieje ze mnie ominie ta "przyjemność" jaką jest masaż ale chyba nie ma szans Jak to mowią IDE NA CAŁOŚĆ , moj tz mnie męczy ze wejdzie ze mną i jak by co to ale wybilam mu ten głupi pomysł z głowy A z tymi piersiami to uważaj kochana, bo to nie ma żartów, zresztą sama wiesz, jak cos to do jarzyniaka po kapuste i okłady z kapuchy podobno pomagają A jesli chodzi o antykoncepcje bo wiem że byl tu juz poruszany ten temat, to zdecydowanie odradzam tabletki. Wiecej szkodzą niż to wszystko jest warte...aleee szczerze polecam krążek dopochwowy NuvaRing. Nie robi tyle spustoszenia w organizmie a działa podobnie. tu kilka informacji na ten temat http://www.we-dwoje.pl/nuvaring;-;no...kul,13280.html |
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja tabletek brac nie moge
no ale zdecydowalam jak najszybciej zalozyc spiralke. a jak tylko bede w uk to podwiazanie jajowodow. szczerze mowiac strasznie mnie to denerwuje ze w polsce nie mozna zrobic legalnie takiego zabiegu.
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień BoBry
![]() My już zjedliśmy śniadanko i oczywiście siedzimy na wizażu ![]() Cytat:
![]() Ale mi się fajnie czyta mamusie rozpakowane Przeraża mnie to że i ja będę przeżywać to co i Wy - kolki itd Ale nie martwmy się na zapas - w końcu jestem ostatnia na liście
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
U nas dzis malo przespana noc Kamilka budzila sie co chwila za to teraz spi jak bąk Kturas tu pytala o pampersy z wycieciem na pepuszek, ja sie tez z takimi nie spotkalam ale mi w szpitalu pielegniarka pokazal zaby zawijac pampers tak zeby pepuszka nie dotykal i tez jest ok Wszystkie zdjecie dzieciaków sa bosskie
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombi, a nie masz gdzieś w swojej okolicy poradni laktacyjnej ? czasami trzeba zasięgnąć "fachowej" rady, zerkną tam okiem na mleczarnie doradzą co i jak... może warto ? ja od kilku dni mam wrażenie że brzuszysko jest cieższe i cieższe z dnia na dzień! ide w piątek na wizyte i jestem bardzo ciekawa ile ta moja kluseczka teraz waży... poruszanie się sprawia coraz więcej problemów, nie wspomne o zwykłych czynnościach typu kąpiel, czy założenie skarpetek... jeszcze troszkę, jeszcze troszkę! |
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodaj jeszcze temat golenia Najpierw biorę kąpiel, potem się gimnastykuje podczas golenia i potem jestem tak spocona że znowu się muszę wodą ochlapać
|
|
|
|
|
#3441 |
|
BAN stały
|
ja od kilku dni mam wrażenie że brzuszysko jest cieższe i cieższe z dnia na dzień! ide w piątek na wizyte i jestem bardzo ciekawa ile ta moja kluseczka teraz waży...
poruszanie się sprawia coraz więcej problemów, nie wspomne o zwykłych czynnościach typu kąpiel, czy założenie skarpetek... jeszcze troszkę, jeszcze troszkę![/QUOTE] hehe...mam to samo ![]() minnie-dziekuje za linka na pewno skorzystam ![]() ![]() tak wogole to nie nadazam za Wami ![]() heheco do pieluszek slyszalam o takowych,aczkolwiek nie widzialam, tez mam mala paczke newborna 2-5kg i mega pake Belli3-6 ![]() a dzis z samego rana na ktg i u ginki bylismy...i maly tak skakal za az tatuś sie za głowę łapał a sprzęt przerywał pracę... : rotfl:No i jeszcze do 2.12 sie oszczedzamy...a pozniej szalejemy w poniedzialek znowu nieszczesna morfologia![]() Jestesmy tylko źli ze malego na usg nie obejrzymy bo doktor od usg ma wolne ![]() ![]() ![]() ![]() Rozpakowanym dziewuszkom zazdroszcze juz ![]() samanthhha-tez sie boje ze nidam rady
|
|
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
Katekate, Kachula, Katarina, Katevalley, Kasiuch i inne Kasie wszystkiego najlepszego z okazji imieninJ
Mam dziś gigantyczne kłopoty z Internetem i od ponad dwóch godzin próbuję coś napisać… Dziękuję Wam za zainteresowanie i pamięć – jeżdżenie na szmacie, spacery, przytulanie i wszystkie inne metody jak dotąd zawodzą i moja Mała wciąż nie chce wyjść.. A pieluszki z wycięciem ma Bella - z tego co moje koleżanki próbowały to żadnej te nie podpasowały…jakieś mało chłonne są czy coś… Kolankosia – współczuję tych Twoich dolegliwości… nie martw się.. Lenka jak wyjdzie to Ci to wszystko wynagrodzi… Domi – jak się czujesz? Mam nadzieję, że brzuszek Ci się nic nie kurczy? |
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucky dzis akurat mam miekki. W ogole mam wrazenie, ze mi wszystkie dolegliwosci przeszly no ale to chyba dobrze, bo do grudnia tylko 5 dni![]() Jutro wychodze z domu praktycznie nie liczac dwoch wizyt u lekarza i pojscia doszpitala a potem z niego wyjscia, to wychodze pierwszy raz od miesiaca hihih Jade z tata odebrac w koncu moj dyplom i przy okazji zrobie zakupy. Tz ma chorobowe przez oko, wiec ze mnie nie pojdzie, ejdynie zejdzie po zakupy dosamochodu, zebym nie dźwigala
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
aaa… wykorzystując ostatnie chwile dobrego samopoczucia zmykam do kuchni zrobić ciasteczka – pieguski, ciacho czekoladowe do lodów, sałatkę z kurczakiem wędzonym i jaajka z pieczarkami bo może się jakiś gość dziś trafi…
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja moge wpasc mniam ![]() wczpraj zroblismy nao biad karkowke, a ja jeszcze sernik na zimno wiec dzis zamawiamy pizze...trza se pozwolic na ostatnie dni przed rozwiazaniem
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
a mojemu Tomkowi jasnieja wloski
|
#3447 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
lucky1910-hehe zycze powodzenia w przyspieszaniu i trzymam kciuki ![]() |
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
my dalej 2w1 powiedzcie czy wiedzac dokladnie kiedy doszlo do zaplodnienia mozna wyliczyc sobie termin porodu?
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Lucky, a jak robisz te jajka z pieczarkami ??? MNiam mniam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

ja tez chceeeeeeeeeeeeeee 

tak przy okazjimozna poprosic przepis??

I okopuje żołądek ale da się przeżyć ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.

Oby tak częściej!
no nie wiem
ale wybilam mu ten głupi pomysł z głowy 
hehe
: rotfl:
bo może się jakiś gość dziś trafi…