![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
zuzanna12
biedactwo...taka maleńka i będzie musiała przez takie rzeczy przechodzić...ale razem z Mamusia na pewno jest dzielna i obie dacie radę i sobie z tym poradzicie ![]() ![]() kashin Nawet nie słyszałam o takiej lodziarni lub przedszkolu..a brzmi ciekawie szczególnie jeśli chodzi o tą część artystyczną - ja jestem taką małą artystką (mam muzyczne wykształcenie) Kurcze - wyjdzie na to , że nosa z domu nie wychylam ![]() ![]() Również myślałam o założeniu w przyszłości jakiegoś prywatnego przedszkola z poradnią logopedyczną ( studiuję wczesną edu. z logopedią ) ale jak wyjdzie o okaże się w praniu...może okazać się ,że po praktykach w przedszkolu stwierdzę, że wolę być super nianią i opiekować się na raz max 2 dzieci ![]() Naszą Niunię wykąpaliśmy wczoraj o 19.30, potem dostała mleka i położyłam ją spać. Obudziła się o 2 i zaczęła jękolić na 'nutę e e e e" ![]() ![]() Zasnęła ponownie, obudziła się o 6 ale dałam jej smoka i przespała jeszcze z godzinkę więc jadła o 7 (troszkę ją przegłodziłam , ale chciałam , zeby miala sniadanie już o stałej godzinie - 7 ![]() w dzień je już co 4h więc drugie śniadanko planujemy o 11 ![]() Moja Julka załapała smoka już pierwszego dnia po przyjściu ze szpitala...i tak jej się spodobał, że bez niego chyba nie dałaby rady (aż się boję , że za bardzo:/ ) musi chociaż czuć jego obecność na poduszce obok by być spokojną i grzeczną dziewczynką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli można spytać gdzie wcześniej pracowałaś, że nie chcesz już tam wracać? I jakie seriale są na tvn7 - może się z tż przestawimy? ![]() ![]() Pomijając fakt , że mamy bzika na punkcie Housa, Gotowych na wszystko ( mam całą oryginalną kolekcję na dvd ![]() ![]() ![]() Co do czekoladek - postaram się pocieszyć ![]() ![]() ![]() ![]() Ile Twoje Maleństwo teraz waży? Ja nie mam pojęcia ile Julka teraz ma - próbowaliśmy ją ostatnio zważyć a wadze kuchennej ![]() Schoolcraft ja kiedyś odciągałam mleko o 4 rano....ehh to było dopiero poświęcenie....(szczególn ie w moim wykonaniu)Asiula Trzymam ksiuki za szybki powrót do zdrowia Twojego synka! i aby mama się nie zaraziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Korzystam bo pierwszy raz o tej porze mogę wejśc na kompa tzn Mateusz śpi ![]() ![]() A więc zacznę od tego że wczoraj kupiłam sobie laktator z BabyOno wiem firma nie za dobra ale stwierdziłam że wolę wydać 65zł niż 200 jak bym miała żucić go w kąt, no i tak spróbowałam dla picu i co odciągłam(po karmieniu) 6o ml w chyba 5 minut ![]() ![]() Kupiliśmy tez Mateuszkowi leżako-bujak tylko jest jeszcze trochę za mały bo na razie to żadna frajda dla niego ale poczekamy aż troszkę zacznie kumać ![]() Asiuuula& eloteteie Co do mieszkania to w sumie nic, tż jeździł po bankach i co i wielka ![]() ![]() ![]() Kashin bombonierka!! Nie Wy mnie wykończycie czemu ja nie jem takich rzeczy ![]() ![]() ![]() zuzanna12 ojej bardzo Wam współczuję ![]() ![]() Dobra spadam jeść śniadanie bo głodna żem jak wilk ![]() Pa ![]()
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Kasiula
