|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witajcie
![]() U mnie dziś jakby ... pod górkę ![]() ![]() No trudno. Rano z wielkim trudem wcisnęłam w siebie troszkę wieśniaka a teraz zajadam kotlety z jaj bo już mi inne rzeczy zbrzydły... Mam też zamiar upiec sobie sernik, może mi się uda ? Na obiad będzie "coś" z cycków a potem się zobaczy... Pozdrawiam i życzę spadków Czy ktoś wie co się dzieje z Didier??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ DOBRY
Ja wcinam makrele wędzoną, skoro jest napisane że rybki wędzone można to makrela też się zalicza ![]() A ja tu pytanie z innej beczki mam, ile można zrzucić na 3 fazie? bo ja juz jakoś nie mam siły ciągnąć drugiej, już widze, że coraz gorzej mi idzie. I ta moja magiczna liczba 60, chcę się jej pozbyc na zawsze, a ona nie chcę mnie opuścić. Chyba mam depresje dietową heh
#1083 |
Raczkowanie
|
dzień dobry!!
i faktycznie jest dobry. Choć z rana, nieco mnie podrażnił szefu mój w pracy, ale później od kilku osób usłyszałam jak ja to schudłam i ładnie wyglądam i dzień od razu fajniejszy sie zrobił. Była, a właściwei nadal trwa, próba wytrzmałościowa, bo dziś Katarzynki (znaczy się ja ![]() ![]() A wieczorem jeszcze koncert i piwko w ramach prezentu dla siebie, tu już się przyznaje przed popełnieniem grzechu ![]() Życzę równie miłego dnia ![]() PS. No i oczywiście wszystkim Kasią (Kasiom?) Dukankom wszystkiego Najlepszego Edytowane przez kaaania Czas edycji: 2009-11-25 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
Cześc dukanki
![]() Dziś samopoczucie lepsze niz ostatnio więc cos napisze(bo od kilku dni chandra i tylko czytam)ogólnie to wreszcie po @ i dziś ostatni dzień P+W więc jutro skoczę na wagę i zdam relacje. Ogólnie to nie spodziewam się po 10 dniach nic tzn dużo grzechów popełniłam w wekeend i żle się z tym czułam. Poskromiłam już chyba niekończacy się głód i od wczoraj czyściutkie konto mam. Myślę że waga łaskawa bedzie i pokaże w najgorszym wypadku zastój ![]() ![]() ![]() ![]() A się napisałam ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Katarzynek ![]()
START 12.10.09 BYŁO 90 kg ![]() 71,6(13.03.10) mniej mnie o 18,4kg BEDZIE 65 kg ![]() Edytowane przez megusik Czas edycji: 2009-11-25 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Przyczajenie
|
Cześć!
U mnie już 4 dzień diety z 10, które zaplanowałam, ale myślę, że dam radę. Drugiego dnia byłam jakaś strasznie zmęczona, a wczoraj- czyli 3 dnia miałam straszną ochotę na coś słodkiego, no i skusiłam się dosypałam do serka 1 łyżeczkę cukru. Wiem, że nie powinnam, ale NIENAWIDZĘ SŁODZIKA. Czy można go czymś zastąpić? Dzisiaj jest już ok, czuje się świetnie i nie mam żadnych zachcianek. DAM RADĘ!!! Trzymam kciuki za wszystkich ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ I DZIĘKI ZA WSPARCIE. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |||
Rozeznanie
|
Witam witam!
Cytat:
Nic nie robilam z sojowych otrebow bo takowych nie znalazlam! Badz kolezanka dobra i podrzuc zdjecie jakies albo chociaz jak to sie dokladnie nazywa... Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogole kobity Wy przestancie tu epatowac tym swoim wiekiem. No normalnie zeby bola. Stare to moze i bedziemy jak bedziemy glupio gadac. Poki dusza mloda reszta tez mloda. A te nasze odchudzane cialka! Ha - to dopiero hot stuff! ![]() p.s. Aktualny powiedzial, zebym nie gubila calkiem boczkow, bo on lubi za nie chwycic... ![]() ![]() No i gdzie jest Didier?? Przekombinowala w walce z marchewkowym potworem i polegla czy jak?
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-11-25 o 12:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję. Wzajemnie ![]() Co do ciasta, to miałam podobnie. Na szczęście nie jestem jakimś wielkim fanem słodkości, więc tylko trochę je pośliniłam ![]()
![]() |
#1088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
toasted soya bran. Byly na polce obok wszystkich innych branow i maki. Sa drobniutkie i lekko popielate. Opakowanie przezroczyste z mala nalepka. Na ich stronei nei znalazlam wiec fotki na razie nei wstawie. chyba 65p kosztowaly ale tego juz nie pamietam.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Rozeznanie
|
Ty mi sie tu nie doluj, tylko zarzuc jakies dukanowe cos i do przodu! Wiesz, jak wspomnialam kiedys mojej bardzo wrazliwej matce, ze mam problemy wewnetrzne to mi zyczliwie poradzila tabletki na robaki
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
A tak w ogole to jeden dzien bez otrebow w przesadnej ilosci i sie zatkalam. I to tak na amen, ze w bolach ryczalam wielkim glosem, ze chce na pogotowie ostatniej nocy... Wiec od dzis bede jesc WIECEJ otrebow niz 3 lyzki. bo jak tak jadlam to nic mi nie bylo. A teraz jest. Chociaz nie wiem, bo sie skusilam wczoraj wieczorem na jedno ciastko Delicje jagodowe w czekoladzie bialej (sztuk 1). I teraz nie wiem, czy to nie ten zakichany cukier, ktorego juz nie umiem moze trawic czy cos takie kuku mi zrobil, czy brak otrebow?? Teraz przez tydzien na tylku usiasc nie bede umiala... Wy tez tak macie? Sorry w ogole za temat.
![]() |
#1092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poruszyla mnie empatia twojej mamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
lanka
![]() znaczy ja sie nei nabijam i rozumiem kobiete w cierpieniach. ale buchnelam smiechem na cale biuro az mi sie Rysiu zaczal przygladac. Ja otreby wcinam dziennie. 3 lyzki dozwolonych i teraz dosypuje soebei jeszcze "on top" te sojowe skoro maja tak malo wegli. Problemow zadnych nei mam,
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
Nie, ja jestem bardziej wrazliwa. Czasem przybieram taka poze, bo tak latwiej sie nie rozplakac.
#1095 |
Raczkowanie
|
Pisanie magisterki = straszliwy apetyt i pragnienie.
Pierś z kurczaka, kubek ptasiego mleczka z jog.0% ( Obory.. fajne miejsce na produkcję jogurtów ![]() ![]() Po ciuchach widzę zastój albo wręcz przybór. ![]() ![]() Czy jest jakiś limit wody/płynów, którego nie możemy przekraczać? Ostatnio przeczytałam, że to 3.5-4.litry/doba. Widziałam w sklepie otręby orkiszowe.. czy one się u nas łapią w diecie?
#1096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogole wydalam wlasnie ciezko zarobione 21 funtow na amazonie. Ksiazki sobie kupilam. Takie rozwijajace. Po angielsku na dodatek ![]() Wiolqn my musimy isc na te zakupy, tylko nie teraz, bo teraz to ja jestem generalnie "pustak". Poczekajmy do wyplaty. A jeszcze lepiej, zamiast w weekend, to wziac se dzien urlopu i poszalec. Serio - najlepsze zakupy ever ![]() ![]() A mozna i tak >>
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-11-25 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i Amazon palamy do siebei miloscia przeogromna. W domu nie mam juz gdzie ksiazek trzymac, w biurze wysypuja sie z szuflad, sterte mam w rogu za krzeslem. Gdy ostatnio robilam przeprowadzke to wyslalam 130kg ksiazek do rodzicow (tata sie nei ucieszyl). Ksiazki kocham namietnie a na amazonie przewaznie po 0.01p i jak tu nie kupic? urlop na zakupy to ja bym chciala tylko ze w chwili obecnej to ja do kwietnia urlopowo wygladam -1. takze pozostaje weekend i przedzieranie przez tlumy i wrzeszczace dzieciaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zrobiłam dziś rano pierwsy raz placuszki otrębowe ....o rany jakie smaczne mniam jakoś mnie dziś na placuszki naszło i właśnie zajadam twarożkowe też mniamniuśne
05.10.2009 START 73..>72..>71..>70..>69..> 68..>..67..>66..>65 ..<64..<63...BN Edytowane przez becia78 Czas edycji: 2009-11-25 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sie rozwijam psychologicznie, tzn pracuje nad swoimi demonami ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki!
Czy kt,óraś robiła pizze tzn czy otręby mielimy czy całe i czy taki placek mogę wsunąć na raz?? Robie dziś pizze dla koleżanek(babski wieczór bo panowie na piłke jadą) i też bym chciała pizze zjeść ![]() Dzięki z góry!!!
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musisz ich mielic. Jak chcesz cala na raz to lepiej daj mniej skrobii kuku (czubata lyzke)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Twilight mam po polsku, przywiozlam serie z wakacji, a komedie i kryminaly to ja kocham ![]() ![]()
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
nie musisz ich mielic. Jak chcesz cala na raz to lepiej daj mniej skrobii kuku (czubata lyzke)[/QUOTE]
Dziękuje to jaki to przepis bo w przepisowni jest ok 0,5 szk?! ![]()
#1104 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Jutro mam ważenie-jakoś mam opory...bo przedłużyły mi sie warzywka i pewnie będzie wzrost albo spadek... W ogóle to nie umiem się pozbyć mojej oponki na dole brzucha ![]() ![]()
#1105 |
Zakorzenienie
|
ja to tak na oko wszystko robie, troche skrobii, dzienna dawka otrab, lyzeczka drozdzy, odrobina cukru by drozdze mialy na czym rosnac i ciepla woda do gestosci. isabel dodala jajko. odstawic na 10-15 minut aby napuchlo i podroslo. rosnac za bardzo nei chce bo brak glutenu
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-11-25 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
A mnie dopadł jakiś kryzys
![]() ![]() ![]() ![]() W jednej chwili obrzydło mi wszystko co jadłam do tej pory. Poza tym mam takie dziwne uczucie w żołądku - jakby zgaga - już od 2 dni tak mnie coś piecze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze i ja dzis pizze zrobie... taka z sama wedlinka... uciekam juz pomalu, do zobaczenia jutro!
![]() |
#1109 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Poradźcie mi proszę, czym mogę zastąpić słodzik, bo go nie znoszę. U mnie dziś super, trzymam się i wcale mnie nie ciągnie do innego jedzenia. Pozdrawiam wszystkie dukanki. Dziewczyny nie łamcie się, jak waga spada po woli to i lepiej, bo ciałko będzie jędrniejsze. Chwilowe zatrzymanie wagi to też nie straszny problem, trzymajcie się planu, to wkrótce poleci do dołu. Więc głowy do góry i o uśmiech proszę!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mozesz go zastapic cukrem trzcinowym ....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.