|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VII
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Martaalka gratuluje!!
![]() A ja mam egzamin 3 grudnia o 8:00... ledwo wczoraj zdąrzyłam się zapisać... Bo jakaś babka mi w tył L przypakowała, bo się zagapiła :/ :/ a ja się tak wystraszyłam, że normalnie nie wiedziałam co się dzieje... patrze w lusterko, a tu jakaś kobitka przerażona macha za kółkiem rękami
|
|
#3393 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do samego egzaminu nie wszystko pamiętam, ale to chyba normalne zdawałam na Radarowej. Czekałam jakieś 35 minut na wyczytanie. Najgorsze było właśnie te pół godziny, potem stres zmalał. Plac w porządku. Do pokazania miałam światła pozycyjne i olej silnikowy. Zaraz po wyjechaniu z ośrodka parkowałam równolegle. Było jeszcze ciemno, a obok krawężnika były jakieś krzaki i parkowałam mocno na czuja. Trochę nie wyszło, ale sama szybko poprawiłam i było okej. Jeździłam jakieś 40 minut po wszelkich zakątkach Ochoty. Generalnie wydawało mi się, że zabrał mnie we wszystkie miejsca na które instruktorzy zwracali uwagę, żeby uważac. Egzaminator ciężko powiedziec czy miły czy nie. W ogóle sie nie odzywał, tzn. tylko, że coś źle robię zgasł mi tylko raz, ale na środku skrzyżowania :/ No i marudził, że wolno jeżdżę. Myślę, że był w porządku. Byliśmy w trudnych miejscach, ale nie wydaje mi się, ze jeździ tam by kogoś oblac, a po to żeby go sprawdzic. Hmm, ciężko to wytłumaczyc. W każdym razie czułam, że nie był negatywnie nastawiony i czasem wydawało mi się, że jest po mojej stronie i chce żebym zdała. Grunt to skupienie i wiara w siebie. Wiem, ze teraz łatwo to mówic. Cieszę się, że mam to już za sobą. I wielkie dzięki za gratulacje. Ja sama jestem jeszcze w szoku. |
|
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
A ja przed godziną odebrałam prawko. Teraz co i rusz je oglądam i nie mogę się nacieszyć. Taki mały dokumencik a tak cieszy. Teraz już mam myśli jak to będzie jak sama gdzieś pojadę i mam lekkiego pietra na samą myśl, ale trzeba będzie się odważyć i zacząć jeździć.
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, słyszałyście o zmianach w egzaminach, które kiedyś tam
mają nastąpić?W dzisiejszym Dzienniku Łódzkim jest opisane, m.in: będzie 20 tras na każdy WORD dostępnych w necie, komputer będzie losował trasę, nawigacja będzie wydawała polecenia, a egzaminator ma tylko siedzieć i kontrolować, nie komentować. Plastik będzie się odbierało od razu, a do teorii będzie się można uczyć samemu (osoby ze średnim wykształceniem, reszta będzie musiała mieć zaświadczenie w kursu... a licealiści?), zresztą do praktyki też, tzn nie będzie obowiązkowy kurs. I by to wszystkie mieli wprowadzić do końca 2010 na Litwie się wzorują
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
a ja sobie czekam na odbior od tamtego poniedziałku ;P
zdałam za 1 razem, he ;D
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
hej laski
![]() na litwie sie wzoruja?w usa najlepiej teori i praktyki się samemu z rodzicami uczy potem sie zdaje teorie z 90 pytan , chyba jakies 13-15 mzona meic zle , fotę robią ,plastik odrazu do odbioru a ja juz tu od 19stego czekam na ten plastyk ![]()
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
kate_lol widze ze zdałaś w ten sam dzien co ja ... moj wniosek wplynal dopiero 20 :? i tez czekam :/
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już "obowiązkowej" teorii w ogóle nie rozumiem ![]() Dokładnie, na Litwie w czasie wewnętrznego instruktor mi mówił, że podobnie było z teorią na komputerach, polscy egzaminatorzy jeździli na Litwę, jak to u nich działa, żeby u nas wdrożyć
|
|
|
|
|
#3400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki. Cytat:
Nie śmieję się z Ciebie, tylko z sytuacji. Któro podejście? ![]() Cytat:
Tylko ta nawigacja zamiast poleceń egzaminatora trochę mi nie pasuje, bo przecież na drodze mogą zdarzyć się nieprzewidziane sytuacje, a nawigacja raczej ich nie 'przeskoczy'. Cytat:
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
martaalka gratki!!
![]() klaski :ale zazdroszczę ![]() ciekawe jak reszta dziewczyn dziś, kciuki zaciśnięte!! co do nowych metod to faktycznie większość nieźle się zapowiada ale jakoś wątpię czy faktycznie zdążą z wprowadzeniem ich do końca przyszłego roku... a mnie już dopada stres a przecież jeszcze tyle dni...
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
http://lodzkie.naszemiasto.pl/wydarz...azdy,id,t.html
ale czemu taki tytuł, to nie wiem...
|
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
ZDAŁAM !!!!
relacja wieczorem bo muszę to opić |
|
|
|
#3404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawe jak tam reszta dziewczyn ![]() Cytat:
![]() egzamin za 25 godzin dzisiaj poćwiczę łuk do bólu miasto mam objeżdżone wzdłuż i wszerz tylko pozostaje kwestia placu ![]() jeny tyle kasy w to wkładać zeby wsiąść na kilka minut do samochodu i przejechać kilka metrów...---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- szczęśliwy dzień ,gratuluje
|
||
|
|
|
#3405 |
|
BAN stały
|
może te trasy komuś się przydadzą, skoro są dostępne
![]() http://www.prawojazdy.com.pl/index.php?id=68 http://www.prawko-kwartnik.info/trasy-Krakow.html http://www.prawko-kwartnik.info/trasy-Bielsko.html http://www.youtube.com/results?searc...rch_type=&aq=f Edytowane przez pomarancza89 Czas edycji: 2009-11-25 o 17:15 |
|
|
|
#3406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3407 |
|
BAN stały
|
gdzie reszta bo chcę zbiorowo gratulować ?
![]() shanta
olaaaa199111 jutro wiecie ![]() |
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Konto usunięte
|
shanta olaaaa199111 ![]() Kobiety, a mi chyba odbijac zaczyna ze stresu... jakieś zmienne nastroje mam, raz jestem irracjonalnie w 100% pewna że zdam, a za chwilę mam jakieś tragiczne wizje egzaminatora wpisującego "negatywny"... i tak w kółko... już bym to chciała miec za sobą ... Edytowane przez 0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1 Czas edycji: 2009-11-25 o 18:36 |
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czorno01 gratulacjeshanta
olaaaa199111 trzymam kciuki za jutrzejsze zdające ![]()
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
zatem o to moja relacja
![]() egzamin mialam o 14 30,wyczytali mnie jako jedna z ostatnich o 14 27.poszlam na plac a taki starszy pan troche przed 50tką mnie wyczytał.usmiechnął się wiec pomyslalam nie jest źle.mialam do pokazania swiatła mijania i płyn chłodniczy czy jakos tak.pierwsza mysl jaka mnie naszla "jejku, a co jak nie otworze maski?". ku mojemu zdziwieniu pan egzaminator sam mi ja otworzył i miałam pokazac tylko gdzie on jest.łuk i górka oki,wiec jedziemy na miasto.pierwsze zadanie to parkowanie równoległe,zaczynam parkowac a on pokazal mi ze mam juz krecic,bylam w szoku wiedzialam ze chce zebym zdała zrobilam pare błedów bo sama byłam ich świadoma,a on nawet nie zaznaczył ich na tej karcie życze wam,abyscie trafiły na takiego egzaminatora iiii dziękuje za trzymanie kciuków bo napewno w tym jest też wasza zasługa |
|
|
|
#3412 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 3maj kciuki żebym dostała tego samego egzaminatora co Ty!
