Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 22:29   #2101
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Zgadnij najpierw 2 wyrazne kopniecia, a pozniej taka "rybke" (chyba mala sie przekrecala w brzuszku)
Stary 2009-11-24, 23:48   #2102
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Jasiulku dziekujemy, ze sie odezwalas Co do TZ to tak jak pisala Tity - wez sie za niego ostro to sie chlopina troszke ogarnie
Malga wiedzialam, ze sie wyjasni Ja tez sie boje, ze Lu bedzie chciala wyjsc w sylwestra badz nowy rok
Lindsley a nio tak - tylko ten zielony taki malo widoczny, a ja w c jakas slepawa sie zrobilam Nioooo ja pierwszy raz poczulam Lu wlasnie w 16 wiec wyczekuj wyczekuj...
OJJ to jestesmy 2 do bania sie...hehe ze male beda w 2009 a nie 2010...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 01:08   #2103
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Ustawienia- edytuj podpis- Wpisuje sie tekst- Zaznacza się go- Klika w taką ikonke globusik- w pole http: wkleja się adres stronki- OK i gotowe
Dziękuję, kochana Tylko jak to zrobić, żeby ten suwaczek był widoczny w całości, a nie jako link??
Stary 2009-11-25, 04:10   #2104
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joa19mic82 Pokaż wiadomość
U nas było tak że mój teraz już mąż mówił że po ślubie zaczniemy starania ślub 8 sierpnia br. miesiąc w lipcu zaczeły się próby do końca ( no wiecie z czym) po czy na drugi dzień dostałam okres. Po ślubie już 3 miesiąc i narazie nic. Ale powiem tak że kochamy się wtedy kiedy jest na to ochota...a nie że w ten dzień trzeba, bo tak wyszło np. na testach owulacyjnych (raz ich używałam) to było we wrześniu ale mój M. tak sie zestresował że tego dnia trzeba i nie mogł (przejął sie za bardzo) różnie to bywa. W październiku jakoś mało się przytulaliśmy brak czasu. No w listopadzie myślałam że coś zafasolkowało a tu @ . Ale starań nie zawiesiliśmy. A mam pytanie do dziewczyn które spodziewają się już dzidzi jak często uprawiecie sex?
My kochaliśmy się tak jak Wy wtedy kiedy była na to ochota. W sumie o dzidzie się nie staraliśmy, ale nie robiliśmy też nic, żeby go nie było A teraz bardzo się cieszymy, że będziemy mieli dzidzi
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 05:25   #2105
joa19mic82
Raczkowanie

GG do joa19mic82

W następnym tygodniu idę zrobić szczegółowe badania takie przed ciążą czyli krew,mocz itd. Zobaczymy jakie wyjdą może muszę się podleczyc
joa19mic82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 06:24   #2106
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joa19mic82 Pokaż wiadomość
W następnym tygodniu idę zrobić szczegółowe badania takie przed ciążą czyli krew,mocz itd. Zobaczymy jakie wyjdą może muszę się podleczyc
Ja robiłam takie badania i na szczęście póki co jest wszystko w porządku i trzymam kciuki, żeby u Ciebie też było wszystko ok
Stary 2009-11-25, 06:30   #2107
joa19mic82
Raczkowanie

GG do joa19mic82

Badania ostatnio robiłam w tamtym roku lub na początku tego roku tez było ok.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 06:43   #2108
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Więc teraz też nie powinno być problemów
Stary 2009-11-25, 07:35   #2109
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadnij najpierw 2 wyrazne kopniecia, a pozniej taka "rybke" (chyba mala sie przekrecala w brzuszku)
jak to cudownie brzmi...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:11   #2110
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Aldii to jednak nie to Jeszcze mam czas na kopniaki
Lenko, musisz napisać tekst, np. Nasz ślub- zaznaczasz go(kursorem myszki) - klikasz globusik - i tam dopiero wklejasz adres suwaczka, który masz teraz w podpisie

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:25   #2111
Tity
Zakorzenienie

Dzień dobry Panie
Co prawda pogoda do bani, ale życzę miłego dnia
Idę zaraz myć głowę bo jak czupiradło wyglądam. W planach mam odkurzanie i zrobienie spaghetti na obiad. I w sumie tyle Mama piecze ciasto ze śliwkami...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 08:34   #2112
kretencja
Zakorzenienie

Witam.
U mnie od rana ponura pogoda, kaszel mam coraz większy niestety Lekarz dopiero jutro po południu, jeszcze w międzyczasie pracę mam Martwię się trochę, że podłapałam u rodziców zapalenie oskrzeli. Oni wszyscy po kolei mieli - najpierw Tata, potem Mama, ostatnio Brat A byłam u nich tydzień temu... No nic, jutro lekarka mnie osłucha i - mam nadzieję - za dużo tam nie usłyszy.
Wczoraj się z przyjacielem nagadałam (trzy godziny chyba był), to jeszcze mi się z głosem pogorszyło...
Z mężem idziemy dziś aż trzy mieszkania oglądać wieczorem. Może nie powinnam łazić niepotrzebnie, ale mąż woli ze mną oglądać, a ja też nie chciałabym tego przegapić. Myślę, że warto robić to razem, bo zwracamy uwagę na zupełnie inne rzeczy
A w ogóle to mam dziś imieniny

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:36   #2113
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Witam.
U mnie od rana ponura pogoda, kaszel mam coraz większy niestety Lekarz dopiero jutro po południu, jeszcze w międzyczasie pracę mam Martwię się trochę, że podłapałam u rodziców zapalenie oskrzeli. Oni wszyscy po kolei mieli - najpierw Tata, potem Mama, ostatnio Brat A byłam u nich tydzień temu... No nic, jutro lekarka mnie osłucha i - mam nadzieję - za dużo tam nie usłyszy.
Wczoraj się z przyjacielem nagadałam (trzy godziny chyba był), to jeszcze mi się z głosem pogorszyło...
Z mężem idziemy dziś aż trzy mieszkania oglądać wieczorem. Może nie powinnam łazić niepotrzebnie, ale mąż woli ze mną oglądać, a ja też nie chciałabym tego przegapić. Myślę, że warto robić to razem, bo zwracamy uwagę na zupełnie inne rzeczy
No to życzę Ci, żebyś była zdrowa i wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Stary 2009-11-25, 08:38   #2114
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-25, 08:43   #2115
abz
Zakorzenienie

Kretencja z okazji imienin dużo zdrówka, radości i powodzenia (i w starankach i w poszukiwaniu własnego M) (też jestem kaszląca i chrypiaca więc mój buziak ci nie zaszkodzi)

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:44   #2116
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego najlepszego, Kasiu(?)!

Stary 2009-11-25, 08:49   #2117
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego Najlepszego Już tylko króciutkich staranek i upragnionych II oraz żeby wśród tych 3 M znalazło się to wymarzone

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:51   #2118
kretencja
Zakorzenienie

Bardzo Wam dziękuję za słodkie życzenia
Tak, jestem Kasią

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-25, 08:55   #2119
Tity
Zakorzenienie

To i ja sie dołączam do życzeń. Dzidziusia, mieszkania i zdrówka

L
J

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 09:12   #2120
aldii
Zakorzenienie

Malga oby poczekaly do 2010
Zgadnij na mamusiowym dziewczyny dosc dlugo najpierw czuly sama rybke.A ja od razu 2 kopniaki i przed snem rybka
Katarzyno wszystkiego naj - najpierw II krech,pozniej zdrowka, co by sie Ciebie ciagle te infekcje juz nie lapaly no i tego cudownego, wlasnego M
Stary 2009-11-25, 09:19   #2121
kretencja
Zakorzenienie

Dziękuję Wam

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-25, 09:35   #2122
joa19mic82
Raczkowanie

GG do joa19mic82

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
To i ja sie dołączam do życzeń. Dzidziusia, mieszkania i zdrówka
i ode mnie ---<-@
Stary 2009-11-25, 09:53   #2123
MAGiALENA
Zakorzenienie

ja z innej beczki.
wczoraj wieczorem jadłam lody, tak prosto z pudełka. teraz patrzę na to pudełko, a to co zostało wcale sie nie rozpuściło, tylko przybrało konsystencję waty cukrowej i się nadal trzyma.

Stary 2009-11-25, 10:36   #2124
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Dzięki dziewczynki za wszystkie rady Jak na razie to codziennie sie o coś gryziemy, moja anielska cierpliwość zostaje wystawiona na wielką próbę. Po prostu nie jestem w stanie strawić jego fochów o byle co i wielkopański manier, że przecież "jemu się wszystko należy, a on po pracy nie ma siły i głowy do innych rzeczy"... Wrrr.... Z dzidzią zatem uważam, że też najlepiej będzie jak się wstrzymamy, póki sami do jako takiego ładu nie dojdziemy i nie zaczniemy się porozumiewać w takich domowych sprawach... Bo mimo wszystko chciałabym mieć w domu i męża i dziecko a nie dwoje dzieci, w tym jedno po prostu trochę wyrośnięte
Aldii, Malga, oby dzidziom się za bardzo nie pospieszyło
Tity, u mnie również spaghetti, zobaczymy czy jaśniepan będzie zadowolony...
Kretencjo, zdrówka, szczęścia i spełnienia wszelkich marzeń

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 10:41   #2125
Tity
Zakorzenienie

Ja mam do sprzątania luzackie podejście, więc jak już będziemy razem mieszkać, jak nie będzie chciał mi mąż pomagać to po prostu będzie brudno, do momentu aż oboje stwierdzimy, że czas najwyższy posprzątać Na szczęście mycie okien i obieranie ziemniaków to jego domena Jak poproszę to coś zrobi. Chociaż jeśli chodzi o naprawienie czegoś to robi to sam i nieźle mu to wychodzi. Zobaczymy jak to będzie jak będziemy sami mieszkać. Na pewno będzie dużo roboty przy domu i ogrodzie, mam nadzieję, że siły rozłożymy po równo.

L
J
Stary 2009-11-25, 10:52   #2126
kretencja
Zakorzenienie

Jasiulku, dzięki za życzenia.
Jeśli chodzi o obowiązki domowe, to moim zdaniem wiele zależy od Waszej sytuacji (kto zarabia). U nas mąż pracuje zawodowo ZNACZNIE więcej niż ja, w związku z tym naturalne jest dla mnie, że większość obowiązków domowych ja biorę na siebie. Wydaje mi się, że jest to sprawiedliwe i nie mam żalu, że np. nigdy nie sprząta łazienki, nie zmywa itp. On praktycznie nas utrzymuje (ja się nieznacznie dokładam), więc muszę (i chcę) się czymś zrewanżować. Natomiast w sytuacji gdy oboje pracujecie podobnie, sądzę, że powinniście jakoś podzielić się obowiązkami. Może zróbcie eksperyment. Niech Twój facet powiedzmy przez trzy dni robi w domu wszystko to co Ty robisz (a Ty nie rób nic w tym czasie). Może jak się przekona, że to nie takie lekkie, to zechce Ci pomóc. Wiesz, ja myślę, że mężczyźni (często jest to wina matek) po prostu nie zdają sobie sprawy, ile pracy kosztuje prowadzenie domu. Nie wynika to może nawet ze złych chęci, oni po prostu zupełnie nie mają świadomości, że pewne rzeczy są do zrobienia. Mieszkając z matką obserwowali przez lata, że ciuchy wrzucone do kosza z brudami po prostu po jakimś czasie pojawiają się czyste w szafie. Że lodówka zawsze jest pełna. Że talerz wstawiony do zlewu po jakimś czasie stamtąd znika. Że sedes, wanna, zlew jakimś sposobem nie zarastają brudem, tylko nie bardzo poświęcają uwagę temu, w jaki sposób to się dzieje... Potrzeba nam CIERPLIWOŚCI Czego Tobie bardzo życzę. Wiesz, myślę, że jeśli ogólnie jesteście udaną parą, dogadujecie się, pracujecie nad związkiem, to uda Wam się ten problem rozwiązać tak, abyście oboje byli zadowoleni

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-25, 11:57   #2127
lindsley
Zakorzenienie

Kretencja Też myślę, że to wina matek. U mnie rolę matki w miarę upływu czasu przejęła siostra Tz-a i to ona sprzątała. A chłopcy rośli w przekonaniu że samo się robi. Ale wiem że Tz potrafi i ugotować i posprzątać (choć wiadomo jak dokładnie) tylko nie zauważa tego momentu kiedy trzeba coś zrobić. I trzeba mu mówić... Np o obiedzie to myśli jak już jest głodny (a miąsko w zamrażarce np) albo nie robi dla niego różnicy gdy przychodzą goście a w domu sajgon. A mnie jest wstyd Teraz Tz pracuje a ja jestem w domu to znów będę więcej robić ale są rzeczy których nie tknę ze względu na dziecko. Nie myłam jeszcze kabiny, odkurzałam może raz czy dwa i tylko nasz pokuj (od września) ostatnio on przynosi mokre pranie z piwnicy bo mi jest ciężko a nie spieszy mu się z naprawą pralki i wstawieniem do łazienki. No i planujemy zakup zmywarki bo nie ma chętnych do mycia naczyń

A co do matek to moja też zepsuła mojego brata... Jak przyjeżdżał z pracy to mu obiadek podstawiała pod nos w pokoju, a jak np sztućców zapomniała to kazała mi iść (jakby sam rączek nie miał) do kuchni i mu przynieść. A ja też wtedy nie leżałam całymi dniami. Do tego chyba nie widziałam, żeby coś w życiu wyprał czy posprzątał. Ciekawe jak żona go ustawiła bo chyba równie leniwa jest. Ale nie mam z nimi kontaktu...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2009-11-25 o 11:59
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:57   #2128
Kakusia
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tak w biegu bo zaraz jadę na uczelnię do czytelni parę książek pokserować do pracy mgr.
Rano byłam u dentysty i niemiłe wiadomości dostałam ale to wieczorem napiszę.
A wczorajsza wizyta u Gin pozytywna cytologia i mocz bardzo ładnie, morfologia gorzej, bo zaniżone wyniki i mam przepisane żelazo. Poza tym szyjka ładnie zamknięta, macica powiększona, ciśnienie niziutkie 90/50, ale to ponoć w ciąży normalne, od ostatniej wizyty +2kg (troszkę mnie to zmartwiło, no bo w 3tyg ale odliczając ubranie itp) We czwartek usg

Cytat:
Dużo zdrówka, owocnych starań i własnego wymarzonego M

Cytat:
...na mamusiowym dziewczyny dosc dlugo najpierw czuly sama rybke.A ja od razu 2 kopniaki i przed snem rybka
o mamusiu ja nic nie rozumiem jakie to uczucie mieć rybkę?

Zgadnij co do spodni-właśnie szukam takich żeby były dopasowane, a nie żebym jak beczka w nich wyglądała tylko coś S nie mogę znaleźć...

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
a w szpitalu to chyba dzidzie w husteczki zawinie
hehehe dooobre

Magialena - u Nas starania zostały wstrzymane i przeniesione na rok później - tak żebym się broniła z brzuszkiem No i wstrzymanie u Nas oznaczało wyluzowanie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
i jutro najprawdopodobniej idę na badanie krwi... trzymać kciuki!
gratuluję no i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
Do tego dochodzi jego rozpuszczenie przez swoją mamę, no bo za synusia przecież zawsze trzeba było wszystko robić... A ja za to płacę
skąd ja to znam Jasiulek

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
eheheh to sie okaze...moze mala bedzie chaila wyjsc w sylwestra lub nowy rok..hehhe
pogadaj że z Nią - może da się namówić na 2010 rok
a co do TŻta - z moim już też miałam taką rozmowę - chyba każdy boi się odtrącenia i zrzucenia na drugi plan, biedniii mam nadzieję, że nie będą musieli się tak czuć

Ufff 4min do wyjścia, buziaki i do wieczorka

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 13:02   #2129
Tity
Zakorzenienie

To ja się nie mogę doczekać zdjęć naszych pierwszych wątkowych bobasów

L
J
Stary 2009-11-25, 13:28   #2130
aldii
Zakorzenienie

Jasiulku
Kakusia za wyniki
A rybka hmmmm, no tak jakby ci cos plywalo w brzuszku - jakis obcy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości