|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Dzień doberek
![]() No, a ja dziś w trochę lepsze formie, na razie mnie głowa nie boli, odpukać!!! zebra brzusio słodki Ja też muszę się do fryzjera wybrać ![]() pysia o matko!!! ale teściowa.... i dobrze jej odpowiedziałaś ![]() soraya1 na pewno będzie dobrze ![]() addicted to wizaz oj ja też nie wiem czy to mógł być czop, ale ja mam takie dni, że prawie nic nie mam na wkładce, a czasem jest tak, że mam duuużo takiego lepkiego śluzu. Bez wkładek u mnie ani rusz ![]() Wczoraj mąż przyjechał bardzo późno, ale obiecał, że dziś postara się wrócić wcześnie No mam nadzieję.....U mnie dziś na obiadek będą racuchy Mamy masę jabłek, więc trzeba jakoś spożytkować i może jeszcze zostanie na szarlotkę..... ![]() Oj , a wczoraj się nie pochwaliłam, że kupiłam sobie bluzkę Jak się doprowadzę do stanu używalności to pstryknę sobie zdjęćko Muszę też w końcu męża zaciągnąć do sesji
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Pola właśnie wczesniej się już pojawiała... a dzisiaj było jej więcej... nawet sporo i teraz się schizuję.
Pliwa, Patka, Madziulka ![]() |
|
|
|
#3963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
moje kochane Cytat:
Bidulko...może męża poproś wieczorkiem o masaż ![]() A co do zgagi to ja jej jeszzcze w tej ciąży nie mailam ani razu ![]() I nie cierpię jej ... Madzulek koniecznie prosimy o sesję.... ************************* No i mialam fotki ciuszków wstawić....a Wy nic nie wspominac to i zapomniałam ![]() Kilka fotek tych które jeszcze czekają na pranko....sorki że takie pomemłane ;D
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-27 o 10:11 |
||||
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
addicted to dobrze, że wszystko w porządku
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez zgagę znów wymiotowałam rano... masakryczne one są
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na brata Tż-tesciowa zrobila pierogi (nie wiem po co, ja i tak nie jem)i musze czekac na niego, a chce sie wykapac i lezec. ..grrr
a jak Wam sie spina macica, to tak Was zatyka, jakby tchu Wam brakowalo? |
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia ciuszki
Pola nie wiem co do końca masz na myśli... mnie zatyka u góry czasem i to tak bez powodu nawet... chyba wina brzuszka wysoko jeszcze ułorzonego. |
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
pysia słodkie ciuszki
Cytat:
------------------ A my niedługo jedziemy do Ikei kupić kuchnię
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku ale mi się oczy zaświeciły Piękne ciuszki ![]() Nie, ja tak nie mam.
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny opisałybyście mi Wasze stawianie, twardnienie macicy...
chyba zaczynam schizowac |
|
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
brzoskwinia82 to zależy od szpitala, może lepiej się zapytaj- żebyś nie wzięła za dużo lub za mało rzeczy ![]() Cytat:
z 75 na 85soraya1 co do wielkości dzidzi, to ja bym się nie przejmowała- nie wszystkie dzieci muszą być olbrzymkami, a może mała jest młodsza.. ![]() Co do wód, może się nie stresuj i umów się wcześniej do lekarza- szkoda nerwów addicted to wizaz miałam Ci napisać- marsz do lekarza, ale mnie wyprzedziłaś dobrze że poszłaś, przynajmniej troszkę się uspokoiłaś. Pamiętaj, czekaj na mnie z tym porodemrybcia2309 zebra666 ja już chwaliłam ale jeszcze pochwalę, a co mi tam![]() pysiamn ale Wy się kochacie, cudowna ta Twoja teściowa Twój tekst do niej bardzo odważny ja tam "gówna nie tykam, bo bardziej będzie śmierdziało"------------ Dzisiaj już w domu, nawet się wyspałam ![]() Byliśmy z tżtem wczoraj w tym dużym tesco i dostałam od niego ładną (a przede wszystkim lekką) deskę do prasowania i suszarkę na pranie (taką w jodełkę- zawsze o niej marzyłam ). Kupiłam stanik do karmienia canpola- ale strasznie drogi (więc tylko jeden-będzie niedzielny ) kapciochy do szpitala i małemu 3 pajace do szpitala. ----------- Teraz biorę się za sprzątanie, dawno takiego syfu nie miałam w domu no i dokończyć prasowanko małego, bo wczoraj nie miałam czasu.A i dzisiaj zaczęliśmy 35 tydzień |
|
|
|
|
#3972 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już niedługo, a nie bedziemy miały czasu na takie przesiadywanie. Nasza codzienność zostanie urozmaicona o karmienie przewijanie i uspokajanie usypianie i z pewnością bedziemy szybciej zasypiać od Tż-tówCytat:
![]() Cytat:
no ładnie to już niedługo czas na rozpakowywanie.Mam nadzieje że dzidzia posiedzi jeszcze odpowiednio długo w brzuszku, ale trochę i tak zazdroszczę bo jak Ty będziesz mieć malucha przy sobie to mi jeszcze przyjdzie czekać 2 miesiące ![]() Cytat:
![]() i brzusio ładniutki i spory już Cytat:
![]() jak ja lubie takie opowieści. Jakoś odrazu lepiej się czuje że nie jestem sama z przejsciami z teściową :PCytat:
|
|
#3973 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
......................... ......................... ......................... .. dziewczyny , ale jestem wściekła , normalnie z moją mamą to tylko wczesny poród mnie czeka - ona jest taka nieodpowiedzialna zeszłego roku robiłam remont domku a że dom nie był jeszcze na mnie to na moją mamę faktury brałam od września pieniądze leżą na końcie ( a dość pokazna suma) i nie mogę ich dostać bo konto zablokowane bo mama z niego przez dłuższy czas nie korzystała i tak od września załatwai tą sprawę bo wiecznie nie może sie wcześniej z pracy zwolnić ![]() no to wreszcie znalazła trochę czasu i przelała tą kwotę na drugie swoje konto i dąła mi swoją kartę żebym mogła sobie wypłacić pieniądze ( zmusiłam ją do tego bo dziś po południu przychodzi transport samochodów i muszę za nie zapłacic) jadę dzis do banku i co sie okazuje ... kolejne konto zablokowane jestem taka zła że aż się popłakałam dzwonię do niej i mówię ze w h*ja leci , że jest nieodpowiedzialna i że dobrze wie że potrzebuję te pieniądze a ona mi mowi że może dzis wcześniej skończy to może to załatwi ... no na miłość boską a jak facet przywiezie mi samochody to co mam mu powiedzieć????????? jeszcze nic nie gadałam mężowi ale aż się boję sorki ale musiałam się wygadać , muszę sie uspokoić bo dzidzia będzie nerwowa
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, Gooha
dziękuję bardzo aż się człowiek czuję piękny choc wielkiUla nie denerwuj się:\ Przykro, że tak matak sobie bagatelizuje do tej pory tak warzną sprawę... Bądź dobrej myśli i poczekaj jak się sprawy potoczą!!! Ale postaraj się o tym tyle nie mysleć!!! Mamy taki sam termin porodu musisz jeszcze pare tygodni wytrzymac a potem to już możesz rodzić
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Zebcia dopiero teraz zobaczyłam Twoją nową fryzurkę. Ślicznie Ci
![]() Ulcia nie denerwuj się-zrób to dla swojej Niuni w brzuszku. |
|
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
ula
![]() pysiu jakie słodkie ciuszki ![]() No to uwaga, poniżej sesja, ale robiona samodzielnie i nie miałam gdzie zbytnio aparatu położyć, a nie chciało mi się wyciagać statywu Ale w weekend zaciągnę mężusia do aparatu
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka pięknie wyglądasz!jesteś taka szcuplutka, masz tylko brzuszek.
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dziękuję
![]() Patka mam podobnie, brzuch czasem wtedy ma dziwny kształt ale po chwili to mija. Madziulka śliczny i pokaźny brzusio i promienna mama
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Patka no jak nic hormony, mi też się często na płacz zbiera.
Kancia - wiem że jak przyjdzie dziecko to jeszcze zatęsknimy za tym że tak beztrosko można poleżeć, ale ja już widzę że na spacer będę mogła wyjść no i prędzej czy później do pracy do ludzi wyjdę, a na razie siedzę jak dzik w domu ![]() Pysiamn śliczne sukieneczki, a teściowa niedobra takie testy walić. Zebra - śliczny brzuszek, a co do wydzieliny to ja mam przeważnie wodnistą (cały czas na wkładkach) ale czasem zdarzy się gęstsza, raz to była taka właśnie galaretkowata. Do fryzjera też chcę się wybrać ale jakoś przed świętami chyba. Pola - ja mam kilka razy w ciągu dnia tak że brzuch robi się na kilkanaście sekund twardy, ale nie boli nic, za chwilkę przechodzi. Czasem nie mam w ogóle w ciągu dnia, czasem 3-4 razy nawet. A oddechu mi czasem brakuje ale to oddzielnie od twardnienia, na przykład jak się śmieję mocno. No i zamówiłam wczoraj koszulkę, którą chyba na poród ubiorę, mam nadzieję że takie coś się nada ![]() http://www.allegro.pl/item815448543_...ozm_40_42.html |
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() pysiam sliczne ciuszki ![]() ula87tylko spokojnie, jakbym swoja matke widziala ![]() strasznie jakos mi sie dzis spac chce, wstalam o 5 rano, i juz nie moglam zasnac ...zaraz zbieram sie na uczelnie, byle do swiat dotrzymac, i wszytsko pozaliczac wczesniej,mam nadzieje ze Krzysiu nie zdecyduje sie na zbyt szybkie wyjscie na swiat![]() do wieczorka |
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzusio oczywiście rewelka dzieki dziewczyny powiedziałam mężowi i powiedział że mam o tym nie myśleć , on to jakoś załatwi , widać ze chodzi nabuzowany jak armata ,aż strach pomyśleć co zrobi jak wybuchnie dobra nowina taka że facet zadzwonił że dzis do Polski nie zdąrzy przyjechać i że jutro będzie zrobiłam sobie herbatkę a mąż przywiózł mi snikersa na uspokojenie już pare razy miałam jazdy z moją mamą , ale myślałam że z tego już wyrosła jestem taka zła , niech lepiej nie pokazuje mi się na oczy przez przynajmniej tydzień
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia dziękuję
a co do koszulki fajna na poród... chciałabym taką ale najlepiej za 10 zł mieszyłam za 17 zł w sklepie ale była ostatnia i wyglądałam w niej jak w tunice na zdjęciu![]() Ula i mąż dobrze Ci powiedział A Ty się nie stresuj
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-27 o 11:29 |
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinka fajna koszulka!
Ulcia dobrze, ze facet dzis nie przyjedzie! |
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinka koszulka
ja tez cos takiego planuje do porodu....Dziekuję!!!! Kochane jesteście!!! A to już idzie nam 34 tydzień!!! Już coraz bliżej...... Uciekam na kurs, miłego po południa
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
pola ja mam twardnięcie/stawianie brzucha kilkanaście razy w ciągu dnia (mimo łykania no-spy forte 3x dziennie i magnezu). Najczęściej twardnieje mi wieczorem po całym dniu (albo w ciągu dnia nie zwracam na to tak bardzo uwagi). Wygląda to mniej więcej tak, że ni z tgo ni z owego macica zaczyna się spinać, robi się twarda i brzuszek unosi się do góry. Wcześniej miałam tak tylko w dolnej części brzucha, ale od jakiegoś tygodnia zauważyłam, że twardnieje mi większa część brzucha (ponad pępkiem również).
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki...
Ale się właśnie zdenerwowałam... Mąż mi odebrał wyniki z labka i mi zadzwonił, że mam bakterie w moczu, a ja zrozumiałam, że białko... Normalnie tak spanikowałam, że aż zwymiotowałam... Dopiero jak się uspokoiłam, to zrozumiałam, że mówił o bakteriach, a nie o białku... Mam mi jeszcze oddzwonić jak zaparkuje gdzieś co z tym białkiem...
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek, ale dzis poleniuchowalam. Wstalam dzis az o 10:30. Niedlugo przychodzi do nas facet od kredytow i bedziemy wypelniac wniosek o kredyt na nasze mieszkanko
A potem o 17 idziemy pierwszy raz do SR, ale jestem ciekawa jak bedzie![]() Zeberka sliczny brzusio i calkiem juz spory, A fruzyrka super i pasuje ci ![]() Pysia ciuszki super, a te sukieneczki.........A tesciowa to okropny babsztyl, jak ona moze tak sie odzywac. Wydaje mi sie ze maz powinien jej delikatnie zwrocic uwage zeby cie tak nie traktowala i nie obrazala. Madziulka brzusio slodziutki i jaka sliczna mamusia. |
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Mamy masę jabłek, więc trzeba jakoś spożytkować i może jeszcze zostanie na szarlotkę..... 

:hahah a:

z 75 na 85

" widziąła pranie w lazience