Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 09:24   #1201
kaaania
Raczkowanie

GG do kaaania
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Ach no i we wtorek będe miała jakieś inne aromaty niż te dostepne w PL stasznie nie moge się doczkac orzechowych muffinek albo truskawkowego budyniu
ja też tak chce

BogaczKa22 życze powowdzenia, trzyam kciuki

a tak wogle, to Dzień dobry wszystkim

Edytowane przez kaaania
Czas edycji: 2009-11-27 o 09:28
kaaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:40   #1202
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

melduje sie w piatek

Bogaczka trzymam kciuki, powodzenia dziewczyno

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:53   #1203
Ines_22
Przyczajenie

hej dziewcwyny! jestem na dukanie od 1.11, coprawda osro zmodyfikowalam sobie te diete - w sensie 6 dni protal , 1 dzien protal + warzywa i tak do dnia dzisiejszego.
Czuje sie naprawde OK, zmiany w wygladzie niesamowite ! Z 77 kg na 71 (na dzien dzisiejszy) dodam, ze przy wzrocie 176 cm. (Moj cel 60 kg). Jem okolo 4-5 mniejszych posilkow dzienie + 2,5l plynow i 3 razy w tyg. jogging. Zero ochoty na slodycze, czy owoce. Wszystko byloby ok, moglabym naprawde cignac te diete jeszcze spory czas gdyz czuje ze wpadlam w ten trans
Wczoraj jednak zrobilam sobie badanie krwi i moczu tak by sie upewnic czy oby wszystko ok. Moja lekarka bedzie dopiero w poniedzialek, ale z tego co sie orietuje to nie sa one za ciekawie. Moze ktoras z Was moglaby mi cos powiedziec na temat wynikow ( z gory wielkie dzieki!!!) :
KREW - leukocyty, erytrocyty OK, hemglobina 11.2 , hematokyt 36, MCV 76.3 , MCH 23.7 , MCHC 31.1 przy RDW 17.7 = czyli tu ewidentnie widac, ze mam niedokrwistoc / anemie

MOCZ zas :
kolor slomkowy, ciezar wlasciwy 1.018, ph 5.0 ( JAKIE POWINNO BYC PRAWIDLOWE PH, PRZY DIECIE DUKANOWEJ ??? CZY MAM W NORMIE ??? ) erytrcyty 250

Dziewczyny a jakie u was wychodzily wniki, ktoras z was miala moze podobne jak ja lub anemie??
Piszcie!! Z niecierpliwoscia czekam !!!
Ines_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:27   #1204
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Ines według mnie powinaś jednak poczekać na konsultację lekarza co do wyników,
słyszałam że nie każdemu dieta pasuje, zresztą Dukan pisze w książce że osoby zdrowe mogą przystąpić do odchudzania, także opisuje przy jakich dolegliwościach nie można trzymac tej diety, więc radzę jeszcze raz zaglądnac do książki

Edytowane przez leana1
Czas edycji: 2009-11-27 o 10:28
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:34   #1205
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Ines, przede wszystkim uważam, że bardzo nierozsądnie robisz, skracając tak drastycznie etap warzywny. Bierzesz w ogóle jakieś suplementy diety, żeby uzupełnić brak witamin, których nie dostarczasz organizmowi fundując mu tak niezdrową dietę?
Stary 2009-11-27, 10:50   #1206
Ines_22
Przyczajenie

Vretko, tak oczywiscie faszeruje sie dodatkowo witaminkami, magnezem i rutinoskorbinem.
Naprade swietnie czuje sie na tej diecie, taka lekka i pelna energii! Nie odczuwam glodu i tak jak juz wczesniej wspominalam zero ochoty na slodycze, czy jakiekolwiek weglowodany. Chcalabym osiagnc swoj cel (60kg) jednakze boje sie , ze staje sie to byc szokiem dla mojego oragnizmu , co widac w moich wynikach.
Jeszcze raz pozdrawiam i czekam moze ktoras z was wie nieco wicej o PH w moczu (jakie powinno byc prawidlowe w dukanku).
Ines_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:17   #1207
lanka
Rozeznanie

Melduje sie koncem tygodnia! Jakie to szczescie, ze dzis juz piatek!
Aktualny zostal poproszony o przyjazd pozniej, abym z nasza kolezanka Wiolqn kawy nachleptac sie zdarzyla i wrazeniami z brazylijki podzielic
Powiem na razie tylko, ze spodni nie umialam dzis zalozyc...

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Rysiek wymachuje mi paczkiem przed nosem:
- chcesz, chcesz? Paczusia? Chcesz?
- eeeeee tam, - mowie wyciagajac kawalek wedzonej szynki z szuflady pracowniczego biurka. Zapach czeresniowego dymu roznosi sie na cale biuro. Rysiek spoglada z niedowierzaniem i glosno przelyka sline.
- Jak srednioweiczna uczta, brakuje ci tylko udzca w drugiej garsci i dzbana z winem.
ten sam, ja go robie w pojemniku plastikowym, waskim wysokim i taki tez wychodzi chlebek. jak bedzie z mikrofalii to trzeba pamietac ze jest dosc wilgotny i jak za dlugo w jajku polezy to sie rozpadnie i bedzie sie gorzej smazyl. taki z piekarnika jest suchszy to potrzebuje jajka wiecej
Wiolqn rozbawilas mnie bardzo tym plastycznym opisem U Ciebie w robocie serio takie teksty ida? Jesli tak, to ja chce do Was do biura...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Huni Pokaż wiadomość
Leszczesiu Ja widziałam Twoją wagę wyjściową i obecną i BARDZO Ci gratuluję!
Otóż wiedz, że moja obecna waga [już obniżona] jest większa od Twojej wyjściowej... Więc mój pierwszy cel, to będzie 80 kg [nie przewidziałyście się...]. Ważyłam tyle 5 lat temu i wyglądałam bardzo dobrze [mam dużo mięśni, a poza tym nie chciałabym być szczupła, te 80 to mój ideał... no chyba, że gdy go osiągnę, to mi się odmieni - ale nie sądzę].
Więc mam podstawy twierdzić, że mam wśród Was do zrzucenia najwięcej, ale to przecież nie o licytację chodzi tylko o pracę nad sobą i wsparcie z zewnątrz... Ekhem, no dobra, dość spowiedzi

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

no właśnie, te piersi nieszczęsne i nic nie winne, zwłaszcza duże, tracą najbardziej na odchudzaniu... Co robić?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

No ok, ja idę spać! Dobranoc!
O piersiach:
Ze sprawdzonych zrodel - kolezanek z duzym biustem, a co za tym idzie i trudnosciami z utrzymaniem jedrnosci, powtorze, co pisalam juz w czesci drugiej forum:
Eris seria Body Art - krem modelujacy do biustu A, B lub drugi do C+
Czy ktos moze mi cos takiego dostarczyc do UK? Bo tu nie da sie kupic... albo polecic cos w zamian co dostane w Londynie?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kingula116 Pokaż wiadomość
witajcie !!!czyli niema przeszkut picia tych AQua silm bo mi glownie chodzi o to zeby ta woda ktorej mamy wypic,1.5litra dziennie miala inny smak.Bo naprawde uwierzcie mi picie tej wody jest dla mnie najwiekszym problemem bo nigdy nie wypije czystej ,wody 1.5l fujjjj nie dam rady bierze mnie na wymioty naprawde,zmuszam sie zeby wypic chociaz pol litra ale jest ciezko a musze pic tyle,co Dukan pisze bo efekty chudniecia beda marne a mozna pic niegazowana jakac smakowa np cytrynowa,mietowa, pewno nie dlatego myslelam,ze dzieki tym saszwetka lekko zmienie jej smak
Ja pije herbate z chudym mlekiem. caly dzien. W potwornych ilosciach I latte

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:17   #1208
megusik
Raczkowanie

Dzień Dobry
Dzis na śniadanie owsianka pyszna i od wczoraj na nia chcicę miałam hahah.
BogaczKa dasz radę trzymam kciuki!Samopoczucie dziś ok słońce świeci więc żyć się chce.
Moim zdaniem 1 dzień warzyw to lekkie przegięcie ZA MAŁO!!!!
suplementy nie do końca zastąpią wszystko. Uciekam bo mam dużo pracy( jak co weekend). Będę w wolnej chwili czytać. Miłego dzionka
I nie poddawać się zastoje rzecz normalna!
BEDZIE 65 kg(ale niewiem kiedy)
megusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:23   #1209
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dukanki

Dziś na wadze bez rewelacji, znów kręci się wokół 68,8-69 a na śniadanko znowu zrobiłam sobie owsiankę , mmmmmniam !

Właśnie szykuję się i jadę na długo wyczekiwaną rozmowę o pracę Jestem dość spokojna bo to mój kolega ale i tak trzymajcie kciuki, pliiiiz Do napisania później

Bedzie dobrze BogaczKa i powodzenia w nowej pracy!

A tak w ogole to gonie Cie! Dzis moja kochana waga pokazala mi 69.8 kg!!!! Po raz pierwszy 6 z przodu!

Stary 2009-11-27, 11:24   #1210
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

my tu z Rysiem to jedna wielka impreze mamy. Gosc jest niesamowity. 34letni Anglik z para malych blizniakow i poczuciem humoru. Hahamy sie z caly dzien, glownie z naszego idioty managera operacji, bo tlumok jest nieziemski i jakims cudem wszystko mu na sucho uchodzi a nam sie obrywa za jego lenistwo.

to se po kawke do Sturbuska na zmiane latamy, to sobie poopowaidamy co sie w domu dzieje: ja mu o moim Kurczaku on o swoich blizniakach. To podenerwujemy sie na klientow, ponarzekamy na Glownego Upierdliwca i tak nam dzien zlatuje. Gdyby nie atmosfera jaka mam w biurze to dawno bym nowej roboty szukala. A tak? Rys jest idealny jako szef. I dodatkowo mam za darmo korki z angielskiego bo gadam mu caly czas a on mnie poprawai jak trzeba i wypracowania sprawdza (co jakis czaspodrzucam mu pudelko tofifi albo rocky roads i jest happy).

lanka tam gdzie zawsze 5.30?

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-27, 11:27   #1211
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ines_22 Pokaż wiadomość
hej dziewcwyny! jestem na dukanie od 1.11, coprawda osro zmodyfikowalam sobie te diete - w sensie 6 dni protal , 1 dzien protal + warzywa i tak do dnia dzisiejszego.
Czuje sie naprawde OK, zmiany w wygladzie niesamowite ! Z 77 kg na 71 (na dzien dzisiejszy) dodam, ze przy wzrocie 176 cm. (Moj cel 60 kg). Jem okolo 4-5 mniejszych posilkow dzienie + 2,5l plynow i 3 razy w tyg. jogging. Zero ochoty na slodycze, czy owoce. Wszystko byloby ok, moglabym naprawde cignac te diete jeszcze spory czas gdyz czuje ze wpadlam w ten trans
Wczoraj jednak zrobilam sobie badanie krwi i moczu tak by sie upewnic czy oby wszystko ok. Moja lekarka bedzie dopiero w poniedzialek, ale z tego co sie orietuje to nie sa one za ciekawie. Moze ktoras z Was moglaby mi cos powiedziec na temat wynikow ( z gory wielkie dzieki!!!) :
KREW - leukocyty, erytrocyty OK, hemglobina 11.2 , hematokyt 36, MCV 76.3 , MCH 23.7 , MCHC 31.1 przy RDW 17.7 = czyli tu ewidentnie widac, ze mam niedokrwistoc / anemie

MOCZ zas :
kolor slomkowy, ciezar wlasciwy 1.018, ph 5.0 ( JAKIE POWINNO BYC PRAWIDLOWE PH, PRZY DIECIE DUKANOWEJ ??? CZY MAM W NORMIE ??? ) erytrcyty 250

Dziewczyny a jakie u was wychodzily wniki, ktoras z was miala moze podobne jak ja lub anemie??
Piszcie!! Z niecierpliwoscia czekam !!!
Ja sobie badan nie robie. nie chce sie dolowac. Czasem jak pije za malo to mnie sciska tak z tylu plecow jakby nerki, ale wtedy po prostu pije wiecej i po klopocie. Naprawde trzeba uwazac, zeby nie schodzic nawet odrobine ponizej 2 litrow. Im wiecej tym lepiej.

Stary 2009-11-27, 11:28   #1212
Arienna
Raczkowanie

Cytat:
pewnei ze mozesz smazyc, najpierw obgotowac w wywarze z warzyw albo rosolku albo w doprawionej wodzie potem w jajko, otreby i smzyc na teflonie.

ja robie z nich flaki, gotuje flaki wolowe (o ile mam, a jak nei mam to tylko z kurczakiem) , kawalki kurczaka i kotlety sojowe,utarta na tartce o grubych oczkach marchewke, pietruszke selera potem kotlety kroje w paseczki, , kurczaka obieram na kawaleczki, duuuuuzo majeranku (koniecznie roztarty w dloni), swiezo zmielony pieprz, czosnek.

no i narobilam sobie smaka, chyba w sobote sobie ugotuje, ciekawe gdzie ja tu flaki wolowe znajde
Superzasto! To już wiem, co dziś na obiad - kotlety sojowe Mam nadzieję, że znajdę jedyne dobre kotleciki
Arienna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:31   #1213
lanka
Rozeznanie

Cytat:
my tu z Rysiem to jedna wielka impreze mamy. Gosc jest niesamowity. 34letni Anglik z para malych blizniakow i poczuciem humoru. Hahamy sie z caly dzien, glownie z naszego idioty managera operacji, bo tlumok jest nieziemski i jakims cudem wszystko mu na sucho uchodzi a nam sie obrywa za jego lenistwo.
lanka tam gdzie zawsze 5.30?
acha, 5.30 tam gdzie zwykle. Chcialam Juniora sprzedac, zeby nie musiec po niego leciec, ale sie uparl, ze on sie nie chce bawic u kolegi tylko w Starbucku siedziec z nami

Co do Angoli - Moja siostra slusznie stwierdzila- lubi Angoli za muzyke i za luzackie podejsie. I zgadzam sie z tym. Moj Aktualny tez sie caly czas smieje. A niby angole tacy sztywni mi sie wydawali w Polsce bedac...

Stary 2009-11-27, 11:36   #1214
eliza40
Zakorzenienie

Witam

Lanka gratuluję 6 z przodu
U mnie też pomalutku leci dziś 0,4 kg mniej od wczoraj.
Stary 2009-11-27, 11:39   #1215
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez Huni Pokaż wiadomość
Leszczesiu Ja widziałam Twoją wagę wyjściową i obecną i BARDZO Ci gratuluję!
Otóż wiedz, że moja obecna waga [już obniżona] jest większa od Twojej wyjściowej... Więc mój pierwszy cel, to będzie 80 kg [nie przewidziałyście się...]. Ważyłam tyle 5 lat temu i wyglądałam bardzo dobrze [mam dużo mięśni, a poza tym nie chciałabym być szczupła, te 80 to mój ideał... no chyba, że gdy go osiągnę, to mi się odmieni - ale nie sądzę].
Więc mam podstawy twierdzić, że mam wśród Was do zrzucenia najwięcej, ale to przecież nie o licytację chodzi tylko o pracę nad sobą i wsparcie z zewnątrz... Ekhem, no dobra, dość spowiedzi

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

no właśnie, te piersi nieszczęsne i nic nie winne, zwłaszcza duże, tracą najbardziej na odchudzaniu... Co robić?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

No ok, ja idę spać! Dobranoc!

Huni ....... jasne ze nie o licytacje chodzi...... Mysle , ze kazdemu jest ciezko na diecie ,a im wieksza wyga tym dluzej to trwa . Choc nie koniecznie bo Bogaczka jest dluzej ode mnie na diecia z jej ubytek wagowy jest duzo mniejszy .
Co do piersi to polecam cwiczenia wzmacniajace miesnie klatki piersiowej . Polegaja one na napinaniu ich. Ja co dzien robie to pod czas kapieli .... Po trzojce dzieci nie spodziewam sie zbyt wiele, ale to zawsze cos .
Stary 2009-11-27, 11:39   #1216
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dukanki

Dziś na wadze bez rewelacji, znów kręci się wokół 68,8-69 a na śniadanko znowu zrobiłam sobie owsiankę , mmmmmniam !

Właśnie szykuję się i jadę na długo wyczekiwaną rozmowę o pracę Jestem dość spokojna bo to mój kolega ale i tak trzymajcie kciuki, pliiiiz Do napisania później
Trzymam kciuki Powodzenia!

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:39   #1217
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Witam

Lanka gratuluję 6 z przodu
U mnie też pomalutku leci dziś 0,4 kg mniej od wczoraj.
Dziekuje dziekuje!

Tobie tez gratuluje spadku!

Stary 2009-11-27, 11:40   #1218
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze BogaczKa i powodzenia w nowej pracy!

A tak w ogole to gonie Cie! Dzis moja kochana waga pokazala mi 69.8 kg!!!! Po raz pierwszy 6 z przodu!
Super!!! Gratuluje...Ostatnio na forum tylko mi waga w górę idzie! Zazdroszcze! hehe

Stary 2009-11-27, 11:45   #1219
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Jejku --czy ja kiedys zobacze 6 w rzedzie dziesiatek ?????
Stary 2009-11-27, 11:47   #1220
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
acha, 5.30 tam gdzie zwykle. Chcialam Juniora sprzedac, zeby nie musiec po niego leciec, ale sie uparl, ze on sie nie chce bawic u kolegi tylko w Starbucku siedziec z nami
Zazdroszczę Wam tej kawy ze Starbucka też bym się na piła, a u nas nie ma Wyślijcie mi pocztą jedną latte

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Zobaczysz, zobaczysz Tak ładnie Ci idzie

Stary 2009-11-27, 12:02   #1221
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tej kawy ze Starbucka też bym się na piła, a u nas nie ma Wyślijcie mi pocztą jedną latte

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Zobaczysz, zobaczysz Tak ładnie Ci idzie

A jesli chodzi o biust to przy wadze 66 to go chyba od kolana bede zwijac. Trza bedzie zastosowac chirurgiczne ciecie
Stary 2009-11-27, 12:09   #1222
megusik
Raczkowanie

Lanka GRATULACJE!!!!!
JAK JA CI KOBIETO ZAZDROSZCZE
Co do biustu to mam tak mały że nic mi nie zaszkodzi hahaha.
BEDZIE 65 kg(ale niewiem kiedy)
megusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:10   #1223
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Super!!! Gratuluje...Ostatnio na forum tylko mi waga w górę idzie! Zazdroszcze! hehe
nie tylko tobie. moja waga od wczorajszej 68.4 dzis skoczyla do 69. to na pewno przez mufffiny ktore popelnilam wczoraj. znalazlam przepis na takie a la starbuckowe skinny. tam zamiast masla/oleju/margaryny zalecaja dodac papke z jablka, po to by zatrzymac wilgoc w ciescie. JAko ze nam jablka nie mozna to dodalam puree z dyni. wyszly smieszne. sa soczyste, mieciutkie, lekko miodowe w smaku od melasy ale z drugiej strony bardzo ciezkie, nei tak jak na mace (dalam wszystkie 3 otreby zmielone na make).

te otreby sojowe przez blonnik to czyszcza jak trzeba, a jakie cudne gazy.......

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-27, 12:15   #1224
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
nie tylko tobie. moja waga od wczorajszej 68.4 dzis skoczyla do 69. to na pewno przez mufffiny ktore popelnilam wczoraj. znalazlam przepis na takie a la starbuckowe skinny. tam zamiast masla/oleju/margaryny zalecaja dodac papke z jablka, po to by zatrzymac wilgoc w ciescie. JAko ze nam jablka nie mozna to dodalam puree z dyni. wyszly smieszne. sa soczyste, mieciutkie, lekko miodowe w smaku od melasy ale z drugiej strony bardzo ciezkie, nei tak jak na mace (dalam wszystkie 3 otreby zmielone na make).

te otreby sojowe przez blonnik to czyszcza jak trzeba, a jakie cudne gazy.......
A u nas tych otrąb nie można dostać

Stary 2009-11-27, 12:26   #1225
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki i nic sie nie martw! Tobie tez spadnie. Zobaczysz.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Zobaczysz Leszczesia. Radzisz sobie swietnie i stawiasz czola wyzwaniu. Popatrz jak po kolei znikaja dziewczyny. Bez slowa. Pojawiaja sie nowe i znikaja rownie szybko. a Ty jestes i do przodu. I uda ci sie.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Wiesz, w Polsce tez mi brakowalo, to latalam na stacje BP do Wild Bean Cafe po latte. Dobre tam maja. Naprawde dobre.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
A jesli chodzi o biust to przy wadze 66 to go chyba od kolana bede zwijac. Trza bedzie zastosowac chirurgiczne ciecie
Hhehehehee, nie no, tak zle to nie bedzie. Skora tez sie sciaga, tylko potrzebuje wiecej czasu. A to, ze chudniesz wolniej, to tylko Ci na biust pomaga, a nie szkodzi. Zainwestuj w dobrze dobrany stanik - tu polecam forum dla biusciastych (i nie tylko. Jest tam doklanie podane jaki stanik dla kogo i jaki rozmiar). Ja sie "nawrocilam" i nie narzekam

tu jest link do forum >>

a tu jest dodatkowe pare ciekawostek na ten temat >>

No dobra, wiem, ze to nie o odchudzaniu dokladnie, ale pomaga zaprezentowac cialko

Edytowane przez lanka
Czas edycji: 2009-11-27 o 12:30
Stary 2009-11-27, 12:43   #1226
mara30
Zadomowienie

Eh, takie lenistwo mnie dopadło, że tylko Was czytam a pisać się nie chce

Widzę, że sporo spadków u Was, gratulacje!!

U mnie pooooowolutku, ale dzielnie w dół I cieszę się, bo nie zależy mi jakoś bardzo na tempie, a chcę, żeby po schudnięciu ciałko ładnie wyglądało

Muszę Wam jeszcze zameldować o 2 eksperymentach kulinarnych

Po pierwsze zrobiłam serniczek na zimno z wieśniaka, bo chciałam jakąś odmianę od homo. Wylądował w śmietniku, był obrzydliwy

Po drugie do placuszków serowych dodałam kakao. Pyszne wyszły, ale zupełnie się rozwaliły chociaż normalne już się nauczyłam smażyć i nie rozpadają mi się w ogóle.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Aaaa, a chyba wcześniej nie pisałam o pozytywnym eksperymencie do szpinaku dodałam wieśniaka, na ciepło oczywiście - pyyycha
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:02   #1227
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:

Zobaczysz Leszczesia. Radzisz sobie swietnie i stawiasz czola wyzwaniu. Popatrz jak po kolei znikaja dziewczyny. Bez slowa. Pojawiaja sie nowe i znikaja rownie szybko. a Ty jestes i do przodu. I uda ci sie.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Wiesz, w Polsce tez mi brakowalo, to latalam na stacje BP do Wild Bean Cafe po latte. Dobre tam maja. Naprawde dobre.

Słuszne słowa! Dziewczyny pojawiają się i znikają, a my trwamy w swoim postanowieniu i mimo załamań wciąż jesteśmy na diecie Ja podziwiam takie dziewczyny jak Leszczesia, które startują z takiej wagi i osiągają takie efekty! Tylko brać przykład

Co do Wild Bean Cafe-jeszcze nie próbowałam, ale skoro mówisz że dobra i porównywalna do Starbucka tokoniecznie muszę posmakować

Stary 2009-11-27, 13:23   #1228
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Ale mi naslodzilyscie ...teraz to mam palera .. DZIEKI !!!
Stary 2009-11-27, 13:50   #1229
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Czesc jestem drogie dziewczynki zalamanaod pon jestem na diecie czyli dzis 5 dzien i w poniedzialek sie wazylam bylo 86.2kg,w środe bylo 85kg se mysle superrrr i pelna motywacji nze waga spadla troche wrocilam do domku.A tu dzis znowu na wage i patrze 87.5kgTRAGEDIAAAA i zastanawiam sie czemu hmmm boli mnie brzuch chyba okres dostane wsumie jeszcze nie czas bo za jakis tydzien powinien byc ale po ciazy cos mam bardzo rozleguowanyniewiem czy cos zle robie czy przez to ze okres bede miala albo hmmmm zamalo wody pije uuuuu.W kazdym badz razie zalamalam sie trochu i zwatpilammm

Spokojnie .... moze mniej sie wyproznialas , moze jestes przed @ wiec spokojnie rob swoje i czekaj na efekty . W 5 dni nie pozbedziesz sie balastu ktory zbierasz przez lata .. Glowa do gory i do przodu ....Pij duzo wody !!!!!
Stary 2009-11-27, 14:02   #1230
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Czesc jestem drogie dziewczynki zalamanaod pon jestem na diecie czyli dzis 5 dzien i w poniedzialek sie wazylam bylo 86.2kg,w środe bylo 85kg se mysle superrrr i pelna motywacji nze waga spadla troche wrocilam do domku.A tu dzis znowu na wage i patrze 87.5kgTRAGEDIAAAA i zastanawiam sie czemu hmmm boli mnie brzuch chyba okres dostane wsumie jeszcze nie czas bo za jakis tydzien powinien byc ale po ciazy cos mam bardzo rozleguowanyniewiem czy cos zle robie czy przez to ze okres bede miala albo hmmmm zamalo wody pije uuuuu.W kazdym badz razie zalamalam sie trochu i zwatpilammm
pytanie podstawowe, czy przeczytalas ksiazke ktora ci wyslalam?

jak tak, to wiesz ze przed okresem organizm zatrzymuje wode i mozna przybrac na wadze. Jezeli masz zamiar przetrwac to uzbroj sie w cierpliwosc, najlepiej odstaw wage na tydzien i bardziej obserwuj co sie bedzie dzialo z twoim cialem, zmierz obwody i nei panikuj. Daj organizmowi przynajmniej miesiac aby zobaczyc jak bedzie sie zachowywal na tej diecie

Kuchnia Tygryska
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości