czy ktoś szuka pracy? - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 12:26   #1411
Jik
Zadomowienie

Dot.: czy ktoś szuka pracy?

gregia, no brzmi jak telemarketing....Ale wyślij! Mogą mieć gotową bazę danych i dzwonisz po konkretnych firmach.
Hosenka, wydrukuj sobie ten paragraf i niech się douczą tam! Pośrednik jest dla nas! I aż mnie skręca, że taka a taka pani nie chce nam pomóc! Co do kursu...Jeśli tylko dla siebie, to idź. ZAWSZE się czegoś nauczysz, a może swoją firmę otworzysz i będziesz wiedziała co i jak.
Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 12:48   #1412
Celebre
Raczkowanie

Pisałyście tutaj o studiach podyplomowych, faktycznie fajna sprawa, tyle że:
Większość zajęć już się zaczęła a wniosek o finansowanie należy składać 3 tyg przed rozpoczęciem zajęć.
No i co jasne trzeba być bezrobotnym, a więc jeżeli od przyszłego semestru ruszą następne to mam gorącą nadzieję nie być juz bezrobotną, a więc finansowanie studiów odpadnie. Ale jeżeli ktoś ma mozliwość to pewnie niech rusza, bo to super sprawa, ale teraz jest taki okres, że i studia i prace znalezc trudno. Ja w każdym razie jeszcze się rozglądam po uczelniach, za tymi studiami, a nuz gdzies trafie ... a pracy jak nie bylo tak i nie ma....
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 12:54   #1413
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
Pisałyście tutaj o studiach podyplomowych, faktycznie fajna sprawa, tyle że:
Większość zajęć już się zaczęła a wniosek o finansowanie należy składać 3 tyg przed rozpoczęciem zajęć.
No i co jasne trzeba być bezrobotnym, a więc jeżeli od przyszłego semestru ruszą następne to mam gorącą nadzieję nie być juz bezrobotną, a więc finansowanie studiów odpadnie. Ale jeżeli ktoś ma mozliwość to pewnie niech rusza, bo to super sprawa, ale teraz jest taki okres, że i studia i prace znalezc trudno. Ja w każdym razie jeszcze się rozglądam po uczelniach, za tymi studiami, a nuz gdzies trafie ... a pracy jak nie bylo tak i nie ma....
nastepne podyplomowki zaczynaja sie w lutym, przynajmiej w moim miescie na politechnice wiec akurat styczen to swietny miesiac do składania podan, napewno sie zmiescimy w tych 3 tyg a po 2 poczatek nowego roku, a co za tym idzie pieniadze przeznaczone na nowe szkolenia, stazy itp na 2010
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 12:58   #1414
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dziewczyny znalalzam taka oferte:

Pracownik Biura Obsługi Klienta:

Wymagania:

• doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej;
  • wykształcenie minimum średnie;
  • umiejętność obsługi pakietu MS Office i urządzeń biurowych;
  • wysoka kultura osobista;
  • bardzo dobra umiejętność komunikowania się z ludźmi i utrzymywania pozytywnych relacji z otoczeniem;
  • doskonała organizacja własnej pracy;
  • sumienność w realizowaniu powierzonych zadań;
myslicie ze to stanowisko bedzie polegalo na wyszukiwaniu klinetow i na wciskaniu im kitow byle cos kupili? tylko nie wiem o jakie produkty moze chodzic bo to jakas ogolnopolska firma edukacyjna ale nazwy nie podali
Ta firma ogłasza się juz dłuuuższy czas, na jednym forum (chyba gazeta.pl) dziewczyny pisały, że wysyłały podania i nawet nie oddzwonili. Ktoś tam wysnuł teorię, że tworzą jakąs swoja bazę danych.....w każdym badź razie co i rusz trafiam na tą 'ogolnopolska firma edukacyjna' na jakims portalu z pracą, ale nie wysłałam zgłoszenia.
Stary 2009-11-27, 13:03   #1415
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Ta firma ogłasza się juz dłuuuższy czas, na jednym forum (chyba gazeta.pl) dziewczyny pisały, że wysyłały podania i nawet nie oddzwonili. Ktoś tam wysnuł teorię, że tworzą jakąs swoja bazę danych.....w każdym badź razie co i rusz trafiam na tą 'ogolnopolska firma edukacyjna' na jakims portalu z pracą, ale nie wysłałam zgłoszenia.
celebre dziekuje Tobie za wiadomosc, a juz pisalam list motywacyjny, nie bede nikogu baz danych nabijac, tez bylo dla mnie dziwne ze nawet nie napisali jaka to firma, chca list motywacyjny a nawet nie ma do kogo go zadresowac
Stary 2009-11-27, 13:10   #1416
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
celebre dziekuje Tobie za wiadomosc, a juz pisalam list motywacyjny, nie bede nikogu baz danych nabijac, tez bylo dla mnie dziwne ze nawet nie napisali jaka to firma, chca list motywacyjny a nawet nie ma do kogo go zadresowac
Ale wiesz to nie musi być prawda, po prostu trochę dziwne jest, że juz dłuższy czas nie potrafia znalezc pracownika a nie zapraszają na rozmowę (no ale moze szukaja kogos naprawde wyjatkowego ) Nie chcę Cie zniechęcać, może czekają akurat na Ciebie
P.S. Zreszta istnieje przeciez szansa, że to jednak inna szkola
Stary 2009-11-27, 13:15   #1417
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz to nie musi być prawda, po prostu trochę dziwne jest, że juz dłuższy czas nie potrafia znalezc pracownika a nie zapraszają na rozmowę (no ale moze szukaja kogos naprawde wyjatkowego ) Nie chcę Cie zniechęcać, może czekają akurat na Ciebie
P.S. Zreszta istnieje przeciez szansa, że to jednak inna szkola
dla mnie to dziwne jest ze nawet nazwy nie podali firmy? co to za tajemnica, wymgaja LM a do kogo ja mam sie w nim zwrocic, jak mam znalesc robote i tak znajde
Stary 2009-11-27, 13:23   #1418
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to dziwne jest ze nawet nazwy nie podali firmy? co to za tajemnica, wymgaja LM a do kogo ja mam sie w nim zwrocic, jak mam znalesc robote i tak znajde
W wielu ogłoszeniach nie ma nazwy firmy, ba, nawet nie pisza czym się firma zajmuje, do jakiego typu pracy potrzebuja osoby. Ja się tym już nie zrażam.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 13:27   #1419
Wenila
Wtajemniczenie

ale niektóre ogłoszenia to lipa jest. kiedys dzwoni do mnie babka i oferuje OFE, wie, że dopiero skończyłam studia i nie miałam doswiadczenia zawodowego...ciekawe skąd takie info?
Stary 2009-11-27, 13:34   #1420
Dagunia
Komplikatorka

Często w Urzędach Pracy mają swoje "wtyki" ....
Stary 2009-11-27, 13:34   #1421
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
ale niektóre ogłoszenia to lipa jest. kiedys dzwoni do mnie babka i oferuje OFE, wie, że dopiero skończyłam studia i nie miałam doswiadczenia zawodowego...ciekawe skąd takie info?
jak byłam na stażu, to non stop jakiś facet z OFE męczył panią z sekretariatu, czy mam już wybrany fundusz , powiedziała że tak, a on dzwonił jeszcze kilka razy czy nie chce zmienić może UP dał mu te informacje, albo ktoś tam pracujący i mający spółkę z jakimś agentem

witaj marrrta111, dołączasz do bezrobotnych na podlaskiej ziemi, ja nie liczę chyba już na znalezienie pracy przed nowym rokiem.
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 13:35   #1422
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Otóż to! Znane firmy edukacyjne podają swoją nazwę, jak żak czy atut. Ciekawa jestem co to za 'poważna' firma
Stary 2009-11-27, 13:42   #1423
marrrta111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość

witaj marrrta111, dołączasz do bezrobotnych na podlaskiej ziemi, ja nie liczę chyba już na znalezienie pracy przed nowym rokiem.
ja również na to nie licze, jedyną nadzieje pokładam w stażu po nowym roku (o ile go dostane)
Stary 2009-11-27, 13:46   #1424
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
A to też mnie rozwaliło ostatnio. Rozumiem wstawianie takiego ogłoszenia przez pośrednika pracy, jeżeli wymagają wysłania jedynie cv. Paranoją natomiast jest wymaganie również listu motywacyjnego w takiej sytuacji
Stary 2009-11-27, 13:53   #1425
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to! Znane firmy edukacyjne podają swoją nazwę, jak żak czy atut. Ciekawa jestem co to za 'poważna' firma
oczywiscie jest tak dobrze rozwijajacą sie firma ze otwiera az 3 filie w zachpomorskim naparwde uczciwe i dobrze prosperujace firmy podają jednak swoja nazwe
Stary 2009-11-27, 14:59   #1426
Celebre
Raczkowanie

Dziewczyny, mam jutro rozmowę w sprawie kwalif. Właśnie dzwonili.
Jakos na to nie liczyłam, i dopiero teraz wnikliwiej czytam na jaka ofertę odpowiedziałam. Otóż w temacie było, że szukają asystentki, i że jest to firma świadcząca usługi finansowe. Wymagania spełniałam to wysłałam (głównie dotyczyły cech osobowości i charakteru, a z tych istotniejszych to tylko wyższe wykształcenie). Teraz czytam, że oferują m. in. elastyczny czas pracy, czyli mniemam 'asystentka' to się tylko tak nazywa, a między wierszami raczej chodzi o 'akwizycje' (?) Pójde na tą rozmowę, i dowiem się osobiście, ....ale też tak wnioskujecie?
Najbardziej rozwaliło mnie, że babka powiedziała, iż obowiązuje strój biznesowy, tak jakbym na rozmowę kwalifikacyjna wybierała się w dresie
Stary 2009-11-27, 15:34   #1427
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ale państwowy jest na urzędnika mianowanego - taki to ma dobrze, bo w przypadku likwidacji urzędu MUSI mieć zapewnione miejsce w innym urzędzie (dlatego taki urzędnik musi orientować się nie tylko w tym, czym zajmuje się urząd w którym pracuje, ale we wszystkie pozostałe urzedy ), ale z koleji zdać egzamin to podobno masakra ...
Strasz mnie dalej :P Bo mnie ten egzamin własnie czeka Tzn myśle,że piszemy o tym samym, gdyż od tego roku każda przyjęta do urzędu osoba musi zdać egzamin urzędniczy, zazwyczaj idzie się na niego po 3 miesiacach pracy. U mnie w Wydziale dopiero druga osoba musi coś takiego robić, gdyż wczesniej przyjęci nie musieli, bo nie było takiego obowiązku. Jeszcze szczegółów nie znam, gdyż póki co byłam tam na stażu, więc nie bardzo mnie to interesowało
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 15:38   #1428
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam jutro rozmowę w sprawie kwalif. Właśnie dzwonili.
Jakos na to nie liczyłam, i dopiero teraz wnikliwiej czytam na jaka ofertę odpowiedziałam. Otóż w temacie było, że szukają asystentki, i że jest to firma świadcząca usługi finansowe. Wymagania spełniałam to wysłałam (głównie dotyczyły cech osobowości i charakteru, a z tych istotniejszych to tylko wyższe wykształcenie). Teraz czytam, że oferują m. in. elastyczny czas pracy, czyli mniemam 'asystentka' to się tylko tak nazywa, a między wierszami raczej chodzi o 'akwizycje' (?) Pójde na tą rozmowę, i dowiem się osobiście, ....ale też tak wnioskujecie?
Najbardziej rozwaliło mnie, że babka powiedziała, iż obowiązuje strój biznesowy, tak jakbym na rozmowę kwalifikacyjna wybierała się w dresie
baaardzo prawdopodobne ze jest to akwizycja albo dzwonienie po ludziach i oferowanie ubezpieczeń. Bardzo często pod ogłoszeniem sekretarki, asystentki, pracu biurowej kryją sie takie oferty własnie. Np sprzedaz OFE itp.
Stary 2009-11-27, 15:44   #1429
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snufki Pokaż wiadomość
Strasz mnie dalej :P Bo mnie ten egzamin własnie czeka Tzn myśle,że piszemy o tym samym, gdyż od tego roku każda przyjęta do urzędu osoba musi zdać egzamin urzędniczy, zazwyczaj idzie się na niego po 3 miesiacach pracy. U mnie w Wydziale dopiero druga osoba musi coś takiego robić, gdyż wczesniej przyjęci nie musieli, bo nie było takiego obowiązku. Jeszcze szczegółów nie znam, gdyż póki co byłam tam na stażu, więc nie bardzo mnie to interesowało
To jest coś innego.
Na urzędnika mianowanego idzie ten kto chce. A egzamin o którym piszesz wszedł w tym roku (bodajże w czerwcu) - tzn. był już wcześniej, później zaniechali i teraz znowu wprowadzili. Przez te 3 miesiące pisze się pracę z tego co się robi i jest "obrona" tej pracy i pytania dotyczace urzędu (np. struktura organizacyjna, komu podlega, czym się zajmuje itp)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 16:05   #1430
Ilena
Zakorzenienie

hosenka i jak oddzwonił facet ?

edit: dziś już raczej do mnie nie zadzwonią .. wysłałam dziś sporo CV .. jutro szkoła :/ tak mi się nie chce

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2009-11-27 o 16:19
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 16:19   #1431
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hej ja tez szukam studiuje dziennie i chcialabym jakos dorobic, myslalam o dawaniu korkow, rozwiesilam ogloszena zobaczymy

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 16:21   #1432
Ilena
Zakorzenienie

najlepiej to w necie na różnych stronach o tym pododawaj ogłoszenia
Stary 2009-11-27, 16:25   #1433
Mariolcia =P
Zakorzenienie

tak wlasnie zrobilam
niektorzy moi znajomi maja po 6 osob mam nadzieje ze i ja kogos znajde

Stary 2009-11-27, 16:34   #1434
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
tak wlasnie zrobilam
niektorzy moi znajomi maja po 6 osob mam nadzieje ze i ja kogos znajde
z czego korki dajesz?
korki fajna sprawa jak się coś umie :P a nie to co ja

ja to bym mogła dzieci w klasach 0-6 :P
Stary 2009-11-27, 16:36   #1435
Mariolcia =P
Zakorzenienie

z angielskiego chcę dawac
wczoraj dzwonila pani, ale w koncu sie rozmyslila;(

Stary 2009-11-27, 17:14   #1436
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
z czego korki dajesz?
korki fajna sprawa jak się coś umie :P a nie to co ja

ja to bym mogła dzieci w klasach 0-6 :P
zdziwiłabyś się jakie to w klasach młodszych potrafią być 'sposoby' i rzeczy mniej zrozumiałe dla dorosłych niż dla samych dzieci
ale co racja to racja że korki dobra sprawa, ja niestety też bardziej bez talentu prawie koniec dnia a ja nie wyslałam żadnego cv
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 17:23   #1437
Ilena
Zakorzenienie

kolejna rozmowa mi się szykuje :P z panem dogadałam się przez maila :P praca na stoisku w C.H. zobaczymy może coś z tego wyjdzie

i wyszło w poniedziałek kolo 14-15 rozmowa ale juz wszystkie warunki uzgodnione przez neta oby grafik był taki że będzie mi pasować i oby znowu nie było 10 kandydatek
a i jest to praca na stałe nie tylko na okres świąteczny
napisałam mu że chce 8-9 zł netto i się zgodził i zaprosił mnie na rozmowę .. a dzięki CV raport wiem że czytał moje CV 4 razy dziś ale się ciesze znowu się wszystko jakoś ruszyło .. a ja na odwal się wysłałam CV bo ogłoszenie było krótkie i nie było w nim informacji za dużo

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2009-11-27 o 17:37
Stary 2009-11-27, 17:38   #1438
GRAZIA30
Przyczajenie

Ja też mam pecha. Ja jestem bezrobotna od maja 2008 roku. Nikt mnie nie chce zatrudnić. Tragedia!!!! Cv wysyłałam i wysyłam gdzie się da
GRAZIA30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 17:42   #1439
Ilena
Zakorzenienie

grazia napisze zaraz na priva do ciebie

edit: przesunęłam spotkanie na niedziele między 15 a 16 bo akurat będę wracać ze szkoły to podjadę .. na takie stoisko chyba nie trzeba być jakoś super elegancko ubranym ?

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2009-11-27 o 17:54
Stary 2009-11-27, 19:18   #1440
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja znalazłam tż towi kolejną prace gdzie dają spawaczowi 3 tysiące netto jutro bedzie dzwonił, bo właśnie pojechał na akcje z OSP

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości