|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
o to taki statek kosmiczny maja i strzelaja laserkiem miejsce przy miejscu. Staralam sie liczyc strzaly (jak te barany) zeby zajac czyms mysli i nie skupiac sie na bolu, to sie doliczylam chyba 200 na kazda strone. Boli jak ...... czego to baba nei zrobi. ciesze sie ze juz po wszystkim. W niektorych miejscach prawie nie czuc, a w niektorych tak jakby przykladac sobei lyzeczke rozgrzana we wrzatku, albo ciac sie nozem. hehe namowilam kogos?
nie moge sie juz doczekac III fazy kiedy to nareszcie bede mogla rozpuscic ulanska fantazje kulinarna. Tak mi sie chce chleba upiec
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
wiolqin a co Wy robicie za katusze? bo nie kumam?
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
depilacja laserowa
standardowy chlebek dukana z otrab.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj 24. dzień na diecie i zastój jak był - tak jest. Jutro przechodzę znów na czyste proteinki i mam nadzieję, że chociaż troszkę w końcu spadnie z wagi...
A dzisiaj cały dzień strasznie mi niedobrze. Jak myślicie, może to być spowodowane dietą? Jednak staram się coś jeść (w przerwach tych mdłości..) i teraz zainspirowana przez BogaczKę wcinam owsiankę. Całkiem smaczna. Przypomina mi zupy mleczne, które jadłam jako maleństwo. ![]() No i oczywiście wszystkim dziewczynom ze spadkami gratuluję. (I szczerze zazdroszczę )
|
|
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiolqin uklad trawienny to ja mam w malym palcu ..... A mysle , ze czytajac diete nie powinnam sie domyslac ,, co autor mial na mysli ,, A jest napisane doslownie : dozwolone produkty o kazdej porze , w kazdej ilosci ........ U mnie to sie nie sprawdza ..i tylko tyle chcialam powiedziec .....
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
gosiaika Dziękuję! zobaczymy co załatwię bo wreszcie się zdecydowałam aby się go pozbyć. Tylko martwi mnie ten brak wody bo się już przyzwyczaiłam do tych 2-2,5litra.
Hmm takiego smaka na owsiankę narobiłyście że szok ja jutro na śniadanie też sobie zaserwuję
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo teoretycznie w tej diecie chodzi o to ze im wiecej jemy bialka tym bardziej organizm musi sie sprezac aby je przerobic a ze nie ma dostepu do zadnej energii z zewnatrz (wegle tluszcze) to siega po zmagazynowany tluszcz. A zatem im wiecej jem, tym wiecej chudne. Z drugiej strony im wiecej jem na raz tym bardziej zoladek nie wyrabia. I kolo zamkniete. Moze to dlatego ze jemy te inne rzeczy, czyli nie mieso a wiecej nabialu, slodzika, skrobii i dlatego nie chudniemy tak jak bysmy chcialy? chociaz ja slodzika nei jem, skrobie to od wielkiego swieta, nabial tylko na sniadanie, a oprocz tego mieso, mieso i jajka i tez jakos mi ta waga sie waha +/- 2kg zglupialam
|
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
A moze Wy [niektóre wyżej podpisane marudzące
] chudniecie wolniej, bo już schudłyście dużo? Hm? Bo im więcej do zrzucenia, tym szybciej chyba i łatwiej się to gubi... Ja mam cel zrzucić [narazie] 37 kg, więc te 4,5 w ciągu 17 dni diety to dopiero początek!!!---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Mogłabym tu siedzieć i siedzieć, ale spadam do pracy (magisterskiej)... Miłego dnia!
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
Huni to prawda czym więcej do zrzucenia tym szybciej na początku to leci
Moim zdaniem lepiej częściej i mniej niż duzo na raz.
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana .......popatrz sobie ile mam do zrzucenia
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś po tygodniu wzrost +0,4 ( rozpacz!!!! Nigdy chyba nie osiągne upragnionej wagi... A juz tak bardzo mi sie chce III fazy a tu końca mojej walki nie widać
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Rysiek wymachuje mi paczkiem przed nosem:
- chcesz, chcesz? Paczusia? Chcesz? - eeeeee tam, - mowie wyciagajac kawalek wedzonej szynki z szuflady pracowniczego biurka. Zapach czeresniowego dymu roznosi sie na cale biuro. Rysiek spoglada z niedowierzaniem i glosno przelyka sline. - Jak srednioweiczna uczta, brakuje ci tylko udzca w drugiej garsci i dzbana z winem. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- ten sam, ja go robie w pojemniku plastikowym, waskim wysokim i taki tez wychodzi chlebek. jak bedzie z mikrofalii to trzeba pamietac ze jest dosc wilgotny i jak za dlugo w jajku polezy to sie rozpadnie i bedzie sie gorzej smazyl. taki z piekarnika jest suchszy to potrzebuje jajka wiecej
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy podczas diety można wcinać kotlety sojowe???
W 100 g: wartość energetyczna: 310 kcal białko 50 g węglowodany przyswajalne: 23 g tłuszcz 2 g Czekam na odp
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
mozna w dni warzywne. Wedlug ostatnich wiesci Dukan wlaczyl je na liste dozwolonych
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za ekspresową odp
Edytowane przez zwolak22 Czas edycji: 2009-11-26 o 17:53 |
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dziewczęta mam zastój już 2 tygodnie. Chyba rzucę tą zabawę.
|
#1190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam zastój, ale wierzę, że minie i cierpliwie(?) czekam. Potem - już z "nowymi" ciałkami - będziemy zadowolone, że się nie poddałyśmy. ![]() Dziewczyny, a powiedzcie czy zastój może być spowodowany tym, że jem więcej produktów nabiałowych niż samego mięsa? Bo tylko siedzę i myślę "a może coś robię źle...".
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
![]() Jeżeli jesz duużo nabiału to napewno. Ja wcinam non stop mięsko i nadal stoję. Jak miałam wcześniej zastój to zaczęłam jeść mięcho poszło szybko. No ale znowu mma zastój a więcej mięsa nie dam rady jeść....
|
#1192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam miesiac ...............a potem ruszylo z kopyta . WYTRZYMAJ !!!
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie miałam jeden tygodniowy zastój
![]() Kurde ale fajnie byc lżejszym o te naście kilo juz się nie moge doczekać jak będzię 30 kilo mniej ![]() czy może komus z was udało się w PL nabyc otreby sojowe, bo mnie Wiolqn zaintrygowała ? Ach no i we wtorek będe miała jakieś inne aromaty niż te dostepne w PL stasznie nie moge się doczkac orzechowych muffinek albo truskawkowego budyniu
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robie z nich flaki, gotuje flaki wolowe (o ile mam, a jak nei mam to tylko z kurczakiem) , kawalki kurczaka i kotlety sojowe,utarta na tartce o grubych oczkach marchewke, pietruszke selera potem kotlety kroje w paseczki, , kurczaka obieram na kawaleczki, duuuuuzo majeranku (koniecznie roztarty w dloni), swiezo zmielony pieprz, czosnek. no i narobilam sobie smaka, chyba w sobote sobie ugotuje, ciekawe gdzie ja tu flaki wolowe znajde
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-11-26 o 20:21 |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z resztą karnityna jest naturalną rzeczą produkowaną w naszej wątrobie jeśli dobrze pamiętam.... No ale jak ktoś chce...
|
|
#1196 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dukanki ;-)
ostatnio jakos nie mam czasu na kompa, jedynie wieczorem Was czytam ale jakos brak mi juz sily na dyskusje, zreszta ziewam teraz i zasypiam . Ale u mnie coz lekki zastoj bo te warzywka, ale juz od jutra znowu proeinki. uwielbiam gotowac i te Wasze rzepisy... powoli probuje je , ale ciagle nie mam czasu na to gotowanie. Kiedy Wy macie na to czas? Mam natomiast prosbe, moje cialo chudnie i jest super fantastycznie, ale jak widze zwisajace coraz bardziej piersi to mi sie odchudzac nie chce...... Moze ma ktos wart polecania dobry kosmetyk? Poradzicie cos? Moze byc drogi, jakos sie poswiece, byle tylko dawal efekty.. Bo ja juz na siebie w lustro patrzec nie moge... Moge na Was zawsze liczyc wiec teraz pewnie tez mi pomozecie . Zycze duzych spadkow.... Pozdrawiam
|
#1197 | |
|
Raczkowanie
|
Leszczesiu
Ja widziałam Twoją wagę wyjściową i obecną i BARDZO Ci gratuluję! ![]() Otóż wiedz, że moja obecna waga [już obniżona] jest większa od Twojej wyjściowej... Więc mój pierwszy cel, to będzie 80 kg [nie przewidziałyście się...]. Ważyłam tyle 5 lat temu i wyglądałam bardzo dobrze [mam dużo mięśni, a poza tym nie chciałabym być szczupła, te 80 to mój ideał... no chyba, że gdy go osiągnę, to mi się odmieni - ale nie sądzę]. Więc mam podstawy twierdzić, że mam wśród Was do zrzucenia najwięcej, ale to przecież nie o licytację chodzi tylko o pracę nad sobą i wsparcie z zewnątrz... Ekhem, no dobra, dość spowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- No ok, ja idę spać! Dobranoc!
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------------------dopisane o 7.07--------------------------- Dzieńdobry śpiochy!
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-11-27 o 07:08 |
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dukanki
Dziś na wadze bez rewelacji, znów kręci się wokół 68,8-69 a na śniadanko znowu zrobiłam sobie owsiankę , mmmmmniam ! ![]() Właśnie szykuję się i jadę na długo wyczekiwaną rozmowę o pracę Do napisania później |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

)
oni teraz maja te swiateczne kawy, toffi nut latte mniammniam