|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
nom mam chwilke moze uda mi sie cos naskrobac, ale to moze w wordzie najpierw sobie napisze :p
Cytat:
Cytat:
bez gadania a z uśmiechem powinni ją przynieść!!!!!!!!i jeszcze pare szczegółw nas zdenerwowało ale to w relacji :p ehh, gdyby nie zespół... spisali się super, nieżałujemy że się zdecydowaliśmy, choć są 2 rzeczy co do których bym się czepiła :p (ale ja czepliwa i przy wszystkim znalazłabym minusy nic nie jest idealne w życiu hehe) ale wybaczam bo zabawiali gości tak że pełny parkiet ciągle i dokupić 2h grania musieliśmy :p Cytat:
Cytat:
ja też poproszę o namiar na pralnię, bo moja kiecka strasznie brudna i taka leży sobie od tygodnia i przydałoby się ją uprac ![]() Cytat:
Co do Karola mam mieszane uczucia, ale żeby to był super hiper fryzjer -jak go odebrałam na forum gdy tu dolączyłam- to nie powiedziałabym.... |
|||||
|
|
|
|
#3362 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę zrzucić oponkę z brzuszka , jednak teraz mam lekka kontuzje i siedzę w domu i się objadam. W niedziele Tz-cik upiekł Kopiec Kreta i sama pół zżarłamCytat:
Głowa do góry! Bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- W którym salonie w Lublinie są suknie Pronovias i White One?
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
no i nie udało mi sie skonczyc mojej relacji, strasznie się z tym schodzi, a jeszcze wczoraj dostalismy juz plytke z wesela i oglądalismy do 1 w nocy i dzisiaj jeszcze a teraz zerkam jak rodzice ogladaj i nie moge sie skupic na pisaniu :p będę musiała kiedy indziej dokończyć bo muszę już zmykać do domciu
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
to wygląda na to, że ja się wyśpię <lol> fryzjera mam w samo południe, a makijaż na 13.00 (w tym samym miejscu, więc myślę, że damy radę) :-D a ślub na 17.00
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
monaliska, co za bzdura
ja z moim 46 spokojnie przymierztyłam wszystkie suknie jakie chciałam wiadomo że nie wygladały idealnie ale przynajkniej miałam obraz jak by to mogło wyglądać po prostu nie wszytkie miałam zapinane ale ogólnie nikt mi nie pwiedział ze nie mogę przymierzyć było bardzo miło ![]()
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja drogą ja też jestem baaardzo czepialska...jak coś będzie nie tak to się po prostu tej osobie dostanie... nie popuszczę.
|
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja noszę rozmiar 40-42 (w zależności od producenta bo wiadomo chińszczyzna jest strasznie zaniżana) czasami nawet w jakieś 38 wejdę ale w żadnym salonie panie mnie nie dopieły w biuście a nie dostawałam do zmierzenia wcale sukni 36 tylko 38-40 |
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
Hm a ja się zapytam, czy z moim małym 36 nie będę miała problemu z mierzeniem sukni, bo mam do tej pory problemy z kupnem ciuchów dla dorosłych. Są małe rozmiary w sklepach, czy będą mi ściskać suknie, żeby nie spadła
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanko
Ana i Kamab dziękuję za miłe słowa Ostatni raz po salonach chodziłam z koleżanką 2 lata temu i jej rozmiar to małe 34
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2009-11-25 o 08:18 |
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam sama. mam gilotynkę tzn. trymer (czy jakoś tak), ale teraz trochę krzywo tnie. wyżłobiło się to coś, po czym śmiga kółko.
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie w niektórych salonach już im się nie chciało tylko tak przytrzymywały więc ani się obrócić ani nic. śmieszna sprawa. w sobotę mierzyłam suknię w rozmiarze 36 i była trochę za duża, wczoraj poszłam, żeby zmierzyć ecru i mieli rozmiar 38 i utonęłam... nie sądziłam, ze aż takie różnice są...
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam zamówic w stanach i ewentualnie ją w PL przerobić, ale jak tu wpaść na właściwy rozmiar?
|
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za wsparcie, ale i tak problem lezy w mojej glowie... jakos nie potrafie zaakceptowac swojego wygladu w sukni slubnej i przez to nie mam ochoty na chodzenie po salonach... tylko że cos trzeba bedzie wybrac... czekam na nowe kolekcje i dopiero wtedy pojde na przymiarki....
Z wypozyczeniem sukni jest fajny pomysł bo raz ze mozna mniej zaplacic za sukienke i pozniej nie zalega w szafie.... tylko trzeba miec odpowiedni rozmiar....
|
|
#3375 |
|
Rozeznanie
|
nieźle, w takim razie mając rozmiar 36 bedziemy mierzyć suknie dla lalek
Ja będę szyła suknię, ale i tak muśze pomierzyć, by zobaczyć w czym jest mi dobrze a w czym nie
|
|
#3376 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
maria- na śmierć zapomniałam napisać, ze Twoje zdjecia wyszły BOSKO
( widać, że mężuś wariat |
|
|
|
|
#3378 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, zaczytałam się w naszym lubleskim wątku, ale czasu na to potrzeba nie wiem ile...więc jeśli pytanie się powtórzy to przepraszam i poproszę o nakierowanie gdzie znajde odp. Chodzi mi Zajazd pod Kasztanami na Kreżnickiej. Na zdjeciach wyglada cudnie, czy ktoras z Was sie orientuje jak to sie cenowo przedstawia i czy w ogole moze byc cos wolnego jeszcze na czercie albo wrzesien 2011?
|
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli zechcesz mi kilka podesłać, to będę wdzięczna, a mój e-mail to wera_26@poczta.onet.pl ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3380 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
witamwas po dlugiej mojej nieobecnosci własnie jestem u rodziców i ogladałam suknie z mama jednak w mojej miescie nie matakiego wyboru jak w lublinie wiec postanawiam wypozyczac
![]() co do zaproszen mialam robic sama ale doszłam do wniosku ze kupno hurtowo w alllegro wyjdzie na to samo... ![]() MAGiALENA mam pytanko czy dałabyś rade ktoregos dnia wybrac sie ze mna by pochodzic za sukniami?
|
|
#3382 |
|
Przyczajenie
|
A jaka jest cena na 2010?
czyli jak wesele na 100os to place 50% wiecej za nie? Matko kochana....to nie jest zbyt ciekawie a juz mialo byc tak piknie |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę wysłać na PW swoj adres? chętnie obejrzałabym Twoje zdjęcia
|
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obsługa w porządku bardzo byłam na weselu, na którym było 150 osób i przy stołach była bardzo bardzo ciasno. lokal jak dla mnie na max 120-130 osób
|
|
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Ja osobiście nie byłam tam na weselu, ale byłam zainteresowana lokalem, bo mam wesele na ok 120 osób. Potwierdzam, że wesela robią od 140 osób, ale jeśli lokal nie jest na taką liczbę gości, to robią ludziom świństwo
Ale myślę, że po paru weselach na większą liczbę gości, gdzie będzie zbyt ciasno lokal straci na popularności- w końcu są inne lokale, gdzie można zrobić wesele i nie ściskać się przy stołach
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
Ooaneczka, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Wygrzej się i oczywiście nie przemęczaj się, bo to nie pomoże. Uściski!
Telka, trzymaj się- może i specjalnie pocieszające to nie będzie, ale myślę że sporo osób może tak przeżywać wejście w 'prawdziwą' dorosłość. Ja, na ten przykład, jestem dosłownie przerażona przeprowadzką do innego miasta i znalezieniem tam pracy. Zwłaszcza, że w mojej branży raczej nie zawsze funkcjonuje rozmowa o pracę, ale casting. Z jednej strony to rozumiem- jeśli masz prywtę, chcesz najlepszych. A mi się zdaję, że studenci umieją duuuuużo więcej niż ja. Źle sypiam i odwlekam wyjazd :-/ Zobaczysz będzie DOBRZE ![]() Tikida, przyznam, że ja się nad tym zastanawiałam. Głównie ze względów finansowych, ponieważ nie chcę dodatkowo obciążać Rodziców, bo jest Im bardzo ciężko, a suknie które mi się podobają niestety osiągają wysokie ceny. Doszłam jednak do wniosku, że 50% ceny za wypożyczenie to jednak sporo , a ponadto znam siebie na tyle, że bałabym się, że coś się stanie sukience i radość byłaby zmącona niepokojem. Myślę, że zdecyduję się na szycie- ja akurat lubię styl 'sierotkowaty', więc z takim wybrana przeze mnie krawcowa problemu mieć nie będzie. Szyła sukienkę mojej Siostrze, która z kolei lubi rzeczy bardzo ekstrawaganckie. Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania. I naprawdę nie przesadzam. Jednak w tej kwestii każdy ma własne zdanie, niektórzy nie wyobrażają sobie innej możliwości niż kupno sukni w salonie, ja natomiast będę wolała szyć, bo i tak nie byłabym w stanie podołać finansowo, jeśli chodzi o kupno. Ale oczywiście pochodzę przymierzać, bo chcę mieć rozeznanie w czym mi będzie dobrze. Szczęśliwie jeszcze trochę czasu zanim zacznę odpowiednie przygotowania ;-) |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystrój ok, obsługa i jedzonko też (no może poza strasznie krwistym befsztykiem na początek nie wiem jak duże planujecie przyjęcie, choć dla mnie 140 to jest max na tej sali. My będziemy mieć połowe tego, więc pani namawiała nas na salę nad samym zalewem, ale nie wiem jak oni tam wcisakają po 70 osób, więc zrezygnowaliśmy. A do czerwca czy września 2011 jeszcze duuużo czasu, więc nie daj się zwariować, na pewno jeszcze są wolne terminy
|
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki! idę dziś kupić prezenciki
ale postanowiłam Was przepytać i może poszukać inspiracji - co Wy kupujecie TŻ na mikołajki czy gwiazdkę????? ja myślałam o czymś z naszymi zdjęciami (może puzzle, kubeczki albo kalendarz), albo o śmiesznym krawacie czy gaciach. Podpowiadajcie, kochane, jakie Wy macie pomysły??? ![]() miłego dzionka! |
|
|
|
|
#3390 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich!
Dawno nie zaglądałam na forum więc wszystkim świeżo upieczonym mężatkom gratulacje i pomyślności!!! Mam prośbę do żonek gdzie kupowaliście wódeczkę na wesele i jaką hurtownię byście mi poleciły. Od nowego roku znowu drożeje akcyza i chcielibyśmy kupić alkohol jeszcze w tym roku. Mam nadzieję że żonki zaglądają jeszcze do tego wątku? ![]() pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

namiary do niej są na wizażu: 
bez gadania a z uśmiechem powinni ją przynieść!!!!!!!!
prałam swoją suknie chemicznie, Pani uprzedziła mnie że może coś się zniszczyć , objerzała suknie najpierw dokładnie, ale nic takiego się nie stało.

nie popuszczę.

( widać, że mężuś wariat
czyli jak wesele na 100os to place 50% wiecej za nie? Matko kochana....to nie jest zbyt ciekawie a juz mialo byc tak piknie