|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
![]() BogaczKa22 życze powowdzenia, trzyam kciuki ![]() a tak wogle, to Dzień dobry wszystkim
Edytowane przez kaaania Czas edycji: 2009-11-27 o 09:28 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie w piatek
Bogaczka trzymam kciuki, powodzenia dziewczyno
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1203 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewcwyny! jestem na dukanie od 1.11, coprawda osro zmodyfikowalam sobie te diete - w sensie 6 dni protal , 1 dzien protal + warzywa i tak do dnia dzisiejszego.
Czuje sie naprawde OK, zmiany w wygladzie niesamowite ! Z 77 kg na 71 (na dzien dzisiejszy) dodam, ze przy wzrocie 176 cm. (Moj cel 60 kg). Jem okolo 4-5 mniejszych posilkow dzienie + 2,5l plynow i 3 razy w tyg. jogging. Zero ochoty na slodycze, czy owoce. Wszystko byloby ok, moglabym naprawde cignac te diete jeszcze spory czas gdyz czuje ze wpadlam w ten trans Wczoraj jednak zrobilam sobie badanie krwi i moczu tak by sie upewnic czy oby wszystko ok. Moja lekarka bedzie dopiero w poniedzialek, ale z tego co sie orietuje to nie sa one za ciekawie. Moze ktoras z Was moglaby mi cos powiedziec na temat wynikow ( z gory wielkie dzieki!!!) : KREW - leukocyty, erytrocyty OK, hemglobina 11.2 , hematokyt 36, MCV 76.3 , MCH 23.7 , MCHC 31.1 przy RDW 17.7 = czyli tu ewidentnie widac, ze mam niedokrwistoc / anemie MOCZ zas : kolor slomkowy, ciezar wlasciwy 1.018, ph 5.0 ( JAKIE POWINNO BYC PRAWIDLOWE PH, PRZY DIECIE DUKANOWEJ ??? CZY MAM W NORMIE ??? ) erytrcyty 250 Dziewczyny a jakie u was wychodzily wniki, ktoras z was miala moze podobne jak ja lub anemie?? Piszcie!! Z niecierpliwoscia czekam !!! |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Ines według mnie powinaś jednak poczekać na konsultację lekarza co do wyników,
słyszałam że nie każdemu dieta pasuje, zresztą Dukan pisze w książce że osoby zdrowe mogą przystąpić do odchudzania, także opisuje przy jakich dolegliwościach nie można trzymac tej diety, więc radzę jeszcze raz zaglądnac do książki Edytowane przez leana1 Czas edycji: 2009-11-27 o 10:28 |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, przede wszystkim uważam, że bardzo nierozsądnie robisz, skracając tak drastycznie etap warzywny. Bierzesz w ogóle jakieś suplementy diety, żeby uzupełnić brak witamin, których nie dostarczasz organizmowi fundując mu tak niezdrową dietę?
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
Vretko, tak oczywiscie faszeruje sie dodatkowo witaminkami, magnezem i rutinoskorbinem.
Naprade swietnie czuje sie na tej diecie, taka lekka i pelna energii! Nie odczuwam glodu i tak jak juz wczesniej wspominalam zero ochoty na slodycze, czy jakiekolwiek weglowodany. Chcalabym osiagnc swoj cel (60kg) jednakze boje sie , ze staje sie to byc szokiem dla mojego oragnizmu , co widac w moich wynikach. Jeszcze raz pozdrawiam i czekam moze ktoras z was wie nieco wicej o PH w moczu (jakie powinno byc prawidlowe w dukanku). |
|
|
|
#1207 | |||
|
Rozeznanie
|
Melduje sie koncem tygodnia! Jakie to szczescie, ze dzis juz piatek!
Aktualny zostal poproszony o przyjazd pozniej, abym z nasza kolezanka Wiolqn kawy nachleptac sie zdarzyla i wrazeniami z brazylijki podzielic Powiem na razie tylko, ze spodni nie umialam dzis zalozyc... Cytat:
U Ciebie w robocie serio takie teksty ida? Jesli tak, to ja chce do Was do biura...---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Ze sprawdzonych zrodel - kolezanek z duzym biustem, a co za tym idzie i trudnosciami z utrzymaniem jedrnosci, powtorze, co pisalam juz w czesci drugiej forum: Eris seria Body Art - krem modelujacy do biustu A, B lub drugi do C+ Czy ktos moze mi cos takiego dostarczyc do UK? Bo tu nie da sie kupic... albo polecic cos w zamian co dostane w Londynie? ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
I latte
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Dzis na śniadanie owsianka pyszna i od wczoraj na nia chcicę miałam hahah.BogaczKa dasz radę trzymam kciuki!Samopoczucie dziś ok słońce świeci więc żyć się chce. Moim zdaniem 1 dzień warzyw to lekkie przegięcie ZA MAŁO!!!! suplementy nie do końca zastąpią wszystko. Uciekam bo mam dużo pracy( jak co weekend). Będę w wolnej chwili czytać. Miłego dzionka I nie poddawać się
|
#1209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedzie dobrze BogaczKa i powodzenia w nowej pracy! ![]() A tak w ogole to gonie Cie! Dzis moja kochana waga pokazala mi 69.8 kg!!!! Po raz pierwszy 6 z przodu!
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
my tu z Rysiem to jedna wielka impreze mamy. Gosc jest niesamowity. 34letni Anglik z para malych blizniakow i poczuciem humoru. Hahamy sie z caly dzien, glownie z naszego idioty managera operacji, bo tlumok jest nieziemski i jakims cudem wszystko mu na sucho uchodzi a nam sie obrywa za jego lenistwo.
to se po kawke do Sturbuska na zmiane latamy, to sobie poopowaidamy co sie w domu dzieje: ja mu o moim Kurczaku on o swoich blizniakach. To podenerwujemy sie na klientow, ponarzekamy na Glownego Upierdliwca i tak nam dzien zlatuje. Gdyby nie atmosfera jaka mam w biurze to dawno bym nowej roboty szukala. A tak? Rys jest idealny jako szef. I dodatkowo mam za darmo korki z angielskiego bo gadam mu caly czas a on mnie poprawai jak trzeba i wypracowania sprawdza (co jakis czaspodrzucam mu pudelko tofifi albo rocky roads i jest happy). lanka tam gdzie zawsze 5.30?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że znajdę jedyne dobre kotleciki
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Angoli - Moja siostra slusznie stwierdzila- lubi Angoli za muzyke i za luzackie podejsie. I zgadzam sie z tym. Moj Aktualny tez sie caly czas smieje. A niby angole tacy sztywni mi sie wydawali w Polsce bedac...
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Lanka gratuluję 6 z przodu ![]() U mnie też pomalutku leci dziś 0,4 kg mniej od wczoraj.
|
#1215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Huni ....... jasne ze nie o licytacje chodzi...... Mysle , ze kazdemu jest ciezko na diecie ,a im wieksza wyga tym dluzej to trwa . Choc nie koniecznie bo Bogaczka jest dluzej ode mnie na diecia z jej ubytek wagowy jest duzo mniejszy . Co do piersi to polecam cwiczenia wzmacniajace miesnie klatki piersiowej . Polegaja one na napinaniu ich. Ja co dzien robie to pod czas kapieli .... Po trzojce dzieci nie spodziewam sie zbyt wiele, ale to zawsze cos .
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia!
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tobie tez gratuluje spadku!
|
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super!!! Gratuluje...Ostatnio na forum tylko mi waga w górę idzie! Zazdroszcze!
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Jejku --czy ja kiedys zobacze 6 w rzedzie dziesiatek ?????
|
#1220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też bym się na piła, a u nas nie ma Wyślijcie mi pocztą jedną latte ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Zobaczysz, zobaczysz Tak ładnie Ci idzie ![]()
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli chodzi o biust to przy wadze 66 to go chyba od kolana bede zwijac. Trza bedzie zastosowac chirurgiczne ciecie
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
Lanka GRATULACJE!!!!!
JAK JA CI KOBIETO ZAZDROSZCZE ![]() Co do biustu to mam tak mały że nic mi nie zaszkodzi hahaha.
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te otreby sojowe przez blonnik to czyszcza jak trzeba, a jakie cudne gazy.......
|
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1225 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Zobaczysz Leszczesia. Radzisz sobie swietnie i stawiasz czola wyzwaniu. Popatrz jak po kolei znikaja dziewczyny. Bez slowa. Pojawiaja sie nowe i znikaja rownie szybko. a Ty jestes i do przodu. I uda ci sie. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() tu jest link do forum >> a tu jest dodatkowe pare ciekawostek na ten temat >> No dobra, wiem, ze to nie o odchudzaniu dokladnie, ale pomaga zaprezentowac cialko
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-11-27 o 12:30 |
|||
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Eh, takie lenistwo mnie dopadło, że tylko Was czytam a pisać się nie chce
![]() Widzę, że sporo spadków u Was, gratulacje!! U mnie pooooowolutku, ale dzielnie w dół I cieszę się, bo nie zależy mi jakoś bardzo na tempie, a chcę, żeby po schudnięciu ciałko ładnie wyglądało Muszę Wam jeszcze zameldować o 2 eksperymentach kulinarnych ![]() Po pierwsze zrobiłam serniczek na zimno z wieśniaka, bo chciałam jakąś odmianę od homo. Wylądował w śmietniku, był obrzydliwy ![]() Po drugie do placuszków serowych dodałam kakao. Pyszne wyszły, ale zupełnie się rozwaliły chociaż normalne już się nauczyłam smażyć i nie rozpadają mi się w ogóle.---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Aaaa, a chyba wcześniej nie pisałam o pozytywnym eksperymencie do szpinaku dodałam wieśniaka, na ciepło oczywiście - pyyycha
|
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja podziwiam takie dziewczyny jak Leszczesia, które startują z takiej wagi i osiągają takie efekty! Tylko brać przykład ![]() Co do Wild Bean Cafe-jeszcze nie próbowałam, ale skoro mówisz że dobra i porównywalna do Starbucka tokoniecznie muszę posmakować
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi naslodzilyscie ...teraz to mam palera
|
#1229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie .... moze mniej sie wyproznialas , moze jestes przed @ wiec spokojnie rob swoje i czekaj na efekty . W 5 dni nie pozbedziesz sie balastu ktory zbierasz przez lata .. Glowa do gory i do przodu ....Pij duzo wody !!!!!
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak, to wiesz ze przed okresem organizm zatrzymuje wode i mozna przybrac na wadze. Jezeli masz zamiar przetrwac to uzbroj sie w cierpliwosc, najlepiej odstaw wage na tydzien i bardziej obserwuj co sie bedzie dzialo z twoim cialem, zmierz obwody i nei panikuj. Daj organizmowi przynajmniej miesiac aby zobaczyc jak bedzie sie zachowywal na tej diecie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

stasznie nie moge się doczkac orzechowych muffinek albo truskawkowego budyniu 

a mozna pic niegazowana jakac smakowa np cytrynowa,mietowa, pewno nie dlatego myslelam,ze dzieki tym saszwetka lekko zmienie jej smak 

i od wczoraj na nia chcicę miałam hahah.

Powodzenia!

chirurgiczne ciecie