|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
![]() Mój jeszcze mnie okłamuje..wracam do domu pytam czy coś jadł..mówi że tak- 4 kanapki....tylko że w domu nie ma chleba od 4 dni wiec tak jakby nie miał z czego zjeść ![]() najgorsze że w tym przypadku nie da sie wyluzować i stwierdzić "a niech sobie robi co chce"..bo jak dorwie go jakieś choróbsko z tego powodu to już nie będzie tylko jego sprawa.
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mojemu tż nie wytłumaczysz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sądzicie o takich kozakach, chodzi mi o kolor karmelowy
![]() http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=816908650 |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się taki kolor podoba, ostatnio coraz bardziej. Kiedyś uznawałam w zasadzie tylko czarne buty, a od jakiegoś czasu coraz bardziej mi się takie też podobają |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor jest boski !!! i sprawdzony przeze mnie, miałam takie i się zniszczyły po 2 latach ekploatowania, ale taki kolor jest naprawdę zabójczy pasuje do wszystkiego, a nie jest nudny jak czarny ![]() TEraz mam niby piękne czarne kozaki, ale wkurzają mnie, nie lubię czarnych butów już ![]() A model, podoba Ci się ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
Dori widać że porządne, klasyczne, proste i do tego cieplutkie.
Jestem na tak ![]()
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama bym nie ubrała, zabiłabym się na takim obcasie, ale na kimś na pewno by mi się podobały. Model fajny, bo klasyczny i nie przekombinowany. Do wszystkiego takie buty pasują |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wolałabym bez ocieplacza w zasadzie ale gdzie ja takie trafię ![]() A cena też chyba ok ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kozaki to tylko klasyczne ![]() ![]() ..no ale ja dużo chodzę więc ciepło i wygoda to podstawa.
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Raczkowanie
|
Ja tez wole czarne.. ale wtedy, jak wchodzily do mody te oxfordy na obcasie, to jak tylko zobaczylam model to sie zakochalam i kupilam wlasnie takie miodowe a czarnych nie bylo.. a nie chcialam czekac (czasem tak mam, ze jak mnie olsni jakies ubranie albo buty, to kupuje od razu - mania...)
#2623 |
Zakorzenienie
|
Dori, ja lekko spóźniona..ale mi się buty bardzo podobają. Szczególnie właśnie te karmelkowe. Bierz
![]() Mój TŻ właśnie mi napisał, że zrobił obiad - krem z groszku zielonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Butter widzę że Twój TŻ rozwija swoje umiejętności kulinarne
![]() Dziewczyny muszę kupić płyn do soczewek..jest jakiś mniej lub bardziej polecany ![]()
![]() |
#2626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisał mi: 'zupa wyszła taka pyszna, że az sam się sobie dziwię' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dostałam 5 z zaliczenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam termoloki, wreszcie, jutro z rana testy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Ah..to super
![]() masz jakiś ulubiony sklep internetowy czy na allu kupujesz??
#2631 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zakorzenienie
|
Haniu: jedna uwaga co do płynu: patrz na datę ważności po otwarciu, ile można używać.
Ja już wiem czemu miałam kiedyś zapalenie spojówek. Zawsze kupuję duże płyny, i one mają datę 6 miesięcy, w takim czasie muszę zużyć. Ostatni płyn dostałam od koleżanki, bo ona nie używała już soczewek, to mi dała, po co ma się marnować. Tylko, że ja nie spojrzałam na tą datę, i z głupoty używałam płynu, który mi zaszkodził. Dopiero niedawno powiązałam fakty. A to był drogi płyn, jeden z najdroższych przez jakiś składnik. Ale z kolei ten składnik wyklucza dłuższą datę. Ja nie wiem jak zużyć dużą butlę w 3mce, tyle jest ważny. Nie mam pojęcia. Właśnie was nadrobiłam, cześć wszystkim ![]() Melodii nie ma więc się nie wypowiem, może tylko tyle, że 4 kończynami podpisałabym się pod butter. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Aha i dori: świetne kozaki ![]() Kolor ciekawy, mnie cały czas kusi zakup butów w tym kolorze. Bardzo uniwersalny, a jednak takie buty widać zdecydowanie bardziej niż czarne.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madlen, jak u Was? Życie małżeńskie kwitnie dzięki dużej wannie? ![]() Urządziliście się już? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Mieszka się super, zupełnie inny komfort życia mam tam
![]() Tylko ciągle bez netu, negocjują umowę z netią (tpsa zażyczyło sobie od właściciela roczny abonemant za wszystkich mieszkańców płatny z góry - chore?) czekamy co powie netia. W każdym razie bardzo cieplutko w tym mieszkaniu jest, nowy budynek to jednak faktycznie ogromna różnica jest, prawie wcale nie grzeję teraz no bo i mieszkanie ciepłe i na dworze ciepło. Przypominam sobie korzyści z posiadania wanny, a więc i popołudnia piękności, które z prysznicem jakoś mi się mało komponowały. Poznaję też nowy teren i korzyści z tego, że się mogę sama gdzieś ruszyć, super mi z tym. Tylko mi doskwiera brak pracy ( z praktykami na razie też problem, od ręki mogę iśc do szkoły gdzie się uczą autystycy, ale w poradniach uzależnień np nie bardzo mają luki, żeby kogoś wcisnąć, ale dzwoniłam tylko do kilku więc może mi się zdaje..) Dziewczyny: wy się spotkałyście w pracy z osobą niepełnosprawną typu na wózku? Jak to jest ze strony pracodawcy? Mogę robić cokolwiek włącznie z robotą typu " na kasie" , byle tylko się ruszyć..ale nie wiem jakie wzbudzam..reakcje itd czy mam w ogóle szansę na pracę w kryzysie. Niby nie ma podatków za mnie i darmowe różne szkolenia czy sprzęt no ale...to jest jednak jakieś tabu, osoba niepełnosprawna.. Jeszcze widzę wypowiedź butter: (piszę jak nakręcona,m haha, dostać kompa po odwyku ![]() Życie małżeńskie fajnie, wanna się bardzo sprawdza ![]() Butter: muszę to powiedzieć: jak ja ci zazdroszczę inwencji kulinarnej, takiego..zorganizowania. Teraz wraca moja teściowa, poproszono mnie o jakieś jadło, zrobię dla nas dwóch dobry makaron, dla facetów coś bardziej "typowego" (oni mogą i chcą kotlety tonami jeśc i ziemniaczki do tego...) , dla wszystkich rosół, bo to ukłon w stronę teścia i tiramissu ( takie jak z twojego przepisu, znam od przyjaciółki, to jest po prostu obłędne, lepsze niż w niejednej kawiarni), ale zbyt często łapię się na myśli że "nie mam pomysłu na obiad". Mając net miałabym wasz wątek, a tak bu ![]() Muszę skopiować na płytę wszystko z tamtego wątku, i sobie uzupełniać. Bo chciałabym robić rzeczy które nie zajmują całego dnia a s ą pyszne. Uwielbiam jeść nowe rzeczy ![]() (Tż mniej, bo się boi, że coś będzie niedobre, albo coś, jak już mu coś smakuje to najlepiej by się trzymał tego). Ostatnio robiłam tą Haniową zapiekankę, misiek dała mi przepis i wyszła pyszna tym razem, strasznie się najadłam.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez Madlen__18 Czas edycji: 2009-11-26 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba się właśnie ruszyć z domu i znaleźć zajęcie. Wydaje mi się, że możesz robić masę rzeczy. Ostatnio byłam z tż w urzędzie miasta u niego, bo wyrabiał nowe dokumenty. Zrobili tam takie stoisko w głównym hallu - wielkie biurko, za którym siedzi niepełnosprawny chłopak. Jest tam po to, żeby kierować ludzi, mówić im, co i gdzie mogą załatwić. Ma tam druki wszystkie i ogólnie jest tak miły i oblatany, że aż miło się z nim gada. Zrobił na mnie super wrażenie - pewnie dlatego, że docenia tą pracę. Inny "pełnosprawny" by się tak z niej nie cieszył i nie pracował z takim entuzjazmem. Ja myslę, że powinnaś się rozglądać. Łatwo nie jest, bo ogólnie ciężko coś znaleźć - takie czasy, ale s końcu się udaje i tobie też się uda |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
"Tabu" nie w sensie takim, że to jest jakieś mega dziwne, każdy dorosły człowiek prędzej czy później szuka pracy. Tylko w takim czy nie uruchamia się takie jakieś poczucie, że moja niepełnosprawność idzie w parze z moją "zaradnością" a więc mając do wyboru ( a chętnych na jakąkolwiek pracę w tych czasach jest masa) mnie a kogoś w pełni sprawnego pracodawcy bezpieczniej jest zatrudnić kogoś sprawnego.
Zastanawiam się czy odpadam ( nie wszędzie, ale trochę wg stereotypu) troszkę na wstępie, bo jestem mniej "pewna" i w zasadzie niepełnosprawnośc atutem nie jest czy - nie? No i ostatnie myślę o tym - czy mówić o tym od razu np w trakcie rozmowy telefonicznej?? To samo mnie nurtuje odnośnie praktyk, ale jednak jeśli chodzi o tamto środowisko to jest łatwiej, bo i inne spojrzenie ludzi, mają większą wrażliwość i są mniej "poblokowani"
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Dopiero do domu dotarłam
![]() jutro idę do fryzjera zmienic kolor włosów. jeszcze nie wiem co chce (na pewno farba na całe a nie balejaż) Cytat:
![]() ![]() Dzis bylismy u notariusza upowaznic rodziców do zakupu w naszym imieniu działki (do soboty mamy sie zdecydowac czy bierzemy tą, ale chyba tak) ps. aaa i zapomniałam dzis sie dowiedzielismy,z e będziemy mieszkac w HOlandii w tym samym bloku co wtedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam ubiegłej zimy ,te ciemnobrązowe. Nie są wbrew pozorom jakieś superciepłe. Takie normalne kozaki ze skóry ,bo ten "kozuszek" jakos szczegolnie nie grzeje. Są wygodne ,porządnie wykonane. Widzę,że Wam sie w wiekszości podobaja, ale kiedy rok temu pokazałam je na modowym to przeczytałam,że sa beznadziejne i nijakie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Już jutro piątek ![]() Idę trochę poprasować, bo rzeczy wyłażą już z szafy. TŻ wysyła CV i wieczorami mamy mało czasu dla siebie. Wczoraj byłam w kinie na "2012". Skorzystałam z promocji "środy z Orange w Cinema City" - kupując jeden bilet dostaje się drugi gratis, trzeba tylko wysłać wcześniej smsa do Orange, aby otrzymać kod (sms kosztuje tyle, co normalny) ![]() ![]() Jutro natomiast wybieram się z kumpelą na "Białą wstążkę". Kasy za bardzo nie mam - śmiejemy się z TŻ, że musimy mieć na piwo i na kino, na chleb już niekoniecznie ![]() Jeśli chodzi o upodobania kulinarne mojego męża, to akurat nie mam problemu, żeby namówić go na eksperymenty. Sam lubi gotować i próbować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dorinko, kozaki bardzo ładne, zwłaszcza kolor ![]() Zmykam do żelazka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.