|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Sensuel super, że wszystko ok
![]() pysiamn ale mi smaka narobiłaś. Wygląda przepysznie ![]() A ja upiekłam ciasto poduszeczki, właśnie je wyciągnęłam i stygnie. Ciekawa jestem co mi to wyszło ![]() Wstawiam obiecane fotki brzuszka, bo dawno nie wklejałam
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona o bosh Ty w ogole prawie brzucha nie masz
Ja w porownaniu z Toba, to chyba 5-raczki dzwigam Pola a Ty czasami nie masz zakazenia ukladu moczowego ? kiedy ostatnio robilas badanie moczu ? Sensuel
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
jaki malutki ten Twój brzuszek , śliczny i zgrabny
jak patrze na ten brzuszek to ja obok Ciebie wyglądam na wieloryba ( i tak się też czuję ... byle czynność doprowadza mnie do zadyszki )---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Zaslona ale ty nie musisz kombinować nad strojem dla siebie ... tego Ci zazdroszcze ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- chyba nie mogę słuchać takich historii bo płakać mi się chce
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaslona o jacie ale Ty laska szczupła jesteś... też poczułam się jak mała orka teraz |
|||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem...
Znowu się nasiedziałam w poczekalni... Zawsze w piątki było pusto... Gin kazał się nie martwić, przepisał Furagin... Powiedział, że to nie jest gestoza... Tylko infekcja... Ciśnienie miałam prawidłowe oczywiście jak mi badał... Zrobiliśmy usg i Paulinka waży już 2955 g... Jeszcze przylazła jakaś dziewczyna z rodzicami, co ją z IP przysłali ze skierowaniem na usg... Jakby jej od razu nie mogli zrobić... W każdym razie miała 38 stopni gorączki... I jeszcze siadła obok mnie... To ja wstałam i powiedziałam, że jak ma gorączkę, to ja nie chcę, żeby obok siedziała... Druga babka w ciąży mnie poparła i dziewczyna poszła siedzieć do kąta... Przepuściłyśmy ją też w kolejce... Może to tylko jakaś infekcja w jamie brzusznej, ale ja nie mam zamiaru ryzykować...
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze Kamyku że to nie gestoza
![]() Uff prawie spakowałam torbę do szpitala , nie zmieściłam oczywiście wszystkiego bo to chyba nierealne...przynajmniej u mnie. Szlafrok i pampersy będę musiała wziąć w oddzielną reklamówkę. Bierzecie do szpitala rożek czy kocyk? czy jedno i drugie? I tak się zastanawiam spakowałam dla małego ubranka w oddzielną reklamówkę bo chyba trzeba je będzie dać położnej po porodzie i przyniosą już ubranego? Ale wszystkie ciuszki tam dać czy tylko jeden komplet? Ale dylematy... |
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
Zaslona matko! Ty wogóle coś tyjesz??? Niesamowite. Zgrabniutka jesteś
|
|
|
|
#4058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Wydawało mi się, że jeszcze coś zaznaczałam do cytowania... Zasłona faktycznie szczuplutka jesteś... Ja też bym coś upiekła, ale piekarnik nadal mam zepsuty... TŻ z teściem stwierdzili, że nie będą wzywać fachowca tylko teściu naprawi... Jak to potrwa jeszcze jakiś czas to mnie coś trafi, bo jak chcą naprawiać to już, a nie za pół roku...
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku dobrze, że to jednak nic powarzniejszego... a co do zachowania w poczekalni tak samo bym zrobiła
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was kupowała termometr do czoła i ucha?
Bo ja właśnie oglądam na allegro i nie wiem co wybrać... http://www.allegro.pl/item817655701_..._2sek_9w1.html http://www.allegro.pl/item821664201_...00_nowosc.html http://www.allegro.pl/item821632142_...on_nowosc.html http://www.allegro.pl/item817911958_..._irt_3020.html
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
Głowa mnie coś rozbolała, kawa nie pomogła i chyba apapem się skończy, bo czuję ją coraz mocniej
Więc czytałam po łebkach, więc mogę coś pominąć. Lila trzymaj się dzielnie, wierzę, że wszystko skończy się dobrze Kamyk ale się sama nakręciłaś |Ale ja też tak czasem mam, nie doczytam, nie dosłyszę i zmyślam ... Przydałby się trochę stoickiego spokoju, a im bliżej końca tym ze mną gorzej ...Tam gdzie (chyba) będę rodzić też przynosi się tylko ciuszki na wyjście. Niby można mieć swoje, ale właśnie trafiają ze wszystkim do pralni szpitalnej i trzeba potem szukać. Więc ja sobie odpuszczam i odstawię małego dopiero przy wypisie ![]() Zasłona - chudzino, zacznij jeść Zeberka nie ma ja nowa fryzura, sama się chyba wybiorę w przyszłym tygodniu, bo zarosłam. Czy wam też w ciąży szybciej rosną włosy?? Jak patrzę na odrost, to mi wychodzi 1,5-2cm na miesiąc ![]() A w ramach dobrych wyników cukru upiekłam dziś ciasto marchewkowe I zaraz zjem kawałek ![]() Brzuch mi dziś jakby mniej twardnieje, za to urósł, TŻ zauważył więc zmierzyła - wczoraj było 93, dziś już 96
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra bo my tu jedna druga niepotrzebnie nakrecamy.U jednej sie cos dzieje i same sie u siebie tego doszukujemy.Ja poki co na szczescie mam do tego zdrowy dystans
![]() Kamyku tak myslalam, ze wlasnie to Ci powie - u mnie w tamtym tyg.byla identyczna sytuacja, tylko ja dostalam antybiotyk, bo mocna infekcja |
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację, z tym nakręcaniem to własnie tak działa zreszta baby w ciazy więcej rzeczy przyjmuja do siebie Kamyku ale duza Twoja dzidzia ![]() lila ![]() Zasłona toz Ty po porodzie od razu bedziesz wyglądac jak lacha |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś się męczył z tym usg dzisiaj... I terminy mu się z różnych części ciała rozjeżdżały... Pewnie przez to, że dzisiaj było prenatalne i zajmowali tamten gabinet... Jakoś bardziej tamten lekarz od prenatalnego się wydawał wiarygodny... No cóż, ważne że serduszko biło i poprzednie kilka razy było ok... A i tak w przyszłą sobotę będę w szpitalu na zwiedzaniu i ta położna obiecała mnie dokładnie pobadać... Bo to się okazała jakaś znajoma znajomej znajomej itd...
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
Kamyku ja kupiłam tylko do ucha elektroniczny Braun...
Tylko u mnie w szpitalu jednak trzeba mieć swoje ubranka na okres pobytu w szpitalu, mam nadzieję że nigdzie nie zaginą... |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu uffff czuje sie rozgrzeszona
Kamyku niezle zamieszanie u Ciebie z tymi terminami...Dobrze, ze jeszcze Cie polozna zbada - ale znajac zycie poda jeszcze inny termin, a Paulinka i tak wyjdzie sobie, jak jej bedzie pasowalo i bedzie miala w nosie wszystkie terminy
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-27 o 20:34 |
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
brzoskwinia to wez takie których Ci bedzie najmniej szkoda w razie czego
![]() mi się wydaje, ze zbytnie przejmowanie się tylko pogarsza sprawe i samopoczucie. Tym bardziej, ze lekarze nam mówią, ze to czy tamto jest normalne ![]() nie ma co wyszukiwac sobie dolegliwosci u mnie zaraz się zacznie cowieczorne spinanie bebzolka Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-27 o 20:34 |
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam, że dzisiaj dostałam prezenty u gina...
- szampon clear 50 ml; - książeczkę happy baby od począcia do narodzin; - Będzie... My razem (to też książeczka); - gazetę Rodzice małego dziecka listopad 2009.
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
małż wlaczył mecz a Wy nic nie piszecie i nie mam co robic
ide w takim razie dać się posmyrac po plecach dobranoc
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila mam wrażenie, ze szybciej rosną
Jak nigdy w życiu co chwileczkę bywałam u fryzjera
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeeju Kamyku, ale masz dużą córę-to ona już waży jakby miała wyjść jutro-coś czuję, że 4 kg będzie miała jak nic <wow>
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mnie czasem cos zaboli i zakluje ale sie tym nie przejmuje bo przeciez w ciazy jestesmy i czasem cos tam musi zabolec. Oczywiscie wsluchuje sie w swoj organizm i w dzidziusia. Nospy jeszcze ani razu nie wzielam przez cala ciaze. Ale biore witaminki i magnez. No ale wiadomo ze jesli cos sie faktycznie dzieje to nie ma co bagatelizowac.Zasłona jejku ale ty jestes chudzinka, a brzuszka to prawie wcale nie masz. Taki brzuch to ja ok wakacji mialam chyba..... ![]() Kamyku super ze wszystko ok i Paulinka rzeczywiscie duza, ale jak juz chyba kiedys pisalas, spodziewacie sie ze bedzie duza. Moj synek w 30tc mial 2kg i lekarz mowil ze tez bedzie duzy, 7.12 ide na usg to okaze sie ile urosl. A ja niedawno wrocilam ze SR. Pierwszy raz bylismy. Bylo fajnie, polozna ze szpitala w ktorym bede rodzic. Dzis byl temat o porodzie. no i omawiala jak to jest u nas w szpitalu, podala co trzeba wziasc ze soba. Mowila ze lewatywe z reguly robia ale jest to w osobnej sali i jest bardzo intymnie. A co do nacinania krocza, robia jak musza. Dostalismy probki kosmetykow i herbatek z Johnsona i Hipp i pelno broszurek. W przyszlym tyg idziemy z mezem ogladac porodowke. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Aha i polozna mowila o tym smarowaniu krocza olejkami zeby nie byc nacinana. Powiedziala ze to jest bez sensu, ze to jest tylko wpuszczanie sobie bakterii do pochwy, ze po co ja rozciagac teraz a potem co sie nia zrobi jak bedzie rozciagnieta. Ze krocze samo w sobie jest rozciagliwe. Ale ze kazda kobieta zrobi jak uwaza. |
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
nie moge was nadrobić bo tż ciagle cos ode mnie chce,a to żebym zobaczyła jak z tymi karniszami a to że pralke podłaczył....,mamy już net w mieszkaniu ale dzi s tu nie spimy jeszcze bo nie popakowałam jednej komody z kosmetykami itp.
moja teściowa by dziś dom spaliła za duzo do pieca naładowała .potem was poczytam lub jutro. jutro chyba za wózkiem jedziemy |
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
ja się melduję po SR i coś mi mówi, że chyba Was nie nadrobię
|
|
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Coś ostatnio was tylko podczytuję bo za bardzo nie mam czasu na pisanie Mam pytanko gdzie w Tesco leżą Paklanki nie moge ich znaleźć. Na dziecięcym czy na chemii? I jeszcze jedno potrzebuję pomysłu na prezent dla dziewczynki prawie 2 latki Dziękuję za pomoc z góry |
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
Paklanki sa na dzieciecym, u mie w tesco leza obok kosmetykow dla dzieci, w dziale gdzie sa pieluchy i ciuszki dla maluchow.
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Raczkowanie
|
aldii dziękujemy ;*
ula87Ciężej mi jest się już schylać, ale fakt faktem, że nie czuję ciężaru brzuszka. Dzisiaj nawet biegłam od garażu do domu Nawet sąsiadka ostatnio stwierdziła, że jakaś taka żywsza jestem odkąd jestem w ciąży A co do ciuchów to zaczął mi się problem ze spodniami, bo jak chodzę w spodniach sprzed ciąży to bez paska mi z tyłka lecą, ale za to jak usiądę to mi niewygodnie ![]() zebra666 dziękuję ;* kalka tyję tyję tydzień temu było 6,5kg na plusie więc teraz będzie już z 7kgKarmazynowyKamyk dziękuję xmila jem jem ![]() Kancia chciałabym żeby tak było ![]() Cytat:
Cytat:
najpierw pysia narzekała na swoją, teraz Twoja chciała dom spalić ![]() ------------------- To ciasto poduszeczki wyszło przepyszne Zjadłam ile dałam rady, brat też się na nie rzucił zaraz. Mojego chłopa nadal nie ma Nie chce nawet wiedzieć w jakim stanie wróci A jutro będzie "Kochanie, umieraaaaam".Idę się myć i do spania, dobranoc!
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co pamiętam:
- widziałam fajne brzuszki: zebra (i jeszcze nowa fryzura), madziulka (ładna bluzeczka) i zasłona (ale straszna chudzinka) - pojawiły sie też nowe przepisiki do wypróbowania - pysia i kamyk chwaliły się ciuszkami - jak tak popatrzyłam na te sukienusie ![]() lila - Sensuel - gratulacje dla małego nietoperka ![]() KarmazynowyKamyk - dla Paulinki - duża z niej kobitka![]() brzoskwinia - naszykuj jeden komplet ubranka i to przekaż położnej do ubrania malucha, a resztę trzymaj w torbie ja rożka nie mam i do szpitala biorę tylko kocyk aldii - ja też staram nie nakręcać, na wszelki wypadek noszę w torebce nospę i apap, ale jak do tej pory jeszcze ani razu nie wzięłam. Wczoraj trochę spanikowałam z tym śluzem, a jeszcze tż przejmuje sie bardziej ode mnie i prawie chciał jechać na IP, nie wspominając o tym, że myśleliśmy nad spakowaniem torby do szpitala przed położeniem sie spać (na wszelki wypadek jakby pojawiły się w nocy skurcze) ![]() No to jeszcze jestem ciekawa, co się udało załatwić azzis? I kocurazab coś się nie pojawia, a jak sie nie mylę, to wczoraj miała mieć wizytę i dać znać czy coś się wyklarowało w sprawie płci. ......................... ........................ Dziś mieliśmy zajęcia z fijoterapeutką i naszą "standardową" panią (obecnie pracuje na patologii ciąży) i pytałam obie o ćwiczenia kegla przy problemach z szyjką - powiedziały, że raczej by sobie odpuściły. Ale po porodzie to jak najbardziej ćwiczyć. Ale to było takie zastanawianie się i raczej nie wynikało z solidnej wiedzy medycznej. A jeszcze pisałyście, że w szpitalach dają dzieciom ciuszki i potrzebne są tylko na wyjście. Na mojej SR (zarówno położna jak i prowadząca są ze szpitala św. Zofii) mówiły, że dziecko po porodzie jest wycierane (bądź otulane) pieluszkami domowymi a potem ubierane w domowe ciuszki po to, aby jak najszybciej miało kontakt z domowymi bakteriami, a nie tymi szpitalnymi. Oczywiście co szpital, to inne zwyczaje. I jeszcze co mnie "uderzyło", to teraz jest inne podejście do ćwiczeń i oddychania niż te prawie 6 lat temu. Ponoć nasz organizm będzie sam wiedział jak sobie najlepiej poradzić z oddychaniem (a te wyuczone mogą nieraz zaszkodzić, bo będziemy się zastanawiały jak to miało być, zamiast zaufać naturze). ************************* I jeszcze coś mi się skojarzyło - w pierwszej ciąży na samym początku też prasowałam ciuszki z dwóch stron, a teraz to mi nawet nie przyszło do głowy, - ziółka (herbatki) na laktację też używałam, ale tak naprawdę wystarczy dużo pić różnych płynów i można się obyć bez A teraz miłej nocki
Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-27 o 23:52 |
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona ale chudzinka z Ciebie
![]() Aldii miałam robione w zeszłym tyg, i jak to gin okreslił "wyniki książkowe" Kamyku Córcia bardzo dużo. Cieszę się ,że zdrowa, no a Ty nie masz gestozy! Filka fajna teściowa!podusiłąby Was. Addicted dzięki za info o keglu. też mi się jakoś wydawało, że nie bardzo to ćwieczenia.Wczoraj wieczorem zjadłam fryty i to był błąd, kłuło mnie w brzuchu nad ranem. Pisałyście coś o nakręcaniu-ja chyba jestem w tym mistrzynią , plus ogromną panikarą.uciekam robić herbatkę, TŻposzedł do sklepu. buziaki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

ale mi smaka narobiłaś. Wygląda przepysznie 

Ja w porownaniu z Toba, to chyba 5-raczki dzwigam

)

masz rację, z tym nakręcaniem to własnie tak działa 
toz Ty po porodzie od razu bedziesz wyglądac jak lacha 
Nie chce nawet wiedzieć w jakim stanie wróci