Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 14:40   #4021
majkela12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

mamaidy kolejna super teściowa
azzis za wizytę
KarmazynowyKamyk welurkowe ubranka ale Paulinka będzie miała ciepło
gooha3 wyglądają przepysznie już przepis zapisany
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jednak mam to białko w moczu...
Jeszcze tylko 1,5 godziny u wizyty u gina...
Ale chyba padnę tu na zawał...
Mierzyłam ciśnienie i oczywiście mam 140/100 ale pewnie przez to, że znowu się zdenerwowałam...
Muszę się czymś zająć, bo tu oszaleję...
Przede wszystkim się nie denerwuj (łatwo napisać) może melisa na uspokojenie kciuki już zaciśnięte oby to nic poważnego nie było.
--------------
Prasowanko zakończone, można wstawiać kolejną porcję prańska. Super, że trzeba tylko raz bo już te prasowanie uszkami mi wychodzi
Biorę się dalej za robotę
Stary 2009-11-27, 14:40   #4022
pola25
Zakorzenienie

znalazłam,że niepokojąca ilość białka w moczu to o,5g/l

Białkomocz i obrzęki nie znikające po odpoczynku mogą być objawami gestozy tzw. zatrucia ciążowego. Niepokojący poziom białka w moczu to powyżej 0,5 g/l.
Staraj się mieć dietę małosolną- unikać soli(powoduje zatrzymywanie wody w organizmie-obrzęki), łykaj kapsułki z tranem lub wiesiołkiem. Zrezygnuj z kawy i mocnej herbaty.
Zaleca się dużo wypoczynku ( na lewym boku-poprawia krążenie krwi w macicy i nerkach) ponieważ przy aktywnym trybie życia u ciężarnej z gestozą następuje obniżenie przesączania kłębkowego-zmniejszenie ilości wydalanego moczu, zwiększa się natomiast zwrotne wchłanianie wody tzn. prowadzi to do powstawania obrzęków. Obserwuj przyrost masy ciała w tym trymestrze powinien być nie większy niż 500g na tydzień oraz kontrola ciśnienia.
Gdyby pojawiły się objawy takie jak:
Zaburzenia widzenia, gwałtowny wzrost ciśnienia, tiki , skurcze dłoni, ogólne pobudzenie lub silne bóle głowy zgłoś się do lekarza!!
W przypadku wysokiego ciśnienia lekarz powinien zalecić przyjmowanie leków na nadciśnienie. Bądźmy dobrej myśli do porodu już blisko
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 14:40   #4023
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
oj te nasze tesciowe, własnie miałam znowu z nią starcie w kuchni, ale sobie nie dałam
Zrobiłam własnie przed chwilą ciasteczka takie z płatków owsianych. Ona oczywiście przez cały proces robienia patrzyła mi na ręce. Za chwile patrze ona wyciąga jakies swoje produkty i do mnie mówi, że z tym bedzie lepsze
normalnie jeszcze sie wcina w MOJE ciastka grrrr..... (jeszcze sie chyba nie zdażyło żeby nie skrytykowała czegos co robię w kuchni )
ale twardo nie pozwoliłam i jestem z siebie dumna
za postawę
Cytat:
a Ty co za ciasteczka znowu pieczesz ??
Tym razem ciacho

Cytat:
Z racji że dawno nie widziałam tu smakołyków, chwalę się swoimi
Zrobiłam wspomniane już ciasteczka z płatków owsianych, słonecznika, śliwek, takie na szybko bez pieczenia. Wprawdzie jeszcze nie wyschły i nie stwardniały, ale myśle, że i tak będą pyszne
Oooo pewnie pysznie smakują
Chyba będę musiała zrobić...lubię nowości
Dzieki z a nowy przepisik

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Kamyk, Ula, Pysia na luz babki na luz
Ja już się wyluzowałam

Cytat:
Wróciłam z psiutą... Nie mogłam długo spacerować, bo mi się brzuch spinał... Nadal mi niedobrze... A mąż miał zadzwonić jak tylko zatrzyma samochód, a to już trwa ponad godzinę... Na pewno sobie zapomniał... Tyle, że teraz mogę poczekać, bo mi minęła histeria... Ale za to zrobię mu awanturę jak wróci...

Wklejam ciuszki Więcej takich zwykłych śpioszków... Poza tym okazało się, że mam większość welurowych ubranek, a przecież dziecko trzeba w czymś spać położyć...
ciuszki śliczne
Te spiochy z misiem , pajacyki z różowym motylkiem no i sukienusie
Sukieneczki mi ich przy Kubusiu ich troszke brakowało

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

PIERWSZA WYPRAWKA
Zebciu
ja wszystkiego ze soą zanierać nie będę ale fajnie że jawkleiłaś

Cytat:
Mierzyłam ciśnienie i oczywiście mam 140/100 ale pewnie przez to, że znowu się zdenerwowałam...
ehhhhhh

Nie denerwuj się...tak Kamyczku wysokie skoki ciśnienia mogą być jeszcze gorsze niż to białko....

Spokojnie zobaczymy co lekarz na to

Trzymam kciuki

************************* *

A piekę Jabłecznik z budyniem...
Pięknie wygląda ip ieknie pachnie
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/...-budyniem.html

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-27 o 14:50
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 14:44   #4024
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, no to u mnie też dzień jak co dzień i nudy. Co do teściowej to ja naprawdę rozumiem, bo moja to szkoda gadać. Teraz jest u nas już 2 tydzień. Rządzi się jak nie wiem co, a ja leżę więc co mogę zrobić. Ostatnio tak się na nią wkurzyłam, że zaczęłam poważną rozmowę o naszych relacjach i to był koszmar. Dowiedziałam się o różnych rzeczach, o które ma do mnie pretensje od np. 1,5 rokuNo i podobno mój mąż się zmienił odkąd się ożenił. Twierdzi, że oddalił się od niej i od swojej rodziny. Tysiące innych pierdół. No po prostu jak mój mąż to usłyszał to mało jej nie ukatrupił. Poza tym non stop wpuszcza nas w poczucie winy, że my tacy źli dla niej i dla jej męża, bo nie chcemy od nich pomocy przy budowie domu - czytaj: nie pozwalamy im się wpierd......Poza tym to ona chce po prostu naszą córeczkę zagraniać dla siebie. Nawet jej się zdarzy mówić o niej "córeczka" a już, że "nasza mała, nasz skarb" to jest na porządku dziennym Jak moja mama mówi o naszej córeczce pieszczotliwie to mi nie przeszkadza. Za to teściowa to po prostu uważa się, że ona jest najlepsza i ja gorzej niż ona wychowuję dziecko
Dobra to tyle o niej.
widzę że więcej z nas ma dziś problemy ... wiecznie nas ktoś denerwuje
na poprawę humorku
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Co do teściowych to widzę że niejestem sama
Ehhhhh dziś jestem tak na nią nabuzowana...że lepiej bym jej dziś na oczy nie widziąła
Ty na teściową , ja na mamę
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
to na ból głowy zapraszam na ciasteczka i słabiutką kawkę, bo właśnie sobie zaserwowałam tez z powodu bólu głowy.

chętnie poczęstuję się ciasteczkami
Cytat:
Wklejam ciuszki Więcej takich zwykłych śpioszków... Poza tym okazało się, że mam większość welurowych ubranek, a przecież dziecko trzeba w czymś spać położyć...

Cytat:
trzymam kciuki za wizytę

idę leżeć

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 14:44   #4025
zebra666
Zakorzenienie

To co do szpitala myslę, że najlepiej się dowiedzieć co wymagają, bo w karzdym jest inaczej- u mnie np. ciuszków nie trzeba a z kosmetyki dla bobasa tylko pieluchy, chusteczki nawilżające do pupci,puder i krem do pupci....

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:15   #4026
aldii
Zakorzenienie

Zebciu to normalane, szczegolnie pod koniec ciazy
Pliwa, Madziulka racuchy
Pysia z prankiem, czy bez i tak sliczne
Youyou ale Wam fajnie....
Ulus spokojnie - niestety mamy czasami bywaja bardziej nieodpowiedzialne od nas i Tz-tow Nerwy i tak nic nie pomoga, a tylko dzidziol sie zdenerwuje
Madziulka to ta nowa bluzka ? bardzo Ci w niej ladnie
Gooha - przepis zapisany
Kamyku ciuszki sliczne.Dobrze, ze masz zaraz wizyte u gina, to szybko obejrzy te wyniki - postaraj sie nie martwic na zapas Daj znac po wizycie co powiedzial

Wczoraj w szpitalu jak mnie podlaczyli pod ktg, to na poczatku mialam skurcze 50% i ciut wieksze, ale nikt sie tym jakos nie przejal i nic mi na ten twmat nie powiedzieli Pozniej spadlo do 15 i juz do konca ktg tak bylo
Stary 2009-11-27, 15:18   #4027
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

U mnie w szpitalu to dla siebie kosmetyki i jak ktoś chce potem swoją koszulę bo do porodu dają i podkłady też dają. Dla dziecka trzeba wziąść ubranka na wyjście i jak ktoś chce chusteczki nawilżane bo tego w szpitalu nie mają.

A mi się jakoś zepsuł humor... Kolejny dzień to samo... Już mam dość... Posprzątałam, uszykowałam obiad i co? Nawet w tv nic nie ma... I znów płakać mi się chce...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:22   #4028
pola25
Zakorzenienie

Aldii a boli Cie brzuch jak na okres?

Patka
Stary 2009-11-27, 15:27   #4029
patinka_
Zakorzenienie

ten tekst to mnie troszku nastraszył

III trymestr
Mogą pojawić się skurcze macicy, zazwyczaj bezbolesne, trwające 20 – 30 sekund (macica twardnieje a potem wraca do normy). Są to tzw. Skurcze Braxtona – Hicksa. Jest to całkowicie normalne.
Dziecko jest coraz większe i silniejsze, ma coraz mniej miejsca, wiec jego ruchy odczuwasz boleśniej.
W 7 i 8 miesiącu skurcze przepowiadające (Braxtona – Hicksa) są silniejsze i coraz częstsze, możesz je odczuwać kilka razy w tygodniu.
Gdy czujesz bóle (skurczowe lub tępe, nasilające się) w dole brzucha, może to świadczyć o odklejeniu się łożyska. Jeśli dolegliwości niepokoją cię, powinnaś jak najszybciej powiedzieć o nich ginekologowi. On zdecyduje, czy ból jest sygnałem do niepokoju, czy też wystarczy podanie leków rozkurczowych. Jest to niezmiernie ważne, szczególnie w przypadkach ciąży niedonoszonej, gdyż w większości przypadków pozwoli zapobiec urodzeniu się dziecka nieprzygotowanego do samodzielnego życia pozamacicznego.
W 9 miesiącu ciąży skurcze stają się bolesne, dłuższe i zdecydowanie częstsze. Macica intensywnie trenuje przed godziną „0”. Regularne, trwające kilka godzin bóle, których częstotliwość i siła wzrasta z każdym skurczem i nie da się ich zwalczyć domowymi metodami, są oznaką rozpoczynającego się porodu. Kilka dni, a czasami kilka godzin przed porodem odchodzi tzw. czop śluzowy, który może być podbarwiony niewielką ilością krwi. Jest to normalne. Jeśli jednak zauważysz krwawienie z dróg rodnych, któremu towarzyszą bóle i twardnienie macicy, udaj się do szpitala – to może, ale nie musi świadczyć o odklejaniu się łożyska, czasami rozwierająca się szyjka macicy jest przyczyną plamienia.
Stary 2009-11-27, 15:28   #4030
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ja kłuć nie mam, ale boli mnie brzuch jak idę. I to nie ważne czy szybko, czy wolno, czy przeszłam 10 czy 100m. Czuję coś jakby kolkę z prawej strony
Ja taka kolke mam jak duzo chodze po miescie a zwlaszcza jak za szybko ide. Ale wtedy zwalniam tempo i ide powolutku jak zolwik i przechodzi. Niestety ale z naszymi bebzolkami musimy juz spacerowac jak staruszki, bez szalenstw

Wlasnie byla u nas pani od kredytow i wypelnilismy wniosek o kredyt. Dzis albo jutro trafi do banku i pozostaje nam czekac. Mam nadzieje ze ok swiat bedziemy wiedziec co i jak.

Ide wstawic makaron na spaghetti carbonara i zmykamy do SR.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:36   #4031
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ten tekst to mnie troszku nastraszył

III trymestr
Mogą pojawić się skurcze macicy, zazwyczaj bezbolesne, trwające 20 – 30 sekund (macica twardnieje a potem wraca do normy). Są to tzw. Skurcze Braxtona – Hicksa. Jest to całkowicie normalne.
Dziecko jest coraz większe i silniejsze, ma coraz mniej miejsca, wiec jego ruchy odczuwasz boleśniej.
W 7 i 8 miesiącu skurcze przepowiadające (Braxtona – Hicksa) są silniejsze i coraz częstsze, możesz je odczuwać kilka razy w tygodniu.
Gdy czujesz bóle (skurczowe lub tępe, nasilające się) w dole brzucha, może to świadczyć o odklejeniu się łożyska. Jeśli dolegliwości niepokoją cię, powinnaś jak najszybciej powiedzieć o nich ginekologowi. On zdecyduje, czy ból jest sygnałem do niepokoju, czy też wystarczy podanie leków rozkurczowych. Jest to niezmiernie ważne, szczególnie w przypadkach ciąży niedonoszonej, gdyż w większości przypadków pozwoli zapobiec urodzeniu się dziecka nieprzygotowanego do samodzielnego życia pozamacicznego.
W 9 miesiącu ciąży skurcze stają się bolesne, dłuższe i zdecydowanie częstsze. Macica intensywnie trenuje przed godziną „0”. Regularne, trwające kilka godzin bóle, których częstotliwość i siła wzrasta z każdym skurczem i nie da się ich zwalczyć domowymi metodami, są oznaką rozpoczynającego się porodu. Kilka dni, a czasami kilka godzin przed porodem odchodzi tzw. czop śluzowy, który może być podbarwiony niewielką ilością krwi. Jest to normalne. Jeśli jednak zauważysz krwawienie z dróg rodnych, któremu towarzyszą bóle i twardnienie macicy, udaj się do szpitala – to może, ale nie musi świadczyć o odklejaniu się łożyska, czasami rozwierająca się szyjka macicy jest przyczyną plamienia.
dlatego ja czasem myślę, czy aby lepiej nie było,abym przestała czytać...
Stary 2009-11-27, 15:37   #4032
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny opisałybyście mi Wasze stawianie, twardnienie macicy...
chyba zaczynam schizowac
Ja to czuje tak jakby mi ktos nagle wpompowal troche powietrza do macicy. Tak jakby rozpieranie od srodka. Przechodzi po jakims czasie. Ale nie po kilkunastu sekundach tylko dluzej.

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ja kłuć nie mam, ale boli mnie brzuch jak idę. I to nie ważne czy szybko, czy wolno, czy przeszłam 10 czy 100m. Czuję coś jakby kolkę z prawej strony
O kolke to ja miewam czesto. Wystarczy ze szybciej sie rusze

..............
dziewczyna do sprzatania przyjdzie jutro. Super. Jeszcze w sobote bede w domu uziemiona...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:46   #4033
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam ja mialam dzisiaj wizyte w szpitalu i mierzyli mi cukier bo 3 tyg temu byl wysoki noi jest ok bo dzisiaj wyniki od razu dali wiec sie ciesze serduszko malego bije jak dzwon lubie sluchac jak lekarz sprawdza jak mu serduszko bije no i ciesnienie mam w normie takze wizyta udana
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:04   #4034
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
To co do szpitala myslę, że najlepiej się dowiedzieć co wymagają, bo w karzdym jest inaczej- u mnie np. ciuszków nie trzeba a z kosmetyki dla bobasa tylko pieluchy, chusteczki nawilżające do pupci,puder i krem do pupci....
u mnie do szpitala trzeba zabrać ubranka ( nawet buelkę na wszelki wypadek)
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Wczoraj w szpitalu jak mnie podlaczyli pod ktg, to na poczatku mialam skurcze 50% i ciut wieksze, ale nikt sie tym jakos nie przejal i nic mi na ten twmat nie powiedzieli Pozniej spadlo do 15 i juz do konca ktg tak bylo
o matko... 50% a ja się martwię moimi 30%
chyba najlepiej nie myśleć i czekać na rozwój wydarzeń
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A mi się jakoś zepsuł humor... Kolejny dzień to samo... Już mam dość... Posprzątałam, uszykowałam obiad i co? Nawet w tv nic nie ma... I znów płakać mi się chce...
Patuś ja dziś też co chwile becze , chyba hormony wariują
Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam ja mialam dzisiaj wizyte w szpitalu i mierzyli mi cukier bo 3 tyg temu byl wysoki noi jest ok bo dzisiaj wyniki od razu dali wiec sie ciesze serduszko malego bije jak dzwon lubie sluchac jak lekarz sprawdza jak mu serduszko bije no i ciesnienie mam w normie takze wizyta udana
super

coś mnie dziś kłuje w środku i to często
w środe jadę do gina , mam nadzieję że będzie dobrze

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-27, 16:17   #4035
brzoskwinia82
Zadomowienie

a ja zrobiłam sobie naleśniki z dżemem brzoskwiniowym, potem roladę z tego przepisu - http://kotlet.tv/rolada-czekoladowa-z-kremem-budyniowym#more-2445 tylko z budyniem o smaku cappucino i do tego jeszcze sałatkę z tuńczykiem, ale będę jeść

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:23   #4036
Zaslona
Raczkowanie

Ojejku przebrnęłam przez 5 stron i Was nadrobiłam wreszcie

Nie odnoszę się do wypowiedzi, bo strasznie dużo tego było.

Co do rozmiaru piersi to mi wogóle nie urosły, tylko się troszkę wypełniły a mimo to wokół sutków porobiły mi się rozstępy Może dlatego, piersi niczym nie smarowałam a brzuszek smaruję i nie mam narazie rozstępów na nim...

pysiamn nie zazdroszczę teściowej. Z dala od takich ludzi lepiej się trzymać, bo jeszcze niepotrzebnie ciśnienie podnoszą :/Ja się cieszę, że mojej nie znam [we wakacje poznam ], ale z tego co opisuje TŻ to dobrze, że jej nie znam.

--------------------------
Wczoraj znowu miałam zgagę, Synek tak kopie, że wszystko boli i zaczął w dodatku jeszcze bombardować moje żebra kopniakami.
Byłam też dzisiaj u okulisty z racji tego, że nosze okulary a ostatnio byłam rok temu. I powiedziałam mu, że jestem w ciąży. A on mi na to czy przyszłam po jakieś zaświadczenie do lekarza, a ja, że nie, ze tak tylko na kontrole przyszłam, bo lekarz mi jeszcze nic nie mówił. Wzrok mi się nie pogorszył tzn. pogorszył troszkę ale nie muszę zmieniać szkieł. I mam przyjść do niego przed porodem, zakropi mi oczy, zbada mnie i powie czy mogę rodzić SN czy musi być CC. I powiedział, że najważniejsze żebym pokazała się w ciągu trzech miesięcy po porodzie, bo wtedy mi może się wzrok tez pogorszyć.
Ale myślałam, że mnie trafi, bo wyczekałam się 2,5h Ale u niego zawsze są takie kolejki.

Idę zjeść placki ziemniaczane i będę musiała sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo TŻ mi dzwonił, że zaraz kończy pracę i dzisiaj gdzieś zrobili wylewkę i będą pić Także z chłopa nie będę miała żadnego pożytku

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:30   #4037
lila12
Zadomowienie

Ja tylko na chwilę - jestem od srody w szpitalu - zagrażający poród przedwczesny. Dostałam mega skurczów, od razu skierowanie do szpitala, tutaj uspokajająFenoterolem zwiększona dawką, Relanium, papaweryną, trochę jest spokojniej, ale stres niesamowity. Ale musimy jeszcze poczekać - chociaż bardzo to trudne..
Pozdrawiam Was ciepło
Stary 2009-11-27, 16:31   #4038
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dziekuje dziewczynki za komplementy!!!! Tak to ta nowa bluzeczka, kupilam w C&A, byla jedna jedyna S!

gooha ale pysiaste ciasteczka

kamyku na pewno wszystko sie wyjasni, bedzie dobrze A racuchy to i z dwoch jablek mozesz zrobic Robisz ciasto jak na nalesniki i do tego pokrojone w nieduze kawaleczki jablka i pieczesz placuszki. Przed podaniem posypuje je cukrem pudrem Wlasnie wcinam, mniamka

pysiu to bluzeczka bedzie pasowac do wozeczka kolorystycznie hihi, bo mamy wlasnie brazowo-bezowy

I prosze sie tu mamusie nie stresowac

A ja, jak dzis wybieralam sie na kurs to mnie zaczelo kluc na samym dole, to z jednej to z drugiej strony, albo pecherz. Czuje, ze maly znowu strasznie sie rozpycha na dole
Stary 2009-11-27, 16:34   #4039
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę - jestem od srody w szpitalu - zagrażający poród przedwczesny. Dostałam mega skurczów, od razu skierowanie do szpitala, tutaj uspokajająFenoterolem zwiększona dawką, Relanium, papaweryną, trochę jest spokojniej, ale stres niesamowity. Ale musimy jeszcze poczekać - chociaż bardzo to trudne..
Pozdrawiam Was ciepło
Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze! I niech Dzidziuś się nie pcha jeszcze na ten świat

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:36   #4040
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

elcia dobrze ze maluszek zdrowiutki

lila trzymaj sie dzielnie i zeby dzidzia jeszcze poczekala
Stary 2009-11-27, 16:43   #4041
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
a ja zrobiłam sobie naleśniki z dżemem brzoskwiniowym, potem roladę z tego przepisu - http://kotlet.tv/rolada-czekoladowa-z-kremem-budyniowym#more-2445 tylko z budyniem o smaku cappucino i do tego jeszcze sałatkę z tuńczykiem, ale będę jeść
zgarnełam przepis na roladę dziękuję
Cytat:
Pozdrawiam Was ciepło
spróbuj sie za bardzo nie martwić , po tabletach skurcze powinny sie uspokoić trzymam za to bardzo kciuki

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-27, 16:43   #4042
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
coś mnie dziś kłuje w środku i to często
w środe jadę do gina , mam nadzieję że będzie dobrze
uuu
odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
brzoskwinko

Cytat:
Pozdrawiam Was ciepło
Lila wytrzymajcie jeszcze troszkę

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

pysiu to bluzeczka bedzie pasowac do wozeczka kolorystycznie hihi, bo mamy wlasnie brazowo-bezowy
to mam oko

Dziewczyny ciasto jest sensacyjnie pyszne ...
Musicie zrobić
Puchatek zjadł dwa kawałki na podwieczorek

Naprawdę PYCHA polecammmmm

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-27 o 16:50
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:50   #4043
aldii
Zakorzenienie

Pola nic mnie nie boli
Ula wcale sie tym nie przejelam, skoro nie przejeli sie lekarz i polozna.Mysle, ze to od tego, ze podlaczyli mnie pod ktg tak z marszu - weszlam do szpitala i od razu ktg
Lila slonjce trzymaj sie i zaciskaj mocno nogi.Moze sluchaj sobie na mp3 jakas relaksujaca muzyczke ? i zebyscie jeszcze ze 2 tyg. wytrzymali
Pysia,Brzoskwinia przepisy juz zapisane

Ja to chyba jakas dziwna jestem, bo w ogole sie nie przejmuje jak mnie cos zakluje, zaboli, stwardnieje - jakos nie zwracam na to wiekszej uwagi, bo w ciazy to przeciez normalne. I czasami mi glupio, bo Wy sie tak wszystkim przejmujecie i to tak mocno przezywacie, a mnie to nie rusza, bo wydaje mi sie normalne....Jedyne co moze mnie zaniepokoic to brak ruchow i nasilajace skurcze Nie biore no-spy, tylko magnez x 2

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-27 o 16:53
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:10   #4044
brzoskwinia82
Zadomowienie

lila - trzymaj się żeby jeszcze bejbiczek posiedział troszkę w brzuszku u mamusi na pewno będzie dobrze.
Pysia - uwielbiam szarlotkę z budyniem, ja robię z przepisu teściowej ale bardzo podobny przepis pychotka dawno nie robiłam
Ciekawe czy jeszcze w tej części będziemy mieć rozpakowaną mamusię???

Stary 2009-11-27, 17:23   #4045
pola25
Zakorzenienie

Elcia cieszę się,że cukier i bobasek ok

Ula takie kłucie w środku pochwy jakby rozrywało??ja to mam, choć dzisiaj rzadko,to tak boli, że aż sycze z bólu. ale za to mam sztywny brzuch i to wybrzuszanie się jednej części ( czy to dzidziuś??)

Lila staraj się nie stresować, wiem, że łatwo się mówi, no ale ...

Brzoskwinka może lepiej, żebyśmy się jeszcze nie rozpakowywały

A mój Mały coś rzadko się oddzywa, no ale 10ruchów było...plecy mnie z tyłu bolą, tak na dole
Stary 2009-11-27, 17:26   #4046
brzoskwinia82
Zadomowienie

Wiem wiem, niech maluchy jeszcze poczekają, ale tak naprawdę nie mamy na to większego wpływu - jak będą chciały to wyjdą.

Stary 2009-11-27, 17:38   #4047
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Dziewczyny ciasto jest sensacyjnie pyszne ...
Musicie zrobić
Puchatek zjadł dwa kawałki na podwieczorek

Naprawdę PYCHA polecammmmm
kocham wszystko co z budyniem
szkoda ze nie mam siły , bo bym jeszcze dziś upiekła
Cytat:
Ula takie kłucie w środku pochwy jakby rozrywało??ja to mam, choć dzisiaj rzadko,to tak boli, że aż sycze z bólu. ale za to mam sztywny brzuch i to wybrzuszanie się jednej części ( czy to dzidziuś??)

e
nie ja to mam uczucie jakby ktoś igłą mnie kłuł
a wybrzuszenie z jednej strony to napewno dzidziuś ... może pupa

chociaż biorę leki na twardnienie to dziś brzuszek troszkę spięty
dlatego nic nie robię i leżę

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-27, 17:43   #4048
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
kocham wszystko co z budyniem
szkoda ze nie mam siły , bo bym jeszcze dziś upiekła

nie ja to mam uczucie jakby ktoś igłą mnie kłuł
a wybrzuszenie z jednej strony to napewno dzidziuś ... może pupa

chociaż biorę leki na twardnienie to dziś brzuszek troszkę spięty
dlatego nic nie robię i leżę
takie rozrywanie, kłucie igłą(ale jakąś ogromną),pytałam się nie na przedostatniej wizycie o to kłucie i gin powiedział, że ok.teraz zapomniałam mu o tym powiedziec, ale mi się wydaję (choć nie chce Cie straszyc), ze to klucie to skracanie szyjki.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Ula a boli Cię brzuch?ja to chyba jeszcze raz po 18 łyknę nospę
Stary 2009-11-27, 18:40   #4049
Sensuel
Wtajemniczenie

Kamyku....nie denerwuj się i daj nam znać co jest grane.A ja trzymam kciuki oby to gestoza nie była

Pysiu...to ciacho to karpatka?Bardzo apetycznie wygląda

Ale narobiłyście mi smaka na racuchy
Dzisiaj byłam u położnej.Wszystko jest OK,a synek głowa w dół.
Stary 2009-11-27, 18:46   #4050
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
takie rozrywanie, kłucie igłą(ale jakąś ogromną),pytałam się nie na przedostatniej wizycie o to kłucie i gin powiedział, że ok.teraz zapomniałam mu o tym powiedziec, ale mi się wydaję (choć nie chce Cie straszyc), ze to klucie to skracanie szyjki.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Ula a boli Cię brzuch?ja to chyba jeszcze raz po 18 łyknę nospę
no to mnie pocieszyłaś , bo moja szyjka już krótka jest
brzuch mnie nie boli , teraz jak leżałam to twardnienie przeszło (dobrze bo następną tabletkę biorę o 21.00)
mam nadzieję że do środy wytrzymię i nie będę musiała na IP jechać jak ostatnio

kurcze...ciąża to przepiękny czas , ale i czas wiecznej niewiadomej
na początku strach o stratę i tablety na podtrzymanie , pózniej pare mięsięcy wolnego , ale dalej strach czy połówkowe i inne badania wyjdą dobrze
a teraz strach ze wcześniej możemy urodzić

zaraz bede patrzeć na wydarzenia , słyszałyście coś o kobiecie co zaczeła rodzić a pielęgniarki jej nie zauważyły?
zaraz ponoć mają o tym gadać

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości