|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Dziękuje kochane za wszystkie słowa otuchy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam pytanie do spacerków, bo po zdjęciu mi szwów chcemy zacząć. Jak długo werandowałyście swoje dzieciaczki przed pierwszym spacerkiem?
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zadomowienie
|
WItam mamusie. Jakoś nie mam ostatnio czasu pisać ale czytam na bieżąco w trakcie karmienia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ktoś pytał o karuzelki. Ja mam s FIsher Price taką z rybkami. Jest z pilotem ale też sama po jakimś czasie się wyłącza. Nie wiem po jakim bo ja zawsze zasnę zanim się wyłączy ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o werandowanie. TO ja przez jakiś tydzień otwierałam małemu okno. A po 3 tygodniach poszedł na dwór na 20 munut, potem na 40 potem na godzinę a teraz już jest na dworze 2 godziny tym bardziej że pogoda jest naprawdę super. Sexy trzymam kciuki żeby wszystko było ok ![]() A i wszystkie zdjęcia super i te rozpakowane i te 2w1 ![]() ![]() Spadam sprzątać bo tżt z WIkim na dworze a po południu przyjdzie Pani która będzie nam pomagać przy chrzcinach i będziemy ustalać menu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Raczkowanie
|
Cześć wam
Mój poród był zaplanowany bo przez cc.10,11,2009,o godzinie 8:00,byłam już z Grzeskiem w szpitalu.Poszłam na izbe przyjąc,tam mnie zapisała pani wypełniła wszystkie papiery i pojechałyśmy windą na oddział.Tam oczywiście jeszcze dalej papierkowej roboty było.Po paru minutach................. ..................... Podłączyli mnie pod ktg,i tam leżałam prawie godzine.Po ktg kroplówka nawadniająca i szykowanie do cc. Bardzo nieprzyjemne było zakładanie cewnika aż krzyknęłam. Grzesiek czekał na mnie na sali.Ja jak już pojechałam na cc to też bardzo bolało mnie wklucie igly bo znieczulenie było w kręgiel ale przeżyłam.Później to już tylko widziałam znów w lampie niedokładnie jak wyciągnęli Wikiego.Po tym już niepatrzyłam w górę bo czyścili mnie i zszywali-okropne.Pokazali mi moją najkochańszą dzidzie na świecie.Takiego słodziaka to niewidziałam minke zrobił taką fajną.Płakałam jak tylko usłyszałam jego płacz to było cos pięknego.Zszyli mnie pojechałam na salę.Był Grzesiek i czekał na mnie i Wikiego.Na drugie dzień już musiałam wstać bolało cholernie ale niedałam rady chodzic tylko siedziałam na łózku.Już mi go dali na sale i na noc też.Kocham go bardzo i jego tate też bo to jego synuś kochany.Na 3 dobę już wyszłam ze szpitala.Jakoś dałam rade.Doszłam do siebie w domu.Tylko teraz boli mnie bardzo ten bok prawy i biodro.To niejest ból tylko takie rwanie.Maluch śpi ja idę jeśc obiadek.
#3574 |
Zadomowienie
|
I bym zapomniała. Dziewczyny z jakich firm i jakie modele macie mat edukacyjnych albo jakie zamierzacie kupić?? Kamila ty masz z TL a jaki model konkretnie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Wtajemniczenie
|
Dzieciaczki sodkie a no i Mamy piękne - cięzko uwieżyć, ż epo ciąży tak krotko
![]() a i brzuszki urocze ![]() Gucia wit. K jest chyba witamina rozpuszczalną w tłuszczach i chyba powinno się ją rozpuszczać w mleku a nie w wodzie, zresztą tak jak wit D a mnie dopadł jaki zły humor tak delikatnie mowiąc, mały w dzień nie chce ssać z cysiów, dziś boli mnie dla odmiany lewy a cieknie mi z prawego Iza znowu w domu - ma tak potworny katar, ze szok, i nie wiem gdzie go mogła podłapać w poniedziałek była po przerwie ponad tygodniowej w przedszkolu, a we wtorek byliśmy w lublinie w klinice u laryngologa zbadać 3 migdał, i mamy brać szczepionkę - droga jest, za dwa miesiące do kontroli, jeżeli to pomoze to obędzie się bez zabiegu ![]() generalnie przyznam się, ze mam czasem dość, bo Iza od kiedy jesteśmy w domu z Grzesiem jest koszmarna - nie slucha się, dyskutuje ze mną nad wszystkim, nawet straszenie brakiem prezentu od mikołaja nie przynosi efektu, kara to dla nie chyba tylko formalność, która przykra ale się skończy, więc zaczęłam teraz stosowac kary - nie kilka godzin bez bajek tylko kilka dni itp. staram sie rozmawiać z nią spokojnie, ale ręce mi opadaja jak ona mnie szantazuje - np. dziś - ona nie pojdzie na drzemkę jak jej bajki nie przeczytam - akurat Grzes sobie urządził chwilę darcia przed gazami, nie docierało do niej, ze go w tym momencie nie moge położyć fakt, ze usneła, ale ja chyba za stara jestem na tak małe dzieci i zbyt dużo wymagam wiem, ze ona myśli swoimi kategoriami i jest małym egoistą ale kiedy to się zmieni ![]() choć nawet jak jest taka drańska to i tak ją kocham i nie wyobrazam sobie aby jej nie było, to jednoczesnie jestem zmęczona ciągłą walką aby jej coś wytłumaczyć - mowię tu o ostatnim miesiacu, własnie tylko miesiąc a ja czuje się bezsilna wobec jej zachowania nie wiem juz jak jej tłumaczyć, to że musze zajmowac sie Grzesiem aby ona to przyjeła do swiadomości bez poczucia jakiegos odtrącenia ale pomarudziłam ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Ravenne u nas z werandowaniem i spacerkami podobnie jak u Katekatee dziś tylko z uwagi na Izę mały sobie spal jakąś godzinę w wozku na dworze a ja sprzatałam w domu |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to juz lepiej wszystko sprawdzać. Zaharia jak opisywala swój poród to też mnie zastanowilo, że niby boli ostrych jeszcze nie miała jak jechała do szpitala, a potem się okazalo że wody już zielone, kurczę jak to trzeba uważać.... Cytat:
![]() ![]() Co do tych słabnacych przed porodem ruchów, to u mnie to w takim razie jeszcze troche potrwa, bo brzuch mi dziś tak szaleje że szok. Strasznie się malutki rozbrykał. Byłam sobie zrobić oczy, żeby na porodówce jakoś wygladać ![]() W poniedzialek dopiero mam ktg, mam nadzieję że nic się nie wydarzy do tego czasu ![]()
![]() |
#3577 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki dzięki za trzymanie kciuków
![]() Na szczęście Mały po prostu odpoczywa przed porodem. Tak powiedzieli dwaj lekarze. Serduszko bije normalnie, a on po prostu leniuchuje ![]() Ale bardzo uczulili mnie na to, żeby w razie jakichkolwiek wątpliwości lub właśnie w razie zauważenia zmiany w ruchach dziecka dzwonić lub jechać do szpitala, bo na tym etapie mogą się dziać różne niebezpieczne rzeczy i trzeba dmuchać na zimne. Jeszcze lekarka mi zarzuciła, że zwlekałam z przyjazdem do nich! Mówili, że trzeba dzidzi pilnować, bo może być np. zarażone jakąś bakterią i słabnąć, może się coś dziać z łożyskiem, z przepływem pokarmu do dzidzi itp. Nie chcę nikogo straszyć tylko uczulić ![]()
#3578 |
Raczkowanie
|
Sexy, całe szczęście, że wszystko w porządku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzieki za ostrzeżenia!
![]() |
#3580 |
Zadomowienie
|
sexy, dobrze że wszystko jest ok!
