|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VII
Cytat:
![]() powinni wynaleźć lek przedegzaminacyjny odbierający stres ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- opowiadaj co Ci brzydale Ci zrobili
|
|
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze 4 raz okaże się dla mnie szczęśliwy ![]() pomarancza89 wiesz to była moja wina. Nie umiem zawracać i to przez to nie zdałam. jak się nauczę to wrócę na egzamin(dopiero pierwszy raz zawracałam z wykorzystaniem infrastruktury) Pewnie dla większoći jest po bułka z masłem, ale niestety nie dla mnie i miły egzaminator ![]() dziewczyny jedna rada Nie poddawać się i walczyć do skutku!! Toteż zapiszcie mnie na 4 raz ,ale nie wiem na jaki termin
|
|
#3423 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja nie lubić zawracania z wykorzystaniem infrastruktury to się nie dziwić
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile trzeba czekać na komunikat wniosek przyjęty?ciągle go nie ma a już minął tydzień od egzaminu.
|
|
|
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
Myślę ze to zalezy od regionu w ktorym zdajesz
ja juz ponad 3 tyg temu zdałam w Rzeszowie a dopiero dzis ukazal sie upragniony napis: (11/26/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. I dzwonilam i pani powiedziala ze dopiero na poczatku przyszlego tyg bede mogla odebrac czyli minie rowny miesiac wiec nie masz co sie martwic
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Testy zdane
egzamin praktyczny- 01.12. - 1 raz a za Was wszystkie 3mam kciuki
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za kciuki ćwiczyłam wczoraj łuk chyba 100 razy !!opanowałam już parkowanie prostopadle tak ze wyszły mi wszystkie (z łukiem tak samo ) już widzę swoja minę jak będę na łuku ![]()
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o której zdajesz?(ja teorię miałam 16.XI i też osobno zdawałam )shanta dasz radę! kciuki zaciśnięte! ![]() na którą egzamin?
|
|
#3429 |
|
Raczkowanie
|
A moj egzamin jest już JUTRO
ćwiczyłam już dzisiaj 2 godzinki i to czego się najbardziej obawiałam poszło mi dobrze mówię o parkowaniu. Udało mi sie zaparkowac za każdym razem... Te 2 godzinki strasznie podniosły mnie na duchu. Mam nadzieję ze jutro uda mi się opanować ten piekielny stres i będzie dobrze...Trzymam za was wszystkie kciuki. Już za niedługo będziemy wyglądać tak: ;P
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladkaa planowo o 8-30
a który raz zdajesz?
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi.
Cytat:
![]() A to zależy. U mnie np. płaci się przy odbiorze, a w niektórych miastach przed odbiorem, więc musisz to sprawdzić jak jest u Ciebie. ![]() No to super. ![]() Cytat:
![]() Ale wiemy o co chodzi.
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
ide się przygotować
nerwy jednak tym razem są, małe ale wyczuwalne trzymajcie kciuki proszę oprócz was nie wie prawie nikt że mam dziś egzamin
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
shanta Powodzenia!
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Dziś miałam egzamin. Niestety zakończony niepowodzeniem ;( Strasznie się denerwowałam, obawiałam... Testy poszły ok, miałam jeden błąd ale uspokoiłam się po tym i na prawde byłam dość pozytywnie nastawiona. Czekałam ok 30 minut aż mnie wyczytają. Zaprosili mnie do samochodu numer 1... poszłam, dzień dobry do pana egzaminatora, którym okazał się pan G... Pierwsze wrażenie nie było zbyt optymistyczne... Ale cudów sie nie spodziewałam. Warto dodać, że od początku pan egzaminator był niemiły i "darł się" o wszystko, wszystkiego się czepiał. Łuk, czego obawiałam się najbardziej, poszedł ok. Na górce zrobiłam błąd, poniewaz zatrzymałam się za wyznaczoną linią. Musiałam powtórzyć. Zaliczone. Wyjazd z WORD. I tutaj pierwszy ochrzan, że za długo czekam aby włączyć się do ruchu. Ale nie moja wina, że auta jeździły z obydwu stron, a nie chciałam, żeby mnie oblano za wymuszenie pierwszeństwa. Później z WORDu w lewo, i zaraz później skręt w prawo aby zawrócić z wykorzystaniem wjazdu. tutaj auto zgasło dwa razy (!) Byłam pewna że już po mnie. Ale kazał jechać dalej. Później rozpędzić się do 50 km/h i zatrzymać w wyznaczonym miejscu. I ok... Wyjazd, później w prawo i na skrzyżowaniu dalej w prawo ( ta droga do carrefoura) i tutaj następny ochrzan, że jade za wolno a jest ograniczenie do 70 km/h. Fakt, jechałam niecałe 50, ale żeby zaraz się rzucać? I głupie teksty, że nie po to ktoś wymyślił skrzynie biegów, żeby z niej nie korzystać itp. I wtedy zaczął się stres. Na carrefour na parking, parkowanie... I tutaj znów zgasł samochód. Ja już łzy w oczach, ale ok, wyjazd, na skrzyżowaniu w prawo. Ustawiłam się na prawym pasie, tuż przed światłami ( do linii miałam może ze 20 cm...) Światło czerwone. Tuż przede mną na pasach stało auto, a przed tym autem jeszcze jedno, przepuszczali tych jadących z lewej strony. Mi wówczas włączyła się zielona strzałka warunkowa, tamci zaczęli jechać, więc ja też. I słysze " w tym momencie egzamin przerwany, gdyż nie zastosowała się pani do sygnalizacji". Okazało się, że "niby" się nie zatrzymałam. Ale ja przecież stałam przed linią ;/ to miałam cofnąć, podjechać i się zatrzymać?? I później zjazd do renault zaparkować, i zmiana miejsc... Jestem troche zła. Ale nie załamana. Wiedziałam, że i tak by mnie oblał, bo ewidentnie od początku miał taki zamiar. No cóż. 18 grudnia powtórka... Może tym razem się uda?? Jedyne co mnie denerwuje to to, że jeszcze raz trzeba zdawać placyk. To dodatkowe, niepotrzebne nerwy. I tak łatwo na tym oblać...
|
#3437 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
następnym razem będzie lepiej ![]() Anusiak24
Lue ![]() |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro stałaś 20 cm przed linią to gdzie miałabyś się cofać? Bo nie bardzo rozumiem.
|
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
trzeci, poprzednie dwa miałam 7 lat temu
![]() zamiksowałam trochę ![]() ![]() Madzialenna głowa do góry, następnym razem się uda
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja juz nie wim co mam robić
w poniedziałek mam egzamin, a instruktor mi mówi, że to nie jest jazda na egzamin. Mnie sie wydaje ze nie jezdze tak zle choc jak sie zestresuje to robie głupie błedy.... ale ogolnie jakos sobie radze tylko jak sie np zagapie to robie dziwne rzeczy. Chciałabym tak jakos sie skupić i pamietac o wszystkim ale jak cos zrobie zle to sie stresuje i juz jest po jeździe.... zaczynam żałować że w ogóle robiłam ten kurs.....
|
|
|
|
#3441 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dopytaj dokładnie co jest nie tak w twojej jeździe jeśli poda rzeczy, które sama będziesz czuła, że Ci nie idą a są ważne to jeśli stać Cię dokup dla pewności godziny na samo ćwiczenie tych konkretnych rzeczy, bo nie wierzę, że wszystko jest źle )
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
takie rzeczy jak zawracanie, parkowanie itp ida mi raczej dobrze zawracam gdzie trzeba, parkowac tez potrafie
ale czasem np (co prawda juz rzadko ale zawsze) zapominam wrzucić jedynke jak sie spiesze przy ruszaniu. I niby staram sie caly czas o tym pamietac a mimo to robie co robie coż zrobić pojde w pon na egzamin co ma być to bedzie...
|
|
|
|
#3443 |
|
Raczkowanie
|
chodzi o to, że do linii mi brakowało ok. 20 cm, tzn praktycznie stałam przy linii, i nie wiem jakim cudem miałam się zatrzymać przed sygnalizatorem, skoro już stałam przed sygnalizatorem. I jakim cudem mógł powiedzieć, że się nie zatrzymałam, skoro ja stałam!! I dlatego napisałam, oczywiście nie na powaznie, że chyba musiałabym się cofnąć do tyłu i podjechać do linii, żeby było, że się zatrzymałam... kurde...
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Konto usunięte
|
no i po trzech dodatkowych godzinkach...
![]() i JUTRO do boju! przecwiczyłam chyba wszystko co się dało, łącznie z łukiem i zatoczkami, których się najbardziej boję, i poszły dobrze. Jakiś taki wstrętny odruch mam że za dużo gazu dodaję przy ruszaniu, az mi się dziś dwa razy z piskiem opon ruszyło ![]() No i na pieszych uważac muszę, bo chodzi toto czasem... Ogólnie instruktorka twierdzi że powinnam to jutro ogarnac, tylko muszę myślec co robię, nie ruszac z 2 ani 3 biegu i spasowac ze stresem. Kurczę, chciałabym to już miec za sobą... 3majcie mocno kciuki, kobiety!! 8:10 jutro
Edytowane przez 0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1 Czas edycji: 2009-11-26 o 17:40 |
|
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
ale zapomniałam dodać, że powiedział, iż i tak bym oblała:P tzn powiedział coś w tym stylu "i tak miałem zastrzeżenia do Pani jazdy, więc wynik egzaminu byłby negatywny" to samo powiedział mój Instruktor z którym rozmawiałam... Wszystko sie okaze za trzy tygodnie...
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
![]() Anusiak24 ![]() ![]() ![]() Lue ![]() ![]() Powodzenia !!! |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
Nie-dziękuję
![]() To już jutro. Trochę już zżera stres..... Powodzenia Anusiak24
|
#3450 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co do tej strony, na której się sprawdza status waszego prawa jazdy, to tam jest wszystko z opóźnieniem. Wyobraźcie sobie, że moja koleżanka nie miała nawet statusu, że postępowanie administracyjne, a poszła do Urzędu i okazało się, że dokument już na nią czeka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Nie potrfię panować nad swoimi nerwami

Nie wolno tak mówić.
)
już widzę swoja minę jak będę na łuku 

;P

oprócz was nie wie prawie nikt że mam dziś egzamin