|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Cytat:
Ale to słuchanie było głupie. Jeszcze z tym Harrym Potterem (oszukali nas, to nie był głos Daniela!!) ok, ale to pierwsze W ogóle nie zrozumiałam, bo za szybko mówili. Wymęczyłam list, okazało się, że mam 118 słów, dopisałam "cordially grettings" i wsio W tej notatce nie wiedziałam czy pisze się tommorow, czy tomorrow (chodziło mi o to, że wrócę jutro) więc napisałam tonight
|
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wlazłam na ich wątek i studia zaczęły mnie przerażać. Potem przejrzałam wątek 'co studiujesz' itp. i znalazłam dziewczyny studiujące medycynę. Kurde, wiecie co? Ja chyba wolałabym medycynę niż stomatologię, ale boję się, że jestem zbyt mało zdolna, żeby sobie poradzić na takim kierunku. ![]() Cytat:
|
|
|
#3663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie masz co się załamywać. Jeśli wiesz, że to Cię interesuje, poradzisz sobie. Zresztą zawsze wydawało mi się, że stomatologia (i te inne specjalistyczne kierunki) są trudniejsze niż medycyna ogólnie.. |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Ja miałam maturę na takiej małej auli i mega echo się niosło, więc generalnie pierwsze polecenie brzmiało tak: bla bla bla la DZING Jakoś poradziłam, ale jutro mam roz angol i czuję, że będzie masakra xD
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ja po ang podst i r .. matko umieram :P
podstawowy nie był zły, ale w tym zadaniu z T/F chyba rzeczywiście mówili middle fifties dlatego dałam T ale już sama nie wiem.a w ostatnim podpunkcie z tą linią kolejową jak ma być? a rozszerzony no cóż, łatwa gramatyka i rozprawka, średnie słuchanie (jedno mi się podobało, o grobowcach) .. mówie wam słucham słucham a tu koniec .. myślałam, że to była jakaś połowa no ale ok. ogólnie nie było tak tragicznie, no ale cóż... ![]() a w liście napisałam (odnosnie tego wynagrodzenia) i would also like to know how much i will be paid xD ps dlaczego ja dzis pisałam ang r a inni jutro? o.O
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2009-11-26 o 16:01 |
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
K. miał współlokatorkę z medycyny w Gda.
zdała wszystko (I rok) bez poprawek, ale sporo się uczyła. a ja wam powiem, że doczekać się nie mogę aż stąd wyjadę. mówię wczoraj do mamy :"za rok sobie ode mnie odpoczniesz", a matka :"tjaa.. za rok to ja dopiero będę miała wydatki...." nie ma to jak kochająca matka muszę za godzinę jechać do bankomatu ![]() trza mieć kasę na wojaże w Stolcu Polski.
|
#3667 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie średni angielski. Mógł być nieco łatwiejszy.
Pozatym nie podoba mi sie, ze mamy tylko 120 minut == W tym liście jak sie trzeba było przedstawić to można było napisać wymyslone imie i nazwisko , byleby podpisac sie na dole XYZ. == Kompletnie zapomniałam jak jest sąsiadka! ![]() == Wiem, że w jednym czytelniczym miałam w karcie odpowiedzi szachownice raz lewa kratka raz prawa i chyba tak miało być![]() == Uhhh jestem straaasznie zmęczona , dobrze,że jutro nic już nie piszę.
|
|
|
|
#3668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Harry Potter pozwie ich do sądu za podszywanie się pod niego ![]() aaa... Dzisiaj na maturze trafił mi się chłopak, który cały czas się coś pytał. Zaczynał tymi pytaniami wszystkich wkurzać. Tuż przed rozpoczęciem podnosi rękę i pyta się "aaa Proszę Pani, a czy te nagrania będą leciały tylko dwa razy?" a jakiś chłopak z tyłu "Nie, wiesz, będziesz mógł sobie zabrać płytę i w domu rozwiązać zadania." Myślałam że umrę ze śmiechu
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-11-26 o 16:20 |
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uczyła się nawet w tym samym liceum, co ja. Miała średnią 5.7, bardzo dużo się uczyła. Studiowała w Wawie, a teraz wyjechała na stypedium do Niemiec/Niemczech. ![]() Druga studiuje w Lublinie, jest teraz na II roku. Tylko że z żadną kontaktu za bardzo nie mam, bo są zajęte ciągle, a chciałam z nimi porozmawiać, żeby się przekonać czy się nadaję.
|
|
|
#3670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
How much would you pay me? ![]() Też myslałam, że będzie Radcliffe (?) ![]() Ale to był formalny... To kończymy Yours faithfully ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie usłyszałam "mid fifties" i zaznaczyłam T, a z robotnikami też T, wydaje mi się, że słyszałam "the most of workers were from china"
|
|||
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też ostatnio mam takie dylematy związane ze studiami. Bo już sama nie wiem co chcę robić, czy dany kierunek będzie opłacalny w przyszłości. Myślę na kosmetologią, zarządzaniu firmą, a ostatnio zaczęłam myśleć o administracji. Aczkolwiek nie zamykam wyboru tylko w tych kierunkach.
|
|
#3672 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurczę, nawet jeszcze nie pisaliśmy żadnego listu, tym bardziej oficjalnego, ale jakoś wybrnęłam z tego . Cały czas po głowie chodziło mi "Mit freundlichen Grussen." ![]() Cytat:
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-11-26 o 16:37 |
||
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i znowu będzie, że dzięki niej... ![]() Ja miałam FTTTT
|
||
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak powiedzieli, tylko czy czasem nie o kolei jakiejs laczacej wybrzeza? a w T/F bylo o pierwszej w ameryce :P doobra zobaczymy
|
|
|
#3676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żeby mieć większe szanse w tych dwóch humanistycznych kierunkach, specjalizacja nauczycielska, będę dzieci gnębić ![]() A jak tam się nie dostanę to pójdę na ekonomię na uczelnię, w której przyjmują wszystkich. Po tych trzech kierunkach bez problemu znajdziesz pracę. Najciężej będzie po administracji, bo wielu studentów kończy ten kierunek, ale nie są to jakieś kierunki, po których nie masz nic... |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam identycznie, FTTTT.
|
|
#3678 |
|
Raczkowanie
|
SamaraMorganx haha mi też cały czas po głowie chodziło mit freundlichen Grussen
W końcu sobie mówie "SKUP SIĘ" JESTEŚ NA ANGIELSKIM"! |
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Basia i Justyna - dzięki.
Ale nie jest mi lepiej. ![]() W ogóle dziś mam taki humor, że płakać mi się chce. Zżarłam od wczoraj dwie czekolady, wczoraj półtorej i dziś pół. Potrzebuję jakiejś spektakularnej zmiany w moim życiu. Chyba ustalę sobie jakiś precyzyjny harmonogram i będę się go trzymać. (tylko taki bez komputera. no i wydaje mi się, że opuszczę Was na jakiś czas. Muszę przemyśleć parę spraw, odciąć się od wszystkiego, zająć nauką.) Kurna, gadam już od rzeczy. Przestanę już, właśnie się zamykam. Pa.
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja chyba FTFTT |
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
juz mi sie cos dzieje od tych matur, a jutro jeszcze polski rozszerzony;( nie wiem, czemu ise na to porwałam...
|
|
#3682 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obiecałam sobie, że jak mój chłopak pojedzie na studia, wezmę się za siebie. on już jest na 3 roku, a ja dalej mam lenia Gdy mam takiego doła, pomaga mi muzyka a ja zastanawiałam się o co wam chodzi w tym FTTTT Chodzi wam o 2 zadanie ze słuchu? Ja w pierwszym dałam F później chyba TFTT Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-11-26 o 18:55 |
|||
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przez cały tydzień nie robiłam z biologii NIC Dziś się z vademecum prześpię
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
Ja dźiś pisałam niemiecki. U nas w szkole nie mamy matur próbnych tylko dostajemy je do domu. Poszłam dźiś do szkoły z nastawianiem że będę miała lekki dźień a tu sorka na niemieckim mówi nam że maturę piszemy. Była łatwa ale ja byłam kompletnie nie przygotowana. Ale myślę, że zdam. Muszę się wam pochwalić idę dźiś na koncert. Strachy na Lachy u nas grają, a że mieszkam w małym miasteczku to duże wydarzenie. Ale się cieszę!!!
|
|
#3685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niedaleko mnie też jakoś niedługo jest koncert (i Comy też |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet nie miałam kiedy cokolwiek przypomnieć sobie i zastanawiam się jaki jest sens, żebym jutro szła.skoro moja szkoła nie traktuje mnie poważnie, to dlaczego ja mam? pytaliśmy we wrześniu o matury z Operonu - nie będzie miesiąc temu - nie będzie, bo to zdezorganizuje lekcje. 2 tyg temu - j.w. 1 temu się dowiadujemy, że będą...
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nudzi mnie już to, co znam, muszę jakieś zmiany wprowadzić, bo zaczynam wariować. Stolcu Cytat:
Jej, widzę, że nie tylko ja mam taki humor . U mnie to spowodowane zwątpieniem w tę maturę. Boję się, że nie uda mi się dostać na moją wymarzoną psychologię i jak zwykle będę sobie wyrzucać, że za mało się starałam. Dobrze napisałaś. Trzeba się zająć nauką i to jest jedyny sposób, żeby w czerwcu być spełnionym człekiem . Chyba przeczekam na razie te załamania i będę uciekała w książki. I tak do maja. |
||
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że nie tylko ja miałam nadzieję że usłyszę Daniela
![]() Claaire miałaś podstawowy i rozszerzony dziś? Jak to możliwe? ![]() Dzisiaj tylko były języki podstawowe , jutro są przedmioty dodatkowe )Ja wahałam się czy pisać rozszerzonego angola czy wos , ale zdecydowałam się że spróbuję WOS ;]
|
#3690 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja napisałam że leki to medikament Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czesc ;* angielski jak to angielski. liczę że 30 % bedę miała ![]() a rano humor miałam taki dupny że szok;/ chciałam już odwołac jazdy po południu , ale dobrze że tego nie zrobiłam bo było fajnie ! i muszę się Wam normalnie pochwalic : pan instruktor powiedział że jak na pierwszy raz to robię bardzo ładnie łuk i nawet korektę motywuje taka opinia no a jutro geografia, muszę powtórzyc co nie co , tylko kiedy
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

i tak, zrealizowałam wszystkie kropki, używając jakichś skomplikowanych wyrażeń, past perfect continuous nawet
to skreślamy przymiotniki i nadprogramowe zdania 

, dobrze,że jutro nic już nie piszę.

Uczyła się nawet w tym samym liceum, co ja. Miała średnią 5.7, bardzo dużo się uczyła. Studiowała w Wawie, a teraz wyjechała na stypedium do Niemiec/Niemczech. 
Aczkolwiek nie zamykam wyboru tylko w tych kierunkach.

.