no, tak to jest z tymi kredytami. A w jakich bankach tż był? Może spróbujcie w openfinance - tam są doradcy i mozna porownac oferty z wszystkich bankow. my tak korzystalismy i udalo sie wziac kredyt w jednym z nich ![]() ![]() Nie martw się tą kawalerką ![]() ![]() ![]() Wierz mi albo nie - ale teraz wydaje nam się, że to jest duuuże mieszkanie - w porównaniu z poprzednim pokojem 12-metrowym w którym do niedawna mieszkaliśmy ![]() ![]() Zycie polega na kontrastach , z 12 metrów - 34metry....na prawdę duża różnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ale tu wiadomosci łoo hohoho nigdy nie nadrobie chyba ![]() ![]() ![]() Witam mamusie ktore dołączyły do wątku ![]() A poza tym jak tylko jest ładna pogoda to spacerujemy ![]() ![]() ![]() ![]() Chcemy kupic jej lezako-bujak, przydałby sie juz, bo widzę ze od jakiego tygodnia czy dwoch jest coraz bardziej zainteresowana tym co sie dzieje wokół niej, reaguje juz na rybki z karuzeli, ktora wisi jej nad łożeczkiem ![]() To trzymajcie sie dziewczyny ![]() ![]()
40 tc + 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez HoniaB Czas edycji: 2009-11-26 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Napiszę tylko szybciutko, że butla nie zdała testu, co prawda Maja wydudliła 150ml o 23:30, zasnęła w 30 sekund, ale obudziła się o 4:45, rano zrobiła mega brzydką kupę, a potem jeszcze mnie obrzygała.
Nie dla nas butelka, muszę pobudzić cycki, bo mi dziecko zmarnieje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Martwiłam się strasznie, ale zmieniłam jej pozycję karmienia - bardziej na pion i co ok. 40ml wypitego pokarmu robiłam jej przerwy, pionizowałam i czekałam aż jej się odbije ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Kashin, troche mnie wystraszylas z tym przyzwyczajaniem do butelki do 6tz. Moze u nas rzeczywiscie jest za późno bo Ewa jakiś tydzień czy dwa po urodzeniu pociagnela troche mojego odciągniętego mleka a po jakiejś dłuższej przerwie kiedy moja mama chciała jej dać butelkę (bo ja akurat byłam u ginekologa) to nie chciała i teraz każda próba kończy sie niepowodzeniem. Ze smoczkiem bylo tak samo jak byla malutka to ciumkala a teraz jak jej daje to wypycha jęzorem.
Ja tez nie mogę sie z domu ruszyć z powodu tej pępowiny o której pisałaś. Jezeli bys miała ochotę to możesz mnie odwiedzić z Małą, byłoby fajnie ![]() Co do Australii to rzeczywiscie minusem sa te wszystkie zwierzaczki - przyjemniaczki. Brrr. Tancerko, rzeczywiscie sytuacje z praca masz ciężka. Szkoda ze nie możesz wrócić do swojej starej pracy, ze ta dziewczynka idzie do przedszkola. Moge sobie wyobrazic jej energiczność bo dziewczynka jest w wieku do mojego Synka a on tez jak tornado nasuwa. A rodzice tej dziewczynki to wzorowi ludzie, aż milo słyszeć. Rozumiem, ze musisz pracować ale nie chcesz tez zostawić Julki w żłobku. W takim razie mam nadzieje ze znajdziesz prace opiekunki blisko i taka byś mogla jeździć do niej wraz z córką. Idealnie byłoby pracowac w domu i nie tak żeby była to zabawa i symboliczne z tego pieniądze tylko konkretne. Jedynie co to jakaś własna firma, bądź giełda. Zuzanno, współczuję tego rozszczepu wargi u Corki. A moze to jakoś samo sie naprawi? Co do Toronto to nie bierzemy go pod uwagę bo nie podoba nam sie ze jest już zapełnione murzynami i muzułmanami. Kanada jest tak wielka, ze mozna wybrac jakieś przyjemniejsze miejsce ![]() Asiula, przykro mi z powodu grypy u Synka.Obu jak najszybciej wyzdrowiał. Ja sie boje tego jak ognia, bo moj Syn nie byl od poczatku tak na prawde chory. A teraz dochodzi jeszcze ta świńska grypa. Szok! U nas w domu jak ktoś zachoruje chociażby na sezonowa grypę ( a osób do przyniesienia wirucha jest więcej bo dochodzą jeszcze moi rodzice którzy codziennie idą do pracy i maja kontakt z ludźmi) to ciężko będzie o niezarażenie. Jak sobie pomyśle, ze Ewa mogłaby sie zarazić to ciarki mnie przechodzą. Wiesz co, wydaje mi sie ze to głupota przypisywanie antybiotyków na grypę, bo to przecież wirus a nie bakteria a antybiotyk na wirusa nie działa ale niestety w Polsce na wszystko zapisują te antybiotyki a to moze przecież dodatkowo osłabić młody organizm i ciężej będzie zwalczyć ta grypę. Eloteteie, a jaka kupę zrobiła Maja po modyfikowanym? Zielona? Moj Syn jak pierwszy raz dostal modyfikowane to zaczął robić zielona kupę ale to podobno normalne przy zmianie mleka. Niestety dla nas i tak bylo to ciut nienormalne bo normalna kupa ma kolor zolty wiec dostawał hipoalergiczne i kupki wrocily od razu do normy. Wiecie co dziewczyny, Ewa wczoraj pierwszy raz świadomie bawiła sie zabawka w jej leżaczku! Obracala ja sobie, patrzyła ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-11-26 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Wczoraj po południu miał jeszcze 38,3, dałam mu syropek z paracetamolem, na noc już miał 37,4, w nocy i rano 36,7, także chyba najgorsze się już przewaliło ![]() Ja wolę nawet nie myśleć o innej grypie niż sezonowa bo aż sztywnieję ze strachu... w życiu bym sobie nie darowała, że nie sprawdziłam czy to było wywołane wirusem h1n1, brrrr. Ale nie chcę teraz panikować i latać z nim po przychodniach i szpitalach, jeszcze naprawdę coś poważniejszego podłapie. Co do kupek to mój synek po NAN hypoalergicznym miał zielone kupki i to ponoć normalne. Pappaya, to już taka rozumna ta Twoja córa ![]() ![]() ![]() ![]() Kaasiula, no niestety kredyty to okropna rzecz, tzn. trzeba drugie tyle oddać... Ale z drugiej strony to dla wielu jedyna szansa na to żeby coś kupić. Ja powiem szczerze, że nawet gdybym pracowała to bym się nie zdecydowała na kredyt, małe mamy mieszkanko, trudno, ale spłacać coś jeszcze na emeryturze to jakiś obłęd. Ale każdy ma inną sytuację, inaczej bym pewnie myślała jakbyśmy nie mieli mieszkanka ![]() Dopiero co skończyłam brać te globulki na stan zapalny a mnie znów wszystko swędzi, piecze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Rozeznanie
|
Asiula, Pappaya
fajne macie te swoje dzieciaczki już ![]() ![]() dzisiaj rano, jak co dzień zapatrzyła się na nie....nagle wyciągnęła swoją rączkę, dotknęła je - tzn. przewijak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
BAN stały
|
tak moja niunia nie moze pic z normalnie butlelki bo jej ssanie nie wychodzi ma specjalna butelke z dlugim smoczkiem do ssania....na cale szczescie ze jest to tylko rozszczep podniebienia a nie wargi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie się dzielnie! Cytat:
Gratulacje dla lekarza, że skojarzył fakty i wie jak pomóc Olimpii ![]() Cytat:
Właśnie wczoraj skończyłam oglądać 8 odcinek 6 serii i czekam na więcej ![]() Na TVN7 są chyba Przyjaciele... Zazdroszczę tej pizzy, czekoladek i w ogóle tych wszystkich pyszności. Ja lecę na mleku sojowym, Gerberach, króliku i klopsikach z indyka (kochany dziadek dostarcza mi je raz w tygodniu ![]() Oby to przełożyło się na wagę i boską sylwetkę. I to jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może to dlatego, że tacy duzi jesteśmy ![]() Cytat:
Lekarz na mnie nakrzyczał, podobno od 3 miesiąca wolno go stosować. Majka ma 2,5, a i tak ma czasem problem z utrzymaniem głowy prosto i leży pokręcona jak chińskie 8 ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Asiula, moja tez uwielbia być bez pieluszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupa może i była odrobinę zielona, ale najbardziej zaniepokoił mnie śluz i jakieś takie dziwne jasne grudki. Nie wiem jak to ocenić, ale Maja uwielbia rozmawiać z kwiatkiem, który ma nad łóżkiem, wyciąga do niego rączki, tak jak i do zavbawek dyndających nad leżaczkiem. Pamiętam, że jakiś czas temu TŻ uczył ją boksować pszczołę i faktycznie to robiła świadomie ![]() Pappaya, Asiuuuuula - widzę, że nasze dziewczyny mają to samo, Maja też świruje na przewijaku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
BAN stały
|
nie nie widac nic na cale szczescie...jejku jak wam fajnie bo moja nie lubi sie kapac teraz spi ale chyba zaraz pojde na ploty do kolezanki z bloku bo troche sie nudze...jedyne co to tesciowa mnie w****ia...wczoraj przyszla i uparla sie zeby nie operowac dziecka ze samo jej przejdzie ( co jest niemozliwe) pozniej uparla sie zeby ja wykapac w zlewie kuchennym wiec mowie ze mam wannienke jej jak zaczela ja myc to myslalam ze padne...bylo wiecej gadania ze mam zla wannienke niz to warte...dzisiaj wymysila ze kupi inna wannienke i bedzie dzien w dzien ze mna siedziec bo dziecko jest chore a przeciez do cholery ona nie jest chora ma tylko zle uformowany przelyk...ale ona tego nie rozumie...wogole byla zdziwiona ze zakladam dziecku na noc pampersa...a ja na to a jak sie zesra to co...a ona....a to nic wypierzesz sobie wszytsko.....normalnie sily mi do niej opadaja czasem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
BAN stały
|
a ja nie wiem co ona mysli ....po prostu pewnych rzeczy nierozumie...ake nie mniej jednak darze ja szacunkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pampersów to moja znajoma, która ma 3 córki, zostawiła je na noc u teściowej gdzie rzadko zostawały (a córki były w wieku 7, 6 i 4 lata) i one wieczorem dzwoniły spanikowane do niej bo babcia na siłę chciała wszystkim założyć pieluchy, żeby jej łóżka nie pobrudziły ![]() Jaką masz butelkę, Medeli Habermanna? Biedna ta Twoja niunia będzie z tą operacją ![]() Czyli wszystkie dzieciaki lubią przewijaki ![]() Jula kąpieli niestety nadal nie lubi, czasami jak najpierw się ją brzuszkiem do dołu myje to jest w miarę ok, ale w większoście się drze. A po kąpieli to nawet przewijak jest be, wydziera się jak opętana aż się jej nie ubierze i weźmie na ręce. Też kocham Gotowe na wszystko, ale oglądam tylko to co w tv, i to też nie zawsze bo strasznie późno się kończą ![]() ![]() Spadam spać bo dziś już jest jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
BAN stały
|
tak asia medeli habermana....nie narzekam jak na razie dzisiaj mala spi ale mysle ze to po kroplach co jej lekarz dal na bole brzucha dzisiaj marudzila troche wiec dostala 2 kropelki i spi albo po noce bo krzyczala pol nocy zaraz ide spac zeby w razie co byc choc ciut wyspana.....co do mojej malej to caly czas jestem dobrej mysli bo juz wyplakalam sie ile moglam do tego stopnia wylam ze az mnie trzeslo z nerwow i samochodzie ale teraz juz rozumiem na czym problem polega ciesze sie ze jestem w stanie pomoc wlasnemu dziecku i wierze w to ze wyrosnie na zdrowa dziewczyne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No to masz przeprawy z teściówką, podziwiam Twoją cierpliwość ![]() A co do kąpieli, na wątku wrześniowo-październikowym jedna z dziewczyn pokazywała jak kąpie dziecko w czymś przypominającym wiaderko - dziecko czuje się tam jak w brzuchu i nie robi cyrków przy kąpieli, może poszukaj czegoś takiego. Cytat:
Cytat:
Mój ukochany serial ever! Znam wszystkie odcinki chyba, a 6 serię recytuję z pamięci ![]() ![]() A mój mąż jak Majka była mniejsza to tańczył z nią na rękach i śpiewał jej non stop "Always Look on The Bright Side of Life", też uwielbia Monty Pythona ![]() A mi wróciło chyba zapalenie spojówek, byłam u okulisty, przepisała mi jakieś krople, wykupiłam je przed chwilą, a w ulotce napisali, że nie wolno ich stosować w ciąży i podczas karmienia piersią, damn! I pięć dych w błoto. Chociaż nie wiem jak do tego podejść, przecież to tylko oko, krople nie przenikają raczej do pokarmu... Ehhh ![]() Dodam jeszcze, że Majce odbiło dzisiaj w nocy i wstała o 3, co nie zdarzyło jej się przez kilka ostatnich tygodni. Teraz śpi jak zabita, obrobię ją na śpiocha i lecimy na spacer, bo pogoda jest piękna ![]() Edytowane przez eloteteie Czas edycji: 2009-11-27 o 10:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny... ale naskrobalyscie.. moj maly spi no i mam chwilke, chce napisac do zuzanny ze wspolczuje serdecznie, ale mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy. trafilas chyba na dobrego lekarza bo pewnie nie kazdy wpadl by na to.
asiuuuula- niech synus zdrowieje szybciutko!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Dziś nie ma temp., ale chyba przyszły tydzień go jeszcze przytrzymam w domu, szczególnie, że do środy ma brać proszki. Schoolcraft, jak tam córcia w pierwszej dobie trzeciego miesiąca swojego życia? ![]() Ja właśnie wykąpałam Julkę, położyłam na brzuszku i zasnęła, niech śpi jak najdłużej ![]() Biorę się za szukanie ostatnich prezentów w necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam NIC, a NIC! I co najgorsze - nie wiem co kupić... A w tym roku pierwsze święta na dwie rodziny, więc problem jest dwa razy większy niż dotychczas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Przeczytalam co napisalyscie, ale juz wszystko mi sie pomieszalo ![]() Zuzanna12, bardzo wspolczuje sytuacji z coreczka ![]() ![]() Asiuuuuula, wspolczuje choroby synka. Niech szybciutko wraca do zdrowia. Mysmy szczepili Adasia od zwyklej grypy i od tej H1N1, bo bardzo sie balismy ze on moze cos zlapac - szczegolnie od mojego meza, ktory non stop jezdzi po szpitalach i niewiadomo co moze przyniesc do domu. Co do prezentow, to ja nic nikomu nie kupuje - tzn. cos tam kupujemy Adasiowi i malej (tak symbolicznie), ale nasze rodziny mamy w Europie, wiec nie wysylamy prezentow (duzo by tego sie nazbieralo i jeszcze bysmy zbankrutowali ![]() ![]() ![]() Jezeli chodzi o Evunie w pierwszym dniu 3-go miesiaca, to czuje sie nawet dosc dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Porobilismy tez troche zdjec, wiec jak bede miala chwile, to wrzuce je na komputer i Wam pokaze moje juz 2 miesieczne dziecko ![]() pappaya, gratuluje postepow rozwojowych Twojej Ewci ![]() eloteteie, z tym kroplami do oczu to tez nie wiem jak by sie mialy dostac do mleka ![]() ![]() To chyba tyle co mialam odpisac. Wiecej juz nie pamietam ![]() Milego dnia i do napisania ![]()
![]() |
#354 |
BAN stały
|
dzien dobry
nocka minela nam super tylko byly przerwy na jedzenie zadnego bolu brzucha itd...mala ja sobie tak co 2 czasem co 2 i pol godziny 60 ml....narazie tyle az do czwartku bo ma takie zalecenie od lekarza co ja prowadzi bo byla zbyt wyglodzona i chodzi o to by organizm sie przyzwyczail do wiekszej ilosci jedzenia z kazdym posilkiem ja juz w sumie pogodzilam sie z ta mysla ze bedzie operowana ale nie moge pojac jak to mozna puscic kobiete ze szpitala nie sprawdzajac dokladnie dziecka ...a ja durna myslalam ze dziecko jest leniwe i nie chce jej sie ssac i robilam wieksze dziury w smoczkach ale wtedy sie dlawila.... jedeyne co to olimpia nie chce spac w lozeczku jak dam ja do lozeczka to jest placz...ale dzisiaj wstawie lozeczko do siebie do sypiali i zobacze co bedzie moze jak bedzie slyszala oddech drugiej osoby to bedzie lepiej bo dzisiaj spalysmy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dotychczas nie chodziliście na święta do męża że piszesz, że prezenty pierwszy raz na dwie rodziny? ![]() Cytat:
![]() Prezent fajowy dostaniesz ![]() ![]() Zazdroszę spania córci, moja jakoś powolutku wydłuża sobie to nocne spanie ![]() Piszesz: Musze przyznac, ze zauwazylam iz moja Evcia jest bardziej kumata niz Adas byl w jej wieku. Nie wiem od czego to zalezy, ale chyba cos w tym jest ze dziewczynki szybciej wszystko lapia niz chlopcy. Odpowiedź jest prosta: Bo kobiety są mądrzejsze od mężczyzn i inteligentniejsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Ja tylko na moment niestety ze smutną wiadomością że chyba nie będe już częstym gościem na forum bo likwidujemy internet(rachunek 460zł ![]() Schoolcraft gratuluję Evie skończonego 3 miesiąca ![]() Niestety nie odpisze nikomu bo Mały nie śpi, idę pa ![]()
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu tak wysoki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
BAN stały
|
czesc dziewczynki znow stres....z mala wszytsko ok tylko tesciowa sie zapowiedziala ze wpadnie w sumie dobrze bo obiad przywiezie ale jak sobie pomysle ze znow jakies pomysly bedzie miala to szok,,,,,wczoraj wieczorem mi zadzwonila i mowi ze nie wie czy mala taka slaba czy leniwa ze nie chce ssac ale to na pewno nie jest to podniebienie.....normalni e sluchac jej ciezko....jak mi dzisiaj wyskoczy z normalna butelka to nie recze za siebie....nic pozniej wam napisze czy cos wymyslia....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z ta maszyna do cwiczen, to chyba tez predko pojdzie w kat, bo ja nie jestem mniejszy len od Ciebie ![]() Kaasiula, nie zartuj z tym internetem - nie opuszczaj nas ![]() zuzanna12, wez gleboki wdech i wydech, wdech i wydech ![]() A Twoj maz jest Kanadyjczykiem? Ja dopiero co sie obudzilam po drzemce. Dzieci jeszcze spia, wiec ide sciagac mleko... Dobrej nocy dziewczynom w PL! CatHot, odezwij sie!
![]() |
![]() |
#360 |
BAN stały
|
schoolcraft nie maz moj jest polakiem z krwi i kosci
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- aha wlasnie zauwazylam ze moja olimpia jest najmlodsza ze wszystkich dzieciakow na tym forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.