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
Anusiak24- aaa gdzie zdajesz??
|
|
|
|
#3414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super !
Cytat:
Nie wolno tak mówić. Zobaczysz, że jutro to Ty pokonasz łuk, a nie odwrotnie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3415 |
|
Raczkowanie
|
NIE ZDAŁAM
![]() ![]() to był straszny dzień... rano troszkę zaspałam, po 9 na egzamin z języka, denerwowałam się jak cholera. Ale zadowolona z siebie jestem bo myślę (mam taką nadzieje) że mi dobrze poszło, wyniki w przyszłym tyg. Później biegiem do domu po dokumenty, weszłam i od razu wyszłam na tramwaj żeby na prawko dojechać. Idę na przystanek a tu komunikat że tramwaje nie jeżdżą!!! i jak tu dojechać normalnie jak miałam połączenie to 1,5h. No ale wsiadłam w pierwszy lepszy autobus i dojechałam z 4 przesiadkamiDojechałam cudem na czas. Miałam na 14:30, egzaminator wywołał mnie o 14:53 od razu jakieś pretensje i krzyk, zanim doszłam do samochodu to mi się odechciało ![]() Miałam pokazać światła awaryjne i płyn chłodzący, później łuk i ruszanie pod górkę ok. Ale koleś cały czas głupio docinał więc był coraz większy stres. Nic mu nie pasowało, że samochód przepuściłam- a nie chciałam wymusić jak poprzednim razem, w efekcie oblałam sama nie wiem na czym dokładnie muszę się z tym wszystkim przespać ![]() Jestem załamana nie wiem kiedy się zapisze na kolejny egzamin, na razie nie mam kasy na dokupienie jazd a bez tego na 4 termin iść nie mogę, może faktycznie nie umie jeździć??? no ale przecież jazdy tak dobrze mi szły.Pierwszy raz po egzaminie się rozpłakałam czuję się taka bezsilna
|
|
|
|
#3416 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
smutno nie wiedzieć na czym dokładnie... ja przy 1 egzaminie się nagłówkowałam czy tak na prawdę źle zrobiłam... a roztrząsanie nic nie daje... spokojnie zbierz kasę i próbuj, zaszłaś tak daleko i chcesz się wycofać? bo ktoś nie umie docenić tego jak jeździsz? nie szkoda Ci tych pieniążków, które już wydałaś? główka do góry - jak się nie poddasz będziesz kierowcą |
|
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zdałam już trzeci raz OŁ JE
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ważne, że my siebie motywujemy, wspieramy, dajemy nadzieję. Przecież umiemy jeździć, prawda?!
|
|
#3419 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zdałam (hurra!)!!
![]() Ale tyle dodatkowych godzin wykupiłam po pierwszym niezdanym, że uff. Jak widać, nie jest to takie straszne i da się zrobić! Mam prośbę, mogłaby mi któraś z Was wyjaśnić (albo podesłać linka) co ja mam teraz zrobić? Rozumiem, że prawko odbieram w starostwie tam, gdzie jestem zameldowana. Kiedy mam za nie zapłacić? Niestety, nie mam jak jechać do miasta w którym jestem zameldowana tylko po to, żeby zapłacić. Rozumiem, że WORD przesyła moje dokumenty, a ja mogę wpłacić 70,50zł na konto? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.
Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-11-25 o 21:38 |
|
|
|
#3420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie potrfię panować nad swoimi nerwami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

nie wiesz jak ci zazdroszcze
ja mam egzamin o 14:30 i to czekanie mnie wykancza
az mnie brzuch z nerwow boli
będzie dobrze.Zobaczysz.

klaski :

miasto mam objeżdżone wzdłuż i wszerz tylko pozostaje kwestia placu
jutro wiecie 
Nie wolno tak mówić. 
normalnie jak miałam połączenie to 1,5h. No ale wsiadłam w pierwszy lepszy autobus i dojechałam z 4 przesiadkami