|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
aldii jak sie ma zqaprzyjaznionego sąsiada to ok
ja swoich nie znam i nie chciałabym zeby mi ktoś paczki odbierał bo to wiadomo czy odda mi ta paczkę pozniej ![]() dobrze, ze wyniki ok a te foty ze spaceru to juz dawno były tez mam zgagule ide chlupnąc mleczko a zaraz po Adika jedziemy |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Pola, Youyou, Kancia
Pola nie zapytalam, bo lekarza widzialam tylko przez chwilke na korytarzu.Powiedzial mi tylko, ze mnie wypisuja i tyle.Reszte zalatwialam z polozna.Ale zapytam jutro na SR Kancia masz racje, to wazne zeby znac dobrze sasiada, ktory ma odebral nasza paczke
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-26 o 17:54 |
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie mogę się doczekać wieczoru= tż i chłodzący kremik do nóżek
![]() To może weź coś- np apap ![]() aldii oj jak fajowo
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Aldii super, ze nie musisz zostac w szpitalu
![]() majkela no wlasnie juz bralam i nic..... mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej.....
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
ale sie dziasiaj najadlam na obiadek
))..robilam spaghettiwegetarianskie bo nie przepadam za miesem ale pyszne bylo![]() ....dostalam dzis paczuszke z internetu, pieluszki i takie bardziej higieniczne artykuly, zachwycona jestem jednak termometrem hipciem utrzymujacym sie na wodzi-jest super ![]() http://allegro.pl/item820012356_plyw...ny_hipcio.html |
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka a może spacer Ci pomoże?
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Agusia napisz przepis! ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zamawiałam u tego sprzedawcy i zastanawiałam się nad tym hipciem i jednak go nie wzięłam bo wydawał mi się tandetny a teraz żałuję..
|
|
#3909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co trzeba spakować dla malucha do szpitala? Bo tak się zastanawiam, pampersy, ubranka (ale ile i co?) kosmetyki (?) i co jeszcze? Co wy bierzecie?
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musisz sprawdzić w szpitalu w którym będziesz rodzić, co wymagają, bo to różnie podobno bywa...
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-26 o 19:07 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Na spacer za pozno..... Ale jest troszeczke lepiej.... Dzieki dziewczyny
O jaki fajniutki ten termometr ![]() A mi znowu biust urosl.... a wieczorami to troche boli i jest twardy, wiec pewnie jeszcze caly czas rosnie...i wiecej od kilku dni wycieka mi mleczka...
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela,Madziulka,Ula
Pola tez mam takie klucia i sie nimi nie przejmuje.Raczej nie oznaczaja nic zlego.Zresszzta chyba ktoras z mamus tez to miala i gin jej powiedzial ze to nie grozne. Brzoskwinia byla juz wklejana lista wyprawki szpitalanej.Musisz poszukac.Jesli chcesz to moge Ci wyslac na PW jakie dokumenty zabrac, bo mam to akurat w kompie |
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
a wiec przepis na speghetti
![]() podaje 2 wersje , jedna jadlam ja druga doprawial sobie maz ![]() 1 wersja: 2-3 puszki pomidorow w puszce mala puszka kukurydzy papryka czerwona 2 srednie cebule 4 ząbki czosnku 2 plaskie lyzki maki bazylia, ziola prowansalkie, sol, pieprz, papryka ostra ja swoje sobie odlozylam a maz dodawal jesze do reszty: z pol laski kielbasy.\ kielbase pokrojona w plasterki a potem na 4 (zeby male kawalki byly) fix knorr spaghetti szklanka wody podane proporcje sa na "oko" ![]() pierwsze kroimy drobno cebulke i przysmazamypod koniec smazenia dodajemy papryke, pomidory wyciagamy z puszki i razem z ta woda miksujemy blenderem, potem przecieramy przez sitko(zeby nie bylo pestek) wlewamy to potem na cebulke, wyciskamy czosnek, zabielamy maka, czyli w kubeczku troszke wody maka rozciapujemy i dodajemy do sosu, na koniec kukurydza maz dodal do tego potem: szklanke wody, zasypal fixem i na koniec przysmazona na osobnej patelce kielbasa potem ta kielbase wrzucil do sosuproste jak budowa cepa ![]() Madziulka83mi wlasnie biust malo urosl z 75B na 75 duze B balam sie ze nie bede miala pokarmu, a tu tez widze ze leca kropelki, jakis msc temu byly przezroczyste , teraz sa biale, a podobno siara jest przeroczysta...sama nie wiemyouyou mi tez sie wydawal taki troche tandetny ale wzasadzie wszystkie te termametry do wanineki takie sobie sa, ten naprawde jest fajny tylko strasznie duzy bedzie gzdies wielkosci glowki Krzysia jak sie urodzi ale jak sie bedzie unosil na wodzie taki hipcio to fajnie razem w kąpiółce bedzie wygladac z dziziusiem
Edytowane przez agusiamatyldka Czas edycji: 2009-11-26 o 19:45 |
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pewnym wieku dziecku na pewno sie bedzie podobalo![]() ..................... Ps. Umowilam sie z jakas studentka z ogloszenia na jutro na posprzatanie. Zdam relacje wieczorkiem. Juz mam dosc tego syfu. |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
agusiamatyldka ja mialam przed ciaza tez takie male 75B, czasem nawet kupowalam miseczke A, a teraz 75C! Jak w takim tempie teraz podrosl, to nie wiem czy nie dojdzie do D
Mi na poczatku lecialo przezroczyste, a teraz to biale albo nawet lekko zoltawe Zaczelo juz pod koniec wrzesnia, ale w ciagu ostatnich dni to cos produkcja szaleje
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wyciekać też mi nic nie wycieka a to już 35tc a ja dzisiaj taka padnięta byłam.. przyszłam z uczelni koło 17 a siedziałam tam od 8.. o dziwo jakoś szybko mi ten dzień zleciał no, ale po obiadku od razu się zdrzemnęłam dzisiaj mała tyle skakała od samego rana do jakiejś 15, później trochę przerwy i jak wróciłam do domu i położyłam się to znowu.. kiedy ona śpi to ja nie wiem ![]() idę za chwilkę sobie śledziki na kolacyjkę wszamać bo dawno nie jadłam a podobno jakieś dobre - tak moja mama twierdzi - nie wiem z czym są bo nawet ich jeszcze nie widziałam
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na szczęście nic nie wycieka ![]() Dziewczyny, czy któraś z was kupiła dla dzidziora kołyskę, czy macie łóżeczka? Doświadczone mamusie - na jak długo może wystarczyć taka kołyska (mam nadzieję na jakieś 6 mieś.)? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam sąsiadów, praktycznie jak kogoś zobaczę na klatce to tylko dzieńdobry i tyle.A ja mam jakiegoś doła... Każdy mój dzień wygląda tak samo - siedzę w domu sama i czekam aż mąż wróci a jak on wróci to zjemy obiad i zaraz on zasypia na kanapie a ja dalej siedze sama... Wiem, że jest zmęczony po pracy ale kurcze smuci mnie to i denerwuje...
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
youyou No właśnie chyba zadzwonię do tego szpitala się zapytać
aldii dzięki nie musisz, dokumenty to akurat wiem jakie, zastanawiałam się co z rzeczy dla dzidziusia i nie ma pojęcia ile czek...![]() Ingrid ja mam kołyskę z Graco i myślę że do 5-6 miesięcy wystarczy, ale łóżeczko też mam oprócz tego. Patka ja też mam takie nastroje, nie dość że praktycznie nigdzie nie wychodzę, mało kto mnie też odwiedza, tż całymi dniami w pracy, wychodzi jak śpię, przyjeżdża wieczorem, tyle co nic się widzimy... czasem mnie to tak przybija, ale dzisiaj czytałam że koło 33 tygodnia to właśnie hormony dają najbardziej znać o sobie, że się płaczliwe robimy itp. i chyba coś w tym jest, przynajmniej na moim przykładzie widzę... Ja miałam przed ciążą 65D a teraz 75F... nieźle ciekawe co będzie jak będzie pokarm jeszcze, podobno są jeszcze większe... |
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
brzoskwinia, Patka - chyba faktycznie hormony tez dzialaja. Sama zauwazylam, ze robie sie placzliwa a zawsze bylam "twarda".
No i nie wspomne juz, ze maz to mnie doprowadza juz do szalu (ja jego tez) Nie wiem, jak my przez to przejdziemy. Pamietam, ze po porodzie wcale nie bylo latwiej (wrecz odwrotnie jeszcze bardziej napieta atmosfera).A co do kolyski - to ja bym sie bala 6 miesieczne dziecko zostawic w kolysce. Ona jest raczej niska, a dziecko jest w stanie sie juz podciagnac do siadu i wypasc (?)... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-11-26 o 21:42 |
|
|
|
#3924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ponoc jak dziecko juz samo siada to trzeba sie przeniesc do lozeczka.
|
||
|
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem jeszcze bardziej placzliwa.... Tez jestem calymi dniami sama, maz tez pracuje dlugo. Mowi, ze sie postara wczesniej wracac, bo go rowniez to wkurza, ze widzimy sie tak malo... Dzis np. przed 19 zadzwonil, ze wyjezdza z siemensa, mieli tam jakas narade, czy cus.... ale ze jeszcze wstapi do biura, bo chce sobie cos tam wydrukowac. A tu akurat w biurze jeszcze siedzial szef, doszedl pozniej jeszcze jeden pracowanik, jak nawiazala sie dyskusja, to dopiero teraz wraca
On tez wkurzony, ehhhh.......My sie zastanawialismy gdzie wstawic na poczatek lozeczko, czy do naszej sypialni czy do drugiego pokoju. Ale wykombinowalam jeszcze cos innego. Moja siostra miala kiedys dla malucha taki wiklinowy kosz na nozkach z materacykiem. I gdzies to jeszcze jest, wiec tak sobie pomyslalam, ze moze maly bedzie na poczatku spac w tym w naszej sypialni, a najwyzej w ciagu dnia bede go klasc do lozeczka Bo do tego drugiego pokoju bylo by troche daleko.....---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ide do lazienki nasmarowac sie oliwka, a pozniej moze zdarzymy cos pogadac z mezem, jak oboje nie padniemy... Dobrej nocki!!!!
|
#3926 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie lubimy tego okrutnie!Cytat:
a ja już po wizycie teściów. przybyli ok godzinki 11. teść pojechał najpierw na jakieś targi nowych fasonów butów, a ja zrobiłam herbatkę i usiadłam na plotki z teściową. niestety żadnych ciasteczek nie było . ok 13 powrócił teść więc jeszcze chwile wspólnie popopychaliśmy pierdoły a potem wrócił teżecik. zrobił obiadek (właściwie zrobił go już wczoraj wieczorem, a teraz tylko podał). ciekawe czy teściowie mają mnie za lesera?? hi hi hi bo ja szczególnie się nie postarałam ale nie narzekam, bo teściowie naprawdę nie są źli. potem poszliśmy na mały spacerek po krakowskim rynku i wrócili do swojej częstochowy.
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziękuję wszystkim za kciuki za usg...
Moja dziewczynka jest malutka - juz 32 tydzien a ona wazy tylko 1440 g, poza tym okazalo sie, ze mam za malo wod plodowych - boje sie tego - wiecie co to ozacza ??? powinnam duzo pic??? to pomoze ??? Myslalam tez ze dowiem sie czeogos o szyjce ... bo to co Wy wiecie - ile mm i czy zamknieta - to z usg, prawda? |
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pospałam i nadal jestem padnięta...
Do tego wywaliłam keczup na całą podłogę w kuchni i na szafki też poleciało... Powiedziałam TŻowie, żeby nie wchodził nawet, ale jak się trochę poschylałam, to teraz mnie zgaga męczy... Po ciąży to chyba nie tknę migdałów... ![]() Poza tym malutka coś dzisiaj mało się rusza, ale się ruszała więc jestem spokojna... Zresztą mogłam nie czuć, bo dużo dzisiaj spałam... Może też jest zmęczona jak mamusia... Tak czy siak ona miewa takie dni jak dziś, że się nie rusza prawie cały dzień, a potem ma np. 3 dni takie, że prawie cały dzień nie śpi... Cytat:
W moim np. ubranka tylko trzeba przynieść na wyjście, bo w trakcie pobytu, to oni mają swoje... Reszty dowiem się 5 grudnia na zwiedzaniu oddziału... Cytat:
A co Ci gina zalecił na małą ilość wód?
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szyjkę mój gin mierzył zawsze palcem, usg szyjki zrobił dopiero jak wyczuł na fotelu że się skraca żeby dokładnie zmierzyć i od tego czasu mierzy mi tak i tak. Ogólnie to ten lekarz w ogóle coś Ci powiedział? |
|
|
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Mam trochę stracha, bo po umyciu się, kiedy zaczęłam sie wycierać, to zaczął ze mnie wychodzić najprawdopodobniej czop śluzowy - przynajmniej zgadza się z opisu w necie - galaretowata wydzielina, bardziej gęsta od białka kurzego. Był dosyć długawy, przeźroczysto-białawy bez żadnej krwi i po ilości to wyszłaby tak mniej więcej łyżeczka od herbaty. Poza tym nie mam żadnych innych objawów, mały się ruszał, teraz się trochę uspokoił. Z tego co czytałam w necie to teoretycznie mam jeszcze 1-2 tygodnie. Zalecana jest też wizyta u gina w celu zbadania stanu szyjki. Z pierwszej ciąży pamiętam, że na 2-3 h przed porodem miałam podbarwioną krwią wkładkę, więc tu jest zupełnie inna sytuacja. Tż jest jeszcze bardziej przejęty niż ja. Ale póki co kładziemy się spać i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Przepraszam, że nie odnoszę się do wcześniejszych postów, ale tylko zaczęłam je czytać i nie bardzo się mogłam skupić. Wiem, że aldii jest w domu - więc gratuluję |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

Wypuscili mnie do domku, ale wypis bede miala dopiero we wtorek
Dowiedzialam sie tylko tyle, ze posiew wyszedl ujemny 

ja swoich nie znam i nie chciałabym zeby mi ktoś paczki odbierał
bo to wiadomo czy odda mi ta paczkę pozniej 

i wyciekać też mi nic nie wycieka a to już 35tc
On tez wkurzony, ehhhh.......