uuuf! |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja sie dziś pochwaliłam,że cały czas czuję się świetnie i chyba zapeszyłam, bo coś mnie pobolewa brzucho w dolnej części. ale jak leże i odpoczywam, to troszke ustaje,także wyłożyłam sie na kanapie i się relaksuję.A miałam plan zrobić sobie dziś stópki-no nic będą musiały do jutra poczekać. Moja dzidzia także jest bardzo aktywna, wczoraj na wieczór to aż mąż się dopytywał czy ja to specjalnie robie,nie chciał uwierzyć,że mi tak brzuszek chodzi ![]() Oby to dziecko na zewnątrz tak się słuchało ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3582 |
Wtajemniczenie
|
Sexy dobrze że z Wami ok
![]() I dziękuje za komplementasy odnośnie brzuszka ![]() ![]() Wyciągnęłam dziś mężusia do lumpiku i o dziwo nawet nie marudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Kate ja mam zwylka mate z canpol babies. taka z misiem. jeszcze po Adrianie sie uchowala
![]() Madziu ja doskonale rozumiem twoje zmeczenie.. Adrian jest wymagajacym dzieckiem. bardzo wymagajacym. potrafi dac wiele milosci ale tez ignorowac zupelnie wszelkie moje prosby. zeby sie posluchal to nie raz musze na niego krzyknac. inaczej tak jakby mnie nie zauwazal i zupelnie mial gdzies to co do niego mowie.. wczoraj wylaczylam mu bajke i nie mogl jej obejrzec dopoki nie zjadl zupy.. Paczka mi cewnik zakladali juz w znieczuleniu. a jak twoja corka reaguje na Wiktora?? Sexy dobrze ze juz jestes.. martwilam sie co u ciebie..
#3584 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dzis bylam na uczelni, tato mnei zawiozl (50 km od naszego miasta), odebralam dyplom, papierek z kursu i zrobilismy zakupy... ![]() Nie moglam znaleźć Pampersów New Born wiec kupiismy te Happy z rozcieciem na pepek... ![]() Nalazilam sie dzis za caly miesiacp rzez ktory nei wychodzilam z domu... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis robilam canneloni z mielonym i nie wiedzialam ze taka zabawa jest z nadziewaniem tego
![]() Domi jak kupowlam swoje ciuszki to w H&M byly też takie mikołajkowe zestawy z sukienusią dla dziewczynek i od rozmiaru 56 ![]() ![]()
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Heloł Kochane
![]() Jestem zła ,nic Mi sie nie chce ,nikogo nie lubie ![]() ![]() ![]() Siedze teraz i szukamzadania do szkoły ,pełno tego JEST! ![]() Mam pytanko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też miałam taką chwilę kiedy mała się nei ruszała. Przestraszyłam się i zaczęłam do niej pukać i stukać i zrobiłam jej "karuzelę" w brzuszku i na szczęście zaczęła się ruszać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zadomowienie
|
Madziu jesteś super mamusią i prosze mi tu nie mowić ze za stara czy cos tam- poprostu jesteś zmęczona i masz do tego prawo. Z jednym dzieckiem bywa cieżko a przy dwójce to juz wogóle można fizycznie i psychicznie wysiąść. Ja od 3 tygodni mam Kubę w domu bo lekarka kazał nam go nie posyłać przez miesiąc do przedkszkola i czasami tez ma kryzys. Trzymaj sie
![]() sexy ciesze sie że jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Co do ruchów to ja tez czuje czasem bardziej, czasem mniej. Dzis to szalenstwo jest caly dzien, bo jechalismy autem wiec byla frajda
![]() Dzidzia sie cieszy ![]() Asia a Ty masz wielofuncyjny ten wózek?czy tylko sama gondola? |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Rozeznanie
|
Bardzo, bardzo Wam dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków, jesteście kochane
![]() Mam nadzieję, że już żadna nie będzie musiała się przeze mnie martwić. Mały nadal prawie się nie rusza. ale jestem spokojniejsza. A w izbie przyjęć spotkaliśmy parę, która chodziła z nami na szkołę rodzenia. Przyjechali już do porodu, a termin mieli na 21 grudnia! Tak więc grudnióweczki bądźmy w pełnej gotowości! ![]() Madzia to co można wywnioskować z Twoich postów, to na pewno to, że jesteś świetną mamą, taka z prawdziwego zdarzenia. Przeczekaj wiec ten chwilowy kryzys, popros moze męża o wiecej pomocy przy córci. I nie wymyślaj, że za stara jesteś!!! Asia z tymi wózkami to jest jedno wielkie szaleństwo, wybór wielki i cieżko cos doradzić. Poczytaj trochę wątek o wózkach. My kupiliśmy Bebetto Volcano za trochę ponad 1000 zł. Mi sie bardzo podoba, ale polecić to będę mogła dopiero jak go poużywam ![]()
#3591 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi, u mnie te ubranka mikołajkowe zaczynały sie od 50, pełno ich jest w sieciówkach typu h&m, Cubus. No i gratuluję dyplomu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Sexy-dzieki za ostrzezenie ale i tak mnie wystraszylas.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny myslicie ze czeste ktg oznacza ze cos jest nie tak z malym?? bo mam znowu za tydzien...i sie martwie.. ![]() ![]() Madzia-nie martw sie kazda ma czasem zle dni..takze jestesmy z Toba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Kropko i Malinko
![]() wiem że z jednym bywa cięzko, ale jest mi o tyle źle z tym wszystkim, ze staram sie jej dużo tłumaczyć i okazywac miłość, a w rezultacie ona dalej potrafi byc nie znośna, czasem zastanawiam sie ile jest w tym wszystkim premedytacji a ile zwykłej dziecinności, tym bardziej, ze jak pisałam juz potrafi stawiać warunki to że dla niej pewne kwestie są niezrozumiałe, bo nie wie wielu rzeczy i jest nieświadoma, to ja wiem, wiadomo ona się dopiero uczy i poznaje świat, ale jezeli ja jej np. tłumaczę nie zbliżaj buzi do Grzesia, nie całuj go bo mozesz go zarazic katarem, a ona jak skończe mowic to probuje go pocałować - no to mi ręce opadają - i tak jest praktycznie ze wszystkim i po kilkdziesiąt razy dzinnie Sexy cieszy mnie, ze dzidzia tylko lenia łapie i wszystko jest OK Asiccca jest na wizazu watek zbiorczy na temat wozkow moze tam coś więcej znajdziesz |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Kasiuch raz na tydzien to jest okej
![]() Jak bylam w szpitalu to jedna mamuska miala 3 razy w ciagu dnia, ale to bylo konieczne w jej przypadku. Minnie no własnie widzialam w auchan ![]() Mi tylko brakuje teraz karuzeli na lozeczko oraz maty edukacyjnej ![]() ![]() I kupilam taka ceratke pod posciel: http://***********/opinie/Canpol-Bab...022f8d1a0b8f4c Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-26 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Wtajemniczenie
|
dzięki Sexy i Kasiu
![]() Sexy gdyby TZ mi nie pomagał to chyba bym zwątpiła i już na jakiś lekach jechała ja sobie nie wyobrazam aby przy dziecku tatus nic nie robił, począwszy od drobnostek po kwetie wychowawcze wiadomo on jako facet mniej wrazliwy jest, ale potrafi ją umyc, z wyjątkiem jej włosów, ubrać itd, bawi się z nią często, nawet powiedziałbym częściej niż ja, czyta i opowiada bajki, jak równiez wygłupia sie z nią, co mnie do szału doprowadza, że coś się stanie a ona jest w 7 niebie, jest równiez bardzo srogi, mniej jej tłumaczy, prędzej wprowadzi karę ale i tak Iza to coreczka tatusia tak czytam mamy w dwupaku to cięzko mi juz przypomnieć sobie to obciążenie ale juz prawie jestesmy na polmetku z rozpakowywaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
Madziawikp chyba wiekszość Mamus w pewnym okresie przechodzi kryzys i to nawet mając jedno dziecko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() a juz myslam ze wszystko mam i ciagle sie zastanawiam czego jeszcze brakk.a ta karuzelka to konieczna jest od razu?? czy moge zlecic zakup komus z rodzinki po porodzie?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
sms od MARTAN23:
"Hej!Zapomnialyscie o mnie?dzis przyszla na swiat Oliwia, wazy 2650g i 52 długa, czujemy sie dobrze, ja leze po CC a Małą zobaczę chyba dopiero jutro ![]() gratulujemy Marto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ufff... Ale jestem zmęczona... Miałam dzisiaj wyjątkowo pracowity dzień - wczoraj wreszcie zakończyły się prace w naszej nowej łazience ![]() ![]() Mam tylko nadzieję że się nie przeforsowałam i nie zacznę rodzić przez te porządki ![]() pozdrawiam serdecznie ![]() Martusia gratulacje!!!
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-11-26 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
BAN stały
|
Gratulacje!!!!!!!!!!!dla kolejnej rozpakowanej
![]() teraz bedziemy czekac na fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.