Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 10:36   #1741
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia
Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

hehe to moze ktos zdradzi nam skuteczny sposob. chociaz jakna moje oko to po prostu trzeba miec szczescie i tyle Kiedys byla tu chba mowa ze niektorzy po kilkaset e-maili wysylaja i dlatego wygrywaja Ale ile w tym prawdy

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 10:37   #1742
ankoro
Wtajemniczenie

Czy ktoś dostal już odpowiedź od firmy czy ta biżuteria Diamondesque jest tylko posrebrzana czy także rodowana i czy ma w środku szlachetne szkło szlifowane czy cyrkonie?

Ja pisalam do nich kilka dni temu , ale nie mam żadnej odpowiedzi.
Stary 2009-11-25, 10:40   #1743
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
ja zawsze wpisywalam takim schematem :

Krzyżówka z hasłem nr (i tu numer)

(hasło)

(imie nazwisko, adres)

numer konsultantki: (i tu numer )

ale nie wiem czy dobrze to robilam bo nigdy nic nei wygralam
acha,to i ja tak spróbuję,chociaż wątpię również ,ze coś wygram,bo w życiu nic nie wygrałam
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:03   #1744
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
zgadzam się, nad stronami zapachowymi mogliby popracować
I prawdą jest, że są takie osoby które stale kupują te same kosmetyki, sama takie znam, ale ja, moje siostry, koleżanki, raczej wciąż wypróbowujemy nowości, oczywiście są takie kosmetyki do których wracamy, ale są one nieliczne. Myślę że firma w Polsce stawia właśnie na takie osoby. Widzę, porównując nasze katalogi do zagranicznych, że te zachodnie są bardziej kierowane do kobiet dojrzałych, żon i matek, które są wierne wypróbowanym, sprawdzonym kosmetykom (stąd ich mała zmienność w katalogach), które zamawiają nie tylko dla siebie, ale i dla rodziny (stąd więcej gadżetów dla dzieci i mężczyzn) i które spędzają dużo czasu w domu, stąd łatwiej jest im zamówić kapcie i torebkę z katalogu niż wyjść do sklepów. Takie są moje przemyślenia, ale oczywiście nie mam wiedzy na ten temat. Mi nie przeszkadza, że w naszych katalogach są torebki i biżuteria, po prostu omijam te strony, ale boję się tego, że firma będzie rozwijać ten asortyment pozakosmetyczny kosztem samych kosmetyków. Wolałabym żeby było więcej szminek, balsamów i zapachów niż produktów typu bielizna, wisiorki, skarbonki czy zestaw narzędzi...
Jeśli chodzi o te zaganiczne katalogi fakt są one naprawdę śliczne i pięknie wydane można nacieszyć oko. Jednak zadecydowanie za dużo jest tych różnych dodatkowych rzeczy pozakosmetycznych. Choć wszystko jest bardzo interesujące wcale osobiście nie mam sennych marzeń żeby to samo było u nas.
Jest to firma kosmetyczna niech pracują nad udoskonalaniem kosmetyków a nie nad wprowadzaniem bielizny czy innych dodatków.
Stary 2009-11-25, 11:09   #1745
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o te zaganiczne katalogi fakt są one naprawdę śliczne i pięknie wydane można nacieszyć oko. Jednak zadecydowanie za dużo jest tych różnych dodatkowych rzeczy pozakosmetycznych. Choć wszystko jest bardzo interesujące wcale osobiście nie mam sennych marzeń żeby to samo było u nas.
Jest to firma kosmetyczna niech pracują nad udoskonalaniem kosmetyków a nie nad wprowadzaniem bielizny czy innych dodatków.
Też mam takie samo zdanie, niech firma kosmetyczna zajmuje się sprzedażą i ulepszaniem kosmetykow, a nie rozdrabnia się na produkty jubilerskie, odzież czy inne dodatki. Może to być , ale w skromnej skali.
No coż robią te produkty za grosze w Chinach i dzięki temu zbijają kokosy na torebkach itp. Wiadomo pieniądz rządzi.
Stary 2009-11-25, 11:22   #1746
Ewlyn
Zakorzenienie

Wczoraj składałm zamówienie na II termin.
Mam juz zafakturowana szczotkę z naturalnym włosiem, która była w brakach wczesniej.
Przychodzi tez już komplet Noemi - wczesniej dziewczyny pisały, że nie ma.

Te garisowe próbki dalej nie przychodzą
Stary 2009-11-25, 11:45   #1747
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja też wzięłam dla siebie i dla mamy i też jesteśmy zadowolone, zapach jest przyjemny i delikatny, tylko oddałam mamie balsam i żel bo nie lubię takich perfumowanych
Dla mnie nieco zbyt kwiatowy, ale sprzedałam tych wód z 10. Rozdzielałam je od zegarków, balsamów z żelami, w efekcie mam 4 zegari luzem Jeden wzięłam sobie, drugi dałam mamie, a dwoma pozostałymi pewnie obdaruję kogoś na gwiazdkę Bardzo mi sie podoba zestaw zel + balsam w tej srebrnej torebeczce, na prezent idealne i estetyczne.
Mało tego, kupiłąm wczoraj w Coku C.L. Rouge, bo mi laska w pracy pokazała cenę w katalogu przerobioną na 86zł. Myślę sobie .... hmmm mówiłam, że wody prestige sa tańsze, ale nie pisałam cen. Aż dziś z ciekawości znalazłam w pracy ten katalog, z którego ona mi pokazywała te cenę i faktycznie to nie ja pisałam Córka koleżanki też jest w Avonie i to był od niej katalog, tak więc zupełnie nieświadomie odebrałam jej kilka zł zarobku...

Wiecie, że w Cokach za zakupy powyżej 1000zł jest serum witaminowe na noc z Solutions (pomarańczowe) za 5zł? Wczoraj z tego skorzystałam i dałam jako gratis, zresztą sama używam tego serum i jest dobre w przeciwieństwie do tego niebieskiego nawilżającego, po którym rano wyglądam tak, jakbym całą noc spędziła na ostrym balowaniu....

Poza tym postanowiłam jesiennie zmienić kolor oprawy oczu na fiolet i kupić coś nowego w tej tonacji. Jestem przed wyprobowaniem SuperShocka Intense Violet i mineralnej kredki Iris. Zobaczę jaki efekt

Musze Wam powiedzieć, ze zainteresowanie K16 przerosło najśmielsze moje oczekiwania, baa, nawet marzenia. Ze 2 litry to sprzedałam samych perfum, nie mówiąc o reszcie. Policzyłam np. upust na Incandessence w światecznej cenie i wyszło mi, ze grosze więcej płacę za wodę z atomizerem, więc ją sprzedaję - i tak po kosztach i tak, a dziewczyny są o wiele bardziej zadowolone i zdobyłam parę nowych klientek

Po kolejnej "dniówce" pod tytułem Avon padam z sił (choć ta dzisiejsza była krótka, bo tylko od 7.30 do 12.), ale jestem zadowolona bardzo. Szkoda, że taki katalog zdarzył mi się dopiero pierwszy raz od chyba 6 lat.... Mogłoby tak być częściej
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:55   #1748
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość

Wiecie, że w Cokach za zakupy powyżej 1000zł jest serum witaminowe na noc z Solutions (pomarańczowe) za 5zł? Wczoraj z tego skorzystałam i dałam jako gratis, zresztą sama używam tego serum i jest dobre w przeciwieństwie do tego niebieskiego nawilżającego, po którym rano wyglądam tak, jakbym całą noc spędziła na ostrym balowaniu....
j
Dzięki za informacje o serum, ale z prostego powodu nie skorzystam z tej promocji. Gdzie mi do takich zakupow w COK-u.

Gratuluję takiej sprzedaży, kwota robiąca wrażenie.
Stary 2009-11-25, 12:06   #1749
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje o serum, ale z prostego powodu nie skorzystam z tej promocji. Gdzie mi do takich zakupow w COK-u.

Gratuluję takiej sprzedaży, kwota robiąca wrażenie.
Ja juz poprzednio miałam takie zakupy, ale nikt mi nie powiedział o tym serum. Tym razem w COKu była kolejka, usiadłam i zobaczyłam plakat, stąd o tym wiem.
Zresztą powiem Wam szczerze, ze robiąc zakupy myslałam, że im tam w tym COKu urodze - temperatura 30stopni!! Prosiłam chyba ze 3 osoby, zeby to grzanie zmniejszyli, ale gdzie tam, KK, spływające potem o 10 rano, ja chociaż kurtkę zdjęłam a i tak wyszłam "rumiana" na buzi jakbym kilka godzin spędziła w pełnym słońcu. Pracownikom Coku wszystko jedno -są w firmowych T-shirtach.
Taką kaśe Avon robi przed światami a o komforcie dla zarabiającej na to rzeszy KK nikt nie pomyśli, przykre....
Stary 2009-11-25, 12:32   #1750
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
czy oferta podlega wielokrotności ? bo właśnie się wybieram do COKu i chętnie kupię
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 12:49   #1751
kafetka
Zadomowienie

mam ptyanko kolor kresdki onyx?? to jest jaki?? bo w katalogu bardzo slabo widac???
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 12:51   #1752
myszka1313
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie nieco zbyt kwiatowy, ale sprzedałam tych wód z 10. Rozdzielałam je od zegarków, balsamów z żelami, w efekcie mam 4 zegari luzem Jeden wzięłam sobie, drugi dałam mamie, a dwoma pozostałymi pewnie obdaruję kogoś na gwiazdkę
A gdybyś np nie znalazła dwóch osób które możesz nimi obdarowac to była byś skłonna mi jeden sprzedac?
Skąd jesteś? Jeśli tak, to jaką cenę byś zaproponowała?
Ja się zakochałam w tym zegarku ale nie zarabiam jeszcze tyle w Avonie, poza tym zbliżają się święta, więc musiałam go sobie darowac. Ale szczerze mówiąc miałam już taki moment że planowałam okrasc jakiś bank żeby tylko mie ten zegarek

"Everytime I hear thunder I wonder if Vampires are playing baseball"
myszka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 13:06   #1753
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Wczoraj składałm zamówienie na II termin.
Te garisowe próbki dalej nie przychodzą
To jest conajmniej dziwne, bo ja je zamówiłam tak normalnie z formularza zamówień i przyszły. Co prawda było napisane, że brak w magazynie, ale na dole faktury już były.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 13:16   #1754
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka1313 Pokaż wiadomość
A gdybyś np nie znalazła dwóch osób które możesz nimi obdarowac to była byś skłonna mi jeden sprzedac?
Skąd jesteś? Jeśli tak, to jaką cenę byś zaproponowała?
Ja się zakochałam w tym zegarku ale nie zarabiam jeszcze tyle w Avonie, poza tym zbliżają się święta, więc musiałam go sobie darowac. Ale szczerze mówiąc miałam już taki moment że planowałam okrasc jakiś bank żeby tylko mie ten zegarek
Obejdzie się bez okradania banku, wysłałam Ci PW

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
czy oferta podlega wielokrotności ? bo właśnie się wybieram do COKu i chętnie kupię
Tak podlega. Z tym, ze musisz mieć np 2 razy po tysiąc zakupy, cos tam w coku marudzili, ze za 2 tysiace jednorazowo dadza jedno serum, ale to chyba kwestia dogadania z pracownikiem centrum.
Mało tego, oni tam próbowali wmówić kobiecie kupującej za 1200 z katalogowych, ze jak skorzysta z tego serum, to nir dostanie demo w paczce w przyszłym katalogu.... Ja juz przez to gorąco w coku nie wdawałam sie w dyskusję, bo mi się zwyczajnie nie chciało natomiast te programy sie nie wykluczują, a uzupełniają

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
To jest conajmniej dziwne, bo ja je zamówiłam tak normalnie z formularza zamówień i przyszły. Co prawda było napisane, że brak w magazynie, ale na dole faktury już były.
Łatwiej sprzedać coś, niż dać gratis
Kupowałam cienie i dostałam w coku aż dwie próbki (po upomnieniu sie oczywiscie)

Edytowane przez malka
Czas edycji: 2009-11-25 o 13:17
Stary 2009-11-25, 13:19   #1755
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, nie masz racji. W COK-u nikt Ci zwrotów nie przyjmie. W Krakowie jest to tylko możliwe po wcześniejszym uzgodnieniu z Warszawą. Uparłaś się , a nie masz racji.

Może w Bydgoszczy tak jest, jest to jednak wyjatek.
Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
nikt nie robi ci łaski, że przyjmie zwroty;] jutro zadzwonie do krakowa do coku i specjalnie dla ciebie sprawdze!!!
Cytat:
(...)a ja sprawdzę jutro w warszawskich COKach (...)
Cytat:
Napisane przez aqqA Pokaż wiadomość
co prawda tylko raz miałam taką sytuacje ale Pan w Szczecińskim COK-u powiedział, że oni się zwrotami nie zajmują i żeby odsyłać do warszawy..(z wyjątkiem sytuacji, gdy kupuje coś w coku).
Zadzwoniłam do wrocławskiego COK i zaprzyjaźniona Pani powiedziała, że jedynie za zgodą i na polecenie Warszawy, czasem w okresie przedświątecznym były takie zezwolenia niejako z automatu, ale w tym roku nie miały takiej dyspozycji
Cytat:
Czy ktoś dostal już odpowiedź od firmy czy ta biżuteria Diamondesque jest tylko posrebrzana czy także rodowana i czy ma w środku szlachetne szkło szlifowane czy cyrkonie?

Ja pisalam do nich kilka dni temu , ale nie mam żadnej odpowiedzi.
Dostałam połowiczną, a praktycznie żadną
Cytat:
Napisane przez Obsługa Internetu
Uprzejmie informujemy, że Pani zapytanie zostało przekazane do Działu Marketingu. O wyniku zgłoszenia zostanie Pani poinformowana w oddzielnej korespondencji.
Wysłałam też maila z pytaniem o kalendarze, bo na jednym forum rosyjskim znalazłam fotkę i spytałam, czy można takie dostać, czy chcą zaoferować dopiero na poczatku przyszłego roku, jak wszyscy już sami sobie kupią inne.
Hosenka* wybacz, że wklejam tutaj, ale inaczej post byłby bez sensu

Edytowane przez MaT
Czas edycji: 2009-11-25 o 13:22
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 13:29   #1756
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Hosenka* wybacz, że wklejam tutaj, ale inaczej post byłby bez sensu
Fajna fotka, ja w zeszłym roku kupiłam tych kalendarzyków z 10 (najpierw z próbkami, potem tańszych bez probek), a w tym roku zaopatrzyłąm się w extra wygladający kalendarzo-noteso-terminarz z "dziewczyny" za UWAGA 2,80zł. Format podobny, okładka o niebo lepsza od tych dwóch poprzednich z Avonu (materiałowa, czarna w błyszczace kwiaty), a gazetka syn obdarzył ulubiona koleżanke w klasie, więc same korzyści
Stary 2009-11-25, 13:30   #1757
anulkaandzia
Raczkowanie

fajnie jakby były te kalendarze w ofercie z checia bym zakupiła
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 13:45   #1758
teroslawa
Raczkowanie

Cytat:
Łatwiej sprzedać coś, niż dać gratis
Kupowałam cienie i dostałam w coku aż dwie próbki (po upomnieniu sie oczywiscie)
Składałam zamówienie w poniedziałek i mam te gratisowe próbki normalnie zafakturowane. Ciekawe w takim razie czy będą w paczce...
Stary 2009-11-25, 14:17   #1759
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Wysłałam też maila z pytaniem o kalendarze, bo na jednym forum rosyjskim znalazłam fotkę i spytałam, czy można takie dostać, czy chcą zaoferować dopiero na poczatku przyszłego roku, jak wszyscy już sami sobie kupią inne.
Ale przecież te na zdjęciu to takie malusieńkie kalendarzyki kieszonkowe to chyba nikt tego nie kupuje Więc nawet jak dadzą w styczniu to chyba żaden problem.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:27   #1760
renia0809
Wtajemniczenie

na stronce są wyniki krzyżówki nr 41 znów wygrałam
wiecie może co jest nagrodą?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:40   #1761
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
na stronce są wyniki krzyżówki nr 41 znów wygrałam
wiecie może co jest nagrodą?
Gratuluje!! Jak Ty to robisz?!
Hmm.. skoro zaczynają się ukazywać rozwiązania krzyżówek to może znów zaczne wysyłać.

edit:
Woda toaletowa Jet Femme.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

Edytowane przez aqqA
Czas edycji: 2009-11-25 o 14:41
aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:46   #1762
renia0809
Wtajemniczenie

dzięki za info
już raz wygrałam tą wodę i zapach mi się znudził ale najwyżej sprzedam jakiejś klientce
wysyłam regularnie około 5 maili dziennie lub co drugi dzień i jakoś mi się udaje
wiecie do kiedy wysyła się rozwiązania krzyżówki nr 46 bo nadal wysyłam a nie wiem czy jest już po terminie czy nie
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Edytowane przez renia0809
Czas edycji: 2009-11-25 o 14:47
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 14:58   #1763
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
tez uwazam ze z tymi probkami to dziwnie troche jakby ktos wrzucal jak chce raz sa raz nie ma dziewczyny po pierwszym terminie pisaly ze nie ma ja natomiast dostalam ja (mowie o tych gratisowych) na drugi termin zamawialam tez kilka rzeczy w tym jedna z tych stron z ta probka i tez jest
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 15:24   #1764
ewa_krk
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za info
już raz wygrałam tą wodę i zapach mi się znudził ale najwyżej sprzedam jakiejś klientce
wysyłam regularnie około 5 maili dziennie lub co drugi dzień i jakoś mi się udaje
wiecie do kiedy wysyła się rozwiązania krzyżówki nr 46 bo nadal wysyłam a nie wiem czy jest już po terminie czy nie
do 28 listopada jest 46 gratuluje tez tak chce:P gratuluje:P

Edytowane przez ewa_krk
Czas edycji: 2009-11-25 o 15:29
ewa_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 15:36   #1765
alehcar
Rozeznanie

na rosyjskim forum znalazłam zdjęcie tego diamentowego tuszu podkręcającego, wiem, że sporo osób o niego pytało, mi już przeszła na niego ochota, bo się przejechałam na brązowym super curlacious
http://www.avon-forum.ru/4images/det...91&mode=search
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 16:17   #1766
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale przecież te na zdjęciu to takie malusieńkie kalendarzyki kieszonkowe to chyba nikt tego nie kupuje Więc nawet jak dadzą w styczniu to chyba żaden problem.
Jasne, ale oni przynajmniej mają te maleńkie, które ja chętnie bym kupiła i porozdawała, zamiast ciągle się powtarzających próbek
Ten katalog w styczniu, to miałam na myśli normalny, wielokartkowy, że wtedy już bez sensu robić komuś prezent, jak rok się zaczął
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 16:59   #1767
83evelinka
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!!!
Jestem w szoku, niedawno otrzymałam paczuszke,a w niej na prośbe klientki zamówiłam próbki zapachu Tru Glow- postanowiłam powąchać , wysmarować się tym zapachem pierwsza(przyznam się nigdy nie miałam styczności z tym zapachem) i dosłownie padłam!!! dla mnie to jest zapach męski- powaznie, pachne zapachem męskim, nawet mój TŻ to stwierdził i cała reszta rodziny, a tato powiedział,że jest to zapach w sam raz dla niego...
Rety,jak mi przeszkadza ten zapach-męski!! Ciekawa jestem reakcji klientki
Stary 2009-11-25, 17:00   #1768
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za info

Rozumiem, że wygrałaś w krzyżówce.. Udało mi sie teraz przed chwila sprawdziłam
Jak oni wysyłaja te nagrody? Osobno kurierem, czy do zamówienia dołączają?
Ale się cieszę
Stary 2009-11-25, 17:01   #1769
83evelinka
Zadomowienie

P.S otrzymałam 3 próbki kremu solution, mimo że nie zamawiałam ich,ani nic z tej serii.
Stary 2009-11-25, 17:18   #1770
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
P.S otrzymałam 3 próbki kremu solution, mimo że nie zamawiałam ich,ani nic z tej serii.
Próbki dodają do produktów zamówionych ze stron od 80 do 83

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2009-11-25 o 17:20
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości