|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Dzień dobry
Wczoraj sobie trochę pomarudziłam to dziś waga pokazała 0,5kg mniej ![]() Idę sobie owsiankę szykować - ciekawe czy wyjdzie taka jak sobie wyobrażam... We wrocławiu za oknami nawet niczego sobie pogoda, mam nadzieję, że utrzyma się cały dzień A jak u Was poranek? |
|
|
|
#1142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam luszczyce - w moim przymadku dieta nie ma zadnego wpluwu na nia .
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Ej, no - owsianka wyszła git-majonez
-całkiem dobra Wsypałam 3 łyżki otrąb do garnuszka, zalałam mlekiem i ugotowałam. Jak zaczęło wrzeć to wyłączyłam. Dolałam troszkę zimnego mleka dla rozrzedzenia, szczyptę soli i słodzik, i naprawdę mi smakuje |
|
|
|
#1145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w drodze do pracy (bo, niestety, troszkę mi się pospało za długo i nic nie zdążyłam przygotować) kupiłam sobie na śniadanie 10 dkg wędliny drobiowej (a mam teraz wrażenie, że zjadłabym jeszcze ze 3 takie porcjeZnalazłam też jogurty owocowe 0% i bez tłuszczu - mam nadzieję, że to nie będzie grzech. A propos grzechów... mam dylemat! Otóż, dziś mój kolega się broni i robi imprezę... Czy jedno piwko będzie duuuużym grzechem? w końcu okazja do toastu jest, ale z drugiej strony to dopiero mój 9 dzień i nie chciałabym się "rozpuścić" Co robić? Co robić? ![]() W Krakowie pogoda też ładna, choć jakąś godzinkę temu było jeszcze mroźno - ale zapowiada się ciepły dzień. Choć tyle, by humor utrzymać na przyzwoitym poziomie. Bo waga (zastój) nie pozwala się jakoś cieszyć (choć zawsze lepiej niż do góry Ale się rozpisałam Miłego dnia!
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Izabell zejdziesz na pewno po niżej 70 ,jak mi się udało to Tobie też się uda ![]() U mnie po malutku w dół po o,1 o,2 kg ,ale jeszcze 4 kg
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wychudzone Dukanki !!!!!
![]() U mnie ciemno , szaro i ponuro - oczu nie chce sie otwierac .. Oliwka --- tak juz niedlugo ujrze 8 w rzedzie dziesiatek Bogaczka - ja zauwazylam ,ze jak mniej jem to waga szybciej spada ---wiec nie wiem czy powinnas sie przejmowac iloscia jedzenia spozytego w ciagu dnia ... Wszystkim gratuluje spadku i wszystkie kryzysowe Dukanki wspieram duchem iiiiii .... Ja mam za soba pierwszy zastuj i kryzys i dalej walcze ze swoja sloninka ....
Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2009-11-26 o 09:38 |
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc u mnie chyba jednak mniejsze porcje wchodzą w grę...
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
co do pomyslu na sniadanie to ostatnio robilam tosty francuskie:
chlebek na grubsze plastry, moczyc w rozbeltanym jajku i smazyc na rumiano. posypane cynamonem lub z nutella i zimnym mlekiem byly pycha.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1150 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane! Ja jak zwykle w czwartki to nieszczęsne seminarium przygotowuje tym razem uwaga: porównanie kamienia piersią z butelkowym szaleństwem
Dokładnie o to skrzyżowanie mi chodziło Jak już tu byłaś to trza było na kawkę się wprosić ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że po pierwszym grzechu czułam się strasznie i na dodatek przez kilka dni musiałam walczyć z silną wolą. Teraz wiem, że drugi raz bym go nie popełniła ![]() Cytat:
w końcu to nie wyścigi a ważne, że już to 10kg mniej, które najbardziej mi ciążyło.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słonko słonko słonko! Cytat:
teraz jestem po śniadanku a mi się zachciało! ![]() Aaaaa! Wiecie ostatnio robiłam gofry! Pomieszałam co dozwolone i mniam! z nutelką! Ok czyli na śniadanie był wieśniak na drugie zjem tosta francuskiego a na trzecie śniadanie gofra hmmmm extra dzień
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Isabelll nie mogłam na kawkę bo do lekarzy spieszyłam się z córcią do przychodni przyszpitalnej... No i teraz kochana musisz zapodać przepis na te gofry |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co to jest niesprawiedliwe - ze jak sie zjada to co się lubi to tyje sie w mgnieniu oka, a jak juz trzeba sie tego pozbyć ...to potrzeba czasu. No nic nie marudze i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, też nad tym ubolewam. Ostatnio pod koniec sierpnia w ciągu 1 tygodnia na urlopie przytyłam 3 kg al potem żeby zrzucić te 3 kg to potrzebowałam 1 miesiąc Dlaczego nie jest odwrotnie
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
z tym jedzeniem tak jest. Lepiej czesciej a w mniejszych ilosciacch bo:
a) z mniejsza porcja zoladek szybciej sie rozprawi i strawi wszystko co trzeba, b) jak juz pisalysmy na raz poradzi sobei tylko z 40g bialka, wiec czego nei strawi to odlozy przerwy w posilkach powinny byc nie mniejsze niz 2 godziny a nie dluzsze niz 3.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aqua slim kojarzy mi się z aerobikiem wodnym - fajna sprawa
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ..ok zgadzam sie z tym Co piszesz ....ale...... dlaczego Dukan pisze ,, ile chcesz i kiedy chcesz ?????
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane dukanki!
Londyn mrozny dzis ale sloneczny. Postanowilam wiec paradowac w moim sztucznym kozuchu w stylu syberyjskim choc produkcji niemieckiej i czapce po ulicy i witaly mnie zdziwione spojrzenia. Co prawda sporadycznie, ale jednak. Dziwny ten narod wymieszany zamieszkujacy Londyn. Im zawsze jest cieplo. W zimie w japonkach i koszulce na ramiaczkach zasuwac beda, a w lecie futrzane kozaki nosza...Musze sie przyznac, zgrzeszylam. Wczoraj polecialam z Juniorem po buty do szkoly, a ze prosto po pracy to z glodem. Wpadlismy do centrum, polecialam po mieso z rusztu, a chlop mi mowi, ze sie skonczylo! Alternatywa byly muffiny w Starbucku, albo McNugets. Wcielam male McNugets. Nawet mi nie smakowaly... Cytat:
A do Londynu musisz przyjechac na kawe. Obowiazkowo. A propos kawy, kiedy idziemy Wiolqn? Wyczailam w Starbucku, ze maja skinny vanilla latte no sugar , czyli syrop waniliowy robiony jest na slodziku a nie cukrze Boskie.
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też już nie raz slinę puszczałam na widok tego ale musiałam zarządać skład całości na co pani bardzo sie zdziwiła
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa to nam nie wolno??
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oni teraz maja te swiateczne kawy, toffi nut latte mniammniam
||
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdobry wszystkim
ja dzisiaj z pierwszym podsumowaniem...... (równiusieńki miesiąc za mną) 26.X waga startowa: 83,8/174 po I fazie(5 dni): 79,5 26.XI - 75,4 system 4/3 suma zrzuconego bagażu: -8,4 co dalej nie wiem ???? mam mnóstwo siły i samozaparcia ale jak pisałam wcześniej zaczynam się obawiać o stan swojej skóry ![]() musze ograniczyć nabiał jak myślicie czy możliwe jest pociągniecie dukana i zarazem ograniczyć do (naprawde minimum) jajek i nabiału???????????????? Pozdrawiam |
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Apropos tego słodzika: zawsze mam mieszane uczucia używając go, bo to przecież chemia... Nie boicie się, że on szkodzi, albo się odkłada w organizmie itp? Mąż mi marudzi, że tym aspartamem nasiąknie nam Dziecko, jak zajdziemy w ciążę.... :/ Tak btw - widzę, że mnóstwo Was tu z Wrocławia Ja też tam do niedawna stacjonowałam... Aż szkoda mi tych sklepów wyposażonych, bo tu, gdzie mieszkam teraz, wszystkiego trzeba szukać strasznie mocno, a i często bezskutecznie... [jak np otręby żytnie, musztardę bez cukru znalazł mi Mąż dopiero dziś!] I się Wam pochwalę - dziś zanotowałam spadek 1 kg! Cud!
|
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dlugie jedzenie ma sens, ale ja tak nie umiem. Zeby mnie bola od zucia ![]() Wiolqn na kawke to w tygodniu bo Aktualny zjezdza jutro i wraca do siebie dopiero w poniedzialek rano Prawie jak weekendowy maz, tyle ze prac mu ciuchow nie musze I cale szczescie Co poiwesz jutro na kawke? Po pracy. Bo dzis to mi Brazylijka przyjezdza zrobic brazilian . Jestem w stresie. Dobrze, ze mam zapas ketonalu w domu. Zarzuce sobie, to jakos wytrzymam
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Choć pogoda na Podlasiu paskuuuudna ![]() Absurd normalnie, ale mam od wczoraj wrażenie, że spuchłam. Że fałdy mam większe na brzuchu, poliki wielkie jak chomik ![]() A to na pewno nie @, bo skończyłam tydzień temu... Co się dzieje
|
|
|
|
#1166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Że ja na to nie wpadłam, jutro też robię tościki, bo dzisiaj już chlebek zjadłam. Jeszcze parę lat temu chlebek smażony w jajku był podstawą mojego żywienie i chyba dodatkowych kilogramów. A teraz, aż nie mogę uwierzyć, że to pyszne jedzonko ma mnie odchudzać
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
acha, no to jutro sie spotkamy. Tam gdzie ostatnio?
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-11-26 o 13:39 |
|
|
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dukanowe Laseczki
Pogoda we Wrocku fantastyczna,samopoczucie dobre tylko waga strajkuje . Mam za swoje po 10 dniach +0,8!!Niem co płakać na własne życzenie ale walczę dalej. Do teściowej imienin już 1,5 tyg a ja dalej nie mogę się wbić w moje kochane portki (tzn wbijam ale za bardzo obcisłe) jeszcze tak z 2kg i będą git. Chyba na siłke od przyszłego tygodnia się wpasuje moze to cos da Dziękuję za przepis na pizze była smaczna(choć do orginału jej trochę brakuje ).Dziewczyny wymyśliłam wczoraj że w styczniu pójdę wyciać okrutnego żylaka zobaczymy co powiedzą w szpitalu. No i jak ja tam dukana będę przerabiać . Miłego dzionka życzę! I głowa do góry musimy przetrwać kryzys
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

.... Ja mam za soba pierwszy zastuj i kryzys i dalej walcze ze swoja sloninka ....

al potem żeby zrzucić te 3 kg to potrzebowałam 1 miesiąc