|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
No właśnie nie wiem co robić. Boję się, żeby to nie był kolejny grat. Z drugiej strony narzekałam mężusiowi, że się nie interesuje zakupami dla malutkiej. Był strasznie podniecony jak dzwonił i mówił o tej huśtawce.
Trzymam kciuki za wyniki badań. Kamyku też mam z żyłami tak jak Ty. W prawej ręce jedna, ale ma już zrosty i teraz jedna dyżurna w lewej ręce.
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Patka u nas takie cyrki robi UPS i Opek
tez ostatnio do mnie dzownił koleś, czy odbiore przesyłke dla sasiada spod 4 a jeszcze wczesniej kurier z Opek zostawił przyklejone do głownych drzwi budynku swoiste avizo ze nie dostarczył przesyłki pod nr 3 przeciez to jest nie do pomyslenia ![]() Gls akurat u nas fajnie działają, zawsze zanim przyjada to dzwonią i się pytaja kiedy moga przyjechac. Wnoszą przesyłki na górę
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się taka sytuacja zdarzyła pierwszy raz... Z tym przyklejonym awizo to też niezłe... Jakby nie mógł normalnie wrzucić w skrzynkę...
A dziewczyny mam do was pytanie, ile czasu powinny się gotować gołąbki? Były takie surowe całkiem, dołożyłam sosu i ile mają się gotować aby były zjadliwe?
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia duży brzusio
![]() Patka też bym nie odebrała cudzej przesyłki chyba, że kogoś kogo dobrze znam w drodze wyjątku- sąsiadom np. najbliższym. |
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia bardzo duży brzusio!
Mamaidy gratuluję.ja biorę ascofer i mam 11,1 Gooha bardzo dobrze zrobiłaś ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Ja dzisiaj znowu dużo leżę, słucham płytki dla bobaska-takiej relaksującej i powiem Wam,że działa ![]() mi narazie odpukać nic nie puchnie oby tak dalej.ciśnienie też ok choć jak osttanio byłam u gina to była dziewczyna w 32tyg i jej ciśnienie podskoczyło ostatnimi dniami i chyba będzie mieć cesarkę. zapomniałam Wam napisać,że gin nie wziął za zwolnienie!dziwne... |
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
pola może czyta wizaz
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
może ...
ale byłam w szoku, no ale 50zl w kieszeni jakby nie bylo. i w ogole bylam jakas z niego zadowolona na tej wizycie. nie straszyl mnie z szyjka, tak na luzie jakos.
|
|
|
|
#3878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam pyszną zupkę pomidorową
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwielbiam muszę zrobić bo mi smaka narobiłaś ![]() Wszystko zależy od kapusty... musisz przewacac i sprawdzać kapustkę...farsz na pewno będzie dobry ![]() idę bo Kuba ma histerię
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
hehe może czyta wizaż i trafił na nasz wątek
|
|
|
|
#3880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niegłupie to , ma sporo funkcji, jak macie kasę to szalej ![]() Cytat:
Apropos takiego odbierania czy wpuszczania to właśnie do nas wczoraj dzwonił domofonem jakiś gościu że nie może się dodzwonić do sąsiadów obok nas i czy mu drzwi nie otworzymy do bloku.. TŻ powiedział prosto z mostu że nie, bo wiadomo kto to? a poza tym skoro sąsiedzi nie odbierali to pewnie ich w domu nie było więc po co ten ktoś chciał włazić? no i bardzo dobrze...
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
No to ma plusa
![]() Cytat:
Gotują się już średnio ok godzinki, więc chyba styknie, nie? Bo kapusty ogólnie dużo to tam nie było. Ale jaki zapach się rozchodzi po domku... mniam, chyba zaraz wciągnę chociaż jednego
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Patka ja płaty kapuchy wczesniej blanszuje i w zasadzie jest dośc miękka. Pozniej gotuje mniej więcej około godziny, czasem dłuzej jak widze, ze jeszcze twardawe. Chociaz niedawno trafiłam na taka kapuche, ze po 40 mi była juz dobra
![]() ja lubie jak kapucha się prawie rozpływa ![]() a jaki farsz robicie pochwalcie sie ![]() apropos zapachów własnie od 2 h piekę łopatkę w piekarniku ale juz mi zapach wychodzi bokiem Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-26 o 15:16 |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam gołąbki od teściowej Sama jeszcze nigdy nie robiłam ![]() Dobra, mam już gołąbka na talerzu Chwilę ostygnie i będę wsuwać
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...ezanki,1402556
http://polskalokalna.pl/news/ciezki-...-ah1n1,1402452
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
co do pierwszego linka to laski przekombinowały
mogły doprowadzic legalnie do adopcji ze wskazaniem a tak poległy. Nie sądze by miały cos złego na myśli. Z dwojga złego gorsze wywalenie dziecka w reklamówce na śmietnik
|
|
|
|
#3886 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szyjka grzeczna kurcze ...moja mała jeszcze nie dołem a ukosem siedzi mam nadzieję że się przekręci ![]() Cytat:
![]() babcia niech jej poczyta ![]() Cytat:
......................... ....................... mama mnie odwiedziła , pomyła mi podłogi wypiliśmy kawę i poszłyśmy na podwórko przewietrzyć się ![]() a teraz wcinam krówki
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3888 |
|
Raczkowanie
|
witam Mamusiecelka2000 100zl to troche rzeczywiscie duzo, zalezy tez wjkaim miescie, moja mama placi 60zl ale ja jestem z malej miejscowosci a np na mycie okien czy prasowanie calej sterty umawia sie ekstra na jakis dzien malinka sliczne zdjatka ![]() zdaje relacje z mojej wczorajszej wizyty u gina, wszytsko super tylko cisnienie troszke za duze(mysle ze to jednorazowy incydent) no i stw ze mam krucha szyjke ale mocno trzyma
|
|
|
|
#3889 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pysiamn-wspoczuje przezyc wazne ze z mala oki i imie tez oki hehe pasuje do JakubaHejka dziewczyny u nas piekna pogoda wmaire cieplo wiec sie fajnie dzis chodizlo po parku juz doczekac sie nie moge zeby jezdzic z mala wozkiem.... ![]() ehehe a tak oglnie to dobrze sie czuje miewam..oby do stycznia.... z TZ coraz lepszy
|
|||
|
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
Przepraszam, ze sie nie odwolam do Waszych postow, ale synek mi nie daje spokoju. Ale dziekuje bardzo, ze piszecie Tesciowa - zajmie sie czasem synkiem, ale wowczas to nic nie zrobi, nawet mu obiadu nie ugotuje, bo twierdzi, ze przy tak szybkim dziecku to nie ma czasu (i jest w tym troche racji). A moja mama jak juz przyjedzie, to nie dosc, ze porobi mi zapasow do zamrazarki na 2 tygodnie, ugotuje codziennie cos, to jeszcze z nim na spacer i zakupy wyjdzie. Tesciowa ma chore nogi, wiec maz twierdzi, ze nawet nie powinna sie zajmowac mlodym ( a juz na pewno nic nie robic u nas w mieszkaniu), tylko oczywiscie moja mama... Postaram sie juz nie narzekac, bo jest mi az przykro jak pozniej to sama czytam. Zdziwilo mnie, ze tyle osob korzysta z pomocy kogos innego (rowniez tej platnej...). Moze sama dam jakies ogloszenie i znajde kogos na sensownych warunkach
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Celka moja Mała tak się rozpycha że aż ciężko mi się oddycha
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po korkach. zjadlam buleczke z makrela.mam lenia, nie chce mi sie gotowac,poczekam na TŻ aż coś ugotuję.jakoś dzisiaj się za nim bardzo stęskniłam.
macie takie kłucia w środku w pochwie? |
|
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie zjadlam obiadek, ale cos mi niedobrze. W ogole dzis caly dzien tak dziwnie sie czuje, glowa mnie boli, raz mi zimno raz goraco. Zeby tylko jakies chorobsko sie nie przyplatalo
![]() No moj mezus to wieeeeelki romantyk, czesto mi robi takie niespodzianki, kwiatuszki, albo nawet jak wstaje rano, to odnajduje gdzies karteczke z serduszkiem, czy napisem kocham cie A co do sprzatania i innych domowych czynnosci to tez nie musze go namawiac, sam sie rwie do pomocy Istny skarb w domu ![]() Kancia super brzusio!!! ![]() My mamy Miele pralke i zmywarke, sa super Lodowke chcemy kupic elektroluxa, dzis pisalam do firmy czy wiedza juz w cos tej sprawie, czy producent do nich juz ten model wyslal, bo zalezy mi na dostawie do 8 grudnia, bo wtedy bedziemy w Polsce. A tu babka mi pisze, ze producent tez nie ma jej u siebie i nie wiedza kiedy bedzie dostawa. Mowie Wam juz nie mam sily do tych lodowek Juz tyle sie naszukalismy, ze.....
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
witam i o zdrówko pytam
![]() ![]() Cytat:
A co do teściów nie wiem co Ci poradzić, pozostaje tylko rozmowa z nimi soraya1 czekamy na relację.aldii żebyś szybciutko do domku wróciłacelka2000 oj ja bym z tżtem porządnie pogadała Nie chce robić- to niech płaciula kieca jak ta lala ![]() eudaimonia ja akurat kwas jadłam tylko do 3mies i nie biorę w ogóle żadnych witamin. Lekarz powiedział, że nie trzeba ![]() malinka118 ładna mamusia i jaki przystojniak fajna huśtawka.Madziulka83 mam nadzieję, że główka już nie boli. Ale masz romantyka, pozazdrościć ![]() Kancia ![]() agusiamatyldka ![]() ------------------------- Jak ja kocham wracać do domku . Dzisiaj cały dzień na nogach i strasznie mi spuchły- teraz trzymam balony wysoko ale bolą. Dzisiaj pan ustąpił mi miejsce w autobusie- brawo dla tego pana ![]() Teraz zasłużony odpoczynek a później na zakupy-ale spożywcze ![]() A i już mam weekend |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka uważaj, aby Cię choróbsko nie wzięło.
Majkela brawo dla Pana w autobusie. A dla nóżek może jakiś masażyk... |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
majkela oo jakis dzien zyczliwosci
|
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
No prosze!!! Jaki dzis dzien dobroci, ustepowanie miejsc ciezarnym
![]() A glowka niestety boli dalej i mam zgage jak ch....... ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- A swoja droga, to juz jestem ciekawa jak to bedzie w urzedzie, czy ktos przepusci... Teraz jak pojedziemy do Polski to chce zlozyc o wymiane dokumentow, paszport i dowod.
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia mi tez dzis przyszla probka z Pampersa - 2 x newborn
Mamaidy,Kancia,Majkela dziekuje Kancia za wizyte.No i wreszcie cos widac tego Twojego brzuszka, bo ostatnio na tych fotkach ze spaceru, to jak bys w ciazy nie byla Gooha i dobrze, ze sobie poszla ![]() PatkaM a ja jestem bardzo szczesliwa jak sasiadka obierze moje paczki, gdy nie mam mnie w domu.Nigdy nie chce mi sie pozniej wydzwaniac do kuriera i kombinowac termin, kiedy moglby mi to znow przywiezc, albo co gorsza sama musze jechac to odebrac w siedzibie Malinka moze warto by bylo umowic sie i obejrzec najpierw ta hustawke.Tez mam hustawke z FP Agusiamatyldka ![]() Celka powiedzialabym TZ ze skoro jego mama nie moze, to twoja tez nie i musicie sobie poradzic we 2 !! Czesto studentki sprzataja domy i biora naprawde bardzo malo - chyba 25zl Dziekuje Wam kochane za kciuki - pomogly Wypuscili mnie do domku, ale wypis bede miala dopiero we wtorek Dowiedzialam sie tylko tyle, ze posiew wyszedl ujemny |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii fajnie, że Cię wypuścili.
A pytałaś się może o ćwiczenia mięsni kegla? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

tez ostatnio do mnie dzownił koleś, czy odbiore przesyłke dla sasiada spod 4
ze nie dostarczył przesyłki pod nr 3

czujecie to? no nie wiem, ale ja nie umiem zrobić prania na sucho bez wody a włazience tak to łazience, służy mniędzy innymi do kąpieli również z użyciem wody
i wilgoci jakiejś mega nie ma bo jest wentylator od wilgoci, wyciąg taki i okno więc jest wietrzone przeciez...3 miesiące bylismy bez pralki bo serwis nie mógł modułu ściągnąć a jak już się udało to okazało się, że miał wadę fabryczną i był do 

Juz tyle sie naszukalismy, ze.....
czekamy na relację.
oj ja bym z tżtem porządnie pogadała