![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Cytat:
![]() ![]() Ja sobie upatrzyłam cel! Taki większy ![]() ![]() A pieniążki z kieszonkowego wrzucam do skarboneczki i to będzie na różne takie fajne przyjemności co miesiąc, np. kupienie spodni LEE ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Według mnie ja tez wydaje za duzo pieniedzy, zwłaszcza że palę papierosy i co jakiś czas tez sie napije piwa z Tż :P
Moje metody: - ciuchy bardzo czesto kupuje z secondhandach, jakoś nie potrafię sie przekonac do wydania 100 zł na spódnicę, kiedy mogę 10 zł - zazwyczaj marka ubrania jest nieporównywalana do tej na którą byłoby mnie stać w normalnym sklepie. Wolę kupić sobie np spódnicę Mango, Mexx itp za 10 zł niz reserved za 100 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Większośc produktów spozywczych kupuję w supermarketach. Zawsze mam ulotki z aktualnymi promocjami z Tesco, Reala, Biedronki, Carrefoura itp. Przegladam je i jak jestem w okolicach sklepu to ide i kupuje to co akurat jest w promocji i jest mi potrzebne. Nie jadę specjalnie aby nie tracić kasy na bilet czy paliwo. Przy okazji. -warzywka zazwyczaj kupuje za ryneczku - najtaniej -biorę udział w akcjach, gdzie cos sie testuje, dzięki temu za darmo rozne rzeczy:pasty do zębów, perfumy. - zgłaszam sie po kazde darmowe próbki. Nie piszę maili z prosbami do firm, ale jeśli jest możliwośc dostania próbek za wypełnienie ankiety to biorę udział zawsze ![]() ![]() - wypełniam płatne dla wszelakich paneli badawczych( w tym miesiącu dopiero to odkryłam i sie zapisałam więc nie mam jeszcze wpłat :P) - próbowałam bawic sie w programy PTC typu sejfik, ale na tym sie raczej nie zarobi więcej niż 2-3 zł miesięcznie nie mając poleconych. chyba że zaraz tu rozkręcimy jakąś sieć :P A spędzic przy tym trzeba minimum 20 minut dziennie, za 2-3 zł na miesiąc się chyba nie opłaca :P - od mamy, która ma tego multum, biorę zawsze takie rzeczy jak: dżemy,soki, ogorki kiszone, suszone grzyby itp -wszystkie produkty zużywam do konca (rozcinam pojemniczek) - rzadko kupuje lakiery do paznokci- tworze nowe kolory mieszając te które juz mam lub nakładając dwie warstwy lakieru,ale każdego innego. ( np modne obecnie ciemne krwiste bordo= czarny lakier jako baza + czerwień ciemna na to + utwardzacz ![]() - staram sie aby nic sie w lodówce nie psuło ![]() - do prania delikatniejszych rzeczy i płukania uzywam płynów rossman- bardzo dobre według mnie. Nie pachna tak mocno jak Lenor, ale to nawet dobrze,rzeczy są równie miękki a ja wolę pachniec perfumami niz walic Lenorem ![]() - wszystko co sie da kupuje w wielkich opakowaniach i dodatkowo w promocji np. 7 kg dobrego proszku do prania za 35 zł, jak płyn do mycia naczyń to biorę od razu litr- dużo bardziej sie opłaca niż 2 po 1/2 llitra ![]() - wędlinka, sery, surówki tylko na wagę na stoisku, pakowane zawsze wychodzi duuużo drożej np. pakowane po 5 paróweczki a te same paróweczki na wagę są o 1/3 taniej ![]() ![]() ![]() - stram sie nie jeść na mieście i omijac sklepy typu Żabka szerokim kołem - tam to potrafia pojechać z ceną....:/ - mie uzywam jednorazówek do golenia, kupiłam golarkę z wymiennymi głowkami Isana i jestem zadowolona. Taniej niz jednorazówki czy taka sama maszynka z wyminnymi koncówkami Gilette. Może Ameryki nie odkryłam, ale na tym sie da oszczedzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
to na pewno uszczupli poważnie portfel
![]() no no ![]() wydałam dziś ok 5zł na pieczywo. Jutro planuję nic nie kupować. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
CoffeeWithMilk
![]() ja też jestem w ORIFLAME, ale ostatnio juz dawno nie zamawiałam, jakies 3miesiace, bo juz nie chciało mi sie latac wokoł tego ![]() ale własnie za czesc kasy zarobionej kupiłam sobie lustrzankę Lumixa ![]() ![]() ![]() zbiraj zbieraj, powodzenia ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale resztę ODKŁADAM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
byla taka super kredka/ cien/ wykręcana fioletowa ale chyba juz jej nie robią :/ a tak ja lubilam... obczaje w necie nowy katalog
![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze wydatki:
Wydane: 80zł dentysta (ale tato mi zasponsorował ![]() Zarobione: 20zł (sprzedałam buciki ![]() Dzisiaj nie było źle ![]()
#99 |
Wtajemniczenie
|
Ja jutro jadę do domu i robię porządek w ciuchach i wystawiam na allegro, bo już mi się nazbierało trochę takich co w nich nie chodzę i nie będę
![]() ![]() Wymyśliłam prezent dla rodziców, kijki Nordic Walking ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- a wrzuciłam dzisiaj 10zł do skarbonki, tak jakoś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Dziś znowu zakupy w spożywczyn, strata 32 zł
kupiłam: - 2 paczki fajek mężowi ![]() - 20 dkg pierniczków czekolad. dla męża ![]() - coca cole - dla męża ![]() - batonik truskawkowy - również mężowi ![]() - 2 parki kiełby wiosennej - mężowi ![]() hmmmm a dla mnie: przyprawa do bigosu, 2 x platki fitella orzechowe, 2 kiwi ![]() ![]() ![]() ogolnie za dobrze ma ze mna koles ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- CoffeeWithMilk racja z tymi prezentami ![]() mi do wyplaty ktora bedzie dopiero 10ego zostalo ok 200 zl moze jakos ogarne ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- za co dostalas ostrzezenie ? ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
wiesz, że ja do końca sama nie wiem za co dostałam? Napisałam, w którymś wątku, chyba "wszystko o Oriflame" coś takiego "Czy macie jakieś sposoby na pozyskiwanie nowych konsultantów?" i dostałam chyba, że to reklama
![]() A Ty? |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
dobre
![]() ![]() ja w wątku o ciuchach H&M zamiesciłam zdjeciu stroju kapielowego i laski komentowały,ze super, ze chcialyby miec taki, napisalam,ze go moge sprzedać za tyle i tyle i dostalam karnego za złamanie zakazu sprzedaży ![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak 450...kolezanka zaprosiła mnie i TŻ na małą imprezkę...ale więcej nie tknę...obiecuję To tylko w tym miesiącu tak...nadprogramowy napływ gotówki...
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Ja się przyłączam. W ogóle nie umiem zaoszczędzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
też by mi się przydało :/ ale te pieniądze się tak szybko rozchodzą
![]()
setki serc, jedno bicie ASSECO RESOVIA miłość na całe życie Nie ma ideałów, ale są anioły, które spotyka się tylko raz w życiu. Bo masz w oczach niebo, moje osobiste niebo. To spojrzenie, które daje wiarę w lepsze jutro ban na zakupy kosmetyczne
40 dni czas start - koniec 25.08.2013 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
żegnam się z Wami na parę dni, bo wyjeżdżam do domu, czyli jutro na bilet stracę 14zł
![]() Do zobaczenia w poniedziałek wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- witamy ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
after hours
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj sporo wydałam :/ ale zarobiłam więcej ;-) wydatki to obiad na mieście - wyszłam o 7.30 z domu, wróciłam przed chwilą, musiałam coś zjeść + piwo z grupą z roku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Dziś tylko papierosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
A moje oszczędzanie szlag trafił, chodziłam po biedronce, brałam tylko to co miałam na liście (produkty żywnościowe koniecznie potrzebne), nawet ceny porównywałam i wybierałam te najtansze aż tu nagle.... kupiłam kaktusa w stroju świętego Mikołaja
![]() ![]() ![]() ![]() jedyne 4,99, może i nie wiele ale po co mi to i gdzie ja to postawię?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Komplikatorka
|
Hehe takie zakupy są "najlepsze"
![]() ![]() Ja dzisiaj dostałam wypłate, z poprzedniej przelałam na konto oszczędnościowe 200zł. Miałam więcej, ale nie wiem ile na prezenty wydam... W grudniu przeleje więcej - obiecuje ! ![]()
#111 |
Konto usunięte
|
Dziś tylko ser zółty, cukierki, papierosy, dwie male butelki pepsi, szampon i podpaski (ok.35zł) Tydzień kończę wynikiem równym 0
![]() Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2009-11-27 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
niestety dzis znowu zakupy w spożywyczym, niby tylko 11 zł, ale zawsze cos... moja dieta kosztuje
![]() dzis 3 serki wiejskie lekkie, pęczek rzodkiewek z przeceny za 60gr ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
after hours
|
ja dzisiaj wydałam niecałe 10 zł, ale zarobiłam 100 za korepetycje (za pon, dzisiaj i 30 dychy na zapas, bo nie miała Pani drobniej)
![]() mogłoby tak codziennie być ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Hej, chetnie sie przylacze, ale wlasciwie nie wiem, czy powinnam
![]() otoz ja moge sie pochwalic zbyt silnym oszczedzaniem, a wlasciwie skapstwem ![]() na swoje wielkie szczescie nieznosze slodyczy,wiec na nie nie wydaje, wszystkie spozywcze rzeczy kupuje najtaniej jak sie da (przekonalam sie do produktow made for biedronka, tesco itp.) oczywiscie wszystko w granicach rozsadku (bo nie wszystko co tanie jest dobre, popatrzylam na sklady niektorych taniutkich produktow i az mi szczena opadla, same konserwanty). Dodatkowo co miesiac odkladam 300 zl z pensji tzta, no i jeszcze mi czasem wpadnie pare groszy nadprogramowych, to wszystko odkladamy z tztem. Najwiecej kasy idzie na benzyne-niestety miesieczny dla nas oboje wyszedl by w podobnej cenie, no i jedzenie-nie zalujemy sobie na nic,bo odzywiamy sie zdrowo. Ostatnio nauczylam sie jednak brac na uczelnie swoje kanapki,bo u mnie mala buleczka kanaeczka kosztuje 4 zlote <szok> U mnie super sprawdza sie odkladanie konkretnej kwoty i oszukiwanie,ze tych pieniedzy nie ma ![]() aha i z oszczedzania zajelam sie darmowymi probkami. Kiedys jak chcialam cos przetestowac to kupowalam, a potem wyrzucalam,bo okazywalo sie do kitu. Teraz zapisalam sie do rossnetu, pisze prosby do konkretnych firm,ktorych rzeczy chce przetestowac i dopiero jak jestem zadowolona to kupuje. Aha i kosmetyki kupuje te tansze- zele isany albo ziaji, kolorowka z natury i jest super ![]() Dzisiaj zaoszczedze tym,ze nie wyjde nigdzie z domu, mam mnostwo pracy,wiec nie mam czasu myslec o glupotach ![]() pozdrawiam i przepraszam za mojego chaotycznego posta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() fryzurę sama zrobię wiec 0 wydane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dwa dni temu widziałam na lumpie chustę fajną ale nie miałam przy sobie pieniędzy i nie kupiłam...jak wróciłam z kasą już jej nie było, i co- też oszczędność ![]()
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
jak ja kocham łazic po lumpach i szpurać... czasami mozna wygrzebac super ciuszki
![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
flotynka coś nas łączy, ja jestem okropną lumpomaniaczką, większa część mojej kasy idzie właśnie na sh
![]() ![]() W piątek wydałam 50zł na ciuchy w sh ![]()
#119 | ||
Zakorzenienie
|
no ja równiez kupuje i sprzedaje
![]() tylko,ze ja posprzedałam na allegro - robilam takie mega paki, bo bylam grubsza i pozbyłam sie tych chudych ciuchów, a teraz znowu sie odchudzam, chudne i powoli nie mam w czym chodzić ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Juz od dawna chciałam zalozyc taki watek. ja jestem jeszcze w LO i jedzenie i inne rzeczy 'codziennego uzywtku' finansuja rodzice, ale zdecydowanie za bardzo jestem rozrzutna-wydaje pieniadze na miescie, ostatnio ciagle kupuje kawe w CH co pozera mnostwo pieniedzy, tylko pojd edo empiku juz mi wpada w oko ksiazka/plyta/film, ciuchy i kosmetyki tez uwielbiam kupowac. Chcialabym nazbierac pieniedzy na wakacje przede wszytskim bo zdaje mature wiec mam dlugie wakacje!!! Mój 1 cel: nie wydac w przyszlym tygodniu wiecej niz 15zł ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.