CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 21:52   #4441
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Ale jestem daremna , zasnełam na 39 i pól i pod koniec sie ocknełam nie wiedzac o co kaman i co zas ten Patryk wyczynia dureń, a moj Tz chciał tak nazwac naszego synka . Spadam spac bo oczy odmawiaja posłuszeństwa, a mały się strasznie wierci i przebudza co chwile i wyglada na to że zas jakies katarzysko sie przypalętało .

iwciag - hehe no takie ciut przyjemniejsze spalanko ale sama ni dy rydy . Co 6h to mój by w życiu tyle nie wytrzymał . To ty mało roboty masz z tym przyrządzaniem jedzonka dla Iwa.

DORIS - wizualnie krzesełko ładne ale ta konstrukcja nie wydaje Ci się licha tzn. takie cieniutkie rureczki jakieś, może sie mylę. Ja uważam że jakaś tam kwota od każdej może mu bardzo pomóc a mysle że każda z nas może sobie odpuścic kupno jakiejś glupotki na rzecz tego chłopca, ja się przejełam i z pewnością zadziałam. Zapiekanka pewnie pyszna ale ja makreli niet .

blondynkapoznan - ale sie w szpitalu musieli nia zachwycac, nastepnym razem trza pojechac na wakacje do grecji i taka przytaszczyc juz w brzuszku hehe , dobrze że Tż mnie nie podczytuje .

cinusiowa - ten niski poziom żelaza jest bardzo częsty jak będziesz musiała dawac doustnie to ciulowo bo strasznie niszczy ząbki oraz zatwardzenia sa po nim spore podobno.

Agusia - żeby nie było, myle o Tobie
Stary 2009-11-24, 22:06   #4442
ursull
Zakorzenienie

Illbana myślę,że dla małego to bez różnicy czy dostanie krzesełko na Mikołaja czy już teraz Fajna historyjka z tym guzikiem

Bercia ale narobiłas mi ochoty na jakieś pychasne ciasto

Iwciag a ja myślę,że Iwo jest podobny do was obojga i do listonosza Super zdjęcia,mogę jedno wykorzystać do kartki świątecznej?

Anja1986 wszystko dotarło jak trzebazdjęcie już w albumie

Ania 4891 skoro nie zauważyłaś,to już nie jestem twoją psiuła Pozwoliłam sobie wstawić zdjęcie twojwj Julci do naszego,wizażowego albumu na moim profilu.Jeśli nie chcesz to daj znać,a ja usunę.Tam też znajdziesz projekt kartki,w którym wykorzystałam twojego reniferka Gratuluję owocnych poszukiwań sznureczka

Jagoda dziękuję i my też się cieszymy,w końcu nie jestem tu już taka najnowsza

Małgosia jesteś,o ciebie też non stop pytałam.Tęskniem za tobom Faktycznie tak cięzko w tej pracy? Czyli Rzucili cię na głęboką wodę? Nie przemęczaj się,myśle,ze branie pracy do domu to nie jest dobry pomysł.Wiesz o liście i kartce?

Malutka my kciuki trzymamy za jutrzejszy dzień,a także za porozumienie z TŻtem,strasznie przykro mi czytać,że nadal u was nie bardzo Faceci to jakieś odpady atomowe normalnie,ale czasami są fajni i potrzebni

Marika ja na diecie,a ty mi z placuszkami babolu wyjeżdżasz?To ile ty tych sąsiadeczek masz? Wogóle jak czytam twoje posty to tylko imprezy i pogaduchy z koleżankami.Żyć nie umierać I jak to jest być daremną?

Doriss jakiego hipcia? szukaj linka i mów jaka cena Krzesełko fajne,wygląda na lekkie,a to dość istotne Ja "Zmierzchu" nie czytałam ,ale widziałam film i jest ok,chociaż główny aktor nie bardzo mi się podoba,ale wszystko jest kwestią gustu.I następna o żarciu prawi,mam wrażenie,że wy tylko jecie i jecie

Cinka wiem,jestem najlepszy szpieg w okolicy Dobrze,że udało się wam tak szybko załatwić tego kardiologa A czym się przejawia obniżony poziom żelaza? Trzeba jakieś badania zrobić? Pytam,bo nie wiem co z moją małą,ale w sztucznym mleku chyba jest żelazo

Uff nadrobiłam

Walczę nadal z blogiem Milusi,wygląda lepiej niż wczoraj,ale wciąż z nim kupę roboty.Dla nie wtajemniczonych,wczoraj niechcący usunęłam całą szatę graficzną i kilka zapisków i musiałam to odtworzyć Teraz zrobię to już na cacy

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 22:11   #4443
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Ursull u nas to żelazo wyszło w wynikach. Ale także podejrzewa się jego braki, gdy dziecko jest blade, ma podkrążone oczka, osowiałe - takie typowe objawy anemii. Bo anemia to m. in. brak żelaza. A że nasza Ninka na taką nie wygląda, bo kolor skóry ma odpowiedni, nie jest bladziuchna, oczka ma piękne, radosne i wsio, wsio... Mimo że to żelazo niskie to lekarka powiedziała, że nie wierzy, ze to anemia. Czekamy więc na opinię kardiologa. Zmykam spać
Stary 2009-11-24, 22:12   #4444
malutka_24
Wtajemniczenie

ja jeszcze na chwilkę

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wchodzę ostatnio na wizaż, bo pracuję po 8 godzin, oj ciężko pracuję, plus dojazdy po godzinie w każdą stronę, plus Antoś który mi z rąk nie schodzi do zaśnięcia, a zasypia ok 22....
oj współczuję Ci tych dojazdów

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Malutka a dlaczegodla Iwucha??
jutro kciuki
jejciu to miały być wybaczycie mi
a za kciuki

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
malutka - a te USG kontrolne to czego? nowj fasolki? , i bierzcie się z Tz za godzenie . Mój tak śpi prawie dziennie, czyli marnie
kontrolne usg po to, bo jak byłam ostatnio z bólem jajnika to gin stwierdził, że to może być od pękającego pęcherzyka albo od małej torbieli jak się nie zmieni to niech zapomni o godzeniu się

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
wiem..na noc nie wolno sie objadac..tylko ze ja dopiero teraz mam czas na wszystko
zwlaszcza na jedzenie
i mam jeszcze moje krowki..
ja być na diecie i nie jeść nic po 20 a za krówki masz

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj z wynikami Ninki u Pani Dr i na te bakterie nic nie powiedziała. Za to wyszło, że Nina ma obniżony poziom żelaza w organizmie. Kazała mi sprawdzić, czy Nan zawiera żelazo i dostałam skierowanie do Kardiologa. Umówiłam się na wizytę 27 grudnia więc szybko, bo moja siostra czekała 3 miesiące Potem mam wrócić do pediatry i po wynikach usg u kardiologa zdecydujemy co dalej z żelazem
to trzymam za wizytę u kardiologa

Cytat:
Spadam spac bo oczy odmawiaja posłuszeństwa, a mały się strasznie wierci i przebudza co chwile i wyglada na to że zas jakies katarzysko sie przypalętało
przepędzam katarzysko

dobranoc
Stary 2009-11-24, 22:24   #4445
Eve1603
Zakorzenienie

Bry wieczorowa pora
O tym ze zezarlo mi posty juz nie wspomne - wlasnie wspomnialam... Nie wiem o co chodzi kiedys zbieralam caly dzien i nie bylo problemu, a teraz znikaja...

No nic, napisze co u mnie
pogoda do duszy, wieje i pada, a ja jutro musze sie wybrac do tzw miasta po zasilek i 2 domy mam do obejrzenia... jak ja mam z tym biednym dzieckiem po tym deszczu i wietrze lazic tragedia

pies mi sie wytarzal w czyms smierdzacym i do tego jeszcze w blocie i wytrzasnal to wszystko w domu

widzialam dzis przed domem 3 jelenie, wiec mam juz bazanty, lisy i jelenie

zrobilam przepyszne racuchy

pol dnnia przeplakalam nad losem Kubusia... wiem, ze to nic nie da, ale tak mi go cholernie zal, a najgorsze jest to, ze nic nie mozna dla niego zrobic, poza poprawa jego wygladu ... a jak zobaczylam (bo jednak weszlam na jego strone) jego sliczna siostre, to dopiero zaczelam ryczec... ale dobrze, ze ja ma, ze nie bedzie sam, no i dobrze, ze ma rodzicow, ktorzy mimo wszystko walcza... No i rycze znowu....

ide sie wykapac ...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 22:46   #4446
milena07
Raczkowanie

No i ja też padłam ofiarą skasowanego posta
Dobry wieczór Wszystkim.
Ostatnio pewnie z powodu powrotów do pracy jakoś mniej piszecie i da się to ogarnąć
Ewelain mięsko daje odkąd Kuba skończył 5 mscy: słoiczkowe indyczki, kurczaczki, królika i jagniecinę, w smaku bez różnicy ale dobrze brzmiteraz myślę że czas na żółtko
Jagódka ty po prostu wygladasz na 23 lata a nie na 32(co nie Illbana?)
Vila współczuję sytuacji finansowej, u mnie też nie najlepiej to wyglada odkąd jestem na wychowawczym, krzesełko też mam takie drewniane, jeszcze go nie złożyłam, myślę że gdy jest mało miejsca to jest dobre rozwiazanie- zobacz tu maja takie tylko że plastikowehttp://www.arti.pl/krzeselko-arti-cesar_prod4.html ale niestety dużo drozsze niż drewniane
Esti też słyszałam że te jogurciki misiowe są pyszne, muszę wypróbować
Superzabciu stawiam na ząbki jeśli chodzi o nocne pobudki choc np mój Kubus co noc się budzi po kilka razy( nie na jedzenie, po podaniu smoczka zaraz zasypia)
ania-cyferki-super że Twoja córcia juz mówi, mój milczy jak zaklęty(no chyba że płacze wtedy jest mammi mami i nie, nie,nie), pocieszam się że chłopcy troche później zaczynają mówić
Illbanka jeśli chodzi o gluten to ja słyszałam a może czytałam a nawet całkiem możliwe że to Wy mi doradzałyście że gluten na początek przez 2 msce podaje się po pół łyżeczki, kolejne 2 msce po 3-4 łyżeczki a potem juz bez ograniczeń ( czyli po 9 mscu)
Małgosiu moja sasiadkodużo sił Ci zyczę i podziwiam na pewno nie jest łatwo wszystko pogodzić
Malutka udanej wizyty u gina zyczę, ja wstyd się przyznać od urodzenia Kubka jeszcze wogóle nie byłam, na początek miałam isc po 6 tygodniach i nie poszłam, później po 6 miesiącach i nic z tego nie wyszło, mam nadzieje że przed upływem 6 lat się wybiorę
Marika ja też lubie 39 i póła najbardziej Dareczka
Pozostałe dziewczyny, których nie wymieniłam bardzo ciepło pozdrawiam
Stary 2009-11-25, 06:21   #4447
iwciag
Wtajemniczenie

Doris myślę, że jeśli siada sama,Ty jej jakoś specjalnie do tego nie motywujesz, to jest okej. Iwo już ma pół roku skończone, a dopiero teraz próbuje, no i w dalszym ciągu chwieje się, ale jest trochę lepiej.
Prezenty na pewno będą trafione

Blondynkapoznan nie wiem o który pytaszjeśli o Egipt to czekamy tylko na wizytę u pediatry, bo muszę poprosić o opiekę, co bym od1go nie musiała do pracy wracać, bo wtedy to dupa zbita będzie z wyjazdu

Cinusiowa
ja co idę do Hematologa to mam przepisany Hemofer, nigdy nie biorę, bo zęby się po żelazie psują i tak sobie ciągle śmigam z niedoborem żelaza
Będziemy trzymać kciuki żeby u Kardiologa wszystko w porząsiu było
U nas nieszczęsna plamka na brodzie znika

Marika śpiochu on wczoraj tak pierwszy raz,dużo spał i może dlatego te karmienia się tak obsuneły, w efekcie wczoraj zjadł 2 butle po210 i w nocy60ml

Ursull tylko do którego listonoszamam nadzieje, że do tego młodego przystojniaka co mi paczki przynosi
Oczywiście, że możesz wykorzystać foto

Malutka wybaczamy, ale żeby mi to było ostatni raz

Dzień dobry pierwsza dziś!
No niestety dziś noc taka sobie, z pobudką na małe żarełko.
Od rana jakieś marudzenie, a ja wczoraj wcale nie chwaliłam, że był dobry dzień, ja tylko tak sobie pomyślałam
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 06:36   #4448
pakusia86
Zakorzenienie

melduje sie z polski narazie nnie mam czasu pisac... ale lot przebiegl nam super... Kubus to wspanialy mezczyzna i pocieszal mamusie ktora myslala ze umrze tam w samolocie... bylo mi niedobrzei mialam ochote wyskoczyc... jak dla mnie byl to okropny lot i nie wiem co mam zrobic bo teraz sie boje latac... a kiedys to byla przyjemnosc dla mnie ale Kuba sie spisal i smial sie caly lot, rozrabial i wogole oczarowal wszystkich blisko siedzacych bo byl cichutko

teraz lece do fryzjera i na zakupy a pozniej chwila z rodznka

Kuba nie wie co sie dzije bo tyle osob sie do niego usmiecha i caluje ale jest pozytywnie zdziwiony!!!

caluje was

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 06:56   #4449
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
melduje sie z polski narazie nnie mam czasu pisac... ale lot przebiegl nam super... Kubus to wspanialy mezczyzna i pocieszal mamusie ktora myslala ze umrze tam w samolocie... bylo mi niedobrzei mialam ochote wyskoczyc... jak dla mnie byl to okropny lot i nie wiem co mam zrobic bo teraz sie boje latac... a kiedys to byla przyjemnosc dla mnie ale Kuba sie spisal i smial sie caly lot, rozrabial i wogole oczarowal wszystkich blisko siedzacych bo byl cichutko

teraz lece do fryzjera i na zakupy a pozniej chwila z rodznka

Kuba nie wie co sie dzije bo tyle osob sie do niego usmiecha i caluje ale jest pozytywnie zdziwiony!!!

caluje was
Barwa dla Kubusia, a Ty mama wstydź się! Żartuje Nie ma co się bać, może to taka jednorazowa niedyspozycja.
Fryzjer zakupy spotkania z rodzinką-żyć nie umierać i nie dziwię się, że w koło Kubusia takie zamieszanie a jemu tym bardziej, że podoba mu się
Stary 2009-11-25, 07:13   #4450
Anja1986
Raczkowanie

Pakusia super że już w Polsce i że Kubuś tak dobrze znosi latanie

my już od 6 nie śpimy to moje dziecko mnie wykończy
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:25   #4451
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej

No u nas noc w miarę że tak powiem szybka pobudka ale oststecznie do 7:30 pospaliśmy. Jednak chyba już dzisiaj się wybierzemy do lekarki bo mały mi coś kaszle i katarzysko go dopadło. Musze sprawdzic od której przyjmuje. Później zajrze jak będe po i mały mi da, bo zaś cosik zmierzi.

ursull - no ogólnie w bloku mym jest 5 sąsiadeczek z takimi dzieciaczkami od maja do września ale z 2 się spotykamy. Ale czekaj te moje imprezy sie skończa jak tylko mój Tż wróci więc od przyszłego tygodnia A jak to jest byc daremną? DAREMNIE no . Zrób sobie wersję dietetyczną placuszków .

malutka - no to klops chyba dzisiaj czeka nas wizyta u pediatry z tym katarzyskiem no i kaszel jest paskudny. Dużo zdrówka i szybkiej poprawy Tż .

Eve - i u was taka pogoda normą , a Kuba naprawdę taki biedniutki jak widziałam zdjątka i czytałam. Teraz jesteśmy bardziej wrażliwe na ludzką krzywdę szczególnie dzieci .

milena - no Dareczek jest przeagencior. A dania kupujesz czy robisz?

iwciag - mój pewnie też by taką ilośc wytrąbił ale na tyle by mu nie stykła o , no chodze ostatnio prędzej spac to fakt . Widziałam że u was też husiawa w ruchu , mój ostatnio na placu zabaw się husiał.

pakusia - to teraz Paula eoztrwoni całoy dorobek Tż karty hehe

Anja - u mnie to norma takie pobudki od święta pośpo ciut dłużej ale to mało kiedy serio.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 07:43   #4452
iwciag
Wtajemniczenie

Marika mnie się też wydawało, że jak zwykle po4h zacznie dopominać się żarełka, ale jakoś przestawił się, mam nadzieje, że nie na 1dzień Tak dostaliśmy huśtawkę w spadku i się trochę bujamy
Stary 2009-11-25, 07:46   #4453
Eve1603
Zakorzenienie

Bry
ale noc... Olek budzil sie co 15 min... nie wiem czy to przez wiatr, czy cos innego... wiatrzysko naprawde okropne
jestem nieprzytomna, a musze jeszcze jechac do miasta

Marika oj, za bardzo sie uwrazliwilam... nie ma dnia, zebym nie myslala o tym dzieciaczku...

Milego dnia Matki-Polki

Stary 2009-11-25, 07:52   #4454
superzabula
Zadomowienie

Hej!
Jak wczoraj narzekalam, ze maly w nocy sie co chwile budzi tak dzis ladnie przespal, chyba nie chce zebym skarzyla na niego ciotkom wizazowym ale Tz mowi, ze wczoraj za bardzo nie chcial jesc, kolacji tez nie chcial to mu dal kanapke i wszamal moze dlatego spal
Wlasnie zjadlam nalesniki z twarogiem i bita smietana
Chyba wybiore sie na spacerek, bo pogoda w miare a wczoraj syncio nie uswiadczyl powietrza.

Aniu cyferki Jasko za to caly czas gada TATA i nie wmowisz mu nic innego wyobrazilam sobie jak sobie zagladasz i szukasz sznurka

Illbana Jasiek dostaje juz normalne posilki glutenowe, wiec chyba nie bede dobrym przykladem na to jak dawac, u nas przebieglo to bardzo szybko i tylko mam nadzieje, ze mu nic pozniej nie bedzie

Jagoda no cicho tu ostatnio, moze to spowodowane tym, ze coraz wiecej nas pracuje i nie mamy czasu na wizaz...ja sie ciesze bo nie mam tyle nadrabiania po powrocie do domu

Malgosia jak super, ze sie odezwalas, wspolczuje tych dlugich dojazdow, ja tez dojezdzam ale zajmuje mi to w obie strony gora godzine no ciezko Ci napewno i w pracy i z malych i jeszcze jak noce nie przespane...jak to sie zmienilo, ze wystarczaj nam pare godzin snu

malutka kciuki zacisnietewidze, ze twarda jest co do Tz-a, chyba naprawde zalazl Ci za skore

marika ja tez sie ciesze, ze Jasiek nie mial kolek. Zdarzyly sie chyba ze dwie jak bylismy w szpitalu, ale to po lekach a tak to spokoj. No ztym ulewanie to przy okazji jak bedziesz z katarkiem to zapytaj lekarza moze cos poradzi. jasiek bo gestych w ogole nie ulewa

pakusia ciesze, ze juz na miejscu jestes i ze Kubus dzielny chlopak

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:02   #4455
Eve1603
Zakorzenienie

Buziaczki dla Oliverka !!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 08:15   #4456
ania4891
Zadomowienie

Sto lat Olivier

Cytat:
to super, a gdzie był??
Noooo, w dziurce

Cytat:
a pochwalę się jeszcze jak mój mały pajączek próbuje siedzieć
A na drugiej fotce jak to się zwykle kończy
A nasza JJ nawet nie ma w planach siadania

Cytat:
Napisane przez jagoda999 Pokaż wiadomość
w ogóle tak się cieszę, że jestem z Wami
Czesc

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Ania
nie gniewamy się a dla Julki

i trzymam kciuki

Cytat:

To zaś ja, bylismy u moich rodziców, maly miał dzień marudy i to takiego porzadnego marudy. Zrobiłam i oczywiście zjadlam placuszki ziemniaczane z sosikiem pieczarkowym , pojadałam nie powiem az jakieś spalanko by sie przydało ale samej to sobie mogę . Były u mnie 2 sąsiadeczki, akurat od jednej 2 miesiczny synek dostal kolki i było rykuuuuu że hej, ale wzielam w lapki suszare i zaraz dziecko zamilkło . Dobrze że nas to ominelo .

ania - tak, bardzo sie gniewamy za zaniedbania z twojej strony , masz byc częściej .
Marika, nie przypalaj dziecka
No postaram sie, postaram, ale ciezko jest

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
jes
Akurat! I tak wiem, ze CI nie zalezalo

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Ania 4891 skoro nie zauważyłaś,to już nie jestem twoją psiuła Pozwoliłam sobie wstawić zdjęcie twojwj Julci do naszego,wizażowego albumu na moim profilu.Jeśli nie chcesz to daj znać,a ja usunę.Tam też znajdziesz projekt kartki,w którym wykorzystałam twojego reniferka Gratuluję owocnych poszukiwań sznureczka
Oj, to zauwazylam, zauwazylam
Na razie nie widze albumu
Moze pomoc w oprawie graficznej?

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Aniu cyferki Jasko za to caly czas gada TATA i nie wmowisz mu nic innego wyobrazilam sobie jak sobie zagladasz i szukasz sznurka
No moj maz juz z taka czestotliwoscia powtarza jej TATA (z zazdrosci), ze na pewno blyskawicznie sie nauczy
No co, nie moja wina, ze sie zassal do srodka

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-11-25 o 08:16
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 09:05   #4457
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,

Buziaki dla Olivierka i Alexa!!!

Się chwalimy! Mamy od wczoraj lewą dolną jedynkę!!! Wieczorem odkryłam. Dzisiejsza noc trochę spokojniejsza, ale i tak… Guzik chce spać przy cyśku jak noworodek. A ja jestem już tak zmęczona, że nie mam siły odkładać go do kołyski i śpimy razem (tzn. we trójkę). Jak ja go potem tego oduczę, nie mam pojęcia.

Marika – oj, to jak Igorek chory, to nie przyjedziecie. Dla Igorka , żeby szybciutko mu katarek i kaszelek przeszły. A na torta nie licz, bo… się przeliczysz. Ze mnie marna gospodyni domowa, ale kawę umiem zrobić.

Iwciag – ślicznie Iwo próbuje siadać. Guzik nie próbuje. Tzn. kamień spadł mi z serca, odkąd siada, jak mu ręce podaję, ale giba się na wszystkie strony, także daleko mu jeszcze do siedzenia. Śliczny chłopczyk z Iwa – się zawsze nim zachwycam (ale co się dziwić, skoro do mamuśki podobny). To super, że badziewie z brody znika.

Ursull – ja wiem, że Guzikowi wszystko jedno, kiedy prezent dostanie. Ale i tak pewnie jakiś drobiazg dam mu tego 6 grudnia (tzn. nie ja tylko Mikołaj, ofkors). A byłam jakiś czas temu na blogu Milusi – cudo. Się wzruszyłam, jak widziałam te brzuszkowe fotki Ślicznoty.

Aniu – przekazałam Guzikowi, że i Jula płacze za nim. Od razu mu lepiej ze świadomością, że nie jest w swym cierpieniu osamotniony.

Jagoda

Małgosiu – podziwiam Cię i trzymam kciuki

Malutka – a u Was to o obowiązki domowe poszło, czy tak w ogóle o całokształt? Trzymam kciuki za wizytę u gina.

Eve – o żesz, jaki zwierzyniec tam masz. Jeżu, moja psica też ma inne upodobania jeśli o zapachy idzie niż ja. Najgorzej było zaraz po wzięciu jej ze schroniska. Co ją wykąpałam, to zaraz jakieś g… znalazła na polu i dawaj. Teraz trochu lepiej jest. Współczuję nocki. Miłego dnia.

Milenka – dziękuję za słowo odnośnie glutenu. Ja też teraz spokojnie mogę sobie mieszkanie wysprzątać, obiad ugotować i bez problemu jestem na bieżąco z wizażem

Cinusiowa – kciuki trzymamy za wizytę u kardiologa.

Pakusiu – cześć, narzeczono moja. Brawa dla Kubusia. Odpoczywaj i naciesz się rodzinką. Się fryzurą pochwal później koniecznie.

Anja

Superzabciu – naleśniki z twarogiem i bitą śmietaną. Udanego spacerku. U nas pogoda jakaś nieteges.

Hubert

Edytowane przez Illbana
Czas edycji: 2009-11-25 o 09:40
Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 09:23   #4458
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Aniu – przekazałam Guzikowi, że i Jula płacze za nim. Od razu mu lepiej ze świadomością, że nie jest w swym cierpieniu osamotniony.
Powiedz Guzikowi, ze tescioweczka rozwija swoj talent, zeby sie wstydzic za nia nie musial
Stary 2009-11-25, 09:25   #4459
Illbana
Raczkowanie

Aniu - co mu tam po teściowej? On Julę widzieć pragnie

Ale smutna ta cisza na wątku

Mell, Poiglot, Anulka*2, Male, Aljaka, Selka, Caro, Magducha, Seona, Iwcia dens ... gdzie jesteście?

Hubert

Stary 2009-11-25, 10:24   #4460
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry,

Buziaki dla Olivierka i Alexa!!!

Się chwalimy! Mamy od wczoraj lewą dolną jedynkę!!! Wieczorem odkryłam. Dzisiejsza noc trochę spokojniejsza, ale i tak… Guzik chce spać przy cyśku jak noworodek. A ja jestem już tak zmęczona, że nie mam siły odkładać go do kołyski i śpimy razem (tzn. we trójkę). Jak ja go potem tego oduczę, nie mam pojęcia.

Jest sie czym chwalić
Gratulacje i buziaki dla Guzika

Dzięki za wyjaśnienie tajemniczej ksywki Guzik
Ja na mojego Antosia mówię Bubuś bo od urodzenia jak się złości wydyma tak śmiesznie dolną wargę i mówi bu bu bu...

Ten torcik który pokazałaś sliczny ale nie na moje umiejetności
i cierpliwosć

Marika
Ja mieszkam w woj. śląskim
No a jakiego ja miałam smaka na te ciacha

100LAT DLA SOLENIZANTÓW

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 10:25   #4461
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Aniu - co mu tam po teściowej? On Julę widzieć pragnie

Ale smutna ta cisza na wątku

Mell, Poiglot, Anulka*2, Male, Aljaka, Selka, Caro, Magducha, Seona, Iwcia dens ... gdzie jesteście?
No wiesz, jak tesciowka sie doksztalci i zostanie dzianym grafikiem to i posag bedzie wiekszy

Dzieki, za strone, musze koniecznie przejrzec Jeszcze niczego nie szukalam. Czaje sie. Wiesz, gdyby ktos mi powiedzial, ze robie cos fajnego, ze to ma w ogole sens. Nie wiem, boje sie. Chyba na razie umiem za malo, zeby porywac sie z motyka na slonce
Stary 2009-11-25, 10:41   #4462
superzabula
Zadomowienie

No my juz po spacerze, niby stopni duzo, ale wiaterek niczego sobie i mi pysk przewialo. Jaskowi to chyba nie przeszkadzalo bo spal jak zabity Chyba nie zrobie nic Tz-owi na obiad bo mi sie jakos nie chceja do pracy jeszcze dzis na popoludniu, wiec mi sie tez nie chce jescdobrze, ze moj luby nie musi miec obiadu...jak nie ma to sobie sam cos skleci, z tym mam dobrze

Illbana no pewnie, ze jest sie czym chwalic, gratulacje dla zabka, u nas tez wyszla najpierw lewa jedyneczka

ania cyferki ja tez mialam problem z zassanym sznurkiem...i to nie raz, zaczelo mi sie to po porodziechyba sie rozlazlam...tzn nie chyba, a na pewno

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

musze dodac, ze fajnie sie teraz czyta formu...jak nie ma tyle stron do nadrobienia hihihihihi

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 10:53   #4463
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Ło mamo, ależ się stęskniłam za Wami dziewczynki
Wpadam tylko na chwilkę, co by się przywitać i przypomnieć o naszym istnieniu
No i przekazać Wam buziaczki od Nisi

Spróbuję troszkę nadrobić, może się uda
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 11:22   #4464
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A my dzisiaj nie dostalismy się do pediatry więc jutro podjedzimy, ale co najdziwniejsze to nie kaszle od rana tylko w nosku świszczy zobacze co w nocy będzie a niech go osłucha lepiej lekarka. Za godzince po obiadku pojdziemy na długi spacerek. My też dzisiaj zamówilismy prezencik dla juniora od chcrzesnego i moich rodziców i niby w 24h ma byc . To pa pa, do wieczorka.

STO LATEK OLIVIERKU

iwciag - u mnie by to pewnie nie przeszło puki co, bo np. dzisiaj o 10 zjadł a byliśmy 10:30 u sąsiadki i mała jadła deserek i mały omal mi z rąk nie wyskoczył i sie popłakał bo on nie dostał .

Eve - takie wrażliwce z nas a co lepsze to niż byc z kamienia. No to baw sie dobrze w miescie pewnie na zakupkach.

superzabulka - mniam jakie śniadanko miałaś , no a z czym ta kanapka była? mój może jak zje golono albo schaba to prześpi calą noc .

ania - no co ty nie przypalam jestem ostrożna , dobra dobra chwile czasu znajdziesz .

Illbanka - no wiem właśnie że nie dam rady przyjechac eby nie pozarażac. Zazdraszczam zębolka . A w przyszłym tygodniu Ci pasuje? bo będe juz miała swoje autko więc nie byłoby problemu. Słyszalam że fajny sklep sportowy wam otwieraja chyba nawet dzisiaj, może trza będzie się tam w cosik zaopatrzyc.

Bercia - o ślązaczka ( a mozesz zdradzic skąd dokładnie?)

madzia - witaj
Stary 2009-11-25, 11:58   #4465
iwciag
Wtajemniczenie

Illbanko gratulujemy Guziczkowi ząbka
Dziękujemy za komplemenciki i na Huberta przyjdzie pora, Iwo też się chwieje na wszystkie strony, ląduje non stop na brzuchu, ale coś tam już próbuje.

Magducha powitać powitać

Superzabula ja po porodzie to w ogóle tamponów nie używam

Marika pewnie lekarz osłucha i będziesz spokojniejsza
Iwo nawet chwile po mleku jak widzi, że coś szamiemy to aż się trzęsie
Pokazuj co zamówiliście szybko!

oj gapa ze mnie sto latek dla jubilatów maleńkich!

łooo matko ale tu padaka dziś!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-25 o 12:27
Stary 2009-11-25, 12:38   #4466
ursull
Zakorzenienie

Dzień dobry me kochane pasiapsiuły

Sto lat dla Oliverka i Alexa!!!

U nas noc jak u Eve czyli pobudka co 15min.TŻ miał wstawać do małej,ale nie dałby rady cały czas przy łóżeczku warować,więc wstawaliśmy na zmianę.I tak mi duzo pomógł,spaałam więc do 10-tej,on zajmował się Miluchą.Jestem więc nawet wyspana.Potem wpadał kumpela,która dopiero wróciła z Egiptu.Zachwycona,opalona i zadowolona.Ależ jej zazdraszczam

Eve ja tez tak mam,zapłakuję się i nie potrafię zrozumieć,że świat jest taki niesprawiedliwy.Patr zę wtedy na moją Milusię i kocham ją jeszcze mocniej,o ile to możliwe i dziękuję opatrzności,że moja córeczka jest zdrowa.
Pamiętam,jak denerwowałam się i przeżywałam,gdy mała miała infekcję nerek i temp.powyżej 40 stopni.Nie wyobrażam sobie co przeżywają rodzice takich maluszków jak Kubuś czy Maciuś.Mam kilkoro znajomych z chorymi dziećmi i wiem,że są to ludzi silni,a całe ich życie jest zdeterminowane walką o maluchy.Oni nie mają czasu na rozczulanie i użalanie się nad sobą i nie chcą tego od innych.Podziwiam takie postawy.Moja kuzynka ma porażenie mózgowe.Jest w moim wieku,urodziła się zdrowa,w wieku 3lat obie jadłyśmy truskawki z tego samego zbioru.Okazało się,że były sypane jakimś środkiem,który zaszkodził Marcie.Za poźno zrobiono jej płukanie żolądka i dostała porażenia.Nie chodzi,jest bardzo opóźniona w rozwoju.Co ciekaw mi nic nie było,poza bólem brzucha i nadkwasotą żołądka.Przez dłuższy czas crodzice mojej kuzynki mięli żal do mnie,że ja wyszłam z tego bez szwanku,przynjmniej takie miałam wrażenie.Rozumiem ich,ale to nie była przecież moja wina.
Ależ się rozpisałam,koniec ,bo temat smutny i zaraz będę ryczeć,a po co nam dwie ryczące Polki na wyspach,a do tego w deszczu i wietrze

iwciag a ty znowu pierwsza myślę,że do tego przystojniejszego,bo Iwo śliczny jest Myślenie to też chwalenie,ja nawet już tego unikam,a Milucha i tak dalej źle śpi

Pakusia dobrze,że już doleciałaś czym się przejawia ta niechęć latania samoltem i skąd ci się to wzięło? Zaczynam martwić się o siebie

Marika dla Igorka,żeby pozbył się tego przeziębienia jak najszybciej. A to dla pierwszej, DAREMNEJ laski jaką w życiu spotkałam.Dzięki tobie odkryłam,że ja też jestem czasem daremna Uwielbiam to określenieA jaki to prezencik?

Ania 4891 już cię zaprzyjaźniłam a jak to się wogóle stało,że my nie byłysmy psiułami Kazda pomoc się przyda,jak masz czas i pomysł to dawaj Obejrzałam sobie twoje prace na NK.Mi się podobają,szczerze.A do kogo konkretnie chcesz skierować swoją ofertę? I co konkretnie chcesz projektować? Umiałabyś zaprojektować całą stronę internetową?

Illbana dla Guziczkowego ząbka
Cieszę się,że podoba ci się blog małej,teraz trochę go zmieniłam,więc zapraszam ponownie i fajnie by było jakbyscie się wpisywały w księdze gości (Pakusia się ino wpisała),bo to fajna pamiatka będzie dla małej i dla mnie

superżabciu przyznam ci się,że ja wogóle gotuję sporadycznie.W tej chwili Tż sam sobie obiad robi Na wstępie mu powiedziałam,że ja inna jestem i się z tym pogodził-musiał Ja lubię gotować,ale poprostu mi się nie chce,zresztą jestem na diecie,więc bez sensu gotować tylko dla Tżta

Magduchaha jak nadrobisz to się dowiesz o liście i kartce.Czekam więc na datę urodzin twych i zdjątka

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Illbanko gratulujemy Guziczkowi ząbka
Dziękujemy za komplemenciki i na Huberta przyjdzie pora, Iwo też się chwieje na wszystkie strony, ląduje non stop na brzuchu, ale coś tam już próbuje.

Magducha powitać powitać

Superzabula ja po porodzie to w ogóle tamponów nie używam

Marika pewnie lekarz osłucha i będziesz spokojniejsza
Iwo nawet chwile po mleku jak widzi, że coś szamiemy to aż się trzęsie
Pokazuj co zamówiliście szybko!

oj gapa ze mnie sto latek dla jubilatów maleńkich!

łooo matko ale tu padaka dziś!
jaka padaka? przecież już jestem

Stary 2009-11-25, 13:34   #4467
ursull
Zakorzenienie

Słuchajta baby!!!

Normalnie wstyd mi za was,w tym tepie to my tego watku do końca roku nie skończymy A ja już bym chciała moją,boską listę zamontować
A wogóle to w szoku jestem,że tu tak cicho.Rozumiem,że niektóre pracują,inne spacerkują,ale ktoś chyba czasem tu zagląda?

Cześć Bercia,widzę cię i jakieś cztery ukryte.To ja tu życie rodzinne dla was poświęcam,a wy tak mi odpłacacie

Haruno odezwij się,wiem,że tu zaglądasz Dane i zdjęcia dawaj,bo na liście ciebie nie mam

Male jak tam po powrocie,wszystko dobrze? Napisz nam tu szybciutko cokolwiek

A dla wszystkich

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-25 o 13:36

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 13:41   #4468
Illbana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
No wiesz, jak tesciowka sie doksztalci i zostanie dzianym grafikiem to i posag bedzie wiekszy
Guzik powiedział, że on jest z Julką z miłości, a nie dla posagu
Uwierz w siebie, Aniu. Ja się na tym kompletnie nie znam, więc to, co robisz, to dla mnie cuda są. Powodzenia życzymy

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość

musze dodac, ze fajnie sie teraz czyta formu...jak nie ma tyle stron do nadrobienia hihihihihi
Ząbek dziękuje za gratulacje
Mój monsz też nie musi mieć obiadu - ma ten mój chop jakieś zalety jednak
A mi smutno, że tak mało postów...

Berciu - dziękujemy A skąd Ty jesteś? Może mieszkamy całkiem blisko siebie i nawet o tym nie wiemy...

Marika - no w przyszłym tygodniu nie bardzo, bo monsz będzie miał nocki i zaś będę siedzieć u rodziców całymi dniami Ale za dwa tygodnie powinien mieć drugą zmianę, to zaś chatka wolna Też się doczekacie zębolka A otwierają jutro Decathlon Dużo zdrówka dla Igusia A prezent to ten taki stoliczek interaktywny, który pokazywałaś?

Iwciag - dziękujemy Się uśmiałam z tej Twojej "padaki"

Madziu - witaj Mało masz do nadrobienia, bo dziewczyny gdzieś się ukrywają

Ursull - dziękujemy Współczuję ciężkiej nocy To na pewno nie ząbki A widzisz, nie pomyślałam, żeby coś zostawić po sobie na blogu - zajrzę tam na pewno jeszcze nieraz A z wątkiem to nie wiem, co się stało Oszalały babole. Ja też już chcę nową boską listę No i brakuje mi dziewczyn

Hubert

Stary 2009-11-25, 13:50   #4469
ursull
Zakorzenienie

Trochę wystarczy na was pokrzyczeć i odrazu ciaśniej się robi na wątku: Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (7 użytkowników i 2 gości)

Illbanko to raczej nie zęby,codziennie sprawdzam i nie widać

Magduchahaha własciwie zdjęcia Weroniczki mam,potrzebuję tylko twoją zgodę na ich wykorzystanie i datę twoich urodzin

Stary 2009-11-25, 13:52   #4470
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull kurde z tą siostrą to nie ciekawa sytuacja, wiem, że to nie Twoja wina, ale ja na miejscu tych rodziców pewnie też bym jakiś tam mały żal miała, no może nie do Ciebie, ale do losu, i może też bym dziwnie patrzyła, choć wiadomo, że TY niczemu absolutnie nie jesteś winna.
Moi rodzice też mają żal do dziewczyny mojego brata, że dy by coś tam to może by było inaczej, ale dziewczyna nie jest niczemu winna i pewnie również było jej ciężko i przezywała też śmierć mojego brata a swojego chłopaka.
Jak napisałaś o tej koleżance to ja już nie mogę doczekać się swojego wypadutylko boję się, że nie dostanę opiekuńczego i co wtedy

Illbana ten Twój Guziczek to zdolna bestia, a Ty narzekasz, że on nie siedzi! Za to jak już mądrze mówi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości