CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 14:58   #4561
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Sashka fajnie, że napisałaś co u Was i dobrze, że to pozytywne wiadomości

Gosikk może faktycznie już mu cucuch nie wystarcza, toż to duży chłop
Oby kaszka zdała egzamin! Mamusia musisz wierzyć, że masz aniołka póki co w diabełkowej skórce Iwo mimo tego, że teraz bywa grzeczny częściej niż kiedyś, umie się zająć sobą, to momentami diabeł i to wielki z niego wychodzi

Anulka my też tęskniły Gratuluje2kg na minusie!

Ursull

Iskierka jaka śliczna dziewczyneczka, cudny uśmiech i jakie włosy!!

Mell i ja witam No dobry seksik jest bardzo waży w zwiazku, fajnie, że się układa Wam.

My po spacerku, miła aura więc spacerowało się fajnie, upatrzyłam sobie bluzkę i jutro po nią pobiegnę, a tż mój niedobry nie zdążył po opiekuńczy iść i znowu do jutra czekam, stresuje mnie ta niepewność

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-26 o 15:37
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:16   #4562
gosikk_s
Zakorzenienie

Właśnie obejrzałam filmik i przeczytałam wypowiedź na temat skoczków i zdecydowanie NIE kupiłabym go małemu.

Iwciag, noo wierzę Zatankuję dziś Aleksa do pełna Trzymam dalej kciuki za opiekuńczy

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:49   #4563
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Anulka my też tęskniły Gratuluje2kg na minusie!

Ha! Zauważyłaś moją tajną wiadomość o kilogramach
I dziękuje za miły komentarz na nk

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:01   #4564
ursull
Zakorzenienie

Laseczki jestem,ale tylko na moment,bo mam od cholery roboty Milenka nie poprasowała i ja muszę to zrobić Żartuję,ale muszę posprzątać trochę w tym domu,bo brudem zarosnę. Byłam z kumpleą u prawnika jako tłumacz,aby dowiedziec się na temat pracy.Mianowicie w UK rodzice dzieci do jakiegoś tsm wieku mają możliwość pracować w tzw.flexible hours czyli godzinach odpowiadających im,aby móc sprawować opieke nad maluchem.Moja kumpela wraz z męzem pracują w tej samej firmie i poprosili o taką możliwość.Ona wróciła tylko na cztery dni po cztery godz.On miał kończyć o 13:30,a ona zaczynać 0 14,tak,ąby mogli się wymienić.Okazało sie,że firma zaczęła im robić problemy i tak układać grafik,że on kończył o 16,więc ona nie mogła iść na 14.Dlatego poszliśmy do prawnika,którey potwierdził,że firma nie ma prawa tak robić.Alke namotałam.Kupiłam małej fajną,cieplutką piżamkę Dałam dziś małej chrupka kukurydzianego i wcinała jak szalona.

Eve dlaczego szukacie nowego lokum? Pisalaś niedawno,że specjalnie uciekiście z maista i od Polaków,a teraz chcecie tam wracać?

Iwciag niestety pejczyk nie zadziałał,na dziś planuję kałasznikowa
Taniej wychodzi budowa,niż zakup domu? Ja się kompletnie nie orientuję.A ziemię macie,bo to ponoć spory kosztJakie szaleństwa? Masz jakis konkretny projekt na myśli?Ten projekt co zapodałaś to na szalony nie wyglądaToś się ustawiła z tatą i ekipą,szczęściara

Illbanka jeśli mi się uda szybko odgruzowac moje mieszkanie to dla ciebie zapiszę i 15 stron Śliczny ten domek,mi też się marzy coś nie za wielkiego (sprzątać nie lubię) i przytulnego,najlepiej w górach,w koło lasy i może jakiś staw,ale nie zadaleko od miasta (zakupy to ja lubię robić).

Doris mialam zapytać,a czemu Kalinka (imię pochodzenia rosyjskiego)? Śliczne jest i Nataszka również ładne.Ja dałam Milena,bo uwielbiam Millę Jovovich,a to jest to samo imię,tylko,że spolszczone.Do tego swego czasu moim konikiem była historia byłej Jugosławi,a tam imię Mila i Milan (dla chłopca) są bardzo powszechne.Ja mam taki pchacz z Vtech (zarzucalam linkiem już),fajna sprawa Brawa dla marchewki.Moja Milucha też za pierwszym razem nie wiedziała o co chodzi z marchewką.

Cytat:
Bercia napisała: To była podpowiedz mojego miejsca zamieszkania
a nie zaproszenie

Carolajna to chyba jakaś,taka dzika pora roku,że na wszystkich spadają problemy z większą siłą.Będzie dobrze,wracaj do nas szybciuchem.Milena miała infekcję nerek i usg też.Trzymajcie się

Sashka dzięki za NK,cieszę się,że przyniosłaś tyle dobrych wiadomości dla zębolka Kubusia.Wrzuć fotkę chodzika i daj fotkę Kubusia do naszej listy (projekt na stronie 143) Jesteś przykładem,że po deszczu zawsze wychodzi słońce

Gossik może być,że to problem głodu,ja daję malej kaszkę na noc z bobovity,je mniej w nocy,ale budzi się teraz na picie,albo,gdy zgubi smoczek

Ewelajn wiesz o nowej liście i kartce?

Anulka zdjęcie na NK the best

Jagoda ta mata wygląda super i niedroga,muszę o czymś takim pomyśleć

Iskierka my się nie znamy, a ty też jesteś mamusią majowo-czerwcową? Pytam,bo nie ma ciebie na liścieSkoczek fajny,al Agatka rewelacja i te włosy

Mell nareszcie jezdeź,nie zostawiaj mnie już na tak długo,bo nie ,mam z kim pić Te babole po łyczku wzięły i se poszły

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:09   #4565
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Laseczki jestem,ale tylko na moment,bo mam od cholery roboty Milenka nie poprasowała i ja muszę to zrobić Żartuję,ale muszę posprzątać trochę w tym domu,bo brudem zarosnę. Byłam z kumpleą u prawnika jako tłumacz,aby dowiedziec się na temat pracy.Mianowicie w UK rodzice dzieci do jakiegoś tsm wieku mają możliwość pracować w tzw.flexible hours czyli godzinach odpowiadających im,aby móc sprawować opieke nad maluchem.Moja kumpela wraz z męzem pracują w tej samej firmie i poprosili o taką możliwość.Ona wróciła tylko na cztery dni po cztery godz.On miał kończyć o 13:30,a ona zaczynać 0 14,tak,ąby mogli się wymienić.Okazało sie,że firma zaczęła im robić problemy i tak układać grafik,że on kończył o 16,więc ona nie mogła iść na 14.Dlatego poszliśmy do prawnika,którey potwierdził,że firma nie ma prawa tak robić.Alke namotałam.Kupiłam małej fajną,cieplutką piżamkę Dałam dziś małej chrupka kukurydzianego i wcinała jak szalona.

Eve dlaczego szukacie nowego lokum? Pisalaś niedawno,że specjalnie uciekiście z maista i od Polaków,a teraz chcecie tam wracać?

Iwciag niestety pejczyk nie zadziałał,na dziś planuję kałasznikowa
Taniej wychodzi budowa,niż zakup domu? Ja się kompletnie nie orientuję.A ziemię macie,bo to ponoć spory kosztJakie szaleństwa? Masz jakis konkretny projekt na myśli?Ten projekt co zapodałaś to na szalony nie wyglądaToś się ustawiła z tatą i ekipą,szczęściara

Illbanka jeśli mi się uda szybko odgruzowac moje mieszkanie to dla ciebie zapiszę i 15 stron Śliczny ten domek,mi też się marzy coś nie za wielkiego (sprzątać nie lubię) i przytulnego,najlepiej w górach,w koło lasy i może jakiś staw,ale nie zadaleko od miasta (zakupy to ja lubię robić).

Doris mialam zapytać,a czemu Kalinka (imię pochodzenia rosyjskiego)? Śliczne jest i Nataszka również ładne.Ja dałam Milena,bo uwielbiam Millę Jovovich,a to jest to samo imię,tylko,że spolszczone.Do tego swego czasu moim konikiem była historia byłej Jugosławi,a tam imię Mila i Milan (dla chłopca) są bardzo powszechne.Ja mam taki pchacz z Vtech (zarzucalam linkiem już),fajna sprawa Brawa dla marchewki.Moja Milucha też za pierwszym razem nie wiedziała o co chodzi z marchewką.

Carolajna to chyba jakaś,taka dzika pora roku,że na wszystkich spadają problemy z większą siłą.Będzie dobrze,wracaj do nas szybciuchem.Milena miała infekcję nerek i usg też.Trzymajcie się

Sashka dzięki za NK,cieszę się,że przyniosłaś tyle dobrych wiadomości dla zębolka Kubusia.Wrzuć fotkę chodzika i daj fotkę Kubusia do naszej listy (projekt na stronie 143) Jesteś przykładem,że po deszczu zawsze wychodzi słońce

Gossik może być,że to problem głodu,ja daję malej kaszkę na noc z bobovity,je mniej w nocy,ale budzi się teraz na picie,albo,gdy zgubi smoczek

Ewelajn wiesz o nowej liście i kartce?

Jagoda ta mata wygląda super i niedroga,muszę o czymś takim pomyśleć

Iskierka my się nie znamy, a ty też jesteś mamusią majowo-czerwcową? Pytam,bo nie ma ciebie na liścieSkoczek fajny,al Agatka rewelacja i te włosy

Mell nareszcie jezdeź,nie zostawiaj mnie już na tak długo,bo nie ,mam z kim pić Te babole po łyczku wzięły i se poszły
Hehe, jeśli Aleks zacznie dla odmiany budzić się na picie wyjdzie na to samo on pije z cyca...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:38   #4566
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Zatankuję dziś Aleksa do pełna

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 17:26   #4567
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

dzien dobry

moja 2 polowka mnie wzywala to sie zjawilam

tydzien mialam nie lekki synus placzliwy w nocy, zebow ni ma ale krostki nadal sa i zadnej poprawy alez zla jestem kazdy lekarz co innego mowi i co ja mam teraz 3 szukac bo to przeciez nienormalne jest zeby mi sie synus tak meczyl zadnej masci nic i co mam tak czekac w nieskonczonosc

Szymek rzeklabym aniolkiem jest a raczej byl a teraz nauczyl sie tak wymuszac wszystko jak go niose na rekach a potem np poloze na mate to ryk jakby ktos go ze skory obdzieral, ale jak sie go czzyms zajmie to jest ok aktor maly no. Wasze dzieci tez tak maja?

Gosikk Ty to tez sie biedna umeczzysz , zapodaj mu ta kaszke a noz widelec pospisz sobie 3maj sie bidulko bo Ty nam znikniesz niedlugo
ja tez swojemu ani skoczka anni chodzika nie planuje zakupic

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
W pracy byłam
wiemy , a za praca tzta to moze sie jeszcze ulozy czy szuka innej?

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

Ejo a gdzie : mell, dentka, esti, poiglocik, Carotka i reszta? : pala:
a widzialas jak sie Ursullka ustawila? moze i my nauczymy chlopakow prasowac niech maja zajecie a nie tylko sie bawia

ale Wam fajnie tyle slazaczek obok siebie

2kg mniej a same pysznosci zajadasz mow szybko z czego to jedzonko robisz pyszne i dietetyczne

nastepna mnie od dentek wyzywa

Cytat:
jesli uda, jedziemy załatwiać wycieczkę, oby tylko były miejsca!
gratuluje zebolkow i zazdraszczam wycieczki ciepelko i zazdraszcza budowy domu ja tez chce ja tez ale kiedy to bedzie i czy w ogole bedzie

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość

wczoraj nie mialam za bardzo czasu na wizaz..nic nie poczytalam
kolezanka ze swoim synkiem mieli do mnie wpasc ale pezlozyli wizyte na dzis..wiec polecialam sobie na spacerek i na shopping

kupilam sliczny komplecik babek(roznych dekoracji w tym gwiazda)na choinke oraz prezent dla kolezanki Kalinki Nataszy(idziemy w sobote na jej 2letnie urodzinki

a wlasnie wspominalam jak pierwszy raz wzielam ja na rece..urodzila sie 2,5m-ca wczesniej...byla taka malenka...
i od wtedy zapragnelam juz baardzo miec taka mala Nataszke..a wyszla Kalinka

Nie chce glosno chwalic mojej corki,bo jak to zrobie to sie "spsuje"
ale wczoraj sza noc(o 23.00-butla)i spanie do 5.00rano,dzis tak samo a potem dosypianie do 9.30(wczoraj)zobaczymy do ktorej dzis:rolleyes ale ciiiii..
Ja mysle,ze to zalezy od dnia..
od skokow rozwojowych...
bo sa dni ,ze jest super i patrze "dziwnie" na moja corcie(taka grzeczna..ladnie sypia a czasem..ufffffff...potrez ba duzo sily i cierpliwosci
shopping tez by mi sieprzydal
a ja nie slysze ze Ty ja chwalisz Doris to po prostu jej cecha - ze jest grzeczna i ladnie sypia a tylko czasem nie

Nataszka fajne imie i Kalinka zreszta tez (a tak w ogole to Natasza Urbanska ma corke Kalinke tak mi sie skojarzylo - ale jej nie lubie

cdn....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 17:27   #4568
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
cze dziołchy
u mnie lipa w domu
tz nie ma zleceń...mniej kasy

u córci podejrzenie naczyniaka (pediatry) ale bez sensu bo przecież takowe się ujawniają znacznie wcześniej a ona ma 4 lata. Albo jakieś pękające naczynka
Mówiła coś o jakimś chirurgu naczyniowym ale skierowania nie dała ani nic. Jedziemy do dermatologa niech zerknie na to. Oprócz tego Małą ciągle boli brzuch i ma bakterie w moczu prawdopodobnie coś z nerkami. Będzie miała usg robione...no ja nie wiem jak się wali to wsyztsko na raz

trzymcie się
czesc wszystko nie tak , 3mam kciuki za Darusie oby sie lekarka mylila

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość

U nas....
Kuba ma juz drugiego zebolka, dolna jedynke. Dal mi niezle w kosc. W ogole dochodze do wniosku, ze rosnie mi w domu maly terrorysta. Wszystko wymusza krzykiem i placzem. Jest rozpieszczony przez babcie i dziadzia( moich rodzicow)Jak ich widzi to szaleje. Mamy juz chodzikDostalismy o cioci mojej bratowej, ktora ma rocznego synka. Narazie to Kuba chodzi do tylu

Moj tato...
Wyniku moczu i badanie nerek wyszly super Od wczoraj bierze juz chemieJeszcze dzis i jutro i pierwsza serie ma za soba Narazie nawet dobrze to znosi. W szpitalu go nie polozyli. Przyjezdza na cztery godziny dostaje chemie i z powrotem do domciu. Teraz sie modlimy zeby ta chemia pomogla

Jezeli chodzi o nasza sytuacje w domku.
To Tz juz od poniedzialku w pracy, maja w koncu co robic Fakt bedzie ciezko. Na slub mamy odlozone pieniazki, wiec spoko. Tylko na zycie....
Ale siostra Tzta postanowila nas wspomoc finansowo, wiec damy rade Tylko przeraza nas to, ze trzeba to bedzie jak najszybciej oddac. Mam nadzieje ze bedziemy mieli z czego...

Wiec jak narazie wszystko idzie ku dobremu, nawet nie wiecie jak ciesze Mialam takiego dola i ile wieczorow przeplakalam przez to wszystko. Ale teraz jestem dobrej mysli

super same dobre nowiny, brawo oby same takie byly

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
A kuku
Wróciłam!
Strrrasznie sie za Wami steskniłam, ale za to nadrobiłam kontakty z moimi dziećmi (nie ma tego złego, jak z Wami przerwa to dla dzieci mam wiecej czasu). A teraz dzieci znowu zajmują sie sobą, a ja tu z Wami jezdem

a kuku i co dzieci pamietaly matke??
fotka na nk super

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Czesc lalunie
Jejku juz dawno nie mialam takiej przerwy od wizazowania....
U nas bez wiekszych zmian, musze sie pochwalic ze odkad robimy z Tz rzeczy dla doroslych duzo lepiej sie dogadujemy poprawilo sie bardzo ostatnio i jest jak kiedys...
Aleksio jest raczej grzeczny i ladnie spi bo budzi sie tylko raz a o 8 wstajemy, wiec da sie tak zyc...
no jestes wreszcie ja Was rzecz jasna po cichu podczytuje i widze ze Ci nie bylo no w szoku bylam
a jakie tosa rzeczy dla doroslych??
zeby moj syncio tak sppal wniebowzieta bym byla

qurcze miala zacytowanych jeszcze wiele postow i mi zjadlo

Ursull zaczytalam sie w blogu Milenki szkoda ze ja weny nie mmam i zawziecia, a corkke to sobie wyszkolilas nie ma co , siedz tu z nami przeciez ona Ci posprzata zrozumie przeciez ze matka dla siebie tez musi miec chwilke

i moja Illbanka mi tu zostala jeszcze
Ty jedna za mna tesknilas
przede wszystkim gratuluje zebolka no Guzik z chlopca przeistacza sie powoli z mezczyzne do tego uzebionego - to dopiero bedzie z niego model

a i czekam na Twa powiesc, bo juz jestem fanka Twoich wierszy

nie bylo mnie bo sprzatalam mylam okna szafki juz na swieta sprzatalam malego pokoj (czyt. graciarnie) a ze ja mam kompa otwartego przez caly dzien to co jakis czas odswiezam i Was
podgladam a i do moich zajec fitness dorzucilam bylam 3 razy w tym tyg i brzuch mnie boli smiac sie nie moge

mialam cosik napisac jeszcze hmm..... zapomnialam

Poiglot wlasnie pokaz nam sie odukryj sie jak to mowi Ursullka

a i Szymek nabyl nowa umiejetnosc ,,staje" na kolankach i rekach jak Nikolka Esti i bja sie w przod i w tyl smiesznie to wyglada ale jeszcze nie umie wygiac grzbietu i szybko opada

a i oczywiscie tesknilam

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-11-26 o 17:54
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 17:46   #4569
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull mieszkania w Wwie są bardzo drogie, poza tym biorąc kredyt na30lat płaci się za***iście dużo odsetek, w naszym wypadku będzie lepiej gdy pobudujemy sobie domek, działkę mamy od rodziców, jak pisałam superzabuli mam ojca budowlańca, więc on nam go pobuduje zawsze będzie mniejszy koszt.
Ten projekt to pomysł mojego tż, do którego powoli się przekonuje, projekty które mi się podobały, też coś w tym stylu, ale bardziej wybajerowane, choć by dach, czy okna.
To fajne udogodnienia są dla pracujących w UK rodziców, oj i ja muszę kupić małemu chrupy

Iwcia d Iwo ma podobnie, jak tylko go płlożę jest ryk, ale sekunde, wystarczy jakaś bzdura, choć by jęzor wyciągnięty i już się śmieje
Gratki dla Szymona za nowo nabyte umiejętności
A dlaczego żadnej maści nie używasz? Bo chyba nie jestem w temacie
A budowa dopiero na wiosnę, a przed kupa papierów do załatwienia i kupa kasy do wydania, już się boje

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-26 o 17:48
Stary 2009-11-26, 17:52   #4570
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Ursull mieszkania w Wwie są bardzo drogie, poza tym biorąc kredyt na30lat płaci się za***iście dużo odsetek, w naszym wypadku będzie lepiej gdy pobudujemy sobie domek, działkę mamy od rodziców, jak pisałam superzabuli mam ojca budowlańca, więc on nam go pobuduje zawsze będzie mniejszy koszt.
Ten projekt to pomysł mojego tż, do którego powoli się przekonuje, projekty które mi się podobały, też coś w tym stylu, ale bardziej wybajerowane, choć by dach, czy okna.
To fajne udogodnienia są dla pracujących w UK rodziców, oj i ja muszę kupić małemu chrupy

Iwcia d Iwo ma podobnie, jak tylko go płlożę jest ryk, ale sekunde, wystarczy jakaś bzdura, choć by jęzor wyciągnięty i już się śmieje
Gratki dla Szymona za nowo nabyte umiejętności
A dlaczego żadnej maści nie używasz? Bo chyba nie jestem w temacie
A budowa dopiero na wiosnę, a przed kupa papierów do załatwienia i kupa kasy do wydania, już się boje
bo 1 lekarka gdybala ze to alergia i przeisalam steryd a 2 powiedziala ze to wirusowka ze steryd tylko pogarsza wiec mam odstawic i przemywac rumiankiem i zasypywac alantanem ale to nic nie pomaga i szkoda mi jak patrze na niego jak on drapie to buzie wiec chyba poszukam 3 lekarza i ze to ma potrwac 5-6 tyg - uwierzylam babce ale teraz juz mam watpliwosci

a ja swojemu dawalam chrupki sa takie dlugie rurki kukurydziane bez glutenu ale nie bardzo kumal co ma z tym zrobic

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-11-26 o 17:58
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 18:00   #4571
ursull
Zakorzenienie

Iwcia dens przeczytałam twego posta i stwierdziłam,że za tobą tęskniłam ale nie martwi mnie to bardzo,bo przecież w czworokącie jesteśmy razem
Powiem ci na uszko i po cichutku,że Milena odstawia mi takie same cyrki jak twój Szymuś.Potrafi się czymś zająć,ale szybko się nudzi i ryk.Co ciekawsze na rękach też się szybko nudzi I wtedy to jest tak . To chyba taki wiek.Pamietam,jak byłam w ciąży,to córka mojej koleżanki miała akurat około 7mc.Ona musiała non stop być u mamy na rękach,ta koleżanka nawet do toalety wyjść nie mogł,bo mała w ryk.Cztery osoby ją zabawialy i nic to nie dało.Uspokoiła się dopiero przy mamie.Przeszło jej ok. roczku.Czytałam,że teraz nasze maluchy będą wchodziły w taki etap "bez mamy ani rusz",zaczyna się około 7mc
Cieszy mnie,że zaglądacie na bloga Milusi,dziękuję.Już pisałam wcześniej,że byłoby nam bardzo miło,gdybyście ślad po sobie zostawily w "księdze gości"

Iwciag mi się duńskei domy podobają jak np. ten:
http://ziemianarozdrozu.pl/i/upload/...kologiczny.jpg

i duńska architektura wnętrz,jak to:
http://www.loftloft.pl/im/9/5327/z5327779X.jpg

ale najbardziej to bym chciała coś takiego
http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...a-300_3013.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 18:01   #4572
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
bo 1 lekarka gdybala ze to alergia i przeisalam steryd a 2 powiedziala ze to wirusowka ze steryd tylko pogarsza wiec mam odstawic i przemywac rumiankiem i zasypywac alantanem ale to nic nie pomaga i szkoda mi jak patrze na niego jak on drapie to buzie wiec chyba poszukam 3 lekarza i ze to ma potrwac 5-6 tyg - uwierzylam babce ale teraz juz mam watpliwosci

a ja swojemu dawalam chrupki sa takie dlugie rurki kukurydziane bez glutenu ale nie bardzo kumal co ma z tym zrobic
może faktyczne to dobry pomysł by skonsultować to z trzecim lekarzem, szkoda, by się dziecko męczyło.
Iwo wkłada wszystko do buzi, a jak już jakiś smak poczuje, to nie chce wyjąć

Ursull taki domek nie dla mnie, zimny jakiś mi się wydaje, natomiast wnętrze bardzo mi się podoba, elegancko i przestrzennie, a ten trzeci to bajka

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-26 o 18:06
Stary 2009-11-26, 18:23   #4573
ursull
Zakorzenienie

iwcia dens masz tu kobito linka do wysypek,może coś pomoże
http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...j-wysypke,523/

A brałaś pod uwagę atopowe zapalenie skóry lub ospę wietrzną?
Ja bym poszla do kolejnego lekarza

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Iwciag a widziałaś dom Cullena w "Zmierzchu"?,własnie coś takiego mi się marzy
http://www.takklefriends.com/wp-cont.../twilight0.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3226/...0c7d702e6a.jpg

poszukaj domu swoich marzeń,chetnie bym zobaczyła

Stary 2009-11-26, 18:27   #4574
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull domu swoich marzeń mówisz, heh nie wiem, nie mam takiego, są takie które mnie się podobają, ale i tak nas na nie nie stać więc wybieram z takich na naszą kieszeń.
Stary 2009-11-26, 18:33   #4575
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Ursull domu swoich marzeń mówisz, heh nie wiem, nie mam takiego, są takie które mnie się podobają, ale i tak nas na nie nie stać więc wybieram z takich na naszą kieszeń.
Oj iwcia poszalej,uruchom wyobraźnię i nie myśl o kosztach.Mnie wogóle nie stać na jakąkolwiek chatę (mam kawalerkę we Wrocławiu,ale sprzedaję ją),więc sobie marzę czasami.Lepszy ten temat,niż wczorajszy o chorych dzieciach.Liczę,że zaraz nas tu zaskoczysz

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

http://blog.c77c.net/photos/japanese-home-1.jpg

to też mi się podoba
Kiedyś nie lubiłam współczesnej architektury,ale gust mi się zmienił odkąd w UK jestem,bo tu naokoło same domy wiktoriańskie z grzybem (też wiktoriańskim)

Stary 2009-11-26, 18:37   #4576
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj iwcia poszalej,uruchom wyobraźnię i nie myśl o kosztach.Mnie wogóle nie stać na jakąkolwiek chatę (mam kawalerkę we Wrocławiu,ale sprzedaję ją),więc sobie marzę czasami.Lepszy ten temat,niż wczorajszy o chorych dzieciach.Liczę,że zaraz nas tu zaskoczysz

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

to też mi się podoba
Kiedyś nie lubiłam współczesnej architektury,ale gust mi się zmienił odkąd w UK jestem,bo tu naokoło same domy wiktoriańskie z grzybem (też wiktoriańskim)
nie mam za bardzo ochoty na grzebanie w sieci, bo musiała bym szukać, ale poszukam poszukam kiedyś
A my nawet mieszkania nie mamy A mieszkanie wynajmujesz?? Myśle o tym we Wro.
O wow jaka chata! Ta jest piękna, ale nie wyobrażam sobie takiej, czy tego pokroju na mojej działce na wsi
A jeśli chodzi o domy wiktoriańskie, nie wiem czy dobrze myślę, ale to chyba takie z mnóstwem wieżyczek, takie zameczki? To też nie dla mnie, ja lubie raczej prostotę, ale coś takiego małego odjechanego by się przydało w niej

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-26 o 18:42
Stary 2009-11-26, 18:41   #4577
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam za bardzo ochoty na grzebanie w sieci, bo musiała bym szukać, ale poszukam poszukam kiedyś
A my nawet mieszkania nie mamy A mieszkanie wynajmujesz?? Myśle o tym we Wro
Leniuszek
Jeszcze wynajmuję,do końca tego miesiąca,a w styczniu je sprzedaję.To dość długa i skomplikowana historia.Mam to mieszkanie na spółę z moim ex i dlatego muszę się go pozbyć (mieszkania i ex).I tak raczej nie wracamy do Polszy.

Stary 2009-11-26, 18:48   #4578
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Leniuszek
Jeszcze wynajmuję,do końca tego miesiąca,a w styczniu je sprzedaję.To dość długa i skomplikowana historia.Mam to mieszkanie na spółę z moim ex i dlatego muszę się go pozbyć (mieszkania i ex).I tak raczej nie wracamy do Polszy.
No to pędem się pozbywaj:P
Pytam bo mam kuzynostwo we Wro na studiach i wiem, że mieli jakiś problem z wynajęciem mieszkania.
Raczej nie wracacie powiadasz, a czemuż??
Stary 2009-11-26, 18:53   #4579
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Dałam dziś małej chrupka.
[...]
Haha, moja Magda jak zobaczy chrupka to się cała trzęsie i robi wielkie oczy , a Marta swoje chrupki oddaje psu
Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
a kuku i co dzieci pamietaly matke??
Haha! Pamietały, bo ja nie dałam im o sobie zapomnieć...zawsze po wizażowaniu całowałam je w czółko
...
na dobranoc

Dziewczyny! Dziękujemy za super komentarze
Mell, Iwciag, Ursull, Żabciu, Iwcia Dens

Kobity, niby nie mozna dawać dzieciom glutenu, ale w niektórych produktach gluten po prostu wsytępuje i co wtedy? Ja od jakiegoś czasu daje Dziewczynkom biszkopty z glutenem. Bardzo źle robie? Jak to jest?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 19:01   #4580
kuroikaze
Wtajemniczenie

Anulka a czemu nie daje sie z glutenem? podobno od tego 5-6 miesiaca mozna?
my nie bedziemy dawac glutenu do roku. jesli w jakims produkcie jest... to sie nie daje, albo kupuje sie zamiennik bezglutenowy, ale to juz bardziej dla osob na diecie

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 19:09   #4581
Carolajna24
Zakorzenienie

cze Kura
Ursull
jak to jest z tym Twoim mieszkaniem? masz już kogoś?

Anulka spokojnie już możesz jeśli nie ma ryzyka wyst alergii, ja daje zamiast kaszy mannej 1-2 dziennie do deserków
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 19:11   #4582
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Kuro a czemu nie dajesz do roku? Macie diete?

Stary 2009-11-26, 19:11   #4583
Carolajna24
Zakorzenienie

któras pytała o fundacje która założyła konto dla Maciusia
A więc konto jest założone specjalnie dla malca i o ile się orientuje mama Maciusia jest współwłaścicielem także wszystko co ma trafić do niego to trafii
Ta fundacja działa u nas 10 lat już a prezesem jest obecnie moja Pani pediatra
i od niej właśnie dowiedziałam się że Maciek choruje
Stary 2009-11-26, 19:17   #4584
kuroikaze
Wtajemniczenie

cze Caro

Anulka ja mam celiakie, wiec jest szansa ze Natan odziedziczyl gen ktory za nia odpowiada. i zeby go zawczesnie nie łechtać czekamy do roku. dzieciom z grupy ryzyka takie alergeny powinno sie dawac poskonczonym 12 msc zycia

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Ursull marzy Ci sie dom Cullenow
prosze
http://www.pudelek.pl/artykul/21089/...zedaz_zdjecia/

N. ♥
Stary 2009-11-26, 19:20   #4585
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Caro, co dokładnie dodajesz zamiast kaszy mannej?

Stary 2009-11-26, 19:24   #4586
Carolajna24
Zakorzenienie

Kurka to wyjaśniła się przyczyna Twojej extra figury
Bo znam dwie osoby z celiakią i są one anemiczne wręcz
czy się myle??

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Caro, co dokładnie dodajesz zamiast kaszy mannej?
wiesz co...ja czasem takie pokruszone daje do deserków biszkopty oczywiście
albo takie rozmiękczone w herbatce, Mały uwielbia
a wszystko co zawiera kasze manną to
wyczuwa nawet łyżeczkę
Stary 2009-11-26, 19:24   #4587
kuroikaze
Wtajemniczenie

Anulka kaszke kukurydziana, ale Ty juz chyba mozesz podawac maluchom gluten?

Caro a widzisz jesli maja anemie to znaczy ze nie bardzo przestrzegaja diety
tak to tez miedzy innymi temu jestem chuda
ale w sumie mi odpada wszystko co mączne

N. ♥
Stary 2009-11-26, 19:25   #4588
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Haha, moja Magda jak zobaczy chrupka to się cała trzęsie i robi wielkie oczy , a Marta swoje chrupki oddaje psu

Haha! Pamietały, bo ja nie dałam im o sobie zapomnieć...zawsze po wizażowaniu całowałam je w czółko
...
na dobranoc

Dziewczyny! Dziękujemy za super komentarze
Mell, Iwciag, Ursull, Żabciu, Iwcia Dens

Kobity, niby nie mozna dawać dzieciom glutenu, ale w niektórych produktach gluten po prostu wsytępuje i co wtedy? Ja od jakiegoś czasu daje Dziewczynkom biszkopty z glutenem. Bardzo źle robie? Jak to jest?
ja sie jeszcze glutenem nie interesowalam ae moza czas zaczac? u karmionych sztucznie to od kiedy sie wprowadza

a prosze bardzo pieknotek nie dalo sie nie zauwazyc, zastanawiam sie tylko ktora ladniejsza

Cytat:
Iwcia dens przeczytałam twego posta i stwierdziłam,że za tobą tęskniłam ale nie martwi mnie to bardzo,bo przecież w czworokącie jesteśmy razem
Powiem ci na uszko i po cichutku,że Milena odstawia mi takie same cyrki jak twój Szymuś.Potrafi się czymś zająć,ale szybko się nudzi i ryk.Co ciekawsze na rękach też się szybko nudzi I wtedy to jest tak . To chyba taki wiek.Pamietam,jak byłam w ciąży,to córka mojej koleżanki miała akurat około 7mc.Ona musiała non stop być u mamy na rękach,ta koleżanka nawet do toalety wyjść nie mogł,bo mała w ryk.Cztery osoby ją zabawialy i nic to nie dało.Uspokoiła się dopiero przy mamie.Przeszło jej ok. roczku.Czytałam,że teraz nasze maluchy będą wchodziły w taki etap "bez mamy ani rusz",zaczyna się około 7mc
Cieszy mnie,że zaglądacie na bloga Milusi,dziękuję.Już pisałam wcześniej,że byłoby nam bardzo miło,gdybyście ślad po sobie zostawily w "księdze gości"
ciesze sie ze Cie to nie martwi bo ja bym sie zmartwila gdyby Ciebie to zmartwilo a tak mnie nie martwi ze i Ciebie to nie martwi

oj to z Szymkiem nie jest jeszcze tak tragicznie jak z corcia Twojej kolezanki, Szymkowi rece czy kolana tez sie nudza jedynie bez konca moglby byc noszony plecami do mnie do tego przed lustrem - narcyz maly swirka malego dostaje wtedy

dzieki za linka tylko i tu nie bardzo cokolwiek pasuje ale nic szukam innego wracza

Cytat:

to też mi się podoba
ten jest boski mi sie podobaja nowoczesne domy i bardzo oszklone

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
cze Kura
Ursull
jak to jest z tym Twoim mieszkaniem? masz już kogoś?

Anulka spokojnie już możesz jeśli nie ma ryzyka wyst alergii, ja daje zamiast kaszy mannej 1-2 dziennie do deserków
a Ty niedobra tylko z Kuro sie przywitalas , masz szczescie dzis Dentka tylko Cie postraszy
Stary 2009-11-26, 19:26   #4589
kuroikaze
Wtajemniczenie

Anulka i nabiał tez Natankowi mamy dac po roku dopiero, bo mial zdiagnozowana skaze białkowa...

N. ♥
Stary 2009-11-26, 19:27   #4590
Mell_xx
Wtajemniczenie

witam panienki ktorych ostatnio nie bylo...
Anulka Carolajna i Kuroikaze Iwcia dens
Faktycznie spokojniej sie tu zrobilo...
Ja przez te kilka dno nieobecnosci tez jakos ochlonełam od tego nalogu, teraz "zdrowiej" do tego podchodze
Anulka Twoje coreczki sa naprawde sliczne, bardzo do siebie podobne, no i jak beda takimi agentkami jak mamusia, to bedziesz miala dom wariatow haha zartuje...
...ale bedziesz miała wesoło!

Edytowane przez Mell_xx
Czas edycji: 2009-11-26 o 19:28
Mell_